Versierder met rits in het hoofdIn het eerste deel: ‘beter leren vrouwen versieren’, heb je gezien dat een positieve instelling belangrijk is voor je succes. Vandaag ga ik verder in op het verbeteren van je mentaliteit.

Negatieve gedachten ondermijnen het zelfvertrouwen. Jezelf afkatten remt je spontaniteit, je hebt een minder aantrekkelijke uitstraling. Daarmee is het betere als versierder extra moeilijk!

Dus altijd maar positief blijven?

Moet je dus keihard positief blijven, ook wanneer het niet lukt om de vrouw te versieren waar je een oogje op hebt?

Ja en nee. Het is de kunst om zowel te leren van je ervaringen ook als deze pijnlijk zijn, als wel jezelf voortdurend te blijven opbeuren en motiveren. Het vergroot je doorzettingsvermogen zodat je blijft streven om je doel te bereiken.

Vragen voor zelfreflectie

Trouwe bloglezer Wilco, zoals je hebt gelezen in het vorige deel, stelt zichzelf geregeld een aantal vragen na een niet voltooide Verovering. Zijn reactie waar ik vandaag verder op in ga, is alweer van een tijdje geleden. Hij heeft ondertussen veel vooruitgang geboekt. Toch geef ik feedback zodat andere mannen ervan kunnen leren zodat ze beter vrouwen versieren.

De vragen die hij zichzelf stelt:

 • “Wat had ik anders moeten doen?”
 • “Op welk moment ging het mis?
 • “Wat kan ik hiervan leveren?”
 • “Wanneer komt het nou wel eens goed?”

Het liefst zou hij deze vragen meteen aan de vrouw willen vragen waarmee het ‘mis’ is gelopen.

Dat raad ik af, het antwoord vind je niet bij haar maar bij jezelf. Grote kans dat de vrouw zelf ook niet weet waar het mis ging, zelfs al denkt ze het te weten.

Stel jezelf op de eerste plaats, zoals ik op een genuanceerde manier uitleg in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Vandaag geef ik feedback op zijn zelfreflecterende-vragen.

#1. “Wat had ik anders moeten doen?”

Verander de vraag naar: “hoe had ik het anders kunnen doen?”

Je moet niets, je hebt keus en je kunt alles. Het is vriendelijker naar jezelf; positiever. Dat lijkt misschien onbelangrijk voor het versieren, maar vriendelijk zijn voor jezelf is essentieel voor succes met vrouwen.

Tijdens het versieren is het normaal dat je tegen weerstanden aanloopt, uitgedaagd wordt en dat de vrouw je niet meteen bespringt. Je slechts bezig houden met het bereiken van resultaat alleen werkt ontmoedigend…

Nadat je hebt bedacht hoe je het anders had kunnen aanpakken, kun je je rijke fantasie gebruiken om positieve vervolgscenario’s te bedenken. Ondanks dat het gewenste resultaat nog uitbleef, leer je van je ervaringen en voel je je beter!

#2. “Op welk moment ging het mis?”

Het woord ‘mis’ klinkt negatief. Het hoeft geen ‘mis’ te heten, vaak genoeg is het prima dat de Verovering op niets uitloopt. Immers, niet iedere vrouw is een goede match voor jou.

Sterker nog, wie weet ontmoet je na haar een leukere vrouw die je anders was misgelopen. Ik heb dat vaak genoeg meegemaakt…

Een betere vraag om jezelf te stellen is: “op welk moment liep het anders dan gehoopt?”

En blijf vervolgens niet eindeloos denken aan het antwoord; geen malen. Je kunt redelijk snel bepalen in welke fase van het proces het vrouwen versieren vastliep.

#3. “Wat kan ik hiervan leren?”

Uitstekende vraag. En vul deze vervolgens aan met de vraag: “wat heb ik allemaal goed gedaan?”

Je kunt jezelf gemakkelijker verbeteren door jezelf te prijzen. Zoals ik eerder aangaf: blijf voortdurend je motivatie, geduld en doorzettingsvermogen vergroten.

#4. “Wanneer komt het nou wel eens goed?”

Deze vraag klinkt negatief. Hoezo is het nu niet goed dan?

Je lijkt een beetje ongeduldig, dat is begrijpelijk. Het liefst wil je meteen een vriendin die helemaal bij je past. Nu, snel, klaar is kees. Winning!

Het is de kunst om te genieten van wat je nú hebt. Dat is een focus van rijkdom, van overvloed. Daarmee trek je de vrouwen aan die beter bij je passen. En ondertussen ben je ook gelukkig zonder vriendin

In de toekomst zal ik zeker een keer bloggen over hoe je meer tevreden kunt worden…

Wat vind je goed aan jezelf? En wat heb je geleerd van je laatste ervaringen met vrouwen? Welke vragen stel jij na een flirt of niet voltooide Verovering? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie? (19)
  Het laatste waar mannen aan denken is ruziën met de vrouw waarvan ze het hart willen Veroveren. Een vervelend conflict brengt de Verovering immers in gevaar... Toch kan een beetje ruzie geen kwaad, zo heeft een cursist […]
 • Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3) (15)
  Is het je al gelukt om je verliefdheid iets te verminderen? Zie het vorige deel uit deze reeks: verliefdheid stoppen. Daarin kun je zien hoe een te hevige verliefdheid gecombineerd met onervarenheid de Verovering kan […]
 • Hoe leiden voor het vrouwen verleiden? (#3) (31)
  Hoe kun je leiden om vrouwen te verleiden? Het rijmt mooi, maar als je grote fouten maakt wat betreft het leiden van vrouwen wordt het al gauw lijden 😉 Dit is het derde deel van de reeks artikelen over leiden en […]
 • Beter leren vrouwen versieren (deel 1) (32)
  Om beter te leren vrouwen versieren, lijkt het noodzakelijk om een arsenaal aan versiertrucs te verzamelen. Je wilt alle handige flirt-technieken en snelle verleidings-methodes tot je beschikking hebben. En natuurlijk wil je […]
Betere versierder door betere vragen (deel 2)

37 reacties op “Betere versierder door betere vragen (deel 2)

 • je zegt:
  Het is de kunst om te genieten van wat je nú hebt. Dat is een focus van rijkdom, van overvloed. Daarmee trek je de vrouwen aan die beter bij je passen. En ondertussen ben je ook gelukkig zonder vriendin…

  dit heb ik vaak gemerkt. je kan moeilijk veroveren als je een vrouw nodig hebt om gelukkig te zijn. bij een onvoltooide verovering kan je dan ook bijna niet anders als jezelf kritiek geven, je geluk gaat er vandoor(dat denk je).

  jammer genoeg heb ik 2 maanden geleden een blessure opgelopen, dat ik mijn passie niet meer kan doen voorlopig. en dat is niet alleen een handicap bij het sporten, maar ook in mn liefdesleven.
  ik probeer ondertussen andere leuke dingen te doen maar ik vind het lastig om die te vinden. ik ben benieuwt naar je blog ik kan wel wat tips gebruiken op dat gebied.

  ik heb nog iets anders waar ik tegenaanloop. als ik in contact ben met vrouwen/ mensen, waarvan ik denk of weet dat zij een leuker drukker leven hebben. wil het nog wel eens gebeuren dat ik me minderwaardig ga voelen. wat kan ik daaraan doen?

  maar even on-topic
  ik probeer na een onvoltooide verovering vooral te achterhalen waar ik aan twijfelde. het antwoord is meestal ook vrij duidelijk, maar daar ook echt effectief wat aan doen is een 2e.

 • @ M,

  Wat voor blesseure heb je?
  En ik hoop dat het je niet te veel belemmert in het veroveren van vrouwen.

  Het idee dat je mee draagt dat mensen met een “leuker, drukker” leven meer waarde hebben dan mensen die een “saai, rustig” leven lijden, is het probleem van je gevoel van minderwaardigheid.

  Herinner jezelf eraan dat mensen allemaal gelijkwaardig zijn en laat je niet, nooit beinvloeden dat prestaties de maatstaven zijn voor mensenlijke waarden.

  Je kunt jezelf hierop trainen door even veel aandacht te geven aan een dakloze, als aan iemand die een zogenaamde “status” heeft.

  En, probeer je na een verovering vooral te richten op wat de verovering juist heeft bevordert, daarmee leer je jezelf mentaal aan om het de volgende keer weer of nog beter te doen…

 • @ M.,

  Kan je niet sporten, of is het een handicap tijdens het sporten? Blijf zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging doen, helpt om je beter te voelen.

  Wat bedoel je met ‘leuker drukker leven’? En wat maakt jouw leven anders dan ‘leuker drukker’?

  @ Rachid,

  Goed gezegd! 🙂

 • @ Rachid

  het is een blessure aan mn voet. niet gebroken denk ik maar misschien een scheurtje. ik heb er in ieder geval al heel lang last van, en het ijkt niet veel beter te worden. (komt ook omdat ik eigenwijs toch door bleef gaan denk ik). ik doe trouwens aan snowboarden, er komt nogal eens een druk op te staan.
  maar ik heb al wat anders gevonden dus komt wel goed.

  @ Victor

  nu je de vraag stelt kan ik er eigenlijk moeilijk antwoord op geven wat hun leven nou zo veel leuker maakt. maargoed ik bedoel een beetje de populaire gasten, die een berg zelfvertrouwen hebben. voor wie veroveren ook niet zo veel voorstelt. ja ik weet het, het is een beetje kinderachtig om die statusverschillen te zien, maar het voelt wel zo.
  maar na de reactie van rachid heb ik er al een stuk minder last van. ik probeer mezelf minder te vergelijken met anderen.

  meer ontspanning is eigenlijk eht enige wat ik nog nodig heb, heb ik zo het idee.

 • @M.
  Hee die blesure aan je voet moet totaal geen probleem zijn.

  Het idee dat anderen een drukker en vervulder leven hebben is door jezelf gecreerd. Saai en gecontroleerd kan je heel makkelijk wat aan doen. Het is net hoe je je eigen leven overbrengt op anderen.

  – Ga voor de lol jezelf eens aanmelden als vrijwilliger op een evenement. Heb je dat eenmaal gedaan dan heeft je leven al een upgrade gehad. (even als vrijwilliger werken is een enorme upgrade voor je ego, je voelt je goed omdat je mensen wat geeft zonder dat je er wat voor terugkrijgt – als je tips nodig hebt dan laat je het maar horen)
  – Doe voor de gein eens een sporttest.

  Anderen hebben niet zomaar een leuker leven. Jij hebt nu een heerlijk gecontroleerd leven en als je wat wilt doen dan kan je dat doen. Voila, er zijn een hoop mensen die dat zo voor elkaar zouden willen hebben. ( ik momenteel wel namelijk 🙂

 • @ M,

  Vervelend, een klein scheurtje kan inderdaad het plezier van het snowboarden in de weg staan.
  Het is een stevige sport doe een goede conditie vereist. Hopelijk pak je het langzaam weer op…
  Welke sport ben je van plan te doen? (salsa lijkt er veel op 😛 ;-))

 • @ wilco

  bedankt! daar kan ik wel wat mee. ik zal eens rond kijken of er ergens evenementen zijn waar ik dat kan doen, lijkt me leuk. is misschien ook een mooie om nog meer in contact te komen met leuke vrouwen.

  @ Rachid

  haha salsa. heb ooit eens een salsa afspraakje gehad, met een niet zo aantrekkelijke vrouw. heb wel lol gehad. maar als sport… nee:p
  ik blijf lekker in de sneeuw. ga nu snow-bladen. het is met een harde schoen en andere houding, dus geen last van mn voet (hoop ik). voor degenen die willen weten wat het is:

 • Heey Jongens,

  Ik heb jullie hulp nodig.
  Normaal heb ik contact met vrouwen tussen afspraakjes door over de sms.
  Nou heb ik nu een meisje waar ik lastig mee af kan spreken (vakanties), dus leek me het handig om is te bellen. (we zijn dan wel nog allebei in Nederland). Daarnaast leek het me eens een leuke ervaring.

  Ik belde haar op, ze nam niet op. Toen stuurde ik maar een smsje:
  Heej Sandra! Hoe was je vakantie? Hopelijk heb je een heerlijk zalmpje meegenomen.

  Kreeg van haar smsje (dag later):
  Hee Tom! Mijn vakantie was top 🙂 hoe heb jij het? Je zit nu in Duitsland toch? Veel plezier. X

  Ik stuur haar een smsje terug (uur na ontvangen van haar sms):

  Nee, ben nog tussen de haring, kaas en koeien 🙂 Vannacht ga ik naar Wenen. X ps ben benieuwd naar je vakantieavonturen. Laten we bellen. Ergens tussen 7 en 8?

  Vervolgens heb ik niks meer van haar gehoord (en heb ik haar ook niet gebeld). Okee, het was misschien niet zo slim om zo snel een smsje terug te sturen, maar nu had het een concreet doel.

  Ik heb 2 vraagjes:
  1) Is het slim om met een vrouw een afspraak te maken om te bellen, als ze de telefoon vaak niet opneemt? Of zet ik dan teveel druk op de ketel?
  2) inhoudelijk, ben ik te slijmerig/afhankelijk over de sms etc.? (ik denk zelf van niet, maar jullie outsiders kunnen dat beter beoordelen dan ik).

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  probeer je niet druk te maken over wat je wel en niet ‘mag’ doen. ga er vanuit dat je het goed doet.
  vraag jezelf eens af hoe je je zou voelen Als ze je niet meer zou antwoorden, dan weet je of je wel of je afhankelijk van haar bent.

  blijf ondertussen aan jezelf werken, je weet dat je van nature goed in veroveren bent. ontspan.. vertrouw op je gevoel!
  je bent aan het experimenteren, dat is in ieder geval al een feit om trots op te zijn.

  ik weet niet hoelang het geleden is dat je hebt gesmst. het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor indruk je ervoor al hebt gemaakt en hoelang julie elkaar al kennen. het is moeilijk te beoordelen maar aan de andere smsjes te zien is er niet zo veel aan de hand. ze reageert echt wel. ga anders even wat leuks doen.

  dit soort spontane acties kunnen juist heel leuk uitpakken. zomaar even opbellen is zeker een goeie om jezelf positief te onderscheiden.

  nou heb ik zelf ook een vraag aan iedereen hier:
  stel je voelt je om de een of andere reden onzeker in een bepaalde situatie, is het dan een goed idee om op het moment zelf te affirmeren om jezelf gerust te stellen? ik probeer dat wel eens. soms werkt dat ook, maar het gebeurt ook wel eens dat ik het er alleen maar erger mee maak. hoe gaan julie daar mee om?

 • misschien heb ik er geen verstand van, (als vrouw zijnde) maar het lijkt mij dat het smsen en bellen gewoon spontaan moet kunnen. daar hoef je naar mijn idee echt niet helemaal mee bezig te zijn. de vrouw waar je contact mee heb zal echt niet denken, zooo na 55 minuten al een sms terug, wel er snel! ze denkt wow leuk, en je krijgt spontane reactie of ze denkt oh.. en ze vergeet het, dan is het gewoon desinteresse.

 • Komt er een gister een vrouw naast me staan houd haar glas een beetje naar voren en zegt de legendarische woorden:’Wil je mijn ijsklontje hebben? Waarna ze vervolgens haar hele glas inclusief een opmerkelijk dun rietje in mijn hand duwt. Wist niet wat ik ervan moest denken. Ze bleef wel even hangen zelfs als het stil viel maar er ontstond niks. Vond het eigenlijk zo’n vreemde openingszin voor een vrouw dat ik perplex was 🙂

  Toch word ik steeds beter in het versieren. Ik heb geen faalangst meer en begin makkelijk een gesprek. Soms klikt het niet (zoals met bovenstaande) maar soms ook wel en dan worden er geregeld nummers uitgewisseld.

 • @ victor

  fijn om eens een blokkade tegen te komen waar ik zelf ook nog wel problemen mee heb. het is erg vervelend om zo negatief te zijn over jezelf en je komt dan in een neerwaartse spiraal terecht van negatieve gedachten. het is soms zo lastig om positief te kunnen blijven op verovergebied. of positief over jezelf. vooral de vraag “wanneer komt het nou wel eens goed” dat is de vraag die echt in m,n kop is blijft hangen al blijf ik nog zo positief. ik kan niet wachten op de blog over hoe je makkelijker tevreden kan zijn en hoe je dit overal makkelijk kan toepassen. veroveren is dan ook 50/50 de ene 50% is hoe goed je vaardigheden zijn.(is niks mis mee 😉 )
  de andere 50% is zelfrespect,zelfvertrouwen,zelfkennis,en hoe je in het leven staat. ik ben dan ook gefustreerd over de dagelijkse dingen die je tegen komt.ben op dat opzicht er invloedbaar. samen op vakantie met je partner, feestdagen vieren met je partner. ik als vrijgezel, heb die paar keer in het jaar altijd die opstakels. fustraties geeft je dat….hoe kan ik die denkwijze verzetten naar positieve gedachten over je alleen voelen?

  groetjes

 • @ oeps

  altijd weer leuk die reacties van de vrouwen 😉
  je hebt gelijk hoor, het neemt de spontaniteit zo enorm weg. dat we mannen zo reageren is dat we niet weten hoe hoog we de lat moeten leggen. heeft denk ik te maken met onzekerheid. een vrouw kan dan ook altijd wel weer een glimlach op m,n gezicht toveren met een lief of ondeugend smsje hihi

  knuffel

 • @Tom
  Voortaan is het: hee bel je ergens tussen 7 en 8. ciao ciao. En dan gewoon bellen.
  Qua snelheid van terugsmsen zijn er geen regels. De ene keer binnen 5 minuten, de andere keer een dag later.

  Hoe je overkomt met sms> Mijn idee is dat je wel iets te graag wil. Zo kom je over via zo een sms. Maar vind het wel leuke smsjes dus als je het leuk vind om dat te sturen moet je het gewoon doen. Niet zo over inzitten wat ze ervan denkt. Als ze niet terugsmst is het idd desinteresse. volgende.

  @Martijn
  hahaha legendarische woorden. Ik was afgelopen vrijdag met 4 vrouwen op pad die ik aanwijzingen moest geven hoe ze en kerel versierden. Toen kwamen er ook zulke zinnen uit, lache:)

  Moest op een gegeven moment naar 1 zo een jongen toe lopen die wat verlegen was. Ik zeg tegen hem: goser, die meid die nu naast je staat die wil je! blinde kip haha. Toen ging die ineens los, alsof hij toestemming van iemand nodig had.

  @M.
  Affirmeren dat doe je normaal als je niet echt lekker in je vel zit of je hebt gewoon een ochtendhumeur. Als je ergens onzeker over voelt dan denk je gewoon van: als ik hier niet dood aan ga dan wordt ik er alleen maar sterker van. Volgensmij wil jij nog te perfectionisch zijn.

  @Mick
  Altijd leuk? ah beetje slijmerig.
  Knuffel? je hebt haar niet eens gezien. Hoe weet je nou dat je haar uberhaupt een knuffel wil geven?
  Dit klinkt beetje lullig maar je geeft haar ineens heel veel credits.

 • hahhaahaha @ wilco, gewoon zeggen en doen wat in je op komt werkt volgens mij het best hoor!

  het word zo krampachtig als je over elk woord en bij elk initiatief moet nadenken en overwegen.

  toen ik nog wat jonger was heb ik dat ook een tijdje gedaan, maar ik ben weer terug bij mijn echte ik, gewoon zeggen en doen en lachen, zelfs zeggen als je iemand leuk vind, dat maakt je iig spontaan, en spontaan is toch wel prettig nietwaar?

  en bellen is altijd beter dan smsen, soms is het zo duidelijk dat ze niet durven te bellen, dat staat juist weer laf.

  maar ik snap het wel, want als ik iemand echt zie zitten loop ik het liefst weg.

 • @M.

  Jaa klopt, ik ben iets afhankelijker geworden naar mijn gevoel, maar dat lijkt me niet de reden om al het contact af te zeggen. Helaas zie je dat dus ook in de smsjes

  @Wilco

  Dus jou advies is om haar links te laten liggen? Ik denk niet dat ik dat kan, puur alleen omdat ik toch met de vraag blijf… wat als? Naar mijn idee is dit het beste moment om te experimenteren, want ze het is al half verloren.

 • @ Oeps,

  Bedankt, bedankt en bedankt !
  Je bent echt bezig met mannen wat leren.
  Wat was jij in het vorige leven? 😛

  Spontaan is ook wat ik zelf zooo leuk vindt. Een vrouw heeft me daar een keertje zooo verliefd met gekregen. Ik had haar aangegeven dat dat is wat mij zo aantrekt aan haar en dat heeft ze goed in haar voordeel gebruikt.

  Maar waarom loop je weg als je echt een man ziet zitten? Want dat heb ik ook wel eens. Ik ben meestal dan bang dat ze me afwijst en zeg ik tegen mezelf ”komt wel een ander keer” Leuke smoes he 😉

  Nadenken is niet altijd goed, soms wel. Maar heb wel gemerkt dat als ik af en toe gewoon “toelaat” om te doen hoe ik voel, dat ik dan sneller in de flow kom…

  Ja bellen is absoluut krachtiger en meer daad gericht. Ik zit zelfs te denken om mijn BlackBerry weg te doen. Ik wil mezelf niet afleren meer te gaan bellen. Ik vind stemintonatie belangrijker dat een groep woorden die toch weinig zeggen.

 • @oeps
  klopt, maar het is wel goed om af en toe even na te denken wat je zegt. Heb die periode ook gehad, heb er toch profijt van.

  Hoe oud ben jij?

  Je loopt weg voor die jongen die je leuk vindt, geeft dat een veiliger gevoel om je eigen controle niet te verliezen?

  @Tom
  Ja advies is om je er niet te druk om te maken. Links liggen is een groot woord. Maar als ze jou leuk vindt dan laat ze dat wel merken. Je handeld met de intentie om aandacht van die vrouw te krijgen. Die kan je soms het beste krijgen door haar juist even geen aandacht te geven.

  Je geeft aan dat ze al half verloren is. Prima, als jij wilt expirimenteren gewoon doen. Maar verwacht er echt even niks van. Kijk goed wat voor type vrouw ze is. Wat is tot nu toe jouw relatie met haar? Hoe heb je haar ontmoet?

 • @ rachid, bedankt! zover ik weet is dit mijn eerste leven dus ik ben nog amateur.
  hah ik ken dat van andere keer, komt wel, wat leuk, ik leer hier gewoon hoe mannen het beleven.
  natuurlijk niet zo leuk voor jou als je he tlef even niet heb.
  maar als het niet spontaan kan gaan is het naar mijn idee en ervaring vaak al niets.
  en bij sommige mannen (in mijn geval) denk je eerder, neeee das veeeeeel te hoog gegrepen.
  maar dan moet je nooit een soort van tactiek gaan gebruiken ofzoo want dan moe tje te veel denken en dat is gewoon belachelijk. dus dan loop ik liever weg. hij komt maar en anders is het desinteresse punt. dat is mijn beleving. niet zo stoer natuurlijk.
  maar dat mannen uit verlegenheid aan het begin afstand houden nooit gedacht!
  dat doen de vrouwen dus ook, wat zijn we suf met zn allen.

  @ wilco
  ik ben 23, dat toen ik nog jonger was, mijn prille jeugd;) en ja ik sport, dat vroeg je ook toch?
  maar wat doen de mensen hier?:)
  en ja misschien wil ik de controle houden of iig ingebeelde allures voor mezelf houden.

 • ben de laatste weken echt sprongen vooruit gegaan.
  ik praat de laatste tijd even makkelijk met vrouwen als met mannen. eigenlijk heel mn omgang met vrouwen is veel natuurlijker geworden. echt het idee van waar was ik nou al die tijd haha.

  een relatie moet er nog komen, maar ik heb al een handje vol vriendschappelijke vriendinnen. wat ik zelf ook erg leuk vind.

  er zit me eigenlijk nog 1 ding dwars. ik ben de afgelopen 9 maanden zo veel met veroveren en andere psychologische dingen bezig geweest. misschien iets te veel, ik vind het zelfs moeilijk om aan andere dingen te denken. het maakt me een beetje perfectionistisch.
  is het niet de bedoeling dat je eens heel dat veroveren enzo moet vergeten, en gewoon moet gaan?

 • @M.

  natuurlijk komt die tijd! wat ik merk is dat het overvloedsprincipe een natuurlijk iets word, eigenlijk een deel van jezelf. het is precies wat je zelf al zegt: gewoon gaan, just do it! niet nadenken, gewoon handelen vanuit wat een deel van jou is geworden! hoe minder je bezig bent om neurotisch allemaal psychologische feitjes op te halen of flirtsignalen te lezen, hoe beter je uiteindelijk overkomt. daarom is het overvloedspricinpe naar mijn mening eigenlijk een ”mindswitch”, a way of life…

 • Helemaal mee eens, sterker nog, het is een feit. Het overvloedsconcept is een natuurlijk iets en het werkt sterk in je voordeel als je er op durft te vertrouwen.

  De exacte werking van het overvloedsconcept is niet makkelijk uit te leggen, en vrijwel iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier.

  Waar het op neer komt is dat je door je gedachtes te richten op wat je wel goed kunt en doet, dat je onderbewuste meeluistert en begint te geloven dat het er goed aan toe gaat daar buiten. Het voelt zich dan meer relax en zekerder waardoor haar natuurlijke kwaliteiten naar boven komen. Dit is mijn zienswijze.

 • @ Rachid

  ik ervaar het als een soort van emotionele vrijheid. niets blokkert je gedachten meer om zich naar buiten te richten. alsof je je niet meer bewust bent van jezelf, maar dat je focus totaal ligt op het contact.
  extravert wordt dat genoemt volgens mij.

 • Ja en de beste manier om bij het overvloedsconcept te komen is het verbeteren van onze gedachtes!

  Affirmeren en succesvolle senarios in je hoofd creeren helpen je op deze level vol mogelijkheden te bereiken!

  En natuurlijk de krachtigste manier, is vrouwen letterlijk aanspreken en dit vervolgens op een positieve manier evalueren.

  Extravert is de juiste benaming. Alshoewel een persoon met een overvloedmentaliteit ook grote zelf kennis kan hebben.

 • Ik zit nu met een probleem tegenwoordig, ik kan geen vrouwen meer aanspreken/veroveren/ermee praten of andere zaken die met verovering die te maken hebben? Zou het kunnen dat je af en toe van die momenten heb liever nu niet?

 • Interessante reacties! 🙂

  @ M., vriendschap is ook belangrijk. Goed voor de balans en uiteraard ook prettig.

  En loslaten is zeker belangrijk. Niets mag een obsessie worden.

  @ Andy,

  Te zien aan je reacties e.d., heb je voornamelijk hoogtepunten en diepe dalen. Het is overdreven positief, of het is zwaar negatief.

  Vrouwen, liefde en Veroveren zijn niet het probleem noch de oplossing. Vind eerst een steviger balans in je leven.

  Nee, dat is geen 837 stappen-plan. Ook is het geen kwestie van jaren en jaren werken omdat je nog niet ‘goed genoeg’ of ‘ver genoeg’ bent. Laat vooral dat soort belemmerende (en overdreven!) ideeën los.

 • Victor, dat zal het tijd worden dat ik ermee stop, ik heb zoveel kansen achtereen toch verpruts en dacht dat het binnen hand was, blijkbaar ben ik toch ene dat uit de boot valt. greetings andy

 • @ Andy

  victor heeft het over balans andy. er is meer in het leven dan vrouwen, veroveren, relaties. als je er te veel mee bezig bent komt het centraal te staan in je leven, je word afhankelijk. je kan je geluk alleen nog halen uit het succes met vrouwen. dat verklaart je ups en downs. als het meezit voel je je natuurlijk geweldig, heb je dat niet dan ben je ongelukkig. het is gezond om je aandacht te verdelen over meeredere intresses, zodat je in balans komt.

  ook tussen de doelen die je wilt behalen, en genieten van wat je al hebt moet je proberen een balans zien te vinden. alleen maar kijken naar wat je nog wilt maakt je ontevreden, alleen maar kijken naar wat je al hebt word eentonig en uitzichtloos snap je?

  uiteindelijk gaat het erom dat je altijd lekker in je vel zit, of je nou succes hebt of niet. het mooie is dat je dan uiteindelijk toch veel meer succes zal behalen. vrouwen vinden je ontspannen en onverstoorbare houding namelijk onweerstaanbaar.

  misschien is het voor jou inderdaad verstandig om er even mee te stoppen. richt je nu vooral op je andere interesses. en dan niet in de hoop stiekem toch snel een vrouw te veroveren, maar echt voor jezelf om je beter te voelen.

  succes!

 • @ M,

  Prachtig advies. Ik ben het helemaal met M. eens.
  Mijn toevoeging is, ga diep in je hart na wat je echt nog wilt doen in dit leven?
  Volg één van je dromen. Ik weet naar wat je echt aan het hart gaat, maar richt je aandacht op een hobby of iets wat je belangrijk vind in het leven. Zorg ervoor dat jet goed op school of je werk gaat. En dat je in harmonie bent met jezelf.

  Je hoeft vrouwen niet helemaal los te laten. Maar je zult zien dat als je je eigen hart en dromen volgt, dat er dan vele deuren open gaan. Zelfs ik heb het soms nog moeilijk, maar ik weet dat jij het ook kan…

  De laatste dagen ben ik aan het affirmeren. In de metro, op straat, tijdens het mediteren, in bed, overal.
  Ik heb dan een zin die mij een goed gevoel geeft. Ik spreek hem met verbeelding uit en ik voel me na al drie keer uitspreken stukken beter. Het werkt, dus gebruik hem in jou voordeel. Als je dit weken lang vol houdt zul je het geheim aan voelen.

  Maar je moet ons niet verlaten, dat zou niet leuk zijn…

 • Ik kan het niet veel zeggen, maar ik ben het 100 procent eens met je artikel(s). 1 van de weinige artikels die (volgens mij) de juiste visie presenteren op het versieren.

  Misschien nog een kleine extra tip: Ga er niet van uit dat alles van de eerste keer vlot zal gaan. Oefening baart kunst. Probeer te leren wat je fout doet. Dat blijft de beste leerschool:).

  Maarten

 • Aangezien dat ik niet direct weet waar dit te plaatsen, sluit dit wel aan dit topic in die vorm van beter te doen.
  Mijn vraag is wanneer mag je een vrouw aanraken en hoe doe je dat(veilige zones, gevaarzones meer bepaad gevoelige zones? Ik krijg altijd negatieve reacties als ik het doe, oftewel ligt het aan me oftewel is er geen nadruk gelegd op dat aanraken, aankomen. Ik word het beu ondertussen …

  Ondanks de verbeterde zelfvertrouwen ligt het probleem nu anders, het verlangen van affectie, die is zo hevig dat ik er zelf nietmeer aan uit kan geraken. 1 ding nog, ik sluit me aan bij puntje 4, deze vraag zit gekwelt bij me. Ik weet dat ik het allemaal kan en toch slaag ik er niet in om een meevaller te hebben, fustrerend begint te worden. Overlaatst kreeg ik nog advies van een beste kamaraad, word player en zit er nietmee in, die advies ben ik vet mee …

 • @ Andy,

  Stevig onderwerp, aanraken. Nonchalante vluchtige aanrakingen zijn het best. Leg er vooral geen nadruk op, dat voelt niet prettig voor mensen. Een schouder of bovenrug is goed in het begin.

  Het hevige verlangen naar affectie is waarschijnlijk het probleem. In plaats van het luchtige nonchalante, werkt je aanraking gevoelsmatig ‘zuigend’. Vrouwen kunnen dat aanvoelen.

  Zorg dat je jezelf affectie geeft. En bezoek geregeld een masseur die behalve stevige ook zachte massage geeft. De behoefte aan aanraking is universeel, die hoef je niet per se van een vrouw, van een geliefde te krijgen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts Andy!

  Eh, word player? Geen goed advies.

  Ook per se een ‘meevaller’ willen, stimuleert de frustratie. Wees in de eerste plaats niet resultaat gericht. Focus je op het proces, dan blijf je je verder ontwikkelen en open zich deuren voor jou…

  Bedankt voor je reactie! Ongetwijfeld ervaren meer mannen hetzelfde als jij.

 • Victor,
  Ga je dan een blogbericht maken over aanraken, dit is er nog niet op de site. Er valt zoveel te vertellen erover.
  Ik weet niet eens wat nonchalante vluchtige aanrakingen zijn, ergens staat het in de context van een handeling maar wat ben je er nu mee als je zoiets niet begrijpt.

  Altijd maar falen, het zich niet kunnen opbrengen, telkens weer rotcommentaren krijgen als je toch iets verkeerd doet, ik ben het beu dus ik geef het op.

 • @ Andy,

  Je mag ‘opgeven’ Andy. Je bent vrij om te doen en te laten wat je doet.

  “Altijd maar falen, het zich niet kunnen opbrengen, telkens weer rotcommentaren krijgen als je toch iets verkeerd doet, ik ben het beu dus ik geef het op.”

  Je faalt niet, dat is de conclusie die je trekt. Richt je op ontwikkeling en balans, niet op ‘scoren versus falen’. Waarschijnlijk zul je dan zien dat je het beter doet dan je denkt. En dat de zogenaamde rot commentaren komen van mensen die het beste met je voor hebben. (Op mijn blog in ieder geval.)

  Wat betreft aanrakingen…

  Oefening: bezoek een paar keer een horecagelegenheid met als enige doel: mensen observeren.

  Kijk hoe mensen met elkaar praten, de gezichtsexpressie en hoe ze elkaar aanraken. (Ik doe dit vrijwel dagelijks!)

  Vraag je jezelf geregeld af wat je kunt opmaken over hoe mensen met elkaar omgaan. Wat is de relatie tussen twee personen? Is het familie, zijn het geliefden, is er vriendschap?

  Er is veel te zien aan lichaamstaal, inclusief aanraking.

  Door dit een tijdje te doen krijg je een algemeen dieper inzicht in lichaamstaal en aanraking.

  Prettige Kerstdagen Andy! 🙂

 • Ik geef het op omdat het niet opbrengt, ik zit al een lange tijdje bezig om constant te verbeteren, dit is me ook gelukt. Die rot commentaren is niet vanop deze site, dat is via kennissen, vrienden, kameraden en familie.
  Dat brengt me onder druk, om iets te prestaties wat me niet lukt, dat wringt nogal.

  Beter doen dan je denkt: nee, ik sta steeds op nul. Ongeacht hoe ver dat ik het breng, nog steeds geen resultaat en dan moet je opnieuw vanaf nul beginnen omdat het ergens niet klopte. Wat dat er niet klopte eraan, dan kost het energie om te zoeken naar wat is er misgegaan en dan geraak ik zelf opgeslokt door mijn eigen hersenspinsels en dan verlies ik weer mijn focus, een deel van mijn zelfbeeld gaat achteruit, etc

  Wat betreft balans, ik heb ze al gevonden, enkel dat het zo een passieve balans is en niet de actieve balans.

  Ik ben geen horeca bezoeker, weinig ga ik zelf op cafe. Mensen gaan observeren lijkt me zo stalkerij achtig. Ik ben nog steeds radeloos, waarom het me niet lukt, ondanks ik voldoe aan die universele kenmerken dat de man moet hebben, ik heb ze allemaal op 1 na, dat is volle haardos ( dat zit me niet dwars). De weg naar succes is veel moeilijker dan ik dacht ( zeker als jij het zo goed promoot om snel succes te hebben)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *