Alle Dagen Seks Sexperiment

Eind vorige maand is het Nederlands ‘Nationaal sexperiment’ uitgevoerd met de naam Alle Dagen Seks. Arie Boomsma presenteerde het programma en 5 stellen werden begeleid door Vlaamse seksuologe Kaat Bollen.

Het sexperiment met de deelnemers werd afgesloten met 3 live-uitzendingen op NPO 3 (het vroegere NL3) door de KRO:

– donderdagavond 22 augustus 2014,
– vrijdagavond 23 augustus 2014,
– zaterdagavond 23 augustus 2014.

De programmamakers gaven aan dat ze het taboe wilde doorbreken om over seks te spreken. En uiteindelijk hoopte zij het antwoord te vinden op de vraag hoe hoe het is om een maand lang, èlke dag seks te hebben met een vaste liefdespartner.

Gezien het feit dat ik al jaren gratis sekstips en een populaire sekscursus aan mannen geef, volg ik uiteraard Alle Dagen Seks op de voet. Had je anders van mij als sekscoach verwacht? Natuurlijk niet!

Op deze pagina bespreek ik de kandidaten en de belangrijkste ontwikkelingen. En uiteraard lever ik ook mijn professionele commentaar. Je vindt dit artikel vast interessant, zeker als je beter in bed wil worden, bepaalde seksproblemen wilt oplossen of geïnteresseerd bent in seksualiteit!

In vogelvlucht de inhoud van dit artikel over Alle Dagen Seks:

Waar komt het programma-idee vandaan?
Alle Dagen Seks deelnemers
Mijn complimenten aan de deelnemers
De belangrijkste ontwikkelingen

Binnenkort wordt dit artikel verder uitgebreid. Keer dus geregeld terug.

Heb je vragen of opmerkingen? Plaats je reactie onderaan dit artikel. Ik antwoord altijd.

En deel vooral dit artikel via Facebook, Twitter en Google+ (zie de 3 knoppen bovenaan). Je contacten en FB-vrienden(innen) zullen je vast dankbaar zijn!

Waar komt het idee vandaan van dit 30 dagen-sexperiment?

‘Alle Dagen Seks’ lijkt een tegenhanger te zijn van het tv-programma ’40 dagen geen seks’, dat in het verleden werd uitgezonden door omroep EO. (Hoewel ook toen was Arie Boomsma de presentator.) Dit tv-programma heeft recent nog een vervolg gehad; tot en met november 2017.

In de periode 2008-2009 voerde de Amerikaanse Charla Muller een sexperiment uit: een jaar lang elke dag met haar man vrijen. Vervolgens heeft ze een boek uitgebracht: 365 Nachten, een intieme geschiedenis (klik hier voor het boek). Ze werd dankzij het boek als gast uitgenodigd voor de talkshow van Oprah.

Arie Boomsma gaf gisteravond in de talkshop Knevel en Van Den Brink aan dat Charla Muller hem en de programmamakers dus op het idee heeft gebracht om het Alle Dagen Seks-experiment te doen.

Trouwens, 3FM DJ Giel heeft ook in 2008/2009 een sexperiment uitgevoerd in zijn gelijknamige programma: 40 dagen mét seks. Een aantal geselecteerde kandidaten moest elke dag seks hebben en hun ervaringen bij houden op een weblog. Helaas bestaat dat weblog niet meer, dus ik kan niet onderzoeken hoe serieus het experiment was bedoeld.

Alle Dagen Seks deelnemers

Het was de bedoeling dat 5 stellen het sexperiment volledig zouden uitvoeren. Helaas haakte één stel na dag 1 af; Quirienne en Bart. Daarover straks meer.

Alle tien kandidaten op een rij in willekeurige volgorde:

Stel #1. Barbara (27) en Damion (31). Ze kennen elkaar 12 jaar, waarvan 6 jaar getrouwd. Ze hebben samen een dochter van 2 jaar.

Stel #2. Kim (28) en Jeroen (34). Ze hebben 1 jaar een relatie.

Stel #3. Esther (31) en Ran (32). Ze hebben 7 jaar een relatie waarvan 5 jaar getrouwd.

Stel #4. Kitty (39) en Gerald (47). Ze zijn meer dan 20 jaar een relatie. Ze hebben samen 2 dochters van 12 en 15 jaar.

Stel #5. Quirienne (48) en Bart (46). Zij hebben een 21 jaar een relatie en 5 kinderen.

De deelnemers houden dagelijks een video-dagboek bij waarbij ze verslag doen van hun ervaringen en deze eventueel samen nabespreken. Je krijgt geen expliciete beelden voorgeschoteld van tussen de lakens, zoals lang geleden wel werd gedaan in het RTL5-programma Beter in Bed.

Mijn complimenten voor deze deelnemers!

Er zijn maar weinig mensen die zo’n inkijkje in hun seksleven willen en durven te geven. Door te verschijnen in dit programma trekken ze veel media aandacht en krijgen ze ongetwijfeld veel commentaar over zich heen. Ook van mensen die ze persoonlijk kennen en waarmee ze wellicht liever niet over seks spreken.

Ik hoop dat ze hun schouders kunnen ophalen wat betreft de eventuele negatieve commentaren. Ik vind het positief dat ze het lef hebben om mee te doen. Zowel de problemen, strubbelingen als de mooie momenten in hun relatie zijn vast herkenbaar voor anderen stellen.

Vermoedelijk brengt Alle Dagen Seks de communicatie goed op gang in veel relaties en huwelijken. Ook dat vind ik een mooie ontwikkeling; vaak goed voor het seksleven!

De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Voorheen waren de dagelijkse dagboeken van de deelnemers op de KRO-website te bekijken. Maar helaas, ze zijn offline gehaald. De videoblogs waren de moeite waard om te kijken, maar het waren er wel heel veel geworden: meer dan 100 video’s! Los van het feit dat ze niet meer online staan, het is bijna niet te doen om ze allemaal te bekijken.

Daarom beschrijf ik hieronder, als shortcut, de ontwikkelingen.

#1. Deelnemers Barbara en Damion

Dit stel kent elkaar 12 jaar en zijn daarvan 6 jaar getrouwd. Samen hebben ze een tweejarige dochter. Zie hier het overzicht van alle video’s dat ze tot nu toe hebben uitgebracht. (Deze pagina van KRO is offline, helaas.)

In de introductie video geeft Barbara aan dat de relatie betere tijden heeft gekend. Haar partner Damion haakt in door te zeggen dat relatiehobbels erbij horen.

Damion werkt in ploegendiensten en dat vormt een uitdaging om een goed moment te vinden voor seks. Barbara is onzeker en ontevreden geworden over haar lichaam na de bevalling.

Barbara heeft de aanmelding voor het programma gedaan. Ze hoopt dat meedoen aan het programma problemen oplost en dat andere stellen er ook iets van leren.

Klik hier om de verslagen over dit stel te lezen

Dag 1, vrijdag. De planning voor de eerste dag loopt meteen mis door een loge, het neefje van Damion, eerder komt logeren.

Daarom kon de geplande vrijpartij in de avond niet doorgaan. Gelukkig is het ze gelukt om het vrijen naar de middag te verplaatsen als een vluggertje. Het stel is tevreden.

Dag 2, zaterdag. Barbara is ongesteld en heeft geen zin in seks. En het neefje logeert nog steeds, waardoor het moeilijk is om samen een goed en discreet moment te vinden.

Uiteindelijk komt het wel tot seks. “Het was speciaal voor Damion vanavond” vertelt Barbara, waarna haar partner zegt dat dat er ook wel eens bij hoort.

Verder vindt Barbara het niet goed gaan wat betreft de planning en de noodzaak van het plannen van seks.

Dag 3, zondag. Het stel heeft het huis weer voor zichzelf omdat de loge naar huis is gekeerd.

Damian heeft zijn best gedaan om Barbara extra te verwennen door een meer romantische omgeving te creëren en haar te masseren. Barbara voelt zich een stuk beter dan gisteren. Beide zijn tevreden over deze dag.

Dag 4, maandag. Barbara voelt zich goed en denkt dat het een goede stap is geweest dat ze zich heeft aangemeld voor het programma. Ze geeft tevens aan dat spontaan beginnen met vrijen belangrijk voor haar is.

Dag 5, dinsdag. De vakantie is begonnen voor Barbara, ze is goed gehumeurd. Tijdens de seks slaat de slappe lach toe.

Dag 6, woensdag. Damion is het niet helemaal eens dat het vrijen op de 6de dag spontaan was. Barbara brengt daar tegenin dat zij seksueel initiatief heeft genomen dit keer.

Dag 7, donderdag. Barbara’s onzekerheid speelt op. Ze is blij dat haar partner ondersteuning biedt.

In de avond vrijt het paar en kijken daar later met tevredenheid op terug. Ondanks dat er wel iets misging. Barbara stoorde zich aan haar broek toen ze deze per ongeluk binnenste buiten uit had gedaan. Dat moest eerst goed gedaan worden voordat ze verder kon.

Dag 8, vrijdag. Het kind logeert bij de ouders van Barbara. Het stel heeft het huis helemaal voor zichzelf.

Barbara heeft een lingerie setje aangeschaft om haar partner te verrassen en kijkt uit naar de quality time vanavond.

Dag 9, zaterdag. Barbara en Damion zijn tevreden over het verloop van het experiment tot nu toe. Het gevoel van verplichte seks is bij Damion weggetrokken.

Barbara vond het gevoelsmatig lastig om haar nieuwe lingeriesetje aan te trekken. Damion heeft haar geholpen om zich daarover heen te zetten.

Dag 10, zondag. Damion merkt een verandering op bij Barbara. Ze neemt meer initiatief en ervaart zowel bij zichzelf als bij zijn partner een groeiend libido.

Tijdens de vrijpartij in de avond worden ze echter onderbroken door hun kind Ivy. Damion heeft dat opgelost door even met het kind beneden te zitten en daarna weer naar bed te brengen. Dit tafereel herhaalt zich echter enkele keren, waarbij het tussendoor ‘toch nog lukt’ om te vrijen. Doelt het liefdeskoppel op het bereiken van een orgasme of op iets anders?

Dag 11, maandag. Damion en Barbara praten veel met elkaar over hun seksleven sinds de aanmelding voor het programma. En nog meer na de start van het sexperiment. Beiden vinden het experiment goed en gemakkelijk verlopen.

In de avond loopt Barbara tegen een dilemma aan: ze is moe, ze wil een leuke film afkijken en moet ook nog ‘even samen intiem zijn’. Toch, uiteindelijk is ‘het gelukt’.

Barbara klaagt over een beetje overbelast bekken door het dagelijkse neuken.

Dag 12, dinsdag. Barbara’s overpeinst de afgelopen dagen, kijkt de videoblogs terug. Ze voelt zich neerslachtig en heeft malende gedachten.

Haar onzekerheid speelt op omdat ze zich voorstelt hoe ‘de buitenwereld’ haar zou afkeuren wanneer ze een lingeriesetje draagt. Haar zin in seks is verdwenen, maar daar wil ze zich overheen zetten.

Verder is er geen woord gerept over of ze inderdaad seks hebben op de 12de dag.

Dag 13, woensdag. Het Marilyn Manson-concert dat ze hebben bezocht vonden ze teleurstellend. Barbara is daarom niet vrolijk en Damion ziet het als zijn taak om haar op te vrolijken.

Het stel was uiteindelijk niet in de stemming in de avond, maar hebben toch doorgezet en met het vrijen.

Dag 14, donderdag. In de ochtend had Barbara meer zin, maar Damion niet. Dus het feest ging niet door. Verder was Barbara nog teleurgesteld over het Marilyn Manson-concert dat tegenviel de vorige dag.

Uiteindelijk was de seks diep in de nacht wel erg fijn.

Dag 15, vrijdag. Barbara doet haar best om haar onzekerheid te overwinnen en neemt zich voor om deze dag weer een mooi lingeriesetje aan te trekken. En wil haar ‘verstand op nul zetten’ zodat ze niet te veel nadenkt.

Damion had geen zin in seks door flinke vermoeidheid, maar Barbara heeft hem uiteindelijk over de streep getrokken.

Dag 16, zaterdag. Damion vindt het jammer dat hij de vorige dag niet zo’n zin had terwijl Barbara zo haar best heeft gedaan. Hij wil het daarom vandaag goedmaken.

De twee had later op de dag seks gepland, maar dat werd lang uitgesteld door het gamen. Barbara geeft aan dat het misschien verstandiger is om eerst te vrijen voordat ze gamen.

Toch zijn ze tevreden over de seks vandaag. Barbara merkt tevens op dat je toch leuk seks kunt hebben ondanks een de vermoeidheid van Damion (na een ploegendienst in de middag). Hij beaamt dit.

Dag 17, zondag. Vandaag vieren ze dat ze 12 jaar bij elkaar zijn. Barbara gaat Damion verrassen met een spannend pakje om het extra speciaal te maken.

Barbara merkt dat ze zich minder schaamt tegenover haar partner. Wel wil ze zich nog afzetten tegen wat de buitenwereld van haar denkt. Verder heeft ze het gevoel dat ze beter kan communiceren met haar partner en dat ze meer tot elkaar komen. Ze vraagt zich af of dat door de seks komt of niet. Ze hoopt van wel.

Barbara verrast Damion in bed met haar spannende pakje. Ze heeft achteraf het gevoel dat ze weer iets heeft overwonnen. Op naar de volgende dag!

Dag 18, maandag. Barbara vertelt over deze dag dat de seks weer lang werd uitgesteld door eerst samen te gamen. Uiteindelijk had ze niet zo’n zin en noemt dit daarom ‘Damions momentje’. Damion geeft aan dat de vermoeidheid van het gamen de oorzaak is en dat ze zonder dit sexperiment de seks wel hadden overgeslagen.

Dag 19, dinsdag. Dit keer hebben ze de goede volgorde aangehouden: eerst seks, dan pas gamen. Echter, nu voelt het weer als een verplichting. Barbara vindt dat niet erg.

Later geeft Barbara aan dat prioriteiten stellen (seks versus gamen) af en toe lastig kan zijn.

Beide partners zijn tevreden over het verloop van het sexperiment tot nu toe. Ze hebben geen klachten. Gekscherend oppert Barbara om het experiment met 30 dagen te verlengen.

Dag 20, woensdag. Seksuologe Kaat Bollen heeft het stel een paar opdrachten gegeven. Barbara moet komende 10 dagen, elke dag tegen zichzelf in de spiegel zeggen wat ze mooi vindt aan haar zelf. Toen Barbara deze oefening voor het eerst deed had ze moeite om dat te doen.

Uiteindelijk verloopt Barbara’s plan om Damian te verrassen wanneer hij thuiskomt (kaarsjes, massageolie) anders dan gehoopt. Het valt tegen vanwege tegenzin tot seks. Het stel bestempelt deze avond als de slechtste tot nu toe.

Ook heeft Barbara geen zin in de opdrachten die de seksuologe heeft opgegeven.

Dag 21, donderdag. Het is ‘weer gelukt’, al werd het wel erg laat in de nacht. Het stel wil niet meer het woord ‘moet’ gebruiken, maar het woord ‘mag’ en ‘mogen’.

Barbara had op zich wel zin in seks, Damion niet zo. Hij geeft aan dat vermoeidheid een punt is na het gamen en noemt de seks deze keer ‘jouw moment’.

Dag 22, vrijdag. Vandaag heeft het stel niet ge-gamed in de avond, maar eerst een film met hun kind gekeken en daarna nog een film met zijn twee. Daarna was het weer tijd voor een ‘welkom moetje’. Beide kijken tevreden terug op het vrijen.

Barbara geeft aan dat het uitvoeren van de opdrachten, van de seksuologe, goed gaat.

Dag 23, zaterdag. Barbara heeft het gevoel dat ze tegen zichzelf liegt wanneer ze zichzelf complimenteert, tijdens de oefening met de spiegel. Ze voelt zich als een zombie voor de spiegel staan. Ze hoopt dat dit verbetert.

Barbara constateert een verminderde zin in seks bij haar partner. Zij neemt nu meestal het seksuele initiatief en vermoedt dat als zij dat niet zou doen, er niet meer gevreeën wordt.

Haar ideeën zijn op om haar partner te verleiden tot seks. En ze vraagt zich af hoe hun seksleven er uit ziet wanneer de vakantie voorbij is.

De seks op deze dag beviel wel weer goed. Damion heeft haar lekker gemasseerd waarna een vrijpartij volgde. Ze hadden er beide zin in.

Dag 24, zondag. De slappe lach sloeg toe tijdens de vrijpartij vandaag. Ze zien het als de slechtste maar gezelligste keer uit het experiment.

Dag 25, maandag. Barbara doet verslag. De vakantie is over en daarom moesten beide vroeg uit bed, op verschillende tijden.

Damion begint moeite met het experiment te krijgen. Zijn partner hoopt dat ze daar verandering in kan brengen. Barbara wil voorkomen dat het experiment wordt afgesloten met een man die helemaal geen zin meer heeft in seks.

Hij heeft in de middag op de bank geslapen, dus ze verwacht dat vermoeidheid geen punt zal zijn vanavond.

Later in de video vertelt het stel dat de avond goed is verlopen, beter dan gisteren. En Barbara heeft een angst overwonnen; nadat Damion hun kindje naar bed heeft gebracht, heeft ze zich aantrekkelijk gepresenteerd in de huiskamer.

Dag 26, dinsdag. Barbara had er vandaag echt geen zin in. Het liefdeskoppel heeft de seks daarom wat uitgesteld. ‘Opstartproblemen’.

Barbara gaf aan ze dat wel vaker heeft. Damion zegt dat toen ze eenmaal aan het vrijen waren, het wel wel weer leuk was. Het is onduidelijk of Barbara dat beaamt.

Damion vraagt zich af of het morgen beter wordt, in ieder geval met een betere start. Ondanks dat het moeilijk is om tijd te vinden voor elkaar.

Barbara geeft aan dat het anders een goed idee is om iets leuks te organiseren. Damion herhaalt dat ze tijd tekort komen. Lachend zegt Barbara: “smoesjes”.

Dag 27, woensdag. Barbara zegt niet zozeer geen zin had vandaag, maar ze had rust nodig. Damion zegt dat hij dat ook nodig had. “Nog maar een paar dagen.”

Verder doet Barbara een update over haar opdracht die ze van seksuologe Kaat Bollen heeft gehad: die gaat goed. Al is deze wel vervelend en moeilijk.

Ook de opdracht voor Damion en Barabara samen gaat volgens plan. De opdracht die Damion individueel moet uitvoeren gaat echter niet goed. Het kind vergt veel aandacht, geeft hij aan.

Dag 28, 29 en 30 ontbreken nog op de site.

Voorlopige samenvatting: het stel is tot nu toe tevreden over de vooruitgang van hun seksleven. Wel loopt Barbara tegen haar onzekerheid aan. Ze zijn zich bewust geworden dat prioriteiten stellen wat betreft hun dagindeling. Dat bepaalt veel voor hun seksleven.

#2. Deelnemers Kim en Jeroen

Ze hebben nu 1 jaar een relatie. Zie hier het overzicht van alle video’s dat ze hebben uitgebracht. (Deze pagina van KRO is offline, helaas.)

Het stel is tevreden over hun seksleven in het weekend. Kim wil liever ook doordeweeks vrijen, al vindt haar vriend Jeroen dat niet zo nodig vanwege het werk doordeweeks en drukte. Hij hoopt met het sexperiment daar verandering in te brengen.

Kim heeft als persoonlijke doel gesteld om komende maand iets sneller over haar koppigheid heen te stappen. Jeroen vraagt zich af hoe het zal zijn na 30 dagen verplichte dagelijkse seks.

Klik hier om de verslagen over dit stel te lezen

Dag 1, vrijdag. Jeroen heeft vandaag niet veel zin in seks en verwacht dat zijn vriendin Kim dat wel heeft.

Kim wil op tijd naar bed en verwacht dat met kaarsjes en een filmpje in de slaapkamer ‘het’ helemaal goed komt.

Ze zeggen niets over of ze seks hebben gehad en wat de ervaring was. Het stel oogt niet vrolijk noch optimistisch.

Dag 2, zaterdag. Jeroen en Kim hadden vandaag een aantal meningsverschillen waardoor de dag niet zo goed verliep.

Kim vermoedt dat de druk die de dagelijkse seksuele plicht uitoefent, problemen oplevert. Het stel heeft moeite om een goede timing te vinden voor seks.

Jeroen heeft op zich wel zin, maar heeft meer nodig om te kunnen vrijen met Kim.

Dag 3, zondag. Gisteren eindigde de dag niet zo mooi, al verliep de nacht wel weer beter. Vandaag oogt het stel blijer en zijn ze van plan om er een leuke dag van te maken.

Jeroen kijkt met tevredenheid terug op deze dag. Al is hij wel moe, hij heeft wel zin om te vrijen.

Kim geeft aan dat ze het goed hebben na de verplichte seks. Ze is tevreden maar wil graag weer naar bed.

Kim geeft aan het niet zo gemakkelijk te vinden om een goed moment te vinden voor seks. De drukte en de vermoeidheid van Jeroen door zijn werk vormen een uitdaging.

Dag 4, maandag. De eerste doordeweekse dag tijdens het seksperiment; een ander dagritme dan in het weekend.

Kim heeft er zin in en hoopt dat Jeroen niet te moe is. Ze vindt dat het goed verloopt vanwege de verbeterde communicatie.

Dag 5, dinsdag. Vandaag moest Jeroen naar de chirurg vanwege de pijn in zijn kaak. Hij heeft niet zo’n zin om te vrijen en vindt elke dag seks zwaar.

Uiteindelijk blijkt Jeroen diep in de avond toch het initiatief te nemen tot seks. Kim is aangenaam verrast.

Dag 6, woensdag. Vanwege Jeroens pijn hebben ze het verslag van vandaag pas de volgende dag (7) opgenomen. Kim heeft Jeroen daarom met rust gelaten, zonder verwachtingen van hem.

Ondanks dat, Jeroen heeft Kim wakker gemaakt voor seks. Ze is erg trots dat hij het voortouw heeft genomen.

Dag 7, donderdag. Jeroen vindt het positief dat Kim goed gehumeurd is. Hij geeft aan dat de seksuele verplichting een zware last is, al is het vrijen zelf niet zo moeilijk. Hij vindt het sexperiment wel leuk.

Dag 8, vrijdag. Het stel heeft tot diep in de nacht gevreeën (vrijdagnacht op zaterdag) en vonden het een geslaagde nacht; een ouderwetse vrijdagavond.

Jeroen schrikt over de media aandacht die hij kreeg in het NOS-journaal en geeft vervolgens aan dat het hem niets interesseert wat er over ze gezegd wordt.

Dag 9, zaterdag. Na het boodschappen doen vinden Jeroen en Kim een goed moment om met elkaar te vrijen op keuken aanrecht. Ze zijn tevreden.

Dag 10, zondag. Jeroen is vandaag niet thuis en Kim heeft genoeg te doen deze zondag. Kim denkt dat ze zich beide goed voelen en dat het sexperiment goed voor ze is.

Dag 11, maandag. (Kim doet het verslag.) Het is maandag en dat vindt ze de zwaarste dag. Kim zegt dat het experiment goed verloopt en vraagt zich af hoe de avond zal verlopen. “Aan mij zal het niet liggen”. Verder weet ze niet echt iets te zeggen.

Dag 12, dinsdag. (Kim doet het verslag.) Gisteravond werd het laat, het stel vrijt namelijk pas wanneer de dag voorbij is, nadat ze samen naar bed zijn gegaan. Dan begint de seks vanzelf.

Dag 13, woensdag. (Kim doet weer het verslag.) Vandaag zijn Kim en Jeroen een jaar bij elkaar…

Gisteren werd er gevreeën nadat Jeroen laat van het werk kwam.

Het persoonlijke doel van Kim (ze geeft nu aan: beter communiceren en niet weglopen voor dilemma’s) wil ze tijdens het sexperiment behalen en ze ziet dat het de goede kant op gaat.

Dag 14, donderdag. (Alleen Kim doet het verslag over gisteren.) Kim vertelt dat ze gisteren iets te vieren hadden, maar dat ze dat naar aankomende zaterdag hebben verplaatst. Daarom verliep dag 13 rustig.

Het stel vond uiteindelijk ‘ons momentje’ na het in de avond naar bed gaan.

Dag 15, vrijdag. (Kim doet het verslag over gisteren.) Normaal gesproken vrijen Kim en Jeroen in de avond en nacht. Dat is gisteren niet gebeurd. Dit keer hebben ze vroeg in de ochtend met elkaar gevreeën; voor 5 uur ’s ochtends!

Kim vond de seks vanochtend fijn en is van plan om Jeroen vanavond een massage te geven zodat hij zich kan ontspannen.

Dag 16, zaterdag. (Kim doet het verslag over gisteren.) De massage gisteravond is goed ontvangen, de sfeer was goed. Kim vond het een succes.

Dag 17, zondag. (Kim doet verslag over gisteren.) Vanwege de viering van een jaar bij elkaar zijn ging het liefdeskoppel gisteravond uit eten.

Bij thuiskomt gingen de kaarsjes aan en de rozenblaadjes op de grond. Het werd een romantische avond.

Ma Dag 18, maandag. (Kim doet verslag over gisteren.) Zondag was een chill avond waarbij ze weinig hebben gedaan. Het seksmoment heeft laat in de avond plaatsgevonden.

Dag 19, dinsdag. Kim ervaart strubbelingen. Kim wil graag de regels opvolgen van het sexperiment en voelt zich niet zo goed. Ze hoopt dat er vanavond over gesproken kan worden.

Jeroen geeft aan dat de maandagavond goed is verlopen met het kijken van een filmpje. Ook hebben ze gesproken over het verloop van hun relatie op seksueel vlak. Daarna hebben ze weer gevreeën. Hij vond zowel het gesprek als de seks fijn.

Dag 20, woensdag. (Kim doet verslag over gisteren.) Ze heeft moeite met de laatste dagen van het sexperiment en noemt zichzelf een control freak.

Als het niet helemaal volgens de regeltjes verloopt, krijgt ze het op de heupen. De sfeer was daardoor wat grimmig.

Kim heeft nu zin in vandaag en geeft aan dat seksuologe Kaat Bollen langskomt. Ze is benieuwd.

Jeroen vertelt later in de video hoe het gesprek met de seksuologe verliep. Hij merkt dat de vragen die Bollen stelt bewust maken hoe ze in de relatie staan.

En ze hebben opdrachten gekregen. De druk die dat oplevert vindt hij niet prettig. Hij moet intiemer zijn en meer toenadering zoeken tot Kim.

Dag 21, donderdag. (Kim doet verslag over gisteren.) Kim vond het erg leuk dat seksuologe Kaat Bollen gisteravond langskwam.

Ze kregen de opdracht om meer te knuffelen en toenadering te zoeken naar elkaar. Kim zegt dat ze meer van het knuffelen is dan Jeroen. Ook heeft het stel de opdracht gekregen om iets speciaals samen te gaan doen. Ze gaan aanstaande zondag samen naar de sauna.

Dag 22, vrijdag. (Samen doet het stel verslag.) Gisteravond heeft Jeroen het besluit genomen om film te blijven kijken en daarom niet samen met Kim naar bed te gaan (ze ging eerder vanwege haar vermoeidheid).

Vandaag heeft Jeroen Kim verrast. Daar wordt verder niets over gezegd.

Jeroen geeft aan dat de tips van Kaat niet meevallen. Dat knuffelen en dat soort geneuzel. Hij kijkt uit naar de plannen voor het weekend en verwacht dat hun seksleven een stimulans geeft.

Dag 23, zaterdag. Kim zegt dat de tips van seksuologe Kaat Bollen werken, ondanks dat Jeroen wel moeite heeft om deze op te volgen.

Kim probeert Jeroen te ondersteunen door hem geregeld te herinneren aan de tips. Ook komt de doelstelling ‘blijven communiceren en niet koppig doen’ komt ook vaak naar voren. Dat vindt ze de goede kant op gaan.

Dag 24, zondag. Een korte video opname van het stel vanuit een mooie, ruime en luxe privé sauna. Ze zijn moeilijk te verstaan door het stromende water.

Ze vertellen eerst over de zaterdagavond; Jeroen kwam eerder thuis. Hij had kaarsjes aangestoken, dat vond Kim erg romantisch. Kim heeft toen een leuk lingeriesetje aangetrokken. Ze hadden een goede avond.

Vandaag genieten ze dus van de privé sauna en vonden de seks erg fijn. Ze geven vanavond de cijfer tien.

Dag 25, maandag. Kim kijkt met grote tevredenheid terug op de vorige avond. Ze vond het heerlijk met zijn twee in de privé sauna en complimenteert seksuologe Gaat Bollen met deze tip.

Dag 26, dinsdag. Na een warme douche heeft het stel weer ‘een momentje gevonden’. Ze geeft aan dat ze het sexperiment niet zouden overdoen. De tips van seksuologe Kaat Bollen werken wel.

Kim geeft aan dat het sexperiment wel goed werkt om de communicatie te verbeteren. Ze vindt het echter niet leuk om als opdracht elke dag te vrijen.

Ze is blij dat de 30 dagen bijna voorbij zijn. Ze kijkt uit naar weer vrijen op gevoel te doen.

Dag 27, woensdag. Na het avondeten hebben Kim en Jeroen leuke herinneringen opgehaald tijdens het bekijken van fotoalbums. Een leuke avond.

Ze hebben ‘uiteraard een momentje gevonden’. Ze kijkt uit naar de live shows. Ze vindt dat het goed gaat met het sexperiment.

De dagboekvideo’s van dag 28, 29 en 30 zijn (nog) niet verschenen op de site.

Voorlopige samenvatting: geregeld heeft het stel moeite om elke dag te vrijen. Toch komt het er wel van in de nacht. Tijdens het sexperiment viert het liefdeskoppel hun 1-jarige samenzijn in een luxe privé sauna. Ze geven deze ervaring het cijfer 10. Verder blijven ze aan het verbeteren van de communicatie werken en zijn ze tevreden over het verloop van het experiment.

#3. Deelnemers Esther en Ran

Dit stel heeft een relatie van 7 jaar waarvan 5 jaar getrouwd. Zie hier het overzicht van alle video’s dat ze hebben uitgebracht. (Deze pagina van KRO is offline, helaas.)

Het idee om zich op te geven voor het Alle Dagen Seks-programma begon als grapje. Toen ze in de auto een oproep hoorde voor het programma, riep Ran gekscherend dat 30 dagen seks hem als muziek in de oren klinkt.

Esther is tevreden met één keer per week seks, maar haar man Ran niet. Hij wil vaker vrijen en denkt dat meer mannen zich in dezelfde positie bevinden.

Klik hier om de verslagen over dit stel te bekijken
Dag 1, vrijdag. Esther geeft aan dat ze het sexperiment een beetje spannend vindt en dat ze benieuwd is naar wat het brengt. Ze hebben afgesproken om op tijd te beginnen met vrijen omdat Esther anders te moe wordt.

Ran en Esther vinden het experiment niet spontaan verlopen, Ran is benieuwd naar wat de komende dagen gaat brengen.

Na de seks doet het stel met een ontspannen gevoel een update over hoe het is gegaan. Ze vinden het nabespreken apart. Ran geeft aan dat hij tijdens het vrijen al nadenkt over hoe hij het later gaat nabespreken.

Dag 2, zaterdag. In de ochtend heeft het stel spontaan gevreeën, anders dan gisteren. Het stel vond de vrijpartij fijn, Esther vindt dat spontaan beginnen met vrijen beter is.

Dag 3, zondag. Vandaag is het liefdeskoppel met vakantie. Ruimte voor rust en om veel tijd met elkaar door te brengen.

Esther heeft veel rust nodig omdat ze nog aan het herstellen is van een heftige longontsteking. Verder gaat het goed met het stel.

Het moment om te vrijen is ingepland, maar voelde niet aan als dwang, geeft Ran aan. Esther denkt geregeld na over hoe ze vanavond gaan vrijen en op welk moment. Dit maakt dat het stel later op de dag spontaan begint vrijen.

Ran geeft aan dat ze erg blij is met zijn vrouw.

Dag 4, maandag. Vandaag hebben Esther en Ran veel gesproken over het sexperiment. Vooral over de reacties op de video’s en hoe de andere stellen het doen. Ran vindt het jammer dat een ander stel is gestopt met het seks-experiment.

Ran denkt zoveel na over het programma, waardoor het sexperiment zelf minder op de voorgrond staat.

Esther was van plan om geen video-opname te maken, maar ze wil toch vertellen dat ze geen zin heeft in seks. Niet omdat ze moe is, maar het gevoel heeft dat er al vaak genoeg is gevreeën.

Ze heeft moeite om de motivatie te vinden voor seks. Rans voorstel om haar te helpen op dat punt wekt enige ergernis bij haar op.

Dag 5, dinsdag. Ran constateert bij zichzelf een iets verminderd verlangen naar seks. Hij heeft nu het gevoel gekregen dat elke dag seks na 5 dagen best wel veel is.

Esther had het gevoel dat de vrijpartij vandaag spontaan was, dat vindt ze fijn. “Het is alsof je je huiswerk al gedaan hebt.”

Dag 6, woensdag. Ran heeft echt weer zin om weer intiem te zijn met Esther. Hij heeft er vertrouwen in om een moment te vinden voor elkaar. Al verwacht hij wel dat zijn vrouw er niet zo’n zin in heeft.

Later in de avond hebben ze gevreeën; het werd laat. Esther had genoeg van seks, het hoefde van haar niet per se. Ze is wel erg verliefd en had alleen zin om te knuffelen.

Dag 7, donderdag. Esther verrast Ran met mooie lingerie en kaarsjes. Ze vindt namelijk dat hij dat wel verdient heeft omdat hij z’n best doet om het haar naar haar zin te maken.

Ran vertelt later in het filmpje dat hij erg verrast was met de kaarsjes en zijn hele mooie vrouw op de bank in mooie lingerie. Ze hebben heerlijk gevreeën.

Voor Esther voelt het goed dat ze eens een keer initiatief heeft genomen. Het voelt meer spontaan.

Dag 8, vrijdag. In de middag nam Esther een dutje. Ran is op een gegeven moment bij haar in bed gekropen om met haar te vrijen. Dat voelde voor haar meer spontaan en dat vond ze fijn.

Het stel trekt de conclusie dat overdag vrijen beter bevalt omdat aan het eind van de dag de vermoeidheid toeslaat.

Dag 9, zaterdag. Een moeilijke dag voor beide partners vanwege vermoeidheid. Ook Ran had niet veel zin in seks deze keer. Het blijkt uniek te zijn dat ze beide tegelijk geen zin hadden.

Uiteindelijk is het toch gelukt om met elkaar te vrijen. Esther geeft aan dat niet elke vrijpartij lang hoeft te duren.

Dag 10, zondag. Ran geeft aan dat ze in het verleden wel vaker hebben geprobeerd om hun seksleven te stimuleren.

Verder vindt Ran dat het sexperiment nog niet veel heeft gebracht. Wel kan hij zich gemakkelijker inleven in Esther wat betreft het gevoel van moeten.

Dag 11, maandag. Het stel heeft een rustige dag ingepland. Uitslapen, lekker in bad… En in de middag met elkaar vrijen.

Weer constateert het liefdeskoppel dat de middag ideaal is voor seks. In de avond voelt het meer verplicht en zijn ze vermoeid.

Dag 12, dinsdag. Ran had vandaag minder zin in seks en vond het daarom moeilijk om vandaag weer te vrijen.

In eerste instantie had Esther ook niet zo’n zin, maar bedacht een manier om dat toch weer te krijgen. Ze kwam om het idee om samen te douchen, dat werkte.

Dag 13, woensdag. Ran en Esther zijn weer thuis maar hebben nog wel vakantie. Alles verloopt goed en rustig volgens het stel.

Toch kost het beginnen aan seks nog veel moeite.

Dag 14, donderdag. Dit verslag is de volgende dag opgenomen. Vandaag lukte het niet om overdag te vrijen. In de avond wilde Esther vroeger naar bed en ze maakte er een verplicht nummertje van.

Ran verwacht dat de seks vandaag (op de 15de dag) waarschijnlijk weer zo zal zijn. Esther zegt: “je weet nooit.”

Dag 15, vrijdag. Deze dag leek erg op de vorige dag wat betreft de seks; vrijen als een moetje. Er wordt dan aan het eind gevreeën.

Dag 16, zaterdag. Seksuologe Kaat Bollen kwam langs en heeft een aantal tips gegeven aan Esther en Ran. Het stel is er nog niet aan toegekomen om met de tips aan de slag te gaan.

De tips die de seksuologe gaf waren:
1. Zoek een moment van seks samen waarop je je niet zo verplicht voelt tot seks. Om te voorkomen dat tegen de seks opkeek.
2. Schrijf 3 dingen op die je nog graag zou willen op seksueel vlak, en dat de ander je daarmee helpt om verrast.
3. Meer knuffelen, meer aanrakingen.

Dat laatste wordt moeilijker als beide weer aan het werk zijn na de vakantie.

Dag 17, zondag. Esther doet een biecht: ze voelt het afgelopen weekend een gevoel van spijt opkomt dat ze aan het sexperiment meedoet. De verplichting gaat ten koste van het plezier, merkt ze op.

Door de seksverplichting hebben ze vaker seks en vrijen ze korter. Daardoor geven zowel Esther als Ran een minder goed cijfer aan hun seksleven dan voor het sexperiment.

Esther vindt het zonde dat ze minder intieme vrijpartijen hebben. En ze ziet er tegenop dat door het werk vanaf morgen er nog minder tijd is voor sekskwaliteit.

Aan het eind van de video praat het stel over de seks van die dag. Ran geeft aan dat het wel goed komt.

Dag 18, maandag. De werk is voor beiden weer begonnen.

Ran geeft aan dat het niet meevalt om elke dag intiem te zijn met elkaar. Maar door samen te douchen verwacht hij dat dat vanavond weer goed komt.

Ran neemt zich voor om zijn vrouw binnenkort weer te masseren zodat ze zich goed kan ontspannen. Al wordt Esther daar wel weer heel erg ontspannen van…

Na het vrijen geeft het koppel aan dat de douchepartij (inclusief kaarsjes in de badkamer) en de bijbehorende vrijpartijen erg goed beviel.

Dag 19, dinsdag. Het stel is nog niet toegekomen aan het toepassen van de sekstips van Kaat Bollen.

Ondanks de vermoeidheid van de zware werkdag, was de seks vandaag wel goed.

Dag 20, woensdag. Voor Esther en Ran kost het steeds meer moeite om het sexperiment vol te houden. Ze tellen de dagen af totdat het experiment afgelopen is.

Dag 21, donderdag. Esther is er klaar mee. Ran vindt het ook voldoende om weer eens een avondje knuffelen ofin slaap vallen.

Het stel heeft moeite om op een drukke dag een goed moment te vinden voor elkaar. Esther geeft aan dat ze vaak te moe is. En wanneer het er van zou moeten komen, verzanden ze in een kletspartij.

Ran hoopt dat het uitvoeren van het sexperiment beter gaat dan tot nu toe door de weeks.

Dag 22, vrijdag. Ran vindt het tijd dat hij weer eens een video opneemt voor het dagboek. Hij wil haar weer eens verrassen met een massage.

Uiteindelijk werd de seks op deze vrijdag ‘een moetje’ vanwege het werk.

Dag 23, zaterdag. Ze hebben vroeger op de dag met elkaar gevreeën, en dat bevalt beter dan op een ander moment. Zo voelt het aan alsof ze meer tijd hebben om te vrijen.

Toch voelt de seks meer als een ‘dingetje tussendoor’: “elke dag seks is net als de afwas doen.”

Dag 24 zondag. Weer heeft het stel in de middag gevreeën, het blijft veel prettiger voor beiden.

Het stel is van mening dat ze toch meer profijt hebben van het sexperiment dan in eerste instantie verwacht. Ran is nu van mening dat kwaliteit belangrijker is dan de kwantiteit van seks. Esther is het ook eens.

Dag 25, maandag. Ran had vandaag veel zin om met Esther te vrijen, maar zij heeft geen zin. Esther is erg moe.

Dag 26, dinsdag. Het koppel Esther en Ran heeft hun best gedaan om deze week vroeger op de avond te vrijen. Dat was namelijk de tip van seksuologe Kaat Bollen.

Vroeger op de avond vrijen is zowel gisteren als vandaag gelukt. Ran geeft aan dat hij dat fijn vindt. Het lijkt ze goed te bevallen.

Een ander punt: ze bespreken nu de dag met elkaar bespreken nog voordat ze met elkaar vrijen; dus niet meer tijdens de seks.

Bollen had ook als tip gegeven om meer te knuffelen. Het stel geeft aan dat ze allang veel knuffelen, zoenen en elkaar aanraken.

Dag 27, woensdag. Vandaag hebben Ran en Esther maar 30 minuten de tijd om te vrijen vanwege hun deelname van talkshow Knevel en van den Brink.

Ran bestempelde deze keer als het minste moment van alle dagen. Esther is het eens.

Dag 28 t/m 30 staan nog niet online…

Voorlopige samenvatting: Het sexperiment brengt dit stel meer dan ze in eerste instantie hadden verwacht. Ran is tot inzicht gekomen dat elke dag seks niet voor hem moet. Beide missen door de hoge frequentie de kwaliteit van langduriger vrijen. Verder is Esther vaak erg moei waardoor ze geef fut meer kan opbrengen voor de seks. Vrijen in de middag komt hen daarom beter uit, ook omdat het meer spontaan voelt.

#4. Deelnemers Kitty en Gerald

Ze zijn ruim 20 jaar een relatie en samen hebben ze 2 dochters van 12 en 15 jaar. Zie hier het overzicht van alle video’s die ze hebben uitgebracht. (Deze pagina van KRO is offline, helaas.)

Dit koppel lijkt het een leuk experiment, ze houden erg van seks. Ze doen namelijk aan seks in plaats van sport.

Ze zijn benieuwd of elke dag seks met hun liefdesrelatie zal doen. Ook hopen ze andere stellen op ideeën te brengen voor hun seksleven.

Klik hier om de verslagen over dit stel te lezen
Dag 1, vrijdag. Het stel Kitty en Gerald heeft gevreeën zoals ze anders ook doen. Wel heeft Kitty veel drukte in haar hoofd waardoor ze iets meer tijd nodig heeft om zich te ontspannen.

Toch voelt ze dankzij de seks zich wel weer meer ontspannen…

Dag 2, zaterdag. Vandaag heeft het stel veel tijd genomen om te vrijen met elkaar. Ze vonden het geweldig, al was het niet zo anders dan andere keren seks.

Dag 3, zondag. Ze zijn er een paar dagen tussenuit, naar de Veluwe. De kinderen zijn gaan wandelen met de hond, zelf zijn ze gaan winkelen in Arnhem.

Vandaag was het een vluggertje omdat de kinderen misschien snel terug komen van wandelen. Het stel vond het erg lekker vrijen.

Dag 4, maandag. Vandaag was het een broeierig warme dag. Ze zochten de verkoeling op door samen te douchen en hebben daarna gevreeën in bed.

De video wordt snel afgesloten omdat er nog huishouden te doen is.

Dag 5, dinsdag. Gerald heeft geslapen, Kitty niet. De bewoners van het drop waarin ze wonen hebben ontdekt dat ze mee doen aan het sexperiment. Ze ontvangt daarover Whatsapp-berichten.

Kitty denkt daarom na over de uitspraken die ze heeft gedaan in de dagboekvideo’s.

Al had het stel niet echt zin, toch kwam het er weer van om met elkaar te vrijen en was het weer leuk.

Dag 6, woensdag. Ze hebben uitgeslapen en daarna heerlijk met elkaar gevreeën.

In de middag ontdekt Gerald dat zijn partner geen slipje draagt; ze wilde hem verrassen en de fantasie prikkelen.

Het was de bedoeling om in de auto nog verder te rommelen, maar ze konden geen goed plekje vinden waar ze enige privacy hadden.

Het stel ervaart wel enig gevoel van verplichting en moet daarom hun best doen om zin te krijgen om te vrijen.

Dag 7, donderdag. Gerald vertelt dat de seks nu als een verplichting begint te voelen. Hij is plannetjes aan het bedenken om afwisseling te geven aan hun seksleven.

Kitty geeft aan dat de bewoners in het dorp wel weten dat ze meedoen aan het sexperiment, maar ze daar niet over durven aan te spreken. “Het leeft in Denekamp.”

Het project gaat goed. Gerald heeft het gevoel dat hij niet meer zo’n zijn best hoeft te doen om zijn partner het hof te maken. Want er moet toch wel weer gevreeën worden.

Ze zijn het beide eens over dat de seks niet telkens heel uitgebreid hoeft te zijn.

Dag 8, vrijdag. Kitty is van plan om Gerald vandaag te verrassen…

Gerald was van plan om iets te regelen voor Kitty, maar hij werd vroeg in de ochtend verrast door Kitty. Ze kroop onder de lakens en ging ‘op reis naar de prijs’, grinnikt Gerald.

Het liefdeskoppel geeft aan dat ze elkaar wel vaker verrassen en lekker vrijen. Maar elke dag vrijen zoals dat de bedoeling in het sexperiment, dat doen ze normaal gesproken niet.

Dag 9, zaterdag. Ze zijn langer blijven liggen in bed en hebben gevreeën zoals ze wel vaker op een zaterdag doen.

Over de dag heen ‘friemelt’ Gerald geregeld aan Kitty, onder andere aan haar billen.

Gerald broedt ondertussen verder op zijn plannetjes om Kitty te verrassen op seksvlak binnenkort.

Dag 10, zondag. Vandaag hebben Kitty en Gerald gevreeën in het bos. Een vluggertje om de kans te verminderen om betrapt te worden.

Ze geven aan dat ze zonder het sexperiment nooit op zondag de fiets hadden gepakt om in het bos te vrijen.

Hoewel, dat deden ze aan het begin van hun relatie nog wel eens, toen hadden ze nog geen kinderen.

Dag 11, maandag. Deze maandag hadden ze volgens de regels wel seks gehad, maar Kitty was niet tevreden. Gerald noemt haar ‘een beetje een nukkig ding’.

Eind van de middag zijn ze opnieuw met elkaar naar bed gegaan om het beter te doen dan eerder. Al was de seks niet heel bijzonder, het was goed genoeg.

Dag 12, dinsdag. Ze hebben vandaag flink geklust aan het huis. Kitty geeft aan dat als ze niet aan het sexperiment hadden meegedaan, dan hadden ze geen seks gehad vanwege het klussen.

Na het klussen hebben ze een vluggertje onder de douche.

Dag 13, woensdag. In de ochtend heeft het stel uitgeslapen. Gerald brengt Kitty een kop koffie op bed.

Vervolgens leest Gerald een erotisch verhaal voor. En Kitty doet een ‘mondelinge overhoring’ (orale seks) waar ze volgens Gerald voor geslaagd is. Ook hij verwent haar op zijn beurt.

Dag 14, donderdag. Gerald heeft Kitty getrakteerd op een massage. Ze had wat last gekregen van haar lichaam door het klussen. De massage loopt uit op seks.

Dag 15, vrijdag. Gerald verrast Kitty door een camera mee te nemen op reis in de auto. Ze vrijen op een landpaadje en nemen vervolgens een video op voor het dagboek van Alle Dagen Seks.

Verder vertellen ze over hun dagbesteding; naar de film met de kinderen.

Dag 16, zaterdag. Kitty rapporteert over het bezoek van seksuoloog Kaat Bollen; ze hebben een paar opdrachten gekregen.

Ze moeten elkaar masseren zonder te spreken en zonder elkaars erogene zones aan te raken. Kitty zegt dat dat haar wel lukt en dat ze twijfelt of Gerald dat wel gaat lukken.

In de tweede helft van de video doet het stel verslag van de seksoefening. Kitty’s verwachtingen komen uit. Een half uur massage zonder iets te zeggen leidt tot gegiebel. Gerald hield het een kwartiertje vol om te masseren, daarna nam Kitty ‘het stokje over’.

Ze nemen zich voor om de opdracht nog een keer te proberen en het dan wel langer vol te houden.

Dag 17, zondag. Vandaag hebben ze veel tijd genomen om met elkaar te vrijen, inclusief kopje koffie tussendoor. Ze geven aan dat ze wel vaker op zondag uitgebreid vrijen.

Kitty geeft aan dat ze de massage-oefening nog eens gaan herhalen. Gerald zegt dat de timing van de oefening niet zo goed was; ze waren net uit eten geweest en hadden een volle maag.

Ze vragen zich af wat er morgen gaat gebeuren. De kinderen zijn niet thuis.

Dag 18, maandag. Kitty heeft in de ochtend sexy lingerie aangetrokken, inclusief rode hakjes. Heel comfortabel vindt ze dat niet, maar ze weet dat ze Gerald er goed mee kan verrassen. Al twijfelt ze of haar bedpartner het na 18 dagen in het sexperiment nog wel zo leuk vindt.

In de middag vertelt Gerald samen met Kitty de ervaring. Gerald vond het verrassend en werd er ‘zwak van’. Ze vreeën in de slaapkamer en Gerald had niet veel tijd nodig om klaar te komen.

Kitty had meer tijd nodig om tot een orgasme te komen, dus werd de ‘trukendoos’ (een koffertje met diverse seksattributen) open getrokken. Kitty zegt dat het voor haar uiteindelijk ‘ook goed is gekomen’.

Dag 19, dinsdag. Ze verschijnen samen voor de camera. Eerst blikt Kitty terug op de vorige dag. Ze vond het erg plezierig en het deed haar denken aan de onbezorgde dag in de tijd dat ze nog geen kinderen hadden.

Al hadden ze maandagochtend gevreeën, de rest van de maandag hadden ze toch wel ‘om elkaar heen gedraaid’.

Vandaag was geen bijzondere dag volgens het stel. In de ochtend hadden ze geen zin in seks, de rest van de dag dachten ze niet eens aan het sexperiment. Ook in de avond hadden ze niet zo’n zin. Na tv kijken hebben ze zich wel tot seks gezet.

Ze geven beide aan dat ze dit nooit zouden hebben meegemaakt zonder het tv-programma. Ze vinden het niet erg: “dat kan ook wel eens een keer gebeuren.”

Dag 20, woensdag. Ze zijn de hele dag naar Giethoorn geweest met de kinderen. Daardoor hebben ze totaal niet aan het sexperiment gedacht.

Aan het eind van de avond hebben ze wel gevreeën, omdat dat bij de format van Alle Dagen Seks-programma hoort.

Gerald is de laatste paar dagen een beetje brak, moe. Kitty moet dus haar best doen om hem zover te krijgen. Gerald geeft aan dat hij niet zijn best hoeft te doen om haar ‘gestrekt’ te krijgen. Het stel vindt dat een nadeel aan het sexperiment.

Ze hebben ook de opdracht uitgevoerd die seksuologe Kaat Bollen een paar dagen geleden heeft opgegeven: kijk elkaar een minuut in de ogen aan zonder te spreken. Althans, dat hebben ze geprobeerd. Het stel moest erg lachen, zeker omdat ze ook gekke gezichten trokken naar elkaar.

Verder geeft Kitty lachend maar duidelijk aan dat Gerald niet aan haar (billen) moet zitten. Het stel hoopt dat morgen een betere dag wordt.

Dag 21, donderdag. In de ochtend hebben ze hun hond naar de dierenarts gebracht. In de middag zijn ze gaan slapen vanwege de vermoeidheid.

Ze hadden niet veel zin maar dankzij wat stoeien en kietelen kon Kitty toch nog ‘wat leven er in geblazen’, waardoor ze uiteindelijk weer hebben gevreeën. Al vond het stel het niet zo spectaculair, maar wel grappig en leuk.

Dag 22, vrijdag. Vandaag heeft Gerald zijn vriendin Kitty flink verwent. Ze werd vastgebonden en daarna uitgebreid gemasseerd. En gekieteld met een zachte veertjes. Hij had de touwtjes dus volledig in handen.

Het werd geen vluggertje, ze vonden het een hele leuke keer die langdurig verliep.

Kitty geeft aan dat hij haar af en toe op deze manier bemind. Hij antwoord: “Niet vaak, maar dat hoeft ook niet.”

Het stel klaagt verder over de jongetjes uit de buurt die belletje trekken en aan het raam tikken. Ze roepen de jongetje op om niet meer weg te rennen maar hun duim op te steken.

Kitty wilde ook nog vermelden dat ze hun persoonlijke record hebben verbroken. Lange tijd geleden hebben ze een vakantie gehad waarbij ze, 21 dagen lang, elke dag seks met elkaar hadden. Maar dan vrijwillig en zonder de elke-dag-opzet.

Dag 23, zaterdag. Het stel kijkt plezierig terug op gisteren. Vandaag stelt volgens Kitty en Gerald niet veel voor. Het vrijen moest nog even…

Kitty geeft aan dat ze nog wel teren op de goede seks van gisteren. Gerald vult aan dat ze eigenlijk wel drie dagen daarmee zoet zijn.

Dag 24, zondag. Ze slapen uit en kijken een samen een ‘natuurfilm’; porno. Dat bracht beiden in de stemming voor seks.

Kitty zegt dat het gangbaar is voor de zondag om lekker te vrijen. Het was dus geen andere zondag dan anders.

Verder die dag hebben ze de moeder van Gerald bezocht. Het Alle Dagen Seks-experiment was een van de gespreksonderwerpen.

Gerald denkt dat komende week anders gaat worden wat betreft het sexperiment. Ze hebben het dan namelijk erg veel werk te doen.

Dag 25, maandag. De werkweek is begonnen, het stel heeft een volle werkdag gehad.

In de avond hebben ze gevreeën omdat het moest. Gerald vond het niet de moeite waard, Kitty bestempelt de vrijpartij als niet waardevol.

Dag 26, dinsdag. Deze dag was een betere dag dan de maandag. Gerald neemt initiatief door een Whatsapp-bericht te sturen; wellicht een suggestief appje.

Ze hebben van de vrijpartij niet veel werk gemaakt; even snel in de huiskamer. Ze zijn namelijk moe van de werkdag.

Dag 27, woensdag. De aanleiding van deze video die door Kitty is opgenomen, is het bezoek van twee journalisten.

Kitty uit haar onbegrip over het feit dat mensen bekrompen over seks denken. Het seksuele taboe.

Vanwege de live uitzending op NPO 3 (Nederland 3) heeft het stel heel vroeg in de ochtend gevreeën.

Kitty geeft aan dat ze blij zou zijn als het sexperiment nu afgelopen is.

Dag 28, donderdag. Helaas is exact dezelfde video als gisteren ge-upload door het Alle Dagen Seks-team (KRO)…

De dagen 29 t/m 30 staan nog niet online…

Voorlopige samenvatting: het stel lijkt een goed seksleven te hebben. Los van het Alle Dagen Seks-programma experimenteren ze sowieso al. Ze doen, ondanks hun lange relatie, nog steeds hun best om elkaar te verleiden. Wel merken ze dat er een taboe rust op het onderwerp seks, want in het dorp durft niemand hen aan te spreken over het sexperiment.

#5. Deelnemers Quirienne en Bart

Dit stel hebben 21 jaar een relatie met 5 kinderen. Zie hier het overzicht van alle video’s (slechts 4 stuks). (Deze pagina van KRO is offline, helaas.)

Dit stel haakte helaas al de 2de dag af. Het gezinsleven is erg intensief en dat lijkt vooral veel van Quirienne te vergen als huisvrouw. Ze houdt zich niet zo bezig met seks. Bart geeft aan dat hij hun seksleven prima vindt maar dat hij meer intimiteit verlangt; onder andere knuffelen en zoenen.

Quirienne denkt dat Bart van mening is dat hun seksleven niet veel meer voorstelt. Daarom heeft ze zich met haar partner opgegeven voor het tv-programma.

In de introductie video van het stel is het meteen raak, er ontstaat een beeldende discussie over intimiteit, de druk van het huishouden met kinderen en over het antwoord op de vraag of hun seksleven nog iets voorstelt.

Dag 1: Quirienne voelt stress over de vrijpartij die later die avond moet komen.

Dag 2: Helaas is het niet gelukt om tot ‘de daad’ te komen. Het stel ging eerst naar de kroeg. Bij thuiskomst is het door vermoeidheid of door te veel alcohol er niet meer van gekomen. De volgende ochtend ontstond ruzie over het mislukken van het sexperiment.

Later die dag heeft Bart, vanwege het verplichte karakter van videobloggen en seks hebben, het bijltje er bij neergegooid. Dit tot grote teleurstelling van Quirienne. Zij vermoedt dat er meer speelt dan alleen een problematisch seksleven.

Voorlopige samenvatting: De seksproblemen lijken een symptoom te zijn van relatieproblemen…

Ik hoop dat er nog een update komt over dit stel. Misschien dat het sexperiment toch nog een positieve uitwerking heeft!

Aan dit artikel over Alle Dagen Seks wordt nog verder gewerkt. Binnenkort wordt het artikel afgerond…

En nogmaals, reacties zijn welkom. Wat vind jij van het sexperiment Alle Dagen Seks? Wil je zo’n experiment ook wel eens uitvoeren? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • De nationale seks test (0)
  Heb je ook gekeken naar het seksprogramma op RTL 5: de nationale seks test? ru Zo ja, misschien is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je meer weten over de vragen en antwoorden van de seks quiz. Zo nee, wellicht is het […]
 • Seksverslaafd (TV-programma van Nicolette Kluijver) (3)
  Sinds donderdag 23 april is het RTL5-programma Seksverslaafd. Heb je het seksprogramma gezien? Je was niet de enige: Aflevering 1: 380.000 kijkers. Aflevering 2: 232.000 kijkers. Aflevering 3: Afgelast. Nicolette […]
 • Sex Academy (4)
  Vanaf maandag 2 november was het zover... en vanaf vandaag dinsdag 2 augustus volgt de herhaling: het tweede seizoen van Sex Academy, elke week op RTL5. 6 stellen volgen sekslessen (afleveringen) bij de welbekende Belgische […]
 • Victor Verlon brengt SexScoren-programma uit (0)
  Victor Verlon heeft een splinternieuw programma over seks uitgebracht, speciaal voor mannen die moeite hebben met het voortzetten van de Verovering. "Victor Verlon, hoe krijg ik vrouwen in bed?" Sinds jaar en dag ontvang ik […]
Alle Dagen Seks – Verslag van sekscoach Victor Verlon
Trefwoorden:

Een reactie op “Alle Dagen Seks – Verslag van sekscoach Victor Verlon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *