Interessant: Seks op z’n Duits

Seks op z'n Duits boekpresentatie: Linda Duits, Glenn Helberg en Milou DeelenDonderdagavond 17 mei 2018 woonde ik een feestelijke presentatie bij van Linda Duits, over haar net verschenen boek: Seks op z’n Duits. Ik ga wel vaker naar lezingen over allerlei onderwerpen en net gepubliceerde boeken. Maar deze keer was het een groter publiek dan ik had verwacht. Plus ook opvallend, veel aanwezigheid van journalisten.

Achteraf gezien had ik het kunnen weten. Behalve sociaalwetenschapper en auteur Linda Duits, stonden ook  Milou Deelen en psychiater Glenn Helberg in de schijnwerpers. Deze drie mensen hebben elk redelijk veel bekendheid gekregen door iets controversiële onderwerpen. Met z’n drieën vormden ze gezamenlijk een panel. Seks was het prikkelend onderwerp… Ja, dit trekt de aandacht!

Trouwens, Glenn is onder andere bekend dankzij Zomergasten 2017. En Milou Deelen kwam op Internationale Vrouwendag 2017 in de bekendheid door haar video over Slut shaming en de oproep om Slut shaming te stoppen. Zij is redelijk seksueel vrij opgevoed door haar ouders. En kwam vervolgens tijdens haar studentenperiode tot de schokkende ontdekking dat de seksuele vrijheid van vrouwen flink wordt beperkt door publieke schaamte op te leggen.

Dit onderwerp heb ik al eens eerder besproken op mijn blog: zie hier het artikel over Sletvrees.

Interessante punten van de presentatie Seks op z’n Duits

Het boek Seks op z’n Duits heb ik nog niet kunnen gelezen, op een paar pagina’s na. Tja, ik heb het pas sinds kort in huis! Maar de avond zelf over Linda’s boek was zeer interessant. Laat ik een aantal punten opnoemen (meer…)