Foute vrouwen deel 4Dit is het tweede artikel over het loskomen van de foute vrouw, het vervolg op ‘Bevrijd jezelf van de foute vrouw (deel 1)’. Lees het eerste deel en neem die twee stappen voordat je met dit artikel verder gaat.

Foute vrouw loslaten stap #3. Wees realistisch

Het gefantaseer moet stoppen, richt je op de feiten. Wat kan deze vrouw werkelijk voor jou betekenen? Ik heb het niet over wat je DENKT dat ze (ooit) kan betekenen, of wat zij wil betekenen. Nee, het gaat om de feitelijke resultaten; feiten in het NU.

Een willekeurig voorbeeld:

Jouw foute vrouw komt vaak veel te laat op afspraakjes omdat ze chaotisch is. Of omdat ze niet van de jointjes of de fles kan afblijven. Of ze is altijd maar moe, twijfelde wel of ze er verstandig aan deed om te komen, of wat dan ook. Toch vindt ze het vreselijk dat je op haar hebt moeten wachten, maar het kon echt niet anders want…

Onrealistische gedachte: ook al heeft ze me lang laten wachten, ze vindt het vreselijk voor mij dus ze bedoelt het eigenlijk goed. Daarom accepteer ik alweer dat ze te laat arriveert.

Realistische gedachte: dit is al de zoveelste keer dat ik op haar wacht en daar heb ik geen zin meer in. Zelfs al zou zij er werkelijk niets aan kunnen doen, het resultaat is dat ik mijn kostbare tijd verdoe!

Laat het resultaat meetellen en houd je niet bezig met de oorzaak. Vanuit deze gedachte doe je volgende belangrijke oefening…

Oefening: ‘Neem de score op’

Hiervoor heb je twee stukken papier nodig en een pen. Noteer op het eerste stuk papier op welke punten ze werkelijk voldoet aan je verlanglijst. En op het tweede papier noteer je op welke punten ze NIET voldoet.

Wees realistisch, richt je puur op de feiten want anders stelt deze oefening natuurlijk niets voor!

Als je de loskomen van de foute vrouw-oefening goed hebt gedaan, dan wordt duidelijk dat de foute vrouw niet of nauwelijks voldoet aan je verlanglijst. Ze schiet dus te kort op de belangrijke, essentiële punten. Haar treft geen blaam, ze is simpelweg niet de vrouw voor jou.

Laat je doordringen van het feit dat ze een ander persoon is dan waarover je al die tijd hebt gefantaseerd. Stap uit die fantasiewereld!

Stap #4. Neem afscheid van haar (daadwerkelijk loskomen)

Het wordt tijd om afscheid van haar te nemen; in de vorige stap heb je gezien dat ze niet bij je past. Je liefdesleven komt nooit tot bloei bij haar, daarom moet je verder.

Het contact afsluiten kan een moeilijke stap zijn, zeker als je maanden of zelfs jaren aan de foute vrouw bent blijven kleven. Maar dat is een reden te meer om vandaag nog afscheid te nemen; hoe langer je wacht hoe zwaarder het valt. Ze is gewend dat je er maar altijd bent, daar moet ook zij van afkicken.

Natuurlijk wil je het op een zo goed mogelijke manier brengen, maar dat is in dit geval niet mogelijk. Afscheid nemen is pijnlijk, hoewel je de klap iets kan verzachten door aan te geven dat je het niet onaardig bedoelt.

Dus vertel dat je haar het allerbeste wenst; geluk, liefde, succes. Vertel haar vervolgens dat je dat geluk ook voor jezelf wenst en daarom nu afscheid moet nemen; jullie passen nu eenmaal niet bij elkaar. Afsluitend vertel je haar nogmaals dat je haar het allerbeste wenst.

Je pakt als het ware de vervelende, pijnlijke boodschap in volgens het Sandwichmodel, zodat ze deze beter aankan. Dit kan een drama voorkomen of in ieder geval beperken.

Stap #5. Laat haar volledig los

Leren loslaten moeten wij allemaal. Nu is het jouw moment om te leren: foute vrouwen loslaten. Zodat je echt kunt loskomen, een ware bevrijding. Terugval ligt op de loer, dus verbreek echt iedere vorm van contact; telefonisch, sms, Skype, Whatsapp block, Facebook, etc. En al huilt ze, smeekt ze, verklaart ze je haar liefde, belooft ze je een huwelijk met huisje boompje beestje, laat haar gaan en neem je eigen weg.

Weg met foute vrouwen. Want je verdient een vrouw die volledig voor jou kiest en echt bij je past. En die zul je vinden, al kan je je dat nu misschien nog moeilijk voorstellen. Geef jezelf tijd en blijf mijn blog volgen, ik weet zeker dat het je liefdesleven goed zal doen.

Ik hoor graag wat je ervaring is, plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1) (109)
  De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken. Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute […]
 • Ben je Verliefd op de Foute Vrouw? (82)
  Update: dankzij dit blog en de reacties heeft bloglezer 'Zorro' , die ernstig verliefd op een foute vrouw was, eindelijk de ongezonde relatie verbroken! Zie onder dit artikel ook de interessante blogreacties... Zoals er foute […]
 • Foute mannen en foute vrouwen komen overeen! (4)
  Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil. Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde […]
 • Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2) (48)
  Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en […]
Foute Vrouw Loslaten? (deel 2)
Trefwoorden:     

31 reacties op “Foute Vrouw Loslaten? (deel 2)

 • Hallo Victor,

  Eindelijk het vervolg! Ik zat er op te wachten.

  Ik snap dat het in je voordeel is om een foute vrouw volledig los te laten. Maar toch wil ik er nog iets over kwijt. Stel dat de foute vrouw een belangrijk familielid verliest, bijvoorbeeld één van haar ouders, wat moet je dan in zo’n situatie doen?

  Als ik een foute man zou zijn en ik verlies een belangrijk iemand door een overlijden dan is het best pijnlijk voor mij om contacten te verliezen. Ik zou op zoveel mogelijk steun willen rekenen.Ik wil haar niet nog een doodsteek geven en haar verlaten maar ik weet dat als iemand niet volledig voor je kan kiezen het ook niet de moeite waard is.

  Het is toch die valse hoop wat je al eerder had aangegeven maar het is net zoals een gokmachine, je blijft er geld insteken maar de jackpot win je nooit.

  Ik blijf mijn reacties plaatsen en er komt vast wel een dag dat ik de juiste beslissing durf te nemen maar ik heb nog wat tijd nodig.En de oefeningen ga ik mee aan de slag.

  In ieder geval bedankt voor deze zinvolle blog!

  Groet,

  Jakov

 • @Jakov,

  Een foute vrouw die niet volledig voor je kan kiezen voelt zich niet tot je aangetrokken.
  Zonder die aantrekkingskracht zal het vroeg of laat toch misgaan. Die “aantrekkingskracht” kan je wel verliezen, door jezelf als “de lieve man” op te stellen, maar beslist niet winnen als ze dat nooit bij jou had.

  Om een foute vrouw los te laten, zal altijd redenen zijn om het uit te stellen. Zoals in jouw voorbeeld: Een van haar ouders verliezen. In dit geval ben je voor haar echt niet de belangrijkste persoon die haar kan helpen en kan troosten. En maak je jezelf dat ook niet wijs. Hierdoor stel je jezelf wel in een Schaarse positie op. Wees wel realistisch en eerlijk naar jezelf toe. Deze soort relatie / vriendschap is helaas maar van korte duur. Het is wat jij wilt.

  Ondertussen zijn er wel mooie vrouwen die wel echt om je geven en waarmee je een langdurig relatie kan opbouwen. Deze kans verspil je wel, als je je blijft vasthouden aan een foute vrouw.

  Zie het mooie voorbeeld van @Zorro:
  http://www.aantrekkingskracht.com/verliefd-foute-vrouw

 • Zoals Dirk zegt zul je makkelijk redenen verzinnen om alsnog bij haar te mogen blijven. Waarschijnlijk komt dit uit je behoefte om alsnog bij haar te blijven. Je verlangens overwinnen meestal je wil..

  Maar als je toch de prioriteit geeft om haar te steunen, omdat je medelijden met haar hebt, dan lijkt me dat geef verkeerde keuze. Probeer je zelf wel goed in de gaten te houden en probeer te achterhalen met welk uitgangspunt je het doet?

  Voor de rest heb ik er wel vertrouwen in dat het goed zal komen 😉

 • Hey victor

  Afgelopen vrijdag had ik weer een jongedame leren kennen in een bloemenwinkel. Ik zag haar staan en ze keek me aan met haar felblauwe ogen en lachte onschuldig naar me. Ik dacht: “tijd voor actie”! Dus ik twijfelde geen moment en vroeg haar wat het ideale boeketje is voor de herfst (m,n moeder lag op dat moment in het ziekenhuis).

  Ze zei dat ze een mooi boeketje zou samenstellen en samen besliste we wat we samen mooi vonden… Na wat flirten, plagen en na elkaar wat beter te hebben leren kennen, had ik diezelfde middag een afspraakje met haar om wat te drinken. Nadat we wat hadden gepraat zei ze dat ze een zoontje heeft van 10 maanden, Nadat ik m’n nieuwsgierigheid heb gebruikt om wat meer over haar levenssituatie te weten te komen, kreeg ik door dat ze zich een beetje eenzaam voelt en dat ze net een relatie met een vrouw achter de rug had (ze is bisexueel). Ze flirte er echt op los, wat ze duidelijkheid aangaf vanuit haar lichaamstaal en interesse naar mij toe, waardoor het een fijn gesprek is geworden… Ze speelde met haar haar en zat de hele tijd met het rietje te spelen in haar glas.

  Ik voelde me fijn bij haar. Maar iets in me zegt dat ik niet echt zit te wachten op een kind van een ander, omdat je sowieso nooit op de eerste plaats komt en zij haar drukke leventje met jou moet gaan delen.

  Mijn vraag is, heeft een relatie met een vrouw met een kindje, zo z’n nadelen en z’n voordelen? Of is ze op zoek naar een man om mee te praten of een echte relatie?

  Ik vind haar echt leuk Victor,ik wil weten waar kan ik aan zien dat ze me niet gebruikt. Dat ze niet de foute vrouw is?… Ze gedraagt zich niet zo.

  Keep on the good work..

  mick

 • @mick,

  Mijn mening:

  Dat ze flirte is overduidelijk. Spelen met haar haar en dan dat rietje in haar glas, betekent (wat jij misschien al weet?) dat ze alsmaar fantaseerde over sex met jou.

  Als ze een zoon heeft van 10 maanden, betekent dat ze ook al eerder een vriend had. Ze zegt ook dat ze net een relatie met een vrouw achter de rug had. Wie zegt dat een relatie met jou wel zal slagen? Wie zegt dat ze over een paar weken niet een ander vriendin heeft?

  Hoe mooi het ook lijkt, is dit een probleemvrouw waar weinig mannen zich toe aangetrokken voelen. Een probleemvrouw een foute vrouw? Vul het maar zelf in.

  – Twee stuk gelopen relaties in 10 maanden.
  – Een zoon die jouw zoon niet is.

  Wil je onder deze omstandigheden met deze vrouw je leven delen? Al is het vrij zeker van korte duur. Ben je er zeker van dat een relatie met jou wel zal slagen? Je zult alleen problemen ervaren, dat is zeker hoe lief ze ook lijkt.

 • Oke, bedankt Dirk.

  Aantrekkingskracht kan heel sterk zijn heb ik wel gemerkt nu. Ga er zeker m’n profijt uit halen nu ik het zelf ook ervaren heb!

  Greetz mick

 • @ Jakov,

  Begrijp ik het goed, je stelt contact verbreken uit omdat ze in een periode van rouw zit? Misschien is uitstel voor nu inderdaad verstandig, omdat die paar weken een groot verschil kunnen uitmaken in iemands leven.

  Maar… het is van groot belang dat jij voor jezelf een planning maakt; vandaag nog. Je geeft anders een verkeerd signaal af aan jezelf en dat kan onbewust tot een gevoel van minderwaardigheid leiden. Daarbij maak je het jezelf extra gemakkelijk om eindeloos uit te stellen.

  Plan bijvoorbeeld begin januari een specifieke dag in om het contact volledig te verbreken. Zo kan je er mentaal naar toe werken.

  In de tussentijd kan je haar stimuleren om meer contact met anderen te onderhouden; familieleden, buren, mensen uit haar vrienden- en kennissenkring. (Mocht dat niet lukken dan is dat NIET jouw probleem.) Volgens mij zijn er zelfs speciale instanties die mensen ondersteunen bij rouwverwerking. Doe een paar zoekopdrachten met de zoekmachine…

  Je MOET het contact verbreken op de voorgenomen dag. Wacht niet op een goed moment, voor haar is het contact verbreken nooit goed.

  En voor het geval dat, zie zelfopoffering niet als een nobele daad, maar als een gevaarlijk tekort aan zelfwaardering.

  Bevrijd jezelf van je foute vrouw. Beloof me dat je een dag inplant en dan het contact verbreekt. Er zijn genoeg leuke vrouwen die jou graag in hun leven en bed willen…

  @ Mick,

  Uiteraard is een vrouw niet meteen fout als ze een alleenstaande moeder is die zich geregeld eenzaam voelt. Niets uit je situatiebeschrijving wijst op een foute vrouw. Maar ik weet niet wat haar voorgeschiedenis is…

  Een kind maken is een koud kunstje. En helaas ontvluchten sommige mannen vervolgens de vader-verantwoordelijkheid. Is dat de reden waarom ze alleen is?

  Vervolgens had ze een korte vrouw-vrouw-relatie? Zegt ook weinig. Biseksualiteit komt veel voor bij vrouwen en seksuele contacten komen en gaan, net als verliefdheid bij sommigen.

  Hoe dan ook, het kind speelt een belangrijke rol in haar leven. Daar krijg je dus absoluut mee te maken als je met haar omgaat.

  Het is dus de vraag, wat wil jij? Verlang je naar een serieuze relatie en is een kind van een ander een deal breaker? Dan is de keuze snel gemaakt, ga haar niet verder Veroveren.

  Maar je hoeft niet altijd voor een serieuze relatie te gaan. Misschien wil ze dat niet eens. Ik acht de kans zelfs redelijk groot dat ze gewoon naar warmte, intimiteit en seks verlangt zonder al dat serieuze. Wie weet heeft ze het wel even gehad met het hebben van serieuze relaties?

  Overweeg dus een seksuele relatie met leuke en plezierige uitstapjes. Daar kunnen jullie allebei gelukkig mee zijn. Vaak is het dan verstandig om het open te houden; zie het bonus-E-boekje ‘Vraag & Antwoord’ dat je bij het E-coachsysteem krijgt:

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

 • Oke Victor,

  Ik weet een beetje meer over haar, ze heeft wat problemen gehad met haar vriend die de relatie volledig gewelddadig heeft laten eindigen, de jongedame waar ze iets mee had was haar beste vriendin, waar ze bij ingetrokken was na het huiselijk geweld en ze zit momenteel bij haar ouders.

  Ze wil erg graag haar leventje weer gaan oppakken en weer plezier maken… Ik ben nog niet echt op het onderwerp in gegaan om dat dat het veroveren kan beïnvloeden… Ik ben die ruwe diamant nog aan het slijpen…

  Ik zal jullie op de hoogte houden als ik iets ontdekken zal.

  Thanks and make fun with te ladies.

  Mick

 • Heel interessante artikel. Verkeerde vrouwen he lol, ja kan pijnlijk zijn. Het zou handiger zijn om te weten met wat voor type je te maken hebt voordat het serieus word. Een lief onschuldig meisje of een ex pijpslet. Hoe kan je het verschil zien?

 • @ Joske

  Vaak aan het gebrek aan belangstelling naar jou en het egoïstische gedrag dat ze vertoont. Vaak kun je al aan haar lichaamstaal zien wat voor iemand je voor je hebt… Maar ook aan haar manier van doen en denken. Ook is een foute vrouw vaak aan de drank of drugs omdat ze minder om zichzelf geeft, net als aan anderen. Ik weet niet of ik het zo goed omschrijf, maar dit is mijn ervaring met de foute vrouw.

  Succes

 • Hallo allemaal,

  Ongeveer een halfjaar geleden had ik zelf te maken met een foute vrouw. Het was een HEL. Als ik nu er naar terug kijk, lach ik er om. Soms kom ik haar nog tegen op station…. Jankend dat ze me terug wil en hoe fijn het was… die tijd … ha ha Nou niet voor mij, mij niet meer gezien… Sinds 5 maanden heb ik een geweldige vrouw ontmoet van 21 jaar… Waar ik nu mee samen woon…. Die echt en oprecht met heel haar hart en ziel van me houdt. Ik heb het belooft dat ik Victor en de rest op de hoogte zal houden van de voortgang…. en het gaat SUPER. Dit aan iedereen die met een foute vrouw heeft te kampen; a.u.b. verdoe je tijd niet met zo iemand die je leeg zuigt letterlijk en figuurlijk. Je verdient veel beter en ik moet er even bij zeggen de E- coaching is een mooie steun in veroveren van iemand die van je echt gaat houden. Je kunt lezen op deze site mijn gevecht tegen de foute vrouw, vanaf 28 augustus 2009.

  Groetjes,
  Zorro

 • @zorro

  He zorro… Ik ben blij om te lezen dat het zo goed met je gaat..
  Ik heb gevolgd hoe het je verging met de foute vrouw en hoe moeilijk je het ermee hebt gehad… Dat het nu zo goed met je gaat is erg mooi en inspirerend voor iedereen..!!

  Nu heb ik zelf ervaren dat het erg moeilijk kan zijn om de foute vrouw los te laten maar als je dat eenmaal gelukt is en je kan weer helder denken vraag je je af waarom je haar ook alweer zo leuk vond… De oefening van victor om een lijstje te maken van alle eigenschappen die een vrouw zou moeten hebben en die dan te vergelijken met je “foute vrouw” werkte bij mij erg goed en verhelderend..!!!
  Sinds deze ervaring zijn mijn filters compleet veranderd, net als ikzelf trouwens….

  Bij mij duurde het ook ongeveer een half jaartje om er helemaal los van te komen en als ik haar tegenkom( helaas vaak) zie ik dat ze het er nogsteeds moeilijk mee heeft,maar daar trappen we natuurlijk niet meer in… Een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen…!!

 • Hallo Barry,

  Allee eerst wil ik je complimenten geven dat je los bent van de foute vrouw….ik herken al te goed hetgeen wat je schrijft en hoe je er over nu denkt.
  Fijn dat het ook met je goed gaat en feit dat je zegt: “dat het erg moeilijk kan zijn om de foute vrouw los te laten maar als je dat eenmaal gelukt is en je kan weer helder denken vraag je je af waarom je haar ook alweer zo leuk vond…” zegt het al genoeg.

  Dat ze moeilijk heeft, zal zeker waar zijn ( de foute vrouw waar ik mee te maken had, heeft het ook… “o, …. zo moeilijk”) maar ik zou nooit vergeten hoeveel ze mogelijkheden en kansen heeft gehad om met je een gezonde relatie op te bouwen…wat met een foute vrouw, er niet in zit.

  Beter zo…toch..

  Groetjes,

 • Hoi Victor,

  Het is gelukt! Na anderhalf jaar alles verbroken! Nu mijn vraag, vroeger of later komt ze het nog een keer proberen, dat heeft ze al een paar keer gedaan als ik het verbrak. Meest al na een maand of twee, hoe wapen ik me hier tegen? Bij een eerdere poging van haar om zich weer in mijn leven te dringen liet ik andere mogelijkheden inderdaad ineens varen, zonde, dat wil ik natuurlijk niet nog een keer.

 • @ Wim,

  Goed bezig!

  Je kunt nu al de verleiding bewust analyseren. Wat doet ze om jouw zover te krijgen? Doorzie de aanpak, oorzaak en gevolg.

  Zie ook de oefening ‘Neem de score op’…

  Oh ja, het helpt als je simpelweg de telefoon niet meer opneemt, haar e-mailadres blokkeert en al haar sms’jes verwijdert.

  Wat betreft ‘andere mogelijkheden’, zie mijn gratis cursus VrouwVeroveren

  Ik wens je veel succes! Houd je ons op de hoogte?

 • hallo,
  tja,het is soms moeilijk om iets te plaatsen,te schrijven wat je mening is,maar ik probeer:-)

  De foute vrouw mmm,
  ik leerde een vrouw kennen met een lichte afwijking aan de rug door een val met een paard.
  Zij is ooit getrouwd geweest en kreeg slaag van die man jaren lang werd ze gedrukt,verweten voor alles en nog wat.
  Haar tweede relatie juist hetzelfde,en ze is erg wantrouwig.
  Beide hebben we een hondje en gaan samen wandelen,we eten soms samen en gaan af en toe eens weg,ze wilt zelfs mee naar de ardennen,ergens wilt ze wel bij mij zijn,en toch voel ik een afstandelijkheid van haar naar mij toe,zou ze mij aftasten?

  Ik denk dat ik haar teveel vertroetel,ik denk dat ze daar last van heeft,dus gaat de rem op dit verder te doen.
  Veel centen heeft ze niet en daar heb ik geen last van,ik wil dit wel opvangen omdat ik van haar hou en oud wil worden met haar.

  Maar is ze wel de ware voor mij,omdat ze weinig of niet reageert op mijn sms die ik zeer weinig stuur om niet belastend over te komen.

  Als ik hard ga werken zorgt ze voor mijn lieve hond en ik betaal haar daarvoor,dan heeft ze wat geld,maar ik zou niet willen dat ze het enkel voor dit doet,flirtend zeg ze dat ze voor mijn hondje komt,maar is dit wel zo,komt ze ook wat voor mij,en dat weet ik nu niet juist.

  Ik vraag me echt af of ze mij aftast of lelijk gezegd mij gebruikt,soms negeert ze mij en de volgende keer vraagt ze mij op koffie.

  Ze laat ook niets spontaan horen via gsm,zo van( prettige werkdag ofzo) ik moet altijd de eerste stap nemen.

  Ik heb al gedacht om die ( vriendschap ) wat af te bouwen,want eigelijk wil ik voor een relatie gaan,al heb ik heel veel geduld,maar hoe lang nog,maar ze woont juist boven mij,wat het niet gemakkelijker maak om dit te doen.

  Anderzijds is ze wel een heel brave vrouw,zelfs met haar afwijking hou ik erg van haar,ik weet zelfs niet of ze dit voelt,het is zo verwarrend en belastend voor mij.

  de ene keer lief en gedienstig,de andere keer vrij koel.
  Ze wil en stelde het zelf voor om eens naar een sunpark te gaan genieten samen met mij,ik snap die meid niet meer.

  Wat is een foute vrouw,en welke niet,is zij de foute vrouw,of juist door haar terughoudendheid de juiste?
  Allemaal vragen die ik wil oplossen,afscheid nemen van haar is ook zo moeilijk.

  Veel werk aan de winkel op dat vlak,en hopelijk kom ik eens echt een goede vrouw tegen.
  Hartelijk dank en vele groeten.
  Bart.

 • “Ze is erg wantrouwig”

  En als ik het zo lees geldt ook:

  “Jij bent wantrouwig”

  Is het dan onlogisch dat het allemaal wat stroef verloopt, en dat ze jou soms negeert en dan weer niet ? Bovendien vindt ik dat betalen voor het werk dat ze doet evenmin een goed idee. Het brengt jou nog meer aan het twijfelen, je verzorgt haar afhankelijkheid, van een gezonde relatie met een min of meer gelijke machtsverhouding is dan ook al geen sprake meer.

  Ik zou proberen van een degelijk gesprek te hebben: Wat verwacht jij / zij van deze relatie ?
  Verder zou ik (spijtig dat je daarmee begonnen bent, want dat maakt stoppen eveneens lastig) haar niet meer betalen voor het werk dat ze doet. Uiteraard moet je haar het gevoel geven dat het niet is omdat je niks voor haar over hebt. Je kan de betaling vervangen door af en toe eens samen gezellig te gaan eten, samen shoppen, andere activiteit (die jij wil bekostigen). Meer tijd samen zal minder twijfel brengen en hopelijk is de verduidelijking positief.

 • Ik krijg een andere indruk van de situatie: Ik denk niet dat er sprake is van een foute vrouw, ik denk eerder dat ze je is gaan zien als een vriendschappelijke vriend. Aangezien je zelf niet erg onverstoorbaar bent, denk ik dat zij daardoor niet weet hoe ze op jou moet reageren.

 • We zijn collega`s en ook al jaren getrouwd met een ander en hebben kinderen .
  We zijn allebei hartstikke fout bezig geweest laat ik dat voorop stellen maar wil m`n verhaal doen .

  Het was een klik op eerste gezicht . Zij kwam vaak langs en vertelde me dat ik wel heel erg leuk was . We hadden het erg gezellig en veel ondeugende toespelingen gingen over en weer. Ze vertelde ook veel intieme dingen oa dat ze vreemd was geweest en daar erg meezat . Ze ging altijd tot een grens om mij te verleiden en ik vond dat helemaal geweldig . het mannelijk ego is 9x groter dan dat van een vrouw, dus kat in het bakkie voor haar . Ze speelde het spel zeldzaam goed was enorm gezellig en pakte me helemaal in . Ik wilde echt seks met d`r maar ze wist dit enorm goed af te wenden door te zeggen dat ze weer bang was dat haar verleden weer zou oprakelen van het vreemdgaan de eerste keer . Dacht komt wel een keer als het zover is , maar dat was de grootste inschattings fout . Voordat je het weet ben jaren gekluisterd aan een foute vrouw en laat je je bespelen door haar enkel voor haar genoegdoening . De laatste tijd kwam ze al minder en gebruikte ze me alleen voor eigen doeleinden zoals reparaties aan diverse dingen .
  Bleef altijd maar hopen op haar liefde en seks . Als ze zag dat ik niet meer reageerde kwam ze ineens langs en speelde met me zei dat ze van me hield etc . Of stond ze ineens in de deuropening zielig te doen dat het zo slecht met d`r ging en me mistte etc . Heb er slapeloze nachten van gehad als we ruzie hadden , zo verliefd was ik . M`n vrouw heeft gelukkig nooit iets gemerkt want ik hou ook zielsveel van haar . Heb heel recent er echt een punt achter gezet toen ze me weer na het slijmen nu via de mail voor de zoveelste keer misbruikte voor iets . Ik weet , je laat het zelf gebeuren maar echt die vrouwen zijn zo gehaaid als de pest . Nu voel ik me slecht maar tegelijk ook opgelucht . De tijd moet het helen en achteraf gezien wilde ik eigenlijk alleen die seks met d`r die ik thuis niet kon krijgen .

  Het grote struikelblok van een man is z`n ego , hoe meer de vrouw die streelt hoe makker hij wordt.
  Waarschijnlijk is ze nooit echt vreemd gegaan maar heeft dit gebruikt om mannen op een afstand te houden maar dat kom ik nooit te weten natuurlijk .

 • Ik heb zelf nog contact met een “foute” vrouw. Het is al 5 weken een geklooi van hier tot ginder. Wat ik bespeur is dat ik een soort van tankstation ben. Ze laden zich op met jouw energie en gaan vervolgens met die energie aan de haal met een ander of met anderen.

  Het klopt dat dit soort vrouwen eenzaam zijn en grote leegte ervaren. Het is een continu een chaos in hun hoofd, ze kunnen zich nergens op concentreren, ze doen aan korte termijnbehoefte bevrediging.

  Ze gaan ’s avonds al rond 9 uur half tien naar bed. Ze willen/kunnen niet naar zich zelf kijken, ze zijn zo egocentrisch en egoïstisch, ze hebben werkelijk niets voor je over. Ze zijn zakelijk in het toekennen van lieve woorden, het komt er koud uit. Ze richtten zich alleen op je als zij zelf eenzaam zijn. Als ze voldoende zelf te doen hebben, betrekken ze jou er niet bij, ze zijn je dan als het ware vergeten.

  Ik ben ook op het punt gekomen te stoppen. Moeilijk…… jazeker! Zij hebben iets wat fascineert, aantrekt. Ze hebben je toch onbewust gemanipuleerd. De chemie in je hoofd is behoorlijk op hol gebracht. Hier kom je achter als je wilt gaan stoppen.

  Of die vrouwen “fout” zijn….. ach, het zijn eigenlijk stakkers. Ik wil ze dan ook niet als “fout” zijnde betitelen. Maar goed, het is absoluut lastig definitief te breken.

  1. Dick, bedankt voor je reactie!

   Wat me opvalt aan je reactie(s) is dat je voornamelijk generaliserende uitspraken doet over foute vrouwen. Maar jij hebt nu niet te maken met meerdere foute vrouwen, maar met een individu waar je gevoelsmatig aan vastzit. (Of is dit jouw zoveelste foute vrouw waarmee je worstelt?)

   Richt je op jezelf en doe je best om haar volledig los te laten. Zonder een oordeel te vellen of een andere titel te bedenken voor de foute vrouw. Stop met theorie, tijd voor praktijk; een bevrijding.

   Veel sterkte en succes!

 • Sorry Viktor maar volgens mij moet je mijn verhaal toch nog eens goed doorlezen. Ik generaliseer helemaal niet. wat ik hier wel zie, een fenomeen wat zich bij een bepaalde groep vrouwen zich voordoet. Het zijn geen theorieën, maar ik baseer mij op wat ik hier lees en zelf meemaak. Ik vind het etiket “foute” vrouw niet juist. Een vrouw of man word alleen maar “fout” als je blijft en niet vertrekt. Ik heb “gelukkig” nog maar kort met dit fenomeen te maken. Wat ik wel zie is dat het erg overeenkomt met wat ik hier zo lees. Veel vrouwen die dezelfde neigingen hebben. Dat dit bijzonder is staat als een paal boven water, maar om het nu als “fout” te betitelen vind ik wat ver gaan. Maar, dat het lastig is om er van los te komen, dat begrijp ik zeer. Ik heb “schoon schip” gemaakt. Verder ga ik mijzelf niet aanpraten dat het verschrikkelijk moeilijk is, want dan houd je het gevoel van leegte langer in stand dan eigenlijk nodig is. Gewoon je leven herpakken, dingen doen en de zaak snel vergeten.

 • Hallo , dank je wel voor de info.

  Wat nou als de vrouw helemaal voor me gaat maar wel heeft gelogen, gemanipuleerd en een drugsverslaving heeft achter gehouden?
  Nu te zeggen te gaan stoppen en het allemaal anders te gaan doen?

  Groeten

  1. Hallo Johan,

   Een drugsverslaving kan al gauw leiden tot liegen en manipuleren. En de aankondiging om te stoppen met dat alles (met name het drugsgebruik) wil nog niet zeggen dat ze dat werkelijk wil of lukt.

   Heeft ze professionele hulp gezocht? Is ze opgenomen?

   … Heb ik je vraag voldoende beantwoord? Zo niet, wat wil je ècht weten, wat is je vraag?

 • Kan je nu al zeggen dat het niets gaat worden. Mensen, vrouwen of mannen die vreemd gaan, liegen en manipuleren zullen dit in de regel altijd blijven doen, het zit in hun systeem, in hun karakter.
  Richt je op een leuk en eerlijk persoon of blijf anders lekker met jezelf!

 • Zo de stap is genomen na drie en half jaar foute vrouw. Moet helaas eerlijk toegeven dat het me na 4 weken ook steeds duidelijker is geworden. Het erge is dat ik het allemaal heb gehoord, de smoesjes, het geklaag en egocentrische gedrag maar niet luisterde. Ook moet ik toegeven dat het me zwaar valt, de stilte de app en de geweldige sex…. Maar rationeel klopt het allemaal hetgeen in deze blog staat beschreven, compliment…. Heren als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo, heel cliché maar ben er met beide benen ingetrapt.

 • Tja… ook mij is het overkomen en na 6 jaar de relatie voor de zoveelste keer verbroken. Mis alle ingrediënten net zo hard als bij mijn naamgenoot hierboven, het contact, de sex en het verlangen. Maar ze heeft het voor elkaar gekregen om mij de afgelopen jaren beetje bij beetje mijn “zijn” mijn “raison d’etre” tot iets kleins te reduceren….

  Ze heeft afgelopen week zo hard op mijn ziel getrapt dat het leek of mijn brein in overlevings-stand ging en bijna simultaan of even erna realiseerde ik me wat ik mezelf heb aangedaan. Ergens ben ik erg blij dat ze het heeft gedaan, ik zag het aankomen en had het waarschijnlijk nodig om wakker te worden en mijn ogen te openen om deze breuk ook als definitief te laten zijn. Als ik het in boekvorm zou lezen over een derde persoon zou ik het bijna ongeloofwaardig vinden….

  Nu voel ik me als een afkickende junk, beetje verloren, geen app-jes meer, geen onverwachte ontmoetingen of prikkelende voorstellen en wat ga ik die fantastische seks missen……

  Ik bemerk tevens dat mijn brein me af en toe voor de gek wil houden, stiekeme fantasieën, dat ze mij net zo mist en zij het niet zal volhouden om nooit meer contact te willen etc… en dat klopt ook nog en dat is het erge eraan, je denkt dat ze “JOU” mist!!!!!! Ze mist haar “kick, mijn onvoorwaardelijkheid, mijn toewijding als zij het zwaar heeft of een steun nodig heeft met wat dan ook. Dit heeft “NIETS” met mij te maken maar haar eigen tekortkoming…..

  Als die steun van haar kant moet komen is er een grote leegte….. Denk er maar eens goed over na, of het evenwichtig is, NOT!

  Victor, dank voor je artikel, niet leuk maar wel erg leerzaam…..

  1. Dit zet ik graag in de schijnwerpers:

   Ze heeft afgelopen week zo hard op mijn ziel getrapt dat het leek of mijn brein in overlevings-stand ging en bijna simultaan of even erna realiseerde ik me wat ik mezelf heb aangedaan. Ergens ben ik erg blij dat ze het heeft gedaan, ik zag het aankomen en had het waarschijnlijk nodig om wakker te worden en mijn ogen te openen om deze breuk ook als definitief te laten zijn.

   Je neemt verantwoordelijkheid voor jezelf. En je geeft aan dat je haar pijnlijke actie ook ziet als bevestiging om er een punt te zetten achter jullie relatie.

   Als ik het in boekvorm zou lezen over een derde persoon zou ik het bijna ongeloofwaardig vinden….

   Dat is vermoedelijk voor meer mensen herkenbaar in soortgelijke situaties. Het is daarom nog wel eens moeilijk om begrip en steun te krijgen van anderen.

   En wat je zegt over ‘een afkickende junk’, accuraat omschreven! Het zal in eerste instantie heel pittig zijn. Weet echter dat er op een gegeven moment een periode zal aanbreken van bevrijding.

   Victor, dank voor je artikel, niet leuk maar wel erg leerzaam…..

   Graag gedaan Marcel. En jij bedankt voor je waardevolle reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *