Interessant: Seks op z’n Duits

Seks op z'n Duits boekpresentatie: Linda Duits, Glenn Helberg en Milou DeelenDonderdagavond 17 mei 2018 woonde ik een feestelijke presentatie bij van Linda Duits, over haar net verschenen boek: Seks op z’n Duits. Ik ga wel vaker naar lezingen over allerlei onderwerpen en net gepubliceerde boeken. Maar deze keer was het een groter publiek dan ik had verwacht. Plus ook opvallend, veel aanwezigheid van journalisten.

Achteraf gezien had ik het kunnen weten. Behalve sociaalwetenschapper en auteur Linda Duits, stonden ook  Milou Deelen en psychiater Glenn Helberg in de schijnwerpers. Deze drie mensen hebben elk redelijk veel bekendheid gekregen door iets controversiële onderwerpen. Met z’n drieën vormden ze gezamenlijk een panel. Seks was het prikkelend onderwerp… Ja, dit trekt de aandacht!

Trouwens, Glenn is onder andere bekend dankzij Zomergasten 2017. En Milou Deelen kwam op Internationale Vrouwendag 2017 in de bekendheid door haar video over Slut shaming en de oproep om Slut shaming te stoppen. Zij is redelijk seksueel vrij opgevoed door haar ouders. En kwam vervolgens tijdens haar studentenperiode tot de schokkende ontdekking dat de seksuele vrijheid van vrouwen flink wordt beperkt door publieke schaamte op te leggen.

Dit onderwerp heb ik al eens eerder besproken op mijn blog: zie hier het artikel over Sletvrees.

Interessante punten van de presentatie Seks op z’n Duits

Het boek Seks op z’n Duits heb ik nog niet kunnen gelezen, op een paar pagina’s na. Tja, ik heb het pas sinds kort in huis! Maar de avond zelf over Linda’s boek was zeer interessant. Laat ik een aantal punten opnoemen (meer…)

Waarom vrouwen korte rokjes dragen

Korkjesdag? Vrouwen dragen korte rokjes zonder panty!Korte rokjes-update: het Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma Eenvandaag heeft nieuw onderzoek uitgevoerd… Dadelijk deel ik de belangrijkste statistieken. En natuurlijk de video over vrouwen in korte rokjes!

Het is nog onbekend wanneer in het jaar 2018 het rokjesdag is. Wanneer die dag aanbreekt, zal er zoals elk jaar weer enige discussie ontstaan over of het wel ècht rokjesdag mag heten…

En toch, door de steeds meer stijgende temperaturen zijn meer en meer vrouwen geneigd om weer rokjes aantrekken, zonder panty’s en dergelijke. Vraag je je daarbij af waarom vrouwen korte rokjes dragen? Dat vroeg Angelo zich ook af in zijn reactie bij het artikel ‘respect voor vagina en penis‘:

Nu in de zomer, waarom oh waarom dragen vrouwen onthullende kleding? Willen ze dat je hen aanspreekt en ter plekke hun nummer vraagt of ergens naartoe mee neemt? Of doen ze het alleen maar om de aandacht van mannen te krijgen en om ze lekker geil te maken en meer niet?

Beetje nutteloos als dat echt het geval is, als je het mij vraagt.

Willen vrouwen met korte rokjes en onthullende kleding dat je hen aanspreekt? Een vrouw met veel inkijk zodat je bijna verplicht bent om naar haar borsten kijken, wil ze dan een one night stand, no strings attached? Of dragen vrouwen opwindende kleding alleen maar om ons mannen te teasen?

En mogen vrouwen zich wel zo sexy kleden, of zelfs sexy gedragen? De seksuele vrijheden…

Om te beginnen, zie de korte video hieronder (inclusief voorbeelden van vrouwen in korte rokjes): (meer…)

Sletvrees? Daarom nog steeds geen seksuele vrijheid!

Een slet als heks op een bezemsteel.Sletvrees? Dat is naam van een documentaire van Sunny Bergman. Deze werd een tijd geleden uitgezonden op de VPRO, een mooie aanleiding om een vraag over het onderwerp te beantwoorden…

Wat is een slet?

Volgens het woordenboek is de definitie van een slet een ontuchtige vrouw. Ze is niet preuts of maagdelijk. Ze had ooit seks of heeft zelfs meerdere bedpartners gehad…

Opvallend, wat betreft het onderwerp seksuele vrijheid, is het feit dat volgens het woordenboek alléén een vrouw een slet kan zijn, een man nooit. Ook heb ik tot nu toe geen naamkaartje of scheldwoord gevonden voor ‘de ontuchtige man’. Zie hier het seksuele dubbele moraal!

De vraag van de verontwaardigde man, waarover ik spreek in de video, brengt dat dubbele moraal nog eens duidelijk naar voren (meer…)