Nog maagd? Waarom nog steeds geen vriendin? (deel 4)

Ben je jong en nog maagd? Vraag je je af waarom je nog steeds geen vriendin hebt? Dan is dit artikel een must voor jou!

Tot nu toe zijn er drie artikelen verschenen over waarom je nog steeds geen liefdespartner hebt gevonden. Lees dus ook de vorige delen:

#1. Vriendin krijgen onmogelijk. #2. Te kieskeurig #3. Blijf niet zoeken

Vandaag een blogartikel speciaal voor de jongeren onder ons die nog maagd zijn. Af en toe ontvang ik namelijk SOS-e-mail van jongens en jonge mannen. Voorbeeld:

Waarom heb ik geen vriendin? Ik ben single en nog steeds maagd, maar al mijn leeftijdsgenoten zijn al seksueel actief. Help!!!!!

Vaak moet ik glimlachen als ik een vraag zoals deze ontvang. Vragen die duiden op de angst om nog langer maagd te blijven. En het idee dat je allang een liefdespartner had moeten vinden.

Waarom mijn glimlach? De werkelijkheid is namelijk totaal anders dan hoe jongeren deze zich voorstellen! Zij krijgen een verkeerd beeld omdat er vaak wordt opgeschept en gelogen over relaties, liefde en seks. Helaas doen jongeren zich graag anders voor uit onzekerheid.

Zeker als het gaat om hun maagdelijkheid…

Wanneer de eerste keer, wanneer ontmaagd?

Wanneer hebben jongeren voor het eerste keer geslachtsgemeenschap en zijn ze, zoals dat heet, geen maagd meer?

De gemiddelde leeftijd is 16,1 jaar. Dit blijkt uit het in 2005 uitgevoerde onderzoek, ‘Seks onder je 25e’, door ZonMw, SoaAids en RutgersWPF. De helft van de jongeren heeft ‘pas’ ervaring met geslachtsgemeenschap op een gemiddelde leeftijd van 17,1 jaar.

Ben je in de twintig? Weet dat ‘slechts’ 88% van de 24-jarigen ooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Nog steeds is niet iedereen op die leeftijd seksueel actief.

Conclusie: jouw maagdelijkheid (meer…)

Lekker neuken doe je zo (3 keiharde tips)

Neuken tipsAls goede minnaar is het belangrijk om goed te leren neuken. Het mag onderdeel zijn van het beminnen, toch?

Dus vandaag geef ik 3 lekkere neuk-tips op mijn Aantrekkingskracht-site. Inclusief een seks oefening die je vanavond al met je bedpartner kunt doen.

De directe aanleiding van dit artikel over geslachtsgemeenschap zijn deze twee tv-programma’s over seks:

  1. het in augustus uitgevoerde nationaal experiment door KRO: Alle dagen seks; met presentator Arie Boomsma en seksuologe Kaat Bollen.
  2. het nieuwe RTL5 tv-programma Sex Academy; met presentatrice Nicolette Kluijver en seksuologe Goedele Liekens.

Het onderwerp seks komt dus op verschillende manieren aan bod op televisie. Bestaan er daarom geen taboes meer op seksueel vlak? Niets is minder waar!

Daarom kaart ik eerst een belangrijk taboe aan voordat ik verder over neuktechnieken en dergelijke spreek: (meer…)

Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?)

Vrouw met handen voor gezicht: pijn bij het vrijenSommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval.

Dit soort seksproblemen duiden bijna altijd op een onvoldoende geile vrouw of op (beginnende) vaginisme. Hoe eerder de oorzaak duidelijk wordt, hoe gemakkelijker dit seksprobleem is op te lossen.

In dit seksartikel en de volgende geef ik essentiële waarschuwingen en adviezen (tips) voor een pijnloos seksleven; zonder dyspareunie. Misschien heb je geen ervaring met pijn tijdens de seks. Mooi! Toch is dit artikel nog steeds belangrijk voor een goed seksleven.

De aanleiding van dit artikel was de reactie van een zeer jonge man bij: ‘wat je nu moet weten over vrouwen en seks’:

Ik heb nu al ongeveer 20 keer seks gehad met mijn meisje maar het blijft bij haar steeds pijn doen. Ik ben 15 jaar en ben voor mijn leeftijd normaal geschapen. Wat kan het probleem zijn dat het blijft pijn doen?

Ik ben heel blij dat je (anoniem) je vraag hebt gesteld. Ook al ben je nog erg jong (15 jaar), je vraag over pijn bij het neuken is ook zeer relevant voor volwassenen; jong en oud.

Allereerst:

Pijn bij het vrijen is een waarschuwingssignaal!

Helaas zien te veel mensen de pijn bij het vrijen als iets dat erbij hoort. In de zin van, even tanden op elkaar en doordrukken.

Want een vrouw kan toch een baby baren? Dus een penis zou toch niets moeten voorstellen?

Nee, nee en nog eens nee! Deze gevaarlijke misvatting moet snel aangepakt worden.

Afgezien van (meer…)