Alles wat betreft psychologie, zeker als er sociale experimenten bij komen kijken, heeft mijn interesse. Daarom bezocht ik afgelopen december de boekpresentatie Mindf*ck van Victor Mids en Oscar Verpoort in Amsterdam.

De volledige Mindf*ck-presentatie heb ik opgenomen zodat jij er ook van kunt genieten! Like je daarom dit artikel op Facebook?

 

Mindf*ck recensie… Het boek legt veel uit

Mindf*ck was in 2015 een tv-programma op NPO van de AVROTROS, het draaide twee seizoenen. Het was populair vanwege de vele indrukwekkende goocheltrucs en de populairwetenschappelijke insteek.

Nu is het bijbehorende boek verschenen met de claim dat het de geheimen prijsgeeft van de tv-shows. Op de achterkant staat dat je het boek moet lezen zodat ook jij:

  • kunt gedachtelezen;
  • een goede verkoper kunt worden;
  • beter namen kunt onthouden van mensen;
  • persoonlijke informatie van onbekenden kunt achterhalen;
  • leugens kunt detecteren;
  • mensen op afstand kunt beïnvloeden;
  • handiger wordt met rekenen;
  • … iemand online en offline kunt versieren!

Dat laatste trok uiteraard mijn aandacht als versiercoach. Vandaar dat ik naar het boek greep en de show bekeek. Interessant…

Hoe werkt zo’n illusie en goocheltruc? Leg het me uit!

Heb je de video hierboven gekeken? De kaarttruck met de illusie dat de kaart vanzelf omhoog komt, leuk en aardig gedaan. Maar dat experiment met de aanrakingen vind ik pas echt interessant!

Uiteraard kan ik begrijpen dat je wilt weten hoe de goocheltrucs werken. Maar wat mij betreft gaat het daar niet om. Een goochelshow is vooral bedoeld voor de entertainment. Alles onthullen ontdoet het uiteindelijk van ‘de magie’.

Ik vind het vooral positief dat zo’n show of boek je stimuleert om je open te stellen voor de psychologie en mogelijkheden van de mens. Hopelijk word je je nog meer bewust van je kracht en vind je manieren om je (liefdes)leven in positieve zin te veranderen.

Mindf*ck over flirten en versieren?

Ja, dat onderwerp komt ook aan bod. Maar om echt wijzer te worden op liefdesvlak kan ik je dat betreffende stuk, hoofdstuk 19 ‘Vrolijke versiering’, niet echt aanraden. Verder dan wat leuke weetjes gaat het namelijk niet. Het snijdt onvoldoende hout.

Voorbeelden uit dat negentiende hoofdstuk van Mindfuck:

Ja, grotere pupillen maken je aantrekkelijker als man of vrouw. Dus als je dat voor elkaar krijgt op de foto’s die je op een datingsite of datingapp als Tinder plaatst, mooi meegenomen!

Voor vrouwen zou het beter zijn om flirterig oogcontact te maken op foto’s. Mannen zouden daarentegen beter wegkijken, zonder enige glimlach. En mocht je als man een sixpack hebben, dan wordt het door de auteurs aangeraden om deze te tonen op Tinder…

Wat betreft offline versieren: het is inderdaad onverstandig om foute of grappige openingszinnen te gebruiken. En stel tijdens een gesprek ook liever open vragen om de conversatie op gang te brengen. … uiteraard!

Meer stelt het hoofdstuk over versieren niet voor. Leuk voor vermaak, meer is het niet.

Je wordt absoluut wel veel meer wijs door deze Aantrekkingskracht-website in de gaten te houden en mij te volgen op Facebook!

Dus is het Mindf*ck boek een aanrader?

Als recensie van Mindf*ck: ja het dikke boek is erg entertaining en zit vol met leuke geintjes en puzzels. Mindfuck boek recensieWil je iemand een leuk cadeau geven is het boek zeker een aanrader.

Ook als je jezelf wilt prikkelen is het boek een aanrader. Allerlei onderwerpen komen aan bod, je wordt hoe dan ook een stuk wijzer.

Geen van de onderwerpen die aan bod komen heeft echt verdieping. Het boek blijft wat oppervlakkig waardoor je al gauw een ander boek erbij wilt nemen als je er echt meer verstand van wilt krijgen.

Is dat erg? Nee, zeker niet als je dat weet voordat je dit boek aanschaft. Het is dus een boek dat veel onderwerpen dekt en als je werkelijk ergens veel meer over wilt leren, zoek zelf de verdere verdieping. Kortom, klik hier om het boek te bestellen.

Heb jij het boek doorgenomen? Heb je een show gezien? Wat vind je ervan? Plaats je reactie hieronder!

Mindf*ck: het boek over illusies en experimenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *