Ik ben verliefd, wat nu?Je slaakt een diepe zucht en vraag vervolgens: “Ik ben verliefd, wat nu?”… Is het niet fantastisch om zot te zijn van iemand? De een vindt van wel, de ander vindt het een regelrechte ramp.

Hoe dan ook, helaas liggen er een paar gevaren op de loer als je echt hopeloos verliefd bent. Wees gewaarschuwd.

Bijvoorbeeld, je wordt passief uit angst om een blauwtje te lopen. Het resultaat is voorspelbaar: er gebeurt helemaal niets en het verlangen wordt alleen maar groter. Door het gevoel van onbereikbaarheid, exclusiviteit en de fantasie die meer en meer op zijn beloop gaat.

Of je hebt de neiging om meteen de liefde te verklaren. Onverstandig. Daarover straks meer, belangrijk om te weten!

Vandaag een video over wat je te doen staat als je de vlinders hebt gekregen.

 

Te snel verliefd geworden, liefdesverklaring afleggen of helaas in de friendzone terecht gekomen?

Nog een paar belangrijke artikelen voor het geval dat je smoor bent, afgestemd voor diverse persoonlijke situaties:

En zoals ik aangeef in de video hierboven, schrijf je in voor mijn gratis E-cursus, klik hier. Zie ook de artikelen over vrouwen versieren. Hoe dan ook, doe vooral aan actieve zelfverbetering, een must voor een beter liefdesleven…

Laat me weten hoe het met je gaat. Hoe hevig is je verliefdheid? Of wordt je nooit verliefd? Plaats je reactie hieronder. Ik reageer altijd!

Gerelateerd:

 • Verliefd – 7 Kenmerken van Verliefd zijn (61)
  Geregeld ontvang ik e-mail van mannen die zich afvragen of ze nu wel of niet verliefd zijn. Ze vragen zich af wat de kenmerken zijn. "Victor, kan ik niet een of andere test doen?" Deze mannen zijn in de war. Want ja, er is […]
 • Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3) (15)
  Is het je al gelukt om je verliefdheid iets te verminderen? Zie het vorige deel uit deze reeks: verliefdheid stoppen. Daarin kun je zien hoe een te hevige verliefdheid gecombineerd met onervarenheid de Verovering kan […]
 • Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid? (34)
  Te zien aan de e-mails die ik recentelijk ontvang, zijn veel van mijn cursisten dit jaar goed begonnen. De een heeft een paar leuke afspraakje geregeld, de ander is een bevredigende relatie aangegaan. Sommige hebben hun […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
Ik ben Verliefd, wat nu?
Trefwoorden:

60 reacties op “Ik ben Verliefd, wat nu?

 • Hey ik weet niet of dit ook een reactie/chat is voor vragen maar ik had een klein vraagje ( nouja klein…)
  Ik ben een jongen van 12 jaar woon in Noord-Brabant en heb een probleem. Ik ben namelijk verliefd op een meisje. Alleen dat meisje is het zusje van een vriend van me dus ik ben heel erg bang dat zij bijvoorbeeld nee zegt, omdat ik dus de vriend van haar broer ben. Kan iemand me daarmee helpen ofzo dankje alvast!!

  1. Beste Tim, leuk dat je reageert. Jouw verhaal zal vast herkenbaar zijn voor veel mensen; jeugdige herinneringen.

   Verliefd zijn hoeft op zich geen probleem te zijn. Geniet ervan!

   En je weet niet of ze nee gaat zeggen omdat je de vriend bent van haar broer. Misschien is het geen enkel punt.

   Maak contact met haar en kijk hoe ze reageert. Je hoeft sowieso niet meteen te zeggen dat je verliefd bent.

   Veel succes en plezier Tim.

 • ik ben verliefd op een meisje uit facebook, ik heb haar nog nooit ontmoet. Maar aangezien ik haar al een tijdje volg, zie ik dat ze anders is dan andere meisjes die ik gewoon ken. Ze is anders. In het begin voelde ik niks, tot ik haar aan volgen ben op facebook, begin ik gevoelens te krijgen voor haar. Door haar fotos en haar karakter.

  Nu ik ben verliefd op haar en uit angst ben ik beetje bang om een blauwtje te lopen. Ik wil haar dolgraag spreken, wat moet ik doen of hoe moet ik haar spreken via bericht?

  1. Hoi Healty,

   Je bent dus verliefd geworden op een vrouw die je nog nooit hebt ontmoet. Je kent haar alleen van Facebook.

   Weet dat hoe iemand zich presenteert en voordoet op Facebook, meestal behoorlijk anders in dan in het ‘echt’. Je weet dus weinig van haar werkelijke karakter.

   Wil je haar echt beter leren kennen, reageer af en toe op haar updates. Geen geslijm, simpelweg leuk reageren zonder meteen iets te willen. Kijk maar of en hoe ze reageert.

   Een vrouw wordt pas echt leuk als ze jou ook leuk en interessant vindt…

   Oh ja, ontmoet ondertussen ook mensen buiten Facebook. Alleen maar achter de computer zitten maakt je meestal niet aantrekkelijker. Veel succes!

  2. Hai ik ben ook verliefd op een dame en deed precies wat je op facebook doet maar ik denk dat het beste geen goed manier is om te gaan flirten, want als zij jou nooit in het echt ontmoet heeft dan denk ik dat niet goede beslissing is. Zal het beste mischien voor jou zijn om gezellig naar de kroeg of discotheek te gaan. Want is veel gezelliger als je iemand in de ogen gaat kijken dan maar op facebook contact maken.

   Zelfde deed ik met datingsites wat niet goeie manier is en verspeeld tijd en geld.

   Denk dat het beste voor je is om niet achterna te lopen maar op je af komen en je geduld neemt.

   Oorspronkelijk komt het vanzelf wel, het kan natuurlijk zijn als je naar een pretpark gaat of vakantie gaat ook je kans is een vrouw jou leuk zult vinden maar komt wel goed.

   Ik wens je vele succes en goed dat jezelf zegt wat je graag kwijt wilt.

   Vriendelijke groet : Andreas

 • Hey ik ben Jip en ben 16 jaar.
  Op school ben ik verliefd op een meisje.
  Ik heb haar nooit ontmoet en zij mij ook niet.
  Hoe kan ik haar aanspreken om haar te leren kennen?

  Gr. Jip

  1. Hey Jip,

   Zoals Andy al aangeeft hieronder,

   1. begroet haar;
   2. observeren (niet alleen haar, maar overal waar je bent. Word opmerkzaam…)

   1. Begroet met een glimlach; wees vriendelijk en maak contact.
   Na een paar keer groeten is de kans groot dat ook zij terug gaat groeten.

   2. Observeren is belangrijk. Na een tijdje kun je een extra opmerking maken. Willekeurige voorbeeld:

   “Hoi, wow, jij hebt een zware rugtas! Lukt het wel?” (Verbaast, speels.)

   Je opmerkingen hoeven weinig voor te stellen. Contact maken staat voorop.

   En verder: je bent verliefd. Doe je best om relax te blijven en haar eerst te leren kennen. Dat kan geregeld een uitdaging zijn, want gevoelens en verlangens kunnen soms de overhand krijgen.

   Veel succes Jip!

 • Hallo Jip,

  Je bent verliefd op een meisje, hoe ziet ze eruit?
  Nog nooit ontmoet en toch wil je haar veroveren. Dan doe je best eerst om contact te maken. Een simpele begroeting (hoi, hallo, hey of goedemorgen/middag ) en observeer haar. Bedenk een positief onderwerp zoals mode of haar lievelingseten. Let er wel op dat je eerst wat informatie haalt over die zaken zodat je nog wat langer kunt praten. iets wat veel kerels van jouw leeftijd doen en nog steeds zijn de versiertrucjes, jij zoekt er hier op maar je zal ze niet vinden.

  Waarom? Ze bestaan niet, die gouden versiertrucjes.

  Het simpelste wat je nu kan doen is, informatie verzamelen over allerlei onderwerpen, spreek haar aan zonder dat het iemand anders moet doen(belangrijk), probeer in je conversatie haar te peilen wat ze leuk zou vinden en natuurlijk plagen. De rest moet je zelf doen.

  Iets om in achterhoofd te houden ondanks dat je nu verliefd bent, dat je een blauwtje kan oplopen ( ze ziet jou niet staan, ze heeft al een vriendje op haar leeftijd). Wees dan niet boos op je eigen als je dat voorhebt, wees eerder blij dat je aangedurft hebt, er lopen nog zoveel verlegen jongens rond en jij zal iets meer kunnen dan een verlegen kerel.

 • Hoi!

  Ik ben een meisje van 17 en ik ben al een tijdje hopeloos verliefd op een jongen van mijn werk.
  Af en toe praten we wel, maar ik vind hem ondertussen zo leuk dat ik gewoon niet meer weet wat ik tegen hem moet zeggen. Voor de rest ben ik heel sociaal alleen bij hem word Ik opeens wat stiller. Ik heb geen idee of hij mij ook leuk vindt en ik weet ook niet hoe ik meer met hem in contact moet komen, want ik heb zijn nummer niet en werk is ook niet echt de beste plek om iemand beter te leren kennen. Het lijkt me leuk om een keer met hem af te spreken, maar dat durf ik ook niet zo te vragen. Dus mijn vraag is, wat moet ik nu doen?

  1. Hoi Lisa heb je lang haar? … Mannen vinden het nog wel eens erg verleidelijk als je met je haar speelt. Dus ga met een hand heel rustig door je haar, alsof je het kampt en liefkoost. Zo benadruk je je schoonheid en sensualiteit. Doe dit de eerstvolgende keer dat je hem weer ziet en/of spreekt. En als het even kan, maak oogcontact en glimlach.

   Doe het rustig aan, geen haast of druk. Je hoeft niet meteen heel sociaal te zijn. Zo met je haar spelen en oogcontact maken kan het balletje al aan het rollen brengen. Wie weet gaat hij zijn best doen…

   Voor alle dames, non-verbaal flirten kan heel krachtig zijn!
   Voor alle heren: kom op man, aanspreken en initiatief nemen! Zeker als ze met haar haar speelt πŸ˜‰

 • Hoi ik ben 16 jaar en ik vind een meisje leuk op school en ze weet dat ik op haar ben maar ik durf niet echt te praten met haar. En soms als ik probeer dan word ik helemaal rood en dan kan ze zien dat ik voor gek sta. Niet alleen voor haar maar ook voor haar vriendinnen, en ik hoop dat iemand mij kan helpen alvast bedankt.

  1. Devid, je hoeft niet meteen te praten met haar. Oefen met oogcontact en een glimlach. En wanneer jij/zij langsloopt, begroet haar. Kijk maar wat er gebeurt.

   Zet jezelf niet zo onder druk. Een begroeting kan veel van je spanning verminderen. Je zult zien: ze bijt niet, haar vriendinnen ook niet. (Die lijken misschien zeker van zichzelf, maar in werkelijkheid zijn ze vaak erg onzeker.)

   En je staat niet voor de gek als je rood wordt, behalve als je jezelf dat inbeeldt. Als je rood bent dan ben je rood. Als je groen bent, ben je groen. En dat je initiatief neemt (oogcontact, glimlach, begroeten) doe je in de eerste plaats voor jezelf!

   Als ik dit had geweten op jouw leeftijd…

 • Hallo,
  Ik ben een 16 jarige jongen en ik ben verliefd op iemand uit mn klas, we spreken elkaar wel eens maar nooit echt een lang gesprek 1 op 1. Ik heb op Valentijnsdag anonieme al een roos naar haar toegestuurd, dat vond ik al een grote stap. II vind haar al een lange tijd leuk maar ik vind het moeilijk om een afspraakje te regelen. Advies?
  Jesper

  1. Hoi Jesper,

   In plaats te focussen op een afspraakje (dat legt teveel druk op jezelf nu, zo lijkt het), doe je best om geregeld een gesprekje aan te gaan. Leer haar eerst maar beter kennen.

   Wanneer je het contact geregeld bent aangegaan (al is het maar een enthousiaste hoi, met een glimlach op je gezicht), komt het maken van een afspraakje dichterbij.

   Stap voor stap, steeds verder. Je hoeft geen grote stappen te nemen als dat (nu nog) te moeilijk voor je is. Al doende leert men.

   Veel succes Jesper!

 • Help wat moet ik doen! Ik vind een jongen heel erg leuk, maar ik ben bang dat ik hem nooit meer zie (hij was een tegenstander van mij) en als ik hem niet nog eens zie ga ik flippen. Ik denk dat hij mij ook leuk vind, want elke keer als ik wat zei lachte hij verlegen en hij probeerde oogcontact te maken, hij was ook SUPER aardig voor mij. Please reageer…

  1. Beste anoniempje, hoezo was hij een tegenstander? Heb je hem ontmoet tijdens het sporten of iets dergelijks?

   Een voorzichtige aanpak kan zijn: zeg hallo en vraag of hij Facebook heeft. Maak een connectie en kijk of hij toehapt. Nog beter is om een gesprekje aan te gaan en vervolgens een drankje voor te stellen.

   Doe in ieder geval iets! En als je hem nooit meer ziet, jammer natuurlijk. Misschien ook wel verdrietig. Maar daar kom je wel doorheen, let maar op!

 • Beste Victor,

  Ik zit met een impasse: Dames ‘leuk vinden’ gaat niet echt. De zeer beperkte meiden waartoe ik me aangetrokken voelde, deden meer met me dan ik hoopte. Hallo zeggen werd na verloop van tijd al een taak waar mn maag zich al van omkeerde. De dames in kwestie vond ik vaak al vanaf de eerste ontmoeting zeer prettig gezelschap, maar na weken/maanden/jaren konden mijn emoties groeien en de zenuwen ondragelijk worden.
  Om deze reden stoot ik leuke dames ook af vermoed ik: “gewoon doen” lukt niet meer. Ik voel me zeer onwennig en bang, bevries daardoor.

  Ik merk aan mijzelf dat ik steeds defensiver wordt tegenover mijn emoties. Ik probeer uit alle macht meiden die ik leuk vindt te haten, weiger emoties toe te laten, laat staan te uiten. Dit waarschijnlijk dus om me tegen de pijn te beschermen.

  Is dit toelaatbaar gedrag? Hoe kan ik het verhelpen?

  Alvast dank!

  1. Beste Pano,

   Dit klinkt alsof je met iets worstelt en dat je het blijft voeden met verschillende emoties.

   Bijvoorbeeld, proberen de leuke meiden te haten… stop daarmee! Je bent jezelf alleen maar aan het opladen voor nog meer stagnering.

   Belangrijkste advies: even alles met rust laten. Je moet nu niets, je hoeft niets. Neem rust, kom tot jezelf.

   Wanneer je weer tot rust bent gekomen dan volgt mijn volgende advies: IEDEREEN begroeten. Zonder doelstelling, Niet alleen de meiden die je leuk vindt (hoewel, je weet niet eens of ze echt leuk vindt, waarschijnlijk vind je ze voornamelijk aantrekkelijk en heb je ze verder nauwelijks leren kennen…). Begroet mannen, vrouwen, jong, oud, (on)aantrekkelijk, bekend en onbekend.

   Je staat er een stuk beter voor als je er een gewoonte van hebt gemaakt om iedereen te begroeten. First things first.

 • Hoihoi,

  Ik ben een meisje van 16, en ik zit dus met een probleem, althans in mijn ogen is het een ‘probleem’.
  Ik ben echt mega verliefd op een jongen(18) uit mijn klas.. Hij zit ook nog is naast me. Op school hebben we het vaak best wel gezellig enzo, vorige week hadden we eindgala, dat was niet zo’n geslaagd feest, maar des ondanks hebben we t echt heel gezellig gehad, samen met mijn beste vriendin erbij, en zijn 2 vrienden (zijn 2 vrienden zitten tevens ook in mijn klas), veel gelachen etc. In de pauzes op school zitten we ook altijd in dat groepje van 5 bij elkaar.

  Gister hadden we een klassenuitje(mijn klas bestaat even tussendoor uit 8 leerlingen), en gingen in de middag ergens eten bij een pannenkoekenhuis. In de morgen heb ik eindelijk durven vertellen in de klas dat ik een soort ‘eetprobleem’ heb (wat voor mij inhoud dat ik door onzekerheid bijna niet in het bijzijn van anderen durf te eten, omdat ik dan denk dat andere denken ‘goh, die zal wel veel eten, daarom is ze zo dik etc). Voornamelijk was ik bang voor zijn reactie, dat hij me raar zou vinden ofzo. Dat was dus helemaal niet het geval! Hij reageerde er echt goed op, en zei dat hij me zou willen helpen enzo, en in de middag heeft ie me er ook nog mee geholpen, door mij alsnog iets te laten bestellen, en wat te eten enzo. Op de weg terug naar school (we gingen te voet naar de stad) heeft hij me heel de weg geduwd (geduwd in de zin van een rolstoel waar ik in zit. Ik kan ook gewoon lopen, maar voor lange afstanden heb ik m, en ik kan trouwens heel goed zelf rijden). Mijn beste vriendin zei dat ie dat niet zomaar zou doen enz. En dat hij mij altijd lang aan kijkt enzo. Dat laatste valt mij ook op, dat hij mij altijd zo lang aankijkt, ook als hij met iemand anders praat, en dan kijkt ie met zo’n blik in zn ogen (ik kan t niet beschrijven, maar anders dan als ie naar mijn vriendin kijkt).

  Er zijn natuurlijk wel meer dingen gebeurd enz zoals wat hierboven allemaal staat, maar dan wordt dit bericht een beetje lang ben ik bang πŸ˜› :$. Mijn vriendin denkt dat hij mij ook leuk vind, maar ik heb echt geen idee, ik heb ook echt helemaal geen idee van wat ik nou verder moet doen?? Aankomende week zie ik hem nog, bij de certificaten uitreiking van examens, dan blijft ie woensdag net als mij, heel de middag op school (de uitreiking is pas om half 5, en in de morgen hebben we onze laatste mondeling examen), en volgend jaar zitten we ook nog bij elkaar in de klas. Ik hoop dat je me misschien kan helpen ? Of dat je een idee hebt wat ik verder zou kunnen doen? Zou er enigszins een kans kunnen zijn dat hij mij ook leuk vind ?? Ik ben trouwens wel te verlegen om het zelf aan hem te vragen.
  alvast bedankt,

  Sasha

  1. Hoi Sasha,

   Je hebt open kaart gespeeld door te vertellen voer je eetprobleem, mijn complimenten! Weet dat veel (!) meisjes en jonge vrouwen eetproblemen hebben en daar nooit over durven spreken. Jij wel, echt sterk van je.

   Heb je al overwogen om naar de huisarts te gaan met de vraag of je daar met een professional over kunt spreken? Daarmee kun je voorkomen dat het probleem zich verergert en bovenal, dat het zelfs verholpen wordt. Let maar op, je wordt extra zelfverzekerd.

   Maar goed, dat is niet waarom je een reactie hebt geplaatst. Het gaat om de jongen waar je een oogje op hebt.

   Of hij je Γ¨cht leuk vindt of niet, dat is moeilijk te zeggen. De kans is ook aanwezig dat hij dat ook nog niet weet. Ik zou het hem niet vragen, maar eerder een balletje opwerpen en kijken of hij deze op een leuke manier terug speelt.

   Dus, wanneer je hem ziet kun je hem gewoon uitnodigen om iets leuks te gaan doen (een afspraakje, 1-op-1). Een drankje drinken in de stad bijvoorbeeld. Of dat je zijn mening goed kan gebruiken wanneer je een paar jurkjes of schoenen past. Niet uitgebreid shoppen, maar gewoon iets passen. Onthoud dat jongens graag willen helpen…

   Tijdens het afspraakje leren jullie elkaar beter kennen en wie weet. Het kan zijn dat hij een stuk minder leuk blijkt dan je nu denkt. Of misschien neemt hij zelf initiatief verder tijdens het afspraakje πŸ™‚

   Wie niet waagt, die niet wint. Kom op, gooi dat balletje op!

   Veel succes en plezier.

 • Hallo Victor,

  Ik ben een vrouw, 26 jaar en al 3 jaar hopeloos verliefd op dezelfde man! Heb hem ontmoet op zijn werk en ik probeer er alles aan te doen om de verliefdheid tegen te gaan. Daten, sporten. Hem 6 maanden tot anderhalf jaar vermijden echt ALLES om maar niet aan hem te denken.

  Dit jaar heeft een collega van hem mij geholpen om met een bepaalde smoes hem een beetje uit te kunnen horen over mij. Hij vertelde dus aan zijn collega dat hij mij had ontmoet en dat ik hem meer deed dan zijn collega had verwacht. Althans dat zei hij dan niet maar dacht hij wel aan hem te zien. Maar de ramp van deze verliefdheid is dat zijn collega mij vertelde dat hij getrouwd is en zelfs al een dochtertje heeft!!

  Maar het stomme is dat ik hem afgelopen vrijdag weer heb gezien en hij mij toch altijd wel het gevoel geeft dat ik speciaal voor hem ben. Hij lacht ook verlegen naar mij en vroeg zelfs of ik een vriend had en hoe oud ik ben. Maar hij is erg gelovig en ik weet dat ik hem moet vergeten. Ik weet alleen niet hoe!!

  Wat moet ik doen? Het vertellen of hem definitief ontlopen?
  mvg,

  Anoniempje26

 • Hallo,
  Ik ben verliefd op mijn vriendins broer .
  En soms heb ik gevoeld dat hij geen gevoelens voor mij heeft en begon ik hem te vergeten maar nu denk ik alweer dat hij toch op mij is hij na aapt mij is dat een teken dag hij op mij is ?????

  1. Nimzz, of hij gevoelens heeft kan ik na je korte reactie niet zeggen. Het sturen van een app-bericht hoeft niet te betekenen dat hij verliefd is.

   Onthoud: vaak gaat er tijd overheen voordat iemand gevoelens ontwikkelt. Meestal is het niet pats boem en daar is de verliefdheid…

 • Tja…wat moet je met verliefdheid….ben zelf drumleraar (38) en heb meerdere meiden van rond de 14 jaar die verliefd op me zijn waarvan 1 duidelijk meer dan de anderen. Dwz dat ze neurient, voorzich uitstaren (dromerig), oogcontact maken en als je terug kijkt gelijk wegkijken naar beneden, heel stil zijn als ik in de buurt kom om wat uit te leggen, smoezen met haar vriendinnen, op een bbq eten en drinken voor me willen halen etc.

  Begrijp me niet verkeerd maar dit is al ruim een jaar aan de gang.
  En nee tuurlijk ga ik hier niet op in, haar ouders weten het ook dat ze verliefd op mij is, pas geleden nog met hun gepraat wat erg gezellig was. Nogmaals ik negeer het maar blijf wel normaal tegen haar doen.

  Hopelijk helpt dit andere mensen die dit als een serieus probleem zien.

   1. Ik ben nogal verliefd op. een meisje.
    Ik ga wel met haar om en zit wel eens naast haar alleen durf haar niet verkering te vragen of op date.
    Omdat er een kans bestaat dat ik dan afgewezen word en de hele school het weet. Wat moet ik doen?

    1. Nou weetje niels toen ik nog jong was heb ik ook zoveel meegemaakt.

     Je bent gelukkig niet het enige die zelfde probleem heeft.

     Zal zeggen wees lekker jezelf en laat je niet dwingen wat niet mag.

     Sommige vrouwen komen er keer achter dat innerlijk en betrouwbaarheid veel belangrijker is dan mooiste zijn van uitzien.

     Wens je het beste en succes en komt allemaal wel goed, neem je tijd en geduld.

     Groetjes Andreas

  1. Jeejtje Sjaak de tiener meisjes worden vandaag de dag gekker of heb niet goed gelezen.

   Maar inderdaad moet je die meisjes niks van aantrekken.

   Weet zeker komt vanzelf iemand die op jou leeftijd praatje wilt maken om elkaar gelukkig ervan kan maken.

   Zelf heb ik ook nog geen vriendin en nooit gehad ook.

   Klinkt vreemd maar is de keuze van mij dat ik niet aan toe ben.

 • Goeie dag, ik heet Andreas 25 jaar

  Ik vindt het geweldig dat hier tips zijn als je iemand verliefd bent en je komt er achter dat het af en toe niet makkelijk is.

  Ik ben erg verliefd geraakt en nog steeds maar helaas heeft zij vriend.

  Maar ik had met haar samen wezen skiΓ«n op wintersport in Oostenrijk 2005 tien jaar geleden en was toevallig dat zij mij leuk vond.

  Ik was uitgenodigd bij haar hotel om naar sauna te gaan en hadden elkaar veel lol en z’n broer was ook erg aardig en in die avond ging ik samen naar cafΓ© om te gaan drinken.

  Maar toen die tijd gaf zij haar msn was in die tijd erg populair en hadden 2 jaar contact.

  Later had zij met iemand anders en heb helaas niet kunnen afspreken toen ik 15 was.

  Maar het laatst ik haar gesproken had was vorig jaar, naja helaas zou ik haar niet meer spreken omdat zij model is maar als nog, hoef zij niet te negeren als ik wil praten want lijk me onbeschoft.

  Maar ik begrijp dat natuurlijk geen zin heeft om te dwingen maar is erg jammer, was ook hele leuke tijd en zal ook niet vergeten. Natuurlijk gaat het leven gewoon Door en je moet helaas los laten en rust geven, soms lijkt wel of je niet bestaat en dat je geen kans krijgt wat je graag wilt.

  Maar alsnog wil ik iets zeggen:

  Beste milou ik wil je bedanken voor alle leuke tijd die je voor mij gegeven hebt,

  Ik snap dat je geen interesse in mij hebt maar wil je laten weten dat ik erg gezellig vond met jou in wintersport Hoe veel lol elkaar hadden.

  Ik vind je heel leuke dame, spontaan, en grappig hoe je lacht.

  Ik hoop dat je zeer gelukkig bent wie je nu omgaat en de juiste keuze gemaakt heb om gelukkig van elkaar worden.

  Ik zal je nooit vergeten hoe leuk je ook was en nog steeds Hoe leuk je bent,

  Ik wens je aller beste in je toekomst met de liefde in je leven.

  Met veel liefs x Andreas

 • Hallo Victor, ik ben Niels (16 jaar). Ik loop al een tijdje met mijn gevoelens te strugglen. Ik heb een meisje ontmoet, maar ik zit een soort van in de friendzone. Ik heb al aangegeven dat ik haar leuk vond, maar ze weet zelf niet echt wat ze wil en ook voor mij is dat niet duidelijk. Ik loop een beetje vast en heb niet echt een idee wat ik aan het doen ben. Ze doet wel close (bv wilt ze dat ik haar vasthou omdat ze het koud had). Nu loop ik echter vast.

  Kunt u mij aub adviseren?
  Groetjes

  1. Niels, jullie zijn beide nog erg jong. Zo vreemd is het niet dat ze niet weet wat ze wil. (Dit komt ook veel voor op latere leeftijd πŸ˜‰ )

   Advies: spreek vaker met haar af. Ga samen leuke dingen doen. De stad in, een film kijken, een potje poolen, wat dan ook. Niet alleen kan er dan eventueel iets ontstaan, je doet ook belangrijke ervaring op als jonge man!

 • Hallo Victor,

  Ik ben 19 jaar. Ik heb een meisje op het oog. Ik heb haar in de bus naar school/ naar huis voor het eerst gezien. (Bijna) elke dag zie ik haar in die ene 2 bussen want er zijn 2 bussen nodig om naar huis te gaan vanaf school. we zitten beide op dezelfde MBO school maar volgen een andere opleiding, dus zullen wij elkaar op school nooit zien. Ik heb haar ook een paar keer gezien in de sportschool (nu niet meer). Ik durf haar niet aan te spreken, want ik weet niet wat ik moet doen/zeggen, hoe ik het moet aanpakken zeg maar. Ik weet ook niet of zij al iemand leuk vindt/ al een vriend heeft, want ik heb het vermoeden (ik weet het niet zeker) dat zij net met iemand heeft of bijna met iemand heeft. Ik wacht eigenlijk op het goede moment wanneer zij alleen op de bus halte staat, of als ik toevallig naast haar zit in de bus.

  Wat moet ik doen?
  Alvast bedankt voor jouw antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Manoli

 • Beste victor

  Ik ben rick en ben 16 jaar oud. Ik vindt al een tijdje een meisje leuk en we zijn al meer dan 10 jaar vrienden en het is nou tijd voor de volgende stap. Zou jij wat tips kunnen geven om met haar te flirte en hoe ik uberhoud moet flirte. Want ik wil graag een volgende stap maken. En hoe maak ik haar verlieft op mij?.

  M.v.g rick

 • Hallo, ik ben dus al een jaar op een jongen verliefd. Als ik hem tegenkom sta mijn hart te knallen van liefde. Maar het probleem is dat het niemand weet, mijn broers mogen hem niet eens en ik durf het ook niet om het tegen mijn vriendinnen te vertellen over hem. En ik weet ook of hij ook mij is hij kijkt mij soms wel aan, maar ja dat als gewone vrienden zijn. Wat moet ik doen, moet ik met hem praten over mijn gevoelens of niet?

  Groetjes
  Esra

  1. Beste esra, een praatje maken met een jongen lijk me normaal.

   Maar over gevoelens kun je het beste met hem keer vragen of hij het leuk vindt om beter te leren kennen. samen lunchen of uitgaan wat meeste jongeren doen.

   Mocht het niet juiste uit komen, zijn gelukkig genoeg jongens in de wereld.

   wens je succes, liefs Andreas

  2. Beste Esra, ik weet het, laat antwoord…

   Hoe staat het er nu voor? Misschien heb je een update.

   Belangrijk: zorg als het even kan dat je het met iemand kunt bespreken die je kunt vertrouwen. Steun van een goede vriend, vriendin of familielid kan je helpen om beter met de situatie om te gaan. Dan heb je ook meer vrijheid om bijvoorbeeld contact te maken.

   Gelukkig heb je in ieder geval je hart gelucht hier op mijn blog!

 • Hallo Victor

  Heb een probleem en vraag tegelijk: ik ben een 5 tal maand geleden heeeeeel hard verliefd geweest, nog maar de 2e keer in mn leven zo intens eigenlijk. De eerste keer was al 20 jaar geleden en dat is uitgedraaid op een sisser (lees afwijzing). Toen kon ik eigenlijk met mn verliefde gevoelens en afwijzing niet om, maar jah, ik was ook toen een jonge knaap, naief en onervaren. Dus ik vergeef het mezelf. Maar nu: 20 jaar later. Ik wist het ook weer niet meer. Ik heb het weer serieus verknoeid en zij heeft dus zelfs mn mobiel nummer geblokkeerd. Puur rationeel gezien was er geen spontaniteit tss ons (wat voor mij een essentie is in een relatie tss mensen) en de communicatie was ook wat ondermaats. We hebben een totaal verschillende culturele achtergrond. En toch was er die verliefdheid. Ja, ze wilde vrienden blijven, dat wel. Op een gegeven moment, smorgens bij het ontwaken realiseerde ik dat deze situatie onhoudbaar was en een keuze moest maken om weer controle te nemen over mn leven. Ik heb haar geen leuke tekstbericht verstuurd en zij heeft als reactie daarop mij geblokkeerd.

  Nu: ik ben eigenlijk heel ontgoocheld over mezelf. Dat ik als volwassene het allemaal zover heb laten komen. Als ik alles analiseer, is het mijn toedoen, mijn keuzes die er hebben voor gezorgd dat alles zo is negatief uitgedraaid. Victor, wat moet ik doen als ik weer verliefd word?? Ik weet het niet!! Hoe moet ik met verliefde gevoelens omgaan als ze er weer zijn? Heb schrik om de volgende keer het weer te verknoeien. Help me!

  1. Beste Danny, Ik herken je probleem. Dat is precies hetzelfde wat bij mij is overkomen.

   Je kan het beste met rust laten en vedder in het leven een ander leuke vrouw ontmoeten.

   Want Dwingen heeft namelijk geen nut, Maar ik snap je gevoelens.

   Er zijn genoeg vissen in de zee, Toen ik enorm verliefd was op een meisje deed zij exact hetzelfde blokkeren via Whatsapp of Facebook, Vooral negeren is onbeschoft als wat.

   Je moet het zo zien dat zij totaal niet waard is, Denk aan jezelf dat je meer waard bent wie dan ook om je heen staat.

   Je zult echt een leukere vrouw om je heen hebben vergeleken waar je verliefd op bent.

   Ik heb zelf ook moeite mee maar is beste manier om jezelf te redden.

   Ik Wens je sterkte en succes. vriendelijke groet Andreas.

   1. Hallo Andreas en Victor

    Ik laat het ook verder met rust, want ze heeft me nummer geblokkeerd dus jah, ik kan ook niet anders. Maar ik ben meer ontgoocheld in mezelf. Ik dacht dat ik eindelijk na 20 jaar als volwassene, eindelijk eens wist hoe ik met afwijzing na verliefdheid op volwassen manier mee kon omgaan. En het enigste wat ik heb gepresteerd…..is dat ik het eigenlijk gewoon heb verknoeid. Het positieve van het verhaal is dat ik op een morgen een keuze heb gemaakt, de keuze dat ik werkelijk wou kappen met een situatie die bestond uit hoop, een friendzone. Ik wilde weer controle over mn leven want heel die situatie ( zij wilde vrienden blijven en met blijven weggaan), zorgde ervoor dat alles “hangende” werd, uitzichtloos zelfs in mijn ogen.

    Maar zelfs nu, nadat ik mn keuze heb gemaakt, blijft er toch nog een gevoel hangen dat rationeel gezien ik de juiste keuze heb gemaakt, maar emotioneel blijft er weer een leegte achter, en een enorme teleurstelling in mezelf. Het geeft me een onzekerheid dat ik volgende keer niet meer weet wat doen ik weer verliefd wordt (en ik word sowieso al zelden verliefd πŸ™ ).

    1. Beste Danny, Ik heb zo gevoel je vriendin stiekem is vreemd gegaan, zonder enige reden jou te laten verzinken op deze manier.

     Ik weet hoe smerig vrouwen zijn, Maar is heel goed dat je goeie keuze hebt gemaakt voor je zelf eigen weg te vinden.

     Je heb zelf niet verknoeid maar je verwacht het niet wat zij uitspookt.

     Beste tot nu toe lekker voor je zelf met vrienden om te gaan en voor je zelf opkomen.

     Ik weet dat het niet makkelijk is, Maar diep van binnen voel je enorm rot.

     Geloof mij degene jou gevoelens pijn gedaan heeft krijgt zometeen schop terug.

     Mocht je iets erover vertellen kan je gerust erover praten, Want het probleem hoor ik niks anders, en vooral vaker als een stel kapot gaat zijn het vrouwen die vaak aandacht willen.

     Wens je veel sterkte en hou je rustig voor je zelf en probeer leuke dingen te doen waar je beter bij voelt.

     vriendelijke groet: Andreas

  2. Toen kon ik eigenlijk met mn verliefde gevoelens en afwijzing niet om, maar jah, ik was ook toen een jonge knaap, naief en onervaren. Dus ik vergeef het mezelf.

   Mijn complimenten Danny, je bent gegroeid. En jezelf vergeven is erg belangrijk!

   Maar nu: 20 jaar later. Ik wist het ook weer niet meer. Ik heb het weer serieus verknoeid en zij heeft dus zelfs mn mobiel nummer geblokkeerd.

   Niet leuk om mee te maken, ik begrijp het wel.

   Belangrijk om te weten: het is een nieuwe situatie. Maak niet de vergissing om te denken dat je exact hetzelfde fout hebt gedaan. Deze nieuwe ervaring kan als een les zijn om jezelf verder te ontwikkelen.

   Durf het jezelf te vergeven… Je kunt het, je hebt dat al eerder gedaan.

   Puur rationeel gezien was er geen spontaniteit tss ons (wat voor mij een essentie is in een relatie tss mensen)

   Spontaniteit heeft als basis ‘veiligheid’ nodig. Als een of beiden zich gevoelsmatig onvoldoende veilig voelt, gaat dat ten koste van de creativiteit (spontaniteit…)

   We hebben een totaal verschillende culturele achtergrond.

   Dat is natuurlijk wel interessant πŸ™‚

   Ik heb haar geen leuke tekstbericht verstuurd en zij heeft als reactie daarop mij geblokkeerd.

   Je geeft geen details, dus het is moeilijk om in te haken. Maar dat is wellicht niet nodig in dit geval.

   Hoe dan ook, je hebt je controle terug genomen. Dat had vermoedelijk ook zonder dat tekstbericht gekund. Maar, je hebt dus de controle terug! Dat is het belangrijkste.

   Nu: ik ben eigenlijk heel ontgoocheld over mezelf. Dat ik als volwassene het allemaal zover heb laten komen. Als ik alles analyseer, is het mijn toedoen, mijn keuzes die er hebben voor gezorgd dat alles zo is negatief uitgedraaid.

   Je keuzes hebben gemaakt dat je weer een ervaring rijker bent. Teveel mensen blijven passief, doen niets. Jij hebt tenminste IETS gedaan. Achteraf gezien vast niet het meest verstandige. Maar beste man, je verdient absoluut een pluim voor je activiteit!

   Je kunt hier van leren. En in de toekomst kun je andere keuzes maken. Je ontdekt daarna weer hoe dat voor jou uitpakt. Wellicht kun je daar ook weer van leren.

   Stap voor stap, beter en beter.

   Victor, wat moet ik doen als ik weer verliefd word?? Ik weet het niet!! Hoe moet ik met verliefde gevoelens omgaan als ze er weer zijn? Heb schrik om de volgende keer het weer te verknoeien. Help me!

   Hier is geen kant-en-klaar-antwoord op te geven. Vooral omdat je niet aangeeft hoe je precies met je verliefdheidsgevoelens bent omgegaan; en hoe het in zijn geheel is verlopen.

   Toch durf ik te beweren dat de manier waarop je met je verliefdheidsgevoelens omgaat, een afspiegeling is van hoe je in zijn algemeenheid met je emoties en verlangens omgaat. (Daarom is je nieuwe teleurstelling/tegenslag een kans om jezelf verder te verbeteren…)

   Het is de kunst om zowel bewust te zijn van je emoties en deze zelfs te omarmen. Zodat je er meer vat op kunt krijgen, zodat je jezelf kunt steunen en meer invloed op je leven kunt krijgen.

   Stap 1. Jezelf vergeven dat je fouten maakt en accepteren dat tegenslagen ook bij het leven horen.
   Stap 2. Je bewust worden van je gedachten en emoties.

   Mijn excuses voor mijn late antwoord Danny! Ik waardeer je reacties heel erg!

 • Hallo Andreas, Victor

  Bedankt om de moeite die je doet om dit te lezen. Ik kan hier moeilijk alles uit de doeken doen maar het gaat hier niet om een relatie, enkel om een afwijzing na verliefdheid.

  Na een paar dates met haar had ik het gevoel dat ik nog 50 dates met haar mocht gaan doen maar ik niet veel verder zou staan dan de eerste date. Dus nam ik initiatief en vroeg haar, hoe het eigenlijk tussen “ons” zat. Ze zei dat ze niet klaar was voor een relatie maar wel met me wilde blijven uitgaan en dingen doen. Vrienden blijven dus. Een paar weken na afwijzing werd ik smorgens wakker en besefte dat de situatie voor mij niet langer houdbaar was. Ik heb minder fraaie dingen getekst die ze me blijkbaar kwalijk nam want ze heeft me nummer geblokkeerd. (ik zou in haar plaats hetzelfde hebben gedaan). Maar ik wilde gewoon terug controle over mn leven. Dat laatste sprankeltje hoofd moest uit mn hoofd, murw geslagen worden zeg maar. Het klinkt heel gek voor sommige mensen, maar als ik het gevoel heb dat er geen weg meer trug is en ikzelf die keuze heb gemaakt, dan pas kan ik verder. Stel dat ik vriend was gebleven, was er steeds die hoop en verliefdheid in me.

  Op zich ben ik al lang over de afwijzing heen alleen….alleen ben ik wat teleurgesteld in mezelf. Ik weet eigenlijk niet meer wat doen als ik volgende keer weer verliefd word. Hoe aanpakken? Ik vind het erg dat ik als een volwassen man, met een beroep van veel verantwoordelijkheid, niet weet hoe ik op zo’n situatie moet reageren en bijgevolg als een klein kind reageer.

  Grts

  1. Na een paar dates met haar had ik het gevoel dat ik nog 50 dates met haar mocht gaan doen maar ik niet veel verder zou staan dan de eerste date. Dus nam ik initiatief en vroeg haar, hoe het eigenlijk tussen β€œons” zat.

   Dat bedoel ik dus. Je nam het heft in eigen handen. πŸ˜€

   Ze zei dat ze niet klaar was voor een relatie maar wel met me wilde blijven uitgaan en dingen doen. Vrienden blijven dus.

   Hm. Dus ze vond het wel fijn om met je om te gaan. Een goede basis Danny.

   Wellicht is het goed om wat meer het risico op te zoeken in het contact met vrouwen. Doe je best om wat meer te flirten tijdens afspraakjes. Zo wordt het duidelijk dat contact met jou niet alleen maar vriendschappelijk is, maar ook sensueel en seksueel van aard kan zijn.

   Oefening: flirt in het dagelijkse leven, ook met mensen waar je (nog) geen oogje op hebt. Doe het lang en vaak genoeg en je maakt het je eigen. Het geeft je uiteindelijk meer zekerheid en gevoelens van veiligheid wat betreft het nemen van kleine risico’s.

   Het is de vrolijke glimlach tegen de onbekende vrouw die iets verderop in de bus zit. Het is de speelse opmerking: “Dames gaan voor” wanneer je de deur openhoudt in een horecagelegenheid (of waar dan ook). Het is de proost beweging met je glas wanneer je oogcontact maakt met een vrouw verderop. … Eindeloos veel mogelijkheden!

   alleen ben ik wat teleurgesteld in mezelf

   Over wat precies ben je teleurgesteld in jezelf?

   Ik vind het erg dat ik als een volwassen man, met een beroep van veel verantwoordelijkheid, niet weet hoe ik op zo’n situatie moet reageren en bijgevolg als een klein kind reageer.

   Haah. Je persoonlijkheid kent allerlei kanten, facetten.

   Je succes/kracht op werkvlak gebruik je nu als maatstaf voor alles wat je doet in het leven. Dat is onredelijk. Je hoeft niet onfeilbaar te zijn in alles wat je doet in het leven.

   Je bent mens. Een mens maakt fouten. Een mens kan leren, groeien. Wees lief en vriendelijk voor jezelf!

 • Hallo Victor,

  Bedankt om te reageren desondanks je drukke (werk)schema.

  Wat ik bedoelde dat ik teleurgesteld was in mezelf, is dat ik het anders had moeten aanpakken, mss op een meer volwassen manier. Maar goed, ze was saai, vertelde weinig overzichzelf, alleen maar over haar thuisland en niets over haar gevoelens of emoties. Er was dus een gebrek aan spontaniteit tss ons wat het voor mij persoonlijk wat saai maakte.

  Nu, dat is verleden tijd. Heb een tijdje geleden een nummer bemachtigd van een mooie meid. Heb niet bij de pakken blijven zitten en heb haar gebeld om af te spreken. Wat zag zij er goed uit zeg!!! Hier was het alleen maar spontaniteit geblazen, hebben gepraat over leuke en serieuze zaken. Op onze eerste date waren er al lichte aanrakingen. Ze pakte mn arm vast enzo. Na een tijdje heb ik het initiatief genomen om haar zachtjes te kussen, wat ze heel leuk vond. Op het einde van de dag vroeg ze me of ik naar haar thuis wilde komen. Uiteraard ben ik daarop ingegaan en hebben we de vrijpartij verder gezet. Sex is er net niet van gekomen, maar het was zeeeeeer close. πŸ˜‰ . Ze wilde daar nog ff mee wachten en ik respecteer dat. Maakt het een beetje spannend ook. Het voelt goed bij deze dame. Afwachten hoe het verder gaat aflopen.

  Vrouwen, het blijft toch iets fascinerend!!! πŸ˜‰

 • Hallo Victor,
  Sinds paar weken ben ik smoorverliefd op een mannelijke collega. Het viel mij op dat sinds januari dit jaar deze collega al vrij snel oog contact met mij maakte, vaker bij ons op het werkvloer kwam, soms niet nodig om enkel mij te zien.

  Ik had tot 2 weken terug totaal geen enkele verliefdheidsgevoel. Tot we op een dag 1 seconde lang elkaar zo diep in het oog keken en dat was voor mij het begin van deze drama. Ik slaap niet meer, eet niet meer goed. Hij zit constant in mijn hoofd kan hem niet uit mijn hoofd krijgen.

  En nou komt het, het aller ergste dat ik hem via Skype heb gebeld en hij belde vanochtend terug en hij stelde zich voor. Ik was blij en erg angstig tegelijkertijd hoe hij zou reageren. In eerste instantie zei ik dat ik per ongeluk belde en bood mijn excuses aan, dat vond ie niet erg en voor dat ie ophing heb ik hem gevraagd of hij aanstaande weekend iets wilde afspreken. Hij kon komende weekend niet, en voor de rest had ie ook totaal geen interesse, misschien een keer zei hij nog. Ik bood nogmaals mijn excuses aan hij zei dat het niet erg was en hij gaf nog aan dat hij door mijn telefoontje erg was overvallen. Ik heb hem nog gevraagd om deze situatie alstublieft aan niemand te vertellen, hij zou het niet verder door vertellen. Ik vroeg hem nog wel of hij vandaag vrij was en morgen moest werken en wenste hem een fijne dag toe, hij wenste mij ook een fijne dag toe en hingen op.

  Ik durf niet eens naar mijn werk te gaan morgen zo bang voor de consequenties, ik heb het verder erg naar mijn zin op het werk. Ik durf hem niet eens aan te kijken, bang dat iedereen het weet en schaam me heel erg voor de situatie, ben er ook erg verdrietig over. Hoe kon ik zo stom zijn. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik heb zelf een relatie en volgens mij is hij vrijgezel.

  Kortom ik zag 3 maanden lang duidelijk dat hij met mij aan het flirten was tot 2 weken terug ik in het eerder genoemde situatie werd gevangen. Ik werk daar sinds 3 maanden en hij werkt al paar jaar. Ben ik hier te ver gegaan? Hoe kan ik dit het beste goedmaken.? Ben ik degene die fout zit, want ik weet het niet meer…

  Alvast bedankt voor je reactie. Gr.

  1. Het valt wel mee Loena! Je kunt gewoon op je werk verschijnen. Je gaf al tijdens het Skype gesprek aan dat je per ongeluk had gebeld. En de uitnodiging kan ook collegiaal en vriendschappelijk bedoeld zijn.

   Je geeft een andere kleur aan dat contact als je benadrukt dat het geheim moet zijn. Niet meer doen, zo benadruk je juist dat er meer is.

   Hetzelfde geldt voor verstopgedrag. Je hoeft je niet te verbergen op je werk. Het is allemaal onschuldig.

   En echt, er is weinig reden om dit openbaar te maken op het werk. Gebeurt waarschijnlijk niet. En stel dat enkele mensen het zouden weten, als jij gewoon goed je werk doet, niets aan de hand!

   Dus hup, met opgegeven hoofd naar je werk.

   Wat wel een punt is, en dat kaart je zelf aan: je zit in een relatie. En je bent verliefd geworden op een ander. En dat is helemaal niet zo uniek. Dit overkomt wel meer mensen.

   Is de relatie die je hebt belangrijk voor je? Zo ja, doe je best om door deze verliefdheid heen te komen. Vermijd contact met hem, behalve in het normale. Relativeer zoveel mogelijk het beeld dat je van hem hebt. Bij een verliefdheid wordt alles mooi in de verbeelding. De werkelijkheid is anders, en daar mag je jezelf vaak op wijzen.

   Ja, dit proces kan nog wel eens moeilijk zijn. Maar doe je best. Zie dit als teken dat je echt voor je relatie en je partner wilt gaan. Ondanks de verliefdheid, ga je voor je partner!

   Of ben je eigenlijk niet meer gelukkig met je relatie…?

   Veel sterkte en succes!

 • Bedankt voor je reactie.

  Ik ben al een paar jaar niet meer verliefd op mijn vriend, maar wilde het ook niet te snel opgeven en me best blijven doen.
  Maar nu weet ik het zeker. Te vaak ruzies, irritaties en besef nu heel goed dat wij niet meer bij elkaar passen.
  Ik zie hem meer als een goede vriend/ kennis maar zeker geen partner meer. Wat zou u mij willen adviseren?

  Loena

  1. En jij ook weer bedankt voor reageren πŸ™‚

   Als verliefdheid de enige drijfveer zou zijn om een relatie te blijven aanhouden… dan zouden er nog maar weinig mensen een relatie hebben. Het is op zich normaal dat de vlinders op een gegeven moment verdwijnen.

   Maar… te vaak ruzies en ergernissen? En het besef dat jullie niet (meer) bij elkaar passen? Nee, dat klinkt niet als een goede basis voor een gezonde relatie.

   Advies: overweeg op een rustig moment bewust of je werkelijk wilt stoppen met de relatie, of het toch nog een kans wil geven. Doe dit voor jezelf, alleen.

   Ik kan begrijpen dat je het van mij wilt horen wat je precies moet doen. Maar dat is niet de weg om te bewandelen. In ieder geval niet nu, in deze situatie. Jij mag het besluit nemen, gebasseerd op jouw eigen overwegingen…

 • Ik ben al even verliefd op iemand, maar ik ze nog maar amper gesproken, ze zit in een andere klas dan mij maar we zijn even oud, ik ben niet zo iemand die graag initiatief gaat nemen, en zeker nu niet, want ja ik ken haar amper dus het zou raar zijn moest ik ineens beginnen flirten.

  Wat moet ik nu doen?

  Ales

  1. Ales,

   Je zegt dat je niet iemand bent die graag initiatief neemt. Dat is een veronderstelling over jezelf. Volgens mij ben je redelijk jong, want je spreekt over ‘klas’. Vermoedelijk zit je dus op de middelbare school of iets dergelijks.

   Op de middelbare school had ik allerlei ideeΓ«n over mezelf die later onjuist bleken. En zo werkt het voor veel mensen. Het leven heeft je nog zoveel te bieden. En je kunt zoveel aan jezelf ontdekken. En het kan zelfs per levensperiode veranderen. Dus, denk niet dat je ‘zo’ bent of ‘zo niet’. Houd het open, ontdek maar.

   Dat je het uitdagend vindt, zeker nu, om initiatief te nemen, dat is begrijpelijk Ales. De liefde kan eng en spannend zijn. En ook pijnlijk en verdrietig hier en daar. Dat hoort erbij.

   want ja ik ken haar amper dus het zou raar zijn moest ik ineens beginnen flirten.

   Je kunt met compleet onbekenden flirten. Sterker nog, dat is vaak het moment om er vooral aan te beginnen.

   Advies: oefen jezelf in het oogcontact met anderen (niet alleen haar!) Wen jezelf steeds meer aan het maken van oogcontact. Doe het met een glimlach. Zo kom je vriendelijk over.

   Wanneer je gewend bent aan oogcontact, kun je mensen begroeten. Simpelweg “Hoi” of “Hey” is voldoende. Maak daar een gewoonte van en op termijn wordt het contact maken met IEDEREEN gemakkelijker. En dus ook met haar. Dat is toch wat je wilt? πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *