Single zijn of een relatie hebben, wat is beter?Single zijn versus een relatie hebben… Wat heb jij het liefst?

In deze tijd van het jaar voelen veel singles zich eenzaam. Zij hebben het idee dat een relatie hebben het beste cadeau is dat ze kunnen krijgen.

Maar een relatie hebben, is dat echt het neusje van de zalm? Of is het gras aan de andere kant van de heuvel altijd groener…

Bekijk de video hieronder voor mijn antwoord.

 

Mocht je vrijgezel zijn en het moeilijk hebben om alleen te zijn met de feestdagen:

En wat vind jij beter, single zijn of een relatie hebben? Getrouwd zijn? Of vind je het moeilijk om een keus te maken? Plaats nu je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag (22)
  Nog vandaag meer zelfvertrouwen krijgen zodat je bij wijze van spreken vandaag kunt vrouwen versieren? Blijf lezen... Een van mijn trouwste bloglezers heeft een reactie achtergelaten bij het artikel over schaarste en […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
 • Single en verdrietig? (Remedies & tips) (7)
  Als single kun je verdrietig zijn omdat je 'nog steeds' geen relatie hebt. Of omdat je bijvoorbeeld sinds kort weer vrijgezel bent; de relatie is recentelijk verbroken. Speciaal voor deze mannen heb ik een korte video gemaakt […]
 • Uiterlijk of innerlijk? (Dit moet je weten) (27)
  Uiterlijk of innerlijk, wat is werkelijk belangrijk voor je succes? De een is van mening dat het uiterlijk onbelangrijk is en dat slechts je innerlijk mooi hoeft te zijn. De ander denkt dat alleen het uiterlijk telt en dat […]
Single zijn of een relatie hebben, wat is beter?

14 reacties op “Single zijn of een relatie hebben, wat is beter?

 • voor altijd alleen yeah ! haha nene grapje
  ik ben momenteel singel en ik zoek een vrouw maar ondertussen ik singel ben geniet ik wel van veel dingens zoals uitgaan met vrienden ergens ver weg gaan zonder dat iemand vraag waar ik ben wat ik doe
  maar ik mis wel knuffelen, kussen, hand in hand rond wandelen in de stad, elkaar diep in ogen kijken pfff eerlijk ik wil toch wel een relatie 🙁

  1. @ H-1,

   Dat komt goed uit, want genoeg vrouwen zijn op zoek naar hetzelfde.

   Flirt en geniet van je vrijgezelle leven. Regel afspraakjes, maar focus niet intensief op het krijgen van een relatie. Dat legt een onprettige druk op haar.

 • Victor,

  Bedankt voor de genuanceerde kijk ! Je zou je boodschap geruster wat wijder mogen verspreiden, er is immers nog véél werk aan de winkel. Extreme visies:

  In Vlaanderen is er een muziekgroep die vooral succes kent vanwege controversiële teksten in het Antwerps dialect. Denigrerende teksten over vrouwen, relaties, romantiek,… Het verheerlijken van alcoholisme, vreemd gaan, mannen baas over vrouwen, enz… Zelfs partnergeweld, pedofilie en kleptomanie worden bezongen.
  Om niet al te veel in de problemen te komen en de humor van hun werk extra in de verf te zetten hebben ze ook teksten gemaakt over vrouwen die superieur zijn ten opzichte van de man, maar dan nog is bij het beluisteren van hun muziek de boodschap vaak duidelijk: een vaste relatie is fout, een vrouw is een bron van problemen !

  Maar het omgekeerde bestaat evenzeer: talloze (overdreven) romantische films, snakken naar een relatie vanwege eenzaamheid. Om nog maar van de talloze liederen te zwijgen omtrent de perfecte liefde die nooit zal voorbijgaan.

  Het moge duidelijk zijn, aan relaties hangen veel emoties (en maar goed ook), het maakt alles leuk en interessant. Maar net zoals angst kunnen die goede emoties tot heel wat irreële gedragingen leiden als ze overdreven worden. Als single betrap ik mezelf daar soms op.

  1. @ Ruben,

   Inderdaad, genoeg te doen!

   Maar net zoals angst kunnen die goede emoties tot heel wat irreële gedragingen leiden als ze overdreven worden.

   Goed punt. Daarom is het belangrijk dat mensen geregeld bewust naar hun overtuigingen, gedachten en gedrag kijken.

   Bedankt voor je reactie!

 • Wat is beter? Taaie vraag om te beantwoorden.
  Mijn menig is als volgt.
  Het single zijn, wel daar kan ik lange teksten overschrijven.
  In relatie zijn, daar heb ik nog veel te weinig ervaring mee om effectief iets degelijk te zeggen.

  Hoe langer dat je vrijgezel bent, hoe harder je eigen moet gaan overtreffen om toch een vrouwenhart te veroveren. Dat bezie ik toch. Ik weet het zelfs niet meer wat ik moet doen met het single zijn of toch in relatie gaan. Ik denk dat ik aan het inbeelden ben dat ik daadwerkelijk zo fantastisch en zo grote aantrekkingskracht beschik om vrouwen aan te trekken. Ik trek de vrouwen niet aan, de vrouwen komen niet naar me toe en de vrouwen tonen ook geen intresse in me. Ik beeldde dat allemaal in dat ik zoiets wel had, het was een droomkasteel. Je kan wel zeggen, zo negatief alllemaal maar dat is de werkelijkheid.

  Je moet als single aan zovele factoren rekening, als je dat niet mee bent ja dan kan je het vergeten, als je dat niet kunt dan kan je het ook vergeten voor relatie.

  Je moet al vrij veel geluk hebben om in relatie te gaan, ik ben weer den enigste die er niet in slaagt om een lief te hebben van mijn vrienden en kenissenkring, der zijn er wel single gasten maar die hebben dan een paar jaar relatie achter de rug. De leegheid en de eenzaamheid begint op te wakkeren, ik ben het zo beu als vrijgezel, ik wil het nietmeer zijn, geef me maar een relatie. Net is dat het probleem, zoals 5 jaar of iets meer nu, ik weet nog altijd niet hoe je een dame moet versieren, ik dacht dat ik het hier gevonden had maar besefte dat slechts een droomkasteel is om een dame te versieren. Alles wat ik ook doe, faalt in een zekere zin. Ja ik weet het succes en faal denkkader, ik ben zo ingesteld en dat zal niet veranderen. Om daar een volledige verandering in te brengen, ga ik me er niet mee bezighouden, iets wat geen zin heeft, ga ik ook niet doen.

  Om deze reactie af te sluiten, moet ik voor eigen eindelijk eens beslissen of het wel zin heeft deze overvloedconcept te volgen of niet. Ik begin meer een meer geneigd te zijn naar : “what you can’t have, you will take it by force”. Om in 2k14 verder te gaan, goh als vrijgezel zal je toch minder en minder leuke momenten beleven. Ondanks dat ik al zover zit, vind ik van mijn eigen dat ik nogal bij het begin zit. Wie denkt dat vrouwen versieren gemakkelijk is, heeft het zwaar mis. Je moet al wat sociale status of what ever met hun eisenlijst zijn om voor hun te krijgen. media maakt ons gek door te zeggen dat alles zo simpel is terwijl het net het tegenovergestelde is. Ik besef dat dit 1 van mijn laatste blogreacties zal zijn, ik heb geen motivatie, ik heb geen passie voor liefde en ik heb enkel oog als om versieren gaat dat toch om lust zal draaien. Hier bij jullie zit ik toch niet op mijn plaats.

  1. @Andy,

   Je lijkt weer een terugval te hebben. Het gaat heen en weer, zoals ik al vaker heb aangegeven.

   Citaat:

   Ik begin meer een meer geneigd te zijn naar : “what you can’t have, you will take it by force”.

   Je reactie geeft aan dat je de brute kracht en egoïsme begint te prefereren. Uiteraard werk ik daar niet mee. Ik geef teveel om vrouwen, om mensen.

   Toch wens ik je veel geluk toe in 2014.

 • Hoi

  Ben een paar maanden terug bezet door een leuke dame. Hebben een leuke tijd samen. Ik merk wel dat singles het hebben van relatie teveel romantiseren. Bv als je in een relatie zit moet je je meer inhouden wat andere vrouwen betreft. En ik die zo graag vrouwen zie, is niet altijd gemakkelijk voor me. 🙂 Een tweede “nadeel”: je bent je volledige vrijheid kwijt. Je moet altijd iets rekening houden met die andere. En geloof het of niet, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Jij wilt iets doen maar dan wil zij bv niet, etc. Het is lang niet altijd zonneschijn hoor.

  @andy: als je uit bent op lust, dat is geen schande hoor. Waarom ga je niet eens naar een escort? Die dames kunnen echt goed luisteren hoor en kunnen je echt wel helpen. En nee, je moet je daarvoor niet schamen. Je zal zien dat je achteraf veel relaxter door het leven gaat en minder gefrustreerd gaat zijn, wat je houding tov vrouwen enkel verbetert. Succes

  1. @Danny,

   Bedankt voor je reactie!

   En de nadelen die je opnoemt, die zijn vast herkenbaar voor meer mensen in een relatie.

   Hoewel, je ziet graag vrouwen? Je mag natuurlijk nog wel naar ze kijken, toch? 🙂

 • hey victor ik heb al een tijdje een relatie, eindelijk is het me gelukt na zo lang blijven proberen maar begin van de relatie was wel goed ik was verliefd op me vriendin zij was ook op mij verliefd maar na een tijdje in de relatie begin ik mijn vrije tijd te missen mijn beste vrienden begin ik te missen mijn hobbys…ik heb het heel moeilijk gehad in de relatie door dat ik heel veel op zij heb laten zitten ,ik wilde meer vrijheid ik voel de me niet zo goed in de relatie mijn vriendin wil de mij niet los laten ze zie mij heel graag ik wil haar ook niet los laten ik hield heel veel van haar zij ook heel veel van mij we deden leuke dingens samen we slaapten samen maken geintjes samen heel veel leuke tijd maar ik miste heel veel dingens mij beste maat die er altijd voor mij was heb ik nog gene 1keer nog gezien hij belde mij altijd op om samen nog iets te gaan doen samen en ik kon altijd niet met hem gaan hij miste me, en al de tijd dat ik vrij had gaaf ik aan mijn vriendin, na een tijd heb ik tegen mijn vriendin gezegt wat er was terwijl mijn hart was aant schuren van de pijn wnt ik kon haar niet laten en toen ze dat heeft gehoort was ze erg gekwetst en deed het haar heel zeer :(((( ik kon het haar niet vertellen van de pijn dat ik voelde dat ik van haar weg ging, nu ben ik weg van haar enikheb liefdes verdriet, ik wil nu efkes nog geen vrouwen versieren terwijl ik altijd een vrouwen versierder wil zijn ,nu wil ik efkes pauze ik wil terug hersteld zijn van al die pijn mij ex kan me niet vergeten zij kan het nog altijd niet geloven dat we uit elkaar zijn omdat we bij elkaar paste nu is het allemaal voorbij dus pff 🙁 ik heb echt zwaar verdriet nu maar ik wil nog altijd niet opgeven in de liefde ik wil nog steeds vrouwen aanspreken en er praten maar pfff ik voel me niet lekker ik weet ook niet wat ik wil , ik wil soms een relatie aan gaan en soms wil ik gwn mijn vrije tijd

  1. @ H-1,

   Je hebt het nu zwaar, begrijp het wel. Wanneer je een relatie aangaat en het loopt niet, dan kan de breuk toch erg veel pijn doen. Herkenbaar voor veel mensen!

   Uiteraard ben je niet verplicht om meteen een volgende vrouw te versieren. Kom eerst bij, vind je balans terug. Gun jezelf de tijd.

   Belangrijk: nadat je een beetje bent bijgekomen, ga na wat het exact is waardoor de relatie is stukgegaan. Waarschijnlijk waardevol om te weten.

   Veel sterkte H-1!

 • Wat een fijne tip. Geeft toch aan dat ik in overvloed leef. Me openstel voor de vrouw. En als single op het moment weer gelukkiger ben. Bedankt victor dat je laat zien dat het gras niet groener is aan de andere kant

 • @ h1

  In een relatie zijn kennissen belangrijk, dat je ook sociale contacten onderhoud. Zij heeft toch ook vriendinnen?

  Je had het echt eens goed met haar moeten bespreken hoe je dit opgelost had willen zien. Eens met andere vrienden en kennissen omgaat zou eigenlijk geen obstakel moeten zijn in een relatie.

 • @ mick
  gij versta me echt niet het is niet dat ik met andere mensen omga dat het een obstakel is trouwens zit jij in relatie heb je ooit ervaring gehad in een relatie? 🙂 als je in een relatie zit waar je niet zo lekker bij voelt is het niet verplicht om te blijven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *