Verliefd pauzeIs het je al gelukt om je verliefdheid iets te verminderen? Zie het vorige deel uit deze reeks: verliefdheid stoppen. Daarin kun je zien hoe een te hevige verliefdheid gecombineerd met onervarenheid de Verovering kan tegenwerken. Daarom adviseer ik in sommige situaties om de verliefdheid als het ware op pauze te zetten, te verminderen.

De verliefdheid op pauze zetten kan de hevigheid een beetje verminderen. Of in ieder geval, je neemt mentaal een stapje terug zodat je ruimte creëert om jezelf in hoog tempo te ontwikkelen.

Mocht je het onmogelijk zijn om de ander te versieren en de verliefdheid zit je hevig in de weg in je leven? Dan is het mijn advies om de verliefdheid volledig af te breken, te stoppen.

Vandaag verschijnt alweer het derde deel over het thema hopeloze verliefdheid. Je krijgt meer uitleg over wat je te doen staat tijdens het pauzeren van je verliefdheid en hoe lang deze pauze mag duren.

Doe dit tijdens je ‘pauze van verliefdheid’

Voor de duidelijkheid, de pauze betekent dat je de vrouw, waar je hevig verliefd op bent, tijdelijk links laat liggen. Zo creëer je meer ruimte voor zelfreflectie. En vervolgens doorloop je in hoog tempo het leer- en ervaringsproces voor het Veroveren.

In de praktijk betekent dat dat je met andere vrouwen gaat flirten en experimenteren. Natuurlijk vind je op deze manier gemakkelijker de ontspanning en speelsheid zodat je effectief het flirten kunt oefenen.

Je maakt snel de aantrekkelijke gedragspatronen eigen. Dat komt goed uit wanneer je de vrouw gaat Veroveren waar je ècht een oogje op hebt!

Trouwens, zie mijn E-cursus vrouw Veroveren over het belang van ontspanning, speelsheid en zelfvertrouwen…

Hoe lang moet de pauze duren? Dat hangt af hoe snel je ervaring opdoet met andere vrouwen. In een week of twee kan veel gebeuren, precies wat je nodig hebt voor vooruitgang.

Voordelen van het ‘pauzeren’ van verliefdheid:

 • Het kan soms de overdreven verliefdheid iets verminderen
 • Het creëert ruimte voor noodzakelijke zelfreflectie en actieve zelfverbetering
 • Het voorkomt later de standaard fouten op liefdesgebied, door ze nu alvast te maken
 • Het vergroot je referentiekader, omdat je de nodige ervaring opdoet met vrouwen
 • Het kan relativerend werken, waardoor je minder zenuwachtig bent om die ene bijzondere vrouw te Veroveren.

Het laatste punt is essentieel. Hoe meer relax je bent, hoe eerder er een vrijblijvende sfeer ontstaat. Dat maakt het vrouwen versieren gemakkelijker en doeltreffender.

En je hebt al de veel voorkomende fouten gemaakt bij andere vrouwen, waardoor je het meteen beter doet bij de vrouw waar je verliefd op bent.

Neem dus de pauze zodat je niet meer hopeloos verliefd, maar gewoon lekker verliefd bent. De gevoelens die bij verliefdheid opkomen kunnen heerlijk zijn; geniet ervan.

Ik krijg dagelijks e-mails van verliefde mannen die pijnlijke flirt-fouten ongedaan willen maken. Vaak is dat onmogelijk, helaas. Dat soort situaties wil ik voor jou voorkomen!

Heb je mijn advies opgevolgd? Ook wil ik weten hoe hevig je verliefdheid is geworden en wat je ervaringen zijn. Reageer hieronder…

Gerelateerd:

 • Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie? (19)
  Het laatste waar mannen aan denken is ruziën met de vrouw waarvan ze het hart willen Veroveren. Een vervelend conflict brengt de Verovering immers in gevaar... Toch kan een beetje ruzie geen kwaad, zo heeft een cursist […]
 • Betere versierder door betere vragen (deel 2) (37)
  In het eerste deel: ‘beter leren vrouwen versieren’, heb je gezien dat een positieve instelling belangrijk is voor je succes. Vandaag ga ik verder in op het verbeteren van je mentaliteit. Negatieve gedachten ondermijnen het […]
 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid? (34)
  Te zien aan de e-mails die ik recentelijk ontvang, zijn veel van mijn cursisten dit jaar goed begonnen. De een heeft een paar leuke afspraakje geregeld, de ander is een bevredigende relatie aangegaan. Sommige hebben hun […]
Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3)
Trefwoorden:         

15 reacties op “Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3)

 • Bedankt voor dit 3de deel,

  Ondertussen het E-coach systeem al goed doorgenomen, maar wou dat ik al wat verder gevorderd was,
  de verliefde situatie is momenteel in negatieve zin gevorderd, wat eerder zo goed, spontaan en relaxed ging,blijkt nu plots verdwenen, geen antwoord meer op smsjes, nauwelijks nog een goeiendag, en dat van de ene op de andere dag…

  Met het weinige zelfvertrouwen dat ik heb, heb ik dit natuurlijk weer allemaal op mezelf gereflecteerd,
  heb naar mijn weten niets verkeerd gedaan, maar heb er echter weinig of zelfs geen ervaring mee,
  dus weet ik het eerlijk gezegd niet, maar om zo een reactie te krijgen…

  Zou het me graag niet aantrekken, maar dat wil niet echt lukken momenteel,
  vind het redelijk pijnlijk, zeker omdat ik haar regelmatig tegenkom, en vooral omdat ik zo stapel gek van haar was, zelfs nu nog, dingen die ik blijkbaar nog moet leren, maar weet niet goed hoe ik dit alles moet opvatten.

  Groeten Joris

 • @Joris

  Jammer dat het niet zo geweldig gaat met die ene persoon.
  Maar let ook op de goeie dingen: zo te zien is het je eerder wel gelukt om haar nummer te krijgen!
  Probeer te leren bij andere vrouwen, waar je (nog) niet verliefd op bent.
  Ik ben me nu ook over een verliefdheid aan het heen zetten en eigenlijk lukt dat best aardig.
  Het beste is dan gewoon om ook andere dingen te doen, vrienden, feestjes uitgaan enzo.
  Wie weet kom je daarbij ook wel een leuke vrouw bij tegen!

  Gr F.

 • @ Joris

  het is maar 1 dag dat ze zo doet laat haar even met rust. niks om je zorgen over te maken.

  het enige wat je eigenlijk fout doet, is dat je het je aantrekt. logisch natuurlijk als je verliefd bent, maar je bent hierdoor te gemakkelijk emotioneel beinvloedbaar door haar. dat kan ze gemerkt hebben aan je lichaamstaal en aan je uitstraling. zelf via sms communiceer je dit als je niet oppast;)
  je komt er eigenlijk niet onderuit.
  zorg dat je je ontspant zodat je weer de onverstoorbare assertieve man wordt.

 • @ J,

  Je kunt nietmaar direct goed gaan voelen na het doornemen van het e coach systeem.
  Het vergt tijd en energie, het is een proces dat je doorheen moet. Eenmaal als je begint te snappen dan ga je zeggen zo zit dat hier ineen en wat kan ik er zelf van gedaan krijgen.

  Ik ben hier al 3tal jaar mee bezig, zelfs ik heb weinig succes, het hangt van persoon tot persoon af, ik doe geen moeite meer omdat ik weet, het heeft geen zin omdat die persoon weer een andere persoon zal kiezen.
  Dit is me de laatste tijd zoveel overkomen. Dit komt zwaar aan zelfs als heb ik een zeer sterke zelfbeeld opgebouwd.

  Eerst moet je een stevige basis hebben, zeker uw zelfbeeld. Dan kan je de mentale stappen gaan toepassen. Dit is puur te wijten aan weinig ervaring, je zit nog in de beginfase, alles lijkt zo raar en zo afstandelijk, je moet je eigen erdoor lootsen om toch datgene tekrijgen wat je wilt.

  1 advies : Vergeet HAAR, ga sporten en ontmoet nieuwe vrouwen.

 • @J.,

  Het zou veel beter zijn geweest als je het E-coachsysteem een tijd geleden had doorgenomen, inclusief de oefeningen.

  Maar het is zoals het is, en er bieden zich geregeld nieuwe mogelijkheden. Dus niet bij de pakken neerzitten 😀

  Dat ze afstand heeft genomen, hoeft niets met jou te maken te hebben. We weten het niet. Misschien heeft ze een pech-dag/week, of ze heeft iemand anders ontmoet (hoeft niet erg te zijn!). Of iets anders. Trek dus geen conclusies.

  Blijf doorgaan, oefenen, experimenteren. Verbeter je vaardigheden en mentaliteit. Wie weet komt erlater alsnog een mogelijkheid om een stap verder met haar te komen.

  Let op: maak jezelf niet wijs dat je ‘beginneling’ bent of dat je een heel lang proces moet doormaken. Zo creëer je je eigen belemmeringen, die er niet zijn.

  Ieder mens is verschillend. Het kan best zijn dat je met een nieuw inzicht en een of twee ervaringen je liefdesleven flink kunt verbeteren. Kan snel gaan.

  Geregeld krijg ik e-mails van cursisten die heel snel vooruitgang boeken. En weer andere cursisten hebben meer tijd nodig. Ieder zijn weg.

  Samengevat: geen conclusie trekken. Blijf oefenen, trek het jezelf niet aan. Blijf zoveel mogelijk onverstoorbaar. Als zij merkt dat jij vrolijk blijft, met en zonder haar, maakt je dat meteen aantrekkelijker…

  Houd ons op de hoogte!

  @ F.,

  Bedankt voor je reactie. En blijf zo doorgaan, over je verliefdheid heen zetten. Dit hoort er soms ook bij, helaas.

  @ M.,

  Jaaaaa 😀

  @ Andy,

  Jawel, je kunt je ook meteen beter voelen door mijn E-coachsysteem. Het kan zelfs zonder mijn E-coachsysteem. Zie hoofdstuk 5 over actieve zelfverbetering 🙂

  Wat ik vermoed dat je meer succes hebt dan je denkt. Al vertaalt zich dat nu niet in een beter liefdesleven.

  Het belangrijkste voor jou is meer balans krijgen. Minder hoge up’s, en minder downs. Want het valt me op dat je het ene moment je uiterste best doet, en daarna weer geen moeite meer doet…

  Kom op, ga weer je best doen. En zonder te overdrijven uiteraard. Balans…

 • @ Victor

  wat je zegt bij Andy, die het ene moment zn uiterste best doet en het andere moment bij de pakken neer zit.
  heeft dat misschien te maken met een gebrek aan discipline?
  ik weet van mezelf dat ik dit (ook) weinig heb.
  ik zou zoizo eigenlijk wel willen weten wat voor invloed discipline en een gestructureerd leven heeft op je mentaliteit. weet je hier meer over victor?

 • @ M,

  Discipline, ik wil iets doen en ik kan het wel best aanhouden als het echt moet, desnoods maak ik zelf de weg vrij om toch voltehouden. Normaal is dit kort bij me. Soms wil ik alles hebben.

  Bij me is het eerder gebrek aan motivatie, waarom blijven proberen als het toch niets oplevert, zo werk je eigen in de nesten, dus wat doe ik, de ene moment zal ik me volledig erachter zetten, vanaf dat ik merk dat het niets uithaalt dan leg ik me inderdaad bij de pakken neerzit. Dan wringt het een paar dagen, dan start ik weer proper opnieuw. Als het dan niet lukt, dan krijgt ge een zware mentale tik, dat ze letterlijk bij de pakken zit. Nu kan ik het opvangen, iets waarvoor niet kon. Nu is het ok, dan eens het andere manier proberen.

  Hetzelfde bij mijn gevechtsport, daar zeggen dat ik veel te explosief ben en dat ik moet ontspannen voor ik me volledig geef op training(gevecht). Mijn ademhaling regelen is ook een probleem, nu ben ik zelf een tijdje cardiotrainingen bezig en moet zeggen het gaat al stukken beter, toch wringt er iets bij me vanbinnen.

  Ik ben een explosief type, ik wil het direct hebben anders gefaald.
  Ik steek al mijn energie erin, dan brand ik weer op en dan kom ik weer tot rust ( uitsterste best doen en daarna bij de pakken neerzitten)

  Toen ik verliefdwas , was ik ene die choastisch is, onstabiel, dat deed verliefdheid bij me. Dan wou ik ervoor gaan toen het al te laat was. Op den duur vraag ik me af hoe ik in elkaar steek.

  Nu zit ik letterlijk bij de pakken neer, min of meer. Ik laat het bezinken na de grote fout dat je kunt maken als man als je een pottentiele partner op het oog had en die in de vriendenzone terecht kwam. Nu ben ik meer bezig met lichaamstaal te ontcijferen. Non verbaal zegt veel meer dan verbaal. Deze manier wil ik wel eens uitproberen omdat het aanduidt welke vrouw single is of niet.

  @Victor

  Ik heb nog steeds weinig succes. Ik zal pas succes hebben als ik een aantal heb aansproken, nummer uitwisselen, afspraakjes, de manier waarop je gaat praten, hoe je makkelijk een vrouw haar intresse vergroot, hoe ze uw zo geweldig vinden. Ik heb dat nog niet bereikt, ik moet altijd toekijken op anderen die dan met veel geluk toch aan 1 aangeraakt zijn terwijl jij dan zo totaal achterblijft. Ik vind dit nietmeer prettig voor me, het geeft uw zo een negatieve sfeer en toch slaag ik er weer in om zo positief te blijven ondanks het me nog niet lukt. Ik zou zeggen, je moet al veel geluk hebben en toeval om dat voor elkaar te spele, terwijl ik weet dat je uw eigen geluk maakt, en dat toeval slechts de voorbereiding die je maakt met kruispunt van je zelf gemaakte geluk. Ik weet het wel balans zoeken, als choastische persoonlijkheid is dat bijna mission impossible.

 • @andy

  Hey andy, weet je wat het probleem is met jou (volgens mij). Je wilt het TE graag. Als je iets te graag wilt ga je met oogkleppen lopen. Als ik je een paar tips mag geven: doe eens intensief aan sport. Ga powertrainen, 4 keer per week en pas je voeding erop aan. Je moet eens je aandacht op jezelf gaan focussen en zien hoe je lichaam gespierder gaat worden. Dat geeft een boost aan je zelfbeeld. Probeer ook es wat nonchanlanter door het leven te gaan. ( door bv die oogkleppen af te zetten) .Want als je iets te hard wilt, dat ga je dat (onbewust) uitstralen. En dat kan de andere persoon als een zeer ongemakkelijk gevoel ervaren. Ik denk dat je vrouwen teveel “aanbidt”, hen teveel op een voetstuk zet. Zal ik je wat vertellen? Een vrouw is maar een vrouw. Net zoals een man maar een man is.
  Ik geef vrouwen altijd maar 2 kansen. Als ik iemand zie die me aanstaat zeg ik gewoon een goedendag. Reageert ze niet, dan geef ik haar krediet want ze kan me niet gehoord hebben, of was mss afgeleid ofzo. Kan gebeuren. Als ik haar de volgende keer weer begroet en ze zegt weer niets, dan denk ik: de boom in meid en geef haar nul komma nul aandacht, omdat ik weet dat er duizenden zijn in de wereld die haar kunnen vervangen. Hoop dat je er wat aan hebt.

 • @ Andy

  ik bedoelde eigenlijk ook discipline op andere vlakken dan het veroveren alleen.
  als ik bijvoorbeeld hard aan mijn schoolwerk heb gewerkt voel ik me een stuk beter. mischien omdat ik me dan nuttig voel en minder toegeef aan mijn verlangen naar aandacht. daarbij komt dat nadat ik hard voor school heb gewerkt, ik meer kan genieten van leuke dingen.

  maar waar jij ook eens aan moet denken is dat je misschien nog erg veel onverwerkte emoties hebt.
  in je reacties komt vaak naar voren dat je weinig geluk hebt gehad in relaties en andere dingen.
  probeer eens de tijd te nemen om dingen los te laten die je altijd al wilde maar nooit hebt gekregen.
  zoals bijvoorbeeld vriendschappen, erkenning, vrouwen waar je ooit een oogje op had enz..

 • @peter1

  Ja, ik wil het zo te graag. Ik wil ni eens achterblijven of anderen( vrienden, kennissen, familie) denken dat ik het niet in me heb terwijl ik het wel in me heb maar nog niet kunnen waarmaken of bereiken. Anders denken ze dat ene ben van forever alone, terwijl ik zie hoe anderen hun geluk wel beproeven, op dat vlak sta ik onder druk en weegt zwaar door op me.

  Ik train 3x per week gevechtsport en daarboven doe ik zelfs 4x per week cardiotraining, puur om een stevige conditie te hebben. Waarom zou ik moeten gaan poweren? Ik bezit spieren waar die mannen van powertraining jaloers op zijn en dat is allemaal via de natuurlijke weg, niet door powertraining. Ik ben zelf bezig om mijn eigen vet weg te krijgen, daardoor zal ik een stuk meer zelfvertrouwen krijgen.

  Ik ben op mijn eigen zeer nonchalant, enkel sommige zaken ben ik wel zeer chalant. Daar kan ik erg op ingaan. ik ga je zelfs een voorbeeld geven, zoals hoog bezoek hebben, waarbij zeer belangrijke van het land op bezoek zijn ergens, ik gedraag me alsof het personen zijn van jij en ik. Voor velen is dat een droom, voor me was dat een ervaring bij maar was niet opgewonden, het hoort bij het leven.

  Ik aanbid geen vrouwen, wat ik vroeger wel deed. Op het voetstuk zetten, dat is iets waar ik nog niet uit kan geraken. Ik geef teveel kansen omdat ik toch hun aanwezig toch heel fijn vind. Meestal vind ik de kracht niet om aantespreken, praatje maken enz. naar mijn weten moet je cool genoeg zijn, net dat tikkeltje meer intressant zijn, iets wat ik niet goed in ben.

  @M,

  Ik doe wat ik kan binnen mijn mogelijkheden, soms kan ik zo aan project of iets anders beginnen, na een tijdje ligt dat weer dwars omdat het dan nietmeer intresseert.

  Ik heb wel zeer sterke vriendschappen opgebouwd, enkel diegene die het waard waren. Al de rest waren mes in de rug stekers, enkel op uit omdat het hun goed uitkwam, zo heb velen gehad en 1 voor 1 beeindigd. Dit geld ook voor de vriendschappelijke vriendinnen, ik heb ze de rug toegekeerd omdat ze toch meestal iets nodig hadden voor hun eigen belang. Mijn kennis of iets anders wat ik bezit. Nu heb ik zeer weinig vriendschappelijke relaties met vrouwen buiten op een paar na waar ik altijd terecht kan.

  Over vrouwen op het oogje hebben, kan ik nog een zeer lange text schrijven maar ik doe het niet.
  Die zijn het niet waard om dat ze toch mijn aandacht hadden misbruikt omzelf in de aandacht te komen van andere gasten die, dan zelf op hun beurt die vrouwen misbruikt te worden door die gasten. Dat heeft me vaak overkomen, ik had zelfs een paar een kans gekregen nadat ze waren bedrogen en toch staken ze me de mes in de rug. Oftewel heb ik dan prijs, dan een paar dagen later om te vernemen dat die ene met een andere zat. Het is alsof ik geen besef heb om een vrouw te houden. Ik geef ze het allerbelangrijkste ding in een relatie en das vrijheid om te doen en te laten, daar maken ze misbruik van.

  In begin dacht ik dat ik nietmeer kon veroveren, versieren, verleiden. Nu heb ik na grondige zelfbeeld volledig heropgebouwd, daarna begonnen om lichaamstaal te leren verstaan. Soms begin ik te denken, wij zijn de smeerlappen niet, zij zijn het om u te misbruiken. Op dat zit een zwaar taboe, het zijn altijd mannen wordt er gezegd maar zij zijn net evenerg als de mannen.
  Soms zit ik daaraan te denken maar langs de andere kant wil ik dat succes met vrouwen onder de knie hebben. Dat weet ik omdat er een geboren verleider inme zit maar altijd tegengewerkt is door verschillende situaties, dat het niet meer durft. Dat probeer ik telkens te verbreken.

  @ Victor,

  Tijdens 1 van de trainingen van mijn gevechtsport, heeft 1 van de jongedames bij me gestaan om wat te trainen. Ik vind ze al meer dan een jaar leuk en bij sommige springen de vonken ervan af. Normaal zou sporten alles neutraliseren maar in dit geval verergeren, ik heb de dag nadien zo moeilijk. Telkens als ik die zie of als ze dicht bij me staat, dan sta ik in vuur en vlam; Ik heb dan al in de komende jaar paar dingen van haar ontdekt zelf. telkens als ik in haar buurt ben of als zij bij me staat voel ik me machteloos.
  Het precies dat verliefd zijn zo verschikkelijk erg is omdat je haar nog niet hebt verovert. Ik had de dag erna en vandaag, stevig eens aan cardiotraining gedaan om toch te neutraliseren. Nu gaat het weer vlot, mischien loop ik weer te hard van stapel, dit sleept al bijna 1 en half aan. Zij vind het zo telkens zeer leuk als ze me kan plagen of op me vitten om toch een leuke reactie te krijgen. nauwlettend houd ze me in het oog, ik daarin, heb niets door. Het lijkt een val te zijn, “dat verliefd zijn”

 • @ M.,

  Discipline speelt altijd een rol, al is het mijn inschatting dat het bij Andy niet het belangrijkste punt is.

  Je blijven inzetten, ook al pluk je hier pas de vruchten van op lange termijn, dat is de kunst… Ja, hier ga ik zeker nog meer over uitbrengen.

  @ Andy,

  Je zei:

  “vanaf dat ik merk dat het niets uithaalt dan leg ik me inderdaad bij de pakken neerzit.”

  Koppel de beloning ‘succes met vrouwen’ niet aan je zelfverbetering. Doe aan actieve zelfverbetering voor jezelf. Dat is de basis.

  Blijf dit doen, zonder telkens opnieuw te beginnen en weer op te geven.

  Je zei:

  “Hetzelfde bij mijn gevechtsport, daar zeggen dat ik veel te explosief ben en dat ik moet ontspannen voor ik me volledig geef op training(gevecht). Mijn ademhaling regelen is ook een probleem, nu ben ik zelf een tijdje cardiotrainingen bezig en moet zeggen het gaat al stukken beter, toch wringt er iets bij me vanbinnen.”

  Door meer balans te vinden word je ‘vanzelf’ beter in je sport. Je leert op de juiste momenten explosief te zijn. Een zachte hand/beweging kan je verder brengen.

  Meer bewust worden van je ademhaling en deze bewust beïnvloeden, zou je heel goed doen. Voor je sport, voor je gezondheid, voor je mentaliteit en uiteindelijk…. ja ook voor je liefdesleven.

  Je zei ook:

  “Ik ben een explosief type, ik wil het direct hebben anders gefaald.”

  Waarschijnlijk heb je ooit deze levensstrategie eigengemaakt uit noodzaak. Dat is meestal een onbewust proces. Je wilde ooit niet achterblijven, en dat was misschien voor levensbelang.

  Het punt is dat je je tegenwoordig volledig geïdentificeerd hebt met jezelf als ‘explosief type’. Je blijft daarmee in je explosieve rol gevangen.

  Zelfbeeld…

  En je zei:

  “Ik steek al mijn energie erin, dan brand ik weer op en dan kom ik weer tot rust ( uiterste best doen en daarna bij de pakken neerzitten)”

  Nee, dat is niet hetzelfde als tot rust komen. Je voelt je verslagen, je hebt bij wijze van spreken een paar beuken gehad en je ligt op de grond en je krabbelt niet meer op. Dat voelt als falen.

  Jezelf tot rust brengen is geen verlies of falen. Het is op een andere manier je energie gebruiken. Uiteindelijk kun je met minder moeite veel meer bereiken.

  Nog een citaat:

  “Ik laat het bezinken na de grote fout dat je kunt maken als man als je een potentiële partner op het oog had en die in de vriendenzone terecht kwam. ”

  Welnee, vriendschapszone mag je ook waarderen. Vriendschappen met vrouwen is voor jou belangrijk!

  Ja, in een vriendschap wil de ander ook van jouw steun profiteren. Dat hoort erbij. Het is een wisselwerking.

  En als laatste zei je:

  “Ik weet het wel balans zoeken, als chaotische persoonlijkheid is dat bijna mission impossible.”

  Iedereen heeft in meer of mindere mate een chaos in zijn/haar hoofd. Je kunt dat als nadeel zien, of als sterke punt. Voordeel: je bent extra creatief.

  Leer jezelf te ontspannen, zonder meteen als resultaat een afspraakje, telefoonnummer of wat dan ook te verwachten. Door oefening en geduld is het mission possible, ook voor jou.

  En je voelt je beter over jezelf, je bent meer tevreden over je leven. Dat is succes!

  Waarschuwing: goed teken dat de vonken er vanaf springen met die jongedame. Toch raad ik het voorlopig af om deze vrouw te Veroveren. Je sport is te belangrijk om daar risico’s te nemen (je straft jezelf af als je niet ‘scoort’).

  Advies: doe liefst 3 keer per dag de ontspanningsoefening zoals ik beschrijf op pagina 11 en 12 van het oefen-E-boek (E-coachsysteem).

 • @ Victor,

  Waaraan moet ik die succes met vrouwen koppelen? Het is alsof je direct succes zult hebben na het doornemen van deze cursus. Zo ging ik altijd vanuit en kwam bedrogen uit. Het wringt nog steeds na.
  Ik begin altijd opnieuw, anders blijf ik voorborduren op watgeen niet heeft gelukt.

  Afgelopen woensdag had ik een karate examen voor 1ste kyu en ik was niet geslaagd. Ik was eerst zo explosief en daarna viel ik weg, totaal weg. Ik kon geen constante houden. Mijn ademhaling is niet wat het moest zijn in tegenstelling van mijn hartslagritme, die zat dan weer goed dankzij de cardiotrainingen van de afgelopen maanden. Wat ik hiermee wil zeggen, ik bezweek onder stress, ik stortte ineen. Ondanks mijn explosieve karaktertrek, hield in mijn eigen zo goed mogelijk in stand. Ik kan gewoonweg niet onder stress of druk presteren. hetzelfde bij het veroveren van vrouwen, telkens als ik eraan begin, dan steek ik mijn eigen zodanig onder druk, gevolg dat het echt faalt.

  Waarom zou ik mijn eigen tot rust brengen? Ik ben dynamisch ingesteld. Er moet constant een vorm van actie zijn anders wordt het zo saai dat ik totaal nietsmeer doe.
  Het voelt als falen aan, ik heb gefaald wat een andere wel in slaagde, zo zal dat altijd zijn.

  Ik heb weinig vriendschappelijke vriendinnen, heb er zo een negatief ervaring mee.

  Ook al is zo choastisch in mijn hoofd, de laatste tijd zorgt er iets voor dat ik veel meer lach, zelf humor begin te maken en zelfs heel prettig vind als ze tenslotte ook ermee kunnen lachen.

  Nu weet ik het zelf ook nietmeer. Het enige wat ik weet dat ik een vriendin moet hebben om me in balance te krijgen.

 • @andy

  Meer relativeren, meer nonchalant door het leven gaan en u niet van wijs laten maken door verliefdheid. Verliefdheid is een chemische reactie, meer niet.
  Je denkt volgens mij teveel na over zaken waardoor jezelf verlamd. Echt waar, je aanbidt gewoon teveel vrouwen en neemt het allemaal te serieus. Chill out en als die ene meid je negeert of je ongeinteresseerd in je is, ni blijven stilstaan en verder gaan. Er is maar 1 weg, en dat is de weg vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *