Wie betaalt tijdens een date, jij of de ander?

Geld harten die het wie-betaalt-dilemma symboliseren Wie o wie moet toch betalen voor de drankjes en hapjes tijdens de eerste de date en vervolg dates? Dit lijkt een eeuwenoud vraagstuk…

Maar dat is het vermoedelijk niet. Nog niet zo lang geleden was het een vanzelfsprekendheid dat de man altijd trakteert.

Vrouwen in de keuken in tijden van traditieDat was in de tijd dat het nog als normaal werd beschouwd dat vrouwen niet mochten voetballen (laat staan professioneel), dat de keuken het voornaamste domein was van het vrouwelijke geslacht en dat mannen standaard de kostwinnaar zijn van het gezin.

Tja, de tijden zijn veranderd. De traditionele rolverdeling is verdwenen en er is geen nieuwe duidelijke rolverdeling bepaald. Ondanks de emancipatie.

En dat is niet alleen maar negatief. Er is veel vrijheid en eigenzinnigheid voor in de plaats gekomen.

Maar uiteraard roept dat op sociaal- en liefdesvlak allerlei vragen op. Dus welke rol ‘behoort’ de vrouw te spelen tijdens het daten? Wat mag een man wel of niet doen tijdens zo’n samenkomen? Hoe respecteren we de vrijheid en de rechten van zowel man als vrouw?

En wat als je een gold digger treft? Of te maken krijgt met iemand die ‘intieme beloning’ verwacht na het trakteren? Ahum!

Niet voor (meer…)

Respecteer vagina èn penis! (boos op vrouwensite)

Ze.nl-logo - Vrouwenmagazine toont disrespect aan de penisHeb je respect voor vrouwen en hun vagina’s? Ben je ook tegen de vrouwenonderdrukking? Lees vooral verder!

Ik vind dat de emancipatie van de vrouw op de agenda mag blijven staan. We zijn nog lang niet klaar met dit moeilijke en complexe onderwerp. Want nog steeds worden man en vrouw als ongelijkwaardig beschouwd, met alle negatieve gevolgen van dien.

De vagina

In 1996 voerde feministisch activiste Eve Ensier ‘De Vagina Monologen‘ op. Het toneelstuk werd later ook opgevoerd in Nederland. Het is een aanklacht tegen seksueel geweld en mishandeling van vrouwen. Ook roept het vrouwen op om trotser op hun vagina te zijn.

Ja, ik vind dat vrouwen ook meer (seksueel) zelfvertrouwen mogen hebben. Niemand is gebaat met een onzekere vrouw; ze kan haar potentieel en kracht niet benutten.

Maar dat maakt het nog steeds niet acceptabel om de man en zijn geslachtsdelen belachelijk te maken!

De redactie van ze.nl mag zich diep schamen

Gisteravond las ik een artikel op vrouwenmagazine ze.nl, met als titel:

De 5: Piemelsoorten

Piemeltje, piemeltje aan de wand, wie heeft de fijnste, leukste of raarste piemel van het land?

Tot zover klinkt het misschien nog leuk. Maar (meer…)