Verliefdheid stoppen of pauzeren?Wil je je verliefdheid stoppen? Of is het beter om deze enigszins te pauzeren? Blijf lezen, belangrijk advies!

In het vorige deel over hopeloze verliefdheid, heb je gezien hoe een bloglezer totaal verknocht is op een vrouw. En dat deze hevige verliefdheid het versieren extra moeilijk maakt voor hem.

Voor mannen die net zo verliefd zijn als hij, verschijnt vandaag dit tweede deel over hopeloos verliefd. Want als je weinig ervaring hebt met vrouwen en je bent dol verliefd, loopt het versieren vaak op niets uit. Jammer!

Verliefdheid stoppen als er geen mogelijkheden zijn

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om je verliefdheid volledig te stoppen. Je hoeft dus niet het stevige proces van verliefd worden terug te draaien zodat je geen gevoelens meer hebt.

Maar wanneer het onmogelijk is om iemand te bereiken of te versieren, en het levert je dagelijks veel problemen op, dan adviseer ik wel het stoppen van verliefdheid. Immers, verliefd op iemand waar verder niets mee mogelijk is kan erg frustreren uiteraard.

De verliefdheid stoppen kan een vreselijk moeilijk proces zijn (uitzonderingen daargelaten). Het is in bijna alle situaties noodzakelijk om het contact volledig te vermijden en je vervolgens door de liefdesverdriet heen te bijten.

Maar wanneer er wel mogelijkheden zijn, hoef je je verliefdheid dus niet te stoppen. Ik adviseer wel een zogenaamde pauze in te lassen voor de mannen die totaal van hun stuk zijn in het bijzijn van de vrouw. Een uitzondering, want in andere situaties waarbij de verliefdheid prettig is en deze je weinig belemmerd, adviseer ik juist om snel te handelen.

De hopeloze verliefdheid pauzeren?

Ja, het wordt een flinke uitdaging, maar probeer je verliefdheid als het ware op pauze te zetten. Moeilijk, maar wil je verder komen is het belangrijk.

Pauzeren doe je door mentaal een stap terug te zetten. Zo ontstaat er ruimte voor zelfreflectie en een belangrijk leer- en ervaringsproces.

Zelfreflectie

Stel jezelf de vraag, is het redelijk om nu metéén een succesvolle Verovering te verwachten? Wees eerlijk tegen jezelf.

Je hebt toch jaren niet geflirt en versierd? Dat vormt een serieus probleem, want de gedragspatronen die bij het vrouwen versieren horen heb je je niet eigen gemaakt.

Verliefd zijn is minder een probleem zou je meer geëxperimenteerd hebben en geoefend zijn. Je vertoont dan vanzelf de juiste gedragspatronen om vrouwen aan te trekken. Onweerstaanbare aantrekkingskracht

Leer- en ervaringsproces

Hopelijk ben je je er en nu van bewust dat je onredelijke verwachtingen hebt van jezelf. Niet omdat je geen aantrekkelijke man bent. Welnee, het gaat om je huidige ervaring, gewoontes en je Verovermentaliteit.

Op deze punten mag je op korte termijn verbeteren. Ga snel aan de slag, zo word je een handigere VrouwVeroveraar. (Zie ook mijn E-coachsysteem.)

In het derde deel van deze serie bespreek ik wat je te doen staat tijdens deze verliefdheid pauze. Voor nu wil ik weten of je je bewust bent van je onredelijke verwachtingen wat betreft ‘meteen succesvol Veroveren’. En of je bereid bent om een korte pauze te nemen wat betreft deze vrouw…

Gerelateerd:

 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
 • Help, ik ben hopeloos verliefd (deel 1) (10)
  In het artikel: ‘Ben ik aantrekkelijk?’ ben ik ingegaan op de vraag van een verliefde bloglezer. Vandaag geef ik aan wat je te doen staat als je werkelijk hopeloos verliefd bent... Een citaat van de hopeloos verliefde […]
 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Verliefd – 7 Kenmerken van Verliefd zijn (61)
  Geregeld ontvang ik e-mail van mannen die zich afvragen of ze nu wel of niet verliefd zijn. Ze vragen zich af wat de kenmerken zijn. "Victor, kan ik niet een of andere test doen?" Deze mannen zijn in de war. Want ja, er is […]
Verliefdheid stoppen of pauzeren? (deel 2)
Trefwoorden:     

6 reacties op “Verliefdheid stoppen of pauzeren? (deel 2)

 • Hey Victor,

  Bedankt voor dit 2de deel op mijn noodkreet! 🙂

  Ik heb nu al een hele tijd serieus lopen piekeren en denken, alle reacties goed overlezen, en de lessen die ik reeds van je gekregen heb, goed overlopen, en ik begin het zo stilaan een beetje te begrijpen wat ik fout doe.

  Eerst en vooral dus nog steeds stapel verliefd… en idd, probeerde ik teveel contact te zoeken, het is moeilijk maar daar ben ik al serieus in verminderd, stevig op de tanden bijten en dat lukt wel. Ook probeer ik het wat anders te bekijken, ik stel teveel hoop, waardoor ik achteraf nog meer teleurgesteld ben, ze is echt super, maar ik zeg regelmatig tegen mezelf, om niet te hard van stapel te lopen, ik zie wel of het lukt, en zo niet, jammer, maar dan heb heb ik wel een leuke kennis erbij (pijnlijk om dit te zeggen 🙂 ) want ik hoop natuurlijk dat het wel iets word, maar door deze manier van denken, merk ik dat ik al iets losser word tegenover haar, en minder drang heb om zoveel mogelijk in haar buurt te zijn!

  Verder heb ik eerlijk gezegd totaal geen ervaring met vrouwen enzo, ook bijna geen vrouwelijke vrienden (!!) dus mijn kennis is heel beperkt, ook niet ideaal om dan iemand te proberen versieren. Het alleen zijn (al één) ben ik nu wat aan het relativeren, beetje positiever bekijken, om zo wat minder hopeloos te verlangen naar een metgezel…

  Mezelf ondertussen in het nieuw gestoken, om eens van dat negatief zelfbeeld verlost te raken, en dit weekend ga ik een stapje gaan zetten, en dan zien we wel hoe alles loopt. Het wordt wel moeilijk daar ik niet echt iemand heb om mee op stap te gaan, en alleen ergens zelfverzekerd binnenstappen is ook niet meteen mijn sterke punt! Ben benieuwd…

  Groeten Joris

 • @Joris. Ga bij een vereniging, leer daar mensen kennen. Of nog beter, bij meer vereniginen! Sport, muziek, whatever! Daar leer je vrienden kennen om mee op stap te gaan en dingen te ondernemen. Verder, jezelf in het nieuw steken werkt echt, ik doe het zelf ook. Of naar de kapper! Als je je fris en nieuw voelt straal je dat ook uit!

 • @ joris

  Wel stoer dat je alleen op stap gaat…de eerste keer is het wel beetje vreemd om dat je niemand hebt waar bij je je op je gemak voelt. Dit hoort echt wel bij het leerproces. Je wordt gedwongen om of contact te zoeken omdat je je anders de hele avond raar wordt aangekeken. Of je vlucht als een laf hondje naar huis. Ik heb mezelf daar overheen gezet. Had binnen een half uurtje contact met een groepje die me accepteerde. Die mensen kennen weer andere mensen. Wat eerst een vreemd cafe was, wordt je stamcafe. Uiteindelijk voelde

 • @ J.,

  Je maakt nu flink vooruitgang, mooi! 😀

  Je hebt nog weinig ervaring met vrouwen; bijna geen vriendschappelijke vriendinnen… Dit is zo’n belangrijk punt. Je referentiekader wordt steviger, hoe meer je met vrouwen omgaat.

  Hoe zou het zijn als je ergens vol zelfvertrouwen naar binnenstapt? Hoe zou het zijn als het wel je sterkste punt zou zijn? Hoe zou je je dan gedragen?

  Zie de derde les van mijn E-cursus vrouwen versieren

  Ga zo door 😀

  @ FlorisJan,

  Goede suggesties!

  @ Mick,

  Ook al is je laatste zin niet afgemaakt, je beschrijft precies zoals het werkt. Van bekend naar onbekend kan heel vlot gaan…

 • Ondertussen terug al wat vorderingen, echter wel niet positief…..

  Had me deze keer voorgenomen om helemaal niets verkeerd te doen (of toch proberen),
  niet te veel smsen, niet teveel contact zoeken, ruimte laten en zo voort, dacht dat ik toch goed bezig was,
  maar ineens, echt van de ene dag op de andere, geen antwoord meer op smsjes, met moeite nog een goeiendag, ik word zelfs echt opvallend ontweken….

  Op deze moment wou ik natuurlijk dat ik al iets verder stond met de cursus, want dit heeft mijn zelfvertrouwen nu echt wel de grond in geboord… Je kent dat wel, savonds gaan slapen met de vraag van “waarom” ?? en smorgens opstaan met dezelfde vraag, (om niet toe te geven dat ik beetje zwak ben op dit vlak) en inderdaad, waarom of hoe?
  En vooral, hoe moet ik dit opnemen, en hoe mee overweg gaan…

  Bij deze is de vooruitgang dus weer verwaarloosbaar, maar vooral, net nu ik me iets beter in mijn vel begon te voelen, is dit ook weer wat gedaald, want volgens mij ligt het allemaal weer aan mezelf…

 • Pingback: Hopeloos verliefd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *