Etiquette – Het Belang van Goede Manieren

Zijn etiquette belangrijk voor je liefdesleven? Is het de moeite waard om aandacht te schenken aan goede manieren; beleefdheidsvormen?

Azerty, een trouwe bloglezer, stelde vragen bij het blogartikel met de gratis Valentijnsdag-gids, over het hebben van goede manieren tijdens een afspraakje:

Hey Victor,
Ik heb een afspraakje kunnen regelen voor Valentijnsdag met een leuke vrouw. Nogmaals thanx voor je adviezen.
Maar is het noodzakelijk om haar bijvoorbeeld terug naar het busstation te leiden na het afspraakje waar ze vandaan kwam, of bijvoorbeeld als ze met de auto is, haar terug te begeleiden tot naar de auto waar ze terug naar huis gaat vertrekken om daar een afscheid te nemen. Het is misschien een mooie geste, maar is het noodzakelijk?

En stel als ze voorstelt om nog te gaan drinken in een andere café en ik vind dat het tijd is om naar huis te gaan (heb ik al vaker meegemaakt), moet ik dan eens wagen om het laat te maken en toch mee te gaan naar een café die ze voorstelt (wie weet waar het eindigt) of is het ok om gewoon haar een goeiendag te wensen, zeggen dat je morgen nog een drukke dag hebt, en naar huis te gaan?

Want is het nu zo belangrijk om altijd de verovering te leiden en zelf beslissen, of moet je soms toch ingaan op de voorstellen van de vrouw?
Alvast enorm bedankt

Dankzij mijn advies heb je vandaag een afspraakje, leuk om te horen 🙂

Goede manieren, zonder te overdrijven

Uiteraard is het onverstandig om je bot en lomp te gedragen tijdens een afspraakje. Goede manieren en enige tact zijn pre. Op zijn minst moet je instaat zijn om om je beleefd te gedragen, ook al ben je dat misschien niet altijd…

Een vrouw zal, al dan niet bewust, zich voorstellen hoe het zou zijn als zij jou laat kennismaken met haar vriendinnen en familie. Uiteraard helpt het de Verovering als ze zich daarbij iets positiefs voorstelt; zie het associatie-principe in les 5 van de gratis cursus Veroveren.

Dus je Verovert haar hart door je hoffelijk te gedragen? Nee, want zoals je ziet in mijn systeem voor succes met vrouwen, hofmakerij is géén Veroveren!

Een man die alles weet van de etiquette en volledig het blauwe boekje naleeft, is niet meteen handig in vrouwen versieren. Het zal hem zelfs meer kwaad dan goed doen omdat (meer…)