Stopbord: Geen relatie aangaanMijn blogartikelen zijn onder andere bedoeld om nieuwe relaties te laten ontstaan. Daarom geef ik antwoord op belangrijke liefdesvragen en geef ik adviezen wat betreft aantrekkingskracht, versieren en relaties.

Toch is het niet altijd verstandig om een relatie aan te gaan, ook al ging het flirten goed en staat je nieuwe vlam open om een relatie te aangaan.

Er zijn situaties waarin je beter je hoofd koel kan houden. Twee voorbeelden:

Je huidige relatie is nog niet verbroken

Je zit nog in een relatie, maar je bent verliefd op een ander? Maak het jezelf en anderen, onder andere je ex-vriend(in) niet onnodig moeilijk. Gebruik je verliefdheid niet als excuus om impulsief te zijn of te bedriegen.

Vreemdgaan is vragen om ingewikkelde en pijnlijke problemen. Niet alleen blijken vooral mannen onhandig wat betreft het verbergen van vreemdgaan, je gaat je er ook flink schuldig over voelen. Toch?

Dus verbreek de huidige relatie eerst en begin daarna aan een volgende; stap voor stap. Je kunt er achteraf dan zonder schuldgevoelens op terug kijken. Daarbij kwets je je ex-vriend(in) een stuk minder door vreemdgaan te voorkomen..

Niets is mij vreemd, ik ken het vurig verlangen dat bij verliefdheid hoort. Blijf toch zoveel mogelijk je verstand gebruiken!

Je hebt nog onverwerkt verdriet en boosheid

Ben je teleurgesteld in een vorige relatie? Vond je je slecht behandeld ook al had je alles gegeven? Deze teleurstelling, verontwaardiging en boosheid mag je niet meenemen naar een volgende relatie.

Ook al zeg je niets over je vorige, teleurstellende relatie, jouw onverwerkte verdriet sijpelt onbewust gewoon door. Dat heeft je nieuwe partner toch niet verdiend? Laat haar de prijs niet betalen!

Laat daarom de pijn en verdriet eerst los voordat je verder gaat. Vaak helpt het als je met een goede vriend of vriendin bespreekt over wat je nog steeds dwars zit. Pak het constructief aan voor een goede verwerking.

Zie het artikel over onverwerkt liefdesverdriet

Vraag:

Zit je nu in een relatie maar ben je ontevreden? Of heb je een oogje op een ander laten vallen en vraag je jezelf af of je de relatie nu moet verbreken en een nieuwe relatie kan beginnen?

Ik en waarschijnlijk ook mijn trouwe bloglezers staan je graag bij. Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Bindingsangst? Herken de symptomen en het gevaar (1)
  Bindingsangst, wat is het? Heb jij of je (potentiële) partner deze vorm van angst? En wat zijn de symptomen? Vandaag krijg je antwoorden. Daarnaast wil ik je waarschuwen voor mensen die het woord 'bindingsangst' misbruiken […]
 • De gevaarlijke gevolgen van vreemdgaan (171)
  De gevolgen van vreemdgaan... een pijnlijk onderwerp. Die ik absoluut moet aansnijden. Nee, ik heb niet de illusie dat door dit artikel mensen op miraculeuze wijze nooit meer zullen vreemdgaan. Helaas, dat zou mooi zijn. Het […]
 • Wat is vreemdgaan? (De meningen verschillen!) (9)
  Wat is vreemdgaan precies? Een vraag waarvan het lijkt dat deze gemakkelijk te beantwoorden is. Maar wanneer je er wat langer serieus aandacht aan besteed, blijkt het niet zo simpel te liggen. Vreemdgaan is en blijft een […]
 • Hoe een nieuwe relatie beginnen? (Zo onstaat een relatie) (48)
  Hoe ga je een nieuwe relatie aan? Waar te beginnen? Het is belangrijk om te weten hoe een relatie op een natuurlijke manier ontstaat. Deze kennis ligt uiteraard in het verlengde van flirten en mannen/vrouwen versieren...! Het […]
Waarom geen nieuwe relatie aangaan?

5 reacties op “Waarom geen nieuwe relatie aangaan?

 • ik zit momenteel in een ‘lastige’ situatie:

  paar dagen terug een meisje bij toeval ontmoet, een oude vriendin van een collega van me zat toevallig met mij en mijn collega in de trein (zij kwam later op de 4-zits naast ons zitten, zonder eigenlijk met ons te praten). we spraken elkaar op het station aan en moesten dezelfde kant op fietsen vanaf het station, dus dat deden we samen, gezellig gepraat enzo,
  blijkbaar zit het overvloedconcept er goed in, want gisteren had ze me ”toevallig gevonden” op facebook, ik heb zelf eigenlijk totaal niet aangestuurd op verder contact.
  we hebben een afspraakje gemaakt om ergens koffie te gaan drinken, was erg gezellig, maar de manier waarop ze praat schrikt me toch enigszins af… ze steekt het niet onder stoelen of banken, hieronder even een voorbeeld:

  zij: ik ging met een vriendin in de trein zitten, en zij vraagt aan me of ik nou al eens een leuke jongen met een eigen huis heb gevonden, en of ze anders die jongens naast ons (ik en mijn collega) eens zal aanspreken. gelukkig deed ze dat niet, maar toen had ik je nog niet herkend, ze zou eens moeten horen hoe het nu zit met ”die jongen uit de trein”

  vooral de opmerkingen over ”leuke jongen met eigen huis” baart me zorgen, dat zegt mij dat ze op zoek is naar een vaste relatie en mogelijk samenwonen etc., hoe kan ze daar nu ooit al aan denken!?!
  en ik ben zelf in een fase waarin ik eigenlijk helemaal geen vaste relatie wil, maar gewoon af en toe ”een neukertje” (niet respectloos bedoeld, maar volgens mij zijn veel vrouwen daar ook naar op zoek).

  ik wil haar gevoelens echter ook niet kwetsen, maar hoe leg ik dat nou ooit uit?
  na het middagje koffie, kreeg ik + – drie uur later al een smsje van haar, ik ben dus echt bang dat ze voor mij valt, terwijl dat van mijn kant totaal niet het geval is.
  hoe kan ik haar uitleggen wat ik wil zonder haar gevoelens volledig te kwetsen?

 • @ Jasper,

  Subtiel aangeven dat je erg geniet van je vrijgezellen leven…

  Tussendoor een verhaaltje bijvoorbeeld:

  Vertel haar hoe je je vakantie hebt ervaren en dat je een vrouw hebt ontmoet die bijv. Dagelijks contact wilde, maar dat je afschrok van haar. Geef dan aan dat je nog erg geniet van je vrijgezellen bestaan en dat je blij bent dat je haar hebt ontmoet.

  Meestal hoeft het geen eens in woorden, want lichaamstaal is veel indirecter en zorgt juist voor die subtiele communicatie.

  Ontdenk jou manieren om dit aan te geven…

 • Of zeg gewoon dat je misschien nog een leuke vriend voor haar hebt die bij haar matcht. Dan weet ze gelijk dat je haar leuk vind en het beste gunt, maar dat ze niets voor jou is.

  Als je je dan direct zegt dat ze jou wil, dan zeg je gewoon dat je nog niet klaar bent voor een relatie. Wees gewoon direct en eerlijk.

 • @ Shadow,

  Ja inderdaad een goede. Ik gebruik zelf ook heel vaak. Ze mogen niet het verkeerde idee krijgen.
  Alhoewel ik het ook zei tegen een vrouw met wie ik plotseling wel een relatie had. Je mag het eigenlijk ook zeggen om haar fantasie te stimuleren, zodat ze niet precies kan begrijpen of je haar nou wel of niet wilt.
  Uitraard doen we dit alleen met een positieve intentie…

 • @ Jasper,

  Ze is erg open en direct, dat is op zich erg positief.

  Toen ze dat verhaal vertelde, was het goed om het meteen aan te kaarten; dat je andere intenties hebt. In dit geval is direct zijn raadzaam, omdat ze zelf al redelijk direct is.

  “Ah, dus je zoekt gewoon een man met een huis. Gelijk heb je! Snel settelen, huisje boompje, beestje. Kindjes… Alleen ik heb nieuws voor je: ik ben het beest 😉 ”

  Ondeugend kijken, geef het een dubbelzinnige betekenis.

  Zonder onaardig te zijn, laat je haar weten dat ze te hard van stapel loopt. En door het meteen aan te kaarten voorkom je dat het contact steeds meer naar een serieuze, vaste relatie leidt. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker en gecompliceerder het kan worden.

  Ja, je kan haar kwetsen. Hoort er soms bij! Alleen het contact is nog pril, dus daar komt ze veel sneller overheen dan deze ‘confrontatie’ uit te stellen. Zie het als Filteren.

  Wil je echt een los, seksueel contact? Zo ja, dan is het noodzakelijk dat je stevig in je schoenen staat en op sommige momenten ook hard/duidelijk bent.

  We zijn nu 9 dagen verder. Wat is er gebeurd? Je kunt het alsnog aankaarten. Ongetwijfeld zal ze vaker laten doorschemeren dat ze serieus op zoek is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *