Wil je tips voor betere telefoongesprekken? Om te beginnen, neem het vorige deel over het voeren van telefoongesprekken nog eens door.

En vandaag, in dit tweede deel, krijg je iets speciaals:

De Succesgevoel-techniek

Deze techniek is van het soort dat ik graag gebruik om extra krachtig te versieren (of zoals ik het liever noem: Veroveren). Het verhoogt het aantal afspraakjes dat je kunt regelen. Want met een 06-nummer of Whatsapp ben je er nog niet, het eerste telefoongesprek bepaalt veel!

De techniek bestaat uit drie stappen:

Stap #1. Korte voorbereiding op het telefoongesprek

Deze eerste stap is met name belangrijk voor mannen die het nog erg spannend vinden om een vrouw op te bellen. Goede voorbereiding brengt je mentaal tot rust, omdat je minder aan je hoofd hebt.

Houd de voorbereiding simpel: leg je mobieltje en agenda klaar met in het achterhoofd twee geschikte date om af te spreken. En noteer vluchtig wat je wilt gaan zeggen. Een paar kernwoorden is voldoende. Zeker geen script want dat gaat ten koste van de spontaniteit.

Herhaal de kernwoorden en data een paar keer in gedachten…

Stap #2. Herinneringen ophalen

De eerste ontmoeting was een succes. Immers, je hebt haar telefoonnummer gescoord! Nu is het de kunst om je zoveel mogelijk te herinneren van die eerste, positieve ontmoeting.

Sluit je ogen en ga mentaal terug in de tijd:

 • Visueel. Wat was haar uiterlijk, wat voor kleding droeg ze? De omgeving, etc.
 • Auditief. Hoe klonk haar stem, was er achtergrond muziek? Etc.
 • Gevoel. Welke positieve gevoelens ervoer je? Je beleving…

Ga voor jezelf na hoe goed dat eerste contact verliep, wat er gezegd is, lichaamstaal, uitstraling. Inclusief zoveel mogelijk details.

Stap #3. Veranker het succesgevoel in je GSM

Herinner jezelf aan dat succes, en concentreer je nu op de voornaamste indruk (gevoel, beeld, geluid). Houd ogen ontspannen gesloten en houd je mobieltje tegen je oor.

Stel je voor hoe je door rustig en diep adem te halen, het gevoel/beeld/geluid zich in je mobieltje nestelt.

Tijd voor het telefoongesprek

Klaar! Doe je ogen open, glimlach en bel haar. Dat gesprek verloopt vlot en leuk. Het afspraakje plan je gemakkelijk.

Aan jou zal het in ieder geval niet liggen. Immers, een gesprek voer je met een gesprekspartner. Soms heeft een vrouw een minuutje nodig om jouw succesgevoel over te nemen, gun haar de tijd.

Daarna is het afspraakje zo geregeld!

Fantasie?

Ja, je gebruikt je verbeelding met deze techniek; imagineren. Dat maakt het juist krachtig, effectief. Je voorstellingsvermogen kent namelijk geen grenzen, dat zet de poort wijd open voor dat succesgevoel. Het helpt je om vaker en handiger initiatief te nemen…

Laat je me weten hoe deze techniek voor je werkt? Heb je vragen of wil je meer technieken zoals deze? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Tips voor beter telefonisch contact (8)
  Trouwe bloglezer M. heeft laatst een 06-nummer ‘gescoord’, maar het eerste telefonische contact verliep helaas moeizaam. Misschien zelfs ongemakkelijk, een beetje gênant... Dus vandaag tips om het telefonische contact snel te […]
 • Wanneer uitnodigen voor het Tweede Afspraakje (118)
  Wanneer uitnodigen voor een vervolg, wanneer mag je bellen? Want als het eerste goed beviel, wil je uiteraard een tweede afspraakje. Maar met vrouwen bellen kan erg spannend zijn... Hallo Victor, Ik heb net een leuk eerste […]
 • Uitvragen, maar te bang om te bellen? (9)
  Belangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig... regel dat afspraakje! Moed hebben, […]
 • Afspreken – Haar Overtuigen om af te Spreken (53)
  Vandaag beantwoord ik graag weer de vragen van een cursist: Hai Victor, Ik ben al een tijdje bezig met het alleen op pad gaan en vrouwen vrolijk gedag te zeggen. Ik probeer ook om een gesprekje te beginnen. Dat alles doe ik […]
Tips voor betere telefoongesprekken (deel 2)
Trefwoorden:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *