Stoppen met roken maakt je sexyDit is het tweede artikel over de meest voorkomende voornemens die mensen hebben. Vandaag het wel bekende voornemen: stoppen met roken.

Wil jij liever je sjekkie’s blijven rollen en lekker doorpaffen? Of je wilt geen afscheid nemen van het sporadische sigaartje? Dit artikel is NIET voor jou bedoeld. Ik hoop dat je geniet van je tabak…

Vrijwel iedereen is bekend met het feit dat roken je gezondheid schaadt, in meerdere opzichten. Dat feit alleen al kan je motiveren om te stoppen met roken. Graag geef ik je extra brandhout voor meer motivatie en zelfvertrouwen…

Voordelen van niet roken

Dus, niet roken is beter voor je gezondheid. Je lichaam functioneert beter en op termijn voel je je beter. Mooi! Maar wist je dat stoppen met roken ook een grote impact kan hebben op je liefdes- en seksleven?

De voordelen van stoppen met roken roken:

 • maakt dat je beter kunt ruiken (belangrijk voor je partnerkeuze en extra genot in bed);
 • maakt dat je beter kunt proeven (lekkerder zoenen en orale seks);
 • het geeft je een betere mond- en lichaamsgeur (meer zoenen, meer seks);
 • het is beter voor je longen. Je voedt je lichaam met minder moeite van méér zuurstof, zodat onder andere je huid er mooier uitziet (je oogt meer aantrekkelijk en sexy);
 • niet roken is beter voor de doorbloeding van je lichaam (zeer belangrijk voor bijvoorbeeld het functioneren van je geslachtsdelen…);
 • het is beter voor je algehele conditie (ook in bed);
 • stoppen bespaart veel kosten, waardoor je bijvoorbeeld wat vaker uit kunt gaan (je ontmoet meer potentiële liefdespartners).

Dat zijn een boel sexy voordelen of niet?!

Nog een voordeel van het laten staan van tabak:

Meer zelfvertrouwen

Stoppen met roken kan uiteindelijk ook je zelfvertrouwen opkrikken, zelfs al kost het je meerdere pogingen. Je hebt namelijk iets voor elkaar gekregen, een teken dat je macht hebt over jezelf en je leven.

Meer zelfvertrouwen heeft invloed in het vinden van een liefdespartner en je partner keuze. En uiteraard, meer zelfverzekerdheid doet je seksleven ook veel goed.

Kortom, hopelijk ben je je nu meer bewust van de relatie tussen niet roken en een beter liefdes- en seksleven. Hopelijk wil je nú stoppen!

Snelle tip voor meer motivatie en doorzettingsvermogen: zet jouw sexy redenen om af te kicken op een rij. Neem het rijtje geregeld door voor een extra boost.

7 Tips als voorbereiding op het stoppen met roken

Vrouw rookt haar laatste sigaret want ze gaat stoppen met rokenMocht je nog niet gestopt zijn, gebruik de tips hieronder als aanloop.

Tip #1. Verander van sigarettenmerk

Waarschijnlijk heb je een favoriet als sigarettenmerk. Overstappen naar een ander merk dat je minder lekker vindt, maakt dat je minder zin hebt om te roken. Een stap in de goed richting.

Daarbij, door een ander merk te roken word je je meer bewust van wanneer je rookt. Dat sluit goed aan bij de volgende tip:

Tip #2. Stop met ‘vanzelf roken’

Hoe langer je rookt, hoe meer het een gewoonte wordt. Voor je het weet heb je een sigaret opgestoken zonder dat je je daarvan bewust bent. Je rookt als het ware vanzelf.

Het helpt om je zoveel mogelijk bewust te worden van wanneer je de neiging hebt om te roken.

Dit zijn de meest voorkomende momenten dat een roker zijn/haar sigaret opsteekt:

 • direct na het opstaan (vaak in combinatie met een kop koffie of thee);
 • tijdens een werkpauze;
 • wanneer een andere roker een sigaretje opsteekt;
 • direct na een maaltijd of snack;
 • na de seks…

Actie: waarschijnlijk heb je ook jouw persoonlijke momenten van roken. Schrijf ze op, maak jezelf er zoveel mogelijk bewust van. Want door het vergroten van je opmerkzaamheid krijg je meer macht over jezelf.

Opmerkzaamheid, dàt is de basis van op termijn stoppen met roken.

Tip #3. Neem geen cadeau-sigaretten meer aan

Heel leuk, lief en aardig dat mensen je sigaretten aanbieden. Maar als je ooit wilt stoppen, dan wordt dat tegen die tijd een gevaar bij het volhouden. Train daarom als het ware de mensen in je omgeving om geen sigaretten meer aan te bieden.

Het staat je natuurlijk vrij om anderen sigaretten te blijven aanbieden. Doe stiekem je best om niet vaker een nieuw pakje te kopen.

Tip #4. Rook sigaretten minder op

Rook je filtersigaretten? Weet dat hoe meer troep er door de filter gaat, hoe minder goed de filter werkt.

Welke troep? Bekijk na het roken de filter van je sigaret… yuk!

Met andere woorden: hoe langer je met je sigaret doet, hoe meer troep je opzuigt. Dus wees minder zuinig met je sigaret (en steek niet een tweede op ter compensatie).

Dit is ook meteen een oefening om bewust te zijn hoe je rookt, je moet immers je sigaret in de gaten houden. Dat sluit goed aan bij de tweede tip hierboven.

Tip #5. Kondig alvast aan dat je van plan bent om te stoppen

Boek: stoppen met roken van Allen Carr Zo kunnen mensen alvast wennen aan het feit dat je geen roker meer bent. Dat maakt de toekomstige verandering waarschijnlijk gemakkelijker…

Tip #6. Bepaald van te voren de dag wanneer je stopt

Wil je ècht stoppen? Durf dan NU een dag te bepalen waarop je stopt. Dat hoeft natuurlijk niet per se net na de jaarwisseling of in januari.

Wanneer jij de stop-dag bepaalt, wordt dat jouw perfecte moment om te stoppen. Waarom? Omdat jij dat zo bepaald hebt.

Tip #7. Lees alvast een boek over stoppen met roken

Een goede voorbereiding helpt absoluut, lees daarom een goed boek over hoe je het best kunt stoppen.

Klik hier om het populaire boek van Allen Carr te bekijken. Het boek heeft erg veel positieve recensies gekregen en geeft je een ander perspectief op je rookgedrag. Tijdens het lezen groeit je motivatie om te stoppen…

7 Tips om het niet-roken vol te houden

Tips om het vol te houden zijn natuurlijk ook welkom. Weet wel, ik ben geen roker en ik ben er ook nooit mee begonnen. Ik heb de verleiding wat betreft de sigaret dus nooit zelf ervaren.

Daarom zijn meer tips welkom als jij wel deze vervelende verleiding/verslaving wel kent. Daarmee krijgen andere stoppers nog meer ondersteuning. Vooral reageren dus onder dit artikel!

Tip #1. Vervang Je oude rook-gewoonte met een nieuwe gewoonte

Wanneer je iets uit je leven schrapt ontstaat er al gauw lege ruimte die vraagt om opgevuld te worden. En je hebt vermoedelijk je handen al vol aan de andere afkickverschijnselen!

Wees verstandig en vervang het roken met iets anders, iets gezonds. Het kan zo simpel zijn als het drinken van een glas water of het maken van een korte wandeling.

Mis je echt de orale beleving, het zuigen aan een sigaret? Als sekscoach geef ik het advies om de gewoonte te vervangen met het geven en ontvangen van orale seks.

Tip #2. Verkort de nicotineverslaving

De fabrikanten van nicotinevervangers willen niet dat je dit weet: binnen een week ben je van je nicotineverslaving af. Dan is de mentale verslaving (inclusief gewoontes) nog het enige dat rest.

Nu je dit weet, overweeg cold turkey afkicken van de nicotine. De nicotinepleisters en nicotinekauwgum, om de hoeveelheid nicotine geleidelijk te verminderen, verlengen de duur van de vervelende afkickverschijnselen.

Is een nicotine pleister en kauwgum wel echt nodig? Nee!

Tip #3. Doe dagelijkse financiële besparing in een doorzichtige spaarpot

Je uitgaven gaan flink omlaag door het stoppen. Door jezelf met dat feit geregeld onder de neus te wrijven, kom je gemakkelijker door de moeilijke momenten heen.

Hoeveel geld per week gaf je voorheen uit aan sigaretten? Deel dat geldbedrag door zeven en doe bewust dat mooie bedrag dagelijks in je spaarpot. Hoor je het geld al rinkelen? Kassa!

Stoppen met roken tegeltjeswijsheidTip #4. Beloon jezelf en je bedpartner geregeld

Zoals je dankzij de vorige stoppen met roken-tip ziet, je bespaart veel geld. Kijk maar hoe de spaarpot zich snel vult! Dus gun jezelf geregeld een beloning door iets leuks voor jezelf en je lover te kopen.

Volg bijvoorbeeld mijn sexcursus (voor mannen) of koop een spannend seksspeeltje. Romantiek, sensualiteit en seks zijn ideaal als beloningsmiddelen omdat ze veel invloed uitoefenen op je levenskwaliteit.

Trouwens, je kunt je ook zonder geld geregeld een positieve volhoud-stimulans geven. En pas sowieso op met ongezond eten als beloning.

Een van de mooiste kosteloze beloningen die jezelf kunt geven is quality time vrijmaken. Doen!

Tip #5. Zorg voor meer lichaamsbeweging en stress management

Lichaamsbeweging helpt je om door de afkickperiode heen te komen. Ga dus wat vaker naar de sportschool, ren wat vaker een rondje, enzovoorts.

Afkickverschijnselen verhogen ook je stressniveau. Verdiep je eens in stress management zodat je beter kunt omgaan met stress. Er zijn talloze technieken tegen stress…

Tip #6. Poets vaker je tanden

Boek: stoppen met roken van Allen Carr Een van de voordelen van niet roken is dat je smaakzintuig beter werkt. Dat kan een reden zijn waarom sommige mensen meer snoepen na het stoppen.

Poets vaker je tanden met een lekker smaakje tandpasta. Dat kan dat verlangen naar een lekker smaak al bevredigen.

Tip #7. Laat anderen weten dat je bent gestopt

Niet alleen zullen mensen je minder vaak een sigaretje aanbieden, het kan ook zijn dat vrienden en kennissen je geregeld aanmoedigen om je nieuwe, gezonde gedrag vol te houden.

… En zie aan het begin van dit artikel nogmaals de leuke, lekkere en sexy voordelen van stoppen met roken. Weet dat een meer gezonde levensstijl een flinke oppepper kan zijn voor je liefdes- en seksleven!

Nog meer voordelen om te stoppen met roken?

Kun jij nog meer voordelen bedenken wat betreft stoppen? Heb je tips of wil je een ervaring delen? Plaats je reactie hieronder!

Sowieso wens ik je veel succes met stoppen met roken. Je kunt het als je ervoor gaat, zelfs bij eventuele tegenslagen en een terugval. Houd vol!

Gerelateerd:

 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
 • Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen (16)
  Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd! En al helemaal als je in een […]
 • Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!) (5)
  Dit is de eerste editie uit de reeks over hoe je voornemens meer leuk en lekker kunt maken. Bijvoorbeeld door de ‘sexy voordelen’ extra op de voorgrond te zetten. Of hoe je het kunt combineren met iets dat te maken heeft met […]
 • Vier tips voor het waarmaken van je voornemens (21)
  Eigenlijk houd ik niet van het goede-voornemen-gebeuren. Want met Oud en Nieuw is het nog wel eens gebruikelijk dat men zich vluchtig iets voorneemt, en er uiteindelijk niets mee doet. Er komt dus helemaal niets van terecht, […]
Stoppen met roken, word sexy!
Trefwoorden:

4 reacties op “Stoppen met roken, word sexy!

  1. Beste Frits, je link heb ik verwijderd omdat het lijkt alsof je deze reactie alleen maar hebt geplaatst als reclame.

   Verder adviseer ik niet om het ongezonde roken te vervangen met een andere verslaving. Daarbij, een E-sigaret is helemaal niet zo gezond als in eerste instantie werd beweerd.

 • Wel Victor ,

  Blij dat je er een artikel over geschreven hebt , al had ik je tips nl. al in praktijk gebracht alvorens ik je artikel las … Het is en blijft toch maar een rotgevoel in het begin moet ik bekennen , ik neem aan dat zoiets slechts drie weken duurt ? Ik ben vroeger al gestopt geweest wegens zwangerschap ( kind hoeft niet mee te roken vind ik , dat kind kan nog niet kiezen hé ) , helaas ben ik terug begonnen toen het moederschap niet altijd bleek wat het roze wolkje in het begin leek te zijn ( uiteraard nooit in het bijzijn van mijn dochter , tot op heden nog steeds niet ! ) , ik ben toen ik begon te stoppen volop bezig geweest met het inrichten , schilderen , decoreren van een slaapkamer voor de komende baby , dat hielp wel , het is afleiding en je hebt minder tijd om een sigaretje op te steken .
  Doch , hoe sceptisch ik ook tov roken sta , het blijkt niet genoeg te zijn om de dagen door te komen , ik voel me gewoon fysiek ziek zelfs LOL , niet gedacht dat het zo lastig ging zijn ! 🙂
  Toch fijn dat je er een artikel over schreef om eventueel anderen te kunnen motiveren !

  Groetjes ,

  een volger 😉

  1. Wat goed dat je bent gestopt toen je zwanger werd. Deden dat maar meer mensen!

   helaas ben ik terug begonnen toen het moederschap niet altijd bleek wat het roze wolkje in het begin leek te zijn

   Wanneer iemand eenmaal is begonnen met roken, wordt het een nieuwe vorm van coping; omgaan en verwerken van stress.

   Het is daarom belangrijk om andere manieren te vinden om met je stress om te gaan (stressmanagement). Het worden de betere, meer gezonde alternatieven dan roken.

   Doch , hoe sceptisch ik ook tov roken sta , het blijkt niet genoeg te zijn om de dagen door te komen , ik voel me gewoon fysiek ziek zelfs LOL , niet gedacht dat het zo lastig ging zijn !

   Het is een stevige verslaving. In eerste instantie lichamelijk; nicotine. Wanneer je daar eenmaal van bent afgekickt wordt het met name een kwestie van emotioneel en psychisch afkicken. Dat kan effect hebben op hoe je je lichamelijk voelt, al is de bron niet lichamelijk.

   Ik hoop dat stopt en volhoudt. En mochten pogingen niet lukken, neem het jezelf niet kwalijk. Vooral opnieuw beginnen en doorzetten.

   Ik weet dat je het kunt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *