Tips voor betere telefoongesprekken (deel 2)

Wil je tips voor betere telefoongesprekken? Om te beginnen, neem het vorige deel over het voeren van telefoongesprekken nog eens door.

En vandaag, in dit tweede deel, krijg je iets speciaals:

De Succesgevoel-techniek

Deze techniek is van het soort dat ik graag gebruik om extra krachtig te versieren (of zoals ik het liever noem: Veroveren). Het verhoogt het aantal afspraakjes dat je kunt regelen. Want met een 06-nummer of Whatsapp ben je er nog niet, het eerste telefoongesprek bepaalt veel!

De techniek bestaat uit drie stappen:

Stap #1. Korte voorbereiding op het telefoongesprek

Deze eerste stap is met name belangrijk voor mannen die het nog erg spannend vinden om een vrouw op te bellen. Goede voorbereiding brengt je mentaal tot rust, omdat je minder aan je hoofd hebt.

Houd de voorbereiding simpel: leg je mobieltje en agenda klaar met in het achterhoofd twee geschikte date om af te spreken. (meer…)

Tips voor beter telefonisch contact

Trouwe bloglezer M. heeft laatst een 06-nummer ‘gescoord’, maar het eerste telefonische contact verliep helaas moeizaam. Misschien zelfs ongemakkelijk, een beetje gênant…

Dus vandaag tips om het telefonische contact snel te verbeteren.

Nu eerst, zie zijn reactie bij Meer zelfvertrouwen vandaag:

Victor,

ik ontmoet regelmatig leuke vrouwen. Laatst bij het uitgaan 2 telefoonnummers geregeld van 2 mooie meiden (zijn vriendinnen van elkaar). Er werd lekker geflirt en ik had een leuk grappig gesprek met ze. ik had geen alcohol op of iets, maar het ging vrij gemakkelijk al zeg ik het zelf.

Nou is die eerste indruk ook het probleem niet, pas daarna. ik heb vaak het gevoel dat als ik ze eenmaal aan de haak heb geslagen dat ik iets te verliezen heb. en dan zakt de moed me weer in de schoenen. zo ook weer aan de telefoon, liep weer niet heel erg lekker.

Hoop dat ik het nog recht kan zetten.

Iemand tips?

‘Voorkomen is beter dan genezen’. Dus je krijgt praktische tips zodat je een beter gesprekspartner wordt aan de telefoon. Met als gewenst resultaat: meer afspraakjes.

Hoe zou je dat vinden? 🙂 (meer…)