Ik wil geen relatie beginnen!

Klik op de like-knop!

Geen relatie willenGeen relatie willen is niet vreemd, je bent zeker niet de enige. Af en toe plaatst een lezer een reactie waarbij hij of zij aangeeft liever single te blijven.

Mijn Aantrekkingskracht-site gaat over flirten, relaties en seks. Toch wil ik niet de indruk wekken dat je per se een relatie moet aangaan.

Dus vandaag geef ik een paar redenen over het waarom van geen relatie willen. Mocht je een andere reden hebben, plaats je reactie onder dit artikel!

#1. Ik wil geen relatie omdat: gelukkiger als single

Dat klinkt positief. Je kunt zonder relatie een uitstekend liefdes- en seksleven hebben. Ondanks dat de lifestyle van de single zijn nadelen kent, kan deze ook zeer bevredigend zijn. Ik weet er alles van.

Waarom zou je een nieuwe relatie moeten beginnen, als je minstens zo gelukkig bent zonder partner? Precies, gewoon single blijven dus!

Suggestie: blijf je bewust van je verlangens, deze kunnen op een gegeven moment veranderen. Bijvoorbeeld doordat je iemand ontmoet die iets bijzonders bij je losmaakt…

#2. Ik wil geen relatie omdat: nooit meer gekwetst worden

Waarschijnlijk ben je ooit hevig gekwetst in je liefdesleven. Een pijnlijke relatiebreuk of een grote teleurstelling kan negatieve impact hebben.

Na het besluit om nooit meer een relatie aan te gaan, is de kans inderdaad veel kleiner dat je opnieuw gekwetst zult worden. Wat dat betreft een doeltreffende strategie.

Suggestie: waarschijnlijk kun je je verdriet en pijn verwerken. Sowieso een winst in het leven. En misschien kun je je daarna alsnog openstellen voor een nieuwe relatie. Hoeft niet, mag wel.

#3. Ik wil geen relatie omdat: kan geen liefde vinden

Lukt het niet in de liefde en heb je het na veel proberen opgegeven? Op zich is het begrijpelijk dat je de handdoek in de ring hebt gegooid.

Sommige cursisten adviseer ik zelfs om een pauze in te lassen van een of meer maanden. Ze hebben zich namelijk te lang en eenzijdig gefocust op alleen maar het vinden van een nieuwe relatie.

De aandacht op andere zaken richten brengt de noodzakelijke ruimte, zodat ze vervolgens hun liefdesleven op een andere manier kunnen benaderen. Het werkt relativerend.

Suggestie: neem sowieso deze artikelen door: waarom heb ik geen vriendin (alle delen). Overweeg daarna om de time-out voorlopig voort te zetten, of juist niet.

“Ik wil geen relatie omdat…”

Laat het me weten door je reactie hieronder te plaatsen. En geef ook aan hoe het verder met je gaat. Er is immers meer in het leven dan liefde en relatie!

Gerelateerd:

 • Bindingsangst? Herken de symptomen en het gevaar (0)
  Bindingsangst, wat is het? Heb jij of je partner deze vorm van angst? En wat zijn de symptomen? Vandaag krijg je antwoorden.Daarnaast wil ik je waarschuwen voor mensen die het woord ‘bindingsangst’ misbruiken. Wat is […]
 • Waarom geen nieuwe relatie aangaan? (5)
  Mijn blogartikelen zijn onder andere bedoeld om nieuwe relaties te laten ontstaan. Daarom geef ik antwoord op belangrijke liefdesvragen en geef ik adviezen wat betreft aantrekkingskracht, versieren en relaties.Toch is het […]
 • Aantrekkelijk – Ben ik Aantrekkelijk? (22)
  Sommige mannen vragen zich geregeld af of ze wel aantrekkelijk voor vrouwen zijn.Ben ik wel knap genoeg? Zie ik er goed uit? Kunnen vrouwen mij werkelijk aantrekkelijk vinden? Bestaat er misschien een test om antwoord te […]
 • 3 Vakantietips voor singles (6)
  Vakantie, je hebt er lang naar uitgekeken. Wil je tijdens je vakantie ook vrouwen versieren? Waarschijnlijk kun je een paar vakantietips voor singles goed gebruiken...Ben je single en wil je behalve zon, strand en plezier […]
Ontvang gratis de 7 lessen van Victor Verlon over het Veroveren van vrouwen. Vul je voornaam en geldig e-mailadres in. Klik daarna op "Schrijf me nu gratis in".
VoornaamE-mail

 

22 reacties op Ik wil geen relatie beginnen!

 • Ruben schrijft:

  #3. Ik wil geen relatie omdat: kan geen liefde Veroveren

  Was zeer sterk van toepassing bij mij. En ik kan bevestigen wat Victor schrijft. Ik heb dan ook een pauze ingelast, en heb professionele hulp gezocht.
  Hulp die mij een mentaal veel gezonder antwoord opgeleverd heeft op de vraag: Als je een avondje op stap gaat, wat is dan een geslaagde avond ?
  Bij deze ook een tip aan mannen die last hebben van eenzaamheid, en die vrij pessimistisch zijn over hun liefdesleven. Laat dat je niet beletten om af en toe eens een avondje (of overdag) een stapje in de wereld te zetten, en vooral: !! zorg voor een zinvolle invulling !!: muziekoptreden bijwonen, naar een hobbyclub gaan, een gesprek aangaan met iemand,… Voorkom dat je je staat te vervelen aan een toog, waar je vervolgens (te) veel alcohol binnen krijgt en je negativiteit een flinke boost krijgt !!!

  Ik ben nog steeds geen expert wat veroveren betreft, negativiteit is niet 100 % weg (soms nog eens een minder moment) maar ach… ik amuseer me, en zolang ik van tijd tot tijd eens een goeie stap voorwaarts zet ;) Bovendien is gewoon bijleren door het volgen van deze blog ook niet onaangenaam.

 • Andy schrijft:

  #3. Ik wil geen relatie omdat: kan geen liefde Veroveren

  Nog steeds van toepassing bij me. Een pauze heb ik meermaals ingelast of dat het echt werkte, daardoor bleef ik meer passief dan actief. Ik focus me al lang nietmeer naar dat ene relatie dat alles is voor me. Trouwens dat werkt voor geen kanten als je dat als focus hebt, werkt enkel meer negatief op uw uit.

  Ook al heb ik deze kennis zowel van e book van vrouwveroveren als dat van ijsbreken, zelfs nu van superminnaar. Toch zet ik mijn eigen niet aan om daadwerkelijk te gaan ervoor, ook al weet ik goed genoeg van mijn eigen wat ik ben en hoe ik me moet gedragen, dat heeft al wat succes opzich. Experementatie op non-verbaal flirting bijvoorbeeld, dat begin ik meer en meer onder de knie hebben, ik kan wel zien wie dat er intresseert is en niet of ze dat nog vrijgezel is, dat is een ander paar mouwen.

  Ook heb ik gemerkt dat ik wel in me heb, dat bewees ik mijn eigen nog een tijdje terug, maar dat gaan oproepen, dat is het lastige eraan. Ik heb last van prestratiedruk, ik word door mijn eigen sociale omgang geforceerd om iets te gaan doen maar dat werkt zodanig op me dat ik bezwiijk onder die sociale druk. ( sociale druk van kamaraden die al een liefje hebben, ik zit dan erop te zien hoe ze zo verliefd zijn en al die handelingen errond, het besef wat jij nog niet hebt en zij wel, oneerlijkheid, dat doet me denken aan de leegte die er is in me, dan redeneer ik dat het slechts een gedeelte is van je leven en dat niet bepalend is voor de rest, toch wringt het voor me)

  Eenzaamheid zoals Ruben het zegt, dat heb ik nietmeer, die is volledig weg. (geloof in je eigen en door gebruik van overvloedconcept is dat echt wel stukken verbeterd)
  Ondertusssen volg ik dit al 4jaar, het wel stukken verbeterd maar succes met vrouwen lijkt zo ver weg, het lijkt alsof nog meer weg lijkt toen ik de diepste negatieve zat, oftewel zit ik me de hele tijd blind op te staren.

  1 ding moet ik nog eraan toevoegen, ik heb onlangs nog een compliment gekregen van een beeldschone vrouw, ze zei dat ze niet vies is van me, ik stond er opeens verbaasd bij. Ze wou van mijn drankje proeven, het was cocktail drankje dat vele vrouwen wel graag lusten. Ik heb er wel van de situatie niet geprofiteerd. Ik was toch onder de indruk toen ze dat zei. Ik werk nu al een tijdje aan persoonlijke gehele verzorging, ondanks mijne “The Goatee beard style” maar dan in moderne vorm ( ringbaardje, fijn uitgewerkte versie en kort, de rest glad). Ook al hebben de meeste vrouwen graag dat je alles glad is, bij me staat het nog.
  Door die compliment, de beste in jaren wat ik heb gehad, toch het besef van, kop op andy, jij bent het helemaal voor hun ondanks uw gebreken.

  Als ik mijn eigen zou pushen dan had ik wel een liefje maar dat zou toch slecht met me aflopen.

 • Ruben schrijft:

  @ Andy

  Het gevoel is zeer belangrijk:
  Wanneer je weinig vrienden hebt, kan je je slecht gaan voelen, wat niet goed is. Wanneer je wel vrienden hebt, kunnen zij druk op je gaan uitoefeningen. Nu kan je discussiëren wat je het ergste vind, maar ik denk dat beiden niet goed zijn, maar wel beiden te voorkomen.
  Moet je je vrienden negeren ? Natuurlijk niet ! Maar eens een avondje zonder hen op stap gaan kan je misschien plezier verschaffen zonder die druk en als je daarnaast nog voldoende tijd overhoud voor je vrienden hoeft dat geen probleem te zijn.
  Je schrijft dat je wel enige “leegheid” in jezelf voelt. Dat is een symptoom dat zéér sterk op eenzaamheid lijkt, ik ken je onvoldoende om hierover te oordelen, maar het is wel een signaal dat aandacht verdient.

  Een vrouw die jou een gigantisch compliment geeft, dat moet heerlijk zijn. ;)
  En zo plots ! Ja zelfs bij het gedrag van vrouwen die ik al een hele tijd ken plaats ik nog regelmatig serieuze vraagtekens :D Maar dat is gelukkig niet steeds negatief (zoals je zelf merkt), en het hoort bij vrouwen.

 • Pingback: Voor seks mooie vrouwen aanspreken?

 • Joris schrijft:

  Hoi Victor,

  Heb mezelf opnieuw verhuist naar een ander artikel :)

  Ik ben nu bezig met je programma voor meer zelfvertrouwen, wat trouwens heel goed werkt, vele dingen die je daar zegt hebben mijn ogen geopend, en in veel van je voorbeelden erken ik mezelf, dus ideaal om eens de koe bij de horens te vatten! :) ik probeer ondertussen ook zelf wat dingen uit, ik ga nu terug meer buiten, meestal alleen en naar plekken waar ik nog nooit ben geweest, vorige keer enkele hele leuke mensen leren kennen met de zelfde interesses, heb hen zelf aangesproken omdat ik wist wat te zeggen omdat ze duidelijk zelfde interesse hadden als ik, biertjes gedronken, optreden gekeken, het was een leuke avond, ze vroegen me mee om nog een biertje te gaan drinken, en heb van enkele hun nummer gekregen om nog eens iets te gaan drinken ofzo, gaf wel een gevoel van zelfvertrouwen, en natuurlijk super om terug wat vrienden bij te hebben op die manier.

  Maar, mijn recente relatiebreuk blijft me echt parten spelen, ik heb ondertussen wel al kunnen inzien dat het niet allemaal aan mij lag, en dat er toch wat andere factoren meespeelden (zoals je gelezen hebt in mijn reactie op “echte man” ) maar toch, ik moet nog regelmatig aan haar denken, en dat kan ik best relativeren, het is niet het einde van de wereld, mss was ze toch niet degene, en op sommige “zelfzekere” momenten durf ik zelfs tegen mezelf zeggen “er zijn er andere die mijn liefde en respect meer verdienen dan zij” … maar wat ik echt extreem pijnlijk vind, zo erg zelfs dat het me elke keer opnieuw doet huilen, is het feit dat ze me compleet negeert, alsof ik gewoon niet besta, en dan ondertussen zie ik hoe gelukkig ze is met hem… Begrijp me niet verkeerd, ik gun haar alle geluk, ik respecteer haar keuze en wil niet anders zien dan dat ze gelukkig is want dat wou ik ook voor haar kunnen betekenen, maar het is zo pijnlijk om te weten, dat al die tijd dat ze me achter haar liet aanlopen, ze ondertussen al met hem bezig was, vlak voor mijn neus en ik heb het nooit beseft…

  Ik krijg het gewoon niet uit mijn gedachten, en ik merk dat me dat beperkt, waar ik de ene dag met veel zin uitga, heb ik de andere dag weer geen zin om zelfs uit de zetel te komen, ganse dag aan haar denken, snotteren en gewoonweg, plat gezegd, de zieligaard uithangen…

  Ik zag haar zo graag, en ik krijg het niet uit mijn hoofd, en eerlijk gezegd ben ik bang om dit opnieuw mee te maken, soms zou ik zelfs durven twijfelen of er wel iemand goed is voor me! Ik besef zelf wel dat dat zeer overdreven is, maar toch spookt dat soms door mijn hoofd.

  Enige tips? :)

  Groeten Joris

 • Victor Verlon schrijft:

  @ Joris,

  Verhuizen mag altijd :-)

  Bedankt voor het compliment voor het nieuwe programma! En ik ga ook nog een bonus erbij maken. Maximaal resultaat wil ik bewerkstelligen…

  Nu nog helen van je recente relatiebreuk. Ja, dit is zwaar en het heeft echt tijd nodig. Dat je geregeld moet huilen is dus niet zo vreemd. Geef het de ruimte, droog daarna je tranen en ga verder.

  Ze komt nog veel in je gedachten voor, logisch. Probeer dat niet te bestrijden. Begrip voor jezelf en je emoties zijn meer helend. Dat relativeren werkt krachtig.

  De ene dag gaat het beter dan de andere dag? Zo herkenbaar…!

  Samengevat: verdriet hoort bij het helingsproces; liefdesverdriet verwerken.

  En al gedraagt ze zich alsof jij niet bestaat (negeren, ‘gelukkig zijn’ met een ander, etc), jij bestaat WEL! En dat weet je, en dat weet ik ook. Niet voor niets hebben wij nu contact en bespreken we dit.

  Zie jezelf steeds meer staan, zo verlang je steeds minder bevestiging van haar of iemand anders. Ook hiervoor is mijn Zelfvertrouwen-programma heel goed. Blijf de relax-oefeningen herhalen.

  En houd je niet bezig met “ik wil dit niet nog eens meemaken”. Is nu helemaal niet aan de orde. Eerst weer tot jezelf komen en uitwaaien. Wat ooit wel of niet komt, dat zie je later wel. Nu vooral even geen relatie willen :-)

  Houd je me op de hoogte van je vooruitgang?

  Ps. Ik ga waarschijnlijk nog deze week verder aan de slag met een programma voor het verwerken van liefdesverdriet. Het staat al een paar jaar in de steigers (onderzoek)… Misschien dat ik je uitnodig als ‘proefpersoon’, mocht je daarvoor openstaan.

 • Joris schrijft:

  @ Victor,

  Eigenlijk zou ik het gewoon achter me moeten laten, want voor de rest gaat alles lekker, een fantastische nieuwe job, mijn eigen gezellige appartementje (vrouw-vriendelijk, zoals je in het programma voor zelfvertrouwen uitlegt :) ) en nu ik terug vrijgezel ben, kan ik me bezighouden met mijn hobby, waar ik eindelijk aan enkele lang verwachte projecten kan beginnen, en ik begin me ook wat lekkerder in mijn vel te voelen door opnieuw wat te sporten en meer sociaal contact op te zoeken.

  Het ergste is gewoon, nu de verliefdheid stilaan begint weg te gaan kan ik alles nuchterder aan elkaar knopen, en merk ik dat ik me echt heb laten gebruiken, “stomkop” denk ik dan achteraf omdat het echt zo duidelijk was… Zo was ik in het bijzijn van haar vrienden en familie maar een gewone maat, maar mocht ik me ondertussen wel uitsloven om haar huis te verbouwen, en als ik dan vroeg om na de werkdag samen nog iets te gaan eten, had ze nooit geen tijd want ze moest met vrienden en vriendinnen uitgaan,
  maar ondertussen was ik dan wel (zei ze letterlijk) de eerste man die haar zo goed deed voelen, en voelde ze telkens kriebels als ze me zag…

  Maar soit, (proberen) vergeten die handel! :)
  Ondertussen denk ik wel al een beetje vooruitgang te maken, ik was al iets langer bezig met mezelf meer te ontspannen, waar vroeger mijn vrije dagen tjokvol gepland waren met allerlei klusjes, waarvan ik de helft nooit gedaan kreeg en wat tot frustratie leidde, neem ik nu tegenwoordig af en toe een rustig dagje, beetje thuis blijven, koken (kalmeert me enorm :) ) of gewoon dingen gaan doen, ritje met de moto, vrienden opzoeken… En dat werpt echt al zijn vruchten af, kleine kwaaltjes die verbeteren, zoals stijven nek en gespannen schouders, regelmatige hoofdpijn…

  Nu enkel nog mijn lef bij elkaar rapen om toch eens een meisje aan te spreken :D

  Proefpersoon zie ik wel zitten, wat zou dat inhouden, of kan je daar nu nog niets ove rkwijt?

  Groeten

 • Pingback: 10 Voordelen van flirten

 • Mark schrijft:

  Via via ben ik gekoppeld aan een meisje/vrouw. Ik noem haar even Crystal. Zij heeft me toegevoegd op whatsapp en wil met me afspreken. Ik heb haar 1x gezien (niet met haar gesproken) en ik had tegen een vriend van me gezegd dat ze me van het groepje wel de leukste leek. En dan NIET in de zin van ‘leuk leuk’, maar meer van wel een aardige meid. Hij heeft doorgespeeld aan een vriendin van haar dat ik haar leuk vond en zij heeft dat weer aan die Crystal verteld. Toen heeft dus Crystal me toegevoegd op whatsapp en die denkt nu nietsvermoedend dat ik interesse heb in de zin van ‘leuk vinden’. Dat is dus niet zo maar nu ben ik dus door een samenloop van omstandigheden in een bepaalde hoek gedrukt.

  Hoe moet ik deze Crystal op een nette manier duidelijk maken dat ze me heel aardig lijkt maar dat ik geen relatie wil omdat ik niet verliefd op haar ben en dat denk ik ook niet ga worden? Daarnaast als het al iets zou worden (en die kans acht ik vrij klein) is het niet echt handig omdat ik over een paar weken op vakantie naar Albufeira ga en niet van plan ben om daar zonder een keertje seks te vertrekken. Ik voel me echt klote hierover en ben ook vrij pissig op die vriend. Ik durf hem niks meer te vertellen als het om vrouwen gaat.

  Hebben jullie een nette oplossing? Ze lijkt me wel aardig om als gewone vriendin erbij te hebben maar niet meer dus.

  • Victor Verlon schrijft:

   @ Mark,

   Vermoedelijk maak je je veel te druk. Zij kan je een aantrekkelijke man vinden en is misschien ook niet meteen uit op een relatie. Wat zegt ze tegen je? Merk je dat ze te hard van stapel loopt?

   Dat je iemand leuk vindt, aantrekkelijk of spannend, hoeft niets te zeggen over de keuzes die je maakt op liefdesvlak. En als iemand te hard van stapel loopt kun je aangegeven dat ze te snel gaat; grenzen trekken. Vooral omdat je nu wil genieten van je leven als vrijgezel. Geen man overboord.

   Wat betreft die vriend, ik ben het met je eens dat het niet cool is dat hij het zomaar doorspeelt. Ik houd daar ook niet van.

   Houd er wel rekening mee dat hij het vermoedelijk met goede bedoelingen heeft gedaan. Verstandig om dat aan te geven wanneer je aangeeft dat hij een persoonlijke grens heeft overschreden.

   Wie weet dat na verloop van tijd je weer wat vertrouwen kunt krijgen in die vriend…?

 • Mark schrijft:

  Hallo Victor

  Ik vind iemand toevoegen op whatsapp die je nog nooit gesproken hebt best wel een grote stap. Dus ja ik vind dit al een stap te ver. Binnenkort is een gezamenlijke vriend van ons jarig en zij zal daar waarschijnlijk ook zijn dus dat vind ik reéler om als groep dichter bij elkaar te komen en misschien een beetje met haar te praten. Ik voel me nu nogal onder druk gezet en dat terwijl ze me alleen aardig lijkt en niet meer. Die vriendin van haar zit ook helemaal reclame te maken voor haar tegen mij zo van ‘ja ze verdient een leuke vriend’ en ‘ze is een beetje verlegen dus ik help haar’ enzo.

  Het klopt inderdaad dat ik wil genieten van mijn vrijgezellenbestaan. Maar als die ‘ene’ vrouw langs komt waar ik helemaal hoteldebotel van ben en hetzelfde zal doen als wat zij deed (dus berichten sturen,initiatief nemen) dan geef ik dat vrijgezellenbestaan meteen op. Dus het ligt echt aan het meisje/de vrouw.

  Groetjes Mark

  • Victor Verlon schrijft:

   @ Mark,

   Mensen nemen wel vaker een grote stap. Zolang jij je grenzen trekt gebeurt er niets wat jij niet wil.

   Verder, ik zou het lang me heen laten waaien. Laat je niet op de kast jagen door een goedbedoelde koppelactie. Je komt vast niet happig over, dus de kans is groot dat je vrienden/vriendinnen het niet nog eens proberen.

   Veel plezier op het verjaardagsfeestje! :-)

 • rickert schrijft:

  maar zijn er ook mannen hier die echt geen vriendin willen ? ik lees alleen dingen van mannen die moeite hebben met het vinden van en versieren van een vrouw.
  ik wil geen relatie (34jaar ben ik) . heb het wel gedaan maar dat is allang uit. samengewoond enzo 10 jaar.
  als single heb ik keuze uit 5 dames uit mn omgeving waar ik naar smaak van de dag mee afspreek voor sex. ik pas wel heel erg op voor ongewenste zwangerschappen want ik denk dat de meesten wel meer zouden willen dan alleen een wip en gezelligheid. op stap kan ik lekker mijn gang gaan en versier vrouwen heel makkelijk . loop ongeveer 6 van de 10 keer een blauwtje . de ene harder dan de ander en ik lach er heerlijk om . maar ik hou er toch 4 over . met die 4 heb ik een leuk praatje en soms blijft het contact. heb ik er een leuke tijd mee en dan vervaagd het contact weer. cirkel van het leven laten we maar zeggen. waar ik tegenaanloop is dat er maar heel weinig mannen in mijn omgeving single zijn en dat geeft echt wel eenzaamheid. ik zou best wat gelijkgestemde gasten willen ontmoeten maar iedereen lijkt wel bezig met een relatie . waarom is dat zo leuk?

  • Victor Verlon schrijft:

   @ Rickert,

   De meeste artikelen en video’s op deze site gaan over Veroveren. Dus dan zijn er uiteraard meer reacties van mannen die een relatie willen.

   Toch zijn er mannen (en vrouwen) die (nog) geen relatie willen. Zeker weten!

   En ik vind dat prima. Je bent vrij…

   als single heb ik keuze uit 5 dames uit mn omgeving waar ik naar smaak van de dag mee afspreek voor sex.

   Dat klinkt lekker avontuurlijk :-)

   ik pas wel heel erg op voor ongewenste zwangerschappen want ik denk dat de meesten wel meer zouden willen dan alleen een wip en gezelligheid.

   Behalve zwangerschap, houd ook rekening met het risico op SOA’s. Met vijf vrouwen heb je een ‘groot bereik’…

   Dus je gebruikt condooms?

   En verder, mocht een vrouw echt hotel de botel van je worden:

   Seksrelatie aangaan
   (Zowel deel 1 als 2)

   loop ongeveer 6 van de 10 keer een blauwtje . de ene harder dan de ander en ik lach er heerlijk om

   Juist! Je vat het niet persoonlijk op, zodat je lichtvoetig blijft. En dus gemakkelijker een volgende vrouw ontmoet.

   waar ik tegenaan loop is dat er maar heel weinig mannen in mijn omgeving single zijn en dat geeft echt wel eenzaamheid

   Op zich begrijpelijk. Je wilt graag contact met mannen die min of meer op dezelfde manier in het leven staan. Mannen die ook genieten van het vrijgezellen leven, met mooie vrouwen. Het avontuur…

   Kijk eens buiten je omgeving. Wellicht doe je dat toch al voor het ontmoeten van vrouwen.

   ik zou best wat gelijkgestemde gasten willen ontmoeten maar iedereen lijkt wel bezig met een relatie . waarom is dat zo leuk?

   Het is simpelweg een ander pad om te bewandelen. Het moet niet, het mag.

   Waarom is single zijn leuk? :-)

 • Percival schrijft:

  Rickert,

  Dan ben je niet zo eenzaam natuurlijk. ;-)

  Ik kan me in veel dingen vinden die je zegt. Soms heb je ook andere prioriteiten wat maakt dat je op dat moment geen vaste relatie kunt aangaan. Uiteindelijk is een vaste relatie wel het mooist maar waarom zou je inderdaad niet genieten van de weg ernaar toe? Heb je niet de beste relatie als je weet wat de alternatieven zijn?

  Je schrijft over stappen en vrouwen ontmoeten. Mijn indruk is wel (in A’dam) dat het stapleven pas na middernacht een beetje op gang komt. Mensen dan ook wat losser zijn. Persoonlijk spreekt me dat niet aan (drukke baan, veel willen sporten, andere projecten). Hoe zie jij dat als man in de 30?

  Een gelijkgestemde

 • Mike schrijft:

  Of je bent al jaren alleen en vindt het prima omdat de voordelen simpelweg niet opwegen tegen de nadelen :)
  Van de week nog nee gezegd tegen ‘vrijblijvende ‘sex eerst zorgvuldig aangekweekt dat wel vond ik wel weer eens leuk maar het is eigenlijk net vissen, ja als je wat vangt kun je ‘t ‘opeten’ maar gaat t eigenlijk alleen om de sport zet je t gewoon terug.

  • Victor Verlon schrijft:

   Mike,

   Je hebt haar dus eerst lekker gemaakt voor seks, en vervolgens heb je haar seksuele avances afgewezen?

   Je bent natuurlijk tot niets verplicht, je mag altijd terugkrabbelen ongeacht de situatie. Wel hoop ik dat je mensen niet onnodig kwetst.

 • evelyn schrijft:

  Ik wil geen relatie omdat het altijd wat is. En al da lief gedoe en poepi en snoepi da ja daar word ik eigenlijk ambetant van. Ik ben 23 jaar en ben gehard door een bepaald deel van de wereld. En ja ik heb zoiets van op een dag zal ik de juiste wel tegenkomen zeker… wie weet. Ik heb geen zin om me schuldig te voelen of onzeker of al die tralala… ik ben gewoon ik en ik sta hier in de wereld en ik vind niet dat zomaar een man me verdient. Ze zeggen allemaal hetzelfde wel funny en dan zeggen ze da ze anders zijn.

  Nuja elke man loopt men de broek recht vooruit geen probleem eh maar ik wil niet het gemakkelijke meisje zijn. Een man volgen brengt u zelf in een pijnlijke positie. Ik vind dat de man zijn natuur moet volgen en jagen en als hij echt een meisje de max vind er gewoon voor gaan met zen jagen.

 • sanne schrijft:

  Ik geloof niet dat het in de natuur van de mens zit om een relatie te hebben. Kijk hoeveel mensen er vreemd gaan of fantaseren dat ze vreemd gaan. Ik heb nu sinds een jaar weer een relatie en ben er alweer uit dat dit niet gaat werken. Mijn mening is lekker bij elkaar boven als je verliefd bent en als de kriebels over zijn is het tijd om verder te kijken.

  • Victor Verlon schrijft:

   Beste Sanne,

   Het zit wel in de natuur om een relatie aan te gaan met een andere mens. Maar uiteraard verschilt de behoefte/verlangen naar een vaste relatie per mens. En of het een monogame relatie betreft, dat mag inderdaad de vraag zijn.

   Let wel, er zijn genoeg mensen die niet vreemd gaan. En fantaseren over van alles en nog wat, dat doet vrijwel iedereen.

   Gelukkig ben je niet verplicht om een relatie aan te gaan in je leven. Dus als het telkens niet voor je werkt, het mag een bewuste keuze zijn om het niet meer te proberen.

   Veel succes en plezier! En bedankt voor het reageren.

 • Alicia schrijft:

  Graag zou ik willen reageren op de mannen die op zoek zijn naar een dame.

  Jullie klinken allemaal als vriendelijke, net opgevoede heren. Mijn advies naar jullie is: beschouw vrouwen ook gewoon als mensen. Zoek geen contact omdat je op zoek bent naar een relatie, maar gewoon omdat je nieuwsgierig bent en iemand beter wilt leren kennen. Alhoewel er soms vrouwen zijn die al bezet zijn of geen interesse zijn, zijn er ook genoeg die het zeker kunnen waarderen als je gewoon even een praatje met ze komt maken en gezellig met ze komt lachen.
  En nog iets: ga ook niet alleen af op het uiterlijk. Als we 60 zijn hangen zelfs voor topmodellen de uiers op de knieen en flabbert de huid (voor mannen en vrouwen) aan alle kanten. Uiterlijke schoonheid is vergankelijk…. voor iedereen…. maar innerlijke schoonheid is blijvend.

  Leg ook niet teveel druk op de ketel en blijf gewoon jezelf. Het theater van de prins op het witte paard houd je toch niet voor altijd vol, bovendien kost het je ook nog klauwen vol met geld om de dames alsmaar de trakteren op van alles en nog wat en vreet het je energie om de prinses alsmaar op haar wenken te bedienen. En om eerlijk te zijn… wie houd je dan eigenlijk voor de gek? Als de interesse wederzijds is, groeit een vriendschappelijk contact vanzelf uit tot een relatie waar je op kunt bouwen en waar een toekomst in zit. Voor echte liefde hoef je geen charmeur te zijn, eruit te zien als een model of een zak met geld te hebben. Dus maak je niet zo druk.

  Over jullie onzekerheden: we zijn allemaal af en toe onzeker. Wij vrouwen zijn geen godinnen (ook al zijn er soms diva’s die zich wel zo gedragen). We hebben allemaal onze positieve en negatieve kanten en zitten net als iedereen soms heerlijk ongegeneerd te scheten en te boeren. Wees respectvol en houdt de eer aan jezelf. Echte (lees; eervolle en deugdelijke) mannen zijn schaars, het zijn geschenken uit de hemel die door sommige vrouwen totaal onderschat en ondergewaardeerd worden (vice versa).
  Blijf positief en zie de humor er van in dat je soms een blauwtje loopt. Leer van eventuele fouten en besef dat niemand perfect is. Uiteindelijk komt dan alles goed.

  Over de seksgoeroe met zijn 5 dames: wat je doet is jouw leven en jouw keuze. Ik vraag me alleen af of je de dames in kwestie ook eerlijk hebt geinformeerd over het feit dat ze deel uitmaken van jouw persoonlijke harem?
  Ik bedoel, je uitspraak dat de meesten wel meer willen dan ‘wip en gezelligheid’ wekt bij mij eerlijk gezegd de indruk dat je dames op deze wijze ook seksueel misbruikt, aangezien het erop lijkt dat zij een fysieke betrekking met je aan zijn gegaan in de veronderstelling dat ze meer voor je betekenen dan een simpel neukgat.

  Hoe dan ook: ieder zijn ding. Seksrelatie, of wat voor een relatie dan ook. Belangrijk is dat beide partners op één lijn zitten, er respectvol met elkaar wordt omgegaan en dat er eerlijk gecommuniceerd wordt.

  Als dit niet het geval is, heeft hetgeen waar je mee bezig bent echt geen ene moer met een relatie te maken.

  • Victor Verlon schrijft:

   Leuk dat je reageert Alicia, bedankt voor je adviezen.

   Je zei:

   Uiterlijke schoonheid is vergankelijk… voor iedereen… maar innerlijke schoonheid is blijvend.

   Ja en nee. Ik ben mensen tegen gekomen waarbij de innerlijke schoonheid (ook) is verdwenen. Uiteindelijk hangt het echt af hoe iemand zich blijft opstellen in zijn of haar leven.

   Je zei:

   Als de interesse wederzijds is, groeit een vriendschappelijk contact vanzelf uit tot een relatie waar je op kunt bouwen en waar een toekomst in zit. Voor echte liefde hoef je geen charmeur te zijn, eruit te zien als een model of een zak met geld te hebben. Dus maak je niet zo druk.

   Ja en nee.

   Je hoeft inderdaad voor ‘echte liefde’ geen model-uiterlijk te hebben of veel geld te hebben. En het cliché dat je een ongelofelijke charmeur moet zijn om iets voor elkaar te krijgen, Veroveren doe je met zijn twee…!

   Toch gaat het niet allemaal vanzelf. Te vaak zie ik bij cursisten (mannen èn vrouwen) dat er op zich wel wederzijdse interesse is of was, maar dat geen van beide een stap voorwaarts neemt. Het contact blijft gezellig, beleefd, vriendelijk. => Vriendschappelijk.

   Door alles op zijn beloop te laten steekt geregeld de beruchte friendzone de kop op.

   Je zei:

   Wij vrouwen zijn geen godinnen (ook al zijn er soms diva’s die zich wel zo gedragen). We hebben allemaal onze positieve en negatieve kanten en zitten net als iedereen soms heerlijk ongegeneerd te scheten en te boeren. Wees respectvol en houdt de eer aan jezelf. Echte (lees; eervolle en deugdelijke) mannen zijn schaars, het zijn geschenken uit de hemel die door sommige vrouwen totaal onderschat en ondergewaardeerd worden (vice versa).

   Of: deugdelijke/eervolle vrouwen zijn wel ‘godinnen’, en mannen die zich deugdelijk en eervool gedragen zijn ‘goden’ ;-)

   Hoe dan ook, ik vind het mooi dat je je best doet om mannen met de voeten weer op de grond te zetten. Idealiseren van vrouwen kan op zichzelf al een probleem vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Over versiercoach Victor Verlon

Victor Verlon

Volg mij op Facebook

Victor Verlon is zowel versiercoach als sekscoach. Hij is in het jaar 2008 deze site over aantrekkingskracht begonnen. Sindsdien brengt hij wekelijks een artikel/video uit over flirten, versieren, relaties, seks en liefdesverdriet. Lees verder...

BELANGRIJK: 50 Shades of Grey

Versier advies op maat:

Victor Verlon geeft telefonische coaching

Aantrekkingskracht extra’s:

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen met vrouwen
Seks scoren
Seks scoren
Openingszinnen
Openingszinnen
Sekscursus
Sekscursus