Uitvragen, maar te bang om te bellen?

Uitvragen, bang om te bellenBelangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig… regel dat afspraakje! Moed hebben, doen!

Helaas kunnen sommige mannen zichzelf herkennen in dit vervelende scenario:

Een man heeft een prachtige, aantrekkelijke vrouw ontmoet. De ontmoeting verliep goed, en hij heeft haar telefoonnummer verkregen. Mooi, want daarmee komt dat eerste afspraakje in zicht…

Op weg naar huis voelt hij zich als een winnaar; blij, vrolijk, succesvol. Ja, het kan iets worden met deze dame! Hij voelt zich als een winnaar…

Maar:

Van winnaarsgevoel naar grote bel- en uitvraag-angst

De volgende dag is er weinig over van dat heerlijke ik-heb-gescoord-winnaarsgevoel. En de dag daarop is de overwinnaars gloed zelfs volledig weggevaagd. Hij durft haar niet te bellen, laat staan uit te vragen.

Ja, dat eerste contact verliep goed en stond ze vermoedelijk open voor meer. Nu voelt hij echter innerlijke weerstand om de belangrijke vervolgstap te nemen. De gedachte om haar weer te spreken, het angstzweet staat op zijn voorhoofd!

Het lukt hem dus niet om deze ongewenste remming te overwinnen, daarom laat hij het er uiteindelijk volledig bij zitten. Weg potentiële liefdeskandidaat, maar hij wuift dit verlies weg door zich op zijn werk te storten of door een slap excuus te bedenken.

Voor de mannen die moeite hebben om vrouwen uit te vragen: lees dit artikel! Je krijgt een stevig duwtje in de rug, want je hebt het nodig. En het levert je veel op, let maar op.

Vandaag krijg je 4 motiverende tips zodat je de moed kunt vinden om dat eerste telefoontje te plegen en haar uit te vragen.

Tip #1. Veronderstel dat ze wil dat je haar belt

Over het algemeen geeft een vrouw haar telefoonnummer niet zomaar. Veronderstel daarom dat ze hoopt dat je haar belt.

Haal het onderste uit de kan door (meer…)

Echte Man – Hoe Word je een Echte Man?

Echte manDe echte man… In talloze boeken, workshops en magazines wordt er vaak gesproken over de echte man. Hij zou aan bepaalde zaken moeten voldoen voordat hij zichzelf een echte kerel of alfaman mag noemen…

Een echte man heeft krullend borsthaar en spreekt met een zware stem. Hij is ongemanierd, onverzorgd, doet aan remanciperen en zo nodig, draagt hij een T-shirt met de tekst #meninist. En wanneer hij een ruige bui heeft, dan schiet hij tijdens de jacht een schattig konijntje neer met zijn dubbelloopsgeweer, om deze vervolgens zelf te villen en rauw op te peuzelen.

Grom, die goede oude oertijd…

Er is veel te zeggen over het onderwerp, vooral omdat men zich mag afvragen of de ‘echte man’ wel bestaat. En benadrukken dat de moderne man geen echte man zou zijn, maakt mannen juist onzeker. Dat is toch niet de bedoeling?!

Natuurlijk niet, zeker niet op dit mannenblog!

Dus ik pak het anders aan. Je hoeft niet te jagen, je mag je scheren en het is onbelangrijk of je nu wel of geen borsthaar hebt. Vandaag wil ik een belangrijk aspect van het man-zijn aanstippen:

Echte man: moedig zijn!

Een man zonder moed is als een slagroomtaart zonder slagroom. Ondanks zijn stevige body smaakt het niet zoals het zou moeten smaken.

Voor de vrouw is de mannelijke moed essentieel. Stel dat ze een relatie aangaat met een man zonder lef, dan heeft ze geen steun en toeverlaat. Hij kan haar niet beschermen wanneer de nood aan de man komt.

En neem van mij dat er momenten en periodes zijn in het leven waarbij de een de ander moet beschermen in de relatie. Als durf ontbreekt dan kan het stel niet goed functioneren als team. Niet goed voor de relatie uiteraard.

Moedig zijn, dat is niet alleen voor je liefdesleven. Ga maar na:

  • Solliciteren is voor veel mensen erg spannend, maar moet je het daarom vermijden?
  • De controle van de tandarts is eng, voor sommige zelfs vreselijk beangstigend. Dus maak je nooit een afspraak?
  • Je bent uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje, maar je kent alleen de jarige. Onbekenden, eng… Kom je daarom niet opdagen?

Doe je werkelijk alles om risico’s te vermijden?

Oversteken op een kruispunt kent ook zijn risico’s. Dus kijk je goed uit en kies je het beste moment om naar de overkant te gaan. Want zonder het nemen van risico is reizen immers onmogelijk.

En dat geldt voor alles in het leven. Weglopen voor je angst maakt dat je weinig zult bereiken.

Moedig zijn = angsten trotseren

Betekent moed hebben dat je geen angst hebt, zoals Sylvester Stallone in zijn (meer…)