Mindf*ck: het boek over illusies en experimenten

Alles wat betreft psychologie, zeker als er sociale experimenten bij komen kijken, heeft mijn interesse. Daarom bezocht ik afgelopen december de boekpresentatie Mindf*ck van Victor Mids en Oscar Verpoort in Amsterdam.

De volledige Mindf*ck-presentatie heb ik opgenomen zodat jij er ook van kunt genieten! Like je daarom dit artikel op Facebook?

 

Mindf*ck recensie… Het boek legt veel uit

Mindf*ck was in 2015 een tv-programma op NPO van de AVROTROS, het draaide twee seizoenen. Het was populair vanwege de vele indrukwekkende goocheltrucs en de populairwetenschappelijke insteek.

Nu is het bijbehorende boek verschenen met de claim dat het de geheimen prijsgeeft van de tv-shows. Op de achterkant staat dat je het boek moet lezen zodat ook jij:

 • kunt gedachtelezen;
 • een goede verkoper kunt worden;
 • beter namen kunt onthouden van mensen;
 • persoonlijke informatie van onbekenden kunt achterhalen;
 • leugens kunt detecteren;
 • mensen op afstand kunt beïnvloeden;
 • handiger wordt met rekenen;
 • … iemand online en offline kunt versieren!

Dat laatste trok uiteraard mijn aandacht als versiercoach. Vandaar dat ik naar het boek greep en de show bekeek. Interessant… (meer…)

Single activiteiten tijdens Kerst + Oud & Nieuw

Kerstballen: Single activiteiten met Kerst en Oud & NieuwWat te doen tijdens de feestdagen als single? Zoals je hopelijk weet, je hoeft niet per se iets te doen tijdens deze Kerst of Oud & Nieuw. Want: alleen = al één.

Zie deze twee artikelen over het alleen zijn met de feestdagen:

Dus op zich kun je de Kerst en/of Oud & Nieuw prima alleen doorbrengen. Het hoeft echt niet vreselijk te zijn, zoals nog wel eens wordt gesuggereerd. Het is een kwestie van je mentaliteit!

Misschien dat je wel extra geconfronteerd wordt met het verlangen naar een partner. Dat is niet erg. Verlangens hebben die nog niet zijn bevredigd is geen schande. Nogmaals, kwestie van het hebben van een juiste mentaliteit. Doe vooral de oefening uit het tweede deel als alleen zijn een punt voor je is…

(meer…)

Maxima versieren doe je zo (Gooisch Lifestyle)

Gooisch Lifestyle magazine“Hoe is Maxima versierd door koning Willem-Alexander?”

Deze vraag werd mij als ‘vrouwenfluisteraar’ gesteld tijdens een interview door Renate Tromp voor het Gooisch Lifestyle-magazine. Ook drie andere interessante experts werden geïnterviewd, namelijk:

 • Roos Vonk (hoogleraar sociale psychologie)
 • Frans de Waal (bioloog en hoogleraar psychologie)
 • Fabienne de Vries (presentatrice, expert non-verbale communicatie)

En natuurlijk ik, Victor Verlon (flirt-, relatie- en sekscoach).

Die geheimhouding heeft een extra dimensie gegeven aan het eerste contact. Een belemmering geeft meer passie en vuur.
– Victor Verlon

Het is moeilijk om met volledige zekerheid te spreken over de Verovering van Maxima. Immers, we waren er niet bij. Toch denk ik dat het Gooisch Lifestyle-artikel veel interessante elementen naar voren brengt over hoe de Verovering waarschijnlijk is verlopen.

Mits je geïnteresseerd bent in onderwerpen als aantrekkingskracht, flirten en de liefde, is het artikel een aanrader om door te nemen.

Nieuwsgierig? De vierde editie van het Gooisch Lifestyle-magazine ligt nú in de schappen.

Meer over de experts Roos Vonk, Frans de Waal en Fabienne de Vries

Zoals ik al eerder aangaf, niet alleen ik werd geïnterviewd over hoe de Verovering van Maxima vermoedelijk is verlopen. Een paar andere experts zijn ook geraadpleegd; Roos Vonk, Frans de Waal en Fabienne de Vries.

Ik vertel iets meer over deze drie geïnterviewde experts om je extra te motiveren het Gooisch Lifestyle-magazine te kopen: (meer…)

Het voornemen van Victor Verlon

Wat is het 2013-voornemen van Victor Verlon voor zijn grootste site Aantrekkingskracht.com? Een laatste artikel van mij om 2012 af te sluiten met een positieve noot!

En dat is nodig, zo gaf cursist en trouwe bloglezer Wilco aan in een reactie op mijn site:

Zomaar een vraagje,

Het valt me op dat de laatste blogs vervelende zaken benadrukken. Natuurlijk heeft iedereen ervaring of moeite met bepaalde zaken. Ik lees ze bijna niet meer omdat het bijna niet relevant voor me is. Nu was mijn vraag:

Victor, zou je weer eens blog kunnen plaatsen die positieve zaken uit het leven benadrukt en waar leuke herinneringen opgedaan kunnen worden? Zo een blog die je het liefst 5 keer leest omdat je er lekker door voelt.

Greetz Wilco, enjoy deze dagen

Victor Verlon artikelen onvoldoende vrolijk?

Wilco vindt dat de onderwerpen van mijn artikelen niet echt opwekkend en vrolijk zijn. Hij heeft misschien wel een punt.

Sinds november heb ik geschreven over foute mannen en vrouwen, over agressie en over ‘alleen met de feestdagen’.

De laatste beetje vrolijke artikelen dateren van oktober: Foute openingszinnen, en het artikel waarin ik aangeef dat ik Zelfvertrouwen met vrouwen heb uitgebracht.

Tja…

Victor Verlon’s voornemen 2013

De artikelen die ik schrijf zijn bedoeld voor een breed publiek. Mijn Aantrekkingskracht-site en mijn andere sites zijn zowel voor mensen bedoeld die vervelende problemen hebben als mensen die tevreden zijn over hun liefdesleven en nog meer willen genieten.

Dus Wilco, bedankt voor je reactie!

Mijn Aantrekkingskracht.com-voornemen voor het jaar 2013 is daarom:

Meer artikelen uitbrengen over positieve onderwerpen

Uiteraardlijk blijf ik óók oplossingen bieden voor veel voorkomende liefdesproblemen. De stroom aan vragen blijft aanhouden, ik wil iedereen zo goed mogelijk ondersteunen.

Victor Verlon stelt een belangrijke vraag aan zijn lezers:

Welke onderwerpen wil je dat ik bespreek op Aantrekkingskracht.com? Plaats je reactie hieronder. Feedback kan ik goed gebruiken.

Wat vind jij leuk om te zien verschijnen op mijn Aantrekkingskracht-site? Je vragen en suggesties zijn zeer welkom!

Aantrekkingskracht.com wil ik nog populairder maken in het jaar 2013. Dus reageer hieronder, ik ben zeer benieuwd…

Respecteer vagina èn penis! (boos op vrouwensite)

Ze.nl-logo - Vrouwenmagazine toont disrespect aan de penisHeb je respect voor vrouwen en hun vagina’s? Ben je ook tegen de vrouwenonderdrukking? Lees vooral verder!

Ik vind dat de emancipatie van de vrouw op de agenda mag blijven staan. We zijn nog lang niet klaar met dit moeilijke en complexe onderwerp. Want nog steeds worden man en vrouw als ongelijkwaardig beschouwd, met alle negatieve gevolgen van dien.

De vagina

In 1996 voerde feministisch activiste Eve Ensier ‘De Vagina Monologen‘ op. Het toneelstuk werd later ook opgevoerd in Nederland. Het is een aanklacht tegen seksueel geweld en mishandeling van vrouwen. Ook roept het vrouwen op om trotser op hun vagina te zijn.

Ja, ik vind dat vrouwen ook meer (seksueel) zelfvertrouwen mogen hebben. Niemand is gebaat met een onzekere vrouw; ze kan haar potentieel en kracht niet benutten.

Maar dat maakt het nog steeds niet acceptabel om de man en zijn geslachtsdelen belachelijk te maken!

De redactie van ze.nl mag zich diep schamen

Gisteravond las ik een artikel op vrouwenmagazine ze.nl, met als titel:

De 5: Piemelsoorten

Piemeltje, piemeltje aan de wand, wie heeft de fijnste, leukste of raarste piemel van het land?

Tot zover klinkt het misschien nog leuk. Maar (meer…)

Pagina 1 van 3123