Strakke buik dankzij afvallen en voldoende lichaamsbeweging. Sexy!Dit is de eerste editie uit de reeks over hoe je voornemens meer leuk en lekker kunt maken. Bijvoorbeeld door de ‘sexy voordelen’ extra op de voorgrond te zetten. Of hoe je het kunt combineren met iets dat te maken heeft met seks en flirten.

Is afvallen je voornemen? Met de focus op meer lichaamsbeweging? Vandaag ben jij aan de beurt!

Ik ben geen voedingsdeskundige dus je krijgt geen gedetailleerde voedingstips over hoe af te vallen. Genoeg deskundigen die je daar beter over kunnen adviseren. Check bijvoorbeeld de vele boeken die over het onderwerp zijn uitgebracht. Zie iets verderop in dit artikel twee boeksuggesties.

Mij gaat het om je mentaliteit bij het afvallen en lichaamsbeweging. Met de juiste mentaliteit pakt uiteindelijk alles beter voor je uit.

Waarom wil je per se afvallen?

Een dikke kat op zijn rug: zijn dieet is weer misluktOvergewicht is ongezond. Dus als je wilt afvallen vanwege je gezondheid: goed argument!

Zorg wel voor een rustige afnamen van lichaamsgewicht. In hoog tempo kilo’s afvallen door een of ander streng dieet of fast-afslankpoeder roept vrijwel altijd het jojo-effect op.

Na zo’n stevige gewichtsafname door een dieet kom je waarschijnlijk extra snel weer aan. Frustrerend en op een gegeven moment heel ontmoedigend.

Weet dat juist flinke schommelingen van lichaamsgewicht, bijvoorbeeld door keiharde diëten, waarschijnlijk veel ongezonder zijn dan stabiel je overgewicht houden (zolang je niet te veel overgewicht hebt). Pak het verstandiger aan door aan je intentie en gewoontes te werken.

Vraag: heb je wel echt overgewicht? Is afvallen echt noodzakelijk?

Uiteraard wil ik je niet demotiveren in je voornemen. Nee, ik wil je slechts behoeden voor de misvatting dat een slank lichaam het ultieme is van aantrekkelijkheid. Met dat idee werk je jezelf al gauw tegen wat betreft je voornemen!

Sportvoeding (handboek)De Westerse cultuur maakt dat mensen het gevoel hebben dat slank zijn een synoniem is voor aantrekkelijkheid en sexy. Ik heb echter te vaak niet slanke-mensen gezien die het tegendeel bewijzen (en andersom).

Uiteraard, smaken verschillen. De een houdt van slank, de ander van mollig. Voor de meeste mensen is lichaamsformaat echter niet het belangrijkste. Zij denken dat misschien wel, maar in de praktijk werkt dat toch anders.

Daarom ren je min of meer achter je eigen staart aan als je wilt afvallen in de hoop op meer sjans. Werk aan je lichamelijk zelfvertrouwen, daarmee krijg je structureel veel meer flirts! Met dat in het achterhoofd, is het prima om je levensstijl aan te passen zodat je afvalt en meer beweegt. Je past je gewoontes aan, je probeert niet een of andere quick fix uit die uiteindelijk tot frustraties leidt.

Ben je niet overtuigd dat lichaamsgewicht zo’n bijzaak is wat betreft de liefde?

Vier voorbeelden:

 1. Ik ken een aantrekkelijke vrouw die zich voornamelijk aangetrokken voelt tot wat dikkere mannen.
 2. Een vroegere vriend voelde zich specifiek aangetrokken tot volslanke vrouwen. Waar hij moeite mee had was het vinden van een dikke vrouw met zelfvertrouwen.
 3. Ik heb meerdere dikke vrouwen ontmoet die de ene na de andere (slanke) man het hoofd op hol bracht. Deze vrouwen waren creatief en eigenzinnig, initiatiefrijk, goed gekleed en.. dol op seks en flirten.
 4. Af en toe krijg ik tijdens de persoonlijke coaching te horen dat de vrouw die de cursist wilt Veroveren niet zo slank is, maar dat ze wel heel leuk en sexy is…

En nee, ik zeg natuurlijk niet dat iedere man of vrouw er exact hetzelfde over denkt.

Goed voor jezelf zorgen maakt je aantrekkelijk en sexy!

Boek van het voedingscentrum: Alles over afvallenProbeer daarom niet een of ander nieuw en trending dieet uit omdat je vanwege ontevredenheid per se een paar kilo wil afvallen. Doe in de eerste plaats iets aan je ontevredenheid!

Hoe jij je voelt over je lichaam, hoe je deze verzorgt en voedt is veel belangrijker dan een aantal kilootjes verliezen. Zeker wat betreft aantrekkingskracht uitoefenen.

Alles wat je doet, doe dat omdat je om jezelf geeft. Geef veel om jezelf, zonder arrogant te worden. Dat doet je (lichamelijk) zelfvertrouwen veel goed. Dat vergroot pas echt je aantrekkingskracht, let maar op.

Met meer zelfvertrouwen wordt afvallen ook gemakkelijker:

 • je voelt je vaker blij en gelukkig;
 • je kunt gemakkelijker een nieuw eetpatroon vasthouden;
 • je kunt meer geduld opbrengen (ook wat betreft langzaam afvallen);
 • bij een eventuele terugval kun je gemakkelijker jezelf bijsturen.

Je zelfvertrouwen is voor alles wat je doet en laat belangrijk!

Afvallen dankzij lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging mag belangrijk onderdeel zijn bij het afvallen. Sterker nog, ook als je niet wilt afvallen is lichaamsbeweging belangrijk voor je gezondheid.

Zoals in deze reeks aan artikelen hoort wat betreft voornemens… Je kunt lichaamsbeweging leuker en lekkerder maken door het te associëren met seks.

Bedenk hoe je profijt kunt hebben op seksueel vlak door meer te bewegen. Drie suggesties om je op weg te helpen.

#1. Een betere conditie is goed voor de seks

Hoe fitter je bent, hoe langer je kunt genieten van seks. Stel dat je wel erg snel buiten adem raakt tijdens het vrijen, kan je dat afleiden van de andere gewaarwordingen…

Ben je momenteel vrijgezel? Je kunt waarschijnlijk interessante mensen ontmoeten op de sportschool. En als je geregeld afspraakjes hebt is een goede conditie al helemaal welkom!

#2. Lichaamsbeweging maak je meer sexy door…

Lichaamsbewustzijn! Wanneer je sport, doe het zo bewust mogelijk.

Stel, je doet aan hardlopen:

 • voel je voeten op de grond landen en hoe je je vervolgens afzet;
 • ervaar je armen en handen ritmisch bewegen voor de balans;
 • word je bewust van de frisse lucht die langs je gezicht stroomt;
 • kun je je hartslag opmerken?
 • hoe is je ademhaling?

Afvallen met dit seksstandjeDus je vergroot je lichamelijk bewustzijn door meer opmerkzaam te worden. Meer bewust van je sensitiviteit; sensualiteit. Belangrijke aspecten voor een sexy uitstraling en (het schenken van) seksueel genot.

Behalve hardlopen kun je je lichaamsbewustzijn ook vergroten tijdens fitness en krachttraining, (kick)boksen, voetballen of wat dan ook.

#3. Seks is ook lichaamsbeweging!

Neem je voor om meer tijd te besteden aan het vrijen. Wees daarbij niet lui, experimenteer ook met de meer intensieve seksstandjes!

Op het moment geen partner? Wie zegt niet dat je tijdens het masturberen stil moet blijven zitten? Gebruik je creativiteit, voel je vrij. Het is jouw leven en je mag doen en laten wat je wilt.

Tip: goed voor je lichaam zorgen vergroot absoluut je aantrekkingskracht (voeding, lichaamsbeweging, rust en ontspanning, lichamelijk genot). Bepaal daarom hoe je vanaf vandaag aan deze punten werkt en stel je daarbij voor hoe je aantrekkingskracht krachtiger wordt…

Hoe motiveer jij jezelf bij het afvallen en/of lichaamsbeweging? Of heb je vragen? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen (16)
  Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd! En al helemaal als je in een […]
 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
 • Stoppen met roken, word sexy! (4)
  Dit is het tweede artikel over de meest voorkomende voornemens die mensen hebben. Vandaag het wel bekende voornemen: stoppen met roken. Wil jij liever je sjekkie's blijven rollen en lekker doorpaffen? Of je wilt geen afscheid […]
 • Vier tips voor het waarmaken van je voornemens (21)
  Eigenlijk houd ik niet van het goede-voornemen-gebeuren. Want met Oud en Nieuw is het nog wel eens gebruikelijk dat men zich vluchtig iets voorneemt, en er uiteindelijk niets mee doet. Er komt dus helemaal niets van terecht, […]
Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!)
Trefwoorden:

5 reacties op “Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!)

 • Alleen al om gezondheidsredenen zou iedere man moeten streven naar een slank, gespierd lichaam met een platte buik. Hoewel de huidige maatschappij de zwaarlijvigen de hand boven het hoofd houdt zou elke zichzelf respecterende man dit nooit moeten accepteren.

  De schrijver stelt dat het vooral draait om lichamelijk zelfvertrouwen. Laat dat nu net het natuurlijk gevolg zijn van een goed onderhouden lichaam door een wisselwerking van gezonde voeding, cardio, gevechtssport en krachttraining. Je krijgt geen lichamelijk zelfvertrouwen van een bierbuik of een dikke kop, van een strakke sickpack, brede kaaklijn en schouders wel.

  In mijn jarenlange observaties (zowel in Nederland als in het buitenland) heb ik gezien dat de knapste en leukste meiden toch vaker vallen voor of een relatie hebben met een fitte slanke licht gespierde jongeman met een strakke of platte buik.

  Afhankelijk wat voor soort type vrouw je wilt aantrekken, zul je bij de toppers (de 8,9, 10en) naast zelfvertrouwen ook looks moeten bieden. Uitzonderingen daargelaten.

  1. Berg, bedankt voor je reactie.

   Ja, ik promoot een gezonde levensstijl. Maar om dat hoeft niet per se te betekenen dat je dan een slank lichaam MOET hebben. Laat staan een sixpack.

   Per mens verschilt lichaamsbouw. Daarom iedereen over een kam scheren vind ik onverstandig.

   In mijn jarenlange observaties (zowel in Nederland als in het buitenland) heb ik gezien dat de knapste en leukste meiden toch vaker vallen voor of een relatie hebben met een fitte slanke licht gespierde jongeman met een strakke of platte buik.

   Als het puur om het uiterlijk alleen zou gaan op liefdesvlak, dan zou je misschien gelijk hebben. In werkelijkheid speelt er absoluut meer.

   Een man die veel prioriteit geeft aan sporten, trekt ook eerder een vrouw aan die ongeveer dezelfde prioriteiten stelt. Een man die veel waarde hecht aan het uiterlijk, trekt eerder vrouwen aan die dat ook belangrijk vinden. Een man die dol is op eten, trekt eerder een vrouw aan die daar ook dol op is…

   Het klinkt cliché: vrouwen vallen ook op het innerlijk. Het is minstens zo belangrijk als het uiterlijk.

 • He victor,
  Om eens over een andere boeg te gooien dan mentale ontwikkeling van een vrouwveroveraar ben ik op dit onderwerp gestoten over sporten. Het gaat over bodytypes van ectomorf mesomorf en endomorf. Ik zit onder de catogorie endomorf. Mijn vraag is : Welk invloed heeft dit op het veroverproces?

  1. In het kort: het speelt geen rol.

   Er is zoveel diversiteit. Er zijn vrouwen die nadrukkelijk wel en niet voor een endomorf lichaamstype gaan.

   Je bent een endomorf, en daar kan en hoef je niets aan te veranderen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *