Zijn etiquette belangrijk voor je liefdesleven? Is het de moeite waard om aandacht te schenken aan goede manieren; beleefdheidsvormen?

Azerty, een trouwe bloglezer, stelde vragen bij het blogartikel met de gratis Valentijnsdag-gids, over het hebben van goede manieren tijdens een afspraakje:

Hey Victor,
Ik heb een afspraakje kunnen regelen voor Valentijnsdag met een leuke vrouw. Nogmaals thanx voor je adviezen.
Maar is het noodzakelijk om haar bijvoorbeeld terug naar het busstation te leiden na het afspraakje waar ze vandaan kwam, of bijvoorbeeld als ze met de auto is, haar terug te begeleiden tot naar de auto waar ze terug naar huis gaat vertrekken om daar een afscheid te nemen. Het is misschien een mooie geste, maar is het noodzakelijk?

En stel als ze voorstelt om nog te gaan drinken in een andere café en ik vind dat het tijd is om naar huis te gaan (heb ik al vaker meegemaakt), moet ik dan eens wagen om het laat te maken en toch mee te gaan naar een café die ze voorstelt (wie weet waar het eindigt) of is het ok om gewoon haar een goeiendag te wensen, zeggen dat je morgen nog een drukke dag hebt, en naar huis te gaan?

Want is het nu zo belangrijk om altijd de verovering te leiden en zelf beslissen, of moet je soms toch ingaan op de voorstellen van de vrouw?
Alvast enorm bedankt

Dankzij mijn advies heb je vandaag een afspraakje, leuk om te horen 🙂

Goede manieren, zonder te overdrijven

Uiteraard is het onverstandig om je bot en lomp te gedragen tijdens een afspraakje. Goede manieren en enige tact zijn pre. Op zijn minst moet je instaat zijn om om je beleefd te gedragen, ook al ben je dat misschien niet altijd…

Een vrouw zal, al dan niet bewust, zich voorstellen hoe het zou zijn als zij jou laat kennismaken met haar vriendinnen en familie. Uiteraard helpt het de Verovering als ze zich daarbij iets positiefs voorstelt; zie het associatie-principe in les 5 van de gratis cursus Veroveren.

Dus je Verovert haar hart door je hoffelijk te gedragen? Nee, want zoals je ziet in mijn systeem voor succes met vrouwen, hofmakerij is géén Veroveren!

Een man die alles weet van de etiquette en volledig het blauwe boekje naleeft, is niet meteen handig in vrouwen versieren. Het zal hem zelfs meer kwaad dan goed doen omdat het contact te formeel verloopt. Hij is aan het daten

Veiligheid eerst

Zelfs al *zou* het slecht zijn voor de Verovering als je haar naar de auto of bus escorteert, doe het toch als het van belang is voor haar veiligheid. Het is geen kwestie van goede manieren hebben of wat de ‘dating etiquette’ voorschrijven.

Handel vanuit de intentie om haar bescherming te bieden en je zult juist meer aantrekkingskracht uitoefenen. Zo laat je haar zich veilig bij je voelen en dat vergroot het vertrouwen.

Leiding nemen of je laten leiden?

Dit is een belangrijk onderwerp, daarom heb ik meerdere artikelen over uitgebracht over leiderschap. Over het algemeen is het verstandig om de leiding te nemen tijdens het versieren. Het onderscheidt je van andere mannen die zich bijna blindelings laten leiden in de hoop een kansje te maken bij haar.

Concreet: als zij voorstelt om naar een ander café te gaan terwijl jij liever naar huis gaat, ga dan toch naar huis. Maar blijf speels.

Je kunt bijvoorbeeld speels plagend je excuses aanbieden. Vervolgens kun je haar ‘plechtig beloven’ dat je het goed maakt de volgende keer. Kan ze wel goed slapen vanavond, ondanks dat je haar uitnodiging afwijst? Misschien heeft ze een omhelzing nodig, moet je haar troosten… 😉

Laat je ons weten hoe het afspraakje verliep? Ik ben benieuwd!

Gerelateerd:

 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Waarom zijn vrouwen onbetrouwbaar? (0)
  Vandaag stelde Steve een vraag over waarom sommige vrouwen telkens onbetrouwbaar blijken. Bij het artikel 'versier deze 5 vrouwen niet'. Voordat ik zijn vraag beantwoord in de video, eerst zijn reactie: Het vertrouwen in […]
 • 3 Gesprekstips voor betere conversaties (32)
  Hey Victor Verlon. Ik ben een redelijk goed uitziende jongeman maar op een of andere manier maak ik toch altijd enkele fouten tijdens het veroveren, met name tijdens het aanspreken. Met het aanspreken op zich heb ik niet […]
 • SMS & whatsapp tips: voorkom deze 4 gevaarlijke fouten (71)
  In het vorige artikel heb je gezien dat Adrian, een trouwe en actieve bloglezer, een SMS stuurde naar een vrouw waar hij een oogje op had. Maar helaas reageerde ze niet, vervelend! Vandaag geef ik het resterende deel van mijn […]
Etiquette – Het Belang van Goede Manieren
Trefwoorden:             

34 reacties op “Etiquette – Het Belang van Goede Manieren

 • @ Azerty,

  Als jij naar huis gaat omdat je dat fijn vindt en je gaat ook naar huis, dan heb je jezelf op nummer 1 geplaatst en gehoor gegeven aan je eigen verlangen. Dit is belangrijker dan alsnog met weinig behoefte het afspraakje voort te zetten.

  Een vrouw veroveren doen we omdat we onszelf een plezier willen doen. Dat doe je ook door naar lekker naar huis te gaan als je dat nodig vindt.

  Maar als je naar huis wilt gaan omdat je het te spannend vindt tijdens jou afspraakjes dan is het beter om je zelf te leren ontspannen en toch te blijven oefenen zodat je er langzaam aan kunt wennen. Dit is bij jou niet het geval denk ik 😉

  Wat deze blog mij vooral heeft geleerd is om lekker speels te zijn. Ik ga vandaag brainstormen over wat ik allemaal kan zeggen op een speelse manier om alsnog te vluchten 😛

 • Hey Victor, Milan en alle anderen,

  Het was een heel tof afspraakje, speelse gesprekken, lachen, speelse aanrakingen, ik nam de leiding en het was plezant.

  Alleen… jammer dat ze haar gezich afwendde toen ik haar probeerde te kussen. (Misschien toch in het vervolg de zoentemperatuur meten.)

  Uiteraard gaf ik haar een kus op de wang, maar het was toch vrij moeilijk om te doen alsof er lekker niets aan de hand was. Volgens mij wilt ze gewoon vriendschap, of volgende keer nog eens proberen zoenen?

  Hoewel het moeilijker zal gaan, omdat ze al een beetje weet wat ik van plan was.

  Ik heb haar uiteindelijk naar haar auto geleid waarmee ze is gekomen. Een beetje etiquette kan inderdaad geen kwaad.

 • @Azerty,

  Je afspraak liep prima. Lekker speels met aanrakingen. Je nam de leiding, heel goed!Raakte zij jou ook aan? Speelde zijn met haar lippen of met haar haar? Keek zij naar jouw mond tijdens het afspraakje? Liet zij de binnenkant van haar polsen zien?
  Dit zijn signalen van lichaamstalen die ze onbewust maakt als ze jou wel ziet zitten.
  Wat zij voelt en denkt wordt onbewust omgezet in Lichaamstaal.

  Toen zij haar hoofd afwende was het goed om haar alsnog te zoenen op haar wangen.
  Het bewijst niets dat ze jou alleen als vriend wilt hebben. Probeer dat ook niet te denken, want daarmee geef je een houdng dat je dat wilt. Met de houding van: Ze wilt me voor helemaal, geef je ook onbewust een positieve houding aan. Kortom: WAt je denkt en wilt, straal je ook uit. De volgende keer kan je het rustig nog eens proberen. Zo toon je dat je onverstoorbaar bent. Let ook op haar houding.

  Ook goed dat je haar naar de auto begeleid hebt. Ook hiermee heb je aangetoond dat je onverstoorbaar bent. Als je opnieuw afspreekt kun je het voorbeeld van Guard misschien opvolgen?

  Zijn mooie voorbeeld staat onder de blog “Eerste afspraakje – Tips voor Eerste afspraakje”.

  Succes!

 • Interessante blog Victor. Wat zou je doen in een situatie dat het niet je eigen buurt is? Je weet niet hoe de omgeving daar is, is het wel veilig voor haar om daar te lopen? Wat stel je voor om dan te doen?

  Groetjes,

  Roy

 • Volgens je reactie ben je nog positief gebleven ondanks zij de zoen heeft afgeweken.
  Je hebt een ervaring erbij en je kunt het nu de volgende keer absoluut beter.

  Wanneer een vrouw haar gezicht afwent dan is het nog makkelijker voor jou om een kusje te geven op haar wang. Het is net of ze haar wang aanbied en jij geeft haar de kus. Dit bespaart de ongemak na een mislukt zoen en zal zich afvragen of dat je bedoeling was. Je blijft mysterieus, onverstoorbaar.

  Meestal kun je ook aanvoelen of ze wil zoenen. Het is niet dat het uit het niets moet komen. Je werkt er als het ware rustig naar toe.

  Het is prima om je op deze punten voor te bereiden en te oefenen…

 • @ Azerty

  Je bent de man in haar fantasie op het moment … mooi gedaan. Dat ze niet met je wilt zoenen heeft niets met jou te maken, maar met bijvoorbeeld de situatie of de omgeving. Kan soms te snel gaan of ze voelt zich niet op haar gemak. Zoals ik al zei: je bent haar fantasie… Dus die zoen komt echt wel.

 • @ Roy

  Toen jij er nog niet was moet ze ook soms door donkere gevaarlijke steegjes lopen en vreemde mannen van haar afhouden. Alleen op deze manier kun je vertrouwen opwekken. Een echte gentleman brengt een dame tot aan de deur of naar een plek waar ze zich veilig voelt. Als haar buurt voor haar veilig voelt zal ze ook niet op wat voor manier vragen of je mee wilt lopen of fietsen. Je denkt: dan breng ik je zeker tot aan de deur, maar deze situatie gaat niet altijd op. Bijvoorbeeld als ze 200 km van je vandaan woont dan wordt haar voor de deur afzetten wat moeilijker. Of als ze niet wilt dat je al weet waar ze woont bijvoorbeeld. Vraag haar wat ze wilt… Thuis of voor haar de ideale veilige plek!

  Succes

 • @ Azerty,

  Haar zoentemperatuur opnemen zou goed zijn geweest, maar de volgende keer zijn er wel degelijk nog mogelijkheden.

  Je zei: “Hoewel het moeilijker zal gaan, omdat ze al een beetje weet wat ik van plan was.”

  Hoeft niet moeilijker te zijn… ‘Ondanks’ dat je haar hebt geprobeerd te zoenen, spreekt ze nog een keer af. Positief! Vaak genoeg lukt het zoenen uiteindelijk de tweede, derde of vierde keer. Laat je niet uit het veld slaan en gebruik de Verovertechnieken…

  @ Roy,

  Het is meestal handiger om in een omgeving af te spreken waar je de weg kent. Goed voorbereiden maakt de Verovering gemakkelijker.

  En natuurlijk spreek je niet af in een buurt waar veel potentieel gevaar is.

 • Maar Victor, je zegt dat het zoenen een 2de, 3de of 4de keer lukt.
  Moet je die pogingen dan zo snel mogelijk ondernemen of rustig afwachten tot het volgende afspraakje en dan nog eens proberen?

  Want ik geloof dat ze na een tijdje je gaat zien als een vriendschappelijke vriend.
  Langs de andere kant is het ook nogal gehaast om in 1 afspraakje verschillende pogingen te ondernemen.

 • @ Azerty,

  Goede vraag.
  De bedoeling van het eerste afspraakje in elkaar beter leren kennen en jij beoordeeld of je eventueel verder wil met haar. Dit kan je dus al weten binnen ongeveer een uur.

  Je kunt kijken of ze er van houd om geplaagd te worden. Lacht ze veel om jou leuke grappen. Doet ze niet te moeilijk. Heeft ze misschien problemen? Etc.
  (Dit allemaal volgens JOU werkelijke verlangens)

  Mocht je haar een leuke vrouw vinden. Neem haar dan mee naar een cafetje om lekker wat te drinken en bij te praten en eventueel om haar te zoenen. Volgens Victor vindt de vrouw het aantrekkelijk als ze aanvoelt dat je het goed kan leiden naar de zoen. Het zegt wat over je LEIDERSCHAP. Het is beter om haar al tijdens het eerste afspraakje te zoenen. Het tweede afspraakje is ook prima. Zorg er wel voor dat er (sexuele) spanning blijft voor het tweede afspraakje. Werk naar het zoenen toe, alsof vrouwen dat verwachten van ons mannen!

  En kom je er later achter deze vrouw toch niet de vrouw is die je zoekt of is de leuke spanning in jullie afspraakjes verdwenen, dan MAG je altijd een stap terug nemen of afscheid nemen van deze vrouw.

  PS: Wees extra voorzichtig met beloftes die je maakt en probeer in het begin al goed te observeren of je werkelijk verder wil met haar. Filteren.

 • @ Azerty

  Mijn mening: zoenen is cruciaal voor het verder veroveren het geeft aan dat ze meer in je ziet dan een vriend in ieder geval. Het beste is als je het eerste of tweede afspraakje zoent om zo de spanning erin te houden. Een vrouw heeft liever de voorkeur van een man die goed zoent dan een man die goed is in bed (het liefst allebei natuurlijk haha). Maar het moet zeker snel gebeuren, anders gaat ze denken “waarom heeft hij mij nog niet gezoend, zou hij me toch niet zo leuk vinden?”. Zo zal haar interesse snel vervagen en eindig je met de stempel VRIEND. Ook zoenen is laten zien dat je zelfverzekerd bent en weet wat je wilt. Dit toont leiderschap, vertrouwen, en zelfverzekerdheid.

  Succes

 • Dat klopt inderdaad.
  Maar stel nu dat je tijdens het eerste en tweede afspraakje een paar pogingen hebt ondernomen met het zoenen, die mislukt zijn.

  Is het dan nog verstandig om tijdens het derde afspraakje te zoenen?

  Want zoals ik in de reacties zie is het inderdaad een beetje te laat…

 • @ Azerty

  Als je de man bent die gezien wilt worden als een zelfverzekerde leider zou ik het gewoon nog een keer proberen. Waarom zou dit geen mogelijkheid kunnen zijn tot eventuele succes? Je weet JA heb je, NEE kun je krijgen…

  Succes

 • @ Azerty,

  Misschien wel lang geleden, maar dit probleem blijft voor veel van ons mannen bestaan.

  In ken een vrouw waarvan ik lang geleden alleen kon dromen hoe ik haar zou zoenen. Tot op een gegeven moment dacht ik bij mezelf van ”Het kan me niet schelen, als ze me wel of niet ziet zitten” Maar toch sprak ik met haar af. Op een gegeven moment kon ze me niet meer plaatsen met hoe ik vroeger met haar om ging. Ik had echt de juiste mentaliteit.

  Ineens gedroeg ze zich anders. Ze deed haar best om weer eens lekker bij mij in de smaak te vallen, maar ik trapte er niet snel in. Ik kreeg er eerder een geheimzinnige lach van en kon er wel van ontploffen.

  Vraag aan Victor,

  Zoals u hier boven ziet, ziet u dat ik een lach kreeg die ik ging inhouden. Ik beperkte mezelf om te lachen, omdat ik het lullig vindt. En dan ziet ze mij van de aandacht genieten.
  Moet ik gewoon lekker lachen en niets van aantrekken?
  Of moet ik rekening houden dat ik niet te veel geniet van haar interesse en aandacht in mij?
  Ik twijfel hier al heel lang over…

 • Een jongen probeerde afgelopen zaterdag over mijn rug te scoren bij een meisje. Ik stond met mijn rug naar hem toe en hij met zijn gezicht mijn kant op. Op een gegeven moment moest er een meisje achter mij langs richting de bar en hij tikte me aan en zei: ‘kijk uit’. En hij wees op het meisje dat zij er door moest. Toen keek ie haar aan met een quasi onschuldige blik de vuilak. Ik had toen enorm veel zin om hem op zijn bek te rammen maar ja dan wordt je er gelijk uitgeflikkerd. Ik keek hem wel fel aan om aan te geven dat ik het niet pikte dat hij in een goed blaadje bij haar ten koste van mij probeerde te komen. Maar het gaf me geen voldoening.

  Dat zijn dan blijkbaar zogenaamd goede manieren.

 • @maarten

  dan kijk je hem vriendelijk aan en vraag je aan hem hoeveel pijn ze hem wel niet heeft gedaan, dat hij de hele kroeg wil waarschuwen voor zo’n ”gevaarlijke” dame.
  zo zet je hem op een nette manier op zijn plaats en wellicht lok je op deze manier een reactie uit bij het meisje wat weer nieuwe kansen oplevert voor jou. je bewijs in elk geval wel dat je je mannetje staat en dat je vrij onverstoorbaar bent, alleen fel aankijken oogt erg verstoorbaar…

 • @ Maarten,

  Vier vragen:

  #1. Had je graag deze vrouw willen ontmoeten? Met haar willen praten?

  #2. Wat als deze jongen goede bedoelingen had, ook al leek het anders? Hoe kijk je er dan op terug?

  #3. Hoe had je meer uit de situatie kunnen halen, in positieve zin?

  #4. Wat had je met deze vrouw gedaan als je niet aangetikt was?

 • @ Vitcor

  1, Geen idee. Zoals ik al zei liep ze achter me en zag ik dus niet eens hoe ze er uit zag aangezien ik met mijn rug er naar toe stond

  2. Lijkt mij sterk dat hij goede bedoelingen had. Ik zou niet kunnen inzien wat zijn goede bedoelingen ten opzichte van mij waren.

  3. Ik had hem zwart kunnen maken tegenover haar. Dat had in ieder geval mij positief gestemd.

  4. Eigenlijk hetzelfde antwoord op vraag 1. Niks dus aangezien ik haar niet had gezien omdat ze achter me liep.

 • @ Maarten

  Je antwoorden in acht genomen, wat is dan de reden dat je zo reageert?

  Je kijkt hem fel aan… En dat terwijl je het meisje niet eens hebt gezien!? Je had hem zwart kunnen maken, hoe denk je dan dat je zelf overkomt? Als een zelfverzekerde man of als een kinderachtig onzeker mannetje?

  Ik denk dat je het antwoord zelf wel weet. Je moet jezelf de vraag eens stellen waar je nou eigenlijk zo boos over bent…

 • @ Mark

  Ik hou niet van mensen die mij slecht willen laten lijken tegenover een meisje/vrouw los van of ik interesse in haar heb of niet. Is dat zo gek? Ik zou een ander in ieder geval niet voor lul zetten om mezelf beter te laten over komen bij dat meisje.

 • hee maarten, ik begrijp wat je wil zeggen. Hou ik ook niet van als andere mensen mij zwart lopen maken, dat gaat nergens over.
  Maar dat zegt meer over hem dan over jou. (ik heb wel is iemand even duidelijk gemaakt dat ik daar niet van gediend was, wist ik veel dat hij met 10 vrienden daar was en ze niet zo heel lief waren haha)
  Don’t worry, be happy 😀

 • @ Maarten en wilco

  Moet je me toch eens uitleggen hoe die jongen je heeft zwart gemaakt of zoals jij het zegt voor lul heeft gezet… Je hebt jezelf voor lul gezet door zo kinderachtig te reageren…!!

  Je had beter kunnen reageren zoals Jasper eerder heeft aangegeven. Dan staat hij voor lul…

  Hem meteen op z’n bek slaan hahaha ga je ook iemand op z’n bek slaan als hij het meisje waar je al heel de avond een oogje op hebt aanspreekt terwijl je zelf alleen maar hebt staan
  kijken en naar staat te glimlachen haha

  Denk dat je je energie beter in je verover mentaliteit kan steken.

 • @ Mark

  Je zei dit: ‘Hem meteen op z’n bek slaan hahaha ga je ook iemand op z’n bek slaan als hij het meisje waar je al heel de avond een oogje op hebt aanspreekt terwijl je zelf alleen maar hebt staan
  kijken en naar staat te glimlachen haha’

  Nogmaals ik had geen oogje op haar, had haar niet zien staan/ aan komen of whatever. Hij zag haar wel staan en probeert dan bij haar in een goed blaadje te komen door mij als de onbeholpen en lompe man over te laten komen die toevallig geen ogen in zijn achterhoofd heeft.

 • @ Maarten

  Tja als je daar iemand voor op z’n bek wil rammen wens ik je veel succes bij het veroveren.

  Je hebt blijkbaar nogal lange tenen en voelt jezelf dus algauw weggezet worden als een onbeholpen lompe man.
  Denk je niet dat als je gereageerd zou hebben zoals Jasper eerder al aangaf of er een andere reactie op zou hebben gegeven je een heel eind verder had gekomen die avond dan nu..? Dat meisje/vrouw is ook niet dom en weet echt wel dat die jongen indruk probeerde te maken en jij geen ogen in je achterhoofd hebt. Een blik zegt meer als duizend woorden. Wat iedere vrouw die in de buurt stond dankzij jouw reactie wel weet is dat je dus boos en zelfs agressief wordt om onbenulligheden en snel van je stuk te brengen bent. Niet echt aantrekkelijk voor een vrouw dus. Iedere vrouw die in de buurt stond en ook maar enigzins in je geintresseerd was is op dat moment afgehaakt.
  En zoals je wel weet praten vrouwen graag,wat is dus het gevolg… Dat iedere vrouw die je hierna aanspreekt en een van haar vriendinnen heeft het gezien haar dat zal vertellen. Gevolg… Je pogingen lopen op niks uit want geen enkele vrouw zit te wachten op iemand die zich dit soort onbenulligheden aantrekt en blijkbaar niks kan hebben.
  Wat als je met een grap had gereageerd zoals Jasper al eerder aangaf..?
  Dan had niet alleen de vrouw in kwestie maar iedere vrouw in de buurt gezien dat je humor hebt en positief in het leven staat,kortom een man die leuk en interessant is. Iemand met wie ze gerust een praatje kan maken en een dansje maken zonder bang te zijn dat ie fel reageert als ze weer weggaat en met een ander gaat dansen of een praatje maakt.

  Ik zou de kenmerken van een vrouw veroveraar nogeens doorlezen.
  Want met deze instelling kom je niet ver kan ik je vertellen.

 • Laten we het allemaal gezellig houden.

  @ Maarten,

  Dus ik stelde je een paar vragen in de hoop dat je je eigen gedrag en gedachten goed zou observeren. Dit zou een (eerste) stap voorwaarts zijn. Niet alleen wat betreft je liefdesleven…

  => Vraag #1 & #4. Je antwoorden op deze vragen geven aan dat het niet om de vrouw ging. Duidelijk.

  => Vraag #2. Wat als deze jongen goede bedoelingen had, ook al leek het anders? Hoe kijk je er dan op terug?

  Je antwoord:
  “Lijkt mij sterk dat hij goede bedoelingen had. Ik zou niet kunnen inzien wat zijn goede bedoelingen ten opzichte van mij waren.”

  Je geeft geen antwoord op mijn vraag. Misschien wil je het nog een keer proberen. Je mag deze vraag ook lezen als:

  ‘Wat als deze jongen geen slechte bedoelingen had, ook al kreeg je een andere indruk. Hoe zou je dan op de situatie terugkijken?’

  => Vraag #3. Hoe had je meer uit de situatie kunnen halen, in positieve zin?

  Je antwoord:
  “Ik had hem zwart kunnen maken tegenover haar. Dat had in ieder geval mij positief gestemd.”

  Waarschijnlijk had je iets kunnen doen wat voor *meer mensen* goed was! Gaat het echt alleen maar om jou?

  Je antwoorden laten bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik ruik egoïsme en wraakzucht. Dat kan heel verkeerd uitpakken voor de vrouw die een relatie met jou aangaat.

 • Heey,

  Ik hoop dat ik het volgende gezegd zou hebben (tegen de vrouw):

  (Met een glimlach, mix van verbazing als spontaniteit):
  “Kijk, hij probeert een goeie indruk bij je achter te laten.”

  De situatie die erop volgt, is ideaal voor een rollenspel:
  “Jullie krijgen verkering, gaan samenwonen, vervolgens trouwen onder de mexicaanse zon. Jullie krijgen kinderen, kwik, kwek en kwak. Elke zaterdagochtend op een nat voetbalveld de kinderen aanmoedigen. En boven jullie bed hangt een grote foto van mij, omdat ik jullie bij elkaar heb gebracht vanavond. Hoe ga je jullie hond noemen? etc.”

 • @ Victor

  Het is ook mijn bedoeling om het gezellig te houden.
  Ik trok dezelfde conclusie als jij uit zijn antwoorden. Ik heb alleen geprobeerd hem de gevolgen van zijn instelling duidelijk te maken omdat hij die blijkbaar zelf niet inziet.

  Dat het verkeerd uit kan pakken voor de vrouw die een relatie met hem aangaat lijkt me duidelijk maar ook voor hemzelf… Hij zal wraakzuchtig en gefrustreerd rond blijven lopen en daardoor vrouwen en trouwens ook mannen(vrienden) afstoten en zo verder van het doel afdwalen dat we hier allemaal voor ogen hebben.
  Een zelfverzekerde en gelukkige man zijn met een leuke dame aan onze zijde.
  Misschien dat het hem ondertussen wel duidelijk is geworden na jouw reactie want het advies van een ander neemt hij niet serieus ben ik bang.

  Nogmaals het is ook mijn bedoeling om het gezellig te houden,met het advies van Jasper en Tom hou je het in zo’n situatie ook gezellig ook al is de dame in kwestie in jouw ogen op dat moment niet interessant.

  Fijne kerst dagen alvast.

 • @ Victor ik probeerde een beeld te schetsen van die avond door het hier neer te zetten. Toch is het waarschijnlijk anders om in het echt mee te maken dan het hier lezen op een website. Dat is mijn fout misschien had ik het er gewoon bij moeten laten zitten. Ik kan niet veranderen dat ik het zo voelde. Wilco heeft het blijkbaar ook eens meegemaakt.

  Van het beste uitgaan in een mens is goed tot op een bepaalde hoogte. Je mag met vrouwen versieren blijkbaar ver gaan.

  Antwoord op vraag 2: kom jij eerst maar eens met een mogelijke goede bedoeling van hem op de proppen dan kan ik beoordelen of ik het geloofwaardig vind ;). Ik kan er dus nog niet positief over oordelen ook niet als je de vraag verdraait.

 • @ Maarten

  Zo’n situatie als jij beschrijft hebben we allemaal meegemaakt. Denk je nou echt dat je de enige bent..? Je reactie zegt voor mij genoeg.

  “kom jij eerst maar eens met een mogelijke goede bedoeling van hem op de proppen dan kan ik beoordelen of ik het geloofwaardig vind”

  Jij bent echt een hopeloos geval… Ten eerste heb je mij niet eens kunnen overtuigen van zijn slechte bedoelingen tegenover jouw. Dat ie indruk probeerde te maken so be it, maar jouw over laten komen als een lompe onbeholpen man alleen door te zeggen “kijk uit”
  Moet je me toch eens uitleggen hoe dat hij jouw dan laat overkomen als een onbeholpen lompe man..? En die onzin van het is toch anders als je het in het echt meemaakt komt op mij niet geloofwaardig over want zoiets maakt iedereen vaak genoeg mee tijdens het uitgaan.

 • @ Mark

  Als je het echt had meegemaakt had je niet zo onnozel gereageerd.

  ‘Ten eerste heb je mij niet eens kunnen overtuigen van zijn slechte bedoelingen tegenover jouw’.

  Oh nee? Wat was er niet duidelijk aan dan?

  ‘Dat ie indruk probeerde te maken so be it, maar jouw over laten komen als een lompe onbeholpen man alleen door te zeggen “kijk uit”’

  Nee hij bedoelde vast zoiets als: ‘oh kijk uit gerespecteerde mede disco ganger’ Hij had er vast geen enkele negatieve bedoeling bij.

  ‘Moet je me toch eens uitleggen hoe dat hij jouw dan laat overkomen als een onbeholpen lompe man..?’

  Moet je mij toch eens uitleggen hoe dat bij jou dan laat overkomen dat hij het niet zo bedoelde.

 • @Maarten
  Wat zit je nou eigenlijk dwars…? Dat we je geen gelijk geven, of heeft die jongen soms succes gehad door op die manier indruk te maken…?
  En nee, het is niet duidelijk dat hij je “zwart” probeert te maken,waar blijkt dat uit…?

  Ik ben dus onnozel. Prima als jij dat vindt.Ik maak het dagelijks mee dat iemand tegen me zegt “kijk uit” als er iemand langs moet.
  Jij staat zeker nooit in de metro,tram of trein dat iemand tegen je zegt “kijk uit” als er
  iemand langs moet en je hebt het niet gezien,man of vrouw. Wordt je dan ook weggezet als een lompe onbeholpen man..?

  Ik heb liever dat iemand “kijk uit” zegt voor ik een drankje over m’n shirt krijg of een duw in me rug en zo mijn drankje of koffie over een ander heen gooi. Als die jongen zo indruk op een meisje wil maken,prima. Je vond haar niet interessant toch,of toch wel?
  Krijg namelijk de indruk dat je zelf niks hebt klaar gespeeld die avond en die jongen wel en dat je dat niet kan hebben. En dat nog wel over jouw rug… Haha

 • @ Victor, die uitspraak van ‘De leraar komt als de leerling gereed is’ komt bekent in de oren.

  Voor diegene die het niet weten wat die zin betekent : Alles wat er rondom u gebeurt of ervaart aantrekken waarvan je iets kun leren. Je wilt liefst anderen verbeteren maar jijzelf heb de grootste les te leren. De omgeving weerspiegelt wat u voelt en behandelt.

  (btw Victor wil jij mijn vorige reactie bij mooie vrouwen, succes moeilijker blogbericht eens lezen, danku !)

  @Maarten,
  Als je toch een cursist bent van Victor dan stel ik me de vraag : hoe gaat je onderscheiden van de anderen mannen en hoe moet ik weer onverstoorbaar blijven?

  Jij hebt onvoldoende zelfbeheersing. En voor jij begint te zeuren van niet meegemaakt te hebben. Wel, ik heb het meegemaakt. Zwartmaken is niet prettig maar je leert wel 1 ding toch. Sinds dat ik mijn gedacht eens heb gezegt tegen die gast die me compleet zwartmaakte. Ik was er niet goed van maar ik liet het niet merken. Maar ik bleef onverstoorbaar en ging verder met het plezier zonder hem op zijn bek te rammen. Daarbij mocht het zo zijn dan haal ik mijn belangrijkste wapen naar boven namelijk humor, zo kan ik er paar klein krijgen. Indien het fysiek wordt ook geen probleem, ik beoefen gevechtsport.

  Als er paar zijn die uw zwartmaken dan zeg je uw gedacht zonder fysiek te worden en dat je het niet duldt. Zo ga je uw niet alleen beter voelen maar ook ten opzichte van die leuke meisjes/vrouwen die daar zaten een signaal geven, he ik ben hier en ik zorg voor goed gevoel. Het is een kwestie om alles slim en strategisch aan te pakken maar dat kan je enkel dat je uw eigen zeer goed kent en ook een krachtige positieve zelfbeeld hebt.

  Het moraal van het verhaal : die gast doet zomaar iets terwijl jij het meest waardevolle kennis hebt van victor zijn blog en e books en je weet wat de vrouwen willen. Dat is uwe troef/voordeel.

  Veel succes, je niet laten doen en strijd ten tonele met wat vrouwen graag willen zien.

 • @mark en maarten,

  hee die dingen gebeuren gewoon wel is, ik heb daarna de dikste lol gehad in het ziekenhuis doordat ik even ging knokken. Is wel is lekker hor, als je een beetje geluk heb dan drink je die dag erop met hem een biertje. je moet er om blijven lachen.

  Ik heb wel is wat gebroken en een blauw oog gehad en mijn handen open. Maar het is altijd goed gekomen, en heb daardoor ook meer zelfvertrouwen gekregen, ideaal.

  Maar mark, je bent goed bezig met het veroveren, als je nog beter wil worden, neem ik aan tenminste, moet je even iets relaxer je opstellen. Als je hier nu luchtig over kan praten betekend het dat je goed kan relativeren. En dat is belangrijk.

  @tom, mooie reactie 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *