Extra aantrekkingskracht met vriendinIn het artikel eerder heb je gezien dat liegen onverstandig is voor het vrouwen versieren. Je wilt niet liegen, het werkt niet en het is onnodig voor succes met vrouwen.

Je kunt dus eerlijk zijn over het feit dat je vrijgezel bent.

Maar zijn mannen die een partner hebben niet veel aantrekkelijker voor vrouwen dan single mannen? Want dat is het geval als we de uitslag van een recent Amerikaans onderzoek mogen geloven…

Vandaag geef ik commentaar op dat onderzoek en zul je zien dat je ook zònder vriendin extra aantrekkingskracht kunt uitoefenen op vrouwen. En afsluitend geef ik een voorbeeldantwoord op de vraag of je een vriendin hebt. Het is namelijk een uitstekende gelegenheid om lekker te flirten…

Nu eerst, waarom zou de man in een relatie extra aantrekkelijk zijn voor vrouwen?

De bezette man is al voorgeselecteerd

Hij heeft de tests van een vrouw al doorstaan en is daarmee als het ware voorgeselecteerd. Al dan niet bewust, is dat een teken voor andere vrouwen dat deze man geschikt is als seksuele partner. Dat maakt hem aantrekkelijker.

En wat blijkt volgens dat Amerikaanse onderzoek: de man met relatie werd door 90% van de vrouwen als een goede potentiële partner beschouwd, de vrijgezelle man door slechts 59%.

Door zo’n onderzoeksuitslag zou je misschien de conclusie trekken dat je daarom maar beter een relatie moet hebben (of veinzen). Want als vrijgezel zou je per definitie minder aantrekkelijk zijn.

Of niet?

Trek géén verkeerde conclusies

Ik zet vraagtekens bij dat onderzoek. De vrouwen moesten namelijk een foto beoordelen van één bepaalde man; elke vrouw kreeg dus dezelfde man te zien en er was géén interactie mogelijk. De ene helft van de vrouwen kreeg te horen dat hij vrijgezel was en de andere helft dat hij een vriendin had.

De onderzoekers geven zelf ook aan dat dit de zwakke plekken zijn van het onderzoek. Maar het zwakste element, dat zij zelf niet aankaarten, is het feit dat de vrouwen bewust moesten nagaan hoe aantrekkelijk ze de man vonden. Zoals je weet, seksuele selectie is vooral een onbewust proces

Niet één maar meerdere factoren bepalen aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht wordt niet in de eerste plaats bepaald op grond van het al dan niet hebben van een vriendin. Er zijn meer factoren die een veel grotere rol spelen. Alleen al je kledingkeuze en lichaamstaal zeggen een vrouw veel meer.

Je kunt als vrijgezel daarom op meerdere manieren worden voorgeselecteerd. Pak het Veroveren op de juiste manier aan en je bent absoluut aantrekkelijker dan een andere man die al bezet is! Zie daarvoor ‘de motor van aantrekkingskracht’ in hoofdstuk 6, van mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Nu wil je natuurlijk nog steeds weten hoe je het beste kunt antwoorden op de vraag:

“Heb je een vriendin?”

Deze vraag is een mooie gelegenheid om flink met haar te flirten. Geef niet direct antwoord, speel met haar verwachtingen en nieuwsgierigheid.

Geef bijvoorbeeld als antwoord: “Wat denk je? Wat zegt je onfeilbare vrouwelijke intuïtie?” Laat haar af en toe raden, dat geeft een leuke dynamiek aan het gesprek.

En vervolgens kun je haar speels uitdagen door haar de vraag te stellen, hoe het komt dat ze je als vrijgezel of niet-vrijgezel inschat. Je krijgt zo meer inzicht in haar gedachten- en gevoelswereld. Sowieso zijn onderwerpen als intuïtie en relaties goede gespreksonderwerpen voor het Veroveren…

Wat zijn jouw gedachten over zo’n Amerikaanse onderzoeksuitslag? En wat zijn je ervaringen met vrouwen wanneer je een vriendin hebt versus wanneer je vrijgezel bent? Ik zie graag weer je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
 • Valentijnsdag – Uitslag van onderzoek Valentijnsdag (1)
  Tot gisteren kon je door te stemmen laten weten of je iets van plan was met Valentijnsdag. Bedankt voor het stemmen! Ik ben eigenlijk best tevreden met de uitslag. Slechts 36 % van de stemmers doet iets met Valentijnsdag. En […]
 • Valentijnsdag – Wat Doe je met Valentijnsdag? (3)
  Graag wil ik weten of je iets met Valentijnsdag gaat doen, al dan niet als vrijgezel. Laat het me weten door te stemmen, zie het keuzelijstje hieronder. Ik ben benieuwd... Breng je stem uit: Wat doe je met […]
 • Single – 7 Nadelen van single zijn? (180)
  Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven. Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single […]
Extra Aantrekkingskracht door Vriendin? (Onderzoekresultaat)
Trefwoorden:         

6 reacties op “Extra Aantrekkingskracht door Vriendin? (Onderzoekresultaat)

 • Victor,

  Mooie en interessante blog.
  Kan daar veel over schrijven, maar houd het maar een beetje beperkt.
  Ben zeker ook heel nieuwsgierig naar de mening van anderen.

  Amerika is min of meer een Hollywood cultuur. Mannen die een keer op de TV zijn gezien (om welke reden dan ook) zijn daar dan populair en dan ook aantrekkelijke gevonden mannen. De uitslagen hebben daarom bij mij geen waarde. In ons Europees cultuur hebben we hele andere (nuchtere en realistische ) leef-gewoontes. Uitslagen van zulke onderzoeken zullen hier in Europa zoal verschillen.

  Om uit te gaan van een foto vind ik zoal een kortzichtige en daarom een vage manier om de persoon werkelijk goed in te schatten. Ze vinden die man misschien wel aantrekkelijk van aanzien, maar er is helemaal geen sprake van de nodige “Aantrekkingskracht” die nodig is, om een duurzame relatie mee op te bouwen.

  Waarom zijn bezette mannen dan zo aantrekkelijk voor vrouwen? MIjn mening;

  – Hun gedrag geeft een bezette en beheerste houding aan en geeft aan geen speciale belangstelling te hebben voor andere vrouwen. Dit trekt een vrouw aan, omdat ze weet dat ze moeilijk kans maken. Dat is voor hen juist een uitdaging. (Dit uit eigen ervaring). Vooral als je ook nog een ring draagt, waar ze ook vaak op letten.
  Als je als single zo’n zelfde houding in combinatie van een goede imagebuilding (overvloed-concept) dan kan nabootsen, dan zal je misschien wel hetzelfde resultaat krijgen.
  – Omdat ze bezette mannen linken aan sexueel ervaren mannen.
  Ook dit vind ik een grote misschatting, Wie zegt dat deze man gezonde kinderen kan verwekken? Wie zegt dat deze mannen goed in bed zijn? Wie zegt dat het goede vaders zijn?
  – Voor de sport..
  Een vrouw EN man is steeds vaker geneigd om vreemd te gaan. Er wordt bij mannen en vrouwen steeds meer aandacht besteed aan het uiterlijke. Om een vrouw of man te veroveren die al bezet is, vraagt zoal om problemen. Hierbij gaat het meestal ook om relaties die van korte duur zullen zijn. Daarnaast krijgen ze de ellende van exen, scheidingszaken en kinderen er ook bij. Ben je dan slim om iemand te veroveren die bezet is?

  Een vrouw die een bezette man aantrekkelijker vindt, dan een single man, zou ik het liefst vermijden. Zodra je een date of een relatie aangaat, zal ze zeker verder kijken en op zoek blijven naar een nog betere man. (Aard van het beestje). Dit zal geen garantie geven voor een lange relatie.

  Om te antwoorden of je al een vriendin hebt, zijn hierboven in de blog mooie voorbeelden. Een directe antwoord is niet nodig en zelfs niet raadzaam, maar speels plagen is juist wat inderdaad een leuk dynamiek aan het gesprek geeft. En.. je blijft weer lekker mysteries.
  Zou een leuke mooie vrouw die zich tot jou voelt aangetrokken, daar direct naar vragen?
  Zou ze je niet op een slimmere en subtilere manier uithoren?

  Kortom: met een goed Veroveringsmentaliteit, Uitstraling, Imagebuilding en Overvloed-concept zal je het bij de aantrekkelijke vrouwen zeker winnen van de bezette mannen.

 • Leuke wedervraag! je kunt het bijna voor alle vragen gebruiken…

  Ik heb zelf nooit gedacht dat vrouwen mannen aantrekkelijker kunnen vinden omdat ze een vriendin hebben en daarmee een soort test hebben doorstaan.
  – Ik zat meer met het idee dat hij dan ”moeilijk te krijgen” is.
  – Ook kan het wat zeggen over je oprechtheid. Welke man geeft dit toe eigenlijk.
  Normaal gesproken zou hij zeggen ”ik heb geen vriendin” als hij op haar valt.
  – Ook schept het enige vrijblijvendheid. Ze denkt hij heeft al een vriendin, dus wordt er niets van haar verwacht.

  Het komt ook duidelijk overeen met de Socialevaardigheids Factor.

 • Wat in Amerika gebeurd is ook van groot verschil zoals dirk aangeeft. Heb zelf gebackpackt in United States of America…en inderdaad daar zijn vrouwen wel meer bezig met flirten en zijn wat anders dan de Europese vrouwen..

  Vrouwen in Amerika houden ervan om veel aandacht te krijgen en vallen vooral op de erg rijke en modebewuste man… Het blijft toch het land waar macht erg belangrijk blijft. Ik denk dat het niet echt iets is voor het nogal nuchtere Europa om je daar bij stil te staan.

  Ik denk wel dat dat zo is wat je denkt Victor… Er is een site waar je een profiel aan kan maken om mensen te leren kennen over de hele wereld… Tagged heet dat… Sinds ik een foto van de vakantie er op heb staan met een mooie meid die me omhelst en me zoent op me wang, heb ik wel meer dat ze in me geïnteresseerd zijn en me vaker vragen om vrienden te zijn… Ze hebben me al onbewust geselecteerd als een ideale liefdespartner!!

  Heb een vriendin sinds een maandje of twee nu, wat ook erg goed gaat en ik verover haar elke dag weer… Ik merk dat vrouwen dat opmerken dat ik verliefd ben, ik zal het ook echt wel uitstralen? Wat is aantrekkingskracht toch iets moois eigenlijk…

  Keep up the good work Victor!! Deze blogs zijn ideaal om allerlei onderwerpen aan te snijden.

  Mzzl Mick

 • @Mick,

  Leuke reactie.
  Je bent goed bezig! Het zal wel moeilijk zijn om het Overvloed-concept in stand te houden als je verliefd bent. Je uitstraling zal het een beetje verraden.

  Als je verliefd bent, dan kunnen ze dat inderdaad aan je uitstraling zien. Zelf zal je dat ook zien en merken. Het is alsof je ogen licht uitstralen. Deze uitstraling maakt het voor vele vrouwen zo aantrekkelijk. In dit geval is het zeker, dat vrouwen mannen aantrekkelijk vinden die al bezet zijn.

  En dat hallo zeggen… daar zal je nu helemaal geen probleem mee hebben. Ze zullen zelfs eerst tegen jou “hallo” zeggen. Dit gemerkt uit eigen ervaring. Dat maakt “Aantrekkingskracht” inderdaad zo geweldig.

 • @ Dirk,

  Een interessante en flinke uitbreiding, bedankt!

  Vreemd gaan… Helaas wordt het steeds meer duidelijk dat een behoorlijk deel van zowel mannen als vrouwen vreemd gaan. Ik weet niet of het aantal toeneemt t.o.v. vroeger; mensen die vreemd gaan houden het uiteraard liever geheim.

  @ Milan,

  Inderdaad. Zolang je het niet overdrijft door haar voortdurend te laten raden 😉

  Vooral het laatste punt, dat het contact vrijblijvender is omdat hij al een vriendin heeft, is goed gezien!

  @ Mick,

  Leuke reactie! De Amerikaanse cultuur is echt anders dan de onze. Toch zijn sommige mensen ervan overtuigd dat onze cultuur er sterk op lijkt, of dat we Amerika moeten volgen. Daar ben ik het dus niet mee eens.

  En er verschijnt dadelijk nog een artikel over het leuk houden van je relatie. Als ik meer vragen ontvang over dit onderwerp, dan ga ik ook af en toe ook relatietips e.d. geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *