Een koppel hand in hand... Hoe een relatie behouden?Een relatie behouden mag net zo’n kunst zijn als het versieren. Helaas zien sommige mensen het anders.

Met name mannen hebben nog wel eens het gevoel dat na de Verovering de buit binnen is. Dat is meestal het begin van het einde van de relatie!

Ongeacht of je single bent of een relatie hebt, bekijk de video hieronder!

 

Wees gewaarschuwd en gebruik deze relatietip. Een paar suggesties om je op weg te helpen:

 • Blijf je best doen om je aantrekkelijk te presenteren
 • Maak bewust tijd vrij voor je partner voor onverdeelde aandacht
 • Ga geregeld samen uit, blijf ‘daten’
 • Durf te ontvangen en te geven (zie het artikel over de basis van een goede relatie)
 • Doe je uiterste best om haar goed te beminnen (gebruik deze gratis sekstips)
 • … deel jouw suggestie(s) voor het behouden van de relatie…

Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Relatie houden problematisch? (11)
  De relatie houden volgt na het aangaan van de relatie. Uiteraard. De meeste mensen houden zich daarom pas bezig met het onderhouden van een relatie nadat ze er eentje zijn begonnen. Logisch! Toch is het verstandig om eens na […]
 • De basis van een goede relatie (geven & nemen) (29)
  Een van de belangrijkste succesfactoren van een liefdesrelatie is de balans vinden en behouden. Wat voor balans en hoe creëer je de juiste balans met je liefdespartner? Lees verder want dit is belangrijk als je graag een goede […]
 • Wat is vreemdgaan? (De meningen verschillen!) (9)
  Wat is vreemdgaan precies? Een vraag waarvan het lijkt dat deze gemakkelijk te beantwoorden is. Maar wanneer je er wat langer serieus aandacht aan besteed, blijkt het niet zo simpel te liggen. Vreemdgaan is en blijft een […]
 • Relatietips – 5 Kleine handelingen => betere relatie (8)
  Praktische relatietips zijn nooit weg. Toch? Want mijn Aantrekkingskracht-site is niet alleen gericht op de vrijgezel... Daarom beschrijf ik vandaag een paar 'kleine handelingen' als relatietips, waar maar weinig mensen […]
Hoe een relatie behouden? (Relatietip)
Trefwoorden:

7 reacties op “Hoe een relatie behouden? (Relatietip)

 • Wat vreemd dat er tot op vandaag geen enkele reactie is geplaatst bij dit onderwerp. Ik begrijp dat deze site door de meeste bezoekers gevonden wordt om beter te worden in het verkrijgen van een relatie…maar eenmaal in de relatie met de vrouw van je dromen, tsja wat dan.
  Kijkend naar mijn verleden, dan heb ik mooie vrouwen waarmee ik in een relatie zat, laten schieten. Ik zag ze daadwerkelijk als een vanzelfsprekendheid en keek zelfs met een schuin oog naar andere vrouwen…want wie weet was er wel een ander die (nog) leuker was. Gevolg was dat de relatie in een sleur belandde en uiteindelijk kapot ging. Bij sommige van deze relaties had ik achteraf enorm veel spijt, want pas achteraf kwam ik erachter dat ik een ontzettend leuke vrouw aan mij voorbij had gegaan.
  Sinds enige tijd ben ik wederom in een relatie. Ik ben nu ouder, weet beter wat ik wil, en ben er vrij zeker van dat de vrouw waarmee ik nu een relatie heb er eentje is die mij kan bieden wat ik nodig heb (en ik haar). Mijn passie(s) en werk blijven hoog in het vaandel, en mijn (levens)doelen ook. Deze vrouw steunt mij daarin en geeft mij hiervoor de ruimte. Maar ik zal mijn fouten uit het verleden niet meer willen maken, ik zal haar mijn onverdeelde aandacht geven en tijd voor haar vrij maken. Zowel zij als ik willen echt samen iets opbouwen en we voelen onszelf al prettig met elkaars aanwezigheid (terwijl we ons eigen ding doen). We plagen elkaar met dat we burgerlijk en saai zijn, maar ondertussen genieten we enorm van elkaar. Toch heb ik er wel angst voor dat de relatie uiteindelijk een sleur en weinig opwindend wordt, maar zolang er met elkaar gecommuniceerd blijft worden en in elkaar geïnvesteerd wordt, ben ik er van overtuigd dat dit een mooie en langdurige relatie kan worden.
  Rest mij te zeggen dat ik enorm blij ben met alle nuttige info die ik via deze site heb gekregen en dat ik mijzelf in vorm houd door deze site regelmatig te blijven bezoeken!

  1. @ Harry,

   Het is inderdaad bijzonder dat er verder geen reacties zijn geplaatst bij dit artikel. Tegelijkertijd ontvang ik wel veel e-mail over het onderhouden van relaties.

   Wellicht speelt het verlangen naar privacy een rol… (Maar je kunt hier ook met een bijnaam reacties plaatsen!)

   want wie weet was er wel een ander die (nog) leuker was.

   Dit is een veel voorkomend probleem. Brengt veel relaties op zeep, helaas.

   Aan de andere kant, je hebt ervaring opgedaan en je bent gegroeid als man, ook door het maken van fouten. Daardoor ben je waarschijnlijk nu veel beter in staat om een relatie te onderhouden!

   ik zal haar mijn onverdeelde aandacht geven en tijd voor haar vrij maken.

   Onverdeeld, heel belangrijk dat het onverdeelde aandacht is. Misschien wel belangrijker dan de hoeveelheid aandacht die je haar schenkt. Sommige mensen zijn er wel maar zijn (met hun gedachten) niet echt aanwezig.

   Leef in het moment…

   Toch heb ik er wel angst voor dat de relatie uiteindelijk een sleur en weinig opwindend wordt, maar zolang er met elkaar gecommuniceerd blijft worden en in elkaar geïnvesteerd wordt, ben ik er van overtuigd dat dit een mooie en langdurige relatie kan worden.

   Het blijft een uitdaging, de relatie spannend houden. Zolang jullie je best doen komt dat waarschijnlijk wel goed. Al hoort een dip (en piek) er af en toe ook bij.

   Ik blijf (ook) video’s maken over het onderhouden van een relatie. Zelfs al krijgen deze minder reacties 😀

 • Hoi Victor!

  Na lange tijd ben ik weer terug met een nieuwe lading onbeantwoorde liefdes vragen 🙂

  Ik probeer even kort de situatie te schetsen,
  In mijn uitgaans en leef milieu leer ik op een bepaald moment een koppel kennen, ik kende hen al van zien, maar nu dus goed leren kennen, hoewel ze het ideale koppel bleken te zijn kom ik al snel te weten van haar dat het een nachtmerrie is, zo is zij een heleboel bedrieg praktijken van hem te weten gekomen, die al aan de gang waren van voor hun trouw… Zij kon goed met mij praten ik kon goed luisteren, nu ondertussen is de scheiding aan de gang, wonen ze apart en hebben ze geen contact meer met elkaar, maar …. Ondertussen zijn wij min of meer een stelletje geworden, ook al is ze nog niet helemaal gescheiden, in het begin was het super, veel liefde , affectie, zalig vrijen en seks hebben met elkaar, nu enkele maanden verder begint het enorm te verminderen.

  Ik zie haar veel minder, het is al een redelijke tijd geleden dat we nog eens samen waren, en ik begin me steeds meer en meer zorgen te maken. ik zie het enorm zitten met haar, maar wordt nu bang dat ik misschien opnieuw in een zelfde relatie kom als vorige keer (daar ben ik ook enorm belogen en gebruikt geweest) wat het ook extra moeilijk maakt, is dat we voor de veiligheid doen alsof we elkaar niet kennen daar we heel veel gemeenschappelijke vrienden hebben, ik ben dan zo blij om haar te zien binnenkomen maar het doet soms pijn om te zien hoe makkelijk zij kan doen alsof ze mij niet kent…

  Ik probeer haar zo goed mogelijk te steunen, want ze heeft nu ook redelijk wat stress op haar job, maar ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik nog moet doen. Misschien zit het in mijn hoofd, maar weet gewoon niet goed waar ik het allemaal moet plaatsen, ze doet zo hard haar best voor vrienden en kennissen, maar voor mij heeft ze nu de laatste tijd regelmatig “geen tijd” meer, ik wil haar niet verstikken, maar mis haar soms zo hard.

  Denk u dat er iets is wat ik meer kan doen voor haar, of hoef ik mij voorlopig geen zorgen te maken?

  Alvast bedankt voor de wijze raad 🙂

  Groetjes

  1. @ Bob,

   Leuk om weer van je te horen 🙂 Je werd gemist!

   Aan de ene kant erg mooi: je hebt een aantrekkelijke vrouw ontmoet en veel mooie momenten samen gehad.

   Aan de andere kant niet zo mooi: jullie hebben een geheime relatie die nu afzakt.

   Vanwege de juridische implicaties, moet de relatie geheim blijven? Zo niet, het is vreemd dat de relatie na enkele maanden nog steeds geheim is.

   Bob, je verdient een vrouw die voor jou kiest. Of ze dat nu wel of niet wil, kan of niet kan, durft of niet durft, jij VERDIENT een vrouw die voor jou kiest. Zonder rompslomp!

   En dat begint met kiezen voor jezelf; een grens trekken.

   Je geeft aan dat je in het verleden belogen en gebruikt bent. Dat wil je nooit meer. Daarom is (vroeg) grenzen trekken extra belangrijk.

   Het feit dat jullie in het geheim elkaar zien, zou juist een extra duw moeten geven aan de passie. Maar jullie zien elkaar minder en minder. Niet goed, niet goed.

   Advies: Loop vooral niet achter haar aan in de hoop dat je weer meer aandacht van haar krijgt.

   Zoals je zelf al aangeeft, dat werkt verstikkend met alle gevolgen van dien.

   Kies voor jezelf, geef aan dat je het niet meer ziet zitten omdat ze het te druk heeft met andere zaken. (Zeg dit niet uit verontwaardiging. Hoe zij haar leven indeelt is haar verantwoordelijkheid en keus.)

   Je bent een aantrekkelijke man en je wilt wat, toch?

   Misschien dat ze meteen helemaal afhaakt nadat je een grens trekt. En al is dat pijnlijk, de pleister is in een keer afgerukt, zodat je sneller kunt helen en je liefdesleven kunt vervolgen.

   Of misschien wordt ze zich bewust van het feit dat je niet achter haar aanloopt en dat ze haar best mag doen voor jou…

   Of, ze geeft aan dat ze niet weet wat te doen. Omdat …. en ze …. en daarom …

   Je kunt op dat moment vriendelijk zijn, een luisterend oor bieden, begrip tonen. En daarna kun je hoe dan ook je weg verder vervolgen zonder haar. Want je verdient een vrouw die zonder rompslomp voor jou kiest!

   Hoe dan ook, trek een grens. Zo geef je voor jezelf en anderen aan dat je een volwaardige relatie verdient. Dat trekt de juiste vrouwen aan.

   Het is de Filtermentaliteit, zoals ik in hoofdstuk 7 omschrijf van mijn E-coachsysteem.

   Ik heb wel vaker vrouwen vaarwel gezegd omdat ze mijn tijd niet voldoende respecteerde. Of omdat ze het ‘zo druk’ hadden. Daar heb ik geen tijd voor.

   Jij toch ook niet?

   Veel succes en sterkte!

 • @ Victor

  Bedank voor de reactie,

  De geheimhouding is inderdaad nog omwille van de scheiding, maar ook omdat ze echt bang is van haar ex vriend.

  Nu, k hoop dat ik niet de indruk gegeven heb dat ze slecht is ofzo, is ze zeker niet, ik denk dat het voor haar vooral moeilijk is omdat ze zo enorm zware relatie achter de rug heeft. Soms praten we er over, en ondanks dat ik een enorme onzekere twijfelaar ben heb ik toch het gevoel dat ze het goed meent.
  Ze stuurt regelmatig spontaan smsjes waar enkel instaat “ik zie je graag” of gewoon ” xxx.. !!” of dikke zoen enz.. ze is echt heel lief en oprecht. Ze zegt regelmatig dat ze me graag ziet en dat ik echt veel voor haar beteken…

  Nu is het zo, ze heeft jaren aan een stuk , (bijna 6 jaar) in die relatie gezeten, en al die tijd heeft ze bijna geen contact gehad met vrienden omdat ze dat niet mocht van haar vriend. Enerzijds begrijp ik dat ze nu de schade probeert “in te halen” door haar vrienden op te zoeken, daar heb ik ook totaal geen problemen mee, maar ik denk dat ik misschien te snel wil gaan, omdat ik zo blij ben dat ik eindelijk weer iemand ben tegen gekomen?

  Ik krijg ook soms jaloerse gevoelens, omdat ik zie dat ze de laatste tijd al een paar keer met de zelfde man heeft afgesproken… Ik begrijp wel waarom, ze delen de zelfde passie voor motorfietsen, maar die passie heb ik ook… Let wel, die man in kwestie is getrouwd en heeft een kindje, dus eigenlijk zou ik mij geen zorgen mogen maken, maar als ik hem zie, en mezelf vergelijk, is het gewoon een enorme stoere en coole kerel. Zo zie ik mezelf niet, en ben dan vooral bang dat ik daarin te kort schiet bij haar. Alhoewel ze ooit wel direct voor mij gekozen heeft, dat moet toch iets beteken?

  Ik zou er graag met haar eens over praten, maar hoe pak ik dit best aan, ik zou namelijk niet willen jaloers overkomen.

  Om eerlijk te zijn heb ik een redelijk slecht algemeen beeld over vrouwen, omdat de enige ervaring die ik er mee heb is, dat ze nooit eerlijk zijn, je zomaar van de ene op de andere dag kunnen verlaten voor een “beter exemplaar” en som gewoon kei hard liegen… Ik zeg zeker niet dat ze allemaal zo zijn, het is gewoon uit persoonlijke ervaring.

  Maandag zou ik haar normaal terug zien, dan zou ik haar graag eens spreken over haar afspraakjes, dus hopelijk heb ik tegen dan enkele goeie tips 🙂
  Als alles goed gaat zouden we zaterdag samen uit eten gaan, heb al een leuke plek gekozen, ik zou haar dan oppikken en koop haar waarschijnlijk een klein bloemetje ofzo. Denk dat ze dat leuk zal vinden, want in de bijna 6 jaar van haar vorige relatie heeft ze blijkbaar niet één cadeautje gekregen! Misschien nog tips?

 • @Victor,

  Nog iets vergeten 🙂
  Ik had haar vorige keer laten weten dat ik het moeilijk had om haar zo weinig te zien en we hebben er even over gepraat, nu merk ik wel dat ze enorm haar best doen om eens langs te komen na het werk enzo,
  dus is denk ik wel positief dat ze de moeite doet?

  1. @ Bob,

   Iedere vrouw die moeite doet voor jou, mooi!

   Dus ze heeft echt een problematische en gevaarlijke relatie achter de rug. Inclusief isolatie van haar eigen vrienden en vriendinnen… Waarschijnlijk is dat erg zwaar geweest en is ze nu nog aan het herstellen.

   Dit is belangrijk voor jou. Ze is nu niet vrij, ze likt haar wonden. Ze wil de relatie geheim houden (los van het feit dat dit voorlopig een verstandig besluit is)… het is heel moeilijk om een volwaardige relatie met haar te hebben.

   Vind jij dat acceptabel? Is dit wat je verlangt in je liefdesleven? (Dit is geen vraagstuk over of voor haar, maar over en voor jou!)

   Je kunt kiezen Bob, je mag kiezen.

   maar als ik hem zie, en mezelf vergelijk, is het gewoon een enorme stoere en coole kerel.

   Twee belangrijke punten:

   – hoe jij jezelf ziet kun je verbeteren (dat wist je natuurlijk al 🙂 )
   – hoe iemand anders gezien wordt, is zijn/haar verhaal/leven

   Er is altijd iemand die nog meer cool of stoer is dan jij/iemand anders. Gelukkig hoeft dat geen probleem te vormen voor jouw (liefdes)leven.

   In de eerste plaats is het goed als je jezelf als meer cool/stoer gaat zien; zelfvertrouwen. En uiteindelijk, laat het stoer/cool zijn totaal onbelangrijk worden. Je zelfvertrouwen mag losstaan van labels en idealen; structureel zelfvertrouwen.

   Om eerlijk te zijn heb ik een redelijk slecht algemeen beeld over vrouwen, omdat de enige ervaring die ik er mee heb is, dat ze nooit eerlijk zijn, je zomaar van de ene op de andere dag kunnen verlaten voor een “beter exemplaar” en som gewoon kei hard liegen… Ik zeg zeker niet dat ze allemaal zo zijn, het is gewoon uit persoonlijke ervaring.

   Genoeg vrouwen die exact hetzelfde ervaren, maar dan met mannen.

   Mensen verlaten elkaar, ook wel eens onverwacht. Mensen liegen en bedriegen. Allemaal wel eens, of de meeste soms, en een gedeelte vaak.

   Wanneer je een actief liefdesleven hebt (door initiatieven te nemen, je open te stellen voor vrouwen, door met ze te vrijen, enzovoorts) loop je risico dat je met dit onbetrouwbare gedrag wordt geconfronteerd.

   Waar kies je voor?

   a) Geen liefdesleven zodat je niet dat soort teleurstellingen en pijnlijke ervaringen krijgt?

   b) Een bevredigend liefdesleven, met het risico op pijnlijke ervaringen?

   Mijn advies als je voor b kiest: laat het idee los dat het pijnlijk kan worden en hoe schandalig het is dat mensen elkaar pijn doen. Zo trek je geen problemen aan en kun je meer genieten van de mooie momenten.

   Wanneer het onverhoopt anders loopt dan gewenst, lik je wonden en laat het gaan. Je kunt incasseren en verwerken. En je bent een meer wijze man geworden.

   En om eerlijk te zijn Bob, de vrouw waarmee je omgaat heeft het erg moeilijk gehad. Ze is nu een nieuw leven begonnen. Het risico dat ze opeens van plan verandert is vermoedelijk groter dan wanneer je een andere vrouw ontmoet die geen vreselijk moeilijk en gevaarlijk huwelijk achter de rug heeft. Wees bewust van de keuzes die je maakt en de (mogelijke) gevolgen.

   Kun je hier iets mee Bob? Een cadeautje geven is leuk en lief, met haar praten over afspraakjes en dergelijke kan goed zijn. Toch is het uiteindelijk aan jou hoe jij je liefdesleven indeelt.

   Nogmaals, ik vind dat jij een vrouw verdient die zonder rompslomp voor jou kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *