Maak je voornemen voor 2015 waar!Eigenlijk houd ik niet van het goede-voornemen-gebeuren. Want met Oud en Nieuw is het nog wel eens gebruikelijk dat men zich vluchtig iets voorneemt, en er uiteindelijk niets mee doet. Er komt dus helemaal niets van terecht, jammer.

Een groot gedeelte van mijn cursisten heeft aangegeven dat ze goede voornemens hebben op liefdesgebied. En ik vind het belangrijk dat deze dus wèl worden waargemaakt.

Daarom geef ik deze vier belangrijke tips voor het waarmaken van je voornemens:

Tip #1. Neem rustig de tijd om het goede voornemen te bedenken

Impulsief je iets voornemen is gedoemd tot falen en teleurstelling; “Weer niet gelukt dit jaar, heb ik weer!”. Een teleurstelling als deze is gemakkelijk te voorkomen door geduldig de tijd te nemen. Bepaal je voornemen dus weloverwogen en heel zorgvuldig.

Tip #2. Één goed voornemen is beter dan teveel voornemens

Focus is belangrijk voor het waarmaken van je voornemen. Deze focus verlies je al snel als je teveel tegelijk wil doen. Uiteindelijk krijg je dan niets voor elkaar!

Richt je op slechts één voornemen en doe er alles aan om het waar te maken. Je zult zien dat je het dan wel succes boekt.

Tip #3. Gebruik de stap-voor-stap-aanpak

Zoals je hebt gezien bij de vorige tip, als je teveel tegelijk wil doen dan is de kans klein dat je je voornemen waarmaakt. Hetzelfde gebeurt als je in één keer je voornemen probeert waar te maken; je legt een te grote druk op jezelf.

Je vergroot je succes door je voornemen in kleine stapjes aan te pakken. Elke stap in de goede richting is meegenomen. En elke verandering integreer je gemakkelijker in je liefdesleven zodat je niet terugvalt in oud gedrag.

Het is een schijnbaar paradox: de rustige aanpak geeft blijvend en sneller resultaat dan haastige spoed.

Tip. #4. Schrijf je voornemen op, inclusief hoe je het waarmaakt

Wanneer je je voornemen duidelijk en goed omschreven op papier zet, krijg je vanzelf meer motivatie om het waar te maken; het is een sterk psychologisch effect.

Je kunt dit psychologische effect nog verder versterken door het stuk papier thuis in het zicht op te hangen. Bijvoorbeeld bij je computerscherm of bij de badkamerspiegel.

Houd je focus elke dag!

Ben benieuwd wat je voornemens zijn. Laat hieronder een reactie achter…

Gerelateerd:

 • Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen (16)
  Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd! En al helemaal als je in een […]
 • Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!) (5)
  Dit is de eerste editie uit de reeks over hoe je voornemens meer leuk en lekker kunt maken. Bijvoorbeeld door de ‘sexy voordelen’ extra op de voorgrond te zetten. Of hoe je het kunt combineren met iets dat te maken heeft met […]
 • Vrouwen aanspreken – Tips voor het vergroten van motivatie (26)
  De vorige keer heb ik geprobeerd om je te motiveren voor het vrouwen aanspreken, door je te wijzen op je seksdrive. Spreek vrouwen aan, want wie weet loopt het uit op avontuur en seks! Vandaag krijg je nog eens vier tips voor […]
 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
Vier tips voor het waarmaken van je voornemens
Trefwoorden:     

21 reacties op “Vier tips voor het waarmaken van je voornemens

 • Mijn voornemens voor 2009 zijn:
  1) minder roddelen (dat leverde uiteindelijk veel ellende op)
  2) me minder aantrekken van (zelf) kritiek(nu ben ik vaak van slag)
  3) liever zijn voor mezelf (dan voel ik me beter en kan ik beter van een ander houden)

 • Zoals u al vertelde dat het beste is om 1 voornemen te nemen dan teveel voornemens.
  Mijn goede voornemen is een leuke dame op mijn pad vinden.

  Dat is merendeel al zeker gelukt dankzij u!
  Dank u wel Viktor!

 • Hey,

  Mijn belangrijkste voornemen voor dit jaar is om meer aan te spreken en te experimenteren.
  En natuurlijk het allerbelangrijkste… plezier maken.

 • Mijn goede voornemen is het krijgen van de juiste mentaliteit. Dat maakt mij minder afhankelijk van vrouwen en daarnaast merk ik dat het veel aantrekkingskracht creëert.

 • Mijn voornemen is het het verder doorzetten van mijn positieve veranderingen, want de vrouwelijke intresse lijkt steeds meer toe te nemen de laatste tijd 😀 and i’m enjoying it!

  thx

 • Mijn belangrijkste voornemen voor 2010: nog meer mijn creativiteit gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe producten en blogartikelen.

  Mijn blog loopt goed en zowel Breek het IJs als mijn E-coachsysteem zijn een groot succes. Toch staan er nog genoeg belangrijke vragen open over seks, relaties, sociale contacten, etc. Dit jaar wil ik je ook op deze gebieden ondersteunen; blijf dus mijn blog volgen 😀

  Ik wens je een succesvol, gelukkig en gezond Nieuwjaar!

 • Bedankt Victor.

  Mijn voornemen is dat ik mezelf meer bezig ga houden met het veroveren van de vrouw. Ik hou ervan om verliefd te worden….

 • Had geen speciale voornemens.

  Toch leek me het wel leuk om dit jaar i.p.v. fitness eens dansles te nemen, mits studie en werktijden het toelaten. Bewegen zoals lopen en fietsen doe ik al genoeg.

  Overdag al contact met veel leuke vrouwlijke collega’s.
  Met dansles (stijldansen) wat fysiek contact met vreemde vrouwen leek me een nieuwe uitdaging.

 • Oke jongens. Ik ga hier ff een leuke reactie uittypen.

  Eerst even het achtergrondverhaal: ik had ongeveer een maand geleden iets met leuke, eigenwijze dame (dezelfde dame als waar ik het in andere reacties over had). Daarna hebben we door haar studie en blablabla geen contact meer met elkaar gehad, behalve op msn. Nu spreek ik haar weer en zie ik per ongeluk haar sms inbox… heeft ze een relatie met een vriend van mij. Ik dus vrij pissig, maar ja, overvloedsconcept, dus ik ben nergens bang voor en laat het er niet bij zitten. Nou, ik dus verhaal halen bij haar. Wat gebeurt: we zitten een uur te praten over wat allemaal gebeurd is, en zelfs aan flirten. Uiteindelijk toch een beetje bij elkaar blijven plakken ook al gebeurt er niets en geeft zij aan dat ze liever verder wil met die vriend (die overig niets in de gaten heeft dat wij überhaupt al iets met elkaar hebben gehad). Veel gelult en geouwehoerd en lol gehad. Meer dan een uur lang, totdat we de kroeg werden uitgeschopt.

  Hoe het verder ontwikkeld, weet ik niet, ik wil haar best graag terug omdat ze goed bij me past en daarvoor wil ik best wat doen. Maar toen het uitkwam met die vriend had ik eerst zoiets van, kut, dit is niet leuk enzo, vet slecht gevoel. Maar daarna had ik meer zoiets van ik ga gewoon met haar praten en dan wel zien hoe het ervan komt. Daarom ging ik dus verhaal halen, maar wel op een “overvloedige” manier wat leidde tot een superleuk gesprek zonder dat ik m’n gevoel voor eigenwaarde kwijt raakte… alles dus gewoon luchtig en humoristisch oppakken!

  Ik heb nu zelfs sterk het gevoel dat ik haar kan terugkrijgen, puur omdat ik ook een beetje weet dat die vriend achter haar aanloopt. En aan de andere kant heb ik zoiets van: ik beheers (ofja, hoop ik) het Overvloedconcept en dus daarom kan ik alles aan en ook dit! Dus ik ga gewoon lekker dingen proberen, zie haar morgen in de kroeg, en ik ga zorgen dat ik lol heb.

  Wat ik met dit hele verhaal wil aantonen is dat je je nooit afgewezen moet voelen, en vaak tegen je gevoel in moet handelen. Ook al voel ik me belazerd, ik doe alsof het me niets uitmaakt en ik heb ook redelijk succes hiermee, daarbij geholpen met de speelse wijze hoe ik dingen oplos.

  Mocht het niets meer worden, dan heb ik in ieder geval weer veel dingen geleerd. Mocht het wel wat worden, heb ik dat ook geleerd en heb ik er zelfs nog meer plezier mee!

 • @ Pieter

  Leuke tip voor je… weet je hoe je het overvloedsconcept voor jezelf kan gebruiken? Trek haar aan als eerste door nieuwsgierig,mysterieus en speels te zijn… Merk je dat je haar er meer mee gaat afstoten… doe je het anders, blijf nieuwsgierig, mysterieus en speels maar met een tikkeltje arrogantie in je achterhoofd. Doe niet arrogant, dat bedoel ik, niet maar denk het.

  Met een denkwijze van, beetje op een manier van, ik weet dat je me wilt, maar kunt me niet krijgen mij interesseert het niet of ik je heb of niet. Zoals een kat met een touwtje speelt. Hou je een kat een touwtje voor moet hij dwangmatig met het touwtje spelen dat is z’n instinct. Haal je het weg, is z’n interesse ook zo verdwenen… Zij is de kat, jij het touwtje, laat haar werken voor jou.

  Vrouwen kunnen aan je lichaamstaal al zien dat je naar haar verlangt. Door deze manier van denken kun je je lichaamstaal een wending geven en haar interesse opwekken. Zij zal denken: wil hij me niet meer? Of heb ik wat verkeerds gedaan? Hier zal ik ff een tandje bijzetten, anders verlies ik hem.

  Dit is een oefening waar je ff op moet oefenen, want je moet het denken en met het denken niet worden. Vrouwen haten arrogantie… Leuke oefening als ze hard to get speelt met je!

  Succes

  Mick

 • @Pieter

  Mijn mening:

  1e: Het is niet raadzaam om een vrouw te veroveren die al een vriend heeft. Ook en helemaal als het je eigen vriend is.
  2e: Een vrouw ter verantwoording vragen en uitzoeken waarom ze een vriend heeft enz… is een heel gevaarlijk spel spelen. Dit maakt het voor haar niet aantrekkelijk. Wat ze doet en zelfs voor jouw tijd, mag niet van jouw belang zijn. Hoe leuk en speels je het ook doet. Toch, krijgt ze daardoor een jaloerse indruk van jou. Ook ontneem je haar de nodige vrijheid en… ze zal de indruk krijgen dat je haar vaker zal controleren over haar doen en laten.
  3e Je zoekt teveel haar aandacht, ondanks ze al heeft aangegeven dat ze meer voor haar vriend voelt dan voor jou.

  Advies:
  – Creëer afstand. Als ze toch meer voor jou voelt, dan zal ze vanzelf gaan afvragen wie ze leuker vindt, je vriend of jij. Zodra ze minder van je hoort, als ze toch meer dan gewone belangstelling voor je heeft, zal ze je des te meer missen.
  – Ga vandaag, ondanks alles, NIET naar die kroeg. Dit gaat tegen je gevoel in. Hierdoor gaat ze zich afvragen waarom niet, voel je toch niet zoveel voorhaar? Dit veroorzaakt een gezonde spanning, Sms’t of belt ze je wel waar je blijft, dan zal uitwijzen hoeveel ze je mist. Bewijst je Overvloed-concept.
  – Doe minder wat jou een goed gevoel geeft, maar meer wat haar een spannend en goed gevoel geeft. Alleen dan kan er iets ontstaan. (Wat jou een goed gevoel geeft is niet vanzelfsprekend ook voor haar een goed gevoel).

  Als ze al aangegeven heeft dat ze meer voor jouw vriend voelt, dan ziet ze je alleen voor de gezelligheid (als vriend), maar niet als haar Lover.

 • Jullie hebben helemaal gelijk. Ook al voelt het nu zwaar, ik verbreek het contact. Ik heb wat meer hier op de blog rondgeneusd en ze heeft toch wel wat eigenschappen van een foute vrouw, oa dat ze tegelijkertijd bezig was met mij en die andere kerel. Ook nog met anderen erover gepraat en ze zeggen allemaal dat ik iets beters verdien. Jammer voor haar dus..

 • Goede voornemens voor dit jaar: nog onafhankelijker worden en nog speelser. Morgen is er een feestje voor een aantal Kroatische vriendinnen de ideale plek om te beginnen 🙂

 • @ Mick,

  Verliefd worden is inderdaad heerlijk!

  @ Dirk,

  Leuk voornemen! Ik wens je alvast veel plezier met het stijldansen 😀

  @ Pieter,

  Je ex-vriendin heeft nu een relatie met een vriend en dat kan vervelende situaties opleveren als je haar alsnog wilt Veroveren. Ik ben dus blij dat je je ex loslaat. Het voelt zwaar, maar zo creëer je ruimte om een andere vrouw te Veroveren die wel echt voor jou gaat.

  Misschien heb je nog geen behoefte om een andere vrouw te Veroveren omdat dit allemaal pijnlijk is. Normaal, geef het de tijd en richt je aandacht op dingen die je plezier geven. Je zal je op een gegeven moment veel beter voelen.

  Houd ons op de hoogte van je vooruitgang…

  @ Sebastiaan,

  Veel plezier vanavond! Laat je ons weten hoe het feestje was? Ik ben benieuwd…

 • Het feestje was best OK, een dame heeft me zelfs gevraagd of ik mee naar de salsales ging 🙂 En een andere was teleurgesteld omdat we niet hebben kunnen babbelen (ze was mede organisatrice).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *