Vrouw in lingerie op bed. Seksuele verlangens...De seksuele verlangens van vrouwen… Een interessant onderwerp, of niet? Lees is het eerste deel, want dit artikel is het vervolg op deel 1: vrouwen verlangen naar seks. Ik schrijf deze reeks artikelen over seks om een punt duidelijk te maken: vrouwen zijn net zo dol op sex als mannen.

Ik ontdekte dat vanaf het moment dat ik mijn eerste vriendin had. Daarna stapelen mijn seksuele ervaringen met vrouwen zich flink op en werd het me steeds duidelijker. Vrouwen zijn dol van seks!

Al is de seksuele beleving wel anders voor vrouwen, daar moet je als man op leren inspelen…

Let op: in dit artikel spreek ik duidelijke taal. Expliciet, ongecensureerd en zonder enig gevoel van schaamte. Dus mocht je sterke overtuigingen hebben wat betreft seksualiteit die je niet wil loslaten, dan is deze reeks seks artikelen niet voor jou bedoeld.

Nog een reden waarom vrouwen naar sex verlangen:

Vrouwen worden graag begeerd

Dit heb ik ooit geleerd van mijn eerste vriendin. We waren hevig verliefd en we deden zoveel mogelijk samen. Veel afspraakjes, zoenen op bankjes in het park. Stiekem vozen op de achterste rij in de bioscoop, en stilletjes voorzichtige seks in haar eigen kamer terwijl haar ouders beneden onwetend (?) tv aan het kijken waren.

Tijdens een van de vele telefoongesprekken vroeg ze naar mijn mening over haar uiterlijk. Ik gaf als antwoord dat ik haar echt heel mooi vond.

Goed antwoord? Jazeker, ze was een prachtige jonge vrouw. Ik droomde zelfs over haar, en ze was warempel mijn vriendin! Toch was ze teleurgesteld door mijn antwoord!

Dat bleek uit de vraag die ze me daarna stelde:

“Oh, vind je me dan niet lekker en sexy?”

Is lekker en sexy niet hetzelfde als mooi, vroeg ik mezelf stilletjes af.

Voor sommige mannen lijkt het misschien alsof deze vrouw aan het zeuren was. Ze kreeg een compliment en tòch was het niet goed voor haar.

Maar ik heb lang nagedacht over wat ze precies bedoelde. Blijkbaar had ik iets over het hoofd gezien, iets wat ik toen nog niet wist over vrouwen. (Ik stond open voor meer vrouwenkennis!)

Oog hebben voor haar (verborgen) behoeften en fantasieën

In wezen gaf ze heel duidelijk aan wat haar behoeften waren! Luister goed naar wat een vrouw zegt, ook al lijkt het in eerste instantie geneuzel en gezeur. Doe je best om te ontdekken wat haar behoeften zijn zodat je ze beter kunt bevredigen.

Mijn eerste vriendin liet merken dat ze de behoefte had om begeerd te worden. En mijn ervaring met anderen vrouwen bevestigen dat vrijwel iedere vrouw dit sterke verlangen heeft.

Met andere woorden, de vrouw vindt het lekker en opwindend dat mannen naar haar kijken, verlangen en over haar fantaseren. Met haar vrijen, de liefde bedrijven, haar uitgebreid neuken, dat zijn uitingen van seksuele begeerte…

Het moet gezegd worden. De zogenaamde viezerik die er alles voor doet om eventjes te mogen neuken, maakt vrouwen meestal niet geil. En natuurlijk beweer ik ook niet dat vrouwen graag aangerand worden; absoluut niet!

Laar haar zich vrouwelijk voelen

Voor goede seks, waar vrouwen met plezier op terug kijken, is het de kunst om je bedpartner zich lekker vrouwelijk te laten voelen.

Dat doe je onder andere door haar zichtbaar te begeren, zònder gevoel van schaamte en schuld, mèt respect en positieve intenties. Zie mijn artikelen over seksuele aantrekkingskracht.

Natuurlijk is er nog meer nodig om haar zich heerlijk vrouwelijk te laten voelen. Een andere keer diep ik dat onderwerp meer uit als je wilt.

Wat is jouw ervaring met vrouwen wat betreft het verlangen om seksueel begeerd te worden? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Vrouwen verlangen naar seks. Waarom? (#1) (25)
  Dit is het eerste artikel in de reeks artikelen over seks. Ik begin met: vrouwen verlangen naar seks... Zoals ik al eerder aangaf: ik spreek duidelijke taal; expliciet, ongecensureerd en zonder gevoel van schaamte. Dus […]
 • Vrouwen en seks, dit moet je weten! (25)
  Wil je de seks verbeteren? Dit moet je weten, dus neem de tijd voor dit artikel... Vorige week vroeg ik mannen om de handige zoekfunctie te gebruiken op mijn blog. En als er geen of te weinig artikelen zijn geschreven […]
 • De basis van een goede relatie (geven & nemen) (29)
  Een van de belangrijkste succesfactoren van een liefdesrelatie is de balans vinden en behouden. Wat voor balans en hoe creëer je de juiste balans met je liefdespartner? Lees verder want dit is belangrijk als je graag een goede […]
 • Hoe je vriendin beschermen? (Antwoord) (22)
  Stel, je hebt een leuke vrouw versierd, Veroverd. En je neemt haar vervolgens mee naar de discotheek om lekker met haar te feesten. Je vriendin beschermen, daar heb je waarschijnlijk niet eens aan gedacht... Na een lekker […]
Waarom hebben vrouwen seksuele verlangens? (#2)
Trefwoorden:             

5 reacties op “Waarom hebben vrouwen seksuele verlangens? (#2)

 • Vooral door de laatste artikelen over seks wordt het me duidelijk dat ook vrouwen een super sterk verlangen hebben naar seks.

  Vroeger dacht ik er anders over. Ze doen moeilijk, en als ik een seksueel voorstel deed zag ze me eerder als “viezerik”. Het is dus opzicht niet vreemd dat wij mannen geloven dat vrouwen seks minder belangrijk vinden, maar vrouwen beleven seks op een ander niveau…

  Een belangrijke behoefte is inderdaad dat vrouwen graag sexy worden gevonden en dat mannen haar graag (zonder schaamte, met respect) “pakken”. Zodra een man dit kan beseffen, zal hij de vrouw dol van verlangen kunnen maken…

  1. Precies, vrouwen hebben een andere beleving wat betreft seks. Mannen die zich daar onvoldoende bewust van zijn, kunnen ten onrechte concluderen dat vrouwen niet van seks houden of er niet naar verlangen.

   Bedankt voor je reactie!

 • Het kan soms raar lopen.

  Laatst ook, ik sprak met een meid veel over sex. Ik dacht bij mezelf: als die eenmaal bij me is dan is het voor elkaar. Daar hoef ik niks meer voor te doen.

  Echter zo makkelijk ging het niet. Toen ik haar bij mij in huis kuste viel me op dat ze iets afstandelijk was. Het ging allemaal niet van harte. Ik probeerde haar langzaam op te geilen en zat daar met een beetje een raar gevoel. Was zij nou diegene die zich zo openstelde?

  Er gebeurde niks behalve een beetje praten en gezellig doen. Eenmaal op bed ging te tegen me aan liggen en ik begon me bijna af te vragen wat ik verkeerd aan het doen was. Ik dacht: zou ze alleen maar een grote mond hebben gehad? is dit het? ik wilde bijna opgeven. Waarom ik het deed weet ik niet goed meer.

  Ik trok haar ineens naar me toe en tegen me aan. Daarna begon ik haar te zoenen en overal te strelen. Ik zei tegen haar: ik wil je, …. . Ze keek me aan en zei even niks… Toen ging ze ineens helemaal los. Urenlang sex gehad. ze trok alles uit de kast.

  Ze had blijkbaar zoiets nodig. Niet te snel opgeven dus. Waarschijnlijk wilde ze Echt begeerd worden en niet zomaar een beetje.

  1. Prachtig dat het uiteindelijk uitloopt op seks Wilco. Hoop dat fantastisch was!

   Te snel opgeven of je laten ontmoedigen is inderdaad belangrijk voor het voortzetten van de Verovering. Aan de andere kant, teveel pushen kan tot onaangename taferelen leiden.

   Het is een subtiele scheidslijn waar heel wat mannen geen raad mee weten. Vandaar dat ik het sexscoren-programma heb ontwikkeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *