Help, ik ben hopeloos verliefd (deel 1)

Hopeloos verliefdIn het artikel: ‘Ben ik aantrekkelijk?’ ben ik ingegaan op de vraag van een verliefde bloglezer. Vandaag geef ik aan wat je te doen staat als je werkelijk hopeloos verliefd bent…

Een citaat van de hopeloos verliefde bloglezer:

Ik wil het deze keer echt goed doen, ik wil niet zoveel mogelijk vrouwen scoren, maar gewoon die ene speciale, ik wil iets betekenen voor haar, zodat ze me ook graag heeft, een leuke date, en hopelijk later meer.

Op zich is het goed dat je geen ambitie hebt om vrouwenverslinder te worden. Het scoor-gedrag van de cliché vrouwenversierder brengt uiteindelijk geen blijvend liefdesgeluk.

Ik ben hopeloos verliefd!

Je bent verliefd, en niet zo’n beetje ook. Logisch dat je te hard van stapel loopt! Je wilt alles doen om haar te versieren, haar hart te Veroveren.

In mijn artikel over ‘te snel verliefd’ heb ik aangegeven dat vanaf het moment dat je verliefd bent, je haar eigenlijk al grotendeels versierd moet hebben.

Maar je bent allang verliefd en je hebt haar nog niet versierd. Dat maakt het flirten en versieren vervolgens moeilijker. Immers, je drang om bij haar te zijn is te sterk, je staat onder zware druk.

Je voelt je daardoor extra oncomfortabel in haar bijzijn. Natuurlijk ga je zweten en ben je vreselijk zenuwachtig. Je wilt het zo graag meteen goed doen, dat je minder speels kunt zijn en je onzekerheid hevig opspeelt.

Daarom heet het ‘hopeloos’ (meer…)

Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid?

Te zien aan de e-mails die ik recentelijk ontvang, zijn veel van mijn cursisten dit jaar goed begonnen.

De een heeft een paar leuke afspraakje geregeld, de ander is een bevredigende relatie aangegaan. Sommige hebben hun ongelukkige relatie beëindigt na lang wikken en wegen, en weer anderen hebben na een rustperiode eindelijk hun liefdesverdriet verwerkt.

Eergisteren liet Mick een reactie achter bij het artikel over de basis van een goede relatie. Hij is met het nieuwe jaar een relatie aangegaan en vraagt zich af hoe hij stevig in de schoenen kan blijven staan, ondanks de bijna overweldigende verliefdheid…

Grappig, Andy en ik zijn zo te zien allebei goed het nieuwe jaar in gegaan. Ook ik ben opnieuw begonnen met een relatie, eindelijk weer lekker die affectie en aandacht. Ik merk soms wel dat geven nog best lastiger is dan nemen. Vooral als je al meer doet geven dan nemen. Ik zou in eerste instantie gisteren weer eens lekker knuffelen en de liefde met haar bedrijven, jammer genoeg stond haar hoofd er niet zo naar. Ze had de behoefte om alleen te zijn.

Ik ben dezelfde middag nog vertrokken en voelde me echt zo machteloos daarna. Wist mijn tijd niet echt op te vullen en miste haar om me heen. Ik denk dat die aantrekkingskracht toch best wel sterk naar haar toetrekt. Ik merk dan wel dat geven best moeilijk te accepteren is.

Ook merk ik wel dat m/n zelfvertrouwen kleine scheurtjes vertoont, maar geestelijk weet ik het beste is om een relatie te versterken. Probeer gewoon lekker onverstoorbaar verder te gaan. Maar in je achterhoofd spookt zij door mijn kop heen.

Vroeg me af of je tips hebt over hoe je sterk in je schoenen kan blijven staan. Ik wil die verliefdheid wel voelen, maar niet dat het mij gaat overheersen. Ik ben nog niet zo vaak verliefd geweest, dus leek me fijn om wat tips er over te krijgen.
Thanks.

Ja, verliefdheid kan heerlijk zijn. Dus geniet!

Zoals je aangeeft kan verliefdheid inderdaad ook verkeerd uitpakken. In een eerder blogartikel heb ik besproken dat te snel verliefd worden maakt dat je haar niet meer kunt versieren.

Daar blijft het helaas niet bij. Ook ná de Verovering kan verliefdheid een negatieve uitwerking hebben. De balans in je relatie is moeilijk te vinden als jij veel verliefder bent dan haar. Je mag dus niet te verzot raken.

Verliefdheid en zelfbeheersing

Dus hoe blijf je je verliefdheid enigszins de baas? (meer…)