Oorzaak pijn bij het vrijen (inclusief oefening)

Oorzaak van pijn bij het vrijenWist je dat de pijn bij het vrijen maar zelden voorkomt door een te grote penis en/of een te kleine vagina? De oorzaak van deze pijn ligt meestal ergens anders.

In dit artikel krijg je zowel uitleg over dit seksprobleem als een speciale seks oefening. Daarmee wordt het duidelijk wat de pijn waarschijnlijk veroorzaakt tijdens de geslachtsgemeenschap. Hopelijk kun je zo dit seksprobleem beter oplossen.

Zoals aangegeven in het vorige artikel over pijn bij het vrijen, Veronderstel niet dat de pijn tijdens het neuken er bij hoort.

Pijnloze seks mag het uitgangspunt zijn voor een bevredigend seksleven!

Waarom pijn bij het vrijen?

Het probleem is dat wanneer een vrouw pijn heeft tijdens de geslachtsgemeenschap, dit vaak komt door onbewuste verkramping van de vaginaspieren; bekkenbodemspieren. Deze pijn stimuleert de angst voor pijn bij het vrijen, waardoor haar vagina bij een volgende poging tot neuken weer verkrampt is.

Dit is de vicieuze pijn-angst-cirkel en verloopt voornamelijk onbewust. Voornemens doen of eisen stellen is geen oplossing maar maakt het seksprobleem juist groter.

Seks oefening: de vuist en duim

Je krijgt nu een belangrijke seksoefening. Ongeacht of je ervaring hebt met pijn tijdens de seks, doe deze oefening. Wat mij betreft hoort deze bij de seksuele voorlichting.

Haal je handen van de muis en toetsenbord, doe deze seksoefening nu:

Imaginaire vagina:

Maak met je rechterhand een keiharde, krachtige vuist. Fantaseer dat (meer…)

Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?)

Vrouw met handen voor gezicht: pijn bij het vrijenSommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval.

Dit soort seksproblemen duiden bijna altijd op een onvoldoende geile vrouw of op (beginnende) vaginisme. Hoe eerder de oorzaak duidelijk wordt, hoe gemakkelijker dit seksprobleem is op te lossen.

In dit seksartikel en de volgende geef ik essentiële waarschuwingen en adviezen (tips) voor een pijnloos seksleven; zonder dyspareunie. Misschien heb je geen ervaring met pijn tijdens de seks. Mooi! Toch is dit artikel nog steeds belangrijk voor een goed seksleven.

De aanleiding van dit artikel was de reactie van een zeer jonge man bij: ‘wat je nu moet weten over vrouwen en seks’:

Ik heb nu al ongeveer 20 keer seks gehad met mijn meisje maar het blijft bij haar steeds pijn doen. Ik ben 15 jaar en ben voor mijn leeftijd normaal geschapen. Wat kan het probleem zijn dat het blijft pijn doen?

Ik ben heel blij dat je (anoniem) je vraag hebt gesteld. Ook al ben je nog erg jong (15 jaar), je vraag over pijn bij het neuken is ook zeer relevant voor volwassenen; jong en oud.

Allereerst:

Pijn bij het vrijen is een waarschuwingssignaal!

Helaas zien te veel mensen de pijn bij het vrijen als iets dat erbij hoort. In de zin van, even tanden op elkaar en doordrukken.

Want een vrouw kan toch een baby baren? Dus een penis zou toch niets moeten voorstellen?

Nee, nee en nog eens nee! Deze gevaarlijke misvatting moet snel aangepakt worden.

Afgezien van (meer…)

Victor Verlon brengt SexScoren-programma uit

Seksprogramma: Sex ScorenVictor Verlon heeft een splinternieuw programma over seks uitgebracht, speciaal voor mannen die moeite hebben met het voortzetten van de Verovering.

Victor Verlon, hoe krijg ik vrouwen in bed?

Sinds jaar en dag ontvang ik dit soort vragen. Een paar willekeurige voorbeelden:

Na het derde afspraakje wil ze liever vrienden blijven! We hebben wel gezoend, maar ze wil niet meer. Wat heb ik fout gedaan?

Victor. Ik ben al een paar keer bij een hele leuke vrouw blijven slapen, maar we hebben nog niet gevreeën. Hoe moet ik het nu aanpakken?

Waarom laten vrouwen mij eindeloos wachten? Mijn beste vriend scoort veel sneller seks maar kan me niet uitleggen hoe hij dat doet!

Ja, het is tijd om mannen een complete ondersteuning aan te bieden, iets dat werkelijk helpt in meerdere opzichten. Dus niet alleen (meer…)