Echte manDe echte man… In talloze boeken, workshops en magazines wordt er vaak gesproken over de echte man. Hij zou aan bepaalde zaken moeten voldoen voordat hij zichzelf een echte kerel of alfaman mag noemen…

Een echte man heeft krullend borsthaar en spreekt met een zware stem. Hij is ongemanierd, onverzorgd, doet aan remanciperen en zo nodig, draagt hij een T-shirt met de tekst #meninist. En wanneer hij een ruige bui heeft, dan schiet hij tijdens de jacht een schattig konijntje neer met zijn dubbelloopsgeweer, om deze vervolgens zelf te villen en rauw op te peuzelen.

Grom, die goede oude oertijd…

Er is veel te zeggen over het onderwerp, vooral omdat men zich mag afvragen of de ‘echte man’ wel bestaat. En benadrukken dat de moderne man geen echte man zou zijn, maakt mannen juist onzeker. Dat is toch niet de bedoeling?!

Natuurlijk niet, zeker niet op dit mannenblog!

Dus ik pak het anders aan. Je hoeft niet te jagen, je mag je scheren en het is onbelangrijk of je nu wel of geen borsthaar hebt. Vandaag wil ik een belangrijk aspect van het man-zijn aanstippen:

Echte man: moedig zijn!

Een man zonder moed is als een slagroomtaart zonder slagroom. Ondanks zijn stevige body smaakt het niet zoals het zou moeten smaken.

Voor de vrouw is de mannelijke moed essentieel. Stel dat ze een relatie aangaat met een man zonder lef, dan heeft ze geen steun en toeverlaat. Hij kan haar niet beschermen wanneer de nood aan de man komt.

En neem van mij dat er momenten en periodes zijn in het leven waarbij de een de ander moet beschermen in de relatie. Als durf ontbreekt dan kan het stel niet goed functioneren als team. Niet goed voor de relatie uiteraard.

Moedig zijn, dat is niet alleen voor je liefdesleven. Ga maar na:

 • Solliciteren is voor veel mensen erg spannend, maar moet je het daarom vermijden?
 • De controle van de tandarts is eng, voor sommige zelfs vreselijk beangstigend. Dus maak je nooit een afspraak?
 • Je bent uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje, maar je kent alleen de jarige. Onbekenden, eng… Kom je daarom niet opdagen?

Doe je werkelijk alles om risico’s te vermijden?

Oversteken op een kruispunt kent ook zijn risico’s. Dus kijk je goed uit en kies je het beste moment om naar de overkant te gaan. Want zonder het nemen van risico is reizen immers onmogelijk.

En dat geldt voor alles in het leven. Weglopen voor je angst maakt dat je weinig zult bereiken.

Moedig zijn = angsten trotseren

Betekent moed hebben dat je geen angst hebt, zoals Sylvester Stallone in zijn Rambo-films vol oorlogszucht? Zie bijvoorbeeld deze behoorlijk gewelddadige trailer van deze blockbuster:

Ik vind dit soort films bijna humoristisch, ze zijn te absurd om serieus te nemen. Held John Rambo kent geen angst, pijn doet hem niets en zijn zenuwen zijn van roestvrij staal. Hij is de perfecte macho… Maar hij mag zeker niet als voorbeeldfiguur dienen voor de man. Het is net zo’n onzin als de cliché romantische films waar sommige vrouwen bij wegzwijmelen.

Want je mag als man wel degelijk bang zijn, gevoelens hebben, ergens voor terugdeinzen of verdriet hebben. Wraak nemen is ongezond en je hoeft het geweld niet op te zoeken. Het is belangrijk voor je psyche om deze feiten te accepteren. Laat je niet gek maken door de druk om te remanciperen. Want je kunt oncomfortabele gevoelens slechts tijdelijk wegdrukken, uiteindelijk krijg je je portie met rente dubbel en dwars terug.

Een man met veel moed is bang, misschien is hij wel banger dan jij! Maar dat doet er weinig toe; hij doorstaat zijn angsten om te doen wat hij denkt dat nodig is. Hij laat zich niet ontmoedigen door het (schijnbare) gevaar.

Deze kennis kan je liefdesleven en je leven in zijn algemeenheid dramatisch verbeteren. Overwin bewust je angsten wat betreft vrouwen en je zult als het ware een vrouwenmagneet worden (meer daarover, zie mijn Natuurlijke Aantrekkingskracht-programma.

Voorbeelden van moed:

 • Waarschijnlijk vind je het spannend om een vrouw met intentie in de ogen te kijken. Toch doen, het maakt je aantrekkelijker omdat je contact durft te maken. (Hier meer over oogcontact.)
 • Een blauwtje lopen, dat wil natuurlijk geen man. Maar spreek toch vrouwen aan, ook al weet je niet of ze voor je openstaat. Wachten resulteert in droog staan.
 • Je hebt het vermoeden dat ze niet met je wil of kan afspreken? Waag toch een poging om het afspraakje te regelen, anders gebeurd er sowieso weinig.
 • Je weet niet of ze wil zoenen? Ga voor de zoen en je komt er vanzelf achter.

Ongeacht of je bang bent voor de eventuele weerstand van de vrouw, toon daadkracht. Je angsten overwinnen doe je namelijk in de eerste plaats voor jezelf. Daarom kun je eigenlijk nooit afgaan of voor paal staan. Ook al krijg je nee te horen, je bent wèl een man met ballen!

En alsjeblieft, stop vooral met het jagen op flirtsignalen! Sommige mannen zijn maanden of zelf jaren bezig met puzzelen en speuren, zij doen niet aan Veroveren.

Vaak heb ik deze mannen gewezen op het feit dat je als man initiatief moet nemen. Toch durven ze de sprong in het diepe niet te wagen.

De smoesjes beginnen vaak met: “Ik kan niet”, “Zo ben ik niet”, “Waarom hoeven vrouwen niet”. Bij wijze van spreken: deze mannen gedragen zich zoals het bange jongetje dat huilend op de springplank boven het zwembad blijft staan. Springen, ho maar.

Wanneer waag jij de sprong in het diepe?

Blijf niet eindeloos wachten tot vrouwen initiatief nemen, neem zelf het voortouw. Je mag daar moeite mee hebben en het eng vinden. En je mag zeker een van mijn producten aanschaffen ter ondersteuning. Bijvoorbeeld mijn E-boek met openingszinnen of mijn systeem voor succes met vrouwen. Zolang je maar actie onderneemt en blijft doorzetten.

Weet dat de vrouw verlangt naar de man die zichzelf kan bevrijden uit de kooi van zijn angsten. Hij is een goed partner voor haar. Jij kunt een goed partner zijn!

Waar ben jij (wel eens) bang voor? Hoe moedig ben je? Wat houdt je tegen om in actie te komen? En wat zijn jouw opvattingen over de echte man?Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren? (#2) (31)
  Tijd om eens te spreken over de zogenaamde alpha man. Hij zou het ideaal zijn. Een voorbeeld van leiderschap voor het vrouwen versieren... Trouwens, bedankt voor de vele reacties op het vorige deel van: ‘Vrouwen versieren […]
 • 3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips) (5)
  Glimlachen hoort bij aantrekkelijke lichaamstaal. Je kunt je liefdesleven zelfs een flinke impuls geven als je vanaf vandaag meer glimlacht. En om je daartoe te bewegen, breng ik vandaag een gloednieuw artikel uit over de […]
 • Uitvragen, maar te bang om te bellen? (9)
  Belangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig... regel dat afspraakje! Moed hebben, […]
 • Hoe je vriendin beschermen? (Antwoord) (22)
  Stel, je hebt een leuke vrouw versierd, Veroverd. En je neemt haar vervolgens mee naar de discotheek om lekker met haar te feesten. Je vriendin beschermen, daar heb je waarschijnlijk niet eens aan gedacht... Na een lekker […]
Echte Man – Hoe Word je een Echte Man?
Trefwoorden:                 

85 reacties op “Echte Man – Hoe Word je een Echte Man?

 • @ Victor

  Vrouwen aanspreken lukt, maar nog niet even vlot als ik zou willen. Dus maar beter toegeven dat er nog wat angst is die me soms stopt… Maar met de nodige duwtjes komt dat wel goed. Oefening baart kunst !

  Ik maak me geen zorgen.

  Ik merk wel dat je in jouw voorbeelden van moed verder gaat dan wat ik voor mogelijk hou.
  ■Je weet niet of ze wil zoenen? Ga voor de zoen en je komt er vanzelf achter.

  Even iets figuurlijks (wat ik graag schrijf, en goed werkt bij vrouwen)

  Het is alsof ik zeg: “Wat ben ik moedig, die hoge sprinkplank boven het zwembad is geen probleem !!!”
  En jij zegt: ” Kijk eens naar boven, zie je die gekleurde stipjes (parachutisten) die uit dat vliegtuig sprongen ?”

 • @ Victor,

  Actie, moed en durf is op mijn lijf geschreven. Mijn negatieve kantjes van mijn zelfbeeld hield me vaak tegen maar tegenwoordig is er veel veranderd. Ik heb ze weggewerkt, ook al heb ik een paar problemen met sommige kantjes dat soms overheersend kan werken. Ik zal je wel een email sturen erover. Het aanspreken is nu alsof ik niet meer bang ben. Wat me daar nu tegenhoud is toch goed verbaal kunnen zijn. En sommige vrouwen merken dat ook al heb ik de moed en durf om dingen te doen wat andere zeggen, ja die heeft echt lef.

  Ik ben bang om toch te kunne aanspreken, nog niet zo goed weten te zeggen en hoe het dan verder verloopt. Vandaag twee meisjes, naast elkaar aan het wandelen op weg naar hun school en ik hoorde iets op van vrijgezel zijn en ik heb die kans niet benut omdat ik eventjes nietmeer wist van zou ik het doen of niet. dat heeft te maken met wat er recent gebeurt is.

  Wat er recent gebeurde is dat mijn vertrouwen geschonden door mijn exliefje, ze wou het uitmaken op nogal rare manier, ik dacht het zal aan haar liggen. Nietveel later ontdekte ik dat ik gebruikt ben om weer zoveel aandacht te geven van andere gasten en dat is iets wat ik niet afkon. Een goede bedoelde eerlijke gast zoals ik tov haar zoiets, ik stempel die als foute vrouw, hoe hard het mag klinken. Ik was eerst wit van woede van woede maar toen klonk er een stemmetje in u en die was helemaal positief. Ik begin overvloedconcept door te hebben. Het is slecht een onderdeel dat liefdegedoe.
  Het heeft me wel iets teweeg gebracht, iets wat al jaren stillag is herrezen en dat is namelijk de wil van je eigen instincten. Nu weet wat ik verder moet doen van het vervolledigen van deze opleiding als vrouwveroveraar.

  “live for nothing, die for something”
  greetz Andy

  1. Hey Andy ,

   Ik vind het jammer dat dit je is moeten overkomen , zelf ben ik een vrouw , dit even terzijde .
   Hoe weet je immers zeker dat ze jou gebruikte om slechts aandacht van andere mannen te krijgen ?

   Zou je het aannemen als ik zou zeggen dat het eventueel mogelijk is dat zij effectief aandacht wou verkrijgen van andere mannen , dit om jouw jaloerse kantje boven te halen ? Gezonde jaloezie is immers van belang ( zo vind ik zelf toch ) , het is een bevestiging van het feit ” hij wil mij nog , ok ” …
   Ik denk dat vele vrouwen wel aandacht willen van andere mannen , het is altijd fijn om een knipoogje of glimlachje te krijgen van een andere man of eens nagekeken te worden , het is immers zo dat dit een boost voor je zelfvertrouwen is . Wil jij niet nagekeken worden door vrouwen ? een beetje aandacht ? 🙂

   Indien ze hierin is beginnen overdrijven kan het zo zijn dat ze eventueel weinig of geen jaloerse reactie van jou gezien heeft ,, of misschien niet voldoende om voor haar een bevestiging te wezen ?
   Daarnaast kan het ook zijn dat ze effectief graag een flirterig type is dat met meerdere mannen zal flirten , waarom ? Omdat flirten fijn is maar binnen bepaalde perken dient te blijven in een relatie uiteraard .

   Ik weet niet wat er juist misgelopen is met jullie relatie maar ik zou heel graag wat meer weten , als vrouw zijnde , om gewoon de mannen beter te begrijpen .

   Sterkte in ieder geval en volgende keer meer succes !

   Vriendelijke Groet

   1. @ Illiaens

    Dat is nu 4 jaar geleden ondertussen, tijd vliegt wel snel. Ik was toen 20 en zij was 18. Op dat moment speelde allerlei hormonen. Ik was toen een pure beginneling met vrouwen, ik wist totaal niet wat ik moest doen toen er opeen was. Ik maakte zelf de grootste fouten zoals pushen. Mijn situatie was dat ik nog altijd naar een jongensschool ging, contact met meisjes was totaal vreemd voor me. Ik wist er niets van. Dit is nu een schril contrast met nu, meer ervaring opgedaan maar momenteel bevind ik me in een situatie, “waarom doe ik dit hier nog”? Totaal al hier van in 2008 bezig en ik bleef trouw hier.

    Ik wil altijd nagekeken worden door vrouwen. Ik ben een aandachtsbeestje, als er iemand dat me niet geeft, heeft dat choastische gevolgen voor me. Ik wil er staan en stralen, wanneer die me dat wel geeft zal zich zeker geliefd voelen plus ik heb er ook veel voor over, zelfs iets teveel z”n goede kant heb ik wel maar tegenwoordig evolueer ik van dit pure goede bedoeld naar een rotzak. Dat is al in werking getreden.

    Beknopt wat er misgelopen is : zij was gewend van mannelijk aandacht, ik begon te pushen omdat ik wist de buit is binnen maar er was nog geen intieme band geschept en resultaat ze vluchtte naar een andere. Op dit moment is zij net uit relatie gegaan met die kerel. Twee wanhopige zielen bijeen, zoals er vele zijn gevormd. Allemaal snakkend naar liefde, ik ben veel te traag plus ik voel dat niet aan, bij me ontbreekt dat gevoel van “ja, hier gaat er iets bloeien of zij wilt me volledig”. dat gevoel heb ik niet. Ik snaak heel hard naar liefde want ik heb zoiets nog niet ervaren.

    Sterkte moet je me niet wensen ervoor, zoals ik zei ik ben nu min of meer aan het transformeren naar die kwaadwillige mannen. Ervoor ( toen ik eraan hier begon) een goede kerel maar negatieve chaostisch zelfbeeld, tijdenstijds ( een paar maand geleden) een prachtige en krachtige kerel die heel zijn zelfbeeld, image en relaxtheid van een pure vrouwveroveraar maar geen succes. Nu is de vraag over man zijn kan je eigen tegenhouden om naar een kwaadwillige man te gaan? Ja, ik kan dat tegenhouden enkel is de volgende vraag, heeft het nog nut om tegen te houden terwijl je 0 succes hebt met vrouwen? Plus binnenkort neem ik hier toch afscheid, tzit eraan te komen als ik op de kwaadwillige weg opga en dat wilt Victor niet…

    Ik weet wel dat jij een model bent, om een vrouw zoals jij aantrekken is dat je looks ervoor moet hebben en ik heb die niet, Het innerlijke bij is de ideale schatkist voor veel vrouwen enkel heb ik mijn looks niet mee.

    1. Andy wat bedoel jij eigenlijk met de “kwaadwillige weg”? Is een beetje vaag voor me. Bedoel je dan vrouwen aanranden of handtastelijk worden?? En waarom denk je dat dat juist meer succes gaat opleveren? Heb je daar dan ervaring mee?

     1. Danny,

      Kwaadwillige weg is de smeerlap weg, alles wat er bijhoort. Ik heb er geen ervaring mee. In iedere mens zit zowel goede als slechte bedoelingen. Naarmate dat je merkt dat jouw eigen goede bedoelingen niet meer worden gewaardeerd resulteert dit in slechte bedoelingen. Als ik zei in mijn eigen sociale omgeving hoeveel kerels zich gedragen als players, de vrouw na de andere aan de haak te slaan en ik zie ook hoe pijnlijk de relaties dan verbroken worden. Er zal een moment komen “Let the beast go”. Het is ook iets wat ik eerder al zei als tussenopmerking in een blogartikel. Eigenlijk is een vrouw veroveren toepassen van manipulatie. Het moeilijk gedeelte is uit vrije wil dat een dame van jou moet houden.
      Puur gezien sta ik veel verder dan ik eigenlijk dacht maar geen resultaat van dit alles.

      Ik heb al behoorlijk veel kansen gehad en twilt me niet lukken dan heb je pech in liefdesleven.

      1. Andy, ik zou nu niet meteen zeggen dat een player negatief is. Men maakt er altijd iets negatiefs van. Als een playerrole jou aanstaat, en als je denkt dat je meer succes gaat hebben: doen en be a player! Misschien kom je er wel zo achter of het wel jouw ding is.

       Succes

      2. Danny stelt een goede vraag, het heeft mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

       Wat is concreet het gedrag van de player (zoals jij het ziet)?

       Je zei:

       Naarmate dat je merkt dat jouw eigen goede bedoelingen niet meer worden gewaardeerd resulteert dit in slechte bedoelingen.

       Zo zien sommige mensen dat. Ik zie dat anders.

       Stel dat goed gedrag (Veroveren) mij geen vrouw zou brengen, dan zou ik niet als alternatief het foute gedrag vertonen om alsnog een vrouw te versieren. Ik blijf liever vrouwloos dan dat ik vrouwen kwaad doe. Ik houd teveel van vrouwen daarvoor! Sowieso is er genoeg meer in het leven om ook van te genieten; overvloed.

       Dàt is trouwens een mentaliteit en intentie die vrouwen erg belangrijk vinden.

       Puur gezien sta ik veel verder dan ik eigenlijk dacht maar geen resultaat van dit alles.

       Jazeker, je bent veel verder. Tegelijkertijd houd je nog bepaalde denkbeelden vast die wellicht roet in het eten gooien.

       Stop met het vergelijken van jezelf met anderen (je vrienden, familie of wie dan ook). Jij bewandelt jouw pad, die is uniek en bijzonder. Verder is het een kwestie van: beter en beter…

       1. Zo zie ik het ook: je eigen pad bewandelen!! Dat maakt jou net zo speciaal. Mn laatste ex viel voor me om de manier waarop ik in het leven stond en zo’n mn eigen visie had over dingen en ook mn eigen ding deed. En ga ook niet teveel op het uiterlijke af. Er is nu op tv een show die ik volg, en daarin is er een koppel: zij bloedmooi en hij waarvan je denkt: komaan, daar is qua uiterlijk een heel operatie voor nodig ( ik ovedrijf nu wel). Is zij nu zo blind ofwat? ☺️ Dus er zullen toch wel andere dingen zijn die meespelen en die voor haar aantrekkelijk zijn. Ooit zei een geliefde tegen me: het is het innerlijke dat het uiterlijke mooi maakt. Ze heeft verdomme gelijk! Ik heb dat ook veel te laat in gezien.
        Komaan andy, niet negatief worden man! Leg geen druk op jezelf. Je was goed bezig. Alleen ms ff de aandacht eens nietmop de vrouwen richten. Vergeet dat presteren, komt alleen maar fake over.
        Succes.

       2. Naar mijn opinie is een player iemand die allesbehalve oprecht met een vrouw is , zelf een vrouw zijnde kan ik een voorbeeld geven :
        een man leren kennen waar bij beide gevallen aantrekkingskracht aanwezig is voor elkaar . Toch doet de man zich steeds voor als verliefd , zegt hij dat hij me oh zo graag ziet en voor ik het zelf besef begin ik me hieraan te spiegelen en begin ik hem te geloven want hij is toch wel oh zo lief en hij doet er alles aan om je verliefd te maken en dat werkt dan ook .
        Vele vrouwen geloven dit dan ook , maar dan blijkt dat hij opeens niets meer met je te maken wil hebben om een of ander excuus en gaat hij wel opscheppen bij zijn vrienden .
        Bottomline : als het om seks draait : wees dus altijd eerlijk dat het puur om fysieke aantrekking gaat want anders ben je een player , heb je gewoonweg een vrouw seksueel misbruikt en daarnaast nog eens een hart gebroken ook , harten breken voor seks ? veel mannen doen het , maar daarom zou ik mannen willen aanmoedigen om als ze iemand in het ‘ vizier ‘ hebben , waar ze wel eens een avontuurtje mee willen beleven dit gewoon vlakaf te zeggen ( niet de eerste keer hé 😀 , al kan dit wel eens lukken ja ) , kans is groter dat je hierdoor succesvoller bent omdat vrouwen in het algemeen sterk aangetrokken zijn tot eerlijkheid , kans is groot dat ze je eerst wat grof zal vinden maar bij nader inzien wel eerlijk , oprecht en dit is op zich al intrigerend / interessant en wekt bij mij persoonlijk soms zelf seksuele interesse op 😉 .

        Players hebben minder succes : ze krijgen een slechte naam uiteindelijk en zullen na een heel spoor van gebroken harten achter zich , nog moeilijk aan een vrouw geraken !

    2. @ Andy,

     Ik heb een vraagje aan je: als je nog nooit liefde hebt ervaren, hoe kun je het dan herkennen in je zoektocht? Lijkt me ook best lastig als je wel weet hoe het voelt, want dan moet je iemand vinden die het precies zo uit op de manier.

     Ik hou erg van muziek, maar dat is meer afhankelijk van de meoldie dan de tekst, maar er is één nummer, waarbij ik het volledig eens ben met de tekst. Dat is: “Ik hou van mij” van Harrie Jekkers.

     Ook lekker makkelijk van jezelf houden, want als je het bij een ander moet gaan zoeken dan word je erg afhankelijk van andere mensen en dat is echt niet aantrekkelijk.

     Wellicht heb je er iets aan.

     Succes in je zoektocht,

     Jeroen

 • Heey Victor,

  De trainer waarbij ik stage loop op de sportclub (omdat ik zelf trainer wil worden) zei afgelopen weekend: Rik. Je moet echt contact durven maken met de kinderen. Er moet interactie zijn.

  Toen besefte ik dat ik angst heb om contact te maken. Niet in alleen met vrouwen, maar in het algemeen. Jouw blog draagt hieraan bij om me uit de kooi der angsten te bevrijden.

  Rik

 • @ Ruben,

  Ik heb er nooit echt bij stil gestaan of ik een paracutesprong zou durven ja of nee 😀
  Ik denk van niet, maar ik wil wel ooit bungeejumpen.
  Het vertrouwen dat je hebt dat het goed gaat komen is het halve werk. Dat gevoel zit al lange tijd in mij en binnenkort ga ik de andere helft ophalen.

  Heb geen moed, omdat het moet.
  Al is het bitter, uiteindelijk zoet.
  Liefde begint, bij de eerst groet.
  Van het schaarsteconcept, naar de overvloed..

  1. Wat mij zo opviel aan Uw commentaar is eigenlijk iets dat wat vaker in het oog sprong , U bent poëtisch 🙂 , fijn !

   Je kan jezelf ‘ manipuleren ‘ als het ware om zelfvertrouwen te verkrijgen , als ik je even een tip mag geven hierin ?
   Ik had namelijk zelf altijd last van een laag zelfbeeld , desondanks het feit ik dan nog modellenwerk doe / deed dacht ik steeds dat men naar mij keek omdat er iets te zien was , ja het was in de positieve zin , maar ik nam het anders op , ik nam het niet als compliment nagekeken te worden , misschien door het pestgedrag op school , wie weet 🙂 .

   De tips die mij hielpen :
   1. LEER van jezelf houden !
   Kijk eens in de spiegel en let op je lichaamstaal en blik , meestal ( bij velen zonder of met bitter weinig zelfvertrouwen ) is er sprake van schouders die hangen , een onzekere blik ,
   confrontatie met jezelf : zeg duidelijk tegen jezelf : eerst en vooral is er niets mis met mij , het tegendeel is waar , ik ga nu ( bv. ) doen ALSOF ik zelfvertrouwen heb , en ik ga dit laten zien ,
   ga eens met een rechte rug dan naar de winkel , waar dan ook , glimlach , wees ( zogezegd ) ‘zeker ‘ van jezelf , wedden dat als je dit herhaaldelijk doet je zal merken dat mensen ook wel naar je gaan kijken als iemand die zelfvertrouwen heeft ?? Je zal op de duur ook echt zelfvertrouwen hebben want je hebt er ten eerste een gewoonte van gemaakt , daarnaast geloof je het op de duur zelf ook omdat je positieve reactie ervaart ( als je het juist doet , niet gekunsteld dus )
   Daarnaast is het belangrijk echt van jezelf leren te houden , ik ben nu een vrouw maar kan een man niet lekker genieten van een heerlijk warm badje dan ? met schuim , een extra product voor dat zachte huidje mmm , genieten toch ? leer je lichaam beter kennen … Leer van jezelf houden , als je op verkenning bent !
   Succes ( bij mij werkte het , het is vergelijkbaar met cognitieve therapie die men geeft aan mensen met een weinig tot geen zelfvertrouwen ) 🙂

   1. @Vicky

    Je bent gepest op school, maar je doet modellenwerk? Dan ben je goed opgedroogd, lijkt me.

    Ik kan het altijd zeer waarderen als mensen aan zichzelf gaan werken dat maakt iemand al interessant, aangezien 95% van de mensen er niet mee bezig is, dus ik zou zeggen ga zo door!

    Ik heb nog een vraag voor je:

    waarom ga je doen alsof je zelfvertrouwen hebt en waarom ga je dat laten zien? Het punt van zelfvertrouwen is juist dat je je omgeving uitschakelt.

    Het enige dat je feitelijk hoeft te doen is stoppen met goedkeuring te zoeken bij anderen en die bij jezelf zoeken.

    Als je een laag zelfbeeld hebt dan is dat over het algemeen het gevolg van het feit dat je denkt dat je niet goed genoeg bent voor anderen. Wat zijn nu voor jou de “tekortkomingen”, waardoor dat zelfbeeld veroorzaakt worden?

    Als je die op een rijtje hebt, dan komt de belangrijkste vraag: “vind JIJZELF ook echt dat die tekortkomingen je tot een minder mens maken? Zo ja, doe er iets aan en zo niet, boeiuh! wat een ander ervan denkt.

    Als je de tekortkomingen aanpakt dan komen zelfvertrouwen, zelfgeloof en zelfliefde vanzelf. En dat is wel een supergevoel dat kan ik je wel vertellen en het maakt het leven een stuk minder gecompliceerd, aangezien je niet afhankelijk bent van andere mensen.

    En badderen? Blehhhh, da’s een vrouwendingetje. Gewoon weten hoe je jezelf moet voeden dan krijg je een perfect zachte glanzende huid (heerlijk ook om dan aan jezelf te frunniken!).

    Dus meissie, zoek datgene in jezelf, waarbij jij je lekker voelt bij jezelf. Je kunt jezelf en anderen geen groter plezier doen!

    Succes!

 • @Dirk-Jan

  Doe gewoon net alsof er niks gebeurt is en ga gewoon met haar om zoals je normaal ook al deed,misschien begint ze er zelf over en anders vraag je haar nog een keer mee maar dan als je haar op je werk tegenkomt.

  Dat is mijn mening.

  Succes

 • Op de Belgische TV was ooit dit te zien:
  (enkele fragmenten uit een aflevering)

  http://www.youtube.com/watch?v=ji_dtGUQf9I

  Een programma waarbij enkele bekende Vlamingen een centrale gast moeten proberen veroveren door vragen te beantwoorden, improvisatie,… De prijs is een kus… Uiteraard is het allemaal één grote grap, en de gebruikte technieken zijn vaak ook nogal cliché. Erg grappig, weinig leerrijks…maar wel als het op durf en moed aan komt…
  Om nog maar eens terug te komen op:
  ■Je weet niet of ze wil zoenen? Ga voor de zoen en je komt er vanzelf achter.

  Let op het einde op de kandidaat die eigenlijk verloren heeft en de finale niet mag spelen… Hij beslist om de spelregels van het programma eens te herschrijven: met gevolgen. 😉

 • @ Ruben,

  Het is lekker als het ook vlot verloopt, alleen zelfs dat is eigenlijk niet nodig. Neem het minder serieus, experimenteer, en ga steeds een stapje verder.

  Vrouwen willen het net zo graag als jij…

  Trouwens, je bent zelf al uit het vliegtuig gesprongen en die kleine stipjes zijn de mensen beneden 😉

  @ Andy,

  Begrijp niet wat er precies is gebeurd met de ‘foute vrouw’. Zij gebruikte jou om aandacht te trekken van andere mannen? En hoe weet je dat en hoe pakte ze dat aan?

  Denk minder aan de woorden die je zou moeten uitspreken na het aanspreken. Denk in thema’s, de gespreksonderwerpen die positieve associaties geven.

  Je hoeft niet het perfecte gesprek te hebben, noch de perfecte man te zijn…

  @ Rik,

  Kinderen zijn zeer goed in het aanvoelen van wat ze wel en niet bij je kunnen maken. Je mentaliteit is daarom belangrijk, daaruit komt je gedrag voort.

  En zo is het uiteindelijk ook in de liefde, inderdaad!

  @ Rachid,

  Misschien dat ik ooit nog een parachutesprong waag omdat het me erg lekker lijkt, alleen ik vind het niet per se nodig. Leef, en je wordt voldoende uitgedaagd.

  Sterk gedicht/rap haah 🙂

  @ Ruben,

  Prachtige televisie, leuke improvisatie.

  Er is wel degelijk iets van te leren. Je kunt speelse en humoristische opmerkingen maken en daarmee dingen zeggen of gespreksonderwerpen aansnijden die normaal gesproken ‘niet kunnen’. Daarbij zie je dat de mannen plezier maken. Als ze niet met hem had gezoend, dan had hij daar vast ook een leuke opmerking over gemaakt. No problemo.

 • @ Victor,
  Ik kwam daarachter, ze had met een afgesproken dus ik dacht er zal niets aan de hand zijn, ik liet haar wat vrijheid terwijl ik met andere zaken bezig was. En vanaf dat moment stuurde ze plots minder en ik moet het gaan forceren, tot dat bij haar zelf de bom barste. Dan was ik de pechvogel van dienst.

  Ik ben keislecht in communicatie, ik praat echt niet graag, ik onderneem iets liever dan praten. Een actie held zonder de held te zijn. Nu ben ik teruggevallen naar helemaal naar het begin, ik durf geen meer meisjes aantespreken omdat het toch zou falen. Zelftrouwen is helemaal weg …

  @ ruben,
  Ga je met de vlaamse televisie komen lachen?
  Ik kijk daar nu weer na, het is wel erg geestig maar je kan er wenig van opsteken. Het is een en al show met regels.

  Greetz Andy van dat nederige landje uit het zuiden 😀

 • @ andy

  kom op andy, trap jezelf nou niet zo de grond in. bekijk het eens van de positieve kant! ook al zou ze jou gebruikt hebben om aandacht van andere mannnen te trekken, je was dan wel aantrekkelijk genoeg dat ze jou daarvoor gebruikt!
  maar ik snap niet hoe je daarbij komt. dat ze met een ander ging kwam denk ik eerder door afstotend gedrag. je zei zelf dat je niet erg onverstoorbaar meer was op een gegeven moment.

  waarom zou je nu ineens slecht zijn in communicatie? dat je niet graag praat komt alleen maar door het slechte zelfbeeld wat je jezelf op dit moment aanpraat. denk weer eens terug aan de leuke gesprekken die je wel hebt gehad. andere mensen kunnen je zelfvertrouwen niet wegnemen, dat kan je alleen zelf doen;)

  1. Amen !

   @ Andy : ook niet alle vrouwen over dezelfde kam scheren 😉

   Daarnaast ga je je toch niet de grond in laten trappen door slechts 1 vrouw ?
   Ik kan moeilijk aannemen dat anderen meteen de ware liefde ontmoet hebben ,
   tevens denk ik dat we allemaal al wel eens de verkeerde man of vrouw hebben aangetrokken , vertrouwd , erin geloven etc , maar om daarom je succes in liefde en seksualiteit op te geven ?
   Neen daarvoor zou ik te koppig zijn , en indien je wraakgevoelens hebt :
   de beste wraak is verder gaan met je leven en gelukkig zijn , dit betekent dus ook in dating/ liefde / …

   wedden dat er dan overigens eentje jaloers gaat zijn dat ze jou heeft laten schieten ? 😀 Bovendien , het is zelfs geheel niet noodzakelijk dat zij daar weet over heeft , gewoon verder gaan met je leven is een zoete wraak , als gewoon de weg naar succes en geluk , en dat wens ik je tevens toe .
   Ik ben het eens met de bovenstaande reactie 😉

 • @ Andy

  Ik ben het met M. eens. Zoals je zelf al aangaf en je ex liefje ook, was je jezelf even niet en heb je je wat opdringerig gedragen, waarschijnlijk omdat je zo blij was met een liefje.
  Correct me if I am wrong…

  Begrijpelijk maar je kan moeilijk verwachten van een ander dat ze iedere seconde aandacht wil of je om haar heen wilt hebben(kleven of hangen).
  Dat deed je niet toen je nog niet met haar had… Je was de onafhankelijke aantrekkelijke man die zij en alle andere vrouwen zoeken.

  Je was het in al je enthousiasme alleen even vergeten…!!

  Maar dat ben je nu toch weer en nu weet je ook hoe je het moet doen als je pas een liefje hebt… Gewoon doen wat je ervoor ook deed!!

  Kop op Andy je weet dat je het kan en nu ook hoe je het vol moet houden.
  Volgende keer beter…

 • @ Andy

  België het zuiden ? Voor mij is het land aan de zuidergrens Frankrijk…En nederig ? In omvang wel ja, maar de rest…De lijst waarin België uniek is in de wereld is gigantisch, kan je onmogelijk uitleggen aan niet- Belgen. Zelfs belgen zijn soms nog met verstomming geslagen. Het land waar alles en tegelijkertijd niets mogelijk is, is zeker Amerika niet, het begint met een B en eindigt op elgië.
  Maar laten we het daar vooral niet over hebben, deze blog heeft een ander doel, en anders wordt het toch als Chinees voor de Nederlanders…

 • Met vrouwen ben ik nog wel eens bang om te beginnen met zoenen. Aanspreken vind ik eigenlijk vrij makkelijk. Het gesprek opgang houden redelijk maar dan ga ik heel snel ouwehoeren en dan wordt mijn humor nog wel eens verkeerd begrepen.

  Momenteel wil ik echt een andere baan.Ik zit nu veilig: vast contract, goed salaris, maar het is gewoon niet leuk meer. De onzekerheden die ik tegemoet ga maken me wel een beetje angstig. Ik merk dat ik vooral met grote beslissingen een hoop beren op de weg zie en dat maakt me wel eens passief.

  gr,
  gijs

 • Pardon, waar gaat over bang voor vrouwen wat raar, het zijn geen monsters. Leg eens uit waarom je bang bent voor vrouwen. Man, die zijn toch zo leuk.

 • @ Franciscus

  Deze ochtend merkte ik ook iets “belachelijks” aan mezelf.

  Op de trein:
  Een vrouw waar ik niet echt interesse in heb, naar mijn mening niets speciaals qua looks ofzo…Ik spreek haar relatief eenvoudig aan, er volgt een leuk gesprekje, ze lacht, ik meen zelfs enkele interesse signalen van haar kant op te vangen. Uiteindelijk bleek ze echter al een vriend te hebben. Niets ergs ik had niet echt interesse.

  Aan de tramhalte:
  Een vrouw die zich niet echt opvallend gedraagt, maar in werkelijkheid gegarandeerd een overstroming aan mannelijke aandacht krijgt. Kortom als man wordt je flink “stoned” geintoxiceerd door haar schoonheid als je er naast staat.
  Ik spreek haar NIET aan…Ineens leek het veel moeilijker, maar voor de rest heb ik niet echt een aanvaardbare reden waarom ik het niet deed. Vrij belachelijk dus…

 • @ M
  ik ben degelijk slecht in communicatie, ben niet zo sterk in verbaal zijn. Het heeft me moeite gekost om degelijk basis van te maken ook dat slaagt soms. Ik heb me dan nu me helemaal laten wegslepen maar twas ook eens nodig. Opmerkelijk is dat ik weer in het positieve begeef en dat door te beseffen dat niet het einde was en slechts een obstakel was waar ik kei hard in ramde. Met zonder resultaat. Er zitten nog wat scheuren in mijn zelfbeeld maar die lijm ik wel dicht, er staan plots meer positieve eigenschappen van me op dan negatieve. Het zal een kwestie van tijd zijn dat ik me weer in de strijd gooi.

  @ Mark
  inderdeed, ik was echt dolblij en toen veranderde het in een soort nachtmerrie. Nu dit voorbij is kan ik focussen op wat zal komen. Ik had zelfs een paar kansen laten liggen.
  Ik probeer een beetje alles tegelijk aanleren want ik doe het op mijn eentje buiten de adviezen van hier en ebook. Versieren is en blijft moeilijk.

  @ Ruben
  Een vlaams manneke zoals ik dus, kunde niet in buitenland uitleggen zoals geert hoste dat zei. Dan ken je ook ‘take me out’ programma op 2be.

 • @Ruben

  Dat is toch helemaal niet belachelijk. Ik blijf jaren in dezelfde sleur zitten qua vrouwen. Weinig aanspreken, weinig dates, 0 relaties. Dat is pas belachelijk!

 • Ik las net dit artikel voor de tweede keer.
  Ik bevind me in een gebouw met een loket waarop staat ” informatie, vragen en hulp”

  Ik liep zonder te overwegen naar binnen en daar zit een vrouw achter de balie.

  Ik zei tegen haar: “dag mevrouw, ik heb een vraag, aan u. Wat is volgens u de man met moed, met de letter d.”

  We raakte lekker in gesprek en kernachtig zei ze eigenlijk: “een man die op een etische manier voor zijn eigen recht op komt”

  Om het leuk te houden vroeg ik haar ook wat de vrouw met moed is.

 • Ik werd laatst door twee vrouwen gecomplimenteerd omdat ik alleen naar het cafe was gegaan (ontmoette ze daar ook).

  Ik was echt verbaasd, eerlijk gezegd..voor mij niet zo een biggie..
  Maar zij vonden het moedig en zelfverzekerd…haha..
  En laten dat nou aantrekkelijke eigenschappen zijn.

  Ik wil maar zeggen, mannen. Ook zoiets kleins (voor mij dan!) kan al heel aantrekkelijk zijn. Ga eens alleen op stap, je zult zien..je legt ook sneller contact.

 • @ Mick,

  De beschreef de vrouw met moed ongeveer het zelfde.
  Daarna had ik het over de verschillen tussen de vrouw met moed en de man met moed.

  We hadden het toen over emancipatie –> vrouwen die taken hebben overgenomen van mannen –> maar een man kan niet zwanger worden –> er blijven denk ik verschillen –> etc.

 • @ Harold

  Inderdaad de moeite om over te schrijven…Op een ochtend zat ik in de trein, en voor mij zat een aantrekkelijke vrouw. Op een gegeven moment geeuwde ze (het was nog vroeg), en ik lachte: “gaat het nog niet ?” Ze lachte verlegen (spijtig dat ik daarna moeilijk een gespreksonderwerp vond)…Maar wat ik ook interessant vond was het feit dat ik op slag geen moeite meer moest doen om de aandacht van de andere vrouwen te krijgen. De ene al wat opvallender dan de ander maar velen keken (en dat waren allesbehalve afkeurende blikken), er was er zelfs ééntje die het plots nodig vond te glimlachen naar mij (ook spijtig dat ik niets met haar deed). Moed is dus aantrekkelijk, maar het speciale aan jouw verhaal is dat de vrouwen je aanspreken, dat gebeurt namelijk niet alle dagen. 😀

 • @ Victor,

  Ik heb de afgelopen week eens mijn angsten overwonnen en moet zeggen het doet deugd, eindelijk iets waar ik fier mag op zijn.

  Op maandag 5tal aangesproken, dinsdag 2tal nonverbale proberen te flirten maar ze deden ook een poging iets raar voor me nog, ben het niet gewend. Woensdag heb ik een heerlijk gesprek met een meisje die ik al eerder was tegengekomen eind oktober vorig jaar en zij was helemaal positief, maar ze had al een vriendje maar ik hield me goed onafhakelijk en probeerde een flitsende dialoog op te stellen, wat min of meer gelukt is. Ik had donderdag geen aandacht aanbesteed aan vrouwen, hoofd stond er echt niet naar. Vrijdag weer zo speels, vrolijk, zo zelfverzekerd en zo vastberaden, precies ik een massale belangstelling van 10tallen vrouwen kon weerstaan, kortom heerlijk gevoel. Dan heb ik uiteindelijk geprobeerd om een fel meisje te openen die ik al een tijdje zag. Ik deed alsof het de normaalste zaak is om haar aan te spreken en wou direct al een dialoog starten maar daar had ze geen zin in. Ze heeft me infeite afgewezen maar ik maal er niet om een gewezen kans is er 3 of 4 nieuwe kansen waard, wie weet. maar dan stel ik de vraag van, ok je kan je wel aanspreken en tot een dialoog proberen over te gaan maar toch durf ik iets nog niet goed.

  Dat subtiele aanrakingen, ook al waren hier op deze site hints te vinden maar ik vind dat zeer moeilijk om zomaar nonchalant een meisje/vrouw aan te raken. idem voor non verbale flirtsignalen af te geven maar ik ben er niet op zoek, ik heb dat tegengekomen.

  Hoe kan ik het beste aanpakken bij een gesprek en ik merk dat er intresse is om ze toch aan te raken? Hoe zit het met non verbale flirtsignalen? Soms word ik er helemaal gek van als er twee zeer nieuwsgierig vrouwjes naar je aandacht zit te lonken.

  Of je kan er een goede blog over aanrakingen maken met vrouwen he victor 😀
  Greetz,
  Andy

 • @ Andy

  Ook ik maak grote vooruitgang bij het aanspreken, logisch ook dat ik dan ook aanrakingen probeer in te bouwen.
  Ik heb volgende bevindingen:

  Gelukkig heb ik nog geen grote ongelukken meegemaakt, maar toch de waarschuwing: Aanspreken doe je met je mond, aanrakingen zijn dan volledig uit den boze.

  Toch is aanraken een krachtig wapen, het werkt zeer goed tijdens leuke gesprekjes, met andere woorden als je een vrouw aanspreekt, ze heeft zin in een leuke babbel, dan kan je aanraken gebruiken.
  Enkele vbn:
  – Het schouderklopje (dit heeft sowieso al een speelse betekenis)
  – Aanraken van de handen, vb. door de hand te schudden bij de kennismaking, of haar handen vast te nemen als ze er duidelijk zenuwachtig mee prutst. ( dan kan je ook speels zeggen (en met leiderschap): “stop ! wees eens wat kalmer !!! ”
  Uiteraard pruts jij niet met jouw handen 😉

  Misschien kan je nog verder gaan, maar bij een 1ste gesprek hou ik het graag veilig…Bij een vrouw waar ik heel wat interessesignalen van opving (ze had me ook al eens gezien=> vertrouwen), ben ik al eens zelfverzekerd (en speels) voor een knuffel gegaan toen ze over iets aan het klagen was, en ook dat was geen probleem, maar dit doe ik niet standaard bij iedere vrouw die ik aanspreek.

 • Mooi voorbeeld over hoe je leiderschap kan tonen, iets doen dat niemand of weinig anderen doen, maar toch je emoties kan tonen…Je aanspreekangst verdwijnt eveneens als sneeuw voor de zon.

  http://www.youtube.com/watch?v=XJDqfXS2jXI

  Het kan belachelijk lijken, maar je maakt je volledig los van de doorsnee man, en de moed die blijft je bij wat van pas komt tijdens verdere veroveringen…En hoe belachelijk of melig lijkt het dan nog ? Bovendien is de kans op leuke gesprekjes met vrouwen tijdens dergelijke activiteit zeer groot. Make love not war 😉
  De betekenis van dergelijk gebaar ligt me eveneens erg nauw aan het hart !!!

 • @ Ruben,

  Ooit ben ik zo een stel op straat tegen gekomen. Ik heb de vrouw een warme knuffel gegeven.

  Het vergt inderdaad moed om te doen wat anderen normatief niet doen. Breek los van zogenaamde ongeschreven leefregels. Zoals Victor zegt, durf te varen op je eigen spontaniteit en waardeer dat van anderen 😉

 • @ Rachid,

  Ben ze nog nooit tegengekomen, bof jij even 😉

  @ Ruben,

  Je zei op 31 januari: “Gelukkig heb ik nog geen grote ongelukken meegemaakt, maar toch de waarschuwing: Aanspreken doe je met je mond, aanrakingen zijn dan volledig uit den boze.”

  Hangt er vanaf wat je bedoelt met aanrakingen…

  Aanrakingen zijn uitstekend, maar handtastelijkheden zijn een afrader.

  Leuk Youtube-filmpje! De omhelzingen zijn wel erg kort. Langer omhelzen heeft meer impact. Het sociale masker kan het namelijk niet lang volhouden.

  Dat kan je zien in de man die eerst moet lachen (minuut 3.08), daarna zijn bril/pet goed doet, en daarna weer lacht. Of de knuffel-man die wordt opgetild en verplaatst (minuut 3.33).

 • @ Wilco

  Het is een belgisch filmpje, gefilmt in Gent (hoofdstad, grootste stad van Oost- Vlaanderen).
  Maar dan nog zou het eigenlijk geen probleem mogen zijn…

 • @ harold

  Wat is er mis met Rotterdam..? Kijk uit hè anders trap ik wat anders in als een open deur..!!!
  Hahaha (sorry dat kon ik dan weer niet laten!! Echte Rotterdammer hè) 😉

 • Dag Victor,

  Gisteren heb ik een vrouw bij mij thuis uitgenodigd en we hebben een leuke tijd gehad.

  Later in de nacht was ik nog met haar naar een discobar geweest. De mannen waren daar best gulzig en ze waren allemaal op zoek. Zo nu en dan kwam er een man achter mijn vrouw dansen en ik wist niet precies hoe ik daarop moest reageren.

  Ik had me vooral ontspannen gehouden en haar de vrijheid gegeven om te dansen met wie ze wil. Daarnaast had ik een tegenstrijdige gedachten met “ik moet haar toch beschermen”, dus liet ik de man merken dat ze bij mij hoort, door een hand op haar rug te doen. Maar ik wil ook niet de hele avond kleven aan haar, anders krijgt ze het idee dat ik wanhopig ben.

  Maar gelukkig heb ik haar eerder goed verovert. Ze liet de mannen zelf merken dat ze niet met hun wil dansen, maar het leek er op alsof ze een initiatief van mij kant wilde zien, waarin ik haar bescherm. Ik had daarom de gedachten dat ze mijn moed wilde testen en hoeveel ik om haar gaf.

 • interessant ik ben een man van geslacht maar ik ben zwak zowel lichaam als geestelijk. Ik ben bang voor pijn daarmee bedoel ik harte pijn.hoe kan ik een man zijn die sterk is maar toch geen macho willen zijn of opgeblazen. ik heb werk dat zwaar is daarom om toch zoals andere te zijn zou ik wel meer man willen zijn. nu ben ik zwak ik zie vrouwen dolgraag maar ik kan hen niet aan ze zijn sterker tegen over mij.ik probeer soms maar te doen als of dat helpt niet.jaren dat ik stapel was en soms nog op mijn collega waar ik soms mee werk maar ik heb wel die moet gehad om te zegen ik zie u graag. maar zij voelde niet hetzelfde enkel vriend, maar er kwam een groen monster die de vriendschap naar de vaantjes heeft geholpen. en ook ik wou niets anders dan haar aandacht en ik ben er echt kapot van geweest van binnen.daarom zou ik op dat gebied anders willen zijn zo zie je wat voor een man hier is

 • @ Daniel,

  Hoezo ben je zwak? Je ziet jezelf als zwak, en dan lijkt het net alsof je geen kracht hebt.

  Maar je zegt zelf dat je zwaar werk hebt. Dat lukt nooit als je niet sterk bent!

  Vrouwen zijn sterk, mannen zijn sterk. En dat ervaar je als je je zelfbeeld verbetert. Zie mijn gratis E-cursus versieren of nog beter, mijn E-coachsysteem. Doe de opdrachten en blijf oefenen, verbeteren.

  Stap voor stap, beter en beter.

 • Neen, snappen en proberen te snappen lukt niet. Ik kan je moeilijk tonen wat ik bedoel. Als je andere manen bekijkt en dan naar mij dan zie je wat ik bedoel. En dat zwaar werk dat probeer ik maar het is soms moeilijk. Een voorbeeld: een gipskarton naar boven doen wanneer ik boven ben, ben ik kapot veel last van mijn rug. En op mijn werk zegt mijn baas dat ik de zwakste ben. Verder mijn armen en zeker mijn polsen zijn wel dun om een man te zijn. Rond mijn polsen is 16 het enigste dat dikker is dan vroeger is mijn beuk.

 • @daniel

  dan is het misschien tijd om wat vaker naar de sportschool te gaan. als ik een goede tip mag geven dan neem je een abonnement op de men’s health, daar staan heel veel goede adviezen in om op een verantwoorde manier snel resultaten te zien, zowel trainings (en rust!) als voedingsadviezen. verder is het gewoon een echte mannen lifestyle blad. ik heb er ook erg veel aan gehad, en als je na een paar maanden de resultaten van je training kan zien dan is dat een enorme boost voor je ego en je zelfvertrouwen.

  succes!

 • Klinkt leuk, een echt man zijn, maar dat is voor mij niet weggelegd denk ik…

  Na het volgen van de cursus, met veel ploeteren iemand leuk leren kennen, maar nooit echt mezelf kunnen blootgeven, door de blijvende onzekerheid waar ik geen raad mee weet. Met als gevolg, dat ze me heeft laten vallen voor een ander, knappe gespierde kerel, iets wat ik dus niet ben.

  Maar de manier waarop is vooral pijnlijk, gewoon een sms, van de ene op de andere dag, nog een hoop verwijten naar mijn hoofd gekregen van dom en achterlijk, en daarna helemaal niets meer, echt NIETS! En daar ontbreekt het mij aan echte man zijn, ik sluit mezelf weer op, geen zin om terug buiten te komen. En regelmatig een huilbui, waarbij ik me dan afvraag wat voor een loser ik toch ben? Iemand tips om dit te doorstaan, want het word me stilaan teveel om zo verder te gaan. Ik besef dat er iets moet gebeuren, maar het ontbreekt me aan energie en karakter, en weet ook niet waar te beginnen…

  Groeten J.

  1. @ Joris, jouw reactie verdient mijn antwoord…

   Het is je vrijheid om te denken wat je wilt. Toch wijs ik je graag op het feit dat je gedachten je gedrag beïnvloedt en na verloop van tijd je overtuigingen vormt.

   Dus… je bent hebt met ‘veel ploeteren’ een vrouw leren kennen? Is dat niet fantastisch?

   Daar begint het mee. Vermoedelijk geef je je te weinig credit voor het feit dat je een vrouw hebt aangetrokken in je leven. Je kunt dit vaker laten gebeuren, en met oefening en actieve zelfverbetering op een gegeven moment zonder ploeteren maar spelenderwijs.

   Ja, het is waar dat deze vrouw nu niet meer in je leven is. Heb ik vaak genoeg meegemaakt, ja echt!

   Dat heeft me niet gestopt om door te gaan. In plaats van het af te schuiven op ‘het komt doordat die andere man veel beter is in …’, heb ik geleerd van mijn ervaringen.

   Ik hoop dat jij dat ook gaat doen. Niet opgeven, blijf doorgaan!

   Trouwens, ze kwam dus met verwijten, welke? Vermoedelijk ligt het net zo aan haar dat jullie niet meer bij elkaar zijn. En houd er ook rekening mee dat wanneer iemand een relatie / het contact verbreekt, vaak niet open kaart speelt over de werkelijke redenen.

   Losers bestaan niet, alleen mensen die opgeven. Dus begin met jezelf goed/beter te verzorgen. Geef om jezelf, ongeacht of je een vrouw aan de haak slaat.

   Vervolgens ga je wèl het huis uit, sluit jezelf niet op.

   Mocht je een huilbui hebben, geef daar even aan toe, maar zet jezelf daarna weer met beide benen op de grond zodat je verder kunt gaan.

   Dus je komt er wel, met geduld en doorzettingsvermogen.

 • ik begrijp wat je bedoelt. Hoe vaak heb ik al niet gelezen van, je moet niet knap zijn je moet niet dit dat. Ik heb het allemaal gelezen en dan heb je er bij de slogan echte liefde vind je hier. Of ze gaan een tijdje met je om en daarna word je gedumpt voor een andere. Al wat vrouwen het meest interesseren in een man een goed voorkomen zowel uiterlijk als financieel.

  Ik las nog een tijd geleden dit: mooi zijn maakt niet gelukkig? Daarom dat die wereld vol loopt van vrouwen met knappe mannen. Neen, tegenwoordig moet je een vent zijn met ballen aan zijn lijf. Hoe rotter hoe beter, braaf is uit de mode. Kijk maar naar al die vrouwen die met mannen aan hun arm lopen. Neen je mag ze niet behandelen met liefde en vriendelijkheid want dan ben je te zwak je mag als vent niet huilen want dan ben je te gevoelig. En zo kun je nog doorgaan. Deze wereld is een wereld voor de gene die het al hebben van: ik ik en de rest kan stikken. Ze zijn zo knap soms en als vent val je soms voor ze tot er een komt met meer dan jij. Dan zegt ze niets en kom je er vanzelf achter. Maar doe jij het bij hun dan ben je van alles. Liefde is enkel een illusie.

 • Hey victor,

  Bedankt voor je antwoord,
  Idd, het feit dat zij me kwam aanspreken en zelf haar nummer gaf, was voor mij echt heel leuk, zeker omdat die avond waar ik haar leren kennen had, de halve mannelijke aanwezigen telkens kwamen proberen bij haar en met lege handen terug keerden!
  Ik denk vooral dat het ligt aan het het feit dat ik nog steeds met het schaarste-concept worstel, want nu ik van haar niets meer hoor, is er eigenlijk opnieuw niemand, en dat besef ik maar al te goed, maar op een of andere manier lukt het niet om daar iets aan te doen… Vorig weekend gans het weekend weggeweest, optredens, meetings, was echt een super leuk weekend, maar… in al die overvloed van mensen en vooral leuke meisjes, heb ik geen enkele durven aanspreken, en waarom weet ik niet.

  Begrijp me niet verkeerd, ik wil haar zeker niet slecht maken, maar de manier waarop was lelijk, zeker na al wat ik gedaan heb voor haar, ben ook weken gaan helpen met verbouwingen in haar nieuwe huis, en dan 2 dagen na dat ik het laatste van de grote werken had afgewerkt, krijg ik een bericht waarin staat dat ze me niet meer hoeft, en de verwijten, dat was vooral na mijn vraag, dat ik niet snapte waarom ze zo plots het contact wou verbreken “als je het niet snapt is het omdat je achterlijk en dom bent, niet snugger…”en zelfs een “f*** you” ik weet zelf ook wel dat ik een beetje versmachtend zal overgekomen zijn, maar zo iets verdien ik niet! Dat besef ik stilaan, maar het is moeilijk, en jah, dat huilen is al minder, maar sommige dingen doen je weer terug denken…

 • Nog een vervolgje 🙂

  Ook was ik volgens haar een van de weinige die haar deed goed voelen, en huilde ze soms in mijn armen, dat ik moest eerlijk zijn en haar hart niet breken enzo, omdat ze al zoveel had meegemaakt, het klikte echt goed,
  leuke dates gehad, veel fun gehad, maar vooral heel veel seksuele aantrekking, het was echt onvoorstelbaar, op die paar maanden zelfs meer dan in mijn vorige relatie die 3 jaar duurde…

  Dat is juist de reden dat ik het niet begrijp, als je iemand graag hebt, en er zijn problemen, dan praat je er toch over, ik heb nooit echt een reactie gehad van dat ik dingen verkeerd deed, in tegendeel, de momenten dat ik haar vertelde dat ik haar graag had en respecteerde, en hoe ik haar zag, begon ze elke keer opnieuw te huilen! Zelfs toen ik een super date gepland had, met alles op en aan, heeft ze zitten huilen, en die keer dat ik met bloemen aan haar deur stond ook… Dat is vooral de klap in het gezicht, ik dacht dat ik goed bezig was deze keer.

  Ik snap het echt niet! 🙁

 • Hallo j.

  Volgens mij zit je idd teveel in een schaarste concept. Ik begrijp je wel. Je gaf jezelf en opeens krijg je een klap in het gezicht. Zeker als je ietswat een gevoelig persoon bent, komt dit extra hard aan. En mss heb je nu nog idd gevoelens voor haar? Als ik je raad mag geven, vermijd nu elk contact met haar. Zij heeft haar kans gehad en het ongelooflijk verknald. Wat die verbouwingen betreft, zeker in het begin van een relatie zeker niet te bekommerd zijn en haar teveel willen verwennen. Als zij problemen met iets heeft moet zij het oplossen, niet jij.
  Wat het aanspreken van vrouwen betreft: heb jij zelfvertrouwen? Ik bedoel voel jij je goed in je vel? Ikzelf heb veel minder last met het aanspreken van knappe vrouwen. Ik kijk wel een beetje de kat uit de boom en spreek haar aan op gepaste momenten. Wat ik heb geleerd is het volgende: de manier waarop een vrouw naar ons mannen kijkt is heel anders dan wij naar hen. Het is een manier dat wij nooit zullen weten en begrijpen. Daar moet je je echt van bewust zijn. Dus maw wat niet weet niet deert. Dus wat houd je dan nog tegen. Kijk es rondom: hoeveel keer heb je wel niet gezien een superknappe vrouw met een man waarvan je echt denkt: wat kan ze nu in hem zien????? Voila, dat is wat ik bedoel een manier van vrouwelijk kijken dat wij mannen nooit zullen snappen. Maar ik geef je wel de raadnom toch wat zelfvertrouwen uit te stralen, zonder opschepperig over te komen. Daar houden vrouwen van. Succes.

 • Hey Peter1

  Bedankt voor je reactie,
  Wat je vraag betreft, “heb jij zelfvertrouwen”, ik denk eerlijk gezegd van niet… Ik weet het eerlijk gezegd niet,
  Ik hecht veel belang aan mijn persoonlijke verzorging, zie er altijd netjes uit, reukje op enzo, maar denk dat het vooral ligt aan mijn “stijl” , ik loop er niet echt alledaags gekleed uit, maar ik ben gewoon mezelf op dat vlak.

  Ik heb wel enkele vriendinnen, en vorig weekend ben ik enkele vriendinnen tegengekomen die ik jaren niet meer gezien had, en die hebben redelijk rond mij gehangen, die vinden me allemaal knap, en bij hen heb ik ook helemaal geen schaamte ofzo, waarschijnlijk omdat ik ze ken, maar het is vooral bij onbekenden.

  Zo moest ik vandaag naar kantoor, (heel groot kantoor, waar ik niet zoveel kom) en veel mensen ken ik daar niet, moest ik naar de afdeling i.v.m. mijn wagen, zitten daar 2 super knappe jonge dames bij elkaar… Ja hoor, deze jongen sloeg weer helemaal dicht, moest ik op een moment mijn rijbewijs nummer doorgeven, kregen ze die foto op m’n rijbewijs in’t oog, was ik ineens een schattig ventje enzo, en dat was de ideale moment voor mij om daar op te reageren, een plezante reactie, maar er kwam helemaal niets uit, het enige wat ik merkte, is dat ik weer helemaal rood werd… Ookal voel ik mezelf goed in mijn vel hoe ik ben, op zo een moment verlies ik ineens al mijn zelfvertrouwen, denk ik van, waarom iets zeggen, ik ben niet mooi genoeg, slim genoeg …

  Probeer ik aan te werken, maar heb nog niet echt een oplossing gevonden.

 • @ Daniel (1 oktober),

  Je zei:

  “Al wat vrouwen het meest interesseren in een man een goed voorkomen zowel uiterlijk als financieel.”

  Eerst geloven, dan zien. Je bent er van overtuigd dat het op deze manier werkt voor vrouwen, dus je zult onbewust bevestiging zoeken van deze overtuiging.

  Je zei:

  “Neen je mag ze niet behandelen met liefde en vriendelijkheid want dan ben je te zwak je mag als vent niet huilen want dan ben je te gevoelig.”

  Dat is wat de media je wijs proberen te maken, plus vele boeken en dergelijke.

  Gevoeligheid kan voordelig zijn op liefdesgebied. Het ligt veel genuanceerder dan ‘je moet een badboy zijn’.

  Je zei ook:

  “Liefde is enkel een illusie”

  Het leven bestaat uit illusies. Ieder mens beleeft zijn eigen werkelijkheid, op basis van zijn illusies.

  Gelukkig hebben we veel invloed op onze illusies en beleving…

  1. Het is toch wel moeilijk en omdat ik ook nog zei: geld. Ik heb daar slechte herinneringen aan, want zeg nu zelf, wat ben je zonder geld? Voorbeeld je hebt een vriendin, ze komt bij jouw liefde bedrijven en zo. Oke, maar wat ga je de hele tijd doen. O tv kijken, maar het verveelt toch? Als ze dan eens ergens heen gaat dan is zij het die geld uit geeft en zo iets blijft niet duren.

   Ik heb ook niet erg veel kennis kunnen opdoen in mijn kindertijd want ik heb 5 jaar in een school gezeten. Ik wist wel hoe ze er uit zien zoals elke jongen uit die tijd uit boekjes. Mijn ouders daar heb ik nooit iets van geleerd. Wel eens soort van verliefdheid, maar zij niet op mij. Toen ik er uit kwam was de helft van mijn jeugd voorbij. Daarom na ik van thuis weg ben gegaan om op mij zelf te gaan wonen, dan heb ik op een late leeftijd mijn allereerste relatie gehad die 5 jaar heeft geduurd. Met vallen en opstaan alles gedaan wat ik dacht dat goed was. Maar ze ging dan toch bij iemand die stoerder was.

   En bij de laatste was ik ook verliefd op haar, zij niet op mij. Ze was een collega en getrouwd geweest en van haar heb ik vernomen dat ik te gevoelig ben. Want je zou echt niet zeggen dat ze een vrouw was. Want ze kon vele dingen en ik keek er echt tegen haar op. Maar ja de vriendschap heeft dan een dikke klap gehad en nooit meer goed gekomen omdat ik een beetje grof ben geweest.

   En nu is het nog moeilijker want ik heb geen job meer en moet schulden betalen. Toch bedankt dat u mij antwoord heb gegeven. Want zei je wat ik allemaal mis, ik heb steeds alles van je mail naar mij gelezen en zou wat graag dingen willen om van te leren maar ja het is mijn budget.

   1. Beste Daniel,

    Heb je wel mijn reactie gelezen bij het artikel omgaan met afwijzing?
    (Mijn reactie op 25 september 2014).

    Oke, maar wat ga je de hele tijd doen. O tv kijken, maar het verveelt toch?

    Er is zoveel meer in het leven dan tv-kijken (wat trouwens ook geld kost). Wees creatief Daniel en kom in beweging!

    Daarom na ik van thuis weg ben gegaan om op mij zelf te gaan wonen, dan heb ik op een late leeftijd mijn allereerste relatie gehad die 5 jaar heeft geduurd. Met vallen en opstaan alles gedaan wat ik dacht dat goed was. Maar ze ging dan toch bij iemand die stoerder was.

    Mijn complimenten, je hebt niet stilgezeten! 😀

    Na een relatie van 5 jaar verlaat een vrouw je niet zomaar omdat iemand anders meer stoer zou zijn. Dat stel je veel te simpel Daniel. Die vijf jaren, goed gedaan!!! Er zijn heel wat mensen die dat nooit hebben bereikt. Ben je je daar wel bewust van?

    En bij de laatste was ik ook verliefd op haar, zij niet op mij. Ze was een collega en getrouwd geweest en van haar heb ik vernomen dat ik te gevoelig ben.

    Te gevoelig? Het is feedback waar je weinig aan hebt. Volg vooral mijn E-cursus, nieuwsbrieven. En natuurlijk mijn artikelen/video’s hier. Gratis, ook voor jou.

    Want je zou echt niet zeggen dat ze een vrouw was. Want ze kon vele dingen en ik keek er echt tegen haar op.

    Eh, je mag je afvragen wat je algemene beeld is van vrouwen. Is deze wel zo positief…?

    Hoe dan ook, dat opkijken naar haar kan een potentiële romance flink in de weg zitten.

    Maar ja de vriendschap heeft dan een dikke klap gehad en nooit meer goed gekomen omdat ik een beetje grof ben geweest.

    ‘Een beetje grof geweest’, wil je daar meer over vertellen? Wat heb je gedaan, gezegd, wat is er gebeurd?

    En nu is het nog moeilijker want ik heb geen job meer en moet schulden betalen.

    Zoals ik al eerder heb aangegeven, blijf solliciteren en jezelf ontwikkelend (persoonlijk en zakelijk). Niet opgeven Daniel!

    Nogmaals, zie mijn reactie op 25 september 2014 bij het artikel over omgaan met afwijzing.

    1. Mijn beeld is tegen over een vrouw, dat ze niet is als een man en zeker niet zwak of hoe ze in de tijd zeiden. Het kan zijn dat ik te veel aan hun geef en alles eender wat toelaat? Want dat zal wel mijn zwakke kant zijn, ook al had ze mij bedrogen in de tijd. Ik vergeef het haar, maar daarna was het weer hetzelfde. Ik denk niet dat er velen dit zoude doen? Maar ja, als je verliefd bent dan zie je alles door de vingers. Ik antwoord de vriendschap, mijn grofheid was dat ik zei tegen twee van haar collega’s dat ze met haar een triootje konden beginnen met haar. En later heeft iemand dat gezegd tegen haar en zei dat tegen mijn baas van het werk.

     1. Hoi Daniel,

      Ik vergeef het haar, maar daarna was het weer hetzelfde

      Vergeven is niet hetzelfde als bepaald gedrag accepteren. Vergeven is prima. Durf echter ook een grens te trekken en zo nodig een punt achter een relatie te zetten. En ja, dat is ook mogelijk als je verliefd bent. Je hoeft je niet mee te laten voeren op alleen maar hormonen en gevoelens, je kan wel degelijk andere keuzes maken.

      mijn grofheid was dat ik zei tegen twee van haar collega’s dat ze met haar een triootje konden beginnen met haar. En later heeft iemand dat gezegd tegen haar en zei dat tegen mijn baas van het werk.

      Dat is geen verstandige move geweest Daniel; zeggen dat ze maar een triootje moeten hebben met haar. Het kan je carrière in gevaar brengen en het is inderdaad onaardig.

      Maar… al doende leert men 😀

 • @ J. / Joris,

  Wil je meer zelfvertrouwen? Deze maand komt mijn nieuwe product uit voor het vergroten van je zelfvertrouwen…

  Ja, je hebt een vrouw aangetrokken. Je moest toen wel iets in je uitstraling hebben dat vrouwen aantrekt. Ga er eens op letten, wat zou het zijn geweest?

  Wat betreft je ex, het is me volledig duidelijk dat ZIJ een probleem heeft, niet jij.

  Sprekend voorbeeld:

  “de momenten dat ik haar vertelde dat ik haar graag had en respecteerde, en hoe ik haar zag, begon ze elke keer opnieuw te huilen! Zelfs toen ik een super date gepland had, met alles op en aan, heeft ze zitten huilen, en die keer dat ik met bloemen aan haar deur stond ook…”

  ….!

  Ze heeft vermoedelijk intimiteitsproblemen (los van seks). Wat jij hebt gedaan is warm en sterk. Laat je niet misleiden, je hebt op dat punt niets verkeerd gedaan.

  Ook de manier waarop ze uitmaakte, was vooral voor haarzelf. Zij had moeite om afscheid te nemen, en deed het daarom extra hard in de hoop dat ze haar eigen gevoelens uit kon schakelen. (En vermoedelijk heeft dat voor haar gewerkt).

  Waarom ging ze dan naar een ander? Omdat ze vermoedelijk echte intimiteit probeert te vermijden.

  HAAR probleem.

  Al het negatieve dat ze tegen je zei, heeft NUL met jou te maken. Helaas heb je nog geen stevig referentiekader wat betreft jezelf op liefdesgebied. Zou je meer ervaring opdoen, krijg je een steviger positiever beeld van jezelf. Dat is me allang duidelijk.

  Neem het van mij aan: je bent aantrekkelijk en je oefent aantrekkingskracht uit.

  Nu wordt het tijd om stapje voor stapje uit je schulp te kruipen…

  En je vraag je af wat het is dat je geen vrouw hebt durven aanspreken vorig weekend.

  Heb je tijdens dat weekend de impuls gehad om vrouwen aan te spreken? Of is het niet bij je opgekomen?

  En als je wel dat gevoel hebt gehad om een vrouw aan te spreken, wat was je beleving exact, waardoor je geen vrouw aansprak?

 • Hoi Victor,

  Het grappige is, toen ik haar die avond had leren kennen, was ik gewoon “mezelf” , in die zin: ik had net gans de dag gewerkt aan mijn oldtimer, en had zin om savonds een pintje te drinken om een leuke avond af te sluiten, stond ik daar gewoon in versleten jeans en t-shirt, hier en daar enkele vetplekken op kleding en armen, had helemaal niet de intentie om iemand tegen te komen die avond, en ineens was ze daar… 🙂

  Vorig weekend wou ik wel iemand aanspreken, maar er was iets in mezelf dat me tegenhield…
  Zo was er een leuke dame waarbij ik mezelf betrapte om af en toe in haar richting te turen, keek ze op een moment achter haar, en recht in mijn ogen, op een beetje een plagerige manier, was leuk, maar toen ze de 2de keer omkeek, werd ik “zenuwachtig” en dan begint de negatieve molen in mijn hoofd ineens op hol te slaan, denk ik van “ze kijkt omdat ze me raar vind” of “ze kijkt omdat ze zich afvraagt waarom die rare kerel naar haar kijkt” … en zo gaat het elke keer!

  Het rare is, dat ik zelf besef dat ik dat doe, en daardoor waarschijnlijk al veel “kansen” heb laten liggen, en elke keer denkik, “deze keer niet!” tot het dan zo ver is 🙂 op zo een moment zou ik moeten kunnen denken, als een meisje enkele keren omkijkt, dat dat ook positief kan zijn, maar dat krijg ik er niet in gehamerd!

  Misschien is het omdat ik het moeilijk kan loslaten elke keer er een relatie misloopt, en beperkt dat me onrechtstreeks?

  Dat nieuwe product voor meer zelfvertrouwen interesseert me enorm!! 😀

 • Wat een onzekerheid…

  Nog een goed voorbeeldje i.v.m. mijn onzekerheid… 🙂
  Hele tijd geleden had ik een leuk meisje leren kennen, ik vond ze echt leuk, maar zij heeft momenteel een goede relatie, en daar ga ik me zeker niet in mengen. We schieten wel goed op met elkaar, ik kom haar regelmatig tegen in de supermarkt, sturen soms eens een smsje, en kan ook wel goed met haar praten, nu ook met de situatie met mijn ex. Maar nu, ze had me een lift gegeven, en toen we aankwamen dacht ik haar een gewone zoen op de wang te geven, wat ik bij haar nog niet heb gedaan, maar toen het zover was, sloegen de zenuwen mij ineens om de oren, met als gevolg, geen zoen 🙁 en dat bij een gewone vriendin… Of zou dat zijn omdat ik haar stiekem wel leuk vind?

  Groeten.

 • @ J. / Joris,

  Prachtig, hoe je haar in de avond hebt ontmoet!

  Dus wanneer het iets meer wordt dan oogcontact, slaat de twijfel toe.

  Zijn er nog meer situaties waarin je plotselinge aarzeling ervaart, inclusief het idee dat je ‘raar’ bent?

  Juist door jezelf er meteen doorheen te willen pushen, blijf je vastzitten.

  Geef geen verzet, maar beweeg mee en laat het vervolgens los.

  In de praktijk: zoek de situatie op en neem het extra bewust waar. Haal op het moment dat je je niet goed voelt, diep adem en zeg tegen jezelf “laat los, laat los”. Stel je voor dat je een ‘denkbeeldig iets’ laat vallen.

  Haal daarna weer rustig een paar keer die adem, inclusief zuchten. Alsof je je hebt ontdaan van ballast.

  Dit loslaten is iets wat je volledig voor jezelf doet. De vrouw(en) zijn nu niet belangrijk, spreek ze nog even niet aan. Het voornaamste is om de blokkade los te laten.

  Klinkt vaag, en het hoeft niet de complete oplossing te zijn. Toch vermoed ik dat je een sterke wilskracht hebt en jezelf daardoor juist in de weg zit. Loslaten is dan een belangrijke sleutel.

  Sowieso kan ik mijn nieuwe Zelfvertrouwen-programma aanraden…

  En wat betreft die vriendin; ik denk dat je je inderdaad tot haar aangetrokken voelt. Logisch. En vermoedelijk speelt hetzelfde probleem als wanneer je een onbekende probeert aan te spreken…

 • @ Victor,

  Dat is zowat de enige moment dat ik twijfels krijg of onzekerheid voel,
  Als ik bijvoorbeeld ergens ben op meetings ofzo, of iets ga drinken, en ik geraak aan de praat met mensen dan ben ik best wel redelijk mondig, iedereen vind me zelfs sympathiek overkomen, (ondanks de percings en de tattoos 🙂 )kan altijd goed meepraten, en zolang het mannen zijn, of volwassen vrouwen ofzo, dan voel ik helemaal niets van onzekerheid, dan gaat alles echt lekker, maar vanaf het leuke meisjes zijn, van mijn leeftijd ongeveer, dan loopt het elke keer weer mis, klinkt raar allemaal, maar zo ervaar ik het zelf…

  Maar…
  Vanavond eens de proef op de som nemen 🙂 ,
  ik ga straks naar een groepje gaan kijken, ver van hier, waar ik helemaal nog nooit geweest ben en ook helemaal niemand ken, vandaag bij de kapper geweest, en voel me best wel goed in mijn vel, dus, zien wat het wordt! Heb mezelf voorgenomen om te gaan met het idee om die groep te zien, en niet zo zeer om iemand te leren kennen, mss zorgt dat wel voor een iets minder gespannen sfeer bij mezelf, en de tips die je zonet hebt gegeven ga ik zeker eens proberen vanavond, alvast bedankt!

  Groeten Joris

 • Naar mijn idee heb ik onlangs een klassieke fout gemaakt. Een date gehad met een vrouw, verliep voor mijn gevoel erg goed. Ze initieerde zelf het voorstel om nog een keer af te spreken. Nu liet ze mij weten dat ze me zou mailen of bellen wanneer ze terug zou zijn van haar vakantie. Ze is een kleine week geleden teruggekomen maar heb tot dusverre niets van haar vernomen. Voor haar vakantie was ze sneller met reageren. Voel me er nu met de dag onprettiger bij worden.
  Is het verstandig als ik op dit moment het initiatief naar me toe trek, haar bel of mail en met haar een concrete afspraak maak?

  1. @ Harry,

   Heb je al initiatief genomen nu ze weer terug is?

   Werp een balletje op, bel haar op voor een leuk gesprekje. Hoe was haar vakantie!? Krijg haar aan de praat over leuke onderwerpen. (Zie mijn E-cursus VrouwVeroveren, uiteraard.) Als dat goed loopt kun je een voorstel doen om simpelweg een kop koffie te drinken.

   Misschien heeft ze vakantiefoto’s, of heb jij foto’s? Heb jij ook leuke ervaringen om te delen? Weet je een plek waar de koffie en taart super is? Wees speels!

   Mocht ze niet ingaan om een voorstel, laat je niet gek maken. Leef in Overvloed…

   1. @ Victor

    Enkele dagen nadat ik mijn bericht hier heb geplaatst heeft ze mij gemaild. Ze heeft een mooie vakantie gehad, mooi zo.
    Net voordat zij op vakantie ging had ik haar een mailtje gestuurd met een concreet voorstel om af te spreken (twee weekenden als opties gegeven). Haar reactie hierop: beide weekenden niet mogelijk, druk met uitleg erbij waarom…oke dat kan. Maar ze deed geen concreet tegenvoorstel!

 • De onderste helft van mijn bericht is niet gepubliceerd. Dus bij deze alsnog:

  Naar mijn mening heeft een vrouw geen (romantische) interesse als ze geen tegenvoorstel doet. Wat kan ik nu het beste doen?
  Loslaten en niets meer laten weten en kijken of zij alsnog met een voorstel komt?
  Laten weten dat ik het niet prettig vind dat ze geen tegenvoorstel doet en een afspraak ´forceren´ (lijkt me niet echt aantrekkelijk).
  Gewoon reageren op haar mailtje en niets zeggen over een nieuwe afspraak.
  Gewoon reageren op haar mailtje en nog een voorstel doen.
  Of iets anders…ik ontvang graag tips.

  1. @ Harry,

   Sommige vrouwen durven geen tegenvoorstel te doen. Genoeg vrouwen doen wel een tegenvoorstel zolang ze inderdaad willen afspreken.

   Je kunt er een regel van maken. ‘Als een vrouw geen tegenvoorstel doet, dan neem ik verder geen initiatief.’ Dat kan het gemakkelijker voor jezelf maken, inzichtelijker.

   Maar… je kunt haar nog een kans gunnen.

   Doe nog een voorstel (wees specifiek, zie de 7de les van mijn E-cursus).

   Let wel, neem het e-mailen en afspreken niet zo serieus, richt je op plezier. Daarom, laat haar niet weten dat je het vervelend vindt dat ze niets voorstelt. Het (e-mail) contact op zich kan al mooi zijn…

   Wie weet wat er in haar leven gebeurt waardoor ze niet meteen hapt. En de interesse kan nog komen mocht deze er nog niet zijn.

   Veel plezier!

 • Hallo mannen ,

  Hier even een vrouw die evenzeer interesse heeft in dit ‘ topic ‘ … Ik kan het niet meer dan eens zijn met Victor Verlon in principe , daarnaast wil ik even wat persoonlijke dingen delen die jullie misschien kunnen helpen 😉 …

  Wees in eerste instantie aub gewoon wie jij bent , want tenslotte is dat wat echt telt , jezelf veranderen mag je nooit , jezelf aanpassen is slechts verbetering brengen in wie je al reeds bent of was .
  Wees eerlijk , open , en ga er zeker geen doekjes omwinden !
  Ik heb liever een man die me vlakaf zegt ” ik wil jou wel eens neuken ” , dan een man die liefdesverklaringen zit af te leggen met de intentie uiteindelijk tussen de lakens te belanden , dit type zal bij vele vrouwen niet gewaardeerd zijn neem ik aan .

  Betreft communicatie ;
  Check even wat Victor Verlon hierover schrijft alvast betreft een openingszin of dergelijke .
  Daarnaast : stoer is niet gelijk aan macho , ik vind een lefhebbende man wel aantrekkelijk tenzij dit te macho begint te worden , dat is een totale afknapper ( vanuit persoonlijk perspectief dan ) , als je zelfverzekerd overkomt doch bescheiden blijft ben je al enorm intrigerend en is dit voor mij al een uitdaging om zelf te staan wachten op contact . ( Vrouwen durven , zoals ik ook wel initiatief nemen , maar meestal doen ze dit niet omdat we versierd willen worden 😉 )
  Maak daarbij nog wat oogcontact ( niet staren uiteraard , dat is eng ) en dit vang ik op als een signaal voor communicatie .
  Een echte ijsbreker voor mijzelf persoonlijk ? een stralende glimlach of een knipoogje , vooral die glimlach , dit toont dat je ’t fijn acht dat er oogcontact uitgewisseld word daar een vrouw die interesse heeft uiteraard zelf ook oogcontact zal maken , of als haar nieuwsgierigheid is aangewakkerd , maak een vrouw nieuwsgierig naar je en ik denk dat je goed bezig bent ( bij mij is dat toch zo ) , hoe intrigerend , hoe spannender voor mij , zeker als er een vriendelijke , smakelijke glimlach aan te pas komt .

  Voor het uiterlijk zijn er slechts 2 vereisten denk ik :
  wees verzorgd ( een verzorgde man is aantrekkelijker dan een wilde ongeschoren man met een vette huid ) , overdrijf hier aub niet in , als de glans van haargel zichtbaar is zou ik gaan denken dat je de frietketel hebt aangezet en hiermee je haar invette , neen serieus , het is overdreven en typeert machogedrag vind ik , daarnaast zelfs gebrek aan hygiëne en eventuele onzekerheden .
  Kleding moet stijlvol zijn , maar wel de stijl die JIJZELF graag draagt .Verzorgd is voldoende !
  een knap uiterlijk is een pluspunt en vergemakkelijkt de boel wellicht , toch even dit voor de mannen die zich niet als knap achten ;

  Enkele jaren geleden ontmoette ik een man van enkele jaren ouder dan mezelf , zijn uiterlijk was verre van wauw , maar hij was op en top verzorgd , zijn huid was verzorgd , hij had een lekker geurtje en een zacht velletje , zijn haren waren mooi naar achter gekamd met een kammetje en hij had er een heel klein beetje schuim in gedaan . Hij zag er niet knap uit , maar toch mooi en aantrekkelijk , toen hij me aansprak met ” hey , zag je daarnet dansen , heb jij dat ergens geleerd of werk je hier ofzo ? ” , voelde ik dat het een beetje gemaakt was ,mijn indruk was dus ook nog niet gewekt , ik dacht ” hier , weer eentje die denkt dat die er met zoiets in slaagt , pfff ” , hij verbeterde zijn zin met ” sorry mocht ik je beledigd hebben maar je kan echt wel dansen , ik denk dat je dat zelf ook wel weet of niet ? het leek alvast professioneel maar ik ben dan geen danser hé ” ,, hij glimlachte en die glimlach gaf de doorslag na zijn zin …
  Toen is er een soort aanstoten en aantrekken spelletje ontstaan , spannend , heerlijk 🙂 .
  Van zodra ik me terug op de dansvloer bevond keek hij wel geïnteresseerd , stopte ik met dansen keek hij rond , praatte hij met een vriend en lachte hij vooral , hij kwam spontaan over , lichtjes stoer , maar zeker niet overdreven . terwijl hij praatte met zijn vrienden ging er regelmatig een oogwenk naar mij toe , net op het moment dat ik keek , hij glimlachte eventjes maar liet het contact weer los , mijn automatische was in feite zijn gedrag gaan spiegelen , ” ah hij toont interesse , nu weer niet ok 😉 ” . Hij keek naar me , ik riep gauw wat naar een vriendin , ook hij kreeg even geen aandacht , uiteraard had hij het spel wel door , zeker toen ik op de dansvloer verder van hem ging staan en ietsje sensueler begon te dansen en regelmatig een ingetogen glimlachje naar hem toe richtte . LICHTJES aantrekken en afstoten mondde snel uit dat hij initiatief nam om achter mij te komen staan en dansen waarbij hij zei ” ik vrees dat ik niet zo sensueel kan zijn maar we doen ons best zeker ? ” , toen we even uitgedanst waren vroeg hij me of ik een drankje wou .
  Omdat ik champagne aan het drinken was en niet als een profiteur wou overkomen antwoordde ik ” graag , maar ik pas het verschil wel even bij , neem maar een fles Dom Perignon en zeg maar hoeveel het was , tenminste als jij champagne ziet zitten ? ” , hij stemde toe maar liet mij het verschil toch niet betalen , veel communicatie was er niet maar we hebben ons geamuseerd van discotheek tot zijn slaapkamer .

  Een man met zeker geen HOT uiterlijk , maar wel een verzorgd uiterlijk en een zachtaardig tot stoere karakter en inmiddels bleef hij ook zichzelf .

  Mijn advies dus ? Verzorg je dagelijks , besteedt daarbij aandacht aan alles ! Je gelaat ( neen dit is dus NIET voor de homoseksuelen of vrouwen alleen ) , smeer een créme ! Het geeft je huid een mooie egale en verzorgde teint , geen grauwe huid , je hoeft niet noodzakelijk volledig geschoren zijn : een ringbaardje of snor zijn allemaal OK zolang je maar rekening houdt met de zone’s waar ongewenst haar ook effectief tot in de puntjes verzorgd is .Een lichte baard kan ook aantrekkelijk zijn ( enkele dagen of een dag niet geschoren ) , verzorg je NAGELS ! Geen grotere afknapper als vuil onder je nagels ! Knip ze . Trek strak ondergoed aan dat tevens comfortabel zit , en van kleding neem je gewoon iets waarin je je goed voelt dat dan ook nog eens verzorgd is , al is een trainingsbroek maar let wel op naar waar je gaat : in een discotheek een training dragen is allesbehalve sexy .

  Ook verlegen mannen kunnen best een vrouw verleiden !
  Je ziet aan hen dat ze ongemakkelijk zijn in je bijzijn maar toch zie je ook dat ze je wel zien zitten .
  Vrouwen gaan echt niet zitten wachten tot je initiatief neemt na x aantal momenten die jij hebt laten voorbij gaan , het gevoel van veiligheid is hier namelijk zoek .
  Blijf wie je bent maar overwin je angsten ,
  mijn date met een heel verlegen jonge man :

  Hij was niet veel ouder dan mijn leeftijd en pas afgestudeerd als dierenarts , zo leerde ik hem kennen .
  Hij sprak zijn klanten niet echt aan , hij sprak louter zakelijk .
  Toen ik meer dan acht jaar vaste cliënte bij hem was voor exotische dieren en ik in een dierenspeciaalzaak werkte kwam ik hem daar ook dagelijks tegen het lijf gelopen . Hij moest namelijk de door mij geselecteerde dieren controleren en de quarantaine dieren controleren , uiteraard was ik degene die hem de symptomen van de dieren moest beschrijven , alsook de toegepaste zaken uit leggen .
  Hij begon stilaan meer te praten dan anders omdat hij me nu ook begon te kennen , vreemd genoeg bleef hij zo onzeker , verlegen en sloeg hij steeds rood uit indien ik in zijn omgeving kwam en assisteerde bij de ingrepen .
  Tot een gegeven moment , een autopsie op een schildpad die vier dagen dood in het water gedreven had bracht ons bij elkaar LOL , het was namelijk vereist dat iemand de dode schildpad vasthield terwijl hij het ” huisje ” van de schildpad stuk zaagde , de stank was immens 😀 , hij was dit gewend en moest dan ook lachen toen ik wit uitsloeg en zei ” ehm , effe pauze en propjes in de neus steken ? ” , waarop hij opeens zei ” neen ik heb poeder bij maar wou je reactie testen sorry ” , zo verlegen bleek hij dus niet , het feit dit onverwacht kwam zorgde er dan ook voor dat ik meer met hem begon te praten maar die vervelende stamelende momenten die hij had begon ik beu te worden , ik verloor stilaan de interesse en ik neem aan dat dit niet onopgemerkt bleef , op een dag kwam hij op het werk en zei hij tegen alle verwachtingen in ” het is niet om brutaal te zijn maar ik , en iedereen in feite , kan dus een heel mooi zicht hebben als je licht voorover buigt zoals nu , het is maar dat je het weet dat er uhm , wel ja , heu je borsten zijn nogal opvallend in dat bloesje , maar dan heb ik ook weer iets moois gezien als ik eerlijk ben ” . Die reactie wekte dan weer interesse bij me op , doch hij bleef verlegen en ik besloot mij sexy te kleden vanaf toen .
  Hij kon zijn ogen niet van me afhouden en glimlachte steeds , verlegen weliswaar maar hij glimlachte en keek ! Ik denk dat die punten mij verleidde op dat moment , steeds maar korte blikken , maar uiteindelijk een intensere blik van hem , ik denk eerder dat hij iets wou bekennen maar niet durfde , wat dan misschien een goede tip is voor de verlegen mannen dan : Je durft het niet in het gezicht te zeggen , maar probeer het eens via een smsje om over die angst heen te raken , zeg eens hoe sexy je haar vind en hoe hard je naar haar verlangt ? Je hebt het uiteindelijk gezegd , ookal is het in tekst , het werkte bij mij en ik ben niet bepaald iemand die op alles en iedereen ingaat , helaas is het dan wel noodzaak dat je nadien overgaat tot echte woorden ipv virtueel want deze ‘ relatie ‘ heeft maar amper vijf maandjes mogen duren , hij bleeeeef verlegen en zei het steeds via papiertjes en smsjes maar nooit in woorden .

  Kortom dit zijn enkele ervaringen met mannen die elkaars tegenpolen zijn waar ik wel degelijk voor gevallen ben door enkele kleine dingen , beste Victor , hoe komt het volgens jou dat ik toch zwichtte voor dit laatste type ? die vraag stel ik me nog steeds 😉

  Heren : Om het kort en bondig te houden : wees JIJ , verzorg je , heb durf , wees soms direct als de subtielere hints niet werken ( wil ze je dan nog niet heeft ze gewoon geen interesse en moet je ’t ook opgeven ) ,

  Hartelijke groeten van een zeer openharige vrouw .
  Bedankt tevens aan alle mannen om hun ervaringen en vragen te delen , dit geeft de vrouwen dan weer een andere kijk ! Vooral Victor Verlon bedankt voor zijn schitterende tips en ervaring !

 • Over het algemeen vinden vrouwen een zekere mate van intelligentie zeer aantrekkelijk, dus misschien moet je er de volgende keer toch voor kiezen om “betekent” met een “t” te schrijven in zinnen als “Betekend moed hebben dat je geen angst hebt, zoals Sylvester Stallone in zijn Rambo-films vol oorlogszucht?”. Verder vind ik dit artikel (en je meeste andere artikels ook) inhoudelijk wel goed en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *