Oorzaak van pijn bij het vrijenWist je dat de pijn bij het vrijen maar zelden voorkomt door een te grote penis en/of een te kleine vagina? De oorzaak van deze pijn ligt meestal ergens anders.

In dit artikel krijg je zowel uitleg over dit seksprobleem als een speciale seks oefening. Daarmee wordt het duidelijk wat de pijn waarschijnlijk veroorzaakt tijdens de geslachtsgemeenschap. Hopelijk kun je zo dit seksprobleem beter oplossen.

Zoals aangegeven in het vorige artikel over pijn bij het vrijen, Veronderstel niet dat de pijn tijdens het neuken er bij hoort.

Pijnloze seks mag het uitgangspunt zijn voor een bevredigend seksleven!

Waarom pijn bij het vrijen?

Het probleem is dat wanneer een vrouw pijn heeft tijdens de geslachtsgemeenschap, dit vaak komt door onbewuste verkramping van de vaginaspieren; bekkenbodemspieren. Deze pijn stimuleert de angst voor pijn bij het vrijen, waardoor haar vagina bij een volgende poging tot neuken weer verkrampt is.

Dit is de vicieuze pijn-angst-cirkel en verloopt voornamelijk onbewust. Voornemens doen of eisen stellen is geen oplossing maar maakt het seksprobleem juist groter.

Seks oefening: de vuist en duim

Je krijgt nu een belangrijke seksoefening. Ongeacht of je ervaring hebt met pijn tijdens de seks, doe deze oefening. Wat mij betreft hoort deze bij de seksuele voorlichting.

Haal je handen van de muis en toetsenbord, doe deze seksoefening nu:

Imaginaire vagina:

Maak met je rechterhand een keiharde, krachtige vuist. Fantaseer dat de bovenkant de opening is van de vagina. Weet dat de vagina en schede zeer gevoelig is, stel het je levendig voor.

Imaginaire penis:

Stel je voor dat je duim van je linkerhand je penis is. Probeer deze vervolgens stevig door de vuist te drukken.

Uitkomst van de seks oefening:

Merk op het heel veel moeite kost om je duim in je vuist te drukken. Het lukt niet of heel moeilijk.

Het moge duidelijk zijn, doordrukken tijdens de seks is slecht voor de vagina (schede) en doet een vrouw veel pijn. (Nogmaals, zie het vorige artikel over pijn bij het vrijen.)

Oplossing: wanneer je bij deze oefening je vuist (vagina) zou ontspannen en deze voldoende bevochtigt met glijmiddel, is het penetreren geen enkel probleem meer. Je duim (penis) glijdt gemakkelijk in en uit zonder een schijntje pijn.

Misschien is de seks oefening daarna wel heel prettig. Probeer het maar eens! (Op deze pagina plaats ik nog meer algemene seks oefeningen.)

Nog een andere seks oefening nodig?

Voor de mannen die het zich het moeilijk kunnen voorstellen hoe pijnlijk ‘door neuken’ kan zijn, plaats je reactie onder dit artikel. Ik kan een andere seks oefening geven mocht dat echt nodig zijn.

Hoe dan ook, ik hoop dat je bovenstaande seks oefening hebt gedaan. Doordrukken is onverstandig, probeer daarom vooral niet verder te neuken.

Zelfs als de vrouw vraagt om het meteen nog een keer te proberen… Wees een verstandig man!

Vereisten voor een lekkere vrijpartij:

De vrouw moet eerst voldoende geil zijn zodat ze een lekker vochtige vagina heeft. Je kunt dit opvangen door het gebruik van glijmiddel, maar daarmee wordt al gauw het belang van opbouwende seksuele opwinding onderschat.

Een tweede vereiste is dat ze zich goed kan ontspannen. Zolang haar vaginaspieren gespannen of verkrampt zijn kan ze zich niet laten neuken door een man. (Zowel man als vrouw hebben belang bij ontspanning tijdens seks.)

De derde vereiste is dat de angst voor penetratie (door de penis, tampon, vinger of vingers) eerst overwonnen moet worden. Dit kan in sommige gevallen een langdurig proces zijn waarin ze veel ondersteuning, aandacht en begrip nodig heeft.

Meer weten over pijn bij het vrijen?

Mochten er nog meer vragen zijn over het vaginisme of pijn bij het vrijen, plaats deze hieronder (anoniem). Ik breng dan waarschijnlijk een volgende deel uit over het onderwerp…

Gerelateerd:

 • Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?) (1)
  Sommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval. Dit soort seksproblemen […]
 • Lekker neuken doe je zo (3 keiharde tips) (33)
  Als goede minnaar is het belangrijk om goed te leren neuken. Het mag onderdeel zijn van het beminnen, toch? Dus vandaag geef ik 3 lekkere neuk-tips op mijn Aantrekkingskracht-site. Inclusief een seks oefening die je vanavond […]
 • Seks met een reusachtig grote penis? (6)
  De penis en zijn formaat, het blijft een onderwerp waar ik veel vragen over ontvang. Menig man twijfelt aan zijn formaat penis of is daar zelfs chronisch onzeker over. Want ten onrechte wordt nog wel eens gedacht dat een […]
 • Victor Verlon brengt SexScoren-programma uit (0)
  Victor Verlon heeft een splinternieuw programma over seks uitgebracht, speciaal voor mannen die moeite hebben met het voortzetten van de Verovering. "Victor Verlon, hoe krijg ik vrouwen in bed?" Sinds jaar en dag ontvang ik […]
Oorzaak pijn bij het vrijen (inclusief oefening)
Trefwoorden:             

31 reacties op “Oorzaak pijn bij het vrijen (inclusief oefening)

 • Ik ben 16 jaar en mijn vriendin blijft pijn hebben tijdens de seks , ik ben haar eerste jongen waarmee ze het doet , en we hebben het nu al ongeveer 10 keer gedaan en het doet elke keer pijn en het doet geen deugd , we gebruiken glijmiddel maar toch blijft het zo , doe ik iets verkeerd?

  1. @ Annoniem,

   Stap 1. niet blijven proberen. Het blijft haar pijn doen, dat is een waarschuwingssignaal. Zie het vorige artikel:

   http://www.aantrekkingskracht.com/pijn-bij-het-vrijen

   Glijmiddel is geen oplossing!

   Stap 2. jij doet niet iets verkeerd, en zij ook niet. (Behalve als jullie het neuken blijven proberen!) Het is echter noodzakelijk dat zij een proces van zelf-ontdekking doormaakt.

   Belangrijke vragen:
   – kan zij wel gemakkelijk een tampon inbrengen?
   – kan ze vingeren, en een of meer vingers inbrengen?
   – heeft ze wel eens met een spiegel haar vagina bekeken?
   – kan ze zich over het algemeen goed ontspannen?

 • @ Annoniem,

  Je hebt mijn laatste twee vragen helaas niet beantwoord. Toch ben ik blij dat je gereageerd hebt! 🙂

  Dit is niet in een keer op te lossen. Zoals ik al eerder aangaf, het is noodzakelijk dat ze een proces van zelf-ontdekking (en ontwikkeling) aangaat.

  Beloof je me dat jullie niet nog een keer proberen te neuken? De pijn die ze bij het vrijen ervaart kan het probleem nog verder vergroten.

  De basis is flirten, strelen, zoenen. Laat het neuken voorlopig achterwegen. Het is belangrijk dat je goed met haar praat. Ze mag niet de indruk krijgen dat je niet wilt neuken, dan voelt ze zich waarschijnlijk afgewezen.

  Met oefeningen en veel geduld kan het helemaal goed komen (echt!). Geduld opbrengen en hoop houden, dat is de allergrootste uitdaging voor vrouwen met dit soort problemen. (Ook de angst dat de partner het uitmaakt door dit probleem…)

  Verdere ondersteuning is belangrijk. Daarom adviseer ik jullie/haar om vooral contact op te nemen met de huisarts, zodat ze doorverwezen kan worden met een seksuoloog.

  Laat me weten wat je/jullie met mijn advies doen…

  Als jullie je niet laten doorverwijzen, wil ik dat ook weten. (Ga ik kijken of ik toch nog wat voor jullie kan doen.)

  Houd me op de hoogte!

 • Nee ze heeft haar vagina nog niet bekeken in een spiegel en ja ze kan zich wel helemaal ontspannen.

  Met het praten zit het wel goed, we weten dat we niet bang hoeven te zijn dat een van de twee het gaat uitmaken daarom maar toch zitten we met een dilemma , een keer sinds we het gedaan hebben nog voor je eerste antwoord deed het geen pijn en wel deugd , maar de volgende keer deed het weer alleen pijn ( ook nog voor je eerste antwoord)
  en het ligt niet aan dat ze niet nat genoeg staat , hebben er op gelet om lang voorspel te doen en maken dat ze nat genoeg is beneden.

  Raad je nog iets anders aan dan de huisdokter ? of is dat de beste keuze denk je ?
  Alvast bedankt tot nu toe.

 • @ annoniem,

  Dat klinkt iets beter. Toch blijft het belangrijk dat zij hulp inschakelt. Dus inderdaad, de beste keuze.

  Waarom? Omdat ze al min of meer in de angst-pijn-cirkel zit.

  Ook het feit dat ze moeilijk of niet een tampon kan inbrengen, duidt dat ze ondersteuning goed kan gebruiken. Het is een belangrijk waarschuwingssignaal.

  Paar belangrijke aanwijzingen:

  – laat de huisarts niet meteen ‘even’ een medicijn voorschrijven tegen een schimmelinfectie of iets dergelijks.

  – als de huisarts het noodzakelijk acht, wees oplettend en assertief. Een koude ‘eendebek’ (Speculum, waarmee een doktor goed de schede van binnen kan bekijken) is heel onprettig.

  Zorg dat deze dus eerst opgewarmd is, dan valt het beter te doen. (Dit blijken veel huisartsen niet te doen!)

  – Ik denk dat doorverwijzen naar een seksuoloog/seksuologe raadzaam is (liever dan een aantal bezoeken bij de huisarts). Zij weten over het algemeen beter hoe ze vrouwen met dit probleem kunnen helpen. (En het kan vaak uitstekend behandeld worden, zo weet ik uit ervaring. Al kost het tijd en geduld.)

  Sommige huisartsen hebben hier echt geen verstand van en doen maar wat… helaas. Daarom adviseer ik assertieve houding bij de huisarts. (En zo snel mogelijk naar de professional.)

  Je kunt je vriendin vermoedelijk hierin ondersteunen. Misschien vind ze het prettig als je meegaat (misschien niet). Of misschien wil ze dat iemand anders met haar meegaat.

  Houd me op de hoogte. Dit is belangrijk!

 • Telkens ik mezelf probeer te vingeren moet ik plots stoppen door hevige krampen in men onderbuik, enkele seconden weet ik niet waarheen met mezelf.. Dit kan toch niet normaal zijn? Doe ik iets verkeerd dan ?
  Ik ben 20 en nog maagd, maar heb schrik om met iemand in bed te duiken omdat ik dan wee zo ‘krampen’ zou kunnen krijgen.. HELP

  1. @ Elisa,

   Een paar vragen:

   – De kramp komt echt elke keer tijdens het vingeren, of soms? Of met name wanneer je een periode van stress hebt? (Tentamens bijvoorbeeld, of net voor de vakantie, etc.)
   – Kom je wel eens klaar?
   – Merk je dat de kramp opspeelt wanneer je richting je orgasme gaat? Of komt de kramp tijdens je orgasme, of daarna?

   Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen wat er precies speelt. Ik vermoed dat je te gespannen bent en dat dat pas hevig tot uiting komt tijdens het vingeren.

   Sowieso raad ik je aan om geregeld relax-oefeningen te doen en je bewust te ontspannen tijdens het vingeren. Het kan zijn dat dit probleem dan als sneeuw voor de zon verdwijnt…

   Laat je me weten hoe het met je gaat?

  1. @ Shaya,

   Helaas geef je geen details. Heb je hevige pijn? Of is het slechts een gevoel van ongemak? Voelt het beurs?

   En wat bedoel je met ‘flink geneukt’? Neuken kan (veel te) grof en hard gebeuren, meestal niet goed voor je vagina.

   Voorlopig advies: bezoek de huisarts voor een check.

 • @ annoniem

  Als er met grote waarschijnlijkheid niets in te brengen is in de vagina.
  Dan zal haar maagdenvlies te stug zijn om vanzelf in te scheuren. M,n ex had dit ook. En de ingreep is in het ziekenhuis is zo gebeurd. Je kan wel een kans hebben op een overnachting. Aangezien het een chirurgische ingreep is. Succes

 • Elisa: ik herken het wel wat je schrijft. dit komt bij mij vooral door spanning. te veel druk geven naar beneden toe om maar te ‘moeten’ klaarkomen als het niet 1 2 3 lukt. zoals al aangegeven, ontspanning is de remedie tegen kramp voor of na het klaarkomen.
  Dus een lange voorspel ook in je eentje of met zijn 2en. zodat je ontspannend genoeg raakt om zo opgewonden te raken dat je rustig kan klaarkomen zonder kramp.
  Ook is het wel van belang. ben je aan de pil? of iets anders?
  Zijn je menstruaties heftig of gewoon? (kan je alleen antwoord op geven als je niks van anticonceptie gebruikt).

  Want ik heb het altijd vrij heftig en na het einde van mijn cyclus toe, zeg 3 tot 4 dagen voor ik ongesteld moet worden, heb ik die krampen sneller. de druk bouwt zich daar sneller op omdat alles dan heel erg doorbloed is daar. dan is ontspannen zijn nog belangrijker! tijdens mijn vruchtbare dagen. heb ik er geen last van en kan ik zo binnen de 10 min klaarkomen. maar dat heeft meer met je hormonen te maken. alles is dan al meer vochtig en ontspannen van binnen. dus dan ook geen last van druk en dus krampen.

  Heel veel succes om je ontspanning te vinden!

 • Als man zijnde heb ik ook pijn bij het vrijen. Ik krijg altijd een trekkende pijn in mijn teelbal na een tijdje. En dat een behoorlijk tijd zeer doen. Het valt een lichtjes of je in je ballen getrapt ben. En daarom doe ik het ook niet zo vaak of probeer ik het liefst het te voorkomen. Ik heb vroeger wel een operatie gehad wegens niet ingedaalde teelballen.

  1. @ Thomas,

   Komt de pijn alleen op nadat je klaarkomt? Of staat het daar los van?

   En kom je wel vaak genoeg klaar? Lange tijd droog staan kan soms ook problemen opleveren bij sommige mannen.

   Advies: maak een afspraak met de (huis)arts. Dit probleem kan je liefdes- en seksleven vervelend hinderen.

   En een update hierover is zeer welkom!

  1. @ Thomas, bedankt voor je update!

   Ja, maak vooral een afspraak met de (huis)arts. Of heb je dat al gedaan?

   Het kan te maken hebben met de operatie, en dan kan er een oplossing zijn of iets dat het probleem verzacht. Of misschien heeft het niets met de operatie te maken, ook dan is het belangrijk om het te laten checken.

 • Mijn vriend en ik gaan al ruim 2 jaar met elkaar, waarbij de seks het laatste anderhalf jaar pijnlijk is. Ik ben heb het idee dat het aan de grote van zijn penis ligt, of aan de nauwheid van mezelf. We hebben het met allerlei soorten glijmiddel en dildo’s geprobeerd maar niks lijkt te werken. Ook zijn we samen naar de huisarts geweest om dit aan te geven en zij heeft toen inderdaad met (toch een verwarmde) eendenbek gekeken en toen een zalf voor een schimmel gekregen. Dit leek te helpen, maar de pijn is toen snel weer terug gekomen.

  Ontspanning oefeningen hebben we ook gedaan en ook dat had geen zin, want ik heb nog steeds veel pijn. Ik heb totaal geen zin meer in seks, wat uiteraard ook de relatie beïnvloed. Enige tijd geleden heb ik te horen gekregen dat mijn hormoonregulatie ook wordt beïnvloed door een micro prolactinoom, waardoor ik misschien ook minder zin heb in seks. Het is allemaal erg vervelend en de lijnen zijn erg vaag van wat waardoor kan komen.

  Heeft u tips of weet u wat wij kunnen doen? Het artikel is al lang geleden geschreven en ik hoop dat we nog een reactie krijgen.

  1. Ik denk dat meer mensen zich herkennen in de situatie, goed dat je een reactie plaatst Moniek!

   Dus de huisarts had een schimmelinfectie geconstateerd? Of kon ze een schimmel niet uitsluiten en heeft ze daarom voor de zekerheid een zalf voorgeschreven?

   Ik weet bijna 100% zeker dat het probleem niet komt door zijn penisformaat of door jouw schede-formaat. Of is hij gigantisch geschapen? Heel, heel uitzonderlijk.

   En als je een eendenbek kunt hebben, dan ben je niet te nauw of iets dergelijks. (Al is het voor de meeste vrouwen geen prettige ervaring.) En het eerste halfjaar heb je geen pijn gehad tijdens het vrijen, dat zegt ook veel.

   Dringend advies: blijf niet telkens proberen om te neuken. Elke extra pijnprikkel maakt dat je steeds minder open staat voor penetratie, waardoor je minder zin krijgt in seks (tot aan: geen zin meer). Het is een neerwaartse vicieuze cirkel, vaak onbewust.

   Of een microprolactinoom van invloed is op je libido, ik weet het niet… Hoe kom je erbij dat dat het geval is? Blijft je menstruatie uit? Heb je melkafscheiding uit de borst? Heeft een arts je onderzocht?

   Wat betreft de pijn bij het vrijen geef ik het advies om in ieder geval jullie door te laten verwijzen naar een seksuologe, via de huisarts.

   Ontspanningsoefeningen (ik weet niet precies wat voor oefeningen jullie precies hebben gedaan) zijn belangrijk en goed, maar zijn bijna zelden de complete oplossing.

   Het traject vergt over het algemeen veel geduld en aandacht. Door deze volledig te doorlopen doen jullie kennis en ervaring op dat echt goud waard is voor een goed seksleven. Los van het feit dat het heel wel het pijn-probleem kan oplossen.

   Veel succes Moniek. Laat je me over een tijdje weten wat de vooruitgang is?

 • Hallo,

  Bedankt voor de reactie. Om even antwoord te geven op uw vragen. Er is toen inderdaad een schimmel vastgesteld. Toen deze over was, hoopte ik ook op minder pijn bij de seks, maar dit was niet het geval.

  De microprolactimoom is ook vastgesteld. Ik heb een mri scan en daarvoor heb ik nu medicijnen. Ik ben al bijna 8 maanden niet ongesteld geweest en tepelvloed, wat nu hoop ik snel beter wordt! De tepelvloed is gelukkig al weg, maar m’n menstruatie is nog steeds niet terug.

  We zijn inderdaad van plan om ons door te verwijzen naar een seksuoloog. Ik wil alleen misschien eerst wachten tot m’n menstruatie weer terug komt, om te kijken of dat ook invloed heeft.

  Er is me ondertussen nog een vraag binnen geschoten. Ik heb het gevoel alsof mijn vagina heel veel lucht ‘hapt’. Het voelt dan alsof ik al een ballon in me heb, waardoor de seks dan nog pijnlijker wordt. Dit gebeurt ook wanneer ik in een standjes positie zit zonder dat ik seks heb. Dus wanneer ik bijvoorbeeld gewoon op m’n knieën zit. Enkele seconden daarna laat ik dan al een vagina scheetje. Kan dit ook wat van de pijn veroorzaken en kan ik dit ook beter onder controle houden?

  Alvast bedankt voor de antwoorden in uw vorige reactie.

  Moniek

 • Hoi, ik ben al bijna 2 jaar met mijn vriend samen. En ik heb al sinds het begin van onze relatie een spiraal. Hij heeft een erge dikke penis en heb daardoor tijdens en na de seks heel erg veel last (hij had dit ook bij andere meisjes). Zo erg dat mijn vagina gewoon opzwelt.

  Dit is nu al de volle 2 jaar aan de gang en de seks wordt er steeds minder op omdat ik bang ben voor de pijn. Ik heb al vaker met glijmiddel geprobeerd en dat ik me ogen dicht doe en ga liggen en 100% ontspan, maar zelfs dan doet het pijn. Ook ben ik naar de gynaecoloog gegaan maar ze hadden geen ziekte bij mij gevonden.. Wat kan ik doen.. Kunt u mij alstublieft tips geven?

  1. Hoi dn,

   Wat goed dat je naar de gynaecoloog bent gegaan voor een check. Is er ook meteen gekeken of het spiraaltje nog goed zit?

   Advies: stop voorlopig met neuken en ga samen met je vriend naar een seksuoloog. Er mag gekeken worden naar de penis van je vriend en hoe er gevreeën wordt.

   Alvast een paar tips:

   – Glijmiddel mag geen vervanging zijn voor jouw ‘natuurlijke glijmiddel’ door opwinding.
   – Gebruik van extra glijmiddel is wel verstandig.
   – Er mag veel meer tijd genomen worden voor penetratie. (En zo nodig bouwen jullie het op door eerst te vingeren met 1-4 vingers.) Te beginnen met alleen de eikel een tijdje, en daarna steeds wat dieper. Géén doorduwen of rammen.
   – Voel je pijn? Niet doorgaan! (Dan ontstaat er angst voor penetratie waardoor ontspannen een punt kan worden)

   Je vagina kan zich uitstekend aanpassen aan een dikke penis (uitzonderingen daargelaten), maar je vagina heeft tijd en geduld nodig. En op zich is het opzwellen van je vagina normaal vanwege de doorbloeding. Maar ik vermoed dat er in jouw geval een overdreven opzwelling is die langer aanhoudt. (Het duidt vermoedelijk op pijn of schuren.)

   Plaats je weer een reactie met een update? Ik wil graag weten wat de seksuoloog heeft geadviseerd.

   Veel succes!

 • Mijn vriendin heeft pijn tijdens vrijen met mij. Ze zegt dat ik te groot geschapen heb.. en vrijen nu maar 2x per week. Maar ze heeft wel pijn en geniet er echt niet van denk ik, omdat ze echt pijn heeft. Kan ik misschien iets doen? En glijmiddel mag ze niet gebruiken van de huisarts omdat ze daar allergisch voor is.

  Welke huisarts kan ik zeker gaan? Ik woon namelijk in Belgie en als ik mijn vriendin vraagt “gaan we naar dokter?” dan wilt ze niet. Kunnen jullie mij helpen? Grtz.

  1. Brandon, goed dat je je verhaal hebt gedaan!

   En wat vervelend dat ze pijn heeft tijdens het vrijen. Of dat werkelijk komt doordat je te groot geschapen bent kan ik nu niet beoordelen. Over het algemeen heeft de pijn andere oorzaken.

   Wat kun je doen? Zorgen dat ze meer opwarmtijd krijgt zodat ze natter kan worden; het natuurlijke glijmiddel.

   En begin heel rustig met neuken. Probeer dus niet meteen volledig te penetreren, maar bouw het rustig op.

   Mocht je echt heel groot geschapen zijn, misschien is volledig penetreren (diep gaan) dan geen goed idee.

   Een ander probleem is dat ze geen glijmiddel kan gebruiken vanwege allergie. Gebruiken jullie ook condooms? (Verstandig!) De meeste condooms bevatten ook glijmiddel, dus ik vraag me af hoe dat voor jullie uitpakt.

   Het zou goed zijn om te achterhalen voor welk bestandsdeel ze specifiek allergisch is. Er zijn verschillende soorten glijmiddel, dus dat kan de oplossing zijn.

   Houd je me op de hoogte Brandon?

 • Hallo

  Ik heb altijd heerlijke seks gehad met mijn partner. Heb van mezelf wel een krappe vagina maar nooit pijn
  Nu sinds een paar keer wel het lijkt net wanneer de penis naar binnen wordt geduwd of het ergens Door heen moet drukken net of dat opzij geduwd moest worden het voelt daarna ik erg onprettig wat zou dit kunnen zijn of hoe komt dit groet

  1. Advies: doe het rustiger aan bij penetreren zodat er meer ruimte is voor ontspanning. Het mag geen pijn doen en onprettig gevoel moet ook voorkomen worden.

   Dus in plaats van er doorheen drukken, mag hij wat langer ondiep blijven en nauwelijks/niets stoten. Ondertussen kun je door rustig te ademen (en in de verbeelding door je vagina ademen) je beter ontspannen.

   Met meer tijd en geduld krijg je geen onprettig gevoel meer als hij op een gegeven moment iets verder gaat.

   Waarschuwing: toch doordrukken kan op een gegeven moment juist problemen opleveren. Dus vanaf nu beginnen met geduld uitoefenen!

 • Hallo,

  Ik heb al bijna 9 maanden een relatie met mijn vriend. Het doet nog altijd erg zeer om met hem seks te hebben. Ik vind het erg vervelend. We moeten telkens stoppen, omdat het voor mij te veel wordt. Ik vind het ook echt niet leuk meer en de keren dat we het weer willen proberen, wordt als maar minder. Ik voel me steeds minder op mijn gemak en ik durf het niet met anderen het er over te hebben, omdat ik me er simpelweg voor schaam. De zin om voorspel te doen is bij mij de laatste tijd ook ver te zoeken. Mijn vriend en ik praten er veel over, maar de pijn wordt niet minder.

  Wat moet ik doen?

  1. Beste Anoniempje, bedankt voor het reageren.

   Jouw situatie is precies het scenario waar ik je voor wilt behoeden. Als het pijn doet, blijf niet telkens opnieuw proberen. Elke keer een pijnprikkel maakt het probleem een stukje groter. Het is een ‘negatieve conditionering’. Uiteraard verlies je daardoor de lust tot seks!

   Praten is onvoldoende (al is het goed dat jullie het doen).

   Advies: ga naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een seksuoloog. Het proces is om te keren en je gaat als vrouw heel veel leren over jezelf.

   Doe je best, het gaat je veel goeds brengen!

   Laat je me weten wat de vooruitgang is? Ik blijf graag op de hoogte.

 • Hallo,
  Mijn vriendin en ik hadden de eerste maanden van onze relatie meerdere keren seks per dag. Tot de seks een keertje pijn deed. Daarna is het volledig bergaf gegaan. Het deed vanaf dan elke keer pijn waardoor haar zin steeds minder werd. We hebben van alles geprobeerd (glijmiddel, condoom, langer opwarmen, lange tijd stoppen,…) maar het wilt niet baten. Ik begin daardoor ook sterk aan mezelf te twijfelen en er ontstaan vaak ruzies over.

  Mijn vriendin wilt echt niet naar de seksuoloog omdat ze zich daarvoor nog te jong vindt(18). Elke keer dat ik erover wil praten begint ze al te zeuren zodra ze weet dat ik het daarover wil hebben. Ze is het beu en wilt precies nooit meer seks met mij. Ik weet dat het door de pijn komt maar toch voel ik me daardoor minder bemind en eenzamer. Ik blijf er hoop in hebben en steeds opzoeken maar ze wilt ook niet echt meer een oplossing proberen.

  Als we dan toch seks hebben is het maar op 1 standje. Zij komt boven mij liggen en om haar warm te maken mag ik enkel met mijn penis over haar vagina strelen want met mijn handen of vingers mag ik er niet aankomen omdat ze het vies vindt. Tongen doet ze ook niet graag noch mag ik haar borsten aanraken.

  Ik vrees ervoor dat het vaak pijn doet omdat ze niet warm genoeg is maar ik kan er niet over praten of ik ben zogezegd aan het zagen. Ik ben ten einde raad. Seks is voor mij toch redelijk belangrijk in een relatie maar ik zou haar nooit kunnen/willen verlaten daarvoor omdat ik echt zot op haar ben. Was dit probleem maar opgelost…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *