Vrouwen versieren door leiderschap? Jazeker. De leiding nemen op de juiste momenten tijdens het versieren is belangrijk.

Wilco stelde een paar weken geleden een interessante vraag bij het artikel ‘6 Clichés over Mooie Vrouwen’:

Hee bloglezers,

Ik had vanavond iets en dat wil ik graag met jullie delen omdat het weer eens apart was.

Rond 11 uur ga ik met mijn vrienden naar onze stamkroeg. Het is aan de bar hangen en een beetje discussiëren, leuke verhalen ophangen en niks doen. Dus ik daag iemand uit voor een dartspelletje. Sta ik te darten, komt er een enorm mooie vrouw bij staan om zich er mee te bemoeien. Ik vond dat leuk en vroeg advies aan haar. Daarna daagde ik haar uit voor een game. Dat vond ze goed. Al bij de eerste worp komt ze tegen me aan staan om me af te leiden en legt ze haar hand op mijn buik. Ik denk: wow dit gaat gesmeerd. De vriendengroep heeft dit in de gaten en ze houden bierviltjes omhoog met daarop geschreven: ‘in the pocket’, ‘als jij haar krijgt betalen wij al jouw bier’, ‘cijfer = 9’ en ‘als dat geen neuken wordt’. Ik denk: niks van aantrekken zij ziet jou staan en ga ervoor.

We maken geintjes en zij gaat steeds tegen mij aan staan en voelt aan me. Stiekem weet ik niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Als ik toevallig tripple 20 gooi geeft ze me een hand, feliciteert me en wil me kussen. Ik denk: op de wang. ze draait mijn hoofd en kust me. Inderdaad, niet op de wang. Ze is zooo enorm op mij gericht dat ik niet goed weet hoe ik dit tot een leuk einde breng. Zo gaat dit even door en als ik haar kus stopt ze en zegt ze dat ze preuts is. Jaja maak me maar in de war.

Rond 12en zegt ze: ik ga zo naar huis. En ineens word ze afstandelijk. Ik zeg tegen haar: geef me je nummer is, houden we contact. Zegt zij: nee, krijg je niet. Ik antwoord met: daag mij dan ook niet zo uit. Zij: heb alleen gezellig met je gedart, meer niet daag. En snel was ze weg.

Hier snap ik dus niks van. Wat had ik hier moeten doen om haar te strikken? Ze overdonderde mij met haar gedrag maar ze was zo lekker (ook enorm sexy gekleed, borsten goed laten zien, kort rokje over haar lange benen, hoge hakken) en leuk dat ik behoorlijk perplex stond. Wie kan er a.d.h.v. dit verhaaltje vertellen wat ik had moeten doen?

Als jullie nog meer details willen horen mag je het zeggen.

Greetz me

Je had flink sjans, dat is altijd leuk! Jammer dat het niet meer is geworden.

Stel jezelf de vraag hoe het komt dat je deze aantrekkelijke vrouw hebt aangetrokken. Ben je je bewust van de seksuele aantrekkingskracht die je op vrouwen uitoefent?

Wat moet je met een vrouw?

Natuurlijk weet je wat je met een vrouw ‘moet’, zeker als je vrienden duidelijke suggesties doen op bierviltjes. Maar waarom verliep het dan toch anders dan gehoopt?

Antwoord: je wist niet wat je met de situatie aan moest! Je was in zekere zin machteloos omdat zij de touwtjes in handen had. Je werd overrompeld omdat je je niet als de jager voelde maar als de prooi.

Nadat je haar had aangesproken, ging ze met je flirten en probeerde ze je te versieren. Niet alleen omdat ze aantrekkingskracht voelde, ze vond het vooral heerlijk om je hoofd op hol te brengen. Ze voelde zich aantrekkelijk, machtig, vrouwelijk, vruchtbaar.

Wanneer een vrouw haar vrouwelijke charmes in de strijd gooit, ben je als man bijna altijd ‘verloren’. Maar dat is niet vervelend, laat haar maar lekker winnen. Weet dat je een vrouw zelden versiert door de strijd met haar aan te gaan.

Je bezig houden met een (sekse) strijd is vooral op lange termijn desastreus voor je liefdesleven.

Wanneer een vrouw je bespeelt: blijf de leiding nemen

Vroeg of laat zal een aantrekkelijke vrouw je weer proberen te bespelen. Ze zal je op gevoelige plekken aanraken, met je flirten en je seksueel uitdagen. Ze kan je met haar sexy vrouwenlichaam als het ware bedwelmen.

Merk je dan weer dat je niet weet hoe je met de situatie moet omgaan? Zie het als een waarschuwingssignaal: je toont geen leiderschap. Daar ging het vrouwen versieren namelijk de mist in tijdens het darten met deze vrouw!

Zoals ik bespreek in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen, de leiding nemen over het Veroverproces is en blijft belangrijk. Maar dat wil niet zeggen dat je het zogenaamde alfa mannetje moet zijn die voortdurend een spel moet spelen om de macht, onzin.

De interactie in een stevig kader plaatsen is op zich al voldoende… Hoe, daarover blog ik de volgende keer: ‘Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren’. Tot die tijd wil ik graag weten wat jouw gedachten en ervaringen zijn.

Toon jij leiderschap tijdens het versieren en zo ja, op welke manier? Of heb je moeite om de leiding te nemen met vrouwen? Vertel!

Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren? (#2) (31)
  Tijd om eens te spreken over de zogenaamde alpha man. Hij zou het ideaal zijn. Een voorbeeld van leiderschap voor het vrouwen versieren... Trouwens, bedankt voor de vele reacties op het vorige deel van: ‘Vrouwen versieren […]
 • Hoe leiden voor het vrouwen verleiden? (#3) (31)
  Hoe kun je leiden om vrouwen te verleiden? Het rijmt mooi, maar als je grote fouten maakt wat betreft het leiden van vrouwen wordt het al gauw lijden 😉 Dit is het derde deel van de reeks artikelen over leiden en […]
 • Betere versierder door betere vragen (deel 2) (37)
  In het eerste deel: ‘beter leren vrouwen versieren’, heb je gezien dat een positieve instelling belangrijk is voor je succes. Vandaag ga ik verder in op het verbeteren van je mentaliteit. Negatieve gedachten ondermijnen het […]
 • Interessant genoeg om vrouwen te versieren? (108)
  Vraag jij je ook af of je wel interessant genoeg bent om vrouwen te versieren, te Veroveren? In dit artikel geef ik antwoord! In een ander artikel over onzeker tijdens het vrouwen aanspreken beantwoordde ik de vragen van […]
Vrouwen versieren door leiderschap (#1)
Trefwoorden:     

42 reacties op “Vrouwen versieren door leiderschap (#1)

 • Hey Victor,

  Interessante blog. Ik denk dat het leiderschap nemen ook te maken heeft met genoeg zelfvertrouwen. Soms voel ik me heel zelfverzekerd om leiderschap te nemen en soms ook absoluut niet. Volgens mij isheeft het meer te maken met het wennen aan..

  Groetjes Rik

 • Ik herken ook zo een situatie in mijn verleden.

  Ik wist op dat moment ook absoluut niet hoe ik haar het beste kon veroveren. Deze blog maakt me duidelijk dat de kans erg groot is dat het door mijn te kort aan leiderschap was, waarom deze vrouw mij ook na een tijdje heeft verlaten.

  Deze zelfverzekerde vrouw durfte de leiding te nemen; ze is gewend aan volgzame mannen. Daarom is een leidende houding juist extra onderscheidend en aantrekkelijk voor haar.

 • Ik heb al iets vergelijkbaars meegemaakt.

  In zulke situaties is er zelfs biologisch / chemisch bijzonder weinig verschil als wanneer die vrouw je een pilletje zou geven: drugs

  Toen ik het meemaakte voelde ik me eerst op en top leider, “de man” terwijl de werkelijkheid een beetje anders was: een schoothondje dat achter een vrouw loopt.
  Toen de vrouw in de gaten kreeg dat ik achter haar liep, was het snel gedaan met flirten en sensuele aanrakingen.

  Doorgaans heb ik geen probleem om de leiding te nemen als ik met een vrouw praat, dit durft echter veranderen als de vrouw me zo “een pilletje” geeft.

 • Hee Victor, leuk dat je reageert op dit berichtje, vroeg het mezelf wel aardig af wat ik met zulke situaties aan moest 🙂

  En voelt goed om na te denken over het feit dat ik wel echt aantrekkingskracht uitgeoefend heb. Wat ik mezelf zeker moet afvragen is of ik op de momenten dat het nodig is leiderschap toon. Ik had gister het namelijk weer. (ja ik heb tegenwoordig best veel afspraakjes, maar nog niet echt een interessante vrouw kunnen vinden met wie ik meer wil. Ik vind afwijzen van vrouwen ook best wel lastig-vooral als ze vertellen dat ze verliefd op me zijn)

  Gisteravond in dezelfde kroeg als waar ik die andere vrouw met darten ontmoette had ik weer sjans. Ik had een tijdje gepraat met haar en heel veel gelachen. Ik stond een kwartiertje met haar te praten, zegt zij: kom we gaan even ergens anders zitten want de muziek staat hier te hard. En ik liep zo achter haar aan, waarschijnlijk ben ik de leiding al verloren op dat moment. Dus ze gaat lekker tegen me aan zitten en effe verder kletsen. Toen dacht ik, ik ga zo effe dansen met vrienden dan zorg ik ervoor dat ze niet goed weet of ik haar wel leuk vind 🙂 Zij kwam ook dansen en begon tegen me aan te dansen, hoppataa. Ik zat weer op het goede spoor.

  Ik was op de fiets naar de kroeg. Maar zij was met de auto en ik zei dat ik lopend was, of ze me thuis kon afzetten haha. Daar zeggen ze toch geen nee op. Eenmaal in de auto zeg ik, doe mij je huistelefoon is. Ze kijkt heel erg raar begint te lachen, zegt ze: ja daaaag. Dus ik: okee doe dan je 06 maar 😛 Ze legt haar hand op mijn been en ik bij haar en eenmaal thuis zet ze me eruit en het is weer— Tjusch, niks gebeurd.

  Moet ik me dan eigenlijk een beetje terug proberen te trekken dat zij mij probeert te krijgen? Want op de momenten dat het hot is, dan lukt het bij mij niet. grr

  greetzz wilco

  @Ruben
  Van die drugs kan je wel een kater krijgen 🙂

 • Jongens,

  Wat boeit een telefoonnummer nou ! 😛
  Als een meisje zich beschikbaar stelt om een avontuurtje te beleven, ga je der toch niet afschrikken met “geef je me tel nummer eens?”

  Die zal zij vanzelf van aan JOU vragen zodra jij hebt laten zien dat je iemand bent die ze nog een keer MOET zien 😀
  En als je haar je telefoonnummer niet wil geven (wat begrijpbaar is, het kan beter andersom, ze wacht maar tot jij weer zin hebt:)) dan zorg je ervoor dat ze niet weet waar ze haar telefoon heeft gelaten;)
  Dan zeg je namelijk: zal ik je mobiel ff bellen? Dan hoor je waar die is HAHA !

  Zo houd je lekker de leiding:)

  En Victor, over dat alfamannetje: ik ben liever wel het alfa mannetje, dat werkt voor mij perfect! Het moet er alleen niet zo dik bovenop liggen 😉

  Vrouwen kies je uit, daar loop je niet achteraan.

  Kiezen = verliezen

 • Over die laatste 2 zinnen, die lijken misschien tegenstrijdig.

  Het gaat erom dat je verschillende opties hebt, en zelf je opties kan creëren 😉
  En als je aan 1 optie blijft hangen, dan is het game-over.

 • @ Victor

  Het grappige is dat als je lekker in je vel zit dat vrouwen dat veel vaker doen dan verwacht. Ze weet gewoon dat je goed in het leven staat en je bent dan ook een leuke uitdaging. Vervelende is wel dat ik me dan ook echt machteloos voel als een vrouw mij versiert, hoe reageer je hier op. Nonchalant en redelijk geïnteresseerd? Of redelijk nonchalant en geïnteresseerd? Vaak komt het wel op een afspraakje, omdat ik gewoon me niet vastzet op een vrouw per avond en probeer dan ook m’n kansen te benutten zonder dat ik haar een kik geef dat ik wel sex met haar zou willen. Eigenlijk best wel lastig is dit omdat je nu eenmaal gehypnotiseerd wordt door haar mooie rondingen en haar mooie lach 😉 Vraag me af hoe jij dit aanpakt zonder dat ze het aan me kan aflezen?

  Groetjes

 • Ik heb het meestal als een vrouw mij aan spreekt met een smoes of onzinnige opmerking. Dan weet ik al ze is een stuk bijdehanter dus de rollen zijn omgedraaid. Het tij keren vind ik dan erg moeilijk. Ik ben dan ook een rustig persoon en neem zowiezo al niet snel de leiding in een gesprek (zelfs al vind ik een vrouw totaal niet aantrekkelijk).

  Maar goed mijn blauwe ogen een beetje mysterieus gebruiken doet ook wonderen 🙂

 • @ Wilco

  Ik ben het met Nate eens. Je had een verkeerde focus. Dat nummer was vanzelf gekomen en ze heeft waarschijnlijk gedacht ” he! waarom vraagt hij mijn nummer, want ik heb nu toch overduidelijk laten merken dat hij van me mag snoepen” Vragen van haar telefoonnummer was onlogisch leiderschap van jou kant, want ze verwachte en hoopte een seksueel initiatief lijkt me.

  Tip voor jou denk ik Wilco op den duur niet teveel meer denken en haal de seks binnen. Ik zit soms ook alles teveel te redeneren. Zodra de eerste kus maar binnen is dan zit je goed.

  Paar weken terug was ik in Barcelona en ik had een fantastische flirt met een overheerlijke Italiaanse. Het ging erg voorspoedig. Super gezellige avond en we kwamen op den duur in een club waar we wat zaten te schuren en ze keek me al een paar keer aan van zoen me nu!! Ik dacht dat doe ik wel buiten, want ik had het gevoel dat haar ex er bij was en hield me daarom wat in. Stonden we op het punt om te vertrekken toen begreep ze me verkeerd ze dacht dat ik wilde blijven en niet met haar mee wilde. Er was een kleine taalbarriere. Ik denk dat ze al een paar uur gezoend had willen worden en de snelheid en leiding was uit het veroveren. Ze voelde zich afgewezen en het werd een klein lachwekkend italiaans drama. Rollende ogen, gepikeerd en wat druk gedoe. Waar ik eigenlijk wel een beetje om moet lachen. De dag erna had ze me nog proberen te sms-en maar dat ging allemaal mis en die sms-jes kreeg ik pas binnen toen ik in het vliegtuig zat.

  Wat ik merk is dat vrouwen zich echt razend snel afgewezen voelen vooral door mannen die ze juist leuk vinden. Ik sta ook vaak in barren enzo en dan geven vrouwen hints of gaan met me praten en vaak ontstaat er een mooie flirt maar de leiding richting het seksuele mis ik vaak.

  gr,
  gijs

 • Hee gijs,

  ik denk nu ook dat het anders aangepakt moest worden, als ik nou eerst gezoend had en daarna was het vanzelf goed gekomen met dat nummer. Maar eigenlijk weet ik dat ik haar al had kunnen zoenen in de kroeg. waarschijnlijk ben ik nog te bang om dan de fouten te maken. voor lul staan ofzo, een onzekerheid ofzo. Of het wel kits zat tussen haar en mij. Natuurlijk zat het kits maar had nog niet echt het gevoel.

  Ze had me toegevoegd op hyves. Las ik in andere berichten van haar: was supergezellig met die jongen. En vriendin van haar had gevraagd: heeft die jongen je een beetje netjes behandeld enz. Dus maybe zit nog wel goed nu.

  thnx voor je reactie.

  Jij had ook liever iets eerder ingegrepen op je vakantie dus? Soms weet je niet wat nou goed is he, direct zoenen of het nog een beetje spannend houden. Bij het “een beetje spannend” houden verlaat de vrouw je meestal.
  En nu? binnenkort naar italië op vakantie?:P daar zijn pas veel mooie vrouwen 😀

 • @ Wilco

  Nou dat klinkt alsof ze nog wat aandacht wil.

  Op vakantie had ik zeker wat eerder willen overgaan tot actie. Te snel is ook weer niet goed denk. Maar je moet de seksuele spanning wel erin houden en opbouwen. Er moet een stijgende de lijn in blijven. Maar als ze een paar een copuleerblik (of ook wel ik wil je echt! nu!) geven zoals met mijn Italiaanse dan moet je daar denk ik wel gehoor aangeven anders wordt ze waarschijnlijk onzeker en voelt ze zich afgewezen.

  Hahaha Italie. Nou ja ze heeft nog een keer op facebook wat achter gelaten, maar een bezoek zit er niet meer in.

  Barcelona heeft echt heel veel mooie dames. Pfff echt mijn types! Snel maar weer eens heen.

  Nou ik hoop dat je nog een copuleerblikje krijgt. Ik moet weer even opgang komen. Jammer dat het korte rokjes weer voorbij is. Alhoewel ik het gevoel heb dat de vrouwen die niet een man hebben gevonden deze zomer nu in de herfst extra wild zijn.

  gr,
  gijs

 • Heey,

  Ik heb nogal moeite met abstracte termen zoals leiderschap. Ik zie nu wel waarom sommige mannen succesvol zijn met vrouwen, maar tussen iets begrijpen en iets zelf doen zit een wereld van verschil.

  Maargoed, als we dan toch abstract nadenken, dan is ook een mogelijkheid om indirect te leiden. Vaak doen vrouwen dat, maar als een vrouw de touwtjes in handen neemt kan het ook andersom: jij bepaalt in hoeverre jij meegaat en in hoeverre ze jouw mag leiden. Oftewel, indrect leiden.

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  Inderdaad een sluwe techniek van vrouwen. MAAR

  Er zijn 2 mogelijkheden:

  Ofwel neem jij de leiding (niet hetzelfde als de tiran uithangen).

  Ofwel neemt de vrouw de leiding “indirect”

  Doe jezelf een plezier en zet het uit je hoofd dat jij in het 2de geval eens rustig gaat beslissen in hoeverre je meegaat. Tegen de tijd dat je dat beslist hebt, heb je jouw leiding al voor 100% uit handen gegeven. Bovendien is een vrouw die de leiding neemt al een slecht voorteken. Een vrouw die een man leuk vindt zal zeker niet de leiding nemen over hem. Ze is veel indirecter in al haar acties, wat voor haar uiteraard kan resulteren in verwarring, een (on)terecht afgewezen gevoel, twijfels die ze bespreekt met haar vriendin,the girls stuff… doorgaans door een gebrek aan actie.
  De enige positieve leiding die een vrouw op jou kan uitoefenen is zelf zeggen: “laten we samen wat gaan doen, iets drinken…” Maar ook die leiding nemen veel vrouwen in het begin niet. Soms zelfs niet terwijl ze innerlijk uitschreeuwen:” Ik vind je leuk !!!”

 • @ ruben

  de laatste zin: zelfs als ze uitschreeuwen…”ik vind je leuk”
  dit vinden vrouwen lastig gevalletje… zelfs zou ze de move maken om je te veroveren dan toont zij enigsinds zwakte naar jou toe. ze voelt zich minder speciaal en jij zal haar persoonlijk minder aantrekkelijk vinden(iets waar je je best voor doet zijn vaak blijvertjes) geloof me ruben, elke vrouw wordt graag aangesproken mits ze daar tijd voor heeft, zich veilig voelt of als ze lekker in haar vel zit. de laatste twee kun je met wat oefenen zeker ook tot een leuk gesprek mee komen.

  succes

 • @ mick

  Inderdaad, je gaat zelfs nog wat verder dan mijn bewoording.

  De motivatie om vrouwen aan te spreken wordt zo nog groter. des te beter 😀

 • Dag mannen,

  Vandaag wil ik feedback van jullie krijgen. En ik heb ook wat praktijk ervaring opgedaan. Ik maak het in dit berichtje bekend.

  Ik ben een oudbekende aantrekkelijke vrouw tegengekomen. Ik begroette haar en we hadden een bijpraatbabbel. We stonden een beetje in de weg van de looproute en mensen liepen als het ware steeds tegen haar op. Ik nam een stap naar achteren om haar de ruimte te geven uit de looproute te komen. Dit is al een subtiele manier van leiden geloof ik.
  Ik vroeg haar vervolgens om mee te gaan naar een winkeltje dat ik wilde bezoeken. Ze kwam mee en ik ben het niet echt gewend om met vrouw een winkel binnen te lopen; ik krijg al gauw een druk gevoel alsof ik snel wat moet kopen en dat ik haar niet achter me aan wil laten lopen als een hondje. Dit gevoel heb ik niet als ik met een vriend aan het winkelen ben. En ik winkel eigenlijk het liefst alleen zodat ik rustig de juiste producten kan kopen.
  Mij vraag is: Ervaren jullie ook dit drukgevoel en hoe kijken jullie er tegen aan?

  Ik heb een goede vriend waar ik iets van geleerd heb. Hij is er goed in. Meestal ben ik de reden waarom we ons ergens vandaan verplaatsen. Van het ene naar het andere plekje. Onbewust leid ik m’n vriend ergens waar ik heen wil gaan. Maar eigenlijk nemen we allebei de leiding. Hoezo?
  Omdat mijn vriend meestal het MOMENT bepaalt wanneer we vertrekken. Ik zeg het bijvoorbeeld nu, maar we vertrekken over 5 minuten nadat m’n vriend daar zin in heeft. DAT is ook een mooie manier van leiden. Dus als een vrouw iets wil van jou, dan is dat geen probleem om het haar te geven. Het is wel beter om het haar te geven wanneer jij vindt dat het nu het juiste moment is. Probeer te voorkomen dat je direct ”ja” zegt. Neem ontspannen de tijd om er over na te denken.
  Dit is mijn praktijk ervaring.

  Ik doe nu al een tijdje aan salsa dansen. Ik ben er gek op. Gebruikelijk is dat de vrouw de leiding volgt van de man. Toch kom je vaak genoeg vrouwen tegen die zelf een beetje de leiding willen nemen. Dit is echt een prachtige manier voor mij om haar te plagen.
  Een vrouw vertelde mij dat ze zelf graag de leiding neemt. Om te voorkomen dat we hier problemen mee zouden krijgen, liet ik haar merken dat ik dat niet erg vind.
  Sterker nog 😀 Ik vroeg haar of ze misschien de dansen wil leiden; Ik zou wel het perspectief van de vrouw willen ervaren als man.
  Gelijk was haar behoefte om te leiden foetsie.
  Ik deze danswereld zie ik zo veel manieren van onderscheiden.

 • @ Rik,

  Goede opmerking, zelfvertrouwen is inderdaad belangrijk bij het nemen van de leiding.

  @ Milan,

  Precies… en dat kan op meerdere manieren.

  @ Ruben,

  Hormonen e.d. hebben een grote impact. In dit geval is dat ‘pilletje’ wel heel lekker 😉

  @ Wilco,

  Dat heb je dus vaker! Te zien aan je reactie lijkt er meer te zijn dat de Verovering de das om doet.

  Je zei:
  “Ik was op de fiets naar de kroeg. Maar zij was met de auto en ik zei dat ik lopend was, of ze me thuis kon afzetten haha. Daar zeggen ze toch geen nee op. Eenmaal in de auto zeg ik, doe mij je huistelefoon is.”

  Heb je haar niet bedankt voor de lift? Hoe was de sfeer in de auto? Het lijkt erop dat je te snel wilde scoren…

  Samen in een klein hokje (haar auto) is intiem. Geef vrouwen de kans om te acclimatiseren aan de nieuwe ‘verhouding’. Vervolgens kan je de Verovering weer voortzetten.

  Je zei:
  “Ze kijkt heel erg raar begint te lachen, zegt ze: ja daaaag. Dus ik: okee doe dan je 06 maar 😛 Ze legt haar hand op mijn been en ik bij haar en eenmaal thuis zet ze me eruit en het is weer— Tjusch, niks gebeurd.”

  Hebben jullie niet met elkaar gesproken onderweg, hoe was de sfeer? En heb je haar geen kop koffie aangeboden? Zie pagina 172 van het basis-E-boek.

  http://www.vrouwveroveren.com/coachsysteem/

  Je hebt meer mogelijkheden dan je denkt, geef niet zo snel op… 😀

  @ Nate,

  Je zei: “En Victor, over dat alfamannetje: ik ben liever wel het alfa mannetje, dat werkt voor mij perfect! Het moet er alleen niet zo dik bovenop liggen ;)”

  Vooral doen wat goed voor je werkt, uiteraard.

  Te vaak heb ik mannen gezien die het alfamannetje proberen te zijn. Ze zijn vaak erg trots op zichzelf. Tegelijkertijd vragen ze zich af waarom ze nog steeds geen vriendin hebben of nog erger, waarom ze geen lange liefdesrelaties kunnen hebben…

  @ Mick,

  Goede vragen, misschien dat ik deze in een/het volgende deel ga plaatsen (ik ben het nu aan het schrijven).

  @ Maarten,

  Je hoeft het tij niet per se te keren 😀

  @ Gijs,

  Inderdaad, seksueel initiatief gecombineerd met goed inspelen op de sfeer. Als er teveel nagedacht wordt dan is dat nooit goed voor de Verovering.

  Trouwens, ik heb een soortgelijke ervaring in Italië gehad tijdens een zomervakantie.

  Samengevat: alles ging goed maar ik stelde het zoenen uit.
  Gevolg: een andere man nam haar mee…. Ik kon het gekreun horen vanuit mijn tent 😀

  Dat was een harde maar belangrijke les. Voortzetten van de Verovering is sowieso beter dan passief wachten. Dan weet je tenminste dat je ervoor bent gegaan, dat voelt goed.

  @ Tom,

  Indirect leiden is ook leiden, precies.

  @ Ruben,

  Je zei:

  “Er zijn 2 mogelijkheden:

  Ofwel neem jij de leiding (niet hetzelfde als de tiran uithangen).

  Ofwel neemt de vrouw de leiding “indirect””

  Nee, beide tegelijk. Veroveren doe je met z’n tweeën, het is geen onemanshow!

  Je zei ook:
  “Een vrouw die een man leuk vindt zal zeker niet de leiding nemen over hem.”

  Een generalisatie die niet klopt. Door je seksuele aantrekkingskracht te vergroten zal je steeds vaker vrouwen ontmoeten die er alles aan doen om je te krijgen 😀

  @ Milan,

  Je zei: “ik krijg al gauw een druk gevoel alsof ik snel wat moet kopen en dat ik haar niet achter me aan wil laten lopen als een hondje. Dit gevoel heb ik niet als ik met een vriend aan het winkelen ben.”

  Wat doe je als je met een vriend aan het winkelen bent, dat je niet doet bij een vrouw?

  Waarschijnlijk richt je je aandacht op iets anders bij die vriend… Als je een (speels) gesprek voert met de vrouw dan zal de druk minder worden.

  En natuurlijk, shoppen met een aantrekkelijke vrouw is anders dan met een vriend 😀

  Wordt vervolgd…

 • @ Victor

  Steeds vaker vrouwen ontmoeten die er alles aan doen om je te krijgen?

  Ok, ook zonder de leiding te nemen en gewoon ontspannen de straat op te gaan zijn er meer vluchtige vrouwelijke ogen op jou gericht. Maar dat je het werkelijk zover kan drijven dat (ZELFS) vrouwen initiatief nemen?

  Waarschijnlijk heb ik nog wel wat te leren…Ik ben zeker nog benieuwd naar verdere reacties.

 • @ Victor

  Hee Vic!

  wat je zegt klopt en ik ben ook best trots op mezelf 😉 maar het alfamannetje proberen te zijn is ook iets heel anders dan het ook echt te ZIJN. het is een verzameling van factoren. als je alle 8 mentaliteitskenmerken bezit (en heb er zelf nog een aantal die de puntjes behoooorlijk op de i zetten) en toe overal toepast, dus niet alleen met meisjes in de buurt, dan ben je al bijna vanzelf een alfamannetje 😉

  blijf wel jezelf! dus wees niet incongruent maar bouw deze eigenschappen rustig op in je persoonlijkheid

  ik heb net een hele mooie relatie achter de rug
  het is wel een beetje raar tot een einde gekomen, omdat ik wel doorging met socializen met andere chicks (natuurlijk) en daardoor iemand ben tegen gekomen die ik nog leuker, knapper en gewoon wat chiller vind. ben wel eerlijk gebleven.
  ben nu dus een nieuwe relatie begonnen.

  Het mooie als player zijnde (vat dit woord niet verkeerd op, ik bedoel hiermee dat je iemand bent die heel erg goed weet hoe die met vrouwen om moet gaan) is dat je altijd vrouwen met kwaliteit om je heen hebt!

 • @victor
  hey,

  na 10 zeer gelukkige maanden heeft mijn vriendin het 3 weken geleden uitgemaakt, ik wou dat ik eerder op deze site was terechtgekomen, dan had ik waarschijnlijk allang al ingezien dat dit uiteindelijk niks zou worden, en dan had ik mijn eigen (enorme) fouten gezien.

  het meisje in kwestie was degene die mij versierde in plaats van andersom, we hebben een hele avond zitten te smsen, terwijl we in dezelfde kamer zaten op een verjaardag, ik heb nooit doorgehad wie ze was, en de spanning die hieruit kwam maakte me gek.
  ze begon met een sms: ”hee lekkerding”, en weigerde later te vertellen wie ze was, dat kwam de volgende dag pas uit.

  van het een kwam het ander, en uiteindelijk was het zover, ik had eindelijk een relatie en ik was in de wolken. we lagen elkaar perfect, ik kon goed met haar familie en kennissen opschieten, en ik had eigenlijk het idee dat ik was gesetteld for life.

  wat ik nu echter zie is dat ik haar alles veel te makkelijk gaf, ik verklaarde de liefde dagelijks en ga zo maar door, ik had letterlijk alles voor haar over om vervolgens van een koude kermis thuis te komen toen ze me aan de kant te zetten. (later bleek dit nog voor een andere jongen te zijn ook, ik was echt kapot)

  na het lezen van je e-cursus en alle blogs snap ik dat het gewoon mijn eigen domme schuld is. wat dacht ik wel niet!?!
  ik vind het wel moeilijk om weer nieuwe vrouwen aan te gaan spreken, maar ik denk dat ik er uiteindelijk wel kom. gisteren is me zelfs iets prachtigs gebeurd, toen ik bij de starbucks een koffie had besteld heb ik eigenlijk maar een heel klein praatje gemaakt met de dame achter kassa, om er vervolgens (helaas pas in de trein) achter te komen dat er heel lief een hartje op mijn beker was getekend 😀 hoewel ik geen idee heb wat ik nou heb gedaan om dat voor elkaar te krijgen

  ik wil je onwijs bedanken voor de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan, en ik hoop dat ik binnenkort een positief verhaal kan bloggen!

  jasper

 • @ jasper

  heel spijtig dat het zo is gelopen. fouten maken we allemaal en van fouten leer je ook eenmaal. als je niet achter je fouten was gekomen had je er ook niets aan kunnen veranderen toch? ook hoort een vrouw je te nemen zoals je bent. laat je nooit teveel veranderen door een vrouw. zo wordt je snel afhankelijk van een ander.ik zeg niet dat je mag veranderen maar dat noem ik liever sexueel verbeteren. dit is belangrijk voor een vrouw maar doe altijd dingen waar jezelf achter staat.

  succes

 • Victor,

  Waarschijnlijk had ik je dit moeten mailen, maar van mij mag IEDEREEN het weten.

  Ik weet niet wie je bent of wat je voor werk doet, maar:

  Ik ben je eeeeeuwig dankbaar voor alles wat je voor ons deed en doet. Sinds een jaar ongeveer ben ik actief op deze site, en ik moet zeggen, het heeft mijn leven veranderd! Niet alleen jouw artikelen, maar ook jouw directe hulp als het nodig is. Door de totale keerpunt in mijn liefdesleven, is mijn leven zelf ook helemaal veranderd. Ik ben gelukkiger, straal dat uit en trek automatisch weer meer mensen aan. Ik heb niet alleen meer mensen om me heen dan ooit tevoren en die, stuk voor stuk met mij willen omgaan, maar nu beginnen ook de dames mij voor een model uit te maken… Wat erg (!)

  Zoals je weet heb ik regelmatig afspraakjes en, zoals sommige vrienden het beschrijven: kan ik krijgen elke vrouw die ik maar wil. 😀

  Soms vraag ik me echt af of jij niet in het echt een vrouw bent, immers jouw kennis en adviezen zijn zo nauwkeurig en effectief… 🙂

  Hoe dan ook, omdat (grotendeels) dankzij jou mijn leven elke dag een ware paradijs is, wil ik graag iets terug doen, en dat gaat verder dan het downloaden van een gids. Ik zou jou graag een keertje willen ontmoeten, of veel leuker, een keertje echt in actie willen zien. De master himself! :p

  Ook ben ik erg benieuwd naar zo’n telefonisch ondersteuning, er zijn sommige kwesties die mij bezighouden en waar ik graag jouw advies bij zou willen hebben.

  Jouw trouwe fan,

  Adrian

 • @ victor en adrian

  dit is nou een punt waar ik zelf ook nog niet stil bij heb gestaan…wie is victor? wat doe je in het dagelijks leven? ben je single/relatie/gehuwd? hoe kom je aan deze technieken? waarom zo,n succes? waarom deel je dit met anderen?…zou eigenlijk biografie moeten schrijven 😉

 • stel: je bent in de stad op een afspraakje met een leuke vrouw. je bent eigenlijk niet erg bekent in de omgeving, en je laat haar de weg wijzen naar de leuke plekjes en cafetjes. gaat dat ook ten koste van je aantrekkingskracht?

 • @ M

  Nee dat denk ik niet hoor. Zeg gewoon tegen haar dat je niet zo bekend bent in die stad, en laat haar jou maar eens wat leuke kroegjes zien. Weet zeker dat het juist heel erg leuk kan gaan worden 😉

 • @ M.,

  Hooguit een kwartiertje googlen, google maps gebruiken of een app gebruiken en je kent al een paar plekjes. Dan ben je geen hulpeloze toerist meer 😉

  Voor de rest kan het juist avontuurlijk zijn om je ergens in te storten, zonder dat je weet waar of wat het is. Ik heb de leukste plekjes ontdekt juist door de weg kwijt te raken.

  Je versterkt juist de aantrekkingskracht door jezelf goed te redden in onbekende situaties…

 • Ik heb hier eventjes last mee, infeite heb ik er geen last mee maar wel een bedenking.
  Zoals je hebt aangehaald op pagina 66 e-book, “ze doet haar best niet om een leuke gesprekpartner te zijn”.
  Ik ervaar nu zelf deze probleem, ik heb wel eerst allerlei stappen gezet maar toch krijg ik geen indruk dat ze leuk is om te babbelen, ze zegt namelijk nietveel, het is alsof voor me dat ik steeds moet aandringen om eruit te krijgen. Dat is ook bij meerdere vrouwen het geval, ze zijn gewoonweg niet geintresseerd. Het is een test op zich en toch blijf ik proberen. Zo wanhopig ben ik ook weer niet want ik heb nog 3 andere keuzes om op te vestigen( leef in overvloed praktisch toegepast). Ik ben absoluut geen volger als het vrouwen aankomt, ik ben een natuurlijke leider op zich, ik heb ver alle kernmerken zowel lichaamelijk als mentaal te zijn.

  ik denk dan bij mijn eigen, wat zit ik hier nu eigenlijk te doen? Dan doe ik gerust weer verder om toch de kans te gaan nemen wanneer het beschikbaar wordt.

 • Op de voorgaande reactie, heb ik zelf opgelost.

  He victor,
  Recent ben ik terug hier herbegonnen en toch voel ik een onzekerheid bij me.
  Ik leef al lange tijd in overvloed, groot positieve en stevig zelfbeeld en toch ontbreekt er nog iets aan.
  Telkens wanneer een vrouw interesse toont, kan ik plots geen actie meer ondernemen. Ook al flirt ze non verbaal hevig terug. Het lijkt alsof ik niet meer kan leiden in de flirtgesprekken. Heeft dit te maken met een neveneffect van overvloedconcept? Ik kan precies niet in actie schieten terwijl ik hevig wil maar er zit ergens een stop vast waarbij ik momenteel geen enkele actie meer maak. het is voor me al te vanzelfsprekend dat ik terug op jacht moet gaan terwijl ik enkel juist jacht wil maken op een dame in het bijzonder.
  Wat moet ik doen?

  Als je extra details wilt, vraag maar gerust !

  1. Hoi Andy,

   Met mijn Zelfvertrouwen met vrouwen-programma kun je dagelijks zekerheid vergroten, zoals je weet.

   En tegelijkertijd, je mag best wat onzekerheid kennen. Laat het je niet van je pad af brengen. Laat het je niet stoppen of afremmen!

   Telkens wanneer een vrouw interesse toont, kan ik plots geen actie meer ondernemen.

   Actie kan zijn: een telefoonnummer ‘vragen’. Of naar haar toe lopen en aanspreken.

   Maar het kan ook zijn oogcontact maken met een glimlach. Of zelfs alleen oogcontact.

   Van mijn part een glimlach zonder oogcontact!

   Hoe dan ook, doe iets, beter dan niets. Mocht je dat ook niet lukken, richt je aandacht op je ademhaling en ontspan. Je moet echt helemaal niets. Je hoeft niet te presteren of aan iets te voldoen. Zorg voor ontspanning in je lijf Andy. Daarmee voed je je persoonlijke blokkades niet meer en kunnen ze verdwijnen.

   En wanneer je dat geregeld doet, dan wordt de druk om in actie te komen steeds minder, en kun je wel degelijk actie ondernemen.

   Ik kan precies niet in actie schieten terwijl ik hevig wil maar er zit ergens een stop vast waarbij ik momenteel geen enkele actie meer maak.

   Waar zit die knoop, naar jouw idee?

   het is voor me al te vanzelfsprekend dat ik terug op jacht moet gaan terwijl ik enkel juist jacht wil maken op een dame in het bijzonder.

   Laat het jagen over aan anderen. Ontspan en experimenteer. Maak contact, zonder in een speciale modus te komen.

   Met andere woorden: je zit jezelf in de weg. Je legt zelf de belemmerende druk op je schouders. En je kunt daar uitstekend wat aan doen 🙂

   1. He Victor,

    De afgelopen 2 weken heb ik 3 top kansen voorbij me laten gaan en dat knaagt aan me. Ik ben woest op mijn eigen omdat ik toen geen actie nam ondanks ik iets tof in gedachten had. Tof in gedachten slaat weer op voorbereiding van de ijsbreker en natuurlijke aantrekkingskracht principe. Ik had het in eigen handen, sterke positieve non-verbale flirtsignalen en toch verwijt ik mijn eigen nu dat ik het niet gedaan heb. Ik weet wel dat ik mijn eigen moet vergeven maar helaas kan ik dat niet. Ik had tweemaal touch en die waren volgens mijn eisen al van uitzonderlijke kwailiteit en ik laat die lopen.

    De knoop zit bij het willen uitvoeren van de actie maar toch niet doen wegens tamheid, te braaf zijn. Als het de vrouw alleen durf ik direct maar als ze met 2 of meer zijn dan ben ik terughoudend. Ik wil een goede indruk nalaten en niet zomaar een creepy kerel dat zomaar op een 2 of meer mensen hun gesprek gaat bemoeien. Ik vind dat heel moeilijk om zoiets te gaan doorbreken. Ik wil wel de leiding nemen maar ik wil die safetychecks hebben om toch makkelijker een actie aan te gaan.

    Er zit wel reden achter een grote rem bij me, nu heb ik mijn eigen perfect onder controle maar als ik die beestige rem loslaat dan weet ik sowieso dan beland ik toch in de sfeer van aanrander/verkrachter te zijn. Mijn dierlijk instinct is enorm en wanneer er bepaalde factoren zijn, die dat triggeren dan is het beter dat ik me op stopstand ga. Hierdoor heb ik grote onzekerheid, mocht ooit de vrouw gevonden en ik mag mn ding doen, zou ik veel rustiger zijn dan ervoor. Bij cardiotrainingen of normale karate trainingen gaat de seksuele gedriftheid de hoogte in waarbij ik ook weer moet oppassen. Nee, naar prostitutie gaan helpt niet. Aan iemand vergrijpen zou heel laag zijn, zoiets doe ik niet. Ik ben nog steeds een verlegen iemand en sociale druk stijgt wel enorm.

    De reden dat ik een top kans had gecreëerd was wegens mn verzorgde uiterlijk en positieve ingesteldheid, vrouwen hebben daar een oog op. Ik ben dit wel gewoon ondertussen maar niet de directe actie ondernemen wat me weeral wat te braaf ben. Ondanks mijn gevechtssport kan ik best dominant overkomen maar toch lijk ik hier wel de watje want ik durf geen actie te nemen. Terwijl ik best weet van mijn dat bij me van nature erin zit en mentaal word ik weggetikt alsof het niets is. Telkens als ik hierin wil vorderen wordt het steeds moeilijker en moeilijker althans naarmate je meer en meer gewend geraakt aan het vrijgezel zijn.

    Leiding nemen en geven kan ik wel maar de vraag is hoeveel mentale energie wil ik er nog insteken, ondanks dat ik herbegonnen ben. Het lijkt alsof ik nog veel moet inhalen op liefdesgebied. Als laatbloeier is dit ook niet fijn, terwijl mn medestudenten die wat 2 tot 4 jaar jonger zijn wel in volle bloei zijn. Ze zeiden ook dat mn ogen eruit ging vallen bij het bekijken van een paar schone deernes. Ik ga geraak achterop en wil dat inhalen enkel zit ik mijn eigen dwars. Mijn grootste gebrek is commutatief ingesteldheid en dat laat van zich merken want dit is de doorslaggevende factor.

    Kortom, de prestatiedrang is terug van weggeweest en das nu eenmaal eigen aan mn persoonlijkheid. Als bijgeloof wanneer de zon in de ram teken staat, krijg je een choastische personaliteit met vele driftbuien. En inderdaad zo ben ik wel.

    1. Andy, de kern waardoor vastloopt in je prestatiedrang (en alles wat daarbij hoort) komt neer op waarmee je je identificeert.

     Zie hier:

     Kortom, de prestatiedrang is terug van weggeweest en das nu eenmaal eigen aan mn persoonlijkheid.

     Het is slechts je mening Andy. Jij vindt dat ‘prestatiedrang’ eigen is aan je persoonlijkheid. Natuurlijk wordt het dan onmogelijk (of op zijn minst een worsteling) om jezelf te bevrijden van je blokkades en angsten.

     Je bent wat je vindt dat je bent. Je ziet wat je denkt te zien. Je creëert je eigen illusies! (En wij allemaal trouwens.)

     Ik kan begrijpen dat het moeilijk is om je overtuigingen over jezelf (hoe je ‘bent’) los te laten. Dat heeft tijd nodig.

     Advies: doe je best om minder meningen te hebben. Niet alleen wat betreft jezelf. Ook wat betreft anderen.

     Hoe minder je oordeelt, vergelijkt en analyseert, hoe meer je de vrijheid krijgt om te doen wat je echt wilt. Je trekt dan ook vrouwen aan die daarop aansluiten.

     Dan zijn al je ideeën over dat je laat bent, achterloopt, nog eindeloos veel moet leren, niet meer gevoed. Dan hoef je je ook niet meer bezig te houden met ‘kansen’ en ‘actie’.

     Jij bent de kans, jij bent de actie.

 • Bedankt voor de snelle reactie, Victor.

  Ik ben op dit moment radeloos in die zin van wat te doen bij opeenstapeling van gemiste kansen.
  Ik weet wel dat ik mijn eigen dwars lig. Alle ingrediënten zijn er en toch kan ik zelf geen formule brouwen zeg maar. Ik schiet nog altijd te kort waardoor ik niet geneigd ben om een actie en of kans te gaan benutten.
  Ik wil een goede indruk maken, een leuke speelse flirt zijn, ene die luistert maar ter gelijke tijd ook die ook een slimme open vraag kan stellen en vooral die ene kerel dat positief en goed verzorgd er staat. Ik kan dit allemaal wel.

  Op donderdagmiddag had ik een juffrouw op de campus in de gaten. Ik had ze twee jaar geleden ook al gezien en recent terug ontdekt. 2 jaar geleden heb ik best een vrij goede indruk achtergelaten bij een klein gesprekje met zij en haar vriendinnen. Meteen een vuurdoop voor me als groentje. Had toen heel vriendelijk, met humor en met stijl het gesprek afgesloten. Ik had ze erna nog paar keer gezien en had toen al eerder de actie moeten maar toen zat ik nog met opbouwen zelfbeeld en dergelijke dus ik wou mijn negatieve kant niet laten heersen over haar. Een week of twee geleden merkte ik ze terug op en kwam me niet meteen te binnen omdat ik met een andere studente op het oog had, later bleek de andere student al bezet te zijn. Geen probleem, ik ging voort en was toen met de heropstart van de vrouwveroveraar bezig. Deze juffrouw had krachtige non-verbale flirt met me en ik reageer er amper op terwijl ik doodgraag wilde. Ik verwijt nu mijn eigen omdat ik niks heb gedaan en das een beetje frustratie. Op vrijdagavond had ik er twee die ook aan het flirten waren me, ik zei wel hallo, verder niets, ook kans laten liggen. Ik laat de kansen liggen terwijl ik enkel in actie moet schieten. Passief zijn blijft een groot probleem bij me.

  Sinds ik terug bezig ben, merkte ik een paar zaken op zoals ik ervoor niet had gezien, zoals de vooruitgang van mijn eigen als beginnende nu iets meer ervaren vrouwveroveraar. Ik besefte dat ik best over een krachtige concept beschikte en dat begint nu kansen te creëren voor me. Enkel is het nog voor me onwennig wanneer wel een juffrouw geintresseerd is in me. Dat is nog een beetje afschrikking omdat ik nog schrik heb om een vrouw te benaderen zonder het verwijt van creep te krijgen of toch de indruk. Ik heb nog steeds schrik van meisjes/vrouwen mentaal gezien toch. Ik ben nog steeds verlegen en krijg dat er maar niet uit. Op dit moment is maar 1 groot onzekerheid bij me en dat is “de gedragscode” wanneer je omgang met vrouwen bent. Een voorbeeld : wat mag je doen tijdens een flirt, een vriendschappelijke vriendin of liefdesvriendin. Voor me is dit nog steeds onbekend terrein dus ik hou afstand.

  Nadat ik mijn eigen grootste struikelblokken uit de weg heb geruimd zoals negativiteit, faal succes denk kader en balans zoeken. Nu blijven er nog de kleinere blokken over. Die zal ik toch behandelen in de loop van 2016, ga ik me bezig houden met het herbouwen van mijne image zodat ik toch presentvol blijf. Het doorbreken van het passief zijn, is de volgende grote mentale stap voor me. Potentoneel genoeg maar de overtuiging in je eigen kunnen blijft zoek. Ik beschik over een grotere kern van kennis over dit hier allemaal maar praktijk is altijd anders.

  1. Graag gedaan Andy 🙂

   Ik ben op dit moment radeloos in die zin van wat te doen bij opeenstapeling van gemiste kansen.

   Verander je beeld. Kansen stapelen zich niet op. Ze gaan voorbij. En er komen nieuwe kansen.

   Nog sterker, stop het idee van ‘kansen’. Het zijn MOGELIJKHEDEN. Het is mogelijk, maar het moet niet. Je bent vrij man Andy.

   Ik weet wel dat ik mijn eigen dwars lig. Alle ingrediënten zijn er en toch kan ik zelf geen formule brouwen zeg maar.

   Je legt druk op jezelf. Je hoeft geen formule te brouwen Andy. Dat houdt je jezelf voor. Misschien omdat je het idee hebt dat je iets moet waarmaken voordat je het kunt zijn.

   Ik schiet nog altijd te kort waardoor ik niet geneigd ben om een actie en of kans te gaan benutten.

   Je schiet niet te kort. Je legt je zelf op dat je te kort schiet, dat je faalt. En dan voel je je zo, waardoor je de volgende keer het nog moeilijker krijgt om initiatief te nemen.

   Stop met jezelf af te straffen. Relax. Van mijn part doe je nooit meer iets. De relaxtheid (die je onderhand kent) mag je basis zijn!

   Ik wil een goede indruk maken

   Begrijpelijk. Dat is voor iedere man (en vrouw) herkenbaar.

   Laat toch die drang zoveel mogelijk los. Ontspan, geniet van wat je ziet, hoort en voelt. En doe dan eventueel iets om contact te maken. De indruk die zij van je krijt is haar zaak. Bemoei je vooral met je eigen zaken…

   een leuke speelse flirt zijn, ene die luistert maar ter gelijke tijd ook die ook een slimme open vraag kan stellen en vooral die ene kerel dat positief en goed verzorgd er staat. Ik kan dit allemaal wel.

   Maak er geen kwestie van ‘kunnen’ van. Je BENT die man. Om dat tot uiting te laten komen, relax. (En ook dan zijn er genoeg vrouwen die je niet zien zitten. No problem, er is een overvloed aan vrouwen die precies een man zoals jij zoeken. Daar hoef je NIETS voor te doen hehe.)

   Op donderdagmiddag had ik een juffrouw op de campus in de gaten.

   Mooi zo, je observeert. Geniet van je observaties!

   2 jaar geleden heb ik best een vrij goede indruk achtergelaten bij een klein gesprekje met zij en haar vriendinnen.

   Nou en dat je een goede indruk hebt gemaakt 2 jaar geleden. Who cares, 2 maanden geleden. 2 weken geleden, nou en? 2 dagen geleden, onbelangrijk. 2 uur geleden, verleden tijd. 2 minuten geleden, slechts een herinnering.

   Het gaat om nu. En NU hoeft je niet te presteren om een goede indruk te maken. Geniet van het moment. Relax. Eventueel maak je contact, zonder je vast te bijten in je prestatiedrang.

   Meteen een vuurdoop voor me als groentje.

   Er is geen vuurdoop. Je stelt je dat slechts voor, het is een illusie Andy. Daarmee heb je jouw persoonlijke werkelijkheid gecreeerd. En lijkt niet heel geschikt voor wat je wilt bereiken…

   Ook ben je geen groentje. Je bent een volwassen man. Jij hebt al veel van het leven gezien. Jouw ervaringen zijn uniek!

   Jezelf blijven bestempelen als groentje maakt dat je je zo blijft voelen; spanning, verlegenheid, stress, frustratie, enzovoorts. En het maakt dat handelen meer energie kost dan nodig.

   Een week of twee geleden merkte ik ze terug op en kwam me niet meteen te binnen omdat ik met een andere studente op het oog had.

   Je probeert te jagen. Dan is het vermoeiend om twee prooidieren tegelijk te raken. Dus focus je je maar op een vrouw tegelijk. Zo werkt dat vaak.

   In plaats van jagen, ontspan. Geniet van wat je ziet, hoort en voelt. En dan eventueel maak je contact, zonder iets te willen. Zonder je te moeten bewijzen. Je hoeft geen goede indruk te maken. Dat is niet jouw verantwoordelijkheid.

   later bleek de andere student al bezet te zijn.

   Vriendschappelijk contact met meerdere vrouwen kan je erg goed doen Andy. Het stimuleert een relaxte houding in de omgang met vrouwen.

   Deze juffrouw had krachtige non-verbale flirt met me en ik reageer er amper op terwijl ik doodgraag wilde.

   Je ervaart een remming, een blokkade. Heel menselijk. Wanneer je dat weer ervaart, richt je aandacht op je ademhaling. Je moet NIETS. Ontspan, ontspan.

   Ik verwijt nu mijn eigen omdat ik niks heb gedaan en das een beetje frustratie.

   Vrouwen verwijten je niets. De enige die je wat verwijt ben jij. En dat heb je zelf in de hand 😀

   Op vrijdagavond had ik er twee die ook aan het flirten waren me, ik zei wel hallo, verder niets, ook kans laten liggen.

   Je zei hallo. Mooi zo!

   Ik begrijp wel dat je wilt Veroveren, het is je verlangen. Maar je moet het niet. Het is geen must, het is geen verplichting. Relax man. Jezelf verwijten maken en onder druk zetten is hetzelfde als een hond die zijn eigen staart opjaagt. Het helpt je geen zier en stimuleert frustratie.

   Ik laat de kansen liggen terwijl ik enkel in actie moet schieten. Passief zijn blijft een groot probleem bij me.

   Jij passief? Ondertussen ben je aan het studeren. En je doet toch ook aan sport, misschien wel intensief? Je bent ook niet meer aan het gamen. Mee gestopt toch?

   Pff, wat ben je jezelf flink aan het afzeiken. Dat vind ik niet leuk Andy. Ik gun je levensplezier. Helaas ontneem je jezelf dat door jezelf op deze manier te behandelen.

   Enkel is het nog voor me onwennig wanneer wel een juffrouw geintresseerd is in me.

   Misschien blijft die ‘onwennigheid’ wel altijd. Misschien is het gewoon een gezonde dosis spanning wanneer je een aantrekkelijke vrouw ontmoet.

   Geniet van dat ‘onwennige’, het helpt je om je beter te ontspannen.

   Dat is nog een beetje afschrikking omdat ik nog schrik heb om een vrouw te benaderen zonder het verwijt van creep te krijgen of toch de indruk

   Het hangt er vanaf hoe je een vrouw benadert.

   Als je jaagt, dan wek je al gauw een ‘creep’ indruk.

   Vanuit ontspanning en vrijblijvendheid vrouwen benaderen wekt een andere, meer positieve indruk. En zo niet, dan is dat haar zaak, haar leven.

   Je randt haar toch niet aan? Je probeert haar toch niet te verkrachten? Nou dan! Relax ook op dit punt.

   Ik ben nog steeds verlegen en krijg dat er maar niet uit.

   Met ontspanning, dus zonder te strijden met jezelf, heb je kans dat die verlegenheid zich verder vermindert. Wie weet past het restantje wel mooi in het geheel.

   Je maakt je veel te druk Andy!

   Op dit moment is maar 1 groot onzekerheid bij me en dat is “de gedragscode” wanneer je omgang met vrouwen bent. Een voorbeeld : wat mag je doen tijdens een flirt, een vriendschappelijke vriendin of liefdesvriendin. Voor me is dit nog steeds onbekend terrein dus ik hou afstand.

   Je bent zo toe aan een paar vriendschappelijke vriendinnen! Dan leer je de gedragscode. En je merkt dat je gewaardeerd wordt zonder dat je iets met haar moet (flirten, indruk maken, seks, wat dan ook).

   Weet dat ik een boel vriendschappelijke vriendinnen heb (en heb gehad). Sommige mannen bestempelen dat als ‘friendzone’. Alsof vriendschappen iets zijn waar mannen niet gelukkig mee kunnen zijn. Alsof het een zielig ‘plan B’ is en dat je altijd naar ‘plan A’ (seks!) moet streven.

   Een grote onzin!

   Nadat ik mijn eigen grootste struikelblokken uit de weg heb geruimd zoals negativiteit, faal succes denk kader en balans zoeken. Nu blijven er nog de kleinere blokken over.

   Je hebt grote sprongen voorwaarts gemaakt, zeker. Toch mag je je verder ontwikkelen wat betreft de ontspanning…

   Die zal ik toch behandelen in de loop van 2016, ga ik me bezig houden met het herbouwen van mijne image zodat ik toch presentvol blijf.

   Jij bepaalt wat voor doelen je stelt voor komend jaar. Wel raad ik je aan om je minder op presteren te richten en meer op de ontspanning. Het is voor iedere man een belangrijk ingrediënt. Voor jou lijkt het extra belangrijk!

   Ik wens je alvast een goede jaarwisseling 😀

   1. Bedankt voor het advies Victor !
    Ik had ook een andere advies opgepikt van Sex Academy met Goedele en Nicolette.
    Er was bij laatste aflevering 7 najaar 2014 iets bijgebleven over flirten (recent te zien op vijf). Zij hadden hun eigen flirtcoach en die zei bij die vrouw dat zij meer moest flirten. Flirten in die zin van beetje ondeugend, rug rechtop en initiatief nemen. Ik herkende meteen mijn probleem erin en inderdaad het is beter op je gevoel af gaan en doen dan eindeloos over nadenken en piekeren. Het is een prachtig advies die me heeft getroffen.

    In het komend jaar zal ik de mogelijkheden meer naar me toe nemen, ondanks de mentale vermoeidheid die bij me heerst. Voor het waarmaken, als je zolang vrijgezel bent dan lijkt er alsof er iets scheelt bij je. Ik heb dat gevoel niet, enkel wil ik met een schoon deerne thuiskomen en dat legt extra druk op me. Dat is eigen aan me. Voor een kwaliteitsvolle kerel met hoge zelfbeeld, behoort ook een dame thuis van die categorie. Kortom een dame die zich goed verzorgd en nog de klasse heeft om me te charmeren. Onbewust is de lat wel hoog leggen maar heb liever zo dan zomaar de gemakkelijke prooi gaan binnenhalen. Ik moet een uitdaging zijn voor een vrouw, tenslotte willen toch die bad boy van 007, dat tikkeltje meer.

    Relaxtheid zal een van de komende doelen worden, ondanks mijn energieke ingesteldheid. Nog een kleine ontdekking, een kerel zoals me is zeldzaam aan het worden, loyaal, behulpzaam en toch de deugeniet. Als groentje bestempel ik mijn eigen omdat ik niet zoveel ervaring heb. Het is juist door ervaring dat je sneller geneigd bent om een actie te gaan uitvoeren. Nog een doel voor ogen, meerdere vriendschappelijke relaties aangaan met vrouwen.

    Ik vind mijn eigen best wel passief ondanks dat ik sport doe, nog altijd studeer en de wil om hogerop te geraken. Ondanks alle vooruitgang en ik ben er blij om. Ik ben eenmaal keihard voor mn eigen, ook al vind je dat niet prettig om aan te horen. Tis een neveneffect van altijd negatief te zijn terwijl ik nu zeer positief in het leven sta meer zelfs, terug wil genieten van de kleine zaken. Ik merk meer positieve vrouwensignalen op.

    Er zal wel altijd een prestatiedrang bij me zijn maar ik zal dit voor mn eigen liefdesleven weglaten. Deze drang zal ik dan benutten in professionele sfeer. De doelen zijn gezet plus nog een tal van andere en hopelijk bereik ik toch wat ik wou bereiken. Inclusief online opruim en vernieuwing.

    Fijne jaarwissel gewenst, Victor!

    1. Graag gedaan Andy.

     Ik herkende meteen mijn probleem erin en inderdaad het is beter op je gevoel af gaan en doen dan eindeloos over nadenken en piekeren. Het is een prachtig advies die me heeft getroffen.

     Juist Andy 🙂

     enkel wil ik met een schoon deerne thuiskomen en dat legt extra druk op me.

     Dat je dat wil begrijp ik wel. Ik zeg niet dat je dat niet meer mag willen.

     Voor een kwaliteitsvolle kerel met hoge zelfbeeld, behoort ook een dame thuis van die categorie

     Welnee. Ook zonder dame ben je ‘een kerel van kwaliteit’. Ook als je een dame uit een of andere categorie zou aantrekken.

     Onbewust is de lat wel hoog leggen maar heb liever zo dan zomaar de gemakkelijke prooi gaan binnenhalen.

     Dus je mag niet gemakkelijk een vrouw ontmoeten, Veroveren?

     Het lijkt alsof je een portie frustratie en worstelen besteld. Je krijgt wat je besteld.

     Ik moet een uitdaging zijn voor een vrouw, tenslotte willen toch die bad boy van 007, dat tikkeltje meer.

     Een beetje uitdagen is leuk en kan de passie vergroten. Maar overdrijf het niet, en het moet ook niet.

     Het belangrijkste is dat je jezelf veel minder voorhoudt over wat je moet doen of moet zijn. Je maakt het jezelf moeilijk. (Eh, dat heb je als het ware besteld, toch?)

     Als groentje bestempel ik mijn eigen omdat ik niet zoveel ervaring heb.

     Als groentje bestempel ik mijn eigen omdat ik niet zoveel ervaring heb.

     Zolang je jezelf als groentje bestempelt, blijf je een groentje. Zelfs al zou je ervaring opdoen.

     Zou je dat de rest van je leven doen, dan ben je de rest van je leven een groentje.

     Stop met die stempel en je doet gemakkelijker meer ervaring op.

     Nog een doel voor ogen, meerdere vriendschappelijke relaties aangaan met vrouwen.

     Mooi Andy! En maak er geen missie van, iets om voor ‘te strijden’. Laat relaxtheid en vrijblijvendheid de boventoon voeren.

     Ik vind mijn eigen best wel passief ondanks dat ik sport doe, nog altijd studeer en de wil om hogerop te geraken.

     Haha, je bent juist erg actief 🙂

     Ik ben eenmaal keihard voor mn eigen, ook al vind je dat niet prettig om aan te horen.

     Wat ik prettig vind, who cares!

     Jezelf voorhouden dat je keihard voor jezelf bent (of moet zijn) helpt je niet verder. Dat is het enige wat ik zeg. Je kunt het wel degelijk veranderen, maar dat moet niet.

     Er zal wel altijd een prestatiedrang bij me zijn maar ik zal dit voor mn eigen liefdesleven weglaten. Deze drang zal ik dan benutten in professionele sfeer.

     Juist juist, heel goed.

     Ik wens je een gelukkig nieuwjaar Andy!

 • Hallo Victor e.a.,

  Ik schrijf nog weinig op deze site, maar lees ‘m nog wel af en toe. De reden dat dit verminderd is, is dat ik eigenlijk niet meer echt met vrouwen bezig ben. Dus daarom kom ik hier ook minder. Zoals jullie je misschien nog herinneren heb ik een visuele en andere beperking, en daardoor is de sjans bij vrouwen toch veel minder. Je mag het draaien en keren. Ik heb ook vorig jaar de diagnose gehad van in het autismespectrum te zitten, waardoor ik veel meer eigen ruimte nodig heb. En daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik seks eigenlijk niet zo leuk vind, want ik kan eigenlijk heel slecht tegen aanraking. Bij intimiteit voel ik me ongemakkelijk. Dit heeft wel deels met mijn moeilijke jeugd te maken. Enfin: de nood aan “alleen-zijn” en de eigenschap dat ik seks niet leuk vind, zorgt ervoor dat ik niet meer bezig ben ben met het toch vinden van een relatie. Ik zie geen meerwaarde daarvan, en heb volgens mij dan meer aan een goeie vriendschappelijke vriendin (en daarvan heb ik er meerdere).

  Enfin, toch even over leiderschap. Zoals de meeste ASS’ers heb ik dat niet echt in mij. In een groep, vanaf 2, ben ik echt niet de leider. Ik vind het dan ook heel moeilijk om de leiding te nemen, en houd me op de vlakte. Op het werk bijvoorbeeld, ben ik niet echt bezig met carrière. Als ik om me heen kijken, zijn de meeste collega’s bezig met opklimmen op de sociale ladder. Ze willen promotie maken. Maar promotie maken, betekent bij ons ook meer leiding geven. Dat interesseert me dus echt voor geen meter, ik ben liever inhoudelijk en technisch bezig. In mijn huidige job kan ik ook vaak genoeg alleen werken. Dat betekent dat ik nooit het hoogste loon zal hebben, en dan? Als ik moet leiding geven, wat ik de voorbije maanden waarnemend heb gedaan, dan ben ik ’s avonds zo leeg als iets. Dit zorgde ervoor dat ik voelde dat ik het niet aankon, en dat ik depressief werd, meer ben beginnen eten (dat is dan mijn toevlucht), niet meer bewoog en dus 12 kg ben bijgekomen (overgewicht). Neen, dank je, ik ben blij dat ik mijn technische job heb. Bij vrouwen is dat hetzelfde, als ik leiding moet nemen en speels zijn, dan ben ik zo moe en leeg. Het gaat gewoon niet, ik denk dat dat ook een factor is die ervoor zorgt dat ik niet echt ‘in vrouwen ben geïnteresseerd”. Volgens mij heeft de natuur daarom een heel lage seksdrive in mij ingebouwd.

  Hoewel misschien heb ik wel een beetje leiderschap in me, maar dan over mezelf. Ik ben een zeer zelfbewuste man, die zichzelf goed kent en weet wat zijn sterktes en zwaktes zijn, en die zich goed kan aanpassen. Dat heb ik geleerd door mijn beperking. Ik trek mijn plan, en ik doe (wil doen) waar ik lekker zin heb. Zo ben ik nu mijn geplande reis naar de Verenigde Staten aan het voorbereiden. Ik ben van plan om in juni alleen naar New York en Washington DC te trekken. Ik reis het liefste alleen, en ik spreek liefst de lokale taal. Zeker met mijn beperking is dat belangrijk. Ik spreek een vlot mondje Engels, dus NY en Washington zijn geen probleem. Een land dat me heel erg fascineert is Rusland, en bij uitbreiding het gebied van de voormalige Sovjet-Unie. Maar ik durf daar niet naartoe, omdat ik bang ben me niet te kunnen behelpen. Wat doen we dan? Ik ben in september begonnen aan het eerste jaar Russisch in de avondschool (1x/week). Ondertussen kan ik het Cyrillische alfabet lezen/schrijven, kan ik de basisuitspraakregels van de Russische taal toepassen, kan ik mezelf voorstellen in het Russisch, de weg vragen, vragen naar het openbaar vervoer en enkele kledingstukken benoemen. Verder kan ik al twee soorten werkwoorden in de tegenwoordige tijd vervoegen. Dat schiet dus op, en het is leuk. Het is vooral leuk als je ziet dat elke les je woordenschat en taalvaardigheid weer vooruit gaat. En het is ook een mooie taal. Ik verwacht voor de reis van 2017 toch al voldoende te kennen, om al eens in de internationale steden Sint-Petersburg of Moskou te gaan kijken. Vladivostok staat zeker ook nog op het verlanglijstje.

  Nu ik mijn eigen job terug heb, is ook mijn levensvreugde weer aan het stijgen. Daarom moet ik iets doen aan die 12 kg. Ik ben terug beginnen zwemmen (ook 1x/week). Ik ga op een rustig moment, terwijl er niet mag gespeeld worden. Bovendien ken ik de meeste andere zwemmers, en letten die ook wel wat op. Daardoor is die visuele beperking geen obstakel (meer). Maar ja, 12 kg gaat ook niet vandaag op morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *