Fouten mannen-artikel met (o.a.) het interview van Victor Verlon (Cosmopolitan november 2012)
Foute mannen-artikel met interview Victor Verlon verscheen in de Cosmopolitan, november 2012

Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil.

Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde fout.

Lees verder, zodat je weet welke fout dat is, zodat jij minder snel of nooit meer in de valkuil van de foute man of foute vrouw trapt!

Verslaafd aan de foute man / foute vrouw?

In het jaar 2012 werd ik geïnterviewd door een journalist van het magazine Cosmopolitan. Je weet wel, dat populaire magazine voor vrouwen. Binnenkort zal ik het interview scannen zodat jij het ook kan lezen.

Tijdens het interview kwam naar voren dat sommige vrouwen specifiek op de foute man vallen. Op een of andere manier prikkelt de foute man de fantasie van deze vrouwen, een romantische fantasie gemixt met een flinke dosis avontuur.

Nee, het leven van deze vrouwen is meestal niet saai, maar of het ‘comfortabel’ is…

Verlangen naar de romantische, lieve man?

De vrouw die met name een zwak heeft voor de foute man, verlangt ook wel naar de man die goed voor haar is. Een man die voor haar zorgt, romantisch is, haar omhult met warmte en liefde.

Alleen dan komt het dillema dat deze lieve man misschien iets te gemakkelijk te overmeesteren is.

De man moet ook pit hebben, dus gevoelsmatig past een ‘goede man’ niet in het plaatje van de onstuimige liefdesavontuur.

Foute mannen / foute vrouwen aantrekken door ongezond rolmodel

Waarom dit voor sommige vrouwen zo werkt is veel over te zeggen. Met name de vrouwen die een ongezond-rolmodel op liefdesgebied tot zich hebben genomen, hebben vaak het foute mannen-probleem. De magneet staat verkeerd afgesteld, waardoor deze vrouwen het foute soort mannen aantrekt. Daarna zijn de problemen en pijnlijke situaties niet te overzien.

Belangrijk: het is cliché dat vrouwen massaal knikkende knieën krijgen als ze een foute man zien. En er zijn gelukkig weinig vrouwen die alleen gaan voor foute mannen.

Waarschuwing: laat je niet wijsmaken door de verhalen in de media dat het beter is om vrouwen onbeschoft en onaangenaam te behandelen. Een grote vergissing, zoals ik uitleg in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

De valkuil gevormd door foute mannen en foute vrouwen

De journaliste vroeg me tijdens dat interview onder andere hoe vrouwen een foute man te slim af konden zijn. Op zich een begrijpelijke vraag. Want mensen die op de foute man of foute vrouw vallen, voelen zich min of meer bedrogen. De gedachte ‘ik moet hem/haar te slim af zijn’ is logisch.

En dat is juist de valkuil: je wilt de ander te slim af zijn of redden.

Vrouwen verliefd op de foute man

Bijvoorbeeld: ze proberen hem op zijn nummer te geven in de hoop dat hij inziet dat zij anders is dan zijn vorige slachtoffers en dan echt bij haar blijft.

Of ze willen hem een flinke tik geven uit wraak. Of hem negeren, zodat hij zich koud en eenzaam voelt.

Mannen verliefd op de foute vrouw

Bijvoorbeeld: ze proberen zich langdurig te bewijzen als ‘geduldige man die echt van haar houdt’. In de hoop dat ze het licht ziet en bij hem blijft.

Dat een foute man of foute vrouw zijn/haar leven betert, gebeurt heel, heel, heel zelden. Daarom is wachten géén goede (levens)strategie!

Het gevaar van afstemmen op de foute man / foute vrouw

Als je iemand wil versieren, maar ook als je iemand wil helpen, iets wil bijbrengen, of een lesje wil leren, of zelfs afstraffen, is het noodzakelijk dat je je op de ander afstemt.

Dat is nou juist wat je niet moet doen met een foute man of vrouw. Wat bij dit soort mensen bijt je je tanden vrijwel altijd stuk.

Door je af te stemmen op de foute man of foute vrouw, kom je in een draaikolk van verleiding, drama en pijn terecht. Gaandeweg verlies je je eigenwaarde, je zelfvertrouwen. Je kunt daarna minder goed prioriteiten stellen en persoonlijke grenzen bewaken.

Remedie: zet jezelf op nummer één

Advies voor mensen die op de foute man of foute vrouw vallen: wees verstandig en richt je aandacht op jezelf.

Probeer niemand een lesje te leren, houd de focus vooral op je eigen leven. Actieve zelfverbetering vergt soms harde beslissingen en doortastende zelfanalyse.

Op die manier kun je werken aan wat werkelijk van belang is voor jou: afscheid nemen van je favoriete rolmodel op liefdesgebied en deze vervangen voor een meer gezonde strategie. Zodat je uiteindelijk betere (potentiële) partners aantrekt en selecteert…

Wat zijn jouw ervaringen met en gedachten over de foute man of foute vrouw? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Herken de Foute Man (4 signalen) (27)
  Eerder heb ik geschreven over de foute vrouw, omdat er voornamelijk artikelen en boeken verschijnen over de foute man en zelden over de vrouwenvariant. Meestal gaat het dan over hoe sommige vrouwen zich aangetrokken voelen tot […]
 • Ben je Verliefd op de Foute Vrouw? (82)
  Update: dankzij dit blog en de reacties heeft bloglezer 'Zorro' , die ernstig verliefd op een foute vrouw was, eindelijk de ongezonde relatie verbroken! Zie onder dit artikel ook de interessante blogreacties... Zoals er foute […]
 • Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1) (109)
  De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken. Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute […]
 • Vrouwenkennis – De angsten van vrouwen (7)
  Heb jij vrouwenkennis? Zo ja, dat is mooi want deze kennis helpt je absoluut aan een beter liefdesleven. Uiteraard is het opdoen van extra inzicht over vrouwen welkom. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik een paar […]
Foute mannen en foute vrouwen komen overeen!
Trefwoorden:         

4 reacties op “Foute mannen en foute vrouwen komen overeen!

 • Laatst in een (dans)cafe zag ik een mooie meid staan een paar meter voor me. We hadden oogcontact maar aangezien ik haar met een andere jongen had zien dansen/zoenen probeerde ik haar te negeren. Op een gegeven moment kwam ze naar me toe en begon ze vlak voor me heel vreemd te doen. Ze hield haar hoofd schuin van de ene naar de andere kant en keek me even doordringend aan met haar bambieogen terwijl ze aan het bewegen was op de muziek. En die jongen die ze blijkbaar kende maar waarschijnlijk niet haar vriend was stond 2 meter erachter. Ik zei toen omdat ik eigenlijk niet wist hoe ik moest reageren van: ga maar terug naar je vriend en ze liep glimlachend terug naar hem.

  Ik heb het gevoel dat dit dus een foute vrouw was of in ieder geval dat ze geilt op de hoeveelheid aandacht van mannen. Of ze wilde me testen en uitdagen om te kijken hoe ik zou reageren. Ik werd er in ieder geval ongemakkelijk van en wist nou niet of ze echt iets van me wilde of dat ze gewoon stomdronken en melig was?

  Groetjes Mark

 • @ Mark,

  Nee, je weet niet wat voor vrouw het is en wat haar intenties waren. Misschien was ze wel niet fout, maar simpelweg in een avontuurlijke bui en zoekt ze diep van binnen een man zoals jij.

  We weten het niet…

  Wanneer er een vrouw voor je komt dansen, uitdagend, geniet van je uitzicht zonder enige schaamte. Je moet echt helemaal niets 🙂

  Bedankt voor je reactie!

 • @ Sjefke,

  Misschien ben je dan ‘een foute man’? Wie weet…

  Hoe dan ook, je kunt op verschillende manieren de behoefte aan drama bevredigen. Het kan ook anders dan relatie- of liefdesdrama’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *