Mooie jonge vrouw op het strand. Verlangen naar seks?

Dit is het eerste artikel in de reeks artikelen over seks. Ik begin met: vrouwen verlangen naar seks

Zoals ik al eerder aangaf: ik spreek duidelijke taal; expliciet, ongecensureerd en zonder gevoel van schaamte. Dus mocht je sterke overtuigingen hebben wat betreft seksualiteit die je niet wil loslaten: lees deze blogartikelen niet.

Houden vrouwen van sex? Jazeker! Vandaag komt een van de belangrijkste oorzaken aan bod.

Seksuele weerstand?

Loop je tegen weerstand aan wanneer je de Verovering verder probeert voort te zetten? Maar gaat ze bij een andere man vrijwel direct uit de kleren?

Wellicht vraag je je af hoe dat komt…

Probleem: vrouwen voelen zich onvoldoende vrij om hun erotische en sensuele verlangens met jou te delen; het voelt niet veilig en gerespecteerd.

Dat moet snel veranderen.

De voortplantingsdrift van vrouwen

Ooit wel eens afgevraagd hoe het komt dat er méér dan zeven miljard mensen op deze aardbol rondlopen? De geboortecijfers zijn fenomenaal, elke dag neemt de wereldbevolking nog sneller toe.

De reden dat de mens zich in hoog tempo voort plant is onze natuurlijke voortplantingsdrift; in het belang van het overleven van ons soort!

Is het dan niet logisch dat vrouwen ook een hevig verlangen aan sex hebben, net als wij mannen? Man en vrouw hebben meer overeenkomsten dan verschillen.

“Maar wat als ze geen kind wil?”

Ook al wil ze (nog) geen kinderen, de natuurlijke paringsdrift blijft. Dat werkt hetzelfde als bij ons mannen; vrouwen verlangen naar seks ook al heeft het geen nut wat betreft nageslacht.

En gelukkig hebben we voorbehoedsmiddelen om zowel een zwangerschap als Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) te voorkomen. Dit maakt het pad vrij om van seks te genieten zonder ingrijpende gevolgen.

Accepteer daarom de seksuele drang van vrouwen

Hoe dan ook, het is een biologisch gegeven dat vrouwen een seksuele drang hebben. En dat is voor sommige mannen moeilijk voor te stellen. Zij zien vrouwen als maagdelijke prinsesjes die niet willen neuken, een gruwelijke hekel hebben aan pijpen, niet naar mannen kijken en niet van een wilde vrijpartij genieten.

Ongeacht de schoonheid van vrouwen, sta open voor het idee dat vrijwel iedere vrouw naar sex verlangt! Daarmee help je vrouwen om zich meer geaccepteerd en gerespecteerd te voelen als mens.

Resultaat: vrouwen geven zich gemakkelijker en eerder bloot aan jou.

Er is meer over te zeggen, uiteraard. Een andere keer ga ik verder door over waarom vrouwen er wel pap van lusten: de seksuele verlangens van vrouwen.

Wat zijn jouw ervaringen met de seksuele drive van vrouwen? Of heb je een of meer vragen op seksgebied? Reacties zijn heel welkom, dus plaats ze hieronder.

Gerelateerd:

 • Waarom hebben vrouwen seksuele verlangens? (#2) (5)
  De seksuele verlangens van vrouwen... Een interessant onderwerp, of niet? Lees is het eerste deel, want dit artikel is het vervolg op deel 1: vrouwen verlangen naar seks. Ik schrijf deze reeks artikelen over seks om een punt […]
 • Sex – De Vrouw wil Geen Sex (Jawel!) (13)
  Stel, je Verovert een vrouw en het klikt. Leuke afspraakjes, goede gesprekken, lekker zoenen, vonken die overslaan. Alles gaat van een leien dakje! Toch krijg je haar maar niet in bed omdat ze seksuele weerstand biedt. En ze […]
 • Vrouwen en seks, dit moet je weten! (25)
  Wil je de seks verbeteren? Dit moet je weten, dus neem de tijd voor dit artikel... Vorige week vroeg ik mannen om de handige zoekfunctie te gebruiken op mijn blog. En als er geen of te weinig artikelen zijn geschreven […]
 • Seksverslaafd (TV-programma van Nicolette Kluijver) (3)
  Sinds donderdag 23 april is het RTL5-programma Seksverslaafd. Heb je het seksprogramma gezien? Je was niet de enige: Aflevering 1: 380.000 kijkers. Aflevering 2: 232.000 kijkers. Aflevering 3: Afgelast. Nicolette […]
Vrouwen verlangen naar seks. Waarom? (#1)
Trefwoorden:         

25 reacties op “Vrouwen verlangen naar seks. Waarom? (#1)

 • Ik vraag me al de hele tijd af, Victor.
  Hoe kan je hun seksdrive activeren, wanneer ik probeert te veroveren is plots hun seksdrive dat niet werkt dus ik mag alweer op mijn kin kloppen bij wijze van spreken.

  En hoe werkt dat hun seksuele drang? Ik verberg mijn seksuele intresse niet, en dat is soms heel duidelijk te zien. Oftewel pak ik het helemaal verkeerd aan. Dat is net hetzelfde als je uit een spontane actie doet om een knuffel te geven en dan zomaar vreemde reacties te geven. Ik versta het me niet aan, zijn er dan soms regels te volgen om dat te bekomen hoe het echt wel werkt. Het is en blijft iets raar.

 • Ik vind het prachtig klinken toe je zei ”vrouwen en mannen hebben meer overeenkomsten dan verschillen”

  Het hoort eigenlijk wel duidelijk voor een man te zijn dat vrouwen even veel, of misschien wel meer dan ons mannen genieten van seks. Dat is tenminste wat mijn ervaringen zijn met vrouwen in bed. Ze zijn meestal niet te herkennen meer als men eenmaal op gang is gekomen. Dit was voor mij een signaal dat vrouwen opstakels kunnen voelen om seks te hebben, maar dat als ze eenmaal seks hebben, dat ze er tenminste goed van proberen te genieten.

  Voor veel mannen is de lengte of groote van hun penis een reden om geen seks te hebben met een vrouw. Ik geloof en voel zelf dat dit ook een opstakel kan zijn voor mannen om minder aan te sturen op seks, want straks vindt ze hem nog te klein. Ik heb gelukkig geleerd door mijn ervaringen en verhalen die ik gehoord heb, dat de groote van de penis er weinig toe doet. Een klein beetje verstand van seks en de beleving van vrouwen is al voldoende om hun, maar ook jezelf een goed beurtje te geven. En natuurlijk veel experimenteren.

  Communiceren met vrouwen in bed is ook belangrijk. Hah! ik had ooit met een vreemde vrouw in de bioscoop een super open gesprek over seks. Het was een volwassen vrouw en had absoluut ervaring. Ze vertelde mij op welke wijze ik moet spelen met het gevoelige plekje van een vrouw en dit allemaal tussen tientallen mensen. Ik vind het nu ik zo terug denk een geweldige ervaring.

 • Vrouwen houden enorm van sex. Daar heb ik nog nooit aan getwijfeld. Ze zijn alleen wat voorzichtiger met het zich open stellen. Logisch.

  ik heb vrouwen meegemaakt die hun deadlines voor werk of studie lieten liggen om sex met mij te hebben. Vrouwen die me hun sexfantasien vertelden en de hele sexshop leegkochten. Vrouwen die me zowat dwongen om sex met ze te hebben.

  Vrouwen die willen zelfs dat je graag sex met hun hebt. Ze willen wel graag aantrekkelijk zijn.

  Op het moment dat een vrouw geen sex meer met je wil hebben dan het zijn dat ze pijn hebben, in hun periode zitten (sommige maakt het dan nog niet uit) of dat ze zich idd niet gerespecteerd voelen. Dat is behalve de overeenkomsten wel een verschil tussen man en vrouw. De vrouw minder snel sex met iemand hebben als ze geen band voelen. Houd daar dus rekening mee op het moment dat het er op aankomt.

  Blijf je vooral inspannen, gebruik je creativiteit als je wilt dat de vrouw nog steeds vaak sex met je wil hebben. Voorspelbaarheid zoals standaardwipjes kunnen echt de afknapper worden.

  Mijn aanrader: loop gewoon eens een sexshop binnen om te kijken wat ze hebben. Het brengt je op leuke ideeen. Sex is de speeltijd van volwassenen.

 • Nu een vrouw die verteld mij hoe lang haar orgasme duurt en dat ze niet kan wachten tot ze een keer kan komen ‘logeren’. Toen ik haar voor het eerst zag kwam dat nog niet in mijn dromen voor.

  Haar nu 2 keer gezien, was beetje geremd omdat ik bij 2 vorige vrouwen iets te hard van stapel liep. Ze zei dat ik geil bij haar mocht zijn, dat ik me lekker mocht laten gaan.

 • @ Andy,

  Waarschijnlijk is ‘het activeren van sexdrive’ geen punt, er zijn andere zaken die je succes ondermijnen…

  @ Rachid,

  Goede opmerkingen. En goed communiceren is absoluut een belangrijke voor goede seks!

  Wat betreft de lengte van de lul, misschien dat ik daar binnenkort (morgen?) over ga bloggen. Veel mannen zijn er onzeker over…

  @ Wilco,

  Je zei: “De vrouw minder snel sex met iemand hebben als ze geen band voelen.”

  De zogenaamde klik, die is inderdaad belangrijk voor de meeste vrouwen. Ongeacht of het voor een serieuze liefdesrelatie is of voor een seksrelatie, one night stand, etc.

  En je zei: “Blijf je vooral inspannen, gebruik je creativiteit als je wilt dat de vrouw nog steeds vaak sex met je wil hebben. ”

  Zodra een man niet meer zijn best doet voor een vrouw, begint de sleur in de relatie te sluipen…

  … En heb je al afgesproken met de ‘orgasme-vrouw’? 🙂

 • @Victor

  hahaha ja als ze terug is van vakantie,

  ze stuurt me berichtjes zoals:
  …, zit hier een beetje geil te wezen op terras, …
  …, Weet niet wat je plannen waren als ik bij je langskom maar denk dat we weinig tijd hebben om dingen te doen,… en slapen zal het ook wel niet worden.
  …, gister nog even mijn andere gevoelige plekjes voor je opgezocht :p…

  orgasme vrouwtje is het ja haha. Zij eerst tegen haar: je denkt wel snel aan sex.. en voor de gein: sextekort? Haar antwoord: ja sextekort 🙂 Nog niet vaak een vrouw meegemaakt die zo open er over was en graag los gaat. Nice 🙂

 • Wilco,

  Sorry hoor maar zulke vrouwen zijn voor mij echt een afknapper!
  Waar is het verleiden..? Dit komt erg goedkoop op mij over, maar ik kan me vergissen.

 • @B.

  Ja kan me voorstellen dat je het denkt. Ik denk dat ik vrouwen wel een beetje kan inschatten en denk dat ze dat niet met jan en alleman doet. Volgensmij doet ze het zelfs om mij te verleiden.

  Kan je wel een foto sturen, benieuwd of jij het bij zo een vrouw had ingeschat. Haar verleiden gebeurt voor de sex. Het is alleen een andere insteek.

  met zo iemand kan je wel van alles uitproberen wat je ooit wilde uitproberen. En jezelf gaan oefenen met ‘teasen’. Lekker genieten van het leven met zulke vrouwen.

 • @ B.,

  Bedankt voor je reactie!

  Het is een vergissing om te denken dat zij tot ‘een bepaalde categorie vrouwen’ behoort. Ook het idee dat er geen Verovering / verleiding meer aan te pas komt is een misvatting.

  Wilco zal vermoedelijk flink zijn best moeten doen om haar te bevredigen, zowel fysiek als mentaal… 😛

  Ik ken de achtergrond van deze vrouw niet, maar hoe dan ook is deze seksuele drang niet uitzonderlijk bij vrouwen. Daarom schrijf ik deze reeks blogartikelen over het verlangen van seks bij vrouwen.

  Niet veroordelen!

 • @ andy

  oke dus tussen wij mannen en vrouwen zit dus niet zon groot verschil tussen de overeenkomsten? dat kan ik best wel begrijpen. als we echt zo verschillend waren konden we ook niet samen leven. laat staan ons zelf voorplanten. die sexdrive hebben we allemaal. alleen bij de vrouw moet je hem activeren. ze moet zich vertrouwd,veilig, en open bij je voelen. je moet haar roedeldrang aanspreken. zo noem ik het altijd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Roedel

  we zijn nu eenmaal roedeldieren…in de jaren van de evolutie is dat wel veranderd. maar een mens kan niet alleen zijn, hij moet zich voortplanten. en moet zich in een hiërarchie plaatsnemen. op welke plek je eindigd ligt dan ook helemaal aan jezelf. stiekem zijn we allemaal pionnen van de natuur.

 • Heren,
  Ik lees nu al één en ander mee op deze site. Mijn complimenten allereerst voor de moeite die jullie willen nemen en voor de zelfontwikkeling.
  Maar nu ik in deze seks blog kijk, kan ik me niet weerhouden van een beetje commentaar.

  Vrouwen houden van seks. De ene keer zal ze het sneller willen doen dan de andere keer. Ik zit nu bijvoorbeeld in de fase dat ik wil wachten om gemeenschap te hebben, juist vanwege het gevoel van controle. Maar ik heb zeker andere fases gehad.
  Zoals hier ook beschreven wordt in één van de blogs is dat vrouwen het maar makkelijk hebben. Ik kan je verzekeren dat dit bijna nooit het geval is. Een vrouw wordt namelijk geacht om zich als een dame voor te stellen. Terwijl wij zeker behoefte hebben af en toe om gewoon eens te doen wat ons instinct ons ingeeft!

  En wanneer ik dan een reactie hier lees dat een vrouw te gewillig is, te goedkoop, bevestigd dat mijn gedachten en die van mijn zusters. Het feit dat een vrouw er wel eerlijk voor uit kont dat ze heerlijk aan zichzelf wil denken, zich wil delen met een man, wil niks zeggen hoeveel moeite je nog voor haar moet doen. Vooral niet als je nog verder wil gaan met “veroveren”. Ook dan geldt nog steeds dat vrouwen willen dat mannen hun best doen voor hun! En heel misschien heb ik een beetje gelijk als ik zeg dat het alleen maar moeilijker voor de man zal zijn om nog iets over te houden voor de volgende keren. 🙂
  Ik zou juist zeggen: geniet van de vrouw die zich zo openlijk durft te uiten. (misschien is het niks voor je, maar dat weet je pas achteraf!)
  Groetjes

 • Ah, vergeef me, ik kan mijn tekst niet nalezen en aanpassen wegens mijn iPhone. Sommige woorden komen onbedoeld verkeerd getypt over!! 🙁
  Groetjes.

 • ja lieve,

  Kan me voorstellen dat je nu nog even wacht met de fase van gemeenschap. Het is heel herkenbaar. Er is toch een soort angst voor vrouwen dat hij na de sex niet meer zo enthousiast is. Meerdere mannen zien dat dan ook als missie voltooid.

  Misschien wel leuk om van jou te horen: Wat versta jij onder “moeite doen”?

  Met “geacht worden zich als dame voor te stellen” dame bedoel je waarschijnlijk ‘nette dame’. Je wordt namelijk niet altijd geacht om je als nette dame voor te doen.

 • @wilco
  Zonder enige vorm van arrogantie durf ik te zeggen dat een man nog steeds enthousiast zal zijn nadat hij met mij heeft gevreeën. Ik weet dat hij alleen nog maar meer enthousiast zal raken. (veel vrouwenworkshops gevolgd om aan mezelf te werken). Ik bedoel daarmee, dat het als een controle voor mezelf dient. Ik kan nu aantonen dat ik controle heb over wat er met mijn lichaam gebeurt. Ik kan nu bepalen hoeveel respect ik wil hebben voor mijn eigen lichaam.

  Met moeite doen bedoel ik (ik hoop dat ik goed overkom) dat de man de vrouw blijft bewonderen. Blijft aanbidden misschien wel. Het niet als een vast gegeven ziet dat ze er is. Dat het niet een vanzelfsprekend iets gaat worden. Een vrouw wil graag als bijzonder beschouwd worden, juist door die ene man. Ook al is die ene man al jaren bij haar. Óf juist niet al jaren bij haar. Ik bedoel te zeggen: ga niet met je armen over elkaar heen naar achteren leunen.
  Ik hoop dat ik het goed uitleg. Anders moet je het echt vragen hoor!

  Grtjs Lieve

 • Ah. Niet perse als nette dame. Vergeet niet dat een vrouw meestal aangeleerd krijgt dat het niet netjes is als ze zichzelf aanbiedt. Ik heb geleerd dat ik niet zo mag overkomen, dat wordt als hoerig gezien. Ik mag niet zeggen dat ik graag wil vrijen aan iemand die ik amper ken. Uhm, hoe reageert de omgeving als een vrouw een hele korte rok draagt? Hoe reageren ouders als een jong kind zichzelf aan het ontdekken is. Hoe wordt gereageerd als een vrouw met meerdere mannen het bed deelt? Hoe reageert de omgeving als een vrouw zegt dat ze ontzettend veel zin heeft in een man, om sex te hebben met een “vreemde”? Dat zit er bij ons ingebakken. Van kleins af aan. Ik wil niet oordelen, want daar hou ik niet zo van, er is hier gezegd dat de vrouw wellicht goedkoop is.

  Grtjs Lieve

 • @ Lieve,

  Interessant. Ik merk in jouw stukken tekst absoluut dat je weet waar je over praat.

  Blijf ons helpen…

  Als een man slechts seksueel tot een vrouw aangetrokken is, dan kan het zijn dat hij na het vrijen haar geen aandacht meer wil geven.

  Mocht de vrouw ook aantrekkingskracht door haar mystieke persoonlijkheid gecreerd hebben en intimiteit, dan zou ik als man haar absoluut WILLEN blijven knuffelen, zoenen en verder gaan.

  Soms geef ik een vrouw met wie ik alleen seks wil hebben alsnog deze aandacht omdat ik haar niet wil kwetsen…

  Hoe dan ook als vrouw is ook je zelfrespect belangrijk. Vergeet wat anderen van je denken en waarin ze “volgens hun” de situaties moeten beperken.

  Een leuke vriendin stelt soms als gein voor om samen ergens naar het toilet te gaan. Al durf ik het niet gelijk te laten zien, ik wil dolgraag! 😀

 • @richard,
  Mooi omschreven. kheb precies hetzelfde.

  vandaag gesproken met een vrouw waarmee ik morgen weer afspreek. Ze stelde ook voor om het eens op een toilet te doen in een restaurant. Ik tegen haar: durf je toch niet 🙂 Ze wil het doen omdat het spannend is. Ben benieuwd morgen.

  Deze vrouw heeft ook een ‘mysterieuze persoolijkheid’ en ik kan daardoor uren sex met haar hebben.

 • Welwel die Wilco heeft toch wel een geluk iedere keer , ik ben 42 jaar met een echt sportieve lichaamsbouw waar verschillende mannen jaloers op zouden zijn , maar heb door een auto-ongeval heb ik een ernstige verminking opgelopen in het gelaat , waardoor ik alleen blijf en al verschiet niet al16 !!! jaar de liefde niet meer bedreven heb , 5 tal jaar geleden eens met een prostituee , maar sex zonder liefde is niet echt mijn ding.Ik besef maar al te goed dat de mooiste jaren nu voorbij zijn maar ,

  Ik heb er me bij neergelegd en leer er mee leven .

  1. @ Bart,

   Wilco heeft niet ‘iedere keer geluk’; te kort door de bocht.

   Ik vind het zacht gezegd erg jammer dat je een ernstige verminking hebt opgelopen. In de eerste plaats hoop ik dat je van het leven kunt genieten, ook al staat je seks- en liefdesleven stil.

   Mist je er voor openstaat, kun je jezelf wel degelijk op liefdesvlak veranderen. Hoeft niet, kan wel.

   Hoe dan ook, ik wens je veel levensplezier toe!

 • Depressief, ben op dit moment in behandeling voor mijn sex drive, krijg antipsychotica voorgeschreven. Ik vind het zo erg, ben niet meer zo verbonden aan mijn man ik weet niet waarom, wil thuis komen in mijn lichaam, anorexia gevoel en roken. Ik ben zo depressed heb een heftige verhouding gehad, maar het is zo moeilijk. Nu vooral. Wil niet onveilig maar zoek t steeds op. Mijn omgeving begrijpt t niet. Mannen willen wel helpen maar begrijpen mijn ambivalente gevoel niet; het moet eerst veilig zijn. Intussen krijg ik vrouwen van gehuwde mannen tegen me. Steeds het gevoel dat ik de beste man, mijn man, in de wereld verraad. Het doet zo’n pijn. Wie kan me hiermee helpen

  1. Beste Aline, je hebt het zwaar.

   Gelukkig ben je momenteel in behandeling. Wat ik me afvraag, krijg je antipsychotica voorgeschreven vanwege psychoses? Of wordt het medicijn voorgeschreven vanwege de bijwerking (vermindert het libido)?

 • Hoi misschien een rare vraag mijn vriend houd er van als ik hem deaptroath aleen krijg ik steeds kockhals neiging iemand tips het te voorkomen groet lisanne

  1. Nee hoor, het is geen rare vraag. In ieder geval niet op mijn blog.

   Wanneer je merkt dat je begint te kokhalzen, maak de slikbeweging. Dat kan behoorlijk helpen om het kokhalzen te onderdrukken. Verder is het een kwestie van oefenen. Zo leer je je lichaam om de penis steeds dieper te leren ontvangen. Het kan meerdere sessies / tijd nodig hebben. Haast je vooral niet.

   Veel plezier Lisanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *