Uitvragen, bang om te bellenBelangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig… regel dat afspraakje! Moed hebben, doen!

Helaas kunnen sommige mannen zichzelf herkennen in dit vervelende scenario:

Een man heeft een prachtige, aantrekkelijke vrouw ontmoet. De ontmoeting verliep goed, en hij heeft haar telefoonnummer verkregen. Mooi, want daarmee komt dat eerste afspraakje in zicht…

Op weg naar huis voelt hij zich als een winnaar; blij, vrolijk, succesvol. Ja, het kan iets worden met deze dame! Hij voelt zich als een winnaar…

Maar:

Van winnaarsgevoel naar grote bel- en uitvraag-angst

De volgende dag is er weinig over van dat heerlijke ik-heb-gescoord-winnaarsgevoel. En de dag daarop is de overwinnaars gloed zelfs volledig weggevaagd. Hij durft haar niet te bellen, laat staan uit te vragen.

Ja, dat eerste contact verliep goed en stond ze vermoedelijk open voor meer. Nu voelt hij echter innerlijke weerstand om de belangrijke vervolgstap te nemen. De gedachte om haar weer te spreken, het angstzweet staat op zijn voorhoofd!

Het lukt hem dus niet om deze ongewenste remming te overwinnen, daarom laat hij het er uiteindelijk volledig bij zitten. Weg potentiële liefdeskandidaat, maar hij wuift dit verlies weg door zich op zijn werk te storten of door een slap excuus te bedenken.

Voor de mannen die moeite hebben om vrouwen uit te vragen: lees dit artikel! Je krijgt een stevig duwtje in de rug, want je hebt het nodig. En het levert je veel op, let maar op.

Vandaag krijg je 4 motiverende tips zodat je de moed kunt vinden om dat eerste telefoontje te plegen en haar uit te vragen.

Tip #1. Veronderstel dat ze wil dat je haar belt

Over het algemeen geeft een vrouw haar telefoonnummer niet zomaar. Veronderstel daarom dat ze hoopt dat je haar belt.

Haal het onderste uit de kan door je fantasie op een positieve manier te gebruiken. Stel je levendig voor hoe ze uitkijkt naar dat eerste telefoontje van jou. En dat ze positief reageert wanneer je haar belt.

Dit soort positieve gedachten en denkbeelden maken dat je gemakkelijker tot actie komt; dus de telefoon oppakt.

Tip #2. Doe niet moeilijk, vraag haar simpelweg uit!

Op het moment dat je haar belt, is het min of meer duidelijk waarvoor je belt. Je wilt een afspraakje regelen met haar. Sterker nog, eigenlijk wist ze dat al toen je haar telefoonnummer noteerde. Logisch!

Probeer daarom geen smoesjes te bedenken over de reden waarom je haar belt, je maakt het jezelf nodeloos moeilijk. Dat vergroot je zenuwachtigheid alleen maar waardoor het moeilijker wordt om vlot en krachtig initiatief te nemen.

Draai niet om de hete brei heen. Vraag haar uit want je wilt immers een afspraakje. Dat mag hoor, daar ben je toch man voor? Precies!

Kanttekening: eerst een kort praatje maken is goed. Probeer niet meteen een datum en tijd te prikken, dat voelt vreemd en gehaast.

Snijd bijvoorbeeld een onderwerp aan waar jullie het tijdens de eerste ontmoeting over hebben gehad. Vraag bijvoorbeeld naar hoe haar rijexamen is gegaan, of ze nog [vul in] heeft gedaan.

Tip #3. Wees vlot, bel vroeg

Blijf niet wachten op het ideale bel-moment. Dat perfecte moment om te bellen bestaat allang niet meer als je last het van uitstelgedrag. Weet dat uitstelgedrag in veel gevallen resulteert in afstel; destructieve passiviteit waardoor je maar zelden een afspraakje hebt.

Beter vroeg dan nooit bellen!

Natuurlijk, dezelfde dag telefonisch contact opnemen is meestal een afrader. Hoeft ook niet, want er is geen haast. Houd het eenvoudig door de volgende dag te bellen en haar uit te vragen.

Vergeet vooral de onzinnige 72-uur- of 3-dagen-regel. Probeer ook niet hard to get te spelen. Je kunt je op andere manieren veel aantrekkelijker maken als man.

Vlot zijn, spontaniteit, enthousiasme en initiatief nemen worden uiteindelijk het meest gewaardeerd en beloond door vrouwen.

Tip #4: Kweek zelfvertrouwen met vrouwen

Hoe? Gebruik mijn Zelfvertrouwen-programma zodat je zelfverzekerd vrouwen kunt uitvragen. Je krijgt veel meer zelfvertrouwen, gegarandeerd!

Kortom, trek de stoute schoenen aan. Bel haar, maak een praatje en nodig haar uit voor het eerste afspraakje. Plaats (vervolgens) je reactie hieronder. Laat me weten hoe het met je gaat en of je vragen hebt.

Gerelateerd:

 • “Hij belt niet” – Waarom je haar vanavond moet bellen (9)
  Hij belt niet”, “Waarom laat hij me wachten?”, “Wat is dat met mannen? Wel mijn telefoonnummer vragen, maar niet bellen!”. Ja, vrouwen klagen over de passiviteit van de gemiddelde man. Mannen nemen te weinig initiatief, doen […]
 • Haar handig uitvragen? Voorkom deze 2 fouten! (105)
  Het is lente, dus is het geen tijd om die aantrekkelijke vrouw uit te nodigen waar je een oogje op hebt? Vandaag bespreek ik twee fouten die je vooral niet moet maken, wil je een leuk afspraakje regelen met haar! Deze […]
 • Echte Man – Hoe Word je een Echte Man? (85)
  De echte man... In talloze boeken, workshops en magazines wordt er vaak gesproken over de echte man. Hij zou aan bepaalde zaken moeten voldoen voordat hij zichzelf een echte kerel of alfaman mag noemen... Een echte man heeft […]
 • Een date regelen? Hoe doe jij dat? (83)
  Een date regelen... Sommige van mijn cursisten zullen zich hopelijk afvragen waarom ik het woord ‘date’ gebruik in plaats van het 'afspraakje regelen'. Maar daar wil ik het vandaag even niet over hebben... Ik wil namelijk […]
Uitvragen, maar te bang om te bellen?
Trefwoorden:             

9 reacties op “Uitvragen, maar te bang om te bellen?

 • Ik ben vaak ook wat lui om te bellen, en heb eerder zin om te smsen.
  Victor en mannen, ik ga waarschijnlijk op date volgende week, maar nu het probleem.
  Ze wil afspreken… als vrienden.
  Wat moet ik in zo’n situatie doen?

  Merci en het beste!

  1. @ Jake,

   SMS-en kan krachtig zijn. Maar er zijn ook valkuilen. Over het algemeen raad ik aan om simpelweg te bellen en het afspraakje te maken. Kort, krachtig, doeltreffend.

   Hoe heb je haar ontmoet? En hoe komt het dat ze dat al op voorhand zei?

 • Beste Victor,

  Ik heb haar eens gezoend op een eerste date en ze zei erna dat ze ‘nog niet klaar was voor een relatie’.
  Nu wou ik opnieuw afspreken, maar ze wilt dus afspreken ‘als vrienden’.
  Moet ik extra veel flirten? Thanks.

  Enja, bellen is inderdaad krachtiger.

  1. @ Jake,

   Vermoedelijk vond ze het zoenen iets teveel van het goede. Het hangt er vanaf hoe je zoent.

   Maak van de eerste zoen een tease, zodat het veel verleidelijker voor haar wordt. Daarmee kun je dit soort problemen vaak omzeilen.

   Er kan meer zijn waardoor het zo is gelopen. Bijvoorbeeld, wat voor indruk heb je op haar gemaakt. Als ze onvoldoende vrijblijvendheid voelt…

   Het staat er nu niet echt goed voor wat betreft het Veroveren. Toch kan een tweede keer afspreken prima zijn. Zorg nu wel voor een meer vrijblijvend gevoel, en maak veel plezier. Kijk maar wat er gebeurt.

 • Vermoedelijk bedoel je dan met ‘tease’ haar lichtjes van je afduwen na het zoenen en vb. haar zoen raten?
  Alleszins, ik zal geleidelijk aan wat opnieuw beginnen aanraken enzo…
  Zou ik haar opnieuw zoenen of liefst rustig ‘seksueel’ opbouwen en dan wachten tot een volgende date?

  1. @ Jake,

   Dat is een van de manieren van teasen. Het kan veel meer zijn dan dat. Het is een mentaliteit.

   Ik zou het zoenen nu even uitstellen, omdat het de vorige keer niet volgens plan verliep.

   Het is onmogelijk om je alles aan te geven hier. Mijn E-coachsysteem is een must, dan kun je op meerdere niveau’s upgraden. Download hier. Veel succes en plezier!

 • Victor,

  Leuk artikel! 🙂

  Heb ook meteen een vraag, kwestie dat ik mezelf op voorhand goed informeer moest het (ooit) zo ver komen..
  Stel, je heb iemand leren kennen, nummer gekregen en de dag nadien raap je al je moed bij elkaar, belt haar op en…. Ze neemt niet op… ( 1001 mogelijke redenen waarom ) Maar wat is dan een goede manier om verder te gaan? Iets inspreken op de voicemail, later nog eens proberen, smsje sturen of wachten tot zij terug belt?

  Als je dan toch terug belt, hoeveel tijd moet je daar tussen laten ( om niet wanhopig over te komen )
  In het slechtste geval, de 2de keer neemt ze weer niet op, en ze belt ook helemaal niet terug, omdat ze haar misschien bedacht heeft en niets meer wilt, is het dan goed om het gewoon zo te laten en geen contact meer te proberen maken, of later ( paar dagen ) opnieuw te proberen.

  Worst case scenario vragen, maar dan ben ik meteen goed voorbereid , omdat ik waarschijnlijk het verkeerde zou doen 😉

  1. @ Joris,

   Ik adviseer om simpelweg het later nog eens te proberen. De volgende dag bijvoorbeeld…

   Bij geen gehoor bij de derde poging, spreek een berichtje in waarbij je laat weten dat je het nog wel een keer probeert. Aangegeven dat ze jou moet bellen, maakt dat je moet gaan wachten, niet zo handig.

   De details bespreek ik in mijn E-coachsysteem, hoofdstuk 11, pagina’s 150 t/m 153.

   Zeker als je geregeld telefoonnummers krijgt, is het geen punt als een vrouw niet opneemt 🙂

   Je doet niet ‘waarschijnlijk het verkeerde’. Vrouwen gaan meer hun best doen en maken een kans bij je, als je op een meer positieve manier naar jezelf zou kijken.

   Beter en beter, zie mijn Zelfvertrouwen-programma 😀

 • Persoonlijk ben ik niet zo bang om een afspraak te maken met een vrouw. Wat ik echter niet begrijp is dat het ontzettend gezellig kan zijn met een vrouw als je haar ontmoet en dat het veroveren (naar mijn gevoel) goed verloopt maar dat ze daarna afhaakt op het moment dat je een vervolg afspraak wil maken met haar. Had ik pas nog, leuke vrouw ontmoet, ze vond me een leuke vent maar was bang dat ik ´bedoelingen´ had en dat was niet haar bedoeling en wilde daarom verder niet afspreken. Ik snap dat het geen persoonlijke afwijzing kan zijn en dat er 1000 redenen kunnen zijn dat ze niet ingaat op mijn voorstel om iets te gaan drinken. Maar vervelend is het wel, toch even een knauw zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *