Ze.nl-logo - Vrouwenmagazine toont disrespect aan de penisHeb je respect voor vrouwen en hun vagina’s? Ben je ook tegen de vrouwenonderdrukking? Lees vooral verder!

Ik vind dat de emancipatie van de vrouw op de agenda mag blijven staan. We zijn nog lang niet klaar met dit moeilijke en complexe onderwerp. Want nog steeds worden man en vrouw als ongelijkwaardig beschouwd, met alle negatieve gevolgen van dien.

De vagina

In 1996 voerde feministisch activiste Eve Ensier ‘De Vagina Monologen‘ op. Het toneelstuk werd later ook opgevoerd in Nederland. Het is een aanklacht tegen seksueel geweld en mishandeling van vrouwen. Ook roept het vrouwen op om trotser op hun vagina te zijn.

Ja, ik vind dat vrouwen ook meer (seksueel) zelfvertrouwen mogen hebben. Niemand is gebaat met een onzekere vrouw; ze kan haar potentieel en kracht niet benutten.

Maar dat maakt het nog steeds niet acceptabel om de man en zijn geslachtsdelen belachelijk te maken!

De redactie van ze.nl mag zich diep schamen

Gisteravond las ik een artikel op vrouwenmagazine ze.nl, met als titel:

De 5: Piemelsoorten

Piemeltje, piemeltje aan de wand, wie heeft de fijnste, leukste of raarste piemel van het land?

Tot zover klinkt het misschien nog leuk. Maar daarna maakt schrijfster Vera (vermoedelijk de jonge stagiaire daar) het formaat, de vorm en het uiterlijk van de penis belachelijk. De toon van haar penis-artikel staat me totaal niet aan. (Update: artikel is offline gehaald. Je kunt deze alsnog lezen op archive.org, hier. Heeft wel een minuutje laadtijd nodig…)

‘Het IKEA-potlood’ waar vrouwen niet veel aan zouden hebben. ‘De Knoert’ die als een groot en dik vlees gevaarlijk uitzwenkt. ‘De Champignon’ met piemelbrie die naar binnen ‘plopt’ tijdens het neuken.

Vera, scoor scoor scoor!

Lachen om piemels, haah

En waarom beste Vera?

Omdat het seks nog steeds een taboeonderwerp is voor veel mensen. En de site Ze.nl lijkt zich voornamelijk te richten op vrouwen (1 miljoen pageviews per maand), dus is het ‘leuk’ om de diversiteit van de penis op de hak te nemen.

Te veel mannen zijn onzeker over hun lul, maar de ze-lezeressen kunnen lekker lachen. Gemakkelijk scoren voor Ze.nl.

Voorstel: maak eens zo’n belachelijke ‘De vijf’ over de vagina en ontdek of dat goed valt bij de vrouwelijke lezers…

‘Kutgrappen’?

Mijn Aantrekkingskracht-site is voornamelijk gericht op mannen. Is het daarom niet gemakkelijk om hier botte opmerkingen te maken over de vagina? Met de zogenaamde knipoog…Gekwetst

Ik kan veel schrijven over de geslachtsdelen van vrouwen, ik heb er genoeg zien. En reken maar dat vrouwen net zo onzeker zijn over hun geslachtsdelen!

De schaamlippen, het formaat clitoris, het haar rondom, pukkeltjes. Het vocht, de geur en smaak van de vagina. De smak- en prutgeluiden tijdens het neuken, enzovoorts. Nee, je hoeft niet erg creatief te zijn om onsmakelijke grappen te bedenken over de kut.

En breek me de bek niet open over het onderwerp ongesteldheid… Of toch maar een paar flauwe geintjes maken over haar borstjes? Veel vrouwen zijn onzeker en ontevreden over hun borsten, maar wat maakt het uit als mijn lezers er om kunnen lachen?

We kunnen nog een stap verder gaan. Vrouwen in de overgang belachelijk maken, waarom niet? Score!

Stop met de zogenaamde seksestrijd

Een van de redenen dat ik ooit begon met het geven van versiercursussen en sekstips, was mijn verontwaardiging over hoe sommige bedrijven en journalisten onzin verkopen op liefdes- en seksgebied. Daardoor ontstaat extra onbegrip, verwarring en miscommunicatie.

Te vaak worden man-vrouw relaties negatief benaderd, alsof er een seksestrijd gaande is. Alsof mannen de vrouw altijd willen onderdrukken. En alsof alle vrouwen er op uit zijn om ‘ons mannen’ er onder te krijgen.

En ja, dan gaan ‘we’ elkaar belachelijk maken met stereotypen. Vervolgens zou de man weer moeten ‘remanciperen‘, want hij is geen echte man meer. Zo is het cirkeltje weer rond.

Als reclamebureaus en journalisten (inclusief stagiairs) dit soort boodschappen maar vaak genoeg herhalen, wie weet is het dadelijk echt zo!

Ja, de vrouw mag dus verder emanciperen. Maar laten we er vooral geen seksestrijd van maken. Onnodig en vooral schadelijk voor ons allemaal.

Wat vind jij hiervan? Plaats je reactie hieronder…

Respecteer vagina èn penis! (boos op vrouwensite)
Trefwoorden:         

33 reacties op “Respecteer vagina èn penis! (boos op vrouwensite)

 • We moeten vooral stoppen met strijden in het algemeen (en ook tegen ten strijden trekken tegen het fenomeen van strijden zelf) 😀 Mind = blown

 • Ik vind dat je volstrekt gelijk heb, we mannen en vrouwen moeten grondig ophouden om elkaar onzeker te maken. Het is gewoon mentale verkrachting over en weer en degene die de onsmakelijke grappen verkondigd krijgt uiteindelijk zelf de rekening gepresenteerd wanneer de ander geslacht onzeker gemaakt is………..de relatie wordt er niet beter op en dan ben je uiteindelijk zelf ook niet bepaald gelukkig.

 • Dit is beneden alle peil ! Maar dit blijkt nog niet alles te zijn !

  Dankzij de link ben ik ze.nl eens grondiger gaan bezoeken. Het vb. lachen met de penis, is misschien wel het zwaarst, een triest hoogtepunt, maar er blijken nog genoeg voorbeelden die er ook niet naast zijn.

  Toegegeven er zijn ook verantwoorde artikels te vinden. Degelijke info omtrent seks, echt leuke weetjes zoals “het favoriete standje” enz…Maar onderstaande lijst is véél te lang. Een goed magazine heeft zo geen lijst ! Een goed magazine maakt duidelijk aan z’n auteurs: DIT komt niet in een volgende artikel, schrijf een ander !

  De klaarkomende man, bestaat er iets leukers ?
  http://www.ze.nl/p/71525/het_fenomeen_de_klaarkomende_man

  Een man die geen zin heeft om een dronken vrouw te bespringen (zelfrespect) is een eikel ?
  http://www.ze.nl/p/53881/last_woman_standing:_drank_en_de_hik

  Vooroordelen over mannen ? Laat maar komen, we zijn er dol op !
  http://www.ze.nl/p/39776/spaanse_mannen_seksen_het_best!
  http://www.ze.nl/p/40102/porno

  Inderdaad, wij mannen kunnen geen respect hebben voor een vrouw ?
  http://www.ze.nl/p/40332/man_ziet_vrouw_als_ding

  Wetenschap heeft tot doel het zwaar te misbruiken, te overdrijven, het dient als wapen gebruikt te worden ?
  http://www.ze.nl/p/41529/niet_te_vertrouwen!

  Iedereen is het er over eens dat “oog om oog, tand om tand” een spreekwoord is zonder niveau, dat je slechts kan samenleven met dialoog. Dat Ze.nl, de (vrouwelijke) auteurs van die artikels dat niet inzien is vrij teleurstellend.

  1. @ Ruben,

   Inderdaad, er zijn meer artikelen niet zo positief over de man.

   Ik weet niet in hoeverre de auteurs werkelijk er zo over denken. Vermoedelijk willen ze slechts prikkelende artikelen schrijven om zo meer bezoekers te trekken… Score!

 • Ik sluit me hier helemaal bij aan, Victor.
  Dit laat alleen maar zien hoe “zielig” die vrouwen wel niet zijn en vooral de auteur.
  Ze moeten zich enorm diep schamen, veel mannen hebben sowieso een onzekerheid en dan komt dit er nog bij.
  Als een vrouw jou niet respecteert, ga je gewoon naar de volgende.

  En daarom zit sta ik nu als leraar Nederlands voor 10 Aziatische jongedames voor de klas… 😉

 • Wacht even…

  Spaanse mannen het beste??? Wauw, way to go!! Goed zo, zo haal je een man juist nog meer naar beneden EN maak je hem nog onzekerder.

  Maar dat kan ik ook:

  Aziatische vrouwen beste niet alleen in seks maar ook met relaties en huwelijk 😉

  Kijk maar met wie Mark Zuckerberg getrouwd is. Een “echte” vrouw.

  1. @ Angelo,

   Je zei: “Maar dat kan ik ook”.

   Je doet exact wat ik wil voorkomen: revenge nemen.

   Houd de eer aan jezelf…

   En ik heb positieve ervaringen met Aziatische vrouwen. Maar ook met niet-Aziatische vrouwen. Er is geen ‘beste’ of ‘echte vrouw’.

 • @ Victor

  Er iz zeker wel een “echte” vrouw qua ras vind ik.
  Mijn beste ervaringen zijn met Oosterse vrouwen, de Westerse vrouwen zijn toch echt wel verschillend en ietsje meer feministisch ingesteld naar mijn mening en ervaring.

  En jammergenoeg heb ik tot nu toe nog steeds geen Nederlandse vrouw over het algemeen die echt “vrouwelijk” is.

  Zoals ik al zei, ik zit met 10 Aziatische dames in een klas, en allemaal hebben ze volop respect naar me en luisteren ze wat ik te zeggen heb EN ze zijn heel volwassen, verzorgend, lief en doen alles voor me.

  Er zit degelijk wel een groot verschil tussen Nederlandse vrouwen en Aziatische vrouwen hoor 😉

 • @ Victor:

  Dat revenge is juist om van je af te bijten en om je mening weer te geven. Zij mogen ook een keer koekje van eigen deeg terugkrijgen EN je mag laten zien dat er met jou niet te sollen valt.

 • @ Angelo

  Natuurlijk mogen ze eens beseffen dat dit niet kan, maar wie tref je door aziatische vrouwen als de beste te bestempelen ?

  NIET de auteurs van die artikels, maar vele andere vrouwen… Veel beter (vind ik persoonlijk) om contact op te nemen met de redactie en je mening te ventileren in een email. Hoeft daarom geen scheldpartij te zijn, maar toch eens duidelijke taal !

 • @ Ruben

  Er is een reden waarom er best veel blanke mannen met Aziatische vrouwen trouwen en nu zelfs ook al de oprichter van Facebook.

  Als je een beetje om je heen kijkt dan merk je dit heel duidelijk. Aziatische vrouwen zijn over het algemeen veel “vrouwelijker”, hebben veel meer respect voor de man en zijn heel loyaal.

  Ik zit nu zelf ook in die omgeving en ik merk dus echt een duidelijk verschil qua vrouwen die ik zelf bij de NL vrouw nog nooit heb meegemaakt.

  En wat betreft het artikel: Dat zegt mij ook al genoeg over de NL vrouw, respectloos zo over mannen praten en dan nog hard lachen. Maar daarna moeten ze niet klagen dat ze hier in NL geen leuke mannen kunnen vinden.

 • @ Ruben

  Misschien heb ik door de hitte je zin verkeerd gelezen, het is ook echt TE warm…

  Wie ik tref door ze zo te bestempelen? Misschien laat je hierdoor de NL vrouw een beetje nadenken dat ze hun gedrag wel eens mogen veranderen ipv altijd maar hard-to-get te spelen.
  Er zijn vrouwen die willen zo spelen, maar beseffen niet dat er mannen zijn zoals ik die daar niet van gediend zijn en geen zin hebben in spelletjes.
  Als een vrouw hard-to-get speelt ga ik er niet meer eens op af, gewoon lekker naar eentje die gewoon makkelijk is dan dat je tijd verspilt.

  Maar nu even een algemeen vraagje:

  Nu in de zomer, waarom oh waarom dragen vrouwen zulke onthullende kleding? Willen ze dat je hen aanspreekt en ter plekke hun nummer vraagt of ergens naartoe mee neemt? Of doen ze het alleen maar om de aandacht van mannen te krijgen en om ze lekker geil te maken en meer niet?
  Beetje nutteloos als dat echt het geval is, als je het mij vraagt

 • Omdat de vrouwen in het algemeen dan eindelijk meer aandacht dan normaal kunnen krijgen en daar gewoon op kicken. Het grotendeel is waarchijnlijk niet eens op zoek naar mannen.
  Zolang ze maar reacties krijgen waardoor hun fragiele ego weer een ego-boost krijgen.. Het zijn tenslotte vrouwen die schoonheid voorop zetten en tegen elkaar dan strijden om te zien wie er het beste uit ziet en wie de meeste aandacht van de man krijgt.
  Het maakt niet uit hoe, zolang mannen maar kijken, en dan hoeven ze jouw niks terug te geven.
  Dat is hoe ik het zie..

 • @synkie26

  Dat is toch eigenlijk een beetje zielig vind ik dan. Want ik dacht dat ze het juist deden om de mannen te laten zien dat ze aangesproken willen worden en dat er actie ondernomen word.
  Als het zo is, dan is er dus helemaal geen reden om zo een vrouw aan te spreken omdat het nergens tot toe zal leiden omdat ze alleen die aandacht wilt.

  Eigenlijk zou je dan niet net als alle mannen moeten kijken maar gewoon keihard negeren en geen blik waardigheid geven.

 • @ Angelo

  Feest van herkenning jouw bericht !

  Ook ik moet opletten met negativiteit tegenover de vrouw.

  Maar zoals ik eerder al in een ander bericht zei. Er bestaan zodanig veel vrouwen dat het allemaal statistiek is. De meeste vrouwen zijn er echt niet op uit om het bloed van onder jouw nagels te halen.
  Je kan inderdaad 5 of 10 keer een vrouw tegenkomen, en 5 keer is het een nederlandse vrouw die je alleen wil kwetsen. Die kans bestaat, net zoals je 5 keer een aziatische vrouw kan ontmoeten die telkens weer perfect lijkt. Wie weet ben jij wel een man met veel pech die 10 keer alleen maar nederlandse “heksen” tegen het lijf liep. Of enkel foute vrouwen !
  Dat je na die ervaringen 10 of 20 keer een nederlandse vrouw kunt aanspreken die perfect lijkt en 15 keer een aziatische vrouw die een echt kreng is gaat er bij de meeste mannen die de negatieve kant van statistiek geproefd hebben niet meer in. Zelfs als ze dan een goede vrouw tegenkomen is het volgens hen “toeval”.
  Per slot van rekening zijn 5 of 10 vrouwen representatief voor die paar miljard andere vrouwen 😀

  Natuurlijk trouwen meer mannen met aziatische vrouwen: Het komt ten eerste in de media door de oprichter van facebook waardoor het aandacht trekt en je dat gevoel krijgt, en er bestaan ook gewoonweg meer mensen van aziatische afkomst op deze planeet.

  En oja nog iets:

  Vrouwen zijn lichter gekleed omdat ze het net als iedereen warm hebben. Dat dat uitdagend is, is iets wat sommige vrouwen inderdaad gebruiken, maar bij de meeste vrouwen steekt er niets achter ze reageren: “Uitdagend ? Waar heb je het over ? Maar zie je die jongen daar ? Die is uitdagend !”

  Logisch toch ?

  @ Nederlanders

  Ik ben een belg, en trok best wel grote ogen toen ik las wat er allemaal aan man-onvriendellijke dingen te lezen viel op Ze.nl
  Het ging zelfs vrij ver. Bv. het artikel omtrent Duitsers die stinken en turken enz…om te zeggen dat Spaanse mannen het best zijn. In België moet je sneller opletten (vooral als je een groot magazine bent) dat je niet in een media circus terecht komt omdat één of ander centrum voor gelijke kansen en rascismebestrijding de aanval inzet. 😉

 • @Ruben

  Het is toch altijd makkelijker gezegd op die manier dan te kijken naar de realiteit 😉
  Er zit degelijk wel een verschil tussen een vrouw van Aziatische afkomst of uit Azië of een NL vrouw.
  Je kan nog blijven zeggen dat het niet zo is maar elk land heeft zijn eigen volk en heeft daarnaast gewoon karakteristieken en ook bij de vrouwen.
  En het is helemaal niet negatief bedoeld, vooral niet tegenover de vrouwen. Er zijn mannen die eigenschappen aantrekkelijk vinden van bepaalde vrouwen van bepaalde landen en anderen weer niet.
  En je hebt ook weer verschil tussen stad en dorp, dat is er gewoon en is gewoon realiteit.

  Dat er mannen zijn die trouwen met Aziatische vrouwen komt niet door facebook, dat gebeurde voorheen altijd al en zal blijven gebeuren en niet alleen omdat er meer Aziatische vrouwen in de wereld zijn.
  Het is ook de cultuur die een rol speelt en de opvoeding, ik merk het zelf als docent voor de klas.
  Ik zal dit onderwerp sowieso morgen voorleggen aan ze en hun meningen erover uithoren 😉

  Vrouwen die lichter gekleed zijn omdat ze het warm hebben vind ik klankklare onzin, sorry 😛
  Ze weten dondersgoed dat ze hiermee aandacht krijgen van honderden mannen, ze zijn niet dom.
  En als ze zo een uitspraak doen als jij zegt, dan weet je dat ze een spelletje met je speelt.
  En met warm weer doe je echt geen hoge hakken aan zonder reden, ik geloof dat niet.

 • @angelo

  Beetje jammer dat je blijkbaar zoveel negatieve ervaringen met vrouwen hebt. Maar ik vind ook de stelling: ik ga mijn tijd niet meer verdoen met vrouwen die hard to het spelen een beetje flauw. Het gaat toch niet om alleen seks mag ik hopen?

  Volwassenheid en respect heeft niets met ras te maken. Ik ben totaal nederlands maar ik zal echt geen misbruik maken van een man en spelen met zijn gevoelens. Wel ben ik zelfstandig en weet ik wat ik wil. Dus ja daar hoort dan ook wel een man bij die een beetje daar tegen op kan. Maar ik snap echt niet wat daar verkeerd aan is?

  Klinkt mij vooral als een hoop frustratie in plaats van steekhoudende argumenten. Uiteindelijk vind ik dat net zo jammer als vrouwen die dat soort nare stukjes schrijven… Die vrouwen schrijven namelijk ook vanuit frustratie. En weet je vanuit negatieve gevoelens krijg je geen positieve ervaringen. T is t zelfde dat je op straat veel meer lachende mensen ziet als je zelf glimlacht? Wat je uitstraalt krijg je terug.

 • O en nog iets? Mogen wij geen mooie kleding meer aan? Waar gaat dat nou weer over? Als ik op straat een man met een strak tshirt tegenkom en een lekker kontje kan ik daar ook op geilen, maar ik word er niet boos van als hij mij afwijst?

  Ja het is net zo leuk voor een vrouw om aandacht te krijgen van mannen als dat jij t leuk vind om aandacht te krijgen van vrouwen. Dat is geen spelletje spelen dat is gewoon een menselijke behoefte!

 • Het is ook jammer dat er overal vol gestampt word dat de andere sekse je pas echt gelukkig kan maken.
  Dit vind ik klinkklare onzin.. je hoeft niet perse verliefd te zijn om van het leven te genieten.

  Ieder mens kan zichzelf blij maken door lol te hebben.. als je bijvoorbeeld iemand opvrolijkt waardeert diegene dat en die doet hetzelfde terug..

  Liefde maakt blind, waardoor je kans hebt dat je domme dingen gaat doen, zoals een relatie beginnen met een drugsverslaafde die vrouwen mishandeld of je auto in de prak rijd.
  Dat is nou het verschil..

  Veel mannen weten dit niet of zijn dit verleerd, omdat ze erin geloven dat alleen vrouwen hun zogenaamde eeuwige geluk zal brengen. Dikke bullsh*t”

  @Meisje
  Bij een vrouw lijkt het eerder op een uit de hand gelopen verslaving dan een menselijke behoefte.
  Maargoed, iedereen heeft op zijn tijd een beetje aandacht nodig..

 • @synkie

  Ja je hebt natuurlijk teasers, maar die heb je onder mannen ook. Afgelopen weekend nog 1 ontmoet en dat is behoorlijk irritant… Maar ja dan haal je toch gewoon je schouders op en ga je verder? Ipv dat alle vrouwen zich niet meer sexy mogen kleden of bevolkingsgroepen uitsluiten? Denk even na over hoe de wereld eruit zou zien zonder schaars geklede vrouwen of mannen… Daar moet je toch ook niet aan denken?

 • @ Angelo,

  Smaken en voorkeuren verschillen. Als je liever een Aziatische vrouw wil Veroveren, prima.

  Pas wel op met vooroordelen. Waarvan je overtuigd bent, dat zie je; ‘Eerst geloven, dan zien’.

  Les 1 van mijn E-cursus VrouwVeroveren.

  Je zei:

  “Dat revenge is juist om van je af te bijten en om je mening weer te geven.”

  Geen oplossing voor de problematiek.

  En je zei:

  “Nu in de zomer, waarom oh waarom dragen vrouwen zulke onthullende kleding?”

  Omdat het warm is en omdat vrouwen het leuk vinden om zich te laten zien. En dit staat los van de vraag of ze nu wel of niet openstaan voor een man.

  Geil zijn is trouwens erg nuttig en gezond.

  @ Synkie26,

  Je zei:

  “Het maakt niet uit hoe, zolang mannen maar kijken, en dan hoeven ze jouw niks terug te geven.”

  Vrouwen kunnen min of meer hetzelfde denken van ons mannen. Vrouwen kijken hun ogen uit.

  Leer te genieten van schoonheid, vrouwen geven deze uitbundig.

  En je zei later:

  “Het is ook jammer dat er overal vol gestampt word dat de andere sekse je pas echt gelukkig kan maken.
  Dit vind ik klinkklare onzin.. je hoeft niet perse verliefd te zijn om van het leven te genieten.”

  Precies! Het leven is op zich al mee. Verliefd zijn of een partner zijn slechts een van de facetten in het leven.

  @ Ruben,

  “Je kan inderdaad 5 of 10 keer een vrouw tegenkomen, en 5 keer is het een Nederlandse vrouw die je alleen wil kwetsen. ”

  Dat getal is veel lager gelukkig. Vrouwen zijn er niet op uit om mannen te kwetsen. Het kan zelfs een probleem zijn, vrouwen zijn nog wel eens veel te lief, hebben moeite om nee te zeggen, durven niet te vragen wat ze willen (in bed), etc…

  Ook heb je als mens invloed op hoe anderen op je reageren. Mentaliteit en uitstraling doet veel.

  @ Meisje,

  “Het is hetzelfde dat je op straat veel meer lachende mensen ziet als je zelf glimlacht? Wat je uitstraalt krijg je terug.”

  Heel erg waar!

  En vrouwen mogen vanaf nu geen mooie kleding aan. Kleding is voortaan verboden 😉

  @ Allemaal,

  Goede discussies! Het beeld dat je van het andere geslacht hebt, heeft veel invloed op je (liefdes)leven. Net als het zelfbeeld.

  Wees je meer en meer bewust van je denkbeelden…

 • @ Victor, @ Allemaal

  Zoals ik eerder al aangaf, het lijkt er sterk op dat België strenger is op vlak van artikels en persoonlijke uitlatingen.
  Politici die ontslag moeten nemen omdat één of andere detective de persoonlijke mailbox gelekt heeft waarin in sommige emails scherp wordt uitgehaald naar andere personen. In het journaal een live interview met een vooraanstaand persoon van rascismebestrijding, wanneer iemand te ver gegaan is.
  Tegenwoordig is het trouwens weer van dat: Een vernietigende publicatie over een bekende politicus komt in het lang en het breed in de belangrijkste kranten waarin de oorlog auteur vs politicus in de media verder wordt uitgevochten. En ook wat magazines betreft aan drama geen tekort. Bij een artikel van een Belgisch sensatieblad de (eigenlijk niet zo heel speciale) titel: “Wat u niet leest in…(naam van een concurrerend blad)” is reden voor een sappig “vechtartikel” in de nationale krant.
  Het gaat er soms hevig aan toe in België 😉

  Dat Ze.nl de mannelijke geslachtsorganen belachelijk kan maken, mannen als seksueel geobsedeerd kan voorstellen en schrijft dat vrouwen vooral niet moeten beginnen met Duitsers omdat ze stinken enz… En dat dit eigenlijk niet zo heel straf wordt opgemerkt (op deze blog na) vond ik echt frappant !

  Dan maar zelf de dialoog aangegaan:

  Wat een eer, via email kreeg ik meteen de hoofdredactrice te pakken. Waar haar uitleg op neer kwam:

  – Als wetenschappelijk onderzoekt uitwijst dat Spaanse mannen het best seksen dan is dat gewoon nieuws, en verder niks kwetsend.

  (Dat er geschreven werd dat Duitsers stinken negeerde ze maar gewoon, het is “wetenschappelijk verantwoord” onderzoek en dus lijkt het erop alsof zij elke verantwoordelijk over de inhoud kunnen negeren. Ook de uitdaging om een soortgelijk artikel te schrijven over de vrouwelijke geslachtsorganen negeerde ze netjes alsof ik haar nooit dat voorstel gedaan had.)

  – Verder zijn veel artikels (zoals het penisartikel) overduidelijk ironie, van de bovenste plank. Ironie van een hoog niveau !

  Zeer “bevredigende” antwoorden moet ik zeggen 😀

 • Ik ken de site ‘ze.nl’ helemaal niet (nu wel).

  Ik begrijp jouw standpunt Victor, over dat het niet netjes is om de ander belachelijk te maken. Ik heb het artikel nog niet gelezen, dus kan er nog geen oordeel aan hangen. Dit is dus mijn voorlopige mening (moet zo een verslag gaan schrijven voor school, vandaar dat ik het even kort houd en het artikel pas later ga lezen).

  Ik vind het niet slecht of onverantwoord dat een vrouwensite dit artikel publiceert, mits het niet serieus of denigrerend is. De redenen waarom ik denk dat het wel kan of mag zijn:
  – Het is een luchtig en ‘onzin’ artikel. Niemand die dat ook echt serieus neemt en als er dames zijn die dat wel doen, dan zijn het behoorlijk oppervlakkige dames (die wil je toch niet tegenkomen).
  – De site heeft als doelgroep vrouwen. Het is geen site die bezocht wordt door veel mannen en dus zal deze doelgroep ook niet ‘gekwetst’ worden. Een site bezoeken die niet voor jouw doelgroep bestemd is, is op eigen risico. Als dit in de krant had gestaan, was het een ander verhaal geweest.
  – Er worden geen personen genoemd of afgekraakt en alles is zodanig overdreven dat het onrealistisch wordt (dit is wat ik denk, ik moet nog kijken of het ook echt zo is, maar afgeleid van de belachelijke namen die de schrijfster aan het type penis toekent, denk ik dat het niet serieus is) en dus niet serieus KAN worden genomen.

  Nu snap ik jouw kant ook wel. Ik ben er ook absoluut tegen als een vrouw recht in het gezicht van een man zou zeggen dat zijn penis te klein, te slap, te groot, te vrolijk of te zwart is. Dat is gewoon ongevoelig en ontzettend hypocriet, omdat niemand het fijn vindt als zijn grootste onzekerheid (negatief) in het spotlight wordt gezet, maar omdat dit een luchtig artikel op een vrouwsite is, vind ik het wel kunnen. Mannen onderling zullen ook wel praten over ‘vagina’s die stinken naar kattenvoer’ of ‘lelijke behaarde tepels’ of ‘mini-tietjes’ etc. Als er dan toevallig een vrouw voorbijloopt die ook behaarde tepels heeft of miniboobies, moet zij zich dan aangesproken voelen? Nee. Want het zijn gewoon een stel vrienden die aan het overdrijven of opscheppen zijn of gewoon een lolletje aan het trappen zijn. Tuurlijk mag dat, anders kun je straks niets meer zeggen.

  Dus eigenlijk wil ik zeggen dat als iets over het algemeen gaat, voor de grap is en het niet op een persoonlijke manier wordt gebracht, het wel kan. Ok, het is netter om het niet te doen, maar ik vind het niet gelijk ‘not done’ om het wel te doen. Humor is ook nodig.

  Toevallig las ik vandaag in de cosmopolitan op het station persoonlijke verhalen van mannen en hun onzekerheden. Ik vind ook wel dat vrouwen dit onderschatten. Velen van hen denken dat mannen alleen maar stoer zijn en dat niets hen kwetst. Dit komt ook door de man zelf: zij geven vaak niet aan dat zij iets kwetsend vinden of dat ze onzeker zijn. Dit omdat ze bang zijn dat ze dan bestempeld worden als ‘pussies’. Er heerst nog zoveel taboe op dingen, waardoor we elkaar continu kwetsen, zonder dat dat nodig is. Ik vind dat mannen best mogen aangeven waar hun grenzen liggen en waar ze onzeker over zijn, zonder dat anderen er gelijk boven op duiken en hem belachelijk gaan maken.

  Maargoed, het artikel: ik vind het geen schande en vind het ook niet belachelijk of niet kunnen. Het is wel een ondoordacht artikel, omdat er mensen door gekwetst kunnen worden, maar dat geldt voor enorm veel artikelen en er zijn altijd wel bepaalde groepen mensen die er wel of niet tegen kunnen. Ikzelf heb een Islamitische achtergrond en hoe vaak hoor je WIlders niet kraaien over dat soort mensen? Vind ik het erg? Nee, ik vind het best grappig, omdat hij gewoon zo oppervlakkig is en zijn woorden echt lijkt te geloven. Ik heb ook niets tegen PVV’ers. Ieder zo zijn eigen mening toch? Als ze mij nu persoonlijk zouden gaan aanvallen, zou het een ander verhaal zijn.

 • @Angelo

  Ik denk dat het verschil tussen Europese vrouwen en Aziatische vrouwen niet aan de genen ligt, maar aan de opvoeding en cultuur. Wat is jouw ervaring met Aziatische vrouwen die in Nederland zijn opgevoed? Zijn die net zoals de Aziatische dames daar? Als er in Nederland ook een ‘de man is de baas en je moet alles voor hem doen’ cultuur zou heersen, zouden de dames hier net zo zijn als daar.

 • @Ruben
  Zeggen dat Duitsers stinken vind ik dan wel weer te ver gaan. Of had ze ook een wetenschappelijk artikel om dat te kunnen onderbouwen?

  Kijk, dat Spaanse mannen gemiddeld het beste zijn in bed, kan ik nog wel geloven. Voor mij overigens geen reden om een Spaanse man te zoeken. Ik ben tevreden met mijn huidige (overigens 100% Hollandse) vriend.
  Maar dat is toch eigenlijk hetzelfde als dat Nederlanders de langste mensen op aarde zijn? Dat wil niet zeggen dat er geen Spaanse mensen zijn die langer zijn dan Nederlanders. Net zo min als dat het niet zou kunnen dat een Nederlandse man beter in bed is dan een Spaanse. Ze gaan uit van gemiddelden en voor de individu maakt dat uiteindelijk weinig uit, denk ik.

 • @Shadow
  De reden dat mannen niet snel over hun gevoelens praten heeft in principe niks te maken met een pussie zijn. met het woord pussie bedoelen ze een mietje (meisje) omdat vrouwen over gevoelens praten, meer niet. Slechte gevoelens maken je kwetsbaar, en dat heb je niet nodig als je belangrijke dingen moet doen.. Als je bang bent kun je bijvoorbeeld niet goed presenteren of iets aan een groep vertellen. Dat is de reden
  En dan heb je nog de mensen die het tegen je kunnen gebruiken “of” het allerergst.. door vertellen.

  En als het om vrouwen gaat is het vaak zo, dat de vrouw de respect voor de man verliezen als ie voor haar neus huilt.

 • @victor

  Je schrijft kleding is van nu af aan verboden

  Het zou nog wel eens de oplossing kunnen zijn. Vaak is de mysterie leuker dan een naakt lichaam. Ik denk dat de hele wereld een stuk minder geil zou zijn als iedereen naakt was… god stel je voor…haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *