Afgelopen vrijdag was de begrafenis van mijn moeder. Binnen twee weken was ze vreselijk snel bergafwaarts gegaan; vrijdag 1 oktober 2010 is ze overleden.

Gelukkig hebben vrienden, vriendinnen en familie goed afscheid genomen. Ik denk zelfs dat we van geluk mogen spreken: ze is ‘comfortabel gestorven’, onder andere door professionele stervensbegeleiding die ik had ingeschakeld.

Wat nu?

Ik ben ‘bevrijd’! Begrijp me niet verkeerd, ik heb haar lange tijd met liefde en plezier verzorgd en ik zal mijn moeder missen.

Echter, de tijd is nu gekomen om me weer volledig op mezelf te concentreren; mijn (liefdes)leven en zaken. Ik begin als het ware met een schone lei.

Bedankt voor de fantastische reacties! Zowel via de e-mail (inbox was overvol) als bij mijn vorige blogartikel ‘De moeilijke situatie voor Victor Verlon’. En dat jullie elkaar blijven ondersteunen, dat is heel belangrijk voor me.

Milan zei:

Ik wens u de sterkte die nodig is om deze periode te doorstaan.
Ik denk dat wij cursisten voldoende materiaal hebben op deze blog om nog lang in gesprek te kunnen blijven. Wekelijks verschenen er verschillende artikelen, waarvan ik de stof van de helft al weer ben vergeten. Ik denk dat ik weer rustig één voor één de artikelen ga herlezen…
Zorg goed voor mama-lief…

Bedankt! Ik heb goed voor haar gezorgd zolang dat mogelijk was. En inderdaad, Aantrekkingskracht.com is dusdanig groot geworden dat het goed is om geregeld te blijven rondsnuffelen…

Andy zei:

Victor,

Om in de filmtermen uit te drukken : ” Be The Force Be With You “. Ik heb ook zoiets gelijkaardigs voor in de familie, en tis niet prettig. Maak er nog de beste momenten van!

Beste Yoda, bedankt! Jij ook veel sterkte. Je zult het er ook moeilijk mee hebben waarschijnlijk. Hoe dan ook, zorg goed voor jezelf. Dat heb ik ook gedaan, anders had ik het zeker niet vol gehouden.

Misha zei:

Victor,
Mijn opa, die is ook overleden aan kanker, en aangezien hij nog is Rusland was kon ik hem niet zien tijdens zijn laatste momenten,
Ik wens je zo veel sterkte!! En blijf vooral hopen.
Bij het lezen van het verhaal kreeg ik bijna tranen in mijn ogen, het deed mij denken aan mijn opa.
Heel veel sterkte, en blijf vooral hopen!!
En het maakt niet uit dat je minder gaat bloggen, je hebt ons al heel veel info gegeven!
Sterkte, Misha

Hoop is er altijd geweest, want wat mij betreft bestaat ‘valse hoop’ niet. Vermoedelijk zijn we daarom zo ver gekomen; ze heeft deze agressieve vorm van kanker veel langer overleefd dan normaal. En als het net anders was gelopen had ze het misschien wel overleefd, wie weet.

En jij ook veel sterkte met het overlijden van opa. Weet wat overlijden betekent: over-lijden. Het lijden is gelukkig voorbij…

Ruben zei:

Bewonderenswaardig dat je bleef bloggen, en dat je zelfs de moed hebt om dit enigszins met ons te delen. Daar zit alweer een les in 😉

Op deze blog alleen al staan ongetwijfeld veel mensen achter jou, hopelijk voel je je daardoor gesterkt…dat moet deugd doen. Maar het allerbelangrijkste in deze situatie blijft een taak alleen voor jou.

Jij alleen kan beslissen hoeveel tijd je nodig hebt….

STERKTE

Absoluut, de reacties en e-mails hebben mij extra kracht gegeven. En mijn familie heeft me meer gesteund dan ik had durven dromen.

Hoeveel tijd heb ik nodig om dit te verwerken, om te rouwen? Geen idee. Het is me duidelijk dat het voor iedere mens anders werkt. Ik houd het open, ik zie wel.

Hoe dan ook, ik pak de draad weer op!

Ernst-jan zei:

Sterkte met jullie allebei. Dit nieuws komt je waarschijnlijk hard op je dak vallen zo kort na het overlijden van je vader. Ik red me wel met het lezen van je blogs.

Deze periode is zo enerverend geweest, dat ik nog niet eens echt heb stilgestaan bij het overlijden van mijn vader. Het kwam allemaal meedogenloos tegelijk. Maar ik heb leren incasseren in het leven, dat is geen punt voor mij.

Gijs zei:

Hoi Victor,
Wat een slechte tijden man!! Is voor mij 1 van mijn grootste angsten. Heel heel veel sterkte met dit zware proces!! Je hebt ons al heel veel gegeven. Neem goed je rust en we zien je vanzelf weer bloggen.
sterkte.
gijs

Neem het aan van mij als ‘ervaringsdeskundige’: je hoeft niet bang te zijn. Mocht het je toch overkomen (gebeurd niet), je zult de kracht hebben om er doorheen te komen.

Bedankt voor deze en de andere hartverwarmende reacties!

Aangezien mijn blog absoluut niet zwaarmoedig of somber mag worden, ga ik weer lekker bloggen over aantrekkingskracht 😀

Veel succes en plezier met Veroveren,

Victor Verlon
VictorVerlon.com

‘De bevrijding’ van Victor Verlon

9 reacties op “‘De bevrijding’ van Victor Verlon

 • Hey Victor,

  Ondanks dat de Blog niet zwaarmoedig mag worden, zou ik je toch nog willen condoleren.. Respect hoe je je erdoor heen geslagen hebt!

  Groetjes Rik

 • hee victor,
  stiekum hoopte ik dat je weer is ging reageren. tis sneller gegaan dan je had gedacht, toch knap dat je zo snel positief kan zijn. beetje jaloers op.

  sterkte nog maar begrijp dat je het goed trekt. ben benieuwd naar je reacties.
  greetz wilco

 • De dood van de ene is het weer ontdekken van iets nieuws en prachtig met poëtische woorden te omschrijven. Het gaat je goed Victor, jij zal er tijd en energie vrijmaken om het helemaal te verwerken. Daarboven op zal je ons een stapje dichter bijbrengen naar de succes met dames.

 • Gecondoleerd. Het is in een snel tempo gegaan, maar gelukkig is het lijden over en hopelijk zal ze een comfortabel plekje hebben.

  Ik begrijp dat het een moeilijke periode is geweest en blijkbaar zul je nog wat verschijnselen hebben. U bent ook maar een mens. Maar de één is de ander niet 😉

  Ik ben eerlijk gezegd erg blij dat je weer tijd hebt voor ons. Ik ben beniewd naar de toekomstige artikelen…

 • Hallo Victor,

  Zoals ik het lees heb je je er goed doorheengeslagen. Ook ik ga deze verliezen nog meemaken, ben er angstig voor.
  Maar ik put kracht uit hetgeen hoe jij er doorheen bent gekomen.
  Er is leven na overlijden van ouders…dat leer ik wel.

 • Hoi Victor,

  Wederom veel sterkte nu het echt gebeurd is. Ik lees dat je veel steun krijgt vanuit allerlei hoeken dit is altijd een fijne gedachte in donkere tijden.

  Gr,
  gijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *