Klok 'Meer tijd voor jezelf'Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd!

En al helemaal als je in een relatie of huwelijk zit, met eventueel kinderen… Hoe kom je ooit nog aan jezelf toe?

Ik begin vandaag met de crux van meer tijd voor jezelf nemen (al dan niet in een relatie). Daarna som ik 5 voordelen op van ‘me-time’.

Afsluitend ontdek je waarom tijd voor jezelf goed is voor je relatie en gezin… en dat het je erg sexy kan maken (ook als vrijgezel).

Tijd NEMEN voor jezelf

Meestal zijn voornemens niet krachtig. Daarom zijn deze na verloop van tijd snel vergeten. Dus, wil je wel ècht meer tijd voor jezelf nemen?

Zo ja, maak je voornemen krachtig door de teugels zelf in handen te nemen. Want je zult niet vanzelf tijd vinden, het wordt je niet op je schoot geworpen.

Neem het heft in eigen handen: NEMEN, het is een kwestie van jouw tijd nemen!

Het is min of meer hetzelfde als contact maken, vrouwen versieren of mannen versieren en je relatie spannend en interessant houden: initiatief nemen is essentieel, passiviteit is onaantrekkelijk en maakt dat er uiteindelijk weinig spannends gebeurt.

Valkuil: time management technieken gebruiken om tijd te vinden

Natuurlijk is time management welkom om je productiviteit te verhogen. Maar gebruik deze time management-technieken niet in de hoop dat je dan wèl tijd kunt vinden voor jezelf.

In de praktijk blijkt dat mensen extra werklast op hun schouders nemen wanneer ze productiever zijn geworden. Ze vullen dus hun tijdwinst met nieuwe taken. Want er is altijd wel iets wat niet af is, wat nog gedaan kan worden.

Gebruik time management vooral om dezelfde hoeveelheid werk in kortere tijd te doen. Zodat je nog meer vrij kunt nemen dan de tijd die je sowieso al neemt voor jezelf. Accepteer het feit dat het onmogelijk is om ALLES af te krijgen, een utopie.

Nogmaals, het is een kwestie van initiatief; NEMEN. Zet daarom de tijd voor jezelf in je agenda en op je takenlijstje. Niet als beloning of aan het eind van de dag wanneer alles af is.

Neem tijd voor jezelf, zònder enige voorwaarden!

5 Voordelen van tijd nemen voor jezelf

Scheurkalender: meer me-timeHopelijk ben je al voldoende gemotiveerd om inderdaad tijd voor jezelf te nemen. Voor extra stimulans som ik een paar voordelen op:

 • Tijd voor jezelf werkt stress verlagend. Waardoor je minder persoonlijke problemen krijgt, problemen beter kunt oplossen en meer kunt genieten van je leven.
 • Tijd voor jezelf maakt je meer zelfbewust. Dat vergroot je inzicht, focus en creativiteit.
 • Me-time stimuleert persoonlijke ontwikkeling (je komt bijvoorbeeld toe aan een eventueel ander voornemen: iets nieuws leren).
 • Rust nemen versterkt het lichaam. Zo kun je fysiek herstellen van al je inspanningen. (Niet voor niets nemen topsporters ook voldoende rust, dàt vergoot hun prestaties pas echt!)
 • Je wordt meer zelfstandigheid. Immers, je besteed meer tijd aan jezelf en minder aan iemand anders. Je vermindert daarmee een eventuele emotionele afhankelijkheid.

Over dat laatste, ik adviseer als flirtcoach om de belangrijke oefening te doen zoals ik heb gegeven in het artikel ‘Alleen met de feestdagen?’. (Gelukkig alleen zijn.)

Nog een belangrijk voordeel:

#6. Tijd voor jezelf nemen is goed voor de relatie (en gezin)

Zit je momenteel in een liefdesrelatie of huwelijk? Voor een langdurige, gelukkige relatie is tijd voor jezelf noodzakelijk.

Het idee om 24/7 samen te zijn maakt de meeste mensen Spaans benauwd. Teveel samenzijn werkt verstikkend, meestal desastreus voor jullie passie!

Onthoud dat je pas een goed team kunt zijn als jullie beide je individualiteit kunnen behouden. Dat werkt afwisseling, verrassing en avontuur in de hand.

Daarbij, door tijd voor jezelf te nemen kun je op eerder ongezonde relatie- en communicatiepatronen waarnemen en aanpakken; goed voor de lange termijn van de relatie. En al helemaal als jullie kinderen hebben. Hoe relaxter je bent, hoe beter je alle drukte kunt managen.

Misschien wel het belangrijkste voordeel:

#7. Meer tijd voor jezelf nemen maakt je sexy!

Vrouw relax in bad: meer tijd voor jezelf nemen = sexy
Zij gunt zichzelf me-time in bad… Gun jij je ook meer tijd voor jezelf?

Welk scenario is aantrekkelijker, meer sexy?

A) Op je bank zit een gespannen, gestreste vrouw. Ze heeft de laatste tijd geen tijd voor zichzelf gevonden om tot rust te komen. Door de drukte komt ze ook niet meer toe om zich mooi op te maken of sexy te kleden.

B) Er ligt een relaxte vrouw (dankzij me-time!) vrouw op je bank. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen voor een weldadig bad en heeft daarna sexy lingerie aangetrokken. Ze maakt met haar volle bewustzijn oogcontact. Voor haar bestaat tijd niet, het is alleen maar NU.

Uiteraard, scenario B is pas echt sexy! Want tijd voor jezelf, maakt dat je de rust vindt om je aantrekkelijker te presenteren. Je draagt al die stress niet voortdurend met je mee, je bent relax. Je seksuele aantrekkingskracht komt nu pas echt tot uiting; zowel als man als vrouw.

Samengevat: NEEM meer tijd voor jezelf, zonder enige voorwaarden en ongeacht of je vrijgezel bent of in een relatie zit. Plan jouw tijd meteen in, laat het niet afhangen van hoe je dag verloopt. Gun het jezelf!

Vraag: hoe zorg jij ervoor dat je voldoende tijd voor jezelf neemt (in je relatie)? En hoe besteed jij je tijd in jouw ‘me-time’? Plaats je reactie hieronder, ik antwoord altijd!

Gerelateerd:

 • Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!) (5)
  Dit is de eerste editie uit de reeks over hoe je voornemens meer leuk en lekker kunt maken. Bijvoorbeeld door de ‘sexy voordelen’ extra op de voorgrond te zetten. Of hoe je het kunt combineren met iets dat te maken heeft met […]
 • Het belang van ontspanning voor goede seks (14)
  Het verband tussen ontspanning en goede seks... Zoals je hopelijk al weet, Victor Verlon is ook aan het Twitteren. Laatst zag ik dit Twitter-bericht langskomen: "Mannen hebben seks nodig om te kunnen ontspannen, vrouwen […]
 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
 • Vier tips voor het waarmaken van je voornemens (21)
  Eigenlijk houd ik niet van het goede-voornemen-gebeuren. Want met Oud en Nieuw is het nog wel eens gebruikelijk dat men zich vluchtig iets voorneemt, en er uiteindelijk niets mee doet. Er komt dus helemaal niets van terecht, […]
Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen
Trefwoorden:         

16 reacties op “Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen

 • Victor,

  Ondertussen sta ik bij een mogelijke start voor dit nieuwe jaar. Ik ben er terug, vol met goesting en iets minder passief dan voorheen. Ik heb eens zeker tijd voor me genomen en ik doe dat nog steeds. Het eigenaardig tijdens mijn pauze dat ik weer verlangde naar vrouwelijk contact en geflirt. Ik neem nog deze week nog pauze, vanaf februari begin ik er terug aan. Mentaal zit het weer in orde, zo lijkt het toch, er zit nog iets dwars. Ik beschik over alle mentaliteitskenmerken terug en ook over de gedragskenmerken. Toch zit er iets dwars dat ik niet kan behandelen op mijn eigen.

  Telkens heb ik gemerkt dat er toch een deel eenzaamheid er door mijn opgebouwde systeem komt. Het is niet de soort eenzaamheid van gemis van vrienden/kennissen/familie. Tis eerder gemis aan liefde van een vrouw, in het begin wou ik enkel en alleen seksueel contact, nu is dat toch liefde en lust. Ik zit daarmee volledig in de knoop. Mijn drang ernaar is best wel intens naar liefde toe. Soms vraag ik me af of ik dit wel moet blijven doen want het is mentaal best wel vermoeiend en tis zoals ik eerder aangaf in de vorige reacties. Ik was het telkens beu om vanaf 0 te beginnen bij een flirt om zo naar een liefdesrelatie te gaan. ik zag er tegen op, nu zie ik het weer zitten om toch moeite en energie in te steken. Dit bedoelde ik telkens dat ik terug van 0 moest beginnen, het was niet de veroveringservaring maar eerder bij elke flirt moet je gaan bouwen en het is niet zo dat je vanuit een gevoel van jaren te kennen, dat wekt eerder bangen en schrikwekkende gevoelens op bij vrouwen, toch bij me bij elke flirt, ze vragen ze dat af en voelen zich dan heel ongemakkelijk bij. Dat maakt voor me ook mentaal veel lastiger.

  Van de week ga ik een laatste keer proberen bij ene waar ik al een jaar en half er achter zit, telkens met tussen pauzes en als ze deze keer niet wilt, dan laat ik haar gaan, tzal een stuk breken binnenin me omdat ik gevoelens voor haar heb en ze vindt me telkens schrikwekkend omdat ik haar het gevoel geef van jarenlang te kennen terwijl dit niet zo is. Als ze de keuze afwijst dan breekt mijn hart, kheb het zelf opgezet voor haar alleen, de rest ben ik vrijwel defensief qua flirts, allemaal luchtig en niet van betekenis, om te peilen hoever ze wel geinteresseerd ze wel is. Bij het smsen naar haar, heb ik wel een stuk van mijn ziel blootgelegd en ze vroeg zich af of dit wel een versierttruc is, ik zei dat het puur natuur is en dat je niet moet zoeken achter een trucje. Ik heb me al een deel weggegeven hoe ik ben, deze vrijdag zal ik weten waar ik sta bij haar (einde van haar examens).

  Ze is wel verlegen, nogal ingesloten, toch kan ze een vrij zotte doos zijn als ze op haar gemak is. De ware bestaat niet maar zij is wel een heel goede match voor me. Ze zei dat ze wel me vermoeiend vond van mijn levendig karakter, niet dat ik pushte integendeel, misschien vind ze mijne algehele positieve ingesteld wel vermoeiend. Zoals ik zei ik geef haar nog 1 kans en als ze niet aanvaard dan zal bij me wel pijn doen.

  Overlaatst voelde ik me wel sexy, dit was na een goed weekend (veel lachen, zelf plezier maken, kleine workoutsessie en me time) en dat gaf wel uitstraling als ik naar buiten ging. De kledingkeuze doet ook al heel veel, als je de huidige herenmode bekijkt, kan je zo door behulp van een vrouw, er nog beter uitzien. Qua uiterlijk ben ik op en top verzorgd uit dus daaraan kan het niet liggen. Mijn missie is mijn eigen prinses gaan zoeken en veroveren, ik ben ook wel bezig uit te zoeken hoe romantiek nu wel werkt. Meteen ook een vraag voor jou Victor.

  Naast de huidige flirt en seks tips, hoe zit het met de romantische deel voor de verovering? Hoe pak je het best aan om toch romantisch over te komen in de generale lijn naar verovering toe? (Periode van Valentijn komt eraan vandaar dat ik het vraag)

  1. Leuk om weer van je te horen Andy!

   Ik krijg de indruk dat zo’n pauze je goed doet. Even rust…

   Advies: neem vaker een pauze (zeg elke week een of twee dagen). De pauzes mogen korter zijn, maar dan wel vaker. Dit geeft je een meer aantrekkelijke balans. En je voelt je beter in zijn algemeenheid.

   Bij het smsen naar haar, heb ik wel een stuk van mijn ziel blootgelegd en ze vroeg zich af of dit wel een versierttruc is, i

   Grote kans dat ze in je uitstraling oppikt dat je ongelofelijk snakt naar aandacht/liefde/seks. Dat kan in veel gevallen weerstand oproepen, vandaar haar vraag of je niet een of andere versiertruc toepast…

   Ik heb me al een deel weggegeven hoe ik ben, deze vrijdag zal ik weten waar ik sta bij haar (einde van haar examens).

   Je verlangens (of waarnaar je snakt) is niet hoe je bent. Het is een momentopname van je gevoel, verlangens en hoe je in het leven staat. Daarom, ongeacht wat zij van jou vindt, denkt of wat zij wel of niet voor je voelt, je hebt niets van jezelf te verliezen! (Zet jezelf op de eerste plaats…)

   Verder is belangrijkste kwestie voor jou dat je teveel gewicht legt in het krijgen van liefde en/of seks. Dat kun je nauwelijks verdoezelen. Romantiek, gevoelens uiten of wat dan ook, dat zijn bijzaken.

   Het snakken naar iets (in dit geval, liefde en/of seks), dat kan vrouwen juist op afstand houden. Weet je nog, het zeep-voorbeeld uit het Natuurlijke Aantrekkingskracht-programma?

   Beste Andy, je hoeft je niet te bewijzen (je man-zijn, dat je weet wat vrouwen willen, of wat dan ook). En wat je wel of niet krijgt van een vrouw, laat dat niet het centrum zijn van je leven. Geef jezelf de aandacht, liefde en seks (door geregeld te masturberen en daar uitgebreid de tijd voor te nemen). Doe er alles aan om het snakken te stoppen.

   Vervolgens word je een relaxte Andy. Al je moeite die je tot nu toe hebt besteed om je liefdesleven goed te krijgen, dat gaat zich dan echt uittellen. Het is niet meer erg om telkens opnieuw te beginnen, want je kunt genieten van elk nieuwe begin. Dat genot werkt aanstekelijk…

   Wat betreft romantiek, ik ga kijken of ik daar binnenkort een artikel over kan uitbrengen. Het is druk… Nog 2 en een half week en het is weer Valentijnsdag, de tijd vliegt!

 • Ik weet de zeep voorbeeld nog, enkel ben ik eerder wanhopig geworden dan hoopvol. Ik ben op dit moment wel gebalanceerd. Zoals ik een voorgevoel had, wou ze me niet. Er brak wel iets vanbinnen maar ik weet wel dat ik nog vele mogelijkheden voor me heb. Dat zit in me, dat willen bewijzen, dat is een onderdeel van me, zonder dat zou ik hier niet eens zijn. Ik heb ook gemerkt wanneer ik de zoveelste verliefde koppel zie kussen, dan walg ik ervan, zoiets brengt me tot kwaadaardig gedrag. Ik kan er niet tegen…

  Los van je eigen tijd voor jezelf momenten. Wanneer je flirt of op afspraakje gaat, hoe tast je de grenzen af van de intieme bubbel of de persoonlijke zone rond de vrouw af? Waarover heb ik het? Je hebt verschillende sociale zones, de intieme zone of bubbel, de persoonlijke zone, de sociale zone en de publieke zone.

 • De bewijsdrang, zoektocht naar erkenning, is iets wat ik als klein mannetje heb meegekregen. Dit kwam echter op tijdens mijn puber meer en meer naar voor. De drang om iets te bewijzen, ook al was het schoolresultaten of andere vaardigheid dat je onder de knie wou hebben. Ik wou altijd dat net iets meer kunnen anders heb ik niet voldoen aan de verwachtingen, een deel komt hier ook de succes/falen denkkader uit. Je behaalt een prestatie of je hebt dat niet behaald. Ik weet van mijn eigen dat ik iets trager denk, reageer en handel dan de doorsnee genomen mens. Hierdoor lijkt het dat ik achterstand heb op de rest, ik voel me telkens voorbij gesneld en dat heb ik nog steeds. Ik ben enige die graag wel de leiding neemt en blijft behouden, dat zit ook in me van nature, ik heb er een aanleg voor. Ik beschouw me wel als een pion die iets te bewijzen heeft tegenover de huidige westerse maatschappij, ik voel me telkens net te kort geschoten en telkens wanneer de zaken (wat het ook mag zijn) voor me positief uitdraaien dat ik het niet kan afmaken. Dat ligt me helemaal dwars.

  Ik probeer mijn eigen altijd te bewijzen, ik probeer het beste uit mijn eigen te halen, zo ben ik nog zelfs in de hogeschool geraakt, was niet mijn doelstelling en toch zit ik er, ook al hadden ze(familie) van me niet verwacht. Ik wil me wel blijven ontwikkelingen, hoe meer hoe beter maar dan krijg je van momenten of situatie waarbij je denkt, hoe is het mogelijk dat ik het niet gezien heb? Dit houd me wel scherp maar het is wel heel mentaal vermoeiend om je constant verder te ontwikkelingen. Ik kan zoveel meer en toch ga ik in de mist in. Ik wil niet onderdoen voor anderen en als ik niets doen dan lijkt alles wel stil te staan.

  Ik doe dit allemaal voor mijn eigen, hopend dat toch ergens ooit iets bij me lukt, in dit geval is dit slagen in een vrouw veroveringsproces. Dat ik eindelijk een gevoel kan hebben, yes, het is me gelukt om een bepaalde deerne te versieren en dan zou ik eigenlijk weer tot innerlijke rust komen, bij me is alles nog chaos en weet ik veel wat er nog allemaal in me zit. Ik leg mijn eigen best wel veel verwachtingen op, echter dat zijn verwachtingen die ik zeker kan behalen, wanneer me dat niet lukt, dan breekt de storm in me los, dan ben ik roekeloos en kwaad omdat ik weer eens heb gefaald. Het pure dat ik echt wil een fantastische dame naast mijn zijde die ik trouw blijf en hoog koester, iets wat vele vrouwen willen.

  Dan duikt er weer het te graag willen complex van me op, de vrouwen hebben dat min of meer door en dan kan ik erachter fluiten. Als je zou afvragen wat hoop ik hier te bereiken na deze reacties op deze blogsite, wel dat ik zelfstandig een vrouw kan veroveren zonder haar pijn te doen, op een vrouwvriendelijke manier en ook via mijn machogehalte, dat ik een babemagneet kan worden, dat is mijn doelstelling maar zoiets gaat me veel langer energie en tijd kosten dan mijn eigen waard is. Ik wil ook door mijn eigen kennissen/familie kring ook gewaardeerd willen zijn en dat gevoel heb ik niet.

  Zonder deze illusie na te jagen, zou ik in de eerste plaats niet geweest zijn. Op dit moment weet ik zelfs niet meer, ik was mentaal kapot gegaan eraan en nu voel ik zoiets weer te komen ( depri).

  Op den duur denk je : Hoe moeilijk is het wel niet om een vrouw te versieren als van deze toolbox( alle producten van victor) beschikt? Ik vind dit moeilijk en zal het altijd moeilijk vinden ondanks de natuurlijke aanleg in onze genen.

  1. Andy, fantastisch dat je nu op de hogeschool zit. Echt goed bezig!

   Aan de ene kant maakt juist je bewijsdrang en het gevoel dat je tekort schiet, je blijft doorzetten (met af en toe totaal opgeven). Het is voor jou een levensstijl geworden.

   Uiteindelijk komt het neer op hoe jij de wereld om je heen ziet en benadert; wereldbeeld.

   Ik doe dit allemaal voor mijn eigen, hopend dat toch ergens ooit iets bij me lukt, in dit geval is dit slagen in een vrouw veroveringsproces. Dat ik eindelijk een gevoel kan hebben, yes, het is me gelukt om een bepaalde deerne te versieren en dan zou ik eigenlijk weer tot innerlijke rust komen, bij me is alles nog chaos en weet ik veel wat er nog allemaal in me zit.

   Veroveren doe je met zijn twee. Het is daarom geen strijd of persoonlijke verdienste wanneer je een vrouw hebt versierd. Het is een dans, samen.

   Juist de afwezigheid van innerlijke rust kan een blokkade vormen voor je aantrekkingskracht of deze flink temperen. Daarom is het idee dat je pas innerlijke rust kunt vinden wanneer je een vrouw Verovert, niet zo praktisch.

   Zonder deze illusie na te jagen, zou ik in de eerste plaats niet geweest zijn. Op dit moment weet ik zelfs niet meer, ik was mentaal kapot gegaan eraan en nu voel ik zoiets weer te komen ( depri).

   Dat bedoel ik. Je huidige streef- en strijd-aanpak heeft je geholpen om te overleven. In die zin ben je zeer succesvol! En het is op zich logisch dat het moeilijk is om deze (ooit) succesvolle aanpak overboord te gooien.

   Je mag je eens afvragen in hoeverre deze ooit succesvolle aanpak van strijden nog zinnig is. Je leven is veranderd. Je bent sterker geworden, meer ervaren, je hebt nieuwe inzichten opgedaan. Vraag je bewust af wat de aanpak mag zijn in jouw nieuwe levenssituatie.

   Hoe dan ook, dat keiharde streven en strijden is niet goed voor het Veroveren. Want contact met vrouwen is meer een (paren)dans, geen strijd.

   Belangrijk: weet dat je huidige liefdesleven geen exacte afspiegeling is van wie je werkelijk bent, maar van hoe je op dit moment in het leven staat…

   Niet dat je alles meteen anders moet doen Andy. Maar hopelijk ben je bereid om op een aantal punten je aanpak iets te veranderen. Misschien niet nu, maar wat later dit jaar. Kijk maar wat dat voor je liefdesleven kan betekenen.

   Advies: doe elke dag iets wat jij echt leuk vindt om te doen. Het mag simpel en klein zijn, prima! Dus zorg dat elke dag er iets is wat je jezelf gunt; levensplezier… 😀

 • Ik moet victor hier bijtreden. Het is veel belangrijker hoe je in het leven staat. Ik weet nog dat ik single was en mn ex heel toevallig ontmoette. Zij zei dat ze voor me viel door de manier waarop ik in het leven stond. Ik denk dat je pas een balans in je leven vindt als je zowel in een relatie als single even relaxed bent. Dus eigenlijk of je nu single bent of niet, het zou geen verschil mogen uitmaken.

  Toen m’n ex het uitmaakte dacht ik eerst:” ah neeeee, weer single zijn”! Ik zag daar echt tegenop!!!! Maar nu….. Ik ben en voel me nog relaxter dan tevoren. Ik weet dat ik goed relatiemateriaal ben voor vrouwen en toch is er niet de drang om weer een nieuwe relatie te zoeken. Ik laat het gewoon komen en we zien wel. Ik ga ook niet liggen geforceerd flirten…. ik hou daar niet van. Ik hou van het spontane.

  Ik denk dat Andy het hebben van mooie deerne teveel beziet als bewijsmateriaal: ” zie je wel dat ik het kan”. Eenmaal je toch in een relatie zit, wil dat niet zeggen dat je de innerlijke rust gaat vinden hoor. Dan komen er andere zaken die onrust kunnen geven en jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld kunnen ondermijnen. En zeg eens eerlijk… wat wil je….sex of liefde? Voor het eerste bestaan oplossingen ;)… Voor het tweede daar is veeeel tijd voor nodig om dit te laten groeien. Dat heb je niet met een vingerknip. Als ik je een tip mag geven….laat het wat allemaal los…..zo ga je ook relaxer door het leven….vrouwen zien dit hoor. Maar je mag het idd niet zien als een strijd. Strijden leidt altijd tot forceren. En uit forceren is nog nooit iets goeds voortgekomen is mijn ervaring.

  Jij bent Andy zeker gegroeid en staat al ruim verder dan veel andere mannen. Maar je moet het ook zien natuurlijk. Je laat je teveel afhangen van vrouwen vind ik persoonlijk. Weet je? Concentreer eens niet meer op vrouwen maar op iets anders, iets waar je je in kan geven (passie) en ga af van die negatieve denkbeelden. Vrouwen houden van mannen met passie, geen onzekere pantoffelhelden die afhankelijk zijn.

  Weet je wat ik heb geleerd? Carpe diem…hoe cliche het ook mag klinken. Is het niet vandaag, dan is het morgen. Dat geeft, voor mij althans, een relaxter leven. Het geeft mij geen angst of zorgen of innerlijke onrust. Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik was vroeger ook heel onzeker en had geen positief zelfbeeld en wilde ook een vriendin. Net als jij wilde ik dit om te bewijzen en dacht dat ik daarmee innerlijke rust zou vinden. Fout dus!!! Vrouwen vonden mij onzeker, nerveus…..alles wat in schril contrast staat met een echte man. Tot ik een nieuwe studie begon, mij daarin echt gaf en me niet meer geforceerd ging bezig houden met vrouwen.

  Uiteindelijk had ik de baan die ik wilde en voelde me echt zeker. Ik ging daarna eens daten met een oud klasgenote en die zei dat ze me volledig veranderd vond (in positieve zin he). Zij zag mij plots zitten (vroeger totaal niet). Maar ik haar niet meer. :). En ondertussen heeft dit alles geleid naar een meer relaxer bestaan……en ik voel me echt goed…zelfs nu zonder vrouw in mn leven. Jij komt er andy, maar je moet vind ik ff je prioriteiten verschuiven en dat ge forceerd flirten vanuit je bewijzende drang achterwege laten en je concentreren op iets anders.
  Sterkte man

  1. Mooi gezegd Danny! 🙂

   Ik weet niet of en in hoeverre Andy hier iets mee kan (hij heeft niet gereageerd).

   Weet je wat ik heb geleerd? Carpe diem…hoe cliche het ook mag klinken. Is het niet vandaag, dan is het morgen. Dat geeft, voor mij althans, een relaxter leven. Het geeft mij geen angst of zorgen of innerlijke onrust.

   Prachtig, dat gun ik meer mensen. En het geeft niet dat je daar tijd voor nodig had om dat te bereiken. Zo leert men; levensproces.

   Bedankt voor je reactie!

   1. Graag gedaan wat de reactie betreft. Of andy of anderen er iets mee zijn, moet ieder maar zich zelf uitmaken. Ik voel me me verdomd goed als single. Als ik bezie hoe sommige anderen zich voelen zowel in hun relatie als in hun leven, krijg ik medelijden. Weet je wat het verschil is?? I CHOOSE LIFE!!

 • Victor,

  Ik was dit nog vergeten bij te melden, dat ik nu al drie jaar op hoge school zit en dat ik er wel overleef. Ik moet nog twee jaar voltooien, dit jaar en volgend jaar (3jaar opgedeeld in 4jaar). Niemand had het gedacht dat ik er ook zou rondlopen, tegenstelling tot andere studenten ben ik niet zo sociaal actief, ik doe mijn eigen ding.

  Normaal zou je er vrij gemakkelijk aan een meisje geraken in Gent. De boosdoener mijn remmingen, op een positieve noot, ik ben mijn eigen remmingen aan het doorbreken, nu weet je al wat er grotendeels met me mis was en nu kan ik weer verder. (Vandaar dat er nu drie denkkaders : faal/succes, verwachtingen inlossen en de gevreesde “te graag willen” zijn gesneuveld)

  Wat er ook gaande is, ik maak er altijd een strijd van, uitdagingen opzoeken. Je hebt het over dansen, ik weet totaal niet of ik wel ritme heb, ik wil wel eens een paar danslessen volgen. Eigenlijk heb ik niet zoveel contact met mensen, ik game nu al jaren achtereen en dan moet ik hebben van de enkele kansjes die ik bijeen te schrapen. Stoppen is een optie, enkel moet ik voor mijn eigen uitmaken wat ga ik doen met de vrijgekomen tijd. Ik wou natuurlijk tof vinden als ik ook een tof gamergirl zou ontmoeten, ik ken er ondertussen wel een aantal maar allemaal al met een vriendje. Soit, das een andere doelstelling.

  Ik zit zo te denken “Wat als ik eens wekenlang onder de vrouwvolk zou begeven”? Ik denk dat zoiets de laatste push voor me kunnen zijn. Ik heb dit nog niet ervaren, ik zou toch enkel observeren en inspelen wat er gaande zou zijn. Er staan nog aantal zaken nog te doen dit jaar, zoals innerlijke rust creëren ( eindelijk).

  Als je zo over denkt, ben je als vrouwveroveraar, veel gevaarlijker voor vrouwen dan de players, playboys en de rest wat erbij hoort. Eindelijk na ver 7 jaar te volgen hier, heb ik eindelijk door wat em bedoeld buiten de vrouwveroveraarcursus dat jij hier aanbied. ( Misschien zoek ik wel iets te ver dan werkelijk nodig is)

  Tegenwoordig lach ik nog meer, ik ben iemand die zeer graag lacht en soms lig ik zelf kwartier plat te lachen met mijn eigen uitspraken/grapjes/onnozelheden of wat het ook mag zijn. Ik ga ook eens, als ik de kans heb, aan een stand up comedian eens vragen op welke soort humor vrouwen het vaakst mee moet lachen. Plagen is mijn ding maar ik wil dit uitbreiden met nog een vleugje humor dat positief werkt.

  De uitdaging voor dit jaar is zoals ik zei: “innerlijke rust vinden en dat heb ik nog niet gevonden”.

  1. Wat er ook gaande is, ik maak er altijd een strijd van, uitdagingen opzoeken.

   Dat is waarschijnlijk een succesvolle levensstrategie geweest in je leven. Je hebt daarmee veel bereikt.

   Ik kan begrijpen dat je moeite hebt om zo’n strategie aan te passen. Beste Andy, neem de tijd die je nodig hebt. Geen haast.

   Hm, misschien dat ik binnenkort een artikel schrijf over levensstrategie en de liefde. Ik beloof nog niets, al erg veel te doen komende paar weken…

   Je hebt het over dansen, ik weet totaal niet of ik wel ritme heb, ik wil wel eens een paar danslessen volgen.

   Dat juich ik van harte toe! Ik raad je aan om eerst een proeflessen bij verschillende dansscholen te doen, en je daarna bij eentje in te schrijven voor minimaal een kwartaal, liefst een halfjaar.

   Zeker de eerste paar lessen kunnen stevig zijn. Zowel wat betreft de omgang met mensen, vrouwen en het daadwerkelijke dansen. Niet te snel opgeven, op een gegeven moment kan het ‘klikken’ en komt het dansgevoel in je lichaam. Dat heeft tijd, oefening en geduld nodig.

   Eigenlijk heb ik niet zoveel contact met mensen, ik game nu al jaren achtereen en dan moet ik hebben van de enkele kansjes die ik bijeen te schrapen. Stoppen is een optie, enkel moet ik voor mijn eigen uitmaken wat ga ik doen met de vrijgekomen tijd.

   Eh, dansen? Sporten? Vaker door de stap lopen en mensen observeren (mijn hobby). Een cursus presenteren volgen (deze wordt vast op je hoge school gegeven voor bijna gratis).

   Ontdek wat je interesses zijn, diep deze uit. Je bent een vrij man en je hebt een hele wereld om uit te kiezen 😀

   Ik zit zo te denken “Wat als ik eens wekenlang onder de vrouwvolk zou begeven”? Ik denk dat zoiets de laatste push voor me kunnen zijn. Ik heb dit nog niet ervaren, ik zou toch enkel observeren en inspelen wat er gaande zou zijn. Er staan nog aantal zaken nog te doen dit jaar, zoals innerlijke rust creëren ( eindelijk).

   Innerlijke rust zou ik prioriteit geven. Gaat je zeker goed doen, ongeacht je succes en levenspad!

   Wat betreft wekenlang onder vrouwenvolk begeven, dat kun je doen. Toch denk ik dat het beter is het om balans te creëren in je leven, ook wat dit betreft.

   Als je zo over denkt, ben je als vrouwveroveraar, veel gevaarlijker voor vrouwen dan de players, playboys en de rest wat erbij hoort.

   Gevaarlijker in welke zin?

   Andy, je bent duidelijk vooruit gegaan. Fantastisch om dat te zien en wellicht inspirerend voor andere mannen! 😀

 • Danny,

  Je zegt iets over toevallige ontmoetingen. Dat heb ik ook, enkel ben ik er vaak niet bewust van. Ik benut deze kansen niet wanneer deze voordoen. Zo had ik begin januari nog een prachtige dame laten schieten. Ik ben eenmaal traag op dat vlak, ook al wou ik dat iets sneller kunnen reageren.

  Ik ben sinds eind 2006 single en in het begin verlang je terug naar een relatie, dwarsligger is de eenzaamheid, oude vijand van me, die ik terug heb verdrongen. Ik merk wel 1 groot verschil nu, mijn houding is compleet anders. Schaarste van toen is weg, nu is dat volgelopen met het overvloedsconcept. Enkel neem ik mijn eigen kwalijk als ik de kansen eens verpest en dat waren een tiental op een rij.
  1 van mijn huidige problemen dat ik teveel bij 1 dame vastplak, heeft te maken met mijn loyaal te zijn, dan zit ik er zelfs maanden achter, allemaal verloren moeite. Op dat vlak ben ik best een jager.

  De seks is bijzaak, tis eerder liefde, iemand hebben om affectie mee te hebben persoonlijk, gemis eraan kan me werkelijk mijn mentale toestand omslaan. Strijden is mijn ding, toont aan hoe dapper en moedig ik wel ben. Op training, bij het aanleren van grondvechten, ben ik best een energie beest. Na z’n training voel ik me wel opgelucht en relaxt, kort erna een ferme testosteron boost waarbij ik verlang naar vrouwelijk gezelschap, dat is wel de negatieve kant eraan, als ik een relatie zou hebben, was het allemaal positief.
  Ik ben nog steeds een kamphaan of een macho dat ze zeggen, zo ben ik een deel opgevoed door mijn sport. Je moet keihard voor je eigen zijn en dat ben ik nog steeds.

  De kritische deel van me zet me op voor om nog beter te doen. Dit effect komt door de jarenlange pesterijen, veel gepest omdat ik stotterde, nu hoor je dat praktisch niet meer. Ik lijk ook een stuk ouder uit omdat ik ook vel gigantisch veel puisten had, werd er ook mee gepest, nu ben ik eerder trots op mijn mannelijke look qua gezicht. Ik heb baardgroei waarvan andere mannen jaloers zouden zijn. Bijvoorbeeld als ik mijn baard 1 maand laat staan, lijkt het alsof er al 3 maand staat. Op dit moment ben ik met baardlooks aan het experimenteren. De ene keer, the clean cut, de andere keer, stoppelbaard, ringbaard, chin curtain en de full beard maar zonder de halsbaard. Ok, dan lijk ik weer wat ouder uit maar ik vind dat niet erg.

  Carpe diem zoals in de film “Dead Poets Society” uit 1989, een prachtige inspiratievolle film met de beste komiek die ooit heeft geleefd. Zelfs nu kan je van die film een paar lessen uittrekken. (Oefening van Victor in de e coach systeem) Ik heb wel een transformatie doorstaan en dan denk ik nog altijd dat ik nog niet goed genoeg ben.

 • Victor,

  Je hoeft dat niet te doen over levensstrategie, dat is voor jou veel te veel werk. Dit zou voor diegene zijn die al wat verder staan dan de beginnende vrouwveroveraar. Die danslessen zal wel na mijn studies volgen, als deze af zou zijn, dan zal ik nog eerst voor mijn zwarte band gaan in karate erna de danslessen. Vaker door de stad lopen, je bedoeld door de stad lopen, das enkel erna wanneer ik vrij ben.

  Manipulatie, kan zowel als goed of slecht gebruikt worden. Hier zou het dan gaan over modificatie dan over manipulatie. Voor de komende tijd zal ik mijn innerlijke rust terug brengen. Vanaf volgende week zal ik er weer invliegen voor de flirts en wat er allemaal bijhoort.

  Soit, tis heel duidelijk nu dat ik effectief al veel verder sta dan in werkelijk heb gedacht. Op naar deel 3 van de e-coach systeem. Waar hangen die toffe dames uit? etc.( op deze vraag hoef je niet te antwoorden, ik weet het ondertussen zelf wel, tis om een startschot te hebben.

  Komt er nog iets over image building uit?

  1. Andy, mooi dat je van plan bent om danslessen te volgen. Het liefst zou ik het je eerder zien doen, maar… er is geen haast. Doe het vooral in jouw tempo 😀

   Vaker door de stad lopen, je bedoeld door de stad lopen, das enkel erna wanneer ik vrij ben.

   Vergeet niet de route naar je studie en werk. Het is de kunst om geregeld een omweg te nemen. Kost meer tijd, maar kan meer avontuur in je leven brengen.

   Wat betreft Image-building, daar komt zeker nog wat over uit. Nu zijn andere programma’s in ontwikkeling. Ik maak echter geen haast, ik wil deze heel krachtig maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *