Verliefd op een foute vrouwUpdate: dankzij dit blog en de reacties heeft bloglezer ‘Zorro’ , die ernstig verliefd op een foute vrouw was, eindelijk de ongezonde relatie verbroken! Zie onder dit artikel ook de interessante blogreacties…

Zoals er foute mannen zijn, zo zijn er natuurlijk ook foute vrouwen. Vandaag blog ik over de man die zich helaas heeft ingelaten met zo’n foute vrouw; deze man heeft zelfinzicht nodig om aan haar te kunnen ontsnappen. Moeilijk door zijn verliefdheid uiteraard…

De foute vrouw kan of wil geen duidelijk besluit nemen

Zo dol ze op hem is het ene moment, zo blind is ze voor hem het andere moment. Ze gedraagt zich alsof hij haar werkelijke liefde is, maar ondertussen abonneert ze zich op een datingsite voor het vinden van een andere man.

Ja, in principe wil ze wel een relatie met hem aangaan, maar ze kan het simpelweg niet opbrengen door haar verleden, angsten, etc. Of ze wil hem niet maar kan het niet laten om tòch af en toe bij hem langs te komen…

Resultaat: ze is onbereikbaar en des te interessanter. Ze maakt iets bij hem los wat andere vrouwen niet bij hem losmaken. Hij laat zich sturen en hij gaat zich tegelijkertijd vastbijten…

Dit is niet goed voor zijn liefdesleven, toch kan hij het contact niet verbreken. Hoe kan dat, want het is toch duidelijk dat het contact met de foute vrouw hem niets goeds oplevert?

Hij is verliefd op de illusie van de ideale vrouw

Ze is niet zijn speciale vrouw, dat maakt hij zichzelf slechts wijs. Zoals je gezien hebt in de tweede les van mijn E-cursus is fantasie een belangrijk en zelfs doorslaggevend component van verliefdheid. En bij deze vrouw gaat de fantasie natuurlijk flink met hem aan de haal. Ze dwingt hem als het ware tot voortdurend dromen, twijfelen, piekeren en hopen.

Een paar willekeurige voorbeelden:

 • Ze twijfelt over de omgang met hem. Maar hij gelooft in de illusie dat dat komt omdat ze het emotioneel zo moeilijk heeft; in wezen wil ze niets liever dan bij hem zijn.
 • Ze zoekt naar een andere man voor een relatie of ze heeft al een andere partner erbij. Maar hij heeft de illusie dat hij veel beter voor haar is en daarom wel haar ideale man MOET zijn.
 • Ze denkt alleen aan zichzelf. Maar dat accepteert hij omdat hij denkt dat zij hem toch meer nodig heeft dan hij haar. Hij is er voor haar, in naam van de liefde.
 • Ze doet niets voor hem. Maar dat komt omdat ze in dubio zit. Hij hoopt dat ze uiteindelijk wel alles voor hem zal doen als hij maar lang genoeg zijn best blijft doen…
 • Ze wil geen relatie. Maar dat is niet doorslaggevend want ieder moment dat hij bij haar kan zijn, voelt zo goed…

En zelfs al weet hij dat ze hem niet goed behandelt, dan beschouwt hij haar gedrag als een subtiel teken van een bijzondere liefde. ‘Eigenlijk’ en ‘in principe’ heeft ze een gouden hart en ze komt er vast ‘later’ achter dat hij de man is van haar dromen; haar prins op het witte paard.

Juist, hij is verliefd op de illusie van de ideale vrouw… Misschien jij ook? Zo ja, dan raad ik je met klem aan om nu mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen te downloaden. Deel 1 en hoofdstuk 7 zijn extra belangrijk voor jou…

Een andere keer ga ik verder door over hoe je jzelf kunt bevrijden van een foute vrouw, mocht dat nog niet gelukt zijn. Tot die tijd lees ik hieronder graag je reactie op dit blogartikel. Wat zijn je gedachten en ervaringen? Of ben je onverhoopt nú verliefd op een foute vrouw?

Gerelateerd:

 • Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1) (109)
  De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken. Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute […]
 • Foute Vrouw Loslaten? (deel 2) (31)
  Dit is het tweede artikel over het loskomen van de foute vrouw, het vervolg op ‘Bevrijd jezelf van de foute vrouw (deel 1)’. Lees het eerste deel en neem die twee stappen voordat je met dit artikel verder gaat. Foute vrouw […]
 • Foute Vrouwen Herkennen doe je zo (144)
  Een paar maanden geleden verscheen het blogartikel over de gevaarlijke vrouw; de vrouw die (bewust) op pad is om mannen te misbruiken. Vandaag blog ik over foute vrouwen. Dat zijn vrouwen die hun (liefdes)leven in de soep […]
 • Foute mannen en foute vrouwen komen overeen! (4)
  Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil. Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde […]
Ben je Verliefd op de Foute Vrouw?
Trefwoorden:         

82 reacties op “Ben je Verliefd op de Foute Vrouw?

 • Soms kan ik het me best wel indenken als een vrouw heel erg mooi is, dat je dan alles accepteert van haar. ” Dan zal het allemaal wel meevallen”.

  Maar als een vrouw er niet ZO aantrekkelijk uit ziet, dan gaat er toch ergens een lampje branden? En ja, dan toch komen er mannen (met een Schaarste- Concept) op zulke vrouwen af en nemen het voor lief totdat…………………!.

  Toch VOOR deze cursus zag ik deze aanwijzingen ook niet.
  Dus ook deze Blogs vind ik net als de anderen erg nuttig en leerzaam.

  Dan kan de liefde blind zijn, vooral als mannen de voorkeur hebben om met een mooie vrouw te willen lopen.

  Nu moet ik wel even oppassen voor die 2 leuke vrouwen boven in de pagina. ; ))

 • En ze heeft warempel rood haar 😉

  Behalve het feit dat smaken verschillen wat betreft schoonheid, is het ook zo dat de foute vrouw niet per se heel mooi hoeft te zijn. Ze maakt iets bij hem los, ze is ongrijpbaar en tegelijkertijd gevoelsmatig heel dichtbij. Dat maakt loslaten moeilijker.

 • Als je verliefd bent is het moeilijk om je nog realistisch te gaan denken. Zaak is dat je daar van ter voren achter komt en het overvloed-concept hanteert.

  Ik heb dit meerdere malen gehad, enige jaren geleden, toen ik nog niet zo vaardig was met veroveren. Loslaten is dan het beste. Wat het des te moeilijk maakt is dat ze dan JUIST weer meer interesse in jou gaat krijgen. In sommige gevallen zul je dan volledige contact moeten verbreken.

  Hieronder een van de mooiste quotes uit de film Cruel Intentions (met dank aan Dirk):
  “In the game of seduction there’s only one rule, never fall in love.” 😉

  En zo werkt het, wordt je verliefd dan ga je je verstand voor een gedeelte kwijt raken!

  @ Victor:

  Er zijn inderdaad (foute) vrouwen, waar je achteraf bij na denkt, als je weer helder kan denken; waarom je daar in vredesnaam verliefd op bent geworden. Ze had toch niet heel veel schoonheid, en haar innerlijk was ook niet perfect. Slecht gefilterd zullen we maar zeggen.

 • @ Victor, (17.04)

  Gelukkig is niet bewust voor deze vrouw gekozen. :- )

  Zoals wij mannen door het juiste Verover proces iets losmaken bij vrouwen, waardoor er door de aantrekkingskracht een verliefdheid ontstaat, zo is het ook het geval zoals je het beschreef in je laatste reactie: Een vrouw kan iets bij een man losmaken, ongrijpbaar en tegelijkertijd heel gevoelsmatig zonder er een verklaarbare reden voor te hebben. Ik herken dat. Het lijkt een eerste indruk die je van een bepaalde vrouw krijgt en het niet makkelijk loslaat. Al is het ook een foute vrouw.

  Gaat dat samen tegelijk op, of is dat niet altijd of nooit het geval?

  @Ruben H.

  Leuk dat je de film hebt bekeken.
  Het gekke is, dat je bij zulke soort films altijd aan de adviezen van deze cursus denkt.
  Bijvoorbeeld het gedrag van de man en de vrouw observeert. Ook in soaps of andere films. Dan roep je soms: Foute boel man! Dat had je niet tegen haar moeten zeggen enz…..

  En dat is nu het moeilijkst, als je verliefd wordt: Dan ga je voor een deel je verstand verliezen en daardoor niet helemaal je Overvloed-concept toepassen. Dat heb je goed gezien.

  Je Overvloed Concept en zelfbeeld wordt continu op de proef gesteld.

 • Hallo Allemaal,

  Heel toevallig had ik al weken terug een vraag bedacht die betrekking heeft op dit artikel. Alsof Victor mijn gedachten kon lezen, hahaha!

  Ik zit met het volgende. Heb nu een vriendin waarmee ik bijna drie jaar bevriend mee ben.Nog niet zo lang geleden heeft zij voor iemand anders gekozen. Heb vaak gedacht, ik verbreek het contact maar toch ben ik daar niet heel zeker over.

  Ben twee keer verliefd op haar geweest, heb echt een mooie tijd met haar gehad, maar ze kon maar niet voor mij kiezen. Uit smsjes en emails kon ik opmaken dat het contact goed zat,maar misschien was dat wel een illusie.Heb veel tijd met haar doorgebracht, maar het leek wel alsof er dubbele signalen waren. De ene keer leek het alsof een relatie in de toekomst mogelijk was, de andere keer leek dat weer heel onzeker.

  Probleem is dat ik een band met haar heb opgebouwd en dat wil ik niet kwijt. Maar aan de andere kant doet t pijn omdat ik met al mijn goede bedoelingen toch niet haar vriend kon zijn.Ik heb weleens aangegeven dat ik er misschien mee wilde stoppen maar zij vond dit heel erg, ze wilde hoe dan ook het contact behouden, zelfs al zou ik een andere vriendin hebben.

  Wat denken jullie of Victor? Kan je met zo iemand bevriend blijven of beter het contact verbreken.Toevallig heeft ze rood haar maar ik weet niet zo goed raad met de hele situatie. Vaak denk ik , laat ik ermee stoppen maar soms gaat dat gevoel meteen weer weg als ik een leuke dag met haar heb gehad.

  En als laatste, het contact is nu veel minder , nu zij een vriend heeft. Ik wil er niet voor vechten om met haar af te spreken maar het lijkt wel alsof ik op de tweede plaats ben beland.

  Gelukkig ben ik nu iemand anders aan t leren kennen, dit heb ik haar ook verteld en ze dacht dat ik geen interesse meer in haar had omdat mijn aandacht nu ergens anders was en dat vond ze best vervelend.

  Dus wat moet ik hiermee? Ik hoor graag van jullie!

  Alvast bedankt!

  Groet,

  Jakov

 • @ Ruben H.

  Ik ben het helemaal met je eens! Het is inderdaad zo dat mannen ‘een deel van hun verstand verliezen’ als ze verliefd worden. Je kunt ook gewoon zeggen dat mannen dan dommer worden.

  Wat ik er nog aan wou toevoegen (Het is zelfs nog in het nieuws geweest) is dat mannen überhaupt minder goed kunnen nadenken, en zich minder goed kunnen concentreren in bijzijn van een mooie vrouw.
  Op school heb ik bijvoorbeeld een keer meegemaakt dat een heel erg mooie meid voor mijn gevoel mijn hele brein lamlegde toen ze naast me kwam zitten.
  Op het werk had ik laatst dat ik met een leuke meid samen moest werken, maar telkens als zij langs liep rook ik haar parfum (Ze had misschien wel te veel opgedaan..) maar telkens als ik dat rook, was mijn hele concentratie weer weg..

  @ Jakov

  Ik ken je probleem.. Je blijft telkens vasthouden aan die ene leuke vrouw.

  Je verstand vertelt je dat het het beste is om het contact met deze vrouw te verbreken. Maar aan de andere kant heb ik de indruk dat je een Nice Guy bent, oftewel een Gentleman. In dat geval is het heel moeilijk om het contact te verbreken.

  Als het om relaties gaat, is het moeilijk om dingen in statistieken uit te drukken, maar om het toch te proberen.. Hoe groot is de kans dat je over 10 jaar nog vrienden met haar bent? en hoe groot is de kans dat je over 10 jaar nog haar vriend bent als je nu een relatie aangaat?
  Het is niet dat ik denk dat vriendschappen en relaties vergelijkbaar zijn met een pokertafel, maar het je grootste ‘winkans’ heb je als je vrienden met haar blijft..

  Trouwens (Het komt alweeeer terug!) ik krijg ook de indruk dat het je niet zo goed lukt om het Overvloed-concept toe te passen. Door het OC te combineren met het feit dat liefde niet het enige in je leven is, denk dat ik dat je je uiteindelijk een stuk beter zult gaan voelen. Het leven bestaat uit meer dan alleen liefde en relaties (Maar dat lees je allemaal in het E-coach-systeem van Victor..) Ik ben zelfs van mening dat vriendschappen (zowel met mannen als met vrouwen) belangrijker, waardevoller en intenser (als je het goed doet tenminste..) zijn dan liefdesrelaties (maar dat is weer een discussie op zich).

  Ik raad je STERK af om te lang achter dezelfde vrouw aan te lopen. je voelt je er verdrietig om en het kan zelfs je gevoel van eigenwaarde aantasten. Te lang achter dezelfde vrouw aan lopen, daar heeft niemand wat aan!

 • @ Jakov,

  Net als Rik het al aangeeft, denk ik ook dat je meer een Nice Guy bent voor haar.
  Tegelijker haar misschien teveel op een voetstuk gezet hebt.

  Zij heeft een vriend, maar ze kan, zoals jij haar, zich niet van je losmaken.
  Hieruit blijkt, dat ook vrouwen moeite hebben met het “loslaten”.
  Ook komt het behoorlijk overeen met de “Een paar willekeurige voorbeelden” die boven in de BL0G beschreven zijn.

  Deze vrouw wil niet met je verder, maar wil je ook niet kwijt.
  Nu jij ook een leuk kontakt hebt met een andere vrouw, heb je laten voelen dat zij niet meer de belangrijkste is in je leven. Dit zal haar een beetje beangstigen, omdat ze nu ziet dat jij haar een gegeven moment los gaat laten.

  Als ze al voor een vriend heeft gekozen (op welke manier?) dan is het beter dat je langzamerhand afstand doet van deze vrouw. Ik zou niet eens een dagje langer met haar om willen gaan. Je moet haar 1e keus zijn en niet haar 2e keus. Vroeg of laat zal je dat toch moeten. Maak iets leuks van je nieuwe kontakt en …. zorg voor een OC houding.

  (Ook vrouwen met rood haar zijn echt niet volmaakt).

  Sterkte en succes!

 • @ Rik:

  Inderdaad, dat zijn goede voorbeelden!

  @ Jakov:

  In jou geval zou ik het gehele contact verbreken. Bevriend zijn met een vrouw is zeker niet negatief, maar aangezien jij verliefd bent maak je het jezelf ontzettend lastig! Je verlangt naar meer en dat ga je zeker niet krijgen je bent gewoon botweg haar vriendin!

  Als je graag vrouwelijke vrienden wilt hebben zoek dan andere vrouwen die je bij voorbaat niet wilt veroveren! Het voordeel van vrouwelijke vrienden is dat je daarmee een goed netwerk van vrouwen ( wel om te veroveren ) kunt creëren!

  Hou me op de hoogte van de vorderingen!

 • Hallo,

  Het is toch heel erg als ik dit lees en toch nog geen contact kan verbreken met de vrouw waar ik erg verliefd op ben. Alle signalen wat een foute vrouw heeft heeft zij het voor 70%…nee ik moet me wel vergissen denk zelfs 90%.

  Ik zit met het volgende:

  Ik heb een leuke vrouw ontmoet ongeveer vier maanden geleden… al gelijk in begin had ze verteld dat ze een vriend heeft maar dat het niet goed gaat en dat ze van hem af wil maar op haar eigen en rustige manier. Bij ons tweede afspraak hadden we al seks en snel daarna ontstond een seksrelatie met haar. Inmiddels ben ik erg verliefd op haar geworden. Ze heeft aangegeven dat ze met mij op het moment geen relatie wilt omdat ze nog met haar vriend samen woont en niet goed is om van ene relatie aan andere relatie te beginnen. In begin zagen we elkaar een keer in de week maar nu zien we elkaar bijna elke dag (op tijden dat allen zij kan) en doen veel leuke dingen samen ( wel allemaal stiekem) waardoor ik het idee krijg dat het ze toch mij leuker vind. Wat mij opvalt dat ze vaak over haar vriend praat, meestal negatief maar ook soms positief. Vaak zegt ze dat ze me heel leuk vind, heel fijn voelt bij mij en dat ik haar ideale partner ben. Ik weet ook heel goed dat ik fout bezig ben en dat het niet OK is om met iemand te gaan die een vriend heeft, maar ik ben me enorm aan haar gaan hechten en ben tot oren toe verliefd. Aan ander kant ga ik helemaal kapot aan gedachte dat ze nog bij hem is en dat ze niet met mij samen wakker wordt. Al mijn vrienden zeggen dat ik met haar moet breken en dat het verloren tijd is.

  Ik weet gewoon niet wat ik met deze situatie moet. Ben heel erg bang om contact te verbreken en haar nooit meer te zien en de pijn en verdriet wat daarna volgt. Maar het kan ook nooit wat tussen ons worden, dat besef ik al te goed maar toch… ze heeft me gewoon in haar macht.

  Wat moet ik er aan doen…?

  Alvast bedankt…groetjes
  Zorro

 • @ Zorro,

  Om verliefd te zijn op een FOUTE vrouw is heel erg vervelend en…. gevaarlijk!.

  Heb je verhaal even heel serieus en aandachtig gelezen. Mijn advies is, hoe moeilijk het ook is: Proberen het contact (zonder nog verder na te denken) ZO SNEL mogelijk te verbreken.

  Waarom?
  Als deze vrouw nu met deze vriendschap haar vriend bedriegt, dan zal ze dat beslist ook zeker bij jou doen als het er ooit een relatie van zou komen. Het is het aard van het beestje. Dan zal de pijn vele malen onverdraaglijker worden. En geloof me: Die pijn is niet met deze pijn te vergelijken die je nu hebt .
  Een duurzame relatie zal met deze eigenschappen er nooit van komen. Zo wel, dan zal je haar moeten toestaan dat zij later ’s avonds met vrienden op stap gaan en de volgende dag weer thuis komt. Wil je dat? Nee toch???

  Goed advies? Zoals ook al je vrienden jou al aanraadden: Verbreek de vriendschap met haar zo SNEL MOGELIJK!!! Elke dag langer wachten zal het stoppen des te pijnlijker worden. Het is beter dit nu te doen dan straks!
  Ik weet hoevel pijn dit kost, maar het voorkomt dat je leven een ongelooflijke ramp wordt.

  Er wachten nog 999.999 prachtige vrouwen op jou, waar je zeker net zo ( en misschein nog meer) verliefd op wordt. Straks zal je ons dankbaar zijn voor dit advies,

  Heb je alle leerzame Blogs van Victor allemaal gelezen?
  Ook raad ik je aan een cursus te volgen als je dat nog niet hebt gedaan. Dan zal dit een geweldige ondersteuning voor je zijn. Vooral nu in deze situatie.

  Dus…. Verbreek het contact! Fijn dat je dit met ons wilde delen!
  Wens je heel veel sterkte toe.

 • Hallo Drik en alle anderen,

  Als alle eerst wil ik je graag bedanken voor je reactie en ondersteuning. Het is een goede raad waar ik zeker mee wat kan. Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar heb er goed over nagedacht en besef ook heel goed dat het nooit een gezonde relatie zal worden tussen ons. Dan maar even pijn en verdriet dan de ellende waar ik nu in zit. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt en het is niet wat ik echt wil en daarom weet ik dat ik de knop moet doorhakken.

  Maand geleden heb ik E-coachsysteem voor succes met vrouwen gedownload maar heb er niet veel meegedaan omdat ik ivm. ellende waar ik nu in zit niet aan toe kwam, terwijl me het heel erg leuk lijkt…

  Ik maak het werk er van en laat het snel weten hoe het verlopen is.

  Nogmaals bedank,

  Groetjes Zorro,

 • @ Zorro,

  Fijn dat je mijn reactie waardeert en hier de waarde van inziet! Graag gedaan!

  Het is goed om te horen dat je besloten hebt om de juiste beslissing te nemen.
  Voor vele mannen is: Liefde maakt blind. Dus ik begrijp dat wel, wat je meemaakt!
  Daarom ontken ik niet dat dit niet makkelijk is. Na een verloop van tijd zal je trots op jezelf zijn dat je deze beslissing hebt genomen. En…. denk aan die 999.999 vrouwen die ook jouw aandacht en 1 daarvan haar liefde graag met jou wilt delen.

  Het E-Coachsysteem is werkelijk een geweldig boek.
  Het is niet alleen leerzaam maar ook erg interessant. Als je dit allemaal uitgelezen hebt, voel je je gegarandeerd een heel ander persoon, mits je het ook toepast.

  We horen het graag hoe het verlopen is. Fijn dat je dit als “mannen onder mannen” met ons wilt delen. Heb je vragen? Laat het ons maar weten!

  Nogmaals, heel veel sterkte toegewenst!

 • Hey Zorro,

  Dirk heeft al veel gezegd, maar om nog aan te vullen..

  Realistisch gezien zou jullie relatie niet stand houden, omdat zij vreemdgaat.. maar om eens wat meer naar de huidige situatie te kijken.. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat deze vrouw een klein beetje misbruikt van jou maakt.
  Aan de ene kant hebben jullie (stiekem) een heel leuke tijd samen, maar aan de andere kant ben je ook haar emotionele boksbal.
  Wat me opvalt is dat de dingen waarover vrouwen klagen als het om mannen gaat, vaak ook de eigenschappen zijn waarop ze verliefd worden bij een man. Als een vrouw tegen mij klaagt over een andere man, of haar vriend dan kap ik het meteen (vriendelijk, niet bot natuurlijk) af. Ik denk dat dit bij jou ook het geval is: door naar haar verhalen over haar vriend te luisteren, stimuleer je haar eigenlijk om bij hem te blijven wonen. Ze houdt je aan het lijntje.

  Daarom ben ik ook met Dirk eens dat je het beste het contact met deze vrouw kunt verbreken. Veel succes ermee.

  Rik

 • @ Zorro

  Ik ben het volledig met Dirk en Rik eens. Nokken!
  De rollen zouden anders om moeten zijn: Zij zou moeten vechten voor jou ipv andersom.

  @Rik:

  Waardevolle reactie!

  Mooie aanvulling op Dirk. Met name de “emotionele boksbal”. Zo’n meid is absoluut not done. Precies wat jij zegt: Als ze klagen over hun vriendje, kun je beter in de benen gaan. De eigenschappen waar zij over klaagt zijn namelijk (bijna) altijd de eigenschappen waar ze verliefd op is geworden. Ik heb geleerd om dat soort woorden met een korreltje zout te nemen. Let meer op haar acties/daden.

  Trouwens, lekker wezen stappen vannacht ;-)? Was een latertje volgens mij!

 • @ Ruben,

  Precies. Filteren vanaf het eerste moment is echt belangrijk. Als het daar al mis gaat dan kan later de verleiding te groot zijn om toe te geven aan haar verzoek of zelfs gesmeek om vrienden te blijven…

  @ Dirk,

  Helaas begrijp ik je vraag niet helemaal. Wat zou misschien samen opgaan?

  @ Jakov,

  Natuurlijk kan ik je gedachten lezen 😉

  Wat betreft de vriendin waar je drie jaar mee bevriend bent:

  – Je bent twee keer verliefd op haar geweest
  – Ze gaat niet voor jou, ze gaat voor een andere man
  – Je denkt vaak aan het verbreken van contact
  – Maar je wilt de vriendschappelijke band niet kwijt…

  Nu is de vraag, waarom niet?

  Wil je contact onderhouden omdat je ergens nog de hoop hebt dat ze uiteindelijk wèl voor je kiest? Of kan je oprecht van de vriendschap genieten zonder je bezig te houden met of er nog iets kan opbloeien; je kunt zonder enige beperking je aandacht op andere vrouwen vestigen…

  Ik vermoed dat je ergens nog de hoop hebt op een liefdesrelatie. Geloof het of niet, maar dat maakt het Veroveren van andere vrouwen moeilijk. Je mist namelijk het echte enthousiasme, het doorzettingsvermogen, de aandacht en de flow die zo belangrijk is voor je Veroveringen…

  Ze redt zich wel zonder jou en andersom ook. Kom op!

  @ Rik

  Het analytisch verstand van de man gaat inderdaad met sprongen achteruit als hij een aantrekkelijke vrouw zien. Zowel lachwekkend voor anderen, als nadelig voor hem.

  Maar met de goede Verovermentaliteit kan je gelukkig dit euvel overwinnen. Soms is het goed om ‘mindless’ te zijn; functioneren op mannelijk instinct, gevoel en intuïtie. Zie pagina 25 van het E-coachsysteem in combinatie met ‘De spiegel’ op pagina 164:

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  @ Zorro,

  De blogartikelen over foute vrouwen heb ik geschreven voor mannen die in dezelfde situatie zitten als jij. En jouw reactie kan andere mannen ondersteunen die het nog niet voor zichzelf durven toe te geven dat ze fout is voor hem…

  Je hebt nu meer inzicht in de werkelijke situatie en waarom je aan haar blijft plakken. Hopelijk helpt het je om haar eindelijk los te laten en verder te gaan met wat voor jou belangrijk is.

  Ja, het contact verbreken kan zwaar en moeilijk zijn. Maar er ligt veel moois in het verschiet voor jou, ook al kan je je dat nu nog niet voorstellen! Gebruik mijn E-coachsysteem; het zal een bevrijding voor je liefdesleven betekenen.

  De foute vrouw is een groot gevaar, dus er verschijnen nog meer artikelen over dit onderwerp… Hoe dan ook, houd je ons op de hoogte van je vooruitgang?

 • @Victor,

  Dank je voor je antwoorden op onze reacties.

  De zin op mijn reactie van op 22 augustus 2009 18:27

  Of het in dit geval van “foute vrouwen” samen opgaat, bedoel ik:

  Zoals in de Blog stond, dat een man zich aan een foute vrouw vastbijt en…. tegelijker tijd
  dat de foute vrouw zich niet of moeilijk van hem kan losmaken.

  Het lijkt me, als een man zich zo gedraagt, dat een vrouw al gauw deze man zal wegwerken? Hij ziet haar als onmisbaar? Werkt dat niet bij foute vrouwen?

 • Hallo Victor, Dirk, Ruben H. en Rik ,

  Bedankt voor jullie adviezen! Ik kan hier echt wat mee.

  Het klopt wel, ergens had ik nog de hoop dat het nog wat kon worden maar eigenlijk is het mezelf voor de gek houden. Ik ga niet gelukkig worden met haar en dat weet ik heel goed.

  Wat het ook moeilijk maakt is dat ik bang ben om in een zwart gat te vallen. Ik heb niet zo veel vrouwelijke vrienden en met haar ging ik het meest om. Ook ben ik bang voor de pijn die het bij beide gaat veroorzaken maar dat zal maar tijdelijk zijn. Door het contact binnenkort te verbreken zal ik misschien een hoop ellende kunnen besparen.

  Nu wil ik heel graag weten, hoe ik dit het beste kan aanpakken. Moet ik het langzaam laten verwateren of met haar in gesprek gaan en het proberen uit te leggen. Hoe dan ook, het is één van de moeilijkste dingen uit mijn leven, want ik houd liever iedereen te vriend. Dat kan ook wel een teken van zwakte zijn.

  Groet,

  Jakov

 • @ Jakov,

  Ik ken jouw situatie heel goed. Soms is verliefd zijn het ergste ding dat je kan overkomen. Een vrouw waar jij verliefd op ben en haar ook moeilijk kan loslaten.
  Of een vrouw waarvan je weet dat ze verliefd op je is terwijl ze een man en gezin heeft.

  Bij deze foute vrouw zou haar niet interesseren of je wel of niet verliefd bent. Ze gebruikt je gewoon en speelt met je gevoelens.
  Nu je vraag of je het langzamerhand moet verwateren of met haar een gesprek aan gaan?

  MIjn mening: Zo snel mogelijk, wanneer het jou uitkomt! Andere kontakten zoals mailtjes, chatten of Msn-en enz. met haar zoal vermijden of niet meer beantwoorden.
  Het is in jouw geval beter te bellen. Haar te zien en te spreken zal het je alleen maar moeilijker maken. Ze zal beslist nog pogingen doen om je te houden en je weten te overtuigen dat het de normaalste zaak van de wereld is zoals dit toegaat.

  Als je haar telefoonnummer hebt, en je weet wanneer je haar op een gelegen kan bellen, dan kan je dit kort maar krachtig aanpakken, met de uitleg dat je het niet gepast vindt tegenover haar vriend. Zelfs in dit geval zal het niet makkelijk zijn.

  – Waarom zou ik het niet mondeling doen?
  Veronderstel dat haar vriend ook op dat tijdstip bij haar thuis is. Je zou het onnodig moeilijk maken.
  – Waarom niet schrijven?
  * Veronderstel dat haar vriend toevallig jouw brief op haar tafel ziet liggen. Dan is er een kans bij deze foute vrouw, om hem tegen jou op te zetten en hem je adres geven. Een concurrentiestrijd aan te laten gaan.
  – Waarom niet mailen?
  Veronderstel haar vriend jouw mail in de mailbox van haar mobieltje vindt.
  Op het moment van de ontvangst van jouw mail haar vriend bij haar is.
  Daarnaast kan zij ook nog ontkennen dat ze een ooit mailtje van jou ontvangen hebt.

  Dus daarom ……. niet langzaam laten verwateren, maar zo snel mogelijk aanpakken.

  Je zei ook, meen ik, dat jullie dagelijks kontakt hadden?
  In dit geval kan je het misschien gelijk aanpakken zodra ze jou belt.

  Sterkte ermee!

  Misschien heeft Victor een betere oplossing?

 • @ Dirk, (20 augustus 2009 om 22.35 uur)

  Je vraag is me misschien nog niet helemaal duidelijk, maar ik vermoed van wel.

  De man die verknocht is aan de foute vrouw heeft in wezen een negatieve symbiotische verhouding met haar. De man en de foute vrouw draaien om elkaar heen en ondanks de onmogelijkheid van een gezonde leuke relatie, hakt geen van beiden de knoop door.

  De man kan zich pas echt losmaken uit deze benarde situatie als hij zijn verantwoordelijkheid neemt, dus zelf de knoop doorhakt.

  @ Jakov,

  Ik begrijp de angst voor ‘het zwarte gat’ en daar moet je absoluut een oplossing voor bedenken. Overweeg om (extra) te gaan sporten zodat je meer mensen ontmoet (inclusief vrouwen). Haal oude vriendschappen aan, versterk de huidige vriendschappen en ga vaker naar de plekken waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten.

  Je zult zien dat het afscheid nemen van deze vrouw ook je sociale leven een nieuwe impuls kan geven. (Ik ben met iets bezig over dit onderwerp… Vertel er meer over als het verder is gevorderd.)

  Het is pijnlijk om de band te verbreken; gelukkig is dat inderdaad maar tijdelijk. Laat het je niet tegen houden om jezelf verder te ontwikkelen! Ik wil graag nog meer blogreacties lezen over hoe je nieuwe mensen hebt ontmoet; een beter (liefdes)leven…

  Hoe verbreek je het contact? Behalve als er al een afspraak is gemaakt, zou ik het haar via de telefoon vertellen. Hoogstwaarschijnlijk hoeft haar vriend geen rol te spelen in dit alles, behalve als dat voorheen wel het geval was.

  En natuurlijk hoef je niet onaardig te zijn bij het afscheid nemen. Zoals ik in het eerder blogartikel aangaf, is de foute vrouw er niet bewust op uit om je te misbruiken; ze is daarmee anders dan de gevaarlijke vrouw. Het resultaat is echter nog steeds desastreus voor jouw liefdesleven…

  Geef aan dat je haar het beste wenst en dat je dit voor jezelf moet doen. Het is voor jou belangrijk om haar vaarwel te zeggen omdat je anders aan haar blijft kleven. Ze is (bijvoorbeeld) erg aantrekkelijk waardoor je te weinig oog hebt voor andere vrouwen. Zij is verder gegaan (ze heeft een relatie), nu doe jij dat ook.

  Je kunt dus oprecht zijn, je hebt goede redenen om deze stap te nemen. Niet dat je je moet verantwoorden, maar het afscheid hoeft niet bot te zijn.

 • Hallo Dirk en jongens,

  Paar dagen geleden heb ik me voorgenomen om relatie te verbreken, maar het is of de duivel er mee speelt. Dag dat ik het wou doen wist ze natuurlijk niks, maar ze was super lief en we hebben een paar dagen later leuke stadtrip gemaakt en het was super gezellig.
  Ik heb het me erg moeilijk gemaakt en heb echt nog geen kracht om het te verbreken.
  Ik geef het toe…ben gewoon bang en tegelijkertijd besef ik dat dit gewoon niet kan.

  Alles is eigenlijk gezegd wat het beste is om het te doen…ik verwacht met spanning de blogartikel : de wijze waarop je de foute vrouw eindelijk vaarwel kunt zeggen.

  Ik hou jullie nog op de hoogte.
  Bedankt. Zorro,

 • @ Zorro:

  Dat blogartikel zou ik niet verwachten; dat is namelijk heel simpel, gewoon vriendelijk gedag zeggen, niet meer niet minder! Jammer dat ze je weer heeft weten inpakken! Ik verwacht dat je binnenkort verbitterd en een keer zo boos wordt, en opnieuw dit blog gaat bekijken! Uiteraard is dit een hele goede les voor je!

  Hoe leuk ze ook is, een foute vrouw is een foute vrouw en door deze zet laat je andere leuke vrouwen aan je voorbij gaan!

  Je zult het zelf in moeten gaan zien! Ik wens je erg veel sterkte toe!
  Je zit in een rot situatie die niemand je toewenst!

 • Hallo Allemaal,

  EINDELIJK IS HET ME GELUKT OM RELATIE MET DE FOUTE VROUW TE VERBREKEN!!!!!!

  Het heeft me veel moeite gekost…maar met al steun van iedereen en vooral op deze blog ben ik scherper gaan inzien. Afgelopen zaterdag ben ik van me werk als chauffeur op de bus ( O.V ) afgehaald door de ambulance, omdat ik hyperventilatie aanval kreeg door al stress en piekeren rond relatie met de foute vrouw. Dat was de druppel dat emmer deed overlopen. Op dat moment werd me allemaal te veel en er zat niks anders op dan voor me zelf te kiezen.

  Afgelopen maandag heb ik het aan haar verteld dat ik einde aan onze relatie wil maken, omdat ik iemand anders ben tegen gekomen waar ik mee toekomst kan opbouwen (in werkelijkheid had ik alleen een leuke date). Ze werd heel boos en zei dat ze altijd wist dat ze me niet kon vertrouwen… pure onzin natuurlijk…. het is meer anders om. Ze pakte haar telefoon en sleutels en is weggegaan… Kwaad natuurlijk en zei dat ze me nooit meer wilde zien. Nu is een dag voorbij maar heb een goed gevoel er over…. omdat ik weet dat het een goede beslissing is. Nu even doorbijten… en volhouden.

  Ik spreek met iedereen wie ik ken af en zoek veel afleiding en je merkt toch dat dat helpt… nu kan ik wel zeggen: ik ben echt trots op me zelf en erg dankbaar aan iedereen die me heeft er mee geholpen op dit blog. Nu voelt het als bevrijding maar toch ben ik bang dat ik haar ga missen…

  Hoe pak je het nu verder aan…????

  Groetjes Zorro

 • Hey Zorro,

  Ik heb ontzettend veel respect voor je dat het je uiteindelijk gelukt is om de relatie met deze vrouw te verbreken. Gaat het nu wel weer beter met je sinds je uit het ziekenhuis bent ontslagen?

  Je hebt je besluit genomen. Het is definitief. Er is geen weg meer terug naar deze vrouw (zonder er voor de rest van je leven aan vast te zitten). Wat ik je aanraad is om vooral door te gaan met de dingen die je nu doet: Doe vooral veel leuke dingen! Spreek lekker met vrouwen af! Heb fun met je vrienden.. Want dat is wat je moet hebben: fun.
  Je zult wel gemerkt hebben dat je met deze vrouw niet veel fun hebt. Je zult ook wel gemerkt hebben dat wanneer jij er niet voor zorgt dat je fun hebt, dat niemand dat voor je doet. Je bent zelf verantwoordelijk.

  Zoals ik al zei.. Ik heb heel veel respect voor je. Uit je reacties blijkt dat je wel een aardige kerel bent. Je bent de moeite waard.

  Geniet van je vrijheid!

  Rik

 • @ Zorro,

  Ten eerste wil ik je een “GROOT compliment” geven dat je deze hele moeillijke stap hebt genomen. Je zult het wel even moeten verwerken. Ook zul je even een paar dagen haar missen, maar straks zal je weer opnieuw genieten.

  Dat zij ook nog zegt, dat zij jou niet kon vertrouwen? Dit is zeker pure onzin.
  Dit bewijst met welke soort vrouw je te maken hebt gehad. Je hebt door deze stap te nemen je Overvloed-Concept uitgevoerd!

  Dat je trots op jezelf bent, is heel terecht.
  We gunnen je een mooie en betrouwbare vrouw die je helemaal voor je alleen hebt.
  Zoveel mogelijk afleiding zoeken is heel goed! Vooral de eerste dagen.

  Mijn mening over het: Hoe verder?
  Alle herinneringen aan haar vernietigen. Vergeet niet haar telefoonnummer te wissen.
  Dit is goed voor de verwerking. Het zou zo kunnen zijn, dat ze alsnog een poging d.m.v. een sms of telefoontje bij je doet. In dit geval: Verstandig om Niet meer op te nemen of te reageren en … in geval van sms-en: Haar sms niet meer lezen, maar direct wissen.
  Ze zou best proberen om je nog even (onterecht) een schuldgevoel aan te praten. Vandaar niet lezen. Je hebt het nu goed gedaan!

  Je zei dat je ook al een leuke date hebt? Ga daar mee verder en geniet van haar. Verstandig is het, om met haar NIET over deze situatie te praten, als ze er NIET om vraagt. Vraagt ze er WEL eens om of krijgt ze dat via via eens te weten? Dan ook verstandig om haar even in het kort te vertellen, zodat ze weet dat je betreft deze dingen eerlijk tegenover haar bent.

  Wens je heel veel sterkte!!
  Nogmaals mijn complimenten!

 • @ Zorro,

  Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk voor jezelf gekozen. En ja, het was niet gemakkelijk maar toch heb je doorgezet. Je bent een voorbeeld voor anderen die nog wel aan de foute vrouw blijven kleven!

  Het verbaast me niet dat ze boos werd. Je hebt namelijk de wederzijdse afhankelijkheid doorbroken en dat is (in eerste instantie) pijnlijk. Neem haar boze opmerkingen niet serieus. En wie weet gaat zij nu ook verantwoordelijkheid nemen voor haar eigen geluk; al is dat niet jouw zaak.

  Zoals Dirk al aangeeft, zul je haar waarschijnlijk nog wel even missen. Maar dat gaat snel weg als je blijft doorzetten. Ik geef je vier maatregelen die de chemische disbalans in het brein tegengaan; deze disbalans maakt dat je je op bepaalde momenten heel slecht kunt voelen. Maar juist dan is het belangrijk om door te zetten.

  De vier maatregelen:

  #1. Verwijder ALLES uit je omgeving dat je aan haar doet denken (heel belangrijk, anders kan het een lijdensweg voor je worden!)

  #2. Spreek veel af met anderen; sociaal contact is essentieel. (Doe je al, mooi!)

  #3. Doe veel aan sport (of dans). Als je nu geen sport doet: begin met twee keer per week (bespreek dit eventueel met je huisarts n.a.v. die hyperventilatie). Als je al aan sport doet: ga een of twee keer extra per week…

  #4. Leg zoveel mogelijk nieuwe contacten; bijvoorbeeld je werk als buschauffeur is ideaal voor het leggen van nieuwe contacten. Zelfs al blijft het vluchtig, het zal je goed doen.

  Blijf doorzetten, je voelt je binnenkort veel beter. Kom op!

  Houd ons op de hoogte…

 • Wat moet ik toch zeggen jongens,…. Heel erg bedankt voor oprechte en waardevolle steun.

  Op het moment zit ik samen met mijn beste vriendin op de bank, net klaar met een leuk filmpje. Het gaat al stukken beter en morgen ga ik weer werken, eerste paar dagen voor 50% en daarna 100%.
  Ik voel me op het moment best oke, heb me huisje schoongemaakt, auto gewassen en met vrienden hele dag op stap. Ik probeer haar in me hoofd te blokkeren en tot nu toe gaat het best goed. En als ik aan haar denk, dan denk ik aan het momenten waardoor ik bijna aan kapot ging met die foute relatie.. Gisteren heb ik haar nummer uit me tel. verwijderd. Kortom ik onderneem dingen en heb de eerste drie punten al toegepast dat Victor heeft opgenoemd. Hele goede tips…en de vierde zal ik ook niet laten. Maar ik besef ook dat moeilijke momenten zullen komen en daar probeer ik me goed op te voorbereiden door boven genoemde punten en raad toe te passen.

  Voor de jongens die nog geen besluit hebben of kunnen nemen: Het is zeker niet makelijk om contact te verbreken en weet heel goed hoe je je voelt…gevangen. Mijn ervaring is alsof ik uit een klapnet van de vogelvanger ben bevrijd.

  Nogmaals… heel erg bedankt voor het fijne reacties en hulp dat zeker een grote deel heeft bijgedragen voor mijn besluit. Ik hou jullie op de hoogte van de verdere voortgang…

  Groetjes Zorro,

 • @ Zorro,

  Graag gedaan!
  Ook fijn om te horen dat je al weer zo goed gaat en zelfs een beetje succes hebt.
  Je hebt al genoten met je beste vriendin en daarnaast de hele dag voor een goede afleiding gezorgd?

  Je bent een uniek voorbeeld voor ons allemaal.

  Heel veel sterkte en heel veel geluk verder!

 • @Dirk
  Hee man ik zie dat je goed bezig bent (Y) Lijkt me leuk om ervaringen/ideeen te delen!
  Voeg me eff toe dan yowhattheflow [at] live.nl

  @Zorro
  Goed gedaan Zorro ! Goed bezig! Ik was vandaag in Rotterdam, heb 30 van de mooiste vrouwen gezien in 3 uur in de stad! 30 VAN DE MOOISTE VROUWEN! >> Snap je wat ik bedoel, er zijn er nog DUIZENDEN!!!! Je blijft kleven aan appeltaart, maar je hebt nog niet de chocola, aardbei of slagroomtaart geprobeerd ! Ga voor de verovercursus

  @ Victor
  Hoe zit het met jou victor ? Met de meisjes ? 😛 Ben eigelijk benieuwd hoe jouw liefdesleven op het moment is ! Heel erg bedankt voor alles nog eens 😉

 • @ Aaron,

  Wat fijn om weer wat van je te horen. Ik herinner me de goede acties van jou.
  Na de afwijzing toch een afspraakje bij die zelfde vrouw kunnen regelen.

  Hierbij doet mij aan een film denken: De perfecte man.
  Een man die een mooie vrouw probeerde te Veroveren.
  In die winkel werkte die vrouw (35 jaar) en de man, de klant, probeerde een afspraakje te regelen. De vrouw verontschuldigde steeds dat ze er niet klaar voor was. De man bleef proberen, maar het hielp niet. Tenslotte zei hij een beetje teleurgesteld: Ik ben er ook niet klaar voor! Nadat de vrouw hem geholpen had, liep hij naar de winkeldeur, opende de deur……. draaide zich om….. en zei tegen haar: Vrijdagavond 20.00 uur!
  Die vrouw antwoordde met een duidelijke stem, zonder na te denken: Perfect!

  Zo te lezen gaat het jou goed af. Je zegt: 30 van de mooiste vrouwen?
  Waar heb je ze nu gelaten? Of heb je ze allemaal meegenomen naar je huis? :p
  Dan zit Rotterdam mooi zonder die 30 mooiste vrouwen.
  Eigenlijk zijn ze allemaal mooi, toch? Ze hebben allemaal iets bijzonders, vind je niet?
  Je ziet wat het effect is van deze cursus. Het gaat erom hoe je met vrouwen omgaat en lekker speels en ontspannen te werk gaan. Hierdoor ontdek je een nieuwe manier van leven.

  Dank je voor je aanbod om me je toe te voegen.
  Toch…….Wil ik om bepaalde redenen een beetje onbekend blijven tegenover de medecursisten, anders zou ik je graag toevoegen. Daarnaast is het altijd leuker om te raden wie we tegenover ons hebben. Een stukje mysteries zijn, niet waar?
  Jouw aanbod waardeer ik wel. 😉

 • Hallo Allemaal,

  Ik heb een vraagje voor iedereen die er wat van weet. Deze vraag is volgens mij nog nooit eerder gesteld hier. Er is een dame die ik graag wil veroveren maar ze rookt jointjes. Is dat wel makkelijk te veroveren, of heeft dat geen nut om daar moeite voor te doen. Het lijk me wel een drukke meid die af en toe haar joint moet draaien en wanneer ze stoned is schijt aan je heeft. En dingen beloven, net zoals dat ze niet opneemt terwijl ze wel vraagt om gebeld te worden. Graag wil ik een oplossing hiervoor hebben want ze heeft me wel een beetje geraakt.

  Alvast bedankt.

  Groetjes Janklaas

 • @Janklaas,

  Wat is er aantrekkelijk aan om deze vrouw te veroveren die schijt aan je heeft als ze stoned is? Niet opneemt als zij vraagt je te bellen?

  MIjn wijze advies: Doe geen moeite om dez vrouw te veroveren.
  Hiermee krijg je alleen maar problemen mee.
  Het joint roken zal niet het enige probleem zijn.

  Er zijn zoveel andere mooie vrouwen die zeker wel de moeite waard zullen zijn.
  Waarom niet voor een mooie betrouwbare vrouw gaan i.p.v. deze jointrookster?

 • @janklaas:

  Het ligt er maar net aan wat je eigen normen en waarden zijn. Wat je in een relatie belangrijk vindt. “Joint rokers” zijn over het algemeen hele relaxte mensen (zeker geen criminelen), maar tegelijkertijd ook heel erg passief.

  Een nadeel is dat je er in meegetrokken kan worden, als je er gevoelig voor bent.

  Ik denk dat als zij verliefd op je is wel de telefoon zal opnemen als ze stoned is, alleen moet je niet zien hoe.

  De keuze ligt geheel bij jou! Wat je belangrijk vindt.

  Wat Dirk zegt is zeker waar:
  Er zijn genoeg vrouwen die zeker de moeite waard zijn.

  Succes!

 • @Dirk

  Ik ben het er helemaal met je eens Dirk, maar ik ben eerlijk gezegd ook een beetje verliefd op der geworden. Het lijkt net of ze mij wilt veroveren, ze wilt me wel heb ik gemerkt. Ze is zelf naar me toe gekomen en is daarna als voorbeeld James Bond gaan spelen. Af en toe heb ik contact met haar heel eventjes en daarna is ze weer weg.
  Daarom denk ik ook of het aan blowen ligt dat ze zo doet.

  Dus ik ga haar nog een keer proberen te veroveren, maar hoe zou het het beste zijn om haar aan mij te laten plakken? Want ze doet net alsof ze niet geïnteresseerd is in mij, terwijl ze wel iedere keer vraagt of ik al nieuwe foto’s heb.

  Ik heb nog niet met haar afgesproken, alleen contact via msn, hyves, telefonisch en smsjes. Meestal zeggen dames altijd: “ik zeg het je wel wanneer ik tijd heb om af te spreken.”

  Hoe moet ik het aanpakken?

  Groetjes Janklaas

 • @Janklaas,

  Ten eerste:
  Naast mijn gegeven advies in mijn eerste reactie, sluit ik me ook helemaal aan bij de mening van Ruben H. Daar ben ik het helemaal mee eens.
  Ten tweede:
  In je tweede alinea zeg je: “Want ze doet net alsof ze NIET geïnteresseerd is in mij, terwijl ze WEL iedere keer vraagt of ik al nieuwe foto’s heb”. Ze weet niet wat ze wilt. Deze eigenschappen komt ook voor bij bovengenoemde geschreven blog “FOUTE VROUWEN”.

  Wil je ondanks alles haar toch proberen te Veroveren, dan kun je proberen:
  Haar opbellen, maar het is zeker NIET raadzaam je foto te geven. niet eerder geven dan na een langdurig relatie. Dit kan het fantaseren bij haar over jou belemmeren. Eerst proberen om een afspraakje te regelen. Je krijgt in dit geval al snel te horen wat ze van je wilt. (Als ze naar je foto vraagt, wilt niets zeggen. Probeer dat jezelf ook niet wijs te maken). Als zij instemt met een afspraakje om ergens te gaan zitten om iets te drinken, dan komt ook al gauw naar boven wat haar bedoeling is. Dan kan je jezelf ook afvragen of je dat zo wilt. Vergeet niet dat ze ook een eigen vriendenkring heeft, mannen die haar het spul bij haar thuis levert en samen met haar blowt. Vaak ’s nachts. Wil je dat? Ben je daar sterk genoeg voor? Want je wordt als snel tot deze kring getrokken en voor je het weet ben jij ook aan het blowen. Kan jij die verleiding aan? Dit vraagt vroeg of laat om problemen.

  Misschien is het verstandig om eerst een paar dagen te wachten alvorens je een afspraak met haar maakt. In deze tijd kun je je afvragen of je een vrouw inderdaad onder deze omstandigheden wilt, terwijl zoveel MOOIE VROUWEN ook om jouw aandacht smeken!

  Dan wil ik het even over de techniek van Veroveren hebben:
  Jij schrijft dat ze zich gedraagt als een soort James Bond. Dit gedrag komt meer voor bij vrouwen die blowen, door haar vriendenclub zoals boven beschreven. (Dit spreek ik uit ervaring). Ok! Maar wie ben jij dan? Zij wilt jou Veroveren? En dan?
  Jij moet de James Bond zijn de een vrouw Verovert en niet omgekeerd. Denk serieus na of dat jouw bedoeling is.

  Ga eens een avondje stappen met je vrienden en kijk dan om je heen hoeveel prachtige vrouwen jouw aandacht willen.

  MIsschien gaat mijn wijs advies en mening tegen jou gevoel in.
  Hoop wel dat je de juiste beslissing neemt. Wens je heel veel wijsheid toe!

 • @Dirk en Ruben,

  Jongens eigenlijk hebben jullie wel gelijk. Ik lig er gewoon wakker van wat jullie me uitleggen. Dit zijn de antwoorden die ik graag wou hebben perfect.

  Dirk natuurlijk heb ik vrouwen zien lopen die veel mooier zijn. Ik weet nu zeker dat het geen nut meer heeft om achter haar aan te gaan om haar te veroveren. Ik zat al te twijfelen vandaar jullie hulp. Deze moeite ga ik zeker niet meer doen. Ik heb dit wel vaker gehad, dat ik contact heb met sommige vrouwen die niet te veroveren zijn, elke keer vergeet ik dat het de foute vrouwen zijn.
  Ruben ze kan ook snel in de stress raken als ze nuchter wordt wat ik niet zou willen hebben.

  Dirk en Ruben bedankt

  Groetjes Janklaas,

 • @ Janklaas,

  Graag gedaan.

  Mijn reactie was naar aanleiding van een ervaring, zoals je al had kunnen lezen.
  Dat was een jonge vrouw op mijn werk. Je zag alleen hoeveel problemen zij met zich meebracht en veroorzaakte. De stemming was ook erg wisselend. Dat wordt niet minder maar wel steeds meer. Daar heb je niets aan.
  Dit gun ik jou en niemand , want je verdient een goed liefdesleven en daar gaan we hier ook voor, toch? Sterkte met het loslaten en succes met het Veroveren van een mooie vrouw.

 • @ Janklaas,

  Een relatie aangaan met iemand die vaak joints rook kan vreselijk zijn. Helaas heb ik hier lang geleden ervaring mee gehad. Ze begon met roken nadat we twee jaar een relatie hadden en het ging daarna bergafwaarts. Te laat komen, vreemde emotionele uitbarstingen, ging met vreemde types om, etc.

  Overigens, niet alle vrouwen die wiet gebruiken zijn hetzelfde. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of ze dagelijks rookt, wekelijks of slechts heel soms…

  Toch is mijn advies om gewoon niets met haar te beginnen want ze gedraagt zich vreemd. Gelukkig ben je al tot deze conclusie gekomen na de reacties van Ruben H. en Dirk.

  Verbreek het contact met haar zodat je je eerder over haar heen kunt zetten…

 • Drie jaar geleden heb ik een beeldmooie vrouw ontmoet waar ik bang was om een relatie mee te beginnen… Veel problemen met de ex, ect… Driemaal op 2 jaar mijn pakken willen pakken.. Vijf maanden geleden is ze met iemand aan de schoolpoort iets begonnen. Was juist maar vriendschap, maar heeft wel twee keer geslapen met haar vriend toen ze ladderzat was.

  Twee weken geleden na terug bij elkaar te zijn zou ze deze persoon terug hebben ontmoet en zou haar hebben doen denken aan de vrijheid die hij haar wel gaf over een paar maanden terug. (Moet er wel bij zeggen dat we terug samen zijn).. Tot over twee weken plots me saai-niet amuseerde met me-bezitterig ben. Je zou voor minder als ze aan de schoolpoort met iemand anders begint, zoals in de vorige blog staat.. Als ze iets negatiefs zeggen over een bepaalde man, dat is dit waar ze op kicken. Het was ook altijd als we haar kindjes afzetten aan de poort dat ze zei dat ze een zou vragen wat hij heeft. Me altijd zo begapen, word ik nerveus van.. Tot ze op een dag er al pratend mee naar buiten kwam en toen de zever is begonnen.

  Nu is onze relatie over. Twee dagen heb ik nog niets van haar gehoord.. en ik vertik het haar te bellen. Ook al is het moeilijk want ik mis haar enorm. Ze wil geen verantwoording meer afleggen en doen en laten wat ze wil. Ze gaat nu doorbijten zei ze, ze wil me niet verder pijn doen, ze zal haar nooit goed voelen in een relatie.

  Ik denk dat ze terug is beginnen te denken aan deze persoon. Deze liet niets van zich meer horen. Je ziet, daar zijn we weer, weer de pijnen, stress ect. Ergens hoop ik dat ze me nog eens terug belt. Aan de andere kant ook niet, omdat ik weet dat het geen zin heeft. Deze vrouw is mijn dood. En ik moet zorgen voor mijn zoon. Zelf zei ze dat ze het heel moeilijk zal hebben met het gemis en dat ze weet dat ze goud in haar handen heeft en deze laat schieten. Dat ze nu al weet dat ze binnen de 2-4 wekken in een diep gat zal vallen en terug zal denken aan mij, maar dat ze niet kan verwachten dat ik haar terug zou nemen.

  Hopelijk een beetje reactie.

  Tot later…

  Mick uit België

 • Hallo jongens,

  Het is nu bijna weer drie weken dat ik eind aan relatie met een foute vrouw heb verbroken. Maar het is of ik nu daar spijt van heb. Ik mis haar enorm…en weet me soms geen raad meer. Drie dagen na dat het uit was, stond ze voor de deur om haar spullen op te halen. Ze probeerde toch schuld bij mij neer te zetten, daar heb ik niet op gereageerd. Weer paar dagen later kwam ik haar tegen in de stad, ik was toen met paar vrienden wat eten…ze lachte alleen en liep verder door…weer dag later kwam ik haar op NS tegen en ik moest haar zelfs voorrang verlenen in het verkeer( ze moest oversteken). Toen zwaaide ze zo van bedankt en liep ze verder. Van die momenten ben ik weer aan haar constant aan gaan denken…ik heb zo behoefte om haar te zien.

  Vandaag voel ik me zo rot en weet het even niet… heb haar een sms gestuurd ( heb haar tel. gevonden via factuurspecificatie, ik had hem eerst uit mijn telefoon verwijdert) wat heel stom is maar dat sms’je is nog niet aangekomen …of tel. staat uit of ze heeft weer ander nummer….het is gewoon zo moeilijke tijd. Soms ben ik zo sterk…maar sinds ik haar weer heb gezien gaat het niet goed.

  Wat nu…???? Help

  Groetjes Zorro

 • @ Zorro,

  NU is het moment om sterk te zijn. Het lijkt of je haar mist, maar in werkelijkheid mis je de aandacht, warmte en het idee dat iemand om je geeft. Dat vindt je uiteindelijk niet bij haar, ook al lijkt het zo.

  Je moet nu als het ware van haar afkicken en dat is op inderdaad op bepaalde momenten echt moeilijk. Hoort erbij en als je doorbijt, sta je sterker in je liefdesleven dan ooit!

  Ik weet niet wat je hebt gesms’t, ik hoop niet dat je nu weer van voren af aan wil gaan beginnen. Je creëert daarmee een sterkere verslaving voor zowel jezelf als haar… Aantrekken, afstoten, etc. Niet voor niets zwaait ze vrolijk of lacht ze naar je. Vermoedelijk hoopt ze dat je alsnog door de knieën gaat en toegeeft… En als je toegeeft maak je het jezelf nog moeilijker om haar vaarwel te zeggen, daarbij is het ook nog gevaarlijk voor je gezondheid (hyperventilatie…!).

  Wis nogmaals haar telefoonnummer en vernietig die telefoonspecificatie. Hoe kom je aan die specificatie?

  En bel meteen je vrienden om iets leuks te gaan doen. Bijvoorbeeld om gezamenlijk uit te gaan. Of ga weer een filmpje pakken met die vriendin. Als dat niet lukt voor vanavond, ga sporten, rennen of wat dan ook. Lichaamsbeweging helpt je om sterker te zijn en je minder rot te voelen.

  Kom op, je bent al zo ver gekomen!

 • Hoi Victor,

  Bedankt voor je aanmoediging…inderdaad ik mis aandacht, warmte en dat iemand is die om je geeft. Ik weet dat dat niet bij haar te zoeken is. Dat afkicken is heel zwaar ja…

  In ieder geval heb ik haar niet gesms`t dat ik haar terug wil maar toch goede vrienden te blijven…en ja ik weet dat dat eigenlijk niet zo is want ik mis haar gewoon zo. Trouwens dat sms is nog niet aangekomen( dat kan ik zin onder aflever rapporten). Denk dat ze ander nummer heeft….en niks van me wil meer weten….

  Ik moet gewoon helemaal loslaten, dat weet ik…. kan niet meer zeggen dan nu me best blijven doen.

  Groetjes

 • @Victor

  Victor nu weet ik zeker dat ik het contact ga verbreken. Zo’n slecht gevoel had ik precies in gedachten wat je me vertelt. Bedankt voor je hulp Victor.

  Groetjes Janklaas

 • Hello..

  Heb gisteren morgen haar een bericht gestuurd om te vertellen hoe graag ik haar zag en haar mis. Ze belde me een uurtje later voor ze naar haar werk ging.. Ze zei dat ik haar blijkbaar harder miste als zij mij. Het is alsof er een blok van mijn schouders is gevallen en voel me al een pak rustiger. Maar het is nog vers, het kan goed zijn dat ik binnen de twee weken u zo hard ga missen dat ik er zot van word. Daar ik bij zei dat ze nog gelukkiger zal worden als ze weet als ze helemaal van me af zou zijn. Normaal gesproken zouden we samen gaan wonen na de eerste breuk, in haar nieuwe, gekochte huisje. Waar ik tenslotte ook aan gewerkt heb. Er was spraken dat mijn zoon ook een gezellige kamer zou krijgen. Nu, na veel discussiëren komt het er toch niet van om bij haar te wonen en doe ik elke dag de trajecten om haar en de kindjes eens te zien.

  Maar gisteren na het laatste gesprek vertelde ze me botweg dat er geen plaats is voor mijn zoon. Dat heeft me diep geraakt. Hoe graag ik haar ook zie, ik verdwijn uit haar leven. Bel of sms niet meer, want nu weet ik dat het definitief over is tussen ons. Ik moet voor mezelf zorgen en mijn zoon gaat toch voor. Ik zal het moeilijk hebben. Ik ben al drie kilo vermagerd van woensdag af. Weet er iemand wat ik nog kan doen? Ik weet het niet na de kwetsende opmerkingen van haar. Mijn liefde voor haar is nog even sterk.

  Kan er iemand me helpen!!!!

  Mick uit België.

 • @Mick,

  Mijn mening:
  Helaas heb je een paar GROTE fouten gemaakt.
  Om het kort te zeggen: Je loopt achter deze vrouw aan en je hebt min of meer een liefdesverklaring gegeven door te zeggen dat ze onmisbaar is in jouw leven.
  Hierdoor heb je alle gezonde spanning weggenomen. Dit nooit zeggen tegen een vrouw. Lees de blog: “Liefdes verklaring- Weg met de liefdesverklaring.”

  Halverwege je stuk gaf je aan dat je al plande dat jouw zoon in dat huis zou gaan wonen? Hierdoor heb je een druk op haar gelegd, met het gevolg, dat ze deze reactie gaf. Je plande ook haar toekomst, zonder te weten wat zij er eigenlijk van vond. De reactie van deze vrouw heeft helemaal NIETS te maken met de eigenschappen van de “Foute Vrouw” .

  Mijn advies:
  Neem afstand en verbreek nu ALLE contakten met haar, zonder maar enige uitzonderingen. Alleen DAN zou er op den duur nog een kans kunnen bestaan, waar ik erg aan twijfel. Volgens mij ken je de Veroveringstechniek van Victor Verlon ook niet?

 • hello Dirk.

  Bedankt voor je reactie. Wat ik wel moet zeggen is dat we het huis dat zij koopt op haar naam staat en met behulp van haar ouders. Te samen met mijn zoon en haar kindjes zijn we het huis gaan bezichtigen. En normaal gesproken zou mijn zoon ook een kamer krijgen. Meegeholpen in het huis tot het klaar was. Waar ik pas nu constateer is dat ik altijd moet vragen wat ze er van vind van de twee kleinste op één kamer te zetten. Ze antwoorden dat ik niet moet verschieten en dat ze nerveus word van het gekibbel van de twee en als we de kleinste bij ons in de kamer nemen niet moet verschieten dat ze nerveus word van de rommel. Dan is haar infrastructuur belangrijker dan onze relatie of het samen zijn. Gistermorgen heb ik haar voor het laatst gehoord en dat heeft me diep gekwetst. Met te zeggen dat ze de hele dag aan me denkt, maar zich nu veel rustiger voelt. En een blok van haar schouders valt, rechtuit heeft ze gezegd dat er geen plaats is voor mijn zoon. Dat deed pijn. Ik heb alles gedaan wat ik kon en dat ze dan zoiets durft te zeggen. Ik heb niets meer gehoord van haar sinds gistermorgen. En ben ook niet van plan haar te kontacteren of te bellen, te sms’en. Vind ik het goed om haar terug te winnen? Ik weet het niet, het is een heel koppige vrouw. Daarom denk ik dat het helemaal over is. Wat denk je, ik heb de veroveringscursus nog niet gelezen Dirk. Zou niet weten waar ik deze moet vinden, ben nog maar een dag op deze blog.

  Hartelijk dank.

 • @Michel,

  Ten eerst : Van harte welkom op deze site ” Aantrekkingskracht.com “.

  Nu krijg ik een beter beeld van de situatie. Deze vrouw denkt wel een beetje teveel aan haarzelf. Ook krijg ik de indruk dat deze vrouw jou meer als vriend ziet dan als “Lover”. Het beste is misschien even haar op afstand te houden en af te wachten wat haar eerste actie is.

  Op de rode keuzebalk boven zie je Home. Op deze site staan verschillende Blogs van Victor Verlon. Bekijk ook rustig de andere keuzes op deze balk. Hierdoor krijg je meer inzicht over dit geheel.

  Wist je dat je ook een gratis E-cursus met 7 lessen per e-mail kunt aanvragen?
  Dat vind je rechts boven van de pagina. Zou het proberen! Ze zijn erg leerzaam en nuttig.

  Wacht ook op een eventuele antwoord van Victor Verlon op jouw reactie, als hij daartoe bereid is .

 • Hallo jongens,

  Paar dagen geleden had ik het zo zwaar, dat ik haar een sms had gestuurd/ Gelukkig is dat sms nooit aangekomen (zal iets mis zijn in het netwerk zijn) gelukkig. Het is nu precies drie weken geleden dat het over is en nu gaat het toch weer wat beter. Ben gisteren op stap geweest en het was een super leuke avond…heb zelfs met een leuke vrouw lekker gekletst en daarna op het eind ook nog gekust. Het was gewoon super….

  Heb er steeds minder moeite mee en ik mis haar steeds minder omdat ik nu pas ECHT goed inzie dat ze niet zo leuk is als ik dacht.
  Het zullen zeker nog moeilijke momenten komen maar ik denk dat ik door de zwaarste periode heen ben.
  Ik weet nu voor 100% zeker dat ik haar nooit meer hoef….
  Het kost tijd en volharding…en voor ieder die met een foute vrouw heeft te kampen.
  Lees dit blog nogmaals aandachtig door…het helpt…bij mij tenminste

  Groetjes Zorro

 • Heey,

  Geweldig advies Victor! Ook al was het bedoeld voor Zorro, ik heb er momenteel ook erg veel aan. Ik ben verliefd geworden (dacht ik). En gezien het niks is geworden, probeer ik erover heen te stappen door een vervuld leven te leidden: Met teamgenoten eten, met vrienden naar de bios, sporten en met kennisen wat drinken.

  Toch lukt het me niet om haar uit mijn hoofd te zette, de verliefdheid is gewoon enorm sterk en vaak moet ik terug denken aan ‘de goede momenten’.

  Maar zoals je inderdaad zegt, zijn het niet de goede momenten die ik mis, maar de momenten waar ik aandacht etc verlang.

  Het verschil zit er wel in, dat ik haar dagelijks op school zie. Het is dan lastig, al doet ze net alsof ze mij ‘niet eens opmerkt’. Ik krijg dan t gevoel dat het mijn schuld is…
  De verleiding om haar aan te spreken is groot, vooral als je haar vrij regelmatig ziet. (Ik weet het. Voordat ik over haar ging fantaseren zei ik al: ” doet het nou niet!” maar toen had ik zoiets van: wat maakt het uit…” Nu betaalt het zwaar uit)

  Ik had nog wel een vraagje: Ik neem aan dat ik al het contact (dus ook via msn) moet verbreken (dus msn adres verwijderen?).

  Groetjes,
  Tom

 • Hello Dirk..

  Hartelijk dank voor je hulp en reactie; gelijk heb je om te zeggen dat ze egoïstisch is. Blijkbaar denkt ze aan haar kindjes, en met emotionele druk van haar ouders; prenten deze het goed in haar mind dat de kamers niet mogen worden afgegeven. Deze druk speelt haar denk ik parten. Zondag heeft ze me al wenend gebeld op mijn werk, dat ze me mist en even had rond haar gekeken op zaterdag bij het weggaan met een vriendin. Ze vond het degoutant hoe het er aan toe gaat, ze bedoelt dat monogamie niet meer bestaat (mijn woorden). En dat ze me daar miste. Ben s’avonds naar haar toe geweest en blijven slapen. Nu ga je wel zeggen hoe dom ik wel ben om zo direct toe te happen. Na veel gepraat, ben ik gisteren bij haar thuis geweest. Bbezig gehouden met de kindjes. Samen met haar allemaal gezellig gekookt en tv gekeken, ze was lief en aanhankelijk. Hoe lang gaat dit duren. Het was leuk maar miste mijn zoon erbij.. ’s avonds terug naar mijn eigen stek…

  Tot later..

 • @ Zorro,

  Gelukkig is de SMS niet aangekomen. Het bericht om toch maar goede vrienden te blijven is gevaarlijk omdat je ongetwijfeld nog moeilijker de verleiding kunt weerstaan als je weer met haar zou omgaan.

  Je bent de eerste 3 weken doorgekomen, gefeliciteerd! Hoe meer je loslaat, hoe beter je je zult voelen. En vermoedelijk komen er nog momenten dat je het moeilijk zult hebben. Denk dan terug aan het moment dat je een superavond had. En weet dat je nog vele echt leuke vrouwen zult ontmoeten die wel voor jou zullen gaan… (Zie mijn E-coachsysteem…)

  Trouwens, binnenkort verschijnen er nog meer artikelen over foute vrouwen. Niet meteen voor jou bedoeld natuurlijk, omdat jij de foute vrouw al hebt losgelaten…

  @ Janklaas,

  Graag gedaan!

  @ Michel,

  Het lijkt erop dat je je laat leiden door haar wisselvallige buien. Dat maakt haar nog onzekerder en twijfelende. In die zin ben je zelf mede oorzaak van het probleem. Ze hoeft dus geen foute vrouw te zijn, kan ik niet beoordelen op grond van je reacties hier.

  Het wordt tijd dat je je eigen weg kiest, waarbij zij zich eventueel bij jou voegt. Geef je zoon de plaats in je leven die hij verdient, laat dat zeker niet van haar afhangen.

  Wat zeg je nu, ze geeft aan dat er geen plaats is voor jouw zoon? Dan is er geen plaats voor haar! Je bent zijn vader, wees er voor hem. Geef hem het goede voorbeeld van je gevoel van eigenwaarde en hoe je goed met vrouwen kunt omgaan…

  Gelukkig heb je je ingeschreven voor mijn gratis E-cursus. Dat zal meer duidelijkheid scheppen over waar je de fout in bent gegaan.

  @ Dirk,

  Bedankt! Dankzij jou heb ik ontdekt dat het blijkbaar voor nieuwe blogbezoekers onduidelijk is waar men zich kan inschrijven. Daar ga ik wat op bedenken…

  @ Tom,

  Dus ze doet net alsof ze je niet opmerkt… Prima, want als ze wel aandacht aan je zou schenken, zou dat het je nog moeilijker maken. Houd je meer bezig met anderen en op een gegeven moment doet het je niets meer. Haar vaak zien is dan geen punt meer.

  Je hebt het gevoel dat ‘het jouw schuld is’? Wat dan precies? Ga dat voor jezelf na zodat je de angel eruit kunt trekken.

  Verbreek ook het msn-contact. Maar verwijder haar msn-adres pas nadat je haar EERST hebt geblokkeerd. Alleen verwijderen is onvoldoende, omdat ze dan nog steeds kan zien wanneer je online bent en dan eventueel contact met je kan opnemen…

 • @Dirk

  Bedankt voor de reactie en me een beter beeld te geven hoe ik me eigenlijk zou moeten opstellen en gedragen. En zeker naar mijn zoon toe, hij is altijd prioriteit geweest in mijn leven, maar wat liefde toch doet met een mens. Waar je achteraf van sommige dingen spijt van hebt. Op dat gebied ben ik een gevoelens mens. En wil ik altijd het beste voor iedereen, en gooi ik mijn eigen ruiten in. Zowel voor mijn zoon als de relatie met mijn vriendin. Ik moet je bedanken want je hebt bij me het onderbewuste laten boven komen. Voel me met deze gedachten toch al een pak beter en sterker. Waarom: omdat er neutrale mensen zijn die me een klaardere kijk geven..

  Nogmaals hartelijk dank. Hopelijk niet meer tot later, want dan zou het perfect gaan he.

  Groetjes. mick.

 • @ Michel,

  Graag gedaan!
  Fijn dat je de reacties (ook van Victor) waardeerde.

  Door verliefdheid kan je soms verdoofd raken en daardoor fouten maken. Je gaat daardoor ineens de belangrijke tips negeren en denken, doen en volgen wat jouw eigen gevoel zegt. Zorg in ieder geval dat als je verliefd wordt, NOOIT een vrouw op een voetstuk zet. Vandaar Victors belangrijke blog: “Wordt niet te snel verliefd”.

  Wens je een succesvol liefdesleven toe!
  En…… vergeet niet: Je zoon is en blijft altijd een deel van jouw leven.

 • Ola allemaal,

  Ik heb net de blog gelezen en ik ben tot de conclusie gekomen dat de foute man of vrouw niet bestaat. Ongeluk in de liefde ligt aan de persoon in kwestie zelf. Hij/zij is verliefd op een illusie, kortom verliefd op iets wat niet bestaat en er ook nooit zou zijn. Bij deze personen zit het duidelijk tussen de oren. Waarom wordt iemand verliefd op ”de foute man of vrouw”?

  Het antwoord kan ik zo geven. Bijvoorbeeld als je een lekker ding in de kroeg tegenkomt, waarvan je hart spontaan sneller gaat kloppen, wil je er natuurlijk alles aan doen om zijn/haar aandacht trekken. Er hangt een bepaalde (en soms erg heftige) aantrekkingskracht. Je bent niet gerust voordat je oogcontact heb gemaakt, voordat hij/zij weet dat jij bestaat en voordat je een praatje gemaakt hebt. Het andere geslacht kan interesse hebben, maar jij kan hem/haar ook niet opvallen. De moeite in combinatie met die aantrekkingskracht maakt zo’n persoon onweerstaanbaar. Je moet en zou scoren, anders ga je zonder voldoening naar huis.

  Dit is typisch een eigenschap van elk mens. Nooit is het genoeg, we willen altijd meer, meer dan dat we al hebben. Zelfs als het gaat om de liefde. Ik richt me nu op de vrouw. Vrouwen houden van stoere, sterke en mooie mannen. Welke vrouw droomt er nou niet over een beschuitje eten George Clooney? Of tussen de lakens liggen met Brad Pitt? Zulke mannen hebben een aantal dingen gemeen: zijn onweerstaanbaar én onbereikbaar. De ideale combinatie om een vrouwen hart sneller te laten kloppen. In het dagelijks leven komen we deze types ook tegen. Mannen met een uitstraling, houding en gezag, wie wil dat niet? Alleen zulke onweerstaanbare mannen zijn onbereikbaar. Drie keer knipperen met zijn ogen en meneer windt zo een dame om zijn vinger (en daar maakt hij ook gretig gebruik van). Hordes vrouwen staan in de rij om een poging te wagen om deze man te veroveren. Als ze denken dat het gelukt is, gaat het hartje nog sneller kloppen. Ze genieten van zijn aandacht en voordat ze het weet is hij niet meer uit haar hoofd weg te slaan. Ze zijn verliefd. Geldt voor hem hetzelfde? Nee hoor, hij geniet van zijn avontuurtjes. Hij wil een vrouw die zich niet kwijlend voor zijn voeten gooit. Hij wil zijn gelijke hebben.

  Alleen vrouwen weten aan wat voor man ze beginnen. Deze man die niet geschikt is voor een relatie. Althans een relatie met haar. Toch blijven ze keer op keer een poging wagen, maar waarom? Dat heeft te maken met wat ik eerder meldde: de vervelende eigenschap van de mens om steeds meer te willen en niet genoegen nemen met wat ze hebben. Er zijn wel genoeg mannen, die wel oprecht geïnteresseerd zijn, alleen daar willen vrouwen niks van weten. Een vrouw wil een grote, sterke man. Hij voldoet niet aan het beeld. Ze vindt hem geen uitdaging. Ze kan over hem heen lopen, heeft hij geen overwicht en hij is té lief. Kortom deze mannen zijn bereikbaar, ze liggen voor het grijpen. Ze hebben het al.

  Feitelijk slaat het nergens op. Waarom iets willen wat we niet kunnen krijgen en iets niet willen wat we wel kunnen krijgen? Daarom bestaat de foute man/vrouw niet. Wij zijn degene die ons geluk moeten maken. We kiezen er zelf wat we willen en wat we kunnen krijgen. Anderen houden ons niet aan het lijntje, dat doen we zelf. We zijn slachtoffer van ons eigen doen en laten. Het zit tussen onze oren.

  Groetjes L

 • @ Liesje

  Hmm apart denkpatroon je bent een diepzinnig mens dat lees ik al wel. Je maakt het vele mannen makkelijk door te zetten waar veel vrouwen naar verlangen, wetend dat veel mannen dit ook gebruiken maar op een verkeerde manier. Ik kan niet doen of ik iemand anders ben, ben geen Brad Pitt of George Clooney. Weet dat hun onweerstaanbaarheid vaak is gespeeld omdat ze ook vaak filmsterrren zijn en zich dat imago aangeven. Onbereikbaar zijn ze sowieso omdat ze nu eenmaal het wat hoger in hun bol hebben.

  Sorry, maar dit zijn geen echte mannen. Ik heb respect voor mannen die monogaam kunnen zijn aan een vrouw en nog gelukkig zijn. Dat ze ook goed met kinderen kunnen omgaan. En dat ze zelf ook een gezin kunnen onderhouden. Dat noem ik echte mannen, die hun trots opzij zetten om beter voor een ander te kunnen zijn. Of hij nu lief, stoer, aantrekkelijk of een macho is. Een vrouw maakt een man altijd tammer. Ik heb trouwens zo’n hekel aan mannen die denken dat ze Tony Montana of the Godfather zijn, dat verschrikkelijke achterbakse gedoe.

  Nee, ik ben ook geen open boek en geef makkelijk tegengas. Maar ben verder erg nieuwsgierig, meegaand en spontaan naar mensen toe. Denk dat ik veel vrouwen gelukkig kan maken en daar hoef ik echt geen Brad Pitt of George Clooney voor te zijn.

  Succes.

 • Dag allen

  Ik ben getrouwd maar heb sterke gevoelens voor een collega (zij is vrijgezel). Tegen alle principes van de theoriën van Victor in, heb ik dit zowel aan mijn vrouw als aan mijn collega laten weten. Mijn vrouw begreep het en heeft me tijd gegund om dit een plaats te geven. Mijn collega heeft me vriendelijk maar tevens duidelijk gezegd dat er geen vonk is wat haar betreft maar dat ze me wel nen toffe vind … . Ze zei er ook bij dat ze geen echtbreekster wil zijn.

  Afgaande op wat ik hier allemaal gelezen heb, heb ik dan ook onmiddellijk het contact met mijn collega verbroken (wij gingen regelmatig samen iets eten tijdens de middag). Na een tijdje kwam ik haar echter (toevallig of niet?) tegen in een bepaalde site – van het bedrijf waar we werken – en waar ik elke dinsdag ben. We zien elkaar nu dus opnieuw 1x per week (zij komt – toevallig of niet – ook ’s dinsdags naar deze site), hebben fijne gesprekken en de gevoelens beginnen weer op te spelen.

  Wat moet ik doen? Haar vriendelijk zeggen dat we elkaar best niet meer zien (we zouden gemakkelijk op een andere dag naar deze site kunnen komen om elkaar te vermijden) of scheiden van mijn vrouw zodat mijn collega geen echtbreekster hoeft te zijn?

  Ik weet dat bovenstaand dilemma 2 uitersten zijn, maar ik zie eigenlijk zelf geen middenweg.

  Groeten

  Vincent

 • Hola,

  Ik heb een vraagje, heb wat reacties doorgelezen en zie dat jullie hele goede adviezen geven. Ik ben zelf niet de beste met vrouwen, ik kan ze op de een of andere manier heel makkelijk aanspreken en makkelijk een gezellig praatje leggen, maar waneer het zover komt dat ik het idee krijgt dat een meisje me leuk vind, en ik begin haar leuk te vinden gaat het ergens fout.

  Ik weet op het moment echt helemaal niet wat ik moet doen, want ik maak altijd de verkeerde keuze, nu ook een hele leuke meid, waar ik inmiddels van weet dat wat ze eigenlijk wil is gewoon een vaste betrouwbare vriend dat heeft ze me verteld. Ze heeft me al een paar keer letterlijk gezegd dat ze me leuk vind, dus ben wat met haar gaan drinken.

  Kwam uit mijn werk, heel verhaal over wat ze vanmiddag had gedaan, ze zou misschien een vriend mee nemen, maar die was uiteindelijk niet gekomen, bleek een man van 46 te zijn (getrouwd) zo ze vertelde wilde die ook een keer gaan eten met hem, ging me nu om advies vragen zou ze dat wel doen etc. Ik snapte er helemaal niets van, ik dacht ze vind me leuk vroeg of we een keer wat konden gaan drinken en nu komt ze opeens met een heel verhaal over een andere getrouwde kerel (en vervolgens ook over vorige vriendjes…)

  Naja ik wil haar ook niet te duidelijk laten merken dat ik haar leuk vind, want op die manier verlies ik haar misschien en heb haar wel gezegd dat ze een leuke knappe meid is maar nog niet te duidelijk gezegd dat “ik” haar leuk vind, want ik wil haar wel aan het lijntje houden (en niet dat ze “vrienden” wilt worden).. maar goed nu vraag ik me af, waarom zou ze over die andere kerel beginnen, is dat omdat ze van mij zekerheid wilt hebben? Of is dat gewoon een slecht teken en kan ik haar beter z.s.m. vergeten… of wilt dat nog helemaal niets zeggen. En wat voor advies moet ik haar geven op zo;n moment of moet ik meteen het gesprek afkappen. (ik heb haar nu gezegd dat het me niet verstandig leek iets met een getrouwde man te beginnen (wilde eigenlijk keihard roepen, nee! ik vind je leuk!, maar goed dat leek me een beetje gek) , en ben op een ander onderwerp overgegaan)

  zie haar binnenkort weer en ze wil ook vaker afspreken, graag tips! als jullie nog leuke versiertrucs hebben ook erg welkom! En als dit slechte tekens zijn, hoor ik het ook graag ik snap namelijk niets van vrouwen (misschien moet ik ook maar eens zo’n cursus gaan volgen ofzo)

  vr groeten

  J

 • @ J

  Ik herken mezelf hierin ongeveer 2 jaar terug. Ik kan je maar 1 advies geven… Deze vrouw moet je laten gaan….. Accepteer nooit dat een vrouw tijdens een afspraakje iemand anders mee neemt. En het is natuurlijk ook niet leuk voor jou, als ze over andere mannen gaat praten. Dat was voor mij een hele grote afknapper geweest.

  Genoeg andere leuke vrijgezellige vrouwen in het land 😉 Mark my words! Er zit er zeker weten ook een voor jou bij, die niet over stomme getrouwde mannen praat.

 • Hello,

  Ik heb wat reactie doorgelezen, en voel dat jullie me wel kunnen helpen met mijn probleem.

  Ik zal eerst snel wat over mezelf vertellen. Ik ben een jongen van 21 jaar oud, en eerlijk gezegd ik heb meer vriendinnen dan vrienden. Ik kan erg goed met vrouwen praten en ik hou gewoon van vrouwen. Ik ben alleen een erg gemixt persoon. Als ik single ben, vind ik het vreselijk, en hetzelfde als ik in een relatie zit. Ik hou van verliefd zijn en ik haat het. Ik kan me niet binden en toch ook weer wel. Logisch natuurlijk ik ben 21 , maar toch het is bij meerdere dingen. Maar nu mijn probleem.

  Het begon 3 jaar terug. Ik leerde een meisje kennen in mijn klas waar ik verliefd op werd. Ze had helaas een vriend. Ondanks dat, kregen we stiekem toch wat. Het duurde 2 weken en daarna stopte zij het. Ik was echt gevloerd. Ik heb me nog nooit zo waardeloos gevoeld. Sindsdien ben ik nooit meer verliefd geworden op iemand. We hielden wel contact voor een tijd, maar dat ging langzaam voorbij.
  Nu sinds 5 maanden spreken we elkaar weer. We gaan goed met elkaar om. We zijn erg goede vrienden geworden (ze heeft nu alleen een andere vriend). We vertelden elkaar letterlijk alles. Ik heb haar zelf verteld dat ik ging twijfelen over mijn seksualiteit. Ik ”dacht” namelijk dat ik Bi was.
  Na 1 avond met haar. Dacht ik bij mezelf, ik ben weer verliefd op haar. Eerlijk gezegd het ging nooit voorbij. Ik dacht letterlijk all time aan haar.

  Laatst heb ik dat tegen haar verteld. We lagen op mijn bed, de hele avond te knuffelen en oog contact, en elk bizar signaal een vrouw maar kan geven. Ze zei tegen mij dat ze mij zo niet zag. Meer als goede vrienden. Nou ik ben sceptisch van natuur. Ik geloof haar niet, niet na 2 avonden tot diep in de nacht, praten en zelf bij me is blijven slapen. Wat ze trouwens gevraagd aan haar vriend heeft.
  Ik heb haar beloofd om niks te doen. Want ik wilde onze vriendschap niet verpesten. Ze zegt zelf dat het niet ongemakkelijk is, in ieder geval niet voor haar. Ik heb gelogen, ik denk constant aan haar.
  Ik ben net zoals haar (manipulerend, niet weten wat je wilt, wispelturig enz). Maar ik denk dat ze dat niet inziet.

  Mijn vraag is: wat moet ik doen, ben echt radeloos. Ik heb elk advies gevraagd aan iedereen die ik ken. En het heeft niet erg geholpen. Doe ik goed aan om vrienden met haar blijven. Of moet ik er gewoon mee kappen. Ik ben verliefd, zij zegt van niet, maar geeft mij ongelooflijk veel gemixte signalen.

  Heel erg bedankt voor het lezen,

  Ik dank u

  x

 • Ik voel de emoties in je verhaal, want ik heb het zelfde meegemaakt. Nog steeds spookt ze soms in mijn hoofd, want ze blijft een mysterie.

  Of je nou een relatie hebt of niet, je voelt je niet thuis? Jammer, maar je zult toch daar een goed over moeten nadenken. Vraag jezelf op een rustige avond wat je echt wilt…

  Wat betreft deze vrouw, ik kan veel zeggen, maar ik raad je aan om te concentreren op anderen vrouwen. Als het ervan komt dat jullie als vrienden plezier kunnen beleven samen, doe dat dan, maar plaats haar niet meer op een voetstuk, dat wil ze juist niet.

 • Hallo,

  Allereerst zal ik mij even introduceren want ik ben nieuw op dit forum. Ik ben een man van 26 jaar oud en ben sinds vorig jaar, nadat mijn relatie stuk liep, bezig met het E-coahsysteem, wat absoluut vruchten heeft afgeworpen. Bedankt daarvoor Victor. Het is echt waarheid!

  Ik heb 6 weken geleden tijdens vakantie een hele leuke meid leren kennen. Knappe meid, mooie uitstraling, een paar jaar jonger dan ik en daarnaast ook een heel lief en zorgzaam typje. Een vrouw waar ik eigenlijk altijd naar op zoek ben (geweest). We hebben elkaar daar een paar dagen gezien (helaas grotendeels in gezelschap van anderen), maar er is zeker toen ik haar heb afgezonderd van de groep vrijwel direct een klik ontstaan en we hebben gezoend. Toen ze weer naar huis ging en ik nog bleef heb ik het initiatief genomen om een vervolgafspraak te maken. We wonen zo’n 75 km uit elkaar maar ze wilde per sé naar mij toekomen. Een teken dat ze me al snel vertouwde denk ik. We hebben een fantatische date gehad en zijn vrij snel intiem geworden. Er volgde nog een date bij haar thuis die qua intimiteit net weer iets verder is gegaan. Ondertussen smste we elkaar plat en konden we uren aan de telefoon met elkaar kletsen. De derde afspraak bleef ze 2 nachten bij mij slapen en hebben we beiden ook heerlijke sex gehad. Eigenlijk liep alles perfect. We vonden elkaar geweldig. Intussen heeft ze ook aan haar ex vriend verteld en familie en vrienden verteld dat ze iets met mij heeft en dat er dus een soort van relatie bevestigd. Ze wilde ook graag op bezoek bij mijn familie om hun te leren kennen e.d. De relatie ontstond zo eigenlijk vanzelf. Afgelopen week is ze weer een avond bij mij gekomen en hebben we het super naar ons zin gehad. Ook nu weer sex e.d. Totaal geen signalen dat het de andere kant op zou gaan.

  Gisteren zou ik naar haar toe gaan voor een weekendje en ontving ik twee uur van te voren een SMS van haar. Ze omschreef daarin dat ze sinds die ochtend is opgestaan met een vreemd gevoel. Dat ze gevoelens heeft die ze zelf niet goed snapt, ze bang is dat ze te hard van stapel loopt en nog niet open staat voor een relatie, terwijl ze dacht dat ze dat wel deed.Ze verontschuldigde zich en vroeg of ik haar z.s.m. kon terugbellen. Toen ik het las kwam het echt als een donderslag bij heldere hemel. Ik had dit niet verwacht. Hoe kan een vrouw ineens met deze gevoelens zitten? Hoe impulsief laat zij zich leiden door haar gevoelens? Ik belde haar direct op en bood aan om direct langs te komen om er goed over te praten. Dit wilde ze echter niet omdat ze bang was dat het na het gesprek weer te gezellig zou worden en ze de volgende dag of week weer met hetzelfde gevoel zou zitten. Ik waardeer haar eerlijkheid en had besloten haar wat tijd te geven en zelf maar wat anders te gaan doen dit weekend. Ik ben niet boos geworden, maar wel kalm en zeker ook geemotioneerd. Aan de telefoon kon ze niet uitleggen wat de achterliggende redenen zijn van al deze twijfels. Ze vertelde mij dat het niets met mij te maken heeft maar meer met het feit dat ze 5 maanden terug een eerdere relatie heeft gehad van 5 jaar en ze niet zeker weet of ze al voor een relatie openstaat. Ook dit was een zogezegde lange afstandsrelatie. Ze heeft na 5 jaar een soort van vrijheid verworven die ze bang is nu weer op te moeten geven. Ik zeker geen type die claimt, verre van dat zelfs, maar toch heeft heeft ze angsten.

  Ondertussen houdt het me de hele dag bezig. Het is meer de onzekerheid van de situatie. Gaat ze het nog een kans geven, geeft ze het nog een kans maar dan op een wat lager tempo, of gaat ze er uberhaupt een punt achter zetten. Ik vind het allemaal moeilijk te begrijpen. Als er ware liefde en een klik is (en die was er!!!) dan staat er ons toch niets is de weg? Omdat het allemaal zo goed liep en ik haar geweldig vind, wil ik er voor blijven vechten. Ik baal gewoon van de situatie. Naast wat korte belletjes of smsjes hebben we vanaf gisteren heel weinig contact meer gehad. Ik probeer haar wat tijd te geven om overal goed over na te denken. Iets wat echt moeilijk is omdat ik zelf met allerlei vragen zit waar zij niet op kan antwoorden. Het is een beetje vaag voor mij.

  Wat zouden jullie mij adviseren om te doen?
  1. Haar tijd geven en hoop houden? Zoja hoeveel tijd? Op een bepaald moment wil ik iets weten tenslotte.
  2. Alvast er vanuit gaan dat het niets wordt, de eventuele teleurstelling dan straks minder is en ik sneller kan beginnen met iets nieuws?

  En is het goed om juist contact te houden door af en toe te bellen of te smsen of haar juist helemaal met rust te laten? Aankomende woensdagavond heb ik in ieder geval met haar afgesproken. Geen idee hoe e.e.a. gaat lopen. Wat kan ik die avond het beste doen?

  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Het zijn heel veel vragen. Bedankt alvast voor het lezen van het verhaal en voor reacties.

  Groeten!

 • Blijf onverstoorbaar. Al haar twijfels zijn van haar, jij hebt daar niets mee te maken. Blijf lekker ontspannen als altijd en weet dat jij begrijpt dat vrouwen soms van zulke buien hebben. Het kan ook een test zijn, dus geniet van haar toneelstukje…

  Smile

 • @Rachid

  Ik denk niet dat het een toneelstukje is, maar mocht dat zo zijn, dan moet je haar dumpen: liefde is geen spel. Ze moet je een eerlijke kans geven en vertrouwen.

  @M2

  Vraag wat ze wil: wil ze verder met jullie relatie of wil ze ermee stoppen? Je kan ook voorstellen om het rustiger aan te doen. Of confronteer haar met de vraag of ze toekomst ziet in jullie relatie, dat als ze dat ziet, ze niet zo stom moet zijn om het te vergooien, je gaat niet je hele leven aan de kant zetten, omdat zij aan het twijfelen is. Zij moet een beslissing maken en jij moet haar daar op wijzen. Als ze niet verder wil, dan zit je met een gebroken hart, maargoed, tijd heelt alle wonden. Als ze wel verder wil, kun je het langzaam opbouwen, zodat ze de tijd heeft om zich aan te passen aan haar nieuwe status ‘bezet’ ipv ‘ single’.

 • Hoi M2,

  Ik had een soortgelijk geval meegemaakt, ik was ook verblind door verliefdheid, de grootste fout die ik heb gemaakt, wel een zeer wijze les uitgetrokken !!! En heb ook het E book van Victor gelezen, waar ook veel goede info instond!

  Mijn advies is duidelijk: DE STEKKER ERUIT !!!! en deze dame keihard negeren, en gewoon verder gaan met andere dingen die leuk zijn! En je focussen op andere leuke vrouwen! Vrouwen die niet weten wat ze willen, gewoon vergeten, en verder gaan met je leven !! Er zijn genoeg leuke vrouwen, die je wel weten te respecteren.

  Een man die onafhankelijk is, voor een vrouw veel leuker! Waarom zijn er zoveel vrouwen die een relatie aangaan met een getrouwde man???? Spannend opwindend en nog veel meer.

  Niks laten horen van je, en kijk wat zij wil!

  Succes!

  Vince

 • Hey Rachid, Vince, en Shadow,
  Dank voor al jullie adviezen heren!

  Ben woensdagavond bij haar geweest zoals afgesproken. Had na zaterdag al het idee dat het wel eens goed mis kon zijn, dus ben er vanaf maandag/dinsdag voor mijzelf al vanuit gegaan dat het geen toekomst meer had. Ik bleek dit inderdaad goed aangevoeld te hebben en heb er wijs aan gedaan om vanaf dat moment al mijn gedachte op andere dingen te zetten. Woensdagavond vertelde ze mij dat ze er heel goed over na had gedacht maar toch niet verder wilde. De reden is dat ze er niet aan toe is om kort na haar vorige relatie alweer een nieuwe emeotionele band met iemand aan te gaan. Rustig doorgaan heeft ze overwogen maar dat voelde volgens haar hetzelfde. Ook wilde ze mij niet aan het lijntje houden. Iets wat ik echt absoluut waardeer. Daarnaast zag ik aan haar dat ze er heel veel moeite mee had om deze beslissing te nemen en er oprecht door ontroerd was. Niet echt een foute vrouw dus, we zijn elkaar gewoon op het verkeerde moment tegengekomen. Maar ze is wel eerlijk tegen mij geweest. heb gezegd dat ik het heel erg jammer vind dat ze de liefde geen kans geeft en angst doorgaans geen roede raadgever is. Ben vervolgens weg gegaan en heb gezegd dat ze me altijd mag bellen als ze er wel klaar voor is. Heb ook verteld dat ik niet op haar ga wachten en gewoon verder ga met mijn leven. Nu 2 dagen verder mis ik uiteraard wel het leuke contact enzo, maar heb er geen verdriet van en heb ook wel weer heel erg veel zin om vrouwen te gaan veroveren. Wordt vervolgd dus.. 🙂

 • Wat ik er nog even aan wil toevoegen is dat het verstandig is om altijd van het slechtste scenario uit te gaan in deze. Laat je je meeslepen en ga je verwachtingen krijgen, dan loop je uiteindelijk zelf op de blaren. Vrouwen kunnen blijkbaar als een blad van een boom omslaan van het één op het andere moment. En dat terwijl er totaal geen aanwijzingen zijn (geweest) dat de wind omgaat zeg maar. Het blijft heel appart. Zeker voor ons als logisch denkende mannen.

  Jammer blijft het dat ze er pas achterkwam bij zichzelf na ruim een maand. Had fijner geweest als ze het gelijk bij de 1e of 2e afspraak had gezegd toen het al ter sprake was geweest overigens. Maarja shit happens.

 • Hallo Allen,

  Ik kwam hier toevallig terecht na een zoek tocht op internet over gedrag. Van natuurlijk een vrouw. Die zetten je al snel aan het denken tenslotte. Ik vraag me af of ik met een “foute” vrouw te maken heb(gehad).

  De vrouw die ik ken is een mooie vrouw die al 7 jaar vrijgezel is(wat al opmerkelijk is). Ze werkt bij het zelfde bedrijf als ik. Maar door het leeftijd verschil (ze is 6 jaar ouder, ik 32, zij 38)en haar uiterlijk heb ik er nooit bij stil gestaan dat er iets zou kunnen ontstaan. Al had ik altijd een leuk contact met haar(werk er nu 5 jaar). Een jaar geleden hebben we elkaar toegevoegd op msn. En het bleek erg goed te klikken en we wilden samen een film gaan kijken. En toen kwam de aap al snel uit de mouw. Ze durfde dit niet aan. Omdat het te veel op daten ging lijken. En ze wilde eerlijk zijn tegen mij en haar zelf dat er niet meer inzit. En dat dit niet met mij te maken heeft maar met haar verleden. En besloot ze dat we maar even geen contact moesten hebben. Dat heeft ze 3 dagen vol gehouden ;-). Daarna weer door gemodderd met hele avonden op msn en gesprekken die zowel inhoudelijk, romantisch als sexueel waren. Ik wist wel dat ze een neukertje had en sexueel wat vrijer is dan ik. Maar zo zou ik haar nooit kunnen zien. En zo ziet zij mij ook niet(zei ze).

  Na een tijdje besloot ik dat dit niet langer wilde(bedoel je wil elkaar eens zien). Ik wilde iets doen met wat we allemaal deden virtueel(het bijzondere contact) Dus stopte ik er mee. Na 2 week nam zij weer contact op.

  Ze heeft me toen via email haar verhaal verteld. Haar verleden en waarom ze geen relaties meer aan wil gaan(durft). Het verhaal was heel duidelijk. Wel gaf ze aan ook sexuele gevoelens voor mij te hebben. Nou zit ik al jaren zonder haha. Dus dacht ik. Ik vind jou leuk en jij mij. En voor de rest wil ik niets weten. We zijn elkaar gaan ontmoeten in de pauzes. Dit klikte erg goed en we zoenden ook. Ik kreeg het gevoel dat zij het ook goed vond voelen. Maar ze gaf me daarna ook weer signalen dat als ik meer wil, een vriendin moest zoeken. Maar ja ik vond haar leuk en ik dacht ik zie wel. Ik weet niet eens of ik echt verliefd ben. Maar wel dat ik veel om haar geef en dat er gevoelens bij komen kijken. Zij gaf me het gevoel dat ik het afstandelijker moet benaderen. Terwijl ze aan de andere kant mij constant blijft benaderen. Ik wil wel eens wat afspreken(dit is nog steeds niet gelukt, mede omdat ze een dochtertje thuis heeft). Nadat we er mee stopten werd het wel pijnlijk. Ze gaf aan dat omdat ik meer voel, zij meer afstand nam. Terwijl ik het gevoel heb dat ze het wel eens te leuk begon te vinden. Aan het einde(nadat de pijnlijke gesprekken(nou ja mail want mij spreken wilde ze niet) al bezig waren) kreeg ik dan ook nog eens te horen dat ze niet het zelfde voelt als ik voor haar. Niet op die manier. Wat dat ook mag betekenen. We kunnen elkaar niet ontlopen en ze heeft ook 1 of 2 pogingen ondernomen tot een soort van contact(terwijl ze zelf ook aangaf dat het beter is te stoppen). Ik zal nooit lomp worden. Maar ik ga er ook niet meer op in. Dit is nu 2 week geleden en het wordt langzaam minder pijnlijk. Al ontloop ik haar zoveel mogelijk. Maar ik zit nog met veel vragen. Voor mij werken dingen altijd heel simpel. Je vind elkaar leuk, en aan getrokken. Wat is het probleem zou je zeggen. Toch denk ik dat ik de juiste beslissing heb genomen.

 • wat is dit allemaal herkenbaar…
  ik ben op zo’n foute vrouw gevallen en het erge was: ik zat toen in een goede rustige en stabiele relatie. Ze wist dit en is me begonnen te verleiden. Ik ben er uiteindelijk voor gevallen… ik zal wel iets tekort gekomen hebben in m’n relatie, of…? eens ze me aan de leiband had begon ze me te verwijten te maken over m’n vriendin (dat ze zelf een vaste vriend had, ben ik pas op het einde te weten gekomen) en stuurde erop aan dat ik met haar brak… toen ik het m’n vaste vriendin had verteld, liet m’n nieuwe vlam me steenkoud vallen, ze stuurde me weg met een hele regen van verwijten erachter aan, dat ik haar niet begreep, dat ik dit, dat ik dat… de poeslieve dame werd opeens een harde feeks en ik bleef alleen achter
  ik voel me verschrikkelijk dom en schuldig: zij wilde duidelijk iemand kapot maken en ik was toevallig een gemakkelijk slachtoffer… een door en door foute vrouw
  via via weet ik nu dat er zo best wel een flink aantal rondlopen: mannen kijk dus goed uit je doppen

 • @Sander

  Het spijt me, maar ik vind het je eigen schuld. Je zat in een relatie en liet je verleiden door een andere vrouw, dat vind ik zwak.
  Maargoed, wat heb je van die ervaring geleerd?
  Vaak als je lange tijd met persoon A in een relatie zit, kan het saai worden. Bovendien ken je elkaars voor en nadelen al. Bij een ‘indringer’ zie je alleen de voordelen. Waardoor zij overkomt als ‘ de betere keuze’ bovendien zorgt zij voor spanning in je leven. Als je eenmaal breekt met persoon A en iets begint met B, dan kom je pas achter de negatieve kanten van B. Omdat je dan in een relatie zit, kun je je niet altijd perfect voordoen. Maargoed, hier is ‘ het gras lijkt groener aan de overkant’ een goed spreekwoord voor.
  De volgende keer kun je misschien beter met je vriendin praten als je verleid wordt, misschien is er inderdaad iets dat mist in de relatie (spanning bijvoorbeeld) maar als zij dit niet weet of niet doorheeft, dan kan ze er ook niets aan doen. Het is dus ook een beetje een oneerlijke strijd, want B speelt achter de schermen en A weet niet eens dat ze strijd om haar eigen vriend.

  Groetjes,

  Shadow

 • Had het op mijn werk allebei getrouwd ook nog, oogcontact en ze had een klik zei ze. Veel mail verkeer maar ik had die klik (nog) niet. Ze kwam vaker langs en vertelde steeds hoe leuk ze me vond en dat ze me wel naar huis wilde nemen. Heel intieme verhalen vertellen etc. Na een jaar begon ik voor haar te voelen, ik mocht aan haar zitten en we hebben gezoend van de zomer. Ik heb haar verteld dat ik verliefd op haar was en zij zei dat ze dat ook op mij is. Daarna ging het hard bergafwaarts, ze had ineens geen tijd en was ook altijd druk druk druk. Ik reageerde ook niet meer, maar dan kwam ze ineens weer in actie en dat ging zo een hele tijd door. Ik had daar genoeg van en ben ermee gekapt voordat je zelf ten onder gaat aan dat grillige gedrag. Voor mij zoekt ze aandacht en als ze die volop krijgt en de man is verkocht dan is ben je ineens niet meer zo interessant voor haar.

 • halo dames ik ben ronnie uit lichtenvoorde ik ben 60 jaar en heb een beperking ik zoek een vriendin met een beperking liefst uit de buurt van lichtenvoorde ik werk in de werkvoorziening veder doe ik veel vrywilich werk 1 tellen by het volleybal op donderdag avond en zaterdag de helendag van af half1 zondag ben ik vry als het iets word tussen jou en my wil ik het vrywillig werk wel opgeven groetjes van ronnie dames wie mialt my

 • Heb het ook eens meegemaakt nog nie zolang geleden: verliefd op de foute vrouw. Uiteindelijk kon ik het nie meer langer aan en heb ik alles opgeklaard en gezegd dat we beter nie meer naar elkaar sturen, nie dat ik haar nie graag had, ma gewoon dat ik gevoelens voor haar had en merkte dat het nie wederzijds was. Tis nu 8 weken geleden en ik denk er nog veel aan. Kan haar moeilijk lostlaten. Ook al weet ik dat het moet en dat het het beste is. Tis een opluchting om hier te kunnen lezen hoe ik me precies voel en wat ik het beste doe. Bedankt daarvoor! Heb ondertussen al andere afspraakjes en dat gaat me helpen denk ik

 • misschien niet de juiste reactie op dit onderwerp, maar ik wil het toch even delen:

  Ik heb even ruim een jaar geleden een hoop afspraakjes gehad met een leuke vrouw, (lang blond haar, mooi slank postuur, allebei 27, gemeenschappelijke interesse’s, etc. etc.) het waren hele gezellige afspraakjes, en uiteindelijk kwam er ook meer van en zijn we bij elkaar in bed beland.

  Daarna begonnen de problemen, zij vond dat het allemaal te snel ging, dit had ze al eerder meegemaakt en ze wou het eigenlijk rustig aan doen. Het leek haar ook beter als we elkaar niet meer zouden zien.
  Na veel praten hebben we het uiteindelijk toch nog geprobeerd, en dat ging weer even goed, totdat ze twee weken later weer met hetzelfde verhaal kwam. Ik schrok me natuurlijk rot en ik heb haar gezegd dat ik er geen zin in had om elke keer zoveel moeite te doen als de boodschap toch niet aankomt, en dat ze het verder maar moest uitzoeken in d’r eentje. (ik moet er even bij zeggen dat als het dan goed ging, dat het ook werkelijk goed aanvoelde)
  Hier was ze blijkbaar van geschrokken, en ze kwam met een heel verhaal waarin ze vertelt dat ze zelf eens moet leren om de controle wat te laten varen, en dat het onzin is wat ze uitkraamt als ze zegt dat ze me niet meer wilt zien. Ik was hier echt heel blij mee, en het leek allemaal weer in orde te zijn. Toch bleef ik nog enige afstand voelen af en toe, ze vond namelijk nog steeds dat het eigenlijk te snel was gegaan, maar verder ”so far, so good”.

  tot ze enkele weken later niet komt opdagen terwijl we hadden afgesproken, en wederom via de telefoon aangeeft dat het voor haar beter is dat we elkaar niet meer zien. ik was woedend! ik had al zoveel tijd en moeite geïnvesteerd in dit meisje, en dit krijg ik als dank! dat gevoel heb ik dan ook niet onder stoelen of banken geschoven. in plaats van alleen maar de stekker eruit trekken wou ik haar ook nog even goed duidelijk maken wat ik van haar gedrag vond, en dat ze moet ophouden met mijn gevoelens te lopen kloten.
  Ik had me de afgelopen weken (met dit artikel in mijn achterhoofd) al steeds meer beseft dat dit wel eens heel goed een foute vrouw kon zijn, en dat er dus eigenlijk maar een optie was voor mij, namelijk: wegwezen! en daar was ik dus heel hard mee bezig. eigenlijk op een manier die helemaal niet bij mij past, want ik ben geen kwaadaardig persoon, maar ik heb behoorlijk kwetsende dingen gezegd over haar gedrag en de consequenties daarvan.

  en toen gebeurde het…
  doordat ik zo boos werd, en dingen heb gezegd waar ik achteraf zelfs spijt van heb, heeft ze eindelijk haar grote angst op tafel gelegd.
  al die tijd was ze als de dood dat ik na een paar weken alweer achter de volgende aan zou lopen, en dat ik haar dan weer keihard zou laten vallen. dit was dus een slechte ervaring die zij al eerder heeft voorgehad.

  hierop zijn ook weer lange gesprekken gevolgd, en hebben we allebei onze kaarten op tafel gelegd en besloten om het toch te proberen, we waren stiekem toch best dol op elkaar. toen we elkaar weer zagen was de aantrekkingskracht zo groot dat de vonken er vanaf knalden.

  ondertussen zijn we ruim een jaar verder en nog steeds zo verliefd als in het begin, we delen alles met elkaar, en we kunnen onze angsten en onzekerheden bij elkaar kwijt.
  ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zo’n mooie relatie heb gehad. natuurlijk zijn er nog wel kleine dingetjes voorgevallen, maar nooit meer zo erg als toen, en ik denk dat ik dan toch eindelijk de ware heb gevonden 🙂

  natuurlijk snap ik dat er ook echt foute vrouwen bestaan (en uiteraard ook foute mannen), maar ik wou toch even met jullie allemaal delen dat ik bij mijn ”foute vrouw” toch nog iets verder heb doorgezet, en de werkelijke reden achter haar foute gedrag boven water heb gekregen, en dat daar iets heel erg moois uit is gebloeid.

  ik wil de mannen die daadwerkelijk met een foute vrouw rondlopen geen valse hoop geven, maar schijnbaar is het dus zeer de moeite waard om jezelf eens echt te laten gaan. gooi gewoon alle vuile was op tafel, en misschien dat zij zichzelf dan ook bloot durft te geven, en als je achter de werkelijke reden van haar onzekerheden weet te komen dan kan je er net als ik samen actief aan werken.

  hopelijk hebben jullie wat aan deze reactie.

  john uit amersfoort

 • Een tijd geleden heb ik een relatie gehad met – zo ik nu begrijp – een foute vrouw. Na 3 pogingen heb ik daar ‘definitef’ een punt achter gezet. Toch blijf ik over haar denken en dromen en heb vaker nog de neiging om haar te bellen of te mailen – ik doe dat nooit – . Nog steeds verlang ik naar haar. Inmiddels heb ik ander vrouwen gedate, desondanks blijft dit verlangen naar die eerder vrouw bestaan. Ik zou daar graag vanaf komen, heb zelf echter geen idee wat mij daarin zou kunnen helpen.

 • Hallo,

  ik ben al een hele tijd niet meer op deze site geweest, zeker anderhalf jaar. de artikelen die victor schreef begreep ik niet meer. daarbij had( en heb) ik psychysche problemen waarvoor ik in behandeling ben.

  ongeveer 2 jaar geleden heb ik victor om raad gevraagd toen het misliep bij een vrouw/meisje waarbij het misliep. het liefdesverdriet was enorm. nu 2 jaar later kom ik er tot mijn schrik ineens op een pijnlijke manier achter dat zij dus echt een foute vrouw was. meer dan fout zelf, ze is vreselijk.

  Op de studie die ik toen volgde werd ik hopeloos verliefd op een meisje. ze leek oh zo leuk. nu ik dit artikel zo lees klopt het helemaal.
  ze kon me zo vreselijk het gevoel geven dat ik speciaal voor haar was. ze was een type die niet aangaf dat ze me niet Echt zag zitten. in plaats daarvan pakte ze me alleen maar meer in met haar lieve woordjes en haar speelse subtiele aanrakingen, porren in mijn zei bijvoorbeeld, proberen mascara bij me op te doen, allemaal heel leuk natuurlijk. zeker voor iemand zoals ik, die eigenlijk nog niet ze veel ervaring had met intimiteit oid.
  dat was dan het ene moment. het andere moment was het alsof ik niet bestond, was ze met andere jongens bezig. of met haar beste vriendin die al helemaal verkeerd was (daarbij had ik het gelukkig door).
  eigenlijk liet ze nooit merken wat er echt in haar omging. elke omgang met haar draaide uit op een verleidspelletje waarbij er nooit echt een diep gesprek plaats vond.
  in het enige gesprek waarin ze meer van haarzelf prijs gaf vertelde ze problemen thuis heeft gehad. ze moest onder andere naar een psycholoog, en daar moeten vertellen dat ze seks heeft gehad met 4 jongens tegelijk in een bos. eigenlijk had ik toen al moeten weten dat ze niet “normaal” was, maarja precies zoals hier staat, ik had meer het idee dat ik haar wel de behandeling kon geven die ze nodig had.

  ik zie nu wel dat haar speelse half-seksuele gedrag was om aandacht te trekken, echt om mij gaf ze niet.
  toen het fout liep, dit was na de eerste keer seks, had ik het vreselijk moeilijk. we hebben er daarna nooit meer over ‘ons’ gepraat. wanneer ik haar zag gedroeg ze zich het ene moment afstandelijk en het andere moment liet ze me nog even door dromen met haar geflirt.

  ik hoop dat er jonge mannen hier zijn die dit lezen.
  mijn tip:
  Als ze te mooi lijkt om waar te zijn, dan is ze dat waarschijnlijk ook!

  1. @ M.,

   Welkom terug! Je bent altijd welkom, ongeacht hoe lang je een pauze neemt op mijn site.

   Je bent goed bezig met jezelf laten behandelen. Als het goed is neemt je levenskwaliteit toe; stap voor stap. Nieuwe inzichten opdoen en verwerking zijn belangrijk.

   Ja, ook jonge mannen lezen je reactie. Maar ik weet zeker dat ook oudere mannen veel aan je reactie hebben.

   Veel succes en sterkte!

 • Hoi victor,

  hier ben ik weer 😉

  Zoals ik in mijn laatste reactie vertelde een tijdje geleden heb ik iemand leuk leren kennen waar ik nu mee samen ben. Ik word meer en meer verliefd maar mijn gevoel zegt mij dat er iets niet klopt (alweer) …

  Eerst en vooral mag niemand weten dat we samen zijn, de laatste tijd zie ik haar slechts één keer in de week, en ik merk dat ze liegt, en echt over heel veel dingen, klein en groot, haar faceboek profiel staat voor mij privé enz…. Ze zegt wel dat ze me graag ziet, en dat ik haar enige ben, ze is zelfs bereid om bij mij in de buurt te komen wonen en werk te zoeken, allemaal heel leuk, maar toch ben ik bang om opnieuw belogen te worden.

  Ik vraag me vooral af waarom, of wat ik gedaan heb waardoor zij het nodig vindt om dat te doen… Ik wil haar niet beschuldigen van bedriegen, maar dat heb ik al genoeg meegemaakt dus logisch dat dat nu door mijn hoofd spookt… Zo moest ze laatst geopereerd worden aan haar pols, maar op wonderbaarlijke wijze, is er na 13 dagen helemaal niets meer zichtbaar van de wonde die genaaid was… begrijp je wat ik bedoel… ? Toen ik haar daar over aansprak werd ze enorm kwaad en is ze hier bij mij vertrokken om naar haar zus te gaan, sindsdien zie ik ze dus maar één keer inde week…

  Alweer veel vragen en weinig antwoorden 🙂
  Ikvraag me vooral af wat ik verkeerd doe, want dit is nu al de derde keer op rij dat ik in zo een relatie terechtkom…

  Groetjes

  1. Welkom terug Joris 😀 Je bent altijd welkom op mijn blog, dat weet je!

   Dus aan de ene kant ontwikkel je steeds meer gevoel voor haar. Maar aan de andere kant, je hebt ook het gevoel dat er iets niet in de haak zit.

   Ik ben niet zelf aanwezig in de situatie, dus ik kan niet op die manier iets aanvoelen. Dus laat ik naar de feiten kijken.

   Eerst en vooral mag niemand weten dat we samen zijn.

   Hoezo mag dat niet? Uitzonderingen daargelaten, het is geen goede basis voor een langdurige, plezierige relatie.

   haar faceboek profiel staat voor mij privé

   Vreemd!

   En verder, je pikt allemaal signalen op dat ze liegt. Grote kans dat je dat goed ziet. Maar zelfs als je het mis hebt… lees verder.

   Ik wil haar niet beschuldigen van bedriegen, maar dat heb ik al genoeg meegemaakt dus logisch dat dat nu door mijn hoofd spookt

   Je hoeft haar van niets te beschuldigen. De feiten op zichzelf zijn al een reden om vragen te stellen en eventueel je conclusies te trekken.

   Heb jij wel zin in zo’n geheime relatie?

   Jij bent een leuke kerel, je verdient beter dan dit soort taferelen.

   Ik vraag me vooral af wat ik verkeerd doe, want dit is nu al de derde keer op rij dat ik in zo een relatie terecht kom…

   Je vraagt wat JIJ verkeerd doet? Zij doet wat verkeerd! Dat is duidelijk, nu is het aan jou om daar iets van te vinden en wellicht wat mee te doen.

   Genoeg vrouwen liegen (wel eens), net als mannen. Het mag echter niet uit de hand lopen. Het maakt de basis van vertrouwen kapot. Juist dat wederzijds vertrouwen is zo belangrijk voor een relatie.

   Het heeft over het algemeen weinig zin om iemand te confronteren met leugens. Dat iemand stevig liegt, is op zich al een redenen om er een punt achter te zetten. Aangeven dat ze niet meer moet liegen, meestal helpt dat geen zier.

   Of ze echt stevig liegt kan ik je niet zeggen.

   Hoe dan ook, het is belangrijk voor jou is om een minimale standaard te hebben. Filteren, op tijd je grenzen trekken/bewaken.

   Wil je wel een geheime relatie? Dat ze haar FaceBook account (ook) voor jou verbergt, is dat voor jou acceptabel? Dat ze zo boos wordt wanneer je aangeeft dat ze geen hechtingen heeft na een polsoperatie, hoe vind je dat? Los van het feit of ze daar wel of niet over liegt. Wat vind je van haar reactie?

   En beste Joris, zie ook het positieve. Je hebt alweer een relatie, je hebt alweer een mooie vrouw ontmoet. Je blijft persoonlijke ontwikkelingen doormaken, je doet meer en meer ervaringen op (ook op seksueel vlak). Prachtig! Ongeacht of je er wel of niet verstandig aan doet om een punt achter de relatie te zetten… Tel je zegeningen. Het vergroot je aantrekkingskracht op een mooiere toekomst.

 • Joris,

  Mijn ex werd ook altijd kwaad als ik hem ergens op aansprak en ook ik had het gevoel dat er iets niet klopte maar kon er de vinger niet opleggen, ofwel is het zo zoals Victor zegt dat ze zelf emotionele en psychische problemen hebben, ofwel deugt er echt iets niet, want als je niks gedaan hebt heb je ook geen reden om boos te worden, dat is mijn mening toch.

  Ik heb wel al vaker gemerkt mannen zowel als vrouwen, als ze gekwetst worden in vorige relatie’s dat de nieuwe relatie het vaak moet bekopen, ook dat facebook gedoe…….ook ik kwam toevallig nog eens op zijn facebook en zag toen een reactie van een vrouw op hem………… en dan nog zeggen, ik ken die niet, leugens……..en mijn gevoel voor hem was op slag over, net of ik dit nodig had, al heb ik maanden facebook ontweken uit angst dit soort dingen tegen te komen, maar zoals gewoonlijk moet je de confrontatie met je angsten aangaan.Het is nu een week geleden en ik voel mij zo een ander mens, ik hoop voor jou dat je antwoord krijgt op de waarom vraag, want daar blijven we altijd mee zitten………….veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *