RelatietipsPraktische relatietips zijn nooit weg. Toch?

Want mijn Aantrekkingskracht-site is niet alleen gericht op de vrijgezel… Daarom beschrijf ik vandaag een paar ‘kleine handelingen’ als relatietips, waar maar weinig mensen werkelijk bij stil staan.

Tevens geef ik willekeurige voorbeelden om je te helpen deze relatietips in de praktijk te brengen.

Relatietip #1. Denk terug aan hoe de relatie begon

Motivatie is en blijft belangrijk voor liefdessucces. Zo blijf je beter je best doen om de relatie te onderhouden. Beschouw de relatie en band met je liefdespartner niet als een vanzelfsprekendheid!

Willekeurig voorbeeld: Denk geregeld terug aan hoe je haar Veroverd hebt, hoe je haar voor het eerst zoende. De eerste vakantie samen, de relatie-mijlpalen, etc.

Het kan geen kwaad om deze herinneringen te delen met je liefje…

Relatietip #2. Geef meer

Wellicht vraag je je bij deze relatietip af: “Meer dan wat?”

Antwoord: geef meer dan je voorheen hebt gegeven. Al is je partner duidelijk blij met alles wat je doet, doe er geregeld een schepje bovenop.

Uiteraard hoef je het niet te overdrijven, balans in de relatie is ook van belang. Je mag het eenvoudig houden, maar blijf het consequent herhalen.

Willekeurig voorbeeld: je zet altijd de vuilnis buiten. Leeg voortaan ook alle andere prullenbakken in het huis.

Een krachtige handeling door zijn simpelheid. En laat je niet misleiden door de zogenaamd ‘wetenschappelijke onderzoeken’ die aantonen dat mannen minder seks hebben als ze meer aan het huishouden doen. Deze onderzoeksresultaten kloppen niet!

Relatietip #3. Toon waardering wanneer je partner haar best doet

Relatietip: een klein bosje rozen voor je partner
Toon waardering als ze iets liefs voor je doet. (Bron van de foto: Instagram-account dat niet meer bestaat.)

Spreek vooral je waardering uit voor wat je vriendin of vrouw voor je doet, al stelt het weinig voor. Onderschat de effectiviteit van het waarderen niet, het bestrijdt relatiesleur doeltreffend.

Willekeurig voorbeeld: ze zet een kopje koffie voor je? Bedank haar hartelijk en zeg dat ze altijd heerlijke koffie zet.

“Maar zo’n kopje koffie stelt niets voor, het is niet bijzonder!” Ik begrijp dat je het op dit moment zo ziet. Echter, je zult het anders zien vanaf het moment dat ze de relatie zou verbreken. Dan is dat vanzelfsprekende dagelijkse kopje koffie niet meer onbenullig.

Relatietip #4. Kom vaker in haar belevingswereld voor

In mijn E-cursus VrouwVeroveren geef ik aan dat verliefdheid onder andere ontstaan wanneer een vrouw aan je denkt wanneer ze niet bij je is.

Ditzelfde is ook belangrijk voor het onderhouden van de relatie. Zorg dat je vaak in haar belevingswereld voorkomt. Goed voor de romantiek en vergroot tevens het wederzijds vertrouwen.

Willekeurig voorbeeld: stuur geregeld een SMS’je of een Whatsapp-bericht. Wens haar succes toe met wat ze doet, vertel waar jij mee bezig bent.

Wees vooral speels, creatief en nieuwsgierig, anders wordt je aandacht voorspelbaar en saai.

Relatietip #5. Samen succesjes vieren

Dit is helaas het ondergeschoven kindje in veel relaties. Het begin van sleur…

Wanneer een van beide een succes heeft behaald, maak er een klein feestje van. Dat stimuleert het vuur, enthousiasme en motivatie om bij elkaar te blijven.

Neen, het hoeft geen groot succes te zijn. Ook wanneer de buit klein is mag je deze als feest-aanleiding gebruiken. Want dat sterkt de relatie!

Willekeurig voorbeelden: trek een flesje champagne open wanneer ze bij je is ingetrokken. Geef haar heerlijke bonbons wanneer een beoordelings- of functioneringsgesprek goed is verlopen. Zet een mooi bos bloemen in de slaapkamer wanneer ze thuiskomt na een pijnlijke tandartsbehandeling.

Relatietip #6. Word beter in bed

Eigenlijk zou ik vijf relatietips geven, maar ik doe er een schepje bovenop. Doe je best om beter te worden in bed! Leer beter beminnen zodat de seks lekkerder, spannender en meer afwisselend wordt.

Hoe? Zie mijn SuperMinnaar sextips op video en leer haar beter verwennen. Een goede minnaar is nooit klaar met leren en veronderstelt niet dat hij zijn vriendin of vrouw door en door kent…

Wat doe jij om je relatie goed te houden? Inspireer anderen door je reactie hieronder te plaatsen. Ik ben benieuwd!

Gerelateerd:

 • Vrouwen aanspreken – Tips voor het vergroten van motivatie (26)
  De vorige keer heb ik geprobeerd om je te motiveren voor het vrouwen aanspreken, door je te wijzen op je seksdrive. Spreek vrouwen aan, want wie weet loopt het uit op avontuur en seks! Vandaag krijg je nog eens vier tips voor […]
 • Vier tips voor het waarmaken van je voornemens (21)
  Eigenlijk houd ik niet van het goede-voornemen-gebeuren. Want met Oud en Nieuw is het nog wel eens gebruikelijk dat men zich vluchtig iets voorneemt, en er uiteindelijk niets mee doet. Er komt dus helemaal niets van terecht, […]
 • “Hij belt niet” – Waarom je haar vanavond moet bellen (9)
  Hij belt niet”, “Waarom laat hij me wachten?”, “Wat is dat met mannen? Wel mijn telefoonnummer vragen, maar niet bellen!”. Ja, vrouwen klagen over de passiviteit van de gemiddelde man. Mannen nemen te weinig initiatief, doen […]
 • Bindingsangst? Herken de symptomen en het gevaar (1)
  Bindingsangst, wat is het? Heb jij of je (potentiële) partner deze vorm van angst? En wat zijn de symptomen? Vandaag krijg je antwoorden. Daarnaast wil ik je waarschuwen voor mensen die het woord 'bindingsangst' misbruiken […]
Relatietips – 5 Kleine handelingen => betere relatie
Trefwoorden:

8 reacties op “Relatietips – 5 Kleine handelingen => betere relatie

 • Leuk artikel!

  Tip 1, 3, 4, en 5 hield ik regelmatig rekening mee, flesje drank bij geslaagde examens, onverwachts ergens een tafeltje reserveren of een lekker diner klaarstomen tegen dat ze thuis was, haar gsm zo instellen dat ze paar dagen later een herinnering kreeg met iets als “ik hou van je”. Onverwachts met een bos bloemen aan haar deur staan zorgt ook voor pluspunten 🙂

  Als ik me baseer op mijn vorige relatie, dan had ik tip 2 niet echt onder de knie, al twijfel ik of dat aan mij lag, aangezien ik achteraf teweten ben gekomen dat ze al 6maand een affaire had met iemand anders, zo was het nooit (goed) genoeg wat ik deed , ik steunde haar zo veel in alles, dat ik zelfsniet wist wat ik nog meer kon doen… ! Die frustraties heb ik al lang losgelaten 🙂 maar toch, misschien nog enkele voorbeelden voor tip 2, vooral dan om het niet te materieel te laten worden.

 • @ Joris,

  Bedankt voor het compliment! 🙂

  Vermoedelijk is dit artikel voor jou minder relevant. De vrouw uit je vorige relatie heeft het verpruts. ZIJ is vreemdgegaan. En het is me duidelijk dat zij duidelijk onzeker was.

  Hopelijk is je dat nu echt helemaal duidelijk…

  Meer voorbeelden voor de tweede tip zijn niet snel te geven, omdat het afhangt hoe de relatie is en wat een man al doet voor zijn partner. Het mag niet overdreven worden…

  Andere willekeurige voorbeelden zijn: stiekem de badhanddoek alvast opwarmen wanneer ze onder de douche staat of in bad gaat. Haar hoge naaldhakken laten repareren wanneer ze naar haar werk is, en haar daar later mee verrassen. Eens wat vaker koken. Na een lange zit-dag haar billen stevig masseren. Etc.

  Facebook: https://www.facebook.com/VictorVerlon

 • @ Victor,

  Billen masseren zie ik zitten! Die moet ik onthouden 🙂

  Het is me inderdaad al duidelijk, maar het blijft nog een beetje moeilijk…

  Koken deed ik ook regelmatig omdat ik het ook graag doe, en dan de tafel netjes klaarzetten,
  Of als ze na een nacht-shift thuiskwam had ik al een lekker ontbijt klaar zodat de kamer lekker ruikte naar verse koffie en ZELF (!!) gebakken brood 🙂 Ook nog veel andere dingen, maar ik vind dat best wel normaal in een relatie om die dingen te doen, gewoon attent zijn, het is immers niet makkelijk om alles alleen te moeten doen. Belangrijk onderdeel van een goede relatie !

  In mijn vorige relatie van een dikke 3 jaar, deed ik dat ook met plezier, maar het bleef niet duren, ik werkte toen 3 ploegen, meestal 10u per dag, maar als ik dan thuiskwam kon ik nog zelf eten maken, alles opruimen of inkopen gaan doen… Zo blijft het natuurlijk nooit lang duren! Ze werkte nochtans maar deeltijds, was veel thuis, maar zat dan gewoon voor de tv.

  Ik heb er elke keer de beste uitgekozen blijkbaar 🙂
  Maar dat betekend dat het van hieruit alleen nog maar kan verbeteren !!

  1. Joris, met een man als jij mag een vrouw van lief geluk spreken. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat je man lieve dingen voor je doet. Joris aan jou kan het niet liggen….als het mis gaat
   En toch zijn er altijd 2 schuldig in een relatie. Actie en reactie. Liefs J.

 • @ Joris,

  Eigenlijk is het niet normaal dat mensen echt attent zijn voor elkaar. Althans, je kunt het beter als niet-normaal beschouwen. Zie de derde relatietip hierboven.

  Voor je toekomstige relatie(s), houd goed in de gaten of een wel voldoende waardering heeft voor de dingen die je doet.

  De dame is of werd steeds passiever. Dit is een veel gehoorde klacht. Vroeg ingrijpen (communiceren) is belangrijk. Let ook op hoe je verwachtingen creëert in een (beginnende) relatie. Dat begint min of meer al tijdens de eerste afspraakjes…

  Zie het artikel:

  http://www.aantrekkingskracht.com/goede-relatie-basis

  Beter en beter, precies! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *