Trouwe bloglezer M. heeft laatst een 06-nummer ‘gescoord’, maar het eerste telefonische contact verliep helaas moeizaam. Misschien zelfs ongemakkelijk, een beetje gênant…

Dus vandaag tips om het telefonische contact snel te verbeteren.

Nu eerst, zie zijn reactie bij Meer zelfvertrouwen vandaag:

Victor,

ik ontmoet regelmatig leuke vrouwen. Laatst bij het uitgaan 2 telefoonnummers geregeld van 2 mooie meiden (zijn vriendinnen van elkaar). Er werd lekker geflirt en ik had een leuk grappig gesprek met ze. ik had geen alcohol op of iets, maar het ging vrij gemakkelijk al zeg ik het zelf.

Nou is die eerste indruk ook het probleem niet, pas daarna. ik heb vaak het gevoel dat als ik ze eenmaal aan de haak heb geslagen dat ik iets te verliezen heb. en dan zakt de moed me weer in de schoenen. zo ook weer aan de telefoon, liep weer niet heel erg lekker.

Hoop dat ik het nog recht kan zetten.

Iemand tips?

‘Voorkomen is beter dan genezen’. Dus je krijgt praktische tips zodat je een beter gesprekspartner wordt aan de telefoon. Met als gewenst resultaat: meer afspraakjes.

Hoe zou je dat vinden? 🙂

Genezen hoort er ook bij. Dus nu eerst het advies om de Verovering ‘te redden’, hopelijk nog net op tijd…

Genezen: niet opgeven

Helaas weet ik niet hoe dat telefoongesprek precies is verlopen, noch wat er gezegd is tijdens de voorafgaande, eerste ontmoeting. En ik vraag me af of je beide vrouwen hebt gebeld…

Ongeacht wat er gebeurd is, maak je vooral niet druk over hoe het gesprek verliep. Zelfs al verliep het totaal niet, laat het je niet weerhouden om toch vaker contact te leggen. Je hoeft namelijk niet perfect te zijn, vrouwen vinden het vaak al leuk dat je de moeite neemt!

Zie ook het artikel: waarom je haar vanavond moet bellen.

Ik zeg: doen! Mannen geven massaal te snel op, terwijl vrouwen initiatief erg waarderen. Zeker van een leuke man…

Voorkomen: je humeur opvijzelen

Het is uiteraard positief dat het eerste contact prachtig verliep. Vrouwen aanspreken kan al een grote uitdaging zijn. Wees blij dat je succes hebt!

Hoe zorg je ervoor dat je dat succes meeneemt naar dat eerste, vaak extra spannende telefoongesprek? Hoe laat je het gesprek vlot verlopen, zodat jullie flirten, lachen, met een leuk afspraakje in het vooruitzicht?

Antwoord: neem het succesgevoel van de eerste ontmoeting mee, gebruik deze tijdens het telefoongesprek!

En mocht je deze onverhoopt verloren zijn, dan is het slechts een kwestie van dat goede gevoel weer oproepen…

Oefening: ga voor jezelf na hoe je positieve emoties, een prettige beleving, bewust naar boven kunt halen.

Je kunt bijvoorbeeld vooraf een goede vriend of vriendin bellen. Een leuk, vlot gesprek kan je als het ware opwarmen voor het gesprek dat je daarna met de vrouw hebt.

De volgende keer geef ik een speciale techniek… Tot die tijd, plaats je reactie met jouw ideeën en suggesties!

Gerelateerd:

 • Tips voor betere telefoongesprekken (deel 2) (0)
  Wil je tips voor betere telefoongesprekken? Om te beginnen, neem het vorige deel over het voeren van telefoongesprekken nog eens door. En vandaag, in dit tweede deel, krijg je iets speciaals: De Succesgevoel-techniek Deze […]
 • Afspreken – Haar Overtuigen om af te Spreken (53)
  Vandaag beantwoord ik graag weer de vragen van een cursist: Hai Victor, Ik ben al een tijdje bezig met het alleen op pad gaan en vrouwen vrolijk gedag te zeggen. Ik probeer ook om een gesprekje te beginnen. Dat alles doe ik […]
 • Wanneer uitnodigen voor het Tweede Afspraakje (118)
  Wanneer uitnodigen voor een vervolg, wanneer mag je bellen? Want als het eerste goed beviel, wil je uiteraard een tweede afspraakje. Maar met vrouwen bellen kan erg spannend zijn... Hallo Victor, Ik heb net een leuk eerste […]
 • Uitvragen, maar te bang om te bellen? (9)
  Belangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig... regel dat afspraakje! Moed hebben, […]
Tips voor beter telefonisch contact
Trefwoorden:

8 reacties op “Tips voor beter telefonisch contact

 • Toen ik de titel van dit artikel las, verwachte ik hoe je tijdens het telefoneren moet praten en wat je moet zeggen. Blijkbaar is er iets wat nog belangrijker is. Niet opgeven dus.

  Vrouwen krijgen vaak onderling het advies om de man te laten denken dat ze al een intressant leven heeft, een volle agenda en veel mensen die op haar geven, immers een vrouw probeert ook een goed image op te bouwen. Het is jammer als we vrouwen niet de ruimte bieden om ook een klein beetke “moeilijk” te doen. Je laat haar dus even moeilijk doen als ze dat wil, maar als Veroveraar weet je dat ze dat voor Jou doet. Deze benadering geeft juist zelfvertrouwen waardoor “opgeven” geen optie meer is.

  Naar mijn inzicht mag ook “niet opgeven” onder de categorie “voorkomen”. Niet dat wat Victor zegt verkeerd is, maar opgeven is geen optie meer.

  Maar als een vrouw duidelijk en krachtig aan geeft dat ze iets niet wil, dan kun je het verschil wel zien.

 • kan er soms wel om lachen hoe vrouwen proberen te laten zien hoe goed ze over willen komen als je al subtiel heb laten merken dat je haar aantrekkelijk vind 🙂

 • Een tijdje geleden heb ik een leuke, knappe vrouw ontmoet. Al een aantal keer gesmst, paar keer voorgesteld om wat te gaan doen. (Ik heb me nooit opgedrongen denk ik of overstelpt met sms-jes) Maar ze kan nooit. Op zich geen probleem maar ze doet ook geen tegenvoorstel.
  Het gekke is dat ze wel altijd reageert. Ik heb haar ook eens gebeld en toen stond ze in de kleedkamer van de sportclub…

  Kan ik het beter opgeven op moet ik het anders aanpakken?

  1. @Davidoff,

   Ze kan nooit met je afspreken? Dus het komt er nooit van?

   Dan is er geen nut om contact te onderhouden via de telefoon, behalve als het telefonische contact op zichzelf al voldoende is.

   Kan ik het beter opgeven op moet ik het anders aanpakken?

   Ik weet niet hoe je het tot nu toe hebt aangepakt. Daarom kan ik je niet adviseren.

   Opgeven hoef je sowieso niet. Door geregeld vrouwen te ontmoeten en afspraakjes te regelen, zul je wel vaker dit soort problemen aanlopen.

   Want met een actief liefdesleven, loop je geregeld tegen weerstanden en praktische problemen aan. Hoort erbij.

   Belangrijkste: ontmoet meerdere vrouwen en blijf niet kleven aan de vrouw die niet wil/kan afspreken.

   Ik wens je een goed en gelukkig 2014!

   1. Via via gehoord dat ze sinds kort een vriend heeft… dat zal dus wel de reden geweest zijn.
    Wel gek dat ze dat dan gewoon niet zegt.

    Geen nood, dankzij jouw blog/cursus heb ik al veel bijgeleerd zoals het overvloed-principe. Deze week terug een leuke vrouw ontmoet… En als ik één ding geleerd heb: het ijzer smeden als het heet is of je komt in die vriendschapszone terecht! Dus we gaan er werk van maken. 🙂

    Een mooi en gelukkig 2014!

    1. Via via gehoord dat ze sinds kort een vriend heeft… dat zal dus wel de reden geweest zijn.
     Wel gek dat ze dat dan gewoon niet zegt.

     Via via, dat is geen betrouwbare informatiebron. Soms zijn mensen niet eerlijk uit jaloezie. Of ze hebben een indruk waar ze vervolgens conclusies uit trekken.

     Waarom zeggen sommige vrouwen niet dat ze een vriend hebben? Omdat ze erg genieten van jouw aandacht (positief signaal voor jou, je aandacht is waardevol). Of omdat ze het niet durven te zeggen uit angst dat je teleurgesteld of boos wordt.

     En als ik één ding geleerd heb: het ijzer smeden als het heet is of je komt in die vriendschapszone terecht! Dus we gaan er werk van maken. 🙂

     Jaaaa! En als het dan niet uitpakt zoals gewenst, dan weet jij zeker dat je ervoor bent gegaan. Dat voelt veel beter dan passief wachten en hopen, toch?

     Geniet van het nieuwe contact 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *