Afspreken – Haar Overtuigen om af te Spreken

Vandaag beantwoord ik graag weer de vragen van een cursist:

Hai Victor,

Ik ben al een tijdje bezig met het alleen op pad gaan en vrouwen vrolijk gedag te zeggen. Ik probeer ook om een gesprekje te beginnen. Dat alles doe ik ook tijdens het uitgaan. Ik word er vooral beter in als ik het alleen doe, dus als mijn vrienden me een tijdje niet zien. Het lijkt wel alsof mijn zelfvertrouwen meer wordt. Maar eventjes afkorten, ik heb je hulp nodig!
Als je haar nummer krijgt, na hoeveel dagen kan je dan bellen? En hoe kan je haar het best overtuigen voor een afspraakje via telefoon?
A.
Amstelveen

Vrouwen begroeten en korte gesprekjes aangaan is een prima manier om je te oefenen in het aanspreken van vrouwen. Blijf zo doorgaan!

Na hoeveel dagen kun je haar bellen?

Een dag of twee later is goed. Het belangrijkste is dat je haar belt wanneer het jou uitkomt. Gebruik dus vooral geen rigide regel als ‘wacht minimaal drie dagen’, zo werkt dat niet met vrouwen.

Te veel mannen bellen te laat waardoor er nooit meer een afspraakje van komt. Ze gaan vaak uit en hopen telefoonnummers te scoren. Mooi als dat lukt, maar als ze daarna te lang wachten met bellen, dan blijft het bij veel uitgaan en nummers verzamelen.

De man die maar blijft uitstellen heeft bijna nooit afspraakjes, krijgt geen vriendin en heeft dus zelden een relatie. En dat is niet omdat hij niet leuk genoeg zou zijn noch dat hij te weinig overtuigingskracht heeft.

Nee, zijn probleem is dat hij te laat belt waardoor de positieve associaties van de eerste ontmoeting al lang zijn wegebt. Op een gegeven moment is hij zelfs bij haar in de vergetelheid gekomen, of ze wordt al Veroverd door een andere man die wèl vlot initiatief blijft nemen.

Passiviteit is een veel voorkomend probleem bij mannen. Ik ontvang er zelfs geregeld e-mail over van vrouwen: “Wanneer gaat hij bellen, hij heeft mijn nummer al een week maar hij doe niets!”

Kom op, niet meer uitstellen heren.

Nu wat betreft je vraag: hoe een vrouw te overtuigen om met je af te spreken…

In je vraag zit de veronderstelling dat je een vrouw zou moeten overtuigen. Dit zie je verkeerd; je hoeft een vrouw namelijk nooit te overtuigen van wat dan ook. Je hebt duidelijk het verkeerde uitgangspunt.

Gebruik voortaan (meer…)