Menigte singles die al dansend elkaar heeft ontmoetWaar kun je veel leuke singles ontmoeten? De meeste mensen ontmoeten hun potentiële liefdespartner op het werk en in eigen sociale kring. Ook proberen heel wat singles hun liefde te vinden tijdens het uitgaan; in een club of in de kroeg.

En online daten dan? Jazeker, het aantal relaties dat via het web ontstaat neemt zelfs toe. Ook heb je vast wel eens de datingapp Tinder uitgeprobeerd, of niet? (Laat me weten wat je ervaringen zijn met Tinder door een reactie te plaatsen bij dit artikel!)

Ontmoet een overvloed aan singles

Vanaf nu wil ik dat je je volledig bewust bent van overvloed. Er zijn talloze plekken waar je aantrekkelijke, leuke singles kunt ontmoeten. Echt overal!

Mits je geregeld op pad gaat en je (pro-)actief opstelt, hoef je dus niet in schaarste te leven. Teveel gamen, televisie kijken, eindeloos Whatsapp-en met vrienden en vriendinnen, of uren op Facebook rondhangen en schattige katten-video’s bekijken, het maakt dat je je afsluit voor een nieuw iemand in je leven.

Thuisblijvers lopen veel mis, is dat niet logisch?

Daarom som ik vandaag 3 plekken op waar je een boel singles kunt ontmoeten. Zo hoef je niet thuis te blijven en maak je je niet afhankelijk van online dating of van de eventuele alleenstaanden op het werk. Breng je liefdesleven in beweging, kom op!

#1. Volg een salsacursus!

Twee singles tijdens het salsadansenAf en toe ontvang ik van cursisten het bericht dat ze een leuke, aantrekkelijke single hebben ontmoet op een salsa-dansschool. Wat begint met sensueel samen dansen loopt uit op een romance en op een gegeven op een langdurige relatie… En dat verbaast mij niets.

Uit eigen ervaring weet ik dat zo’n salsacursus een boel singles kan aantrekken. Elke salsales is niet alleen een avondje uit, het is nog beter! Het is immers een vanzelfsprekendheid dat iedereen een paar vormt en geregeld van danspartner wisselt.

En nee, je hoeft geen danspartner mee te nemen! Ideaal toch?

Ja maar Victor, ik kan niet dansen. Moet ik wel beginnen aan salsa, zet ik mezelf niet vreselijk voor paal?

Dat je nog niet kunt dansen is niet erg. Het is logisch dat het een aantal weken of zelfs maanden kosten voordat je de smaak te pakken krijgt. En je bent echt niet de enige die moeilijk meekomt.

Daarbij, je staat pas voor paal als jij het zo ziet. Als jij jezelf ziet als iemand die voor schut staat, dan roept dat uiteraard gevoelens van schaamte op en juist dan gedraag je je alsof je voor paal staat!

Beter is het om je onhandigheid en fouten te erkennen; ‘own it!’ Door verantwoordelijkheid te nemen over je (onhandige) gedrag krijg je juist een aantrekkelijke uitstraling. Durf speels te zijn met je onhandigheid en onervarenheid. Zo leer je tevens het snelst.

Behalve dat zo’n salsacursus vaak singles aantrekt, biedt deze parendans nog een aantal voordelen:

 • je traint je ritmegevoel;
 • het maakt je lichaam losser;
 • salsa dansen is goed voor je conditie;
 • je traint het afstemmen op iemand anders (let op, je empathische vermogens zijn belangrijk in het leven);
 • je ontmoet verschillende mensen, inclusief aantrekkelijke singles (eh, dat had ik al gezegd!)

Plus, na de cursus kun je ook naar salsafeesten gaan. Daar lopen ook vrijgezellen rond die graag met je dansen…

Extra tip: schrijf je in op een grote dansschool, liefst met meerdere locaties. Zo kun je af en toe van locatie wisselen en nog meer nieuwe singles ontmoeten. Op deze site vind je de salsa dansscholen in Nederland.

#2. Singles ontmoeten tijdens speeddaten

Twee singles tijdens het speeddatenWil je nog op korte termijn een boel vrijgezellen ontmoeten? Ga speeddaten. Je doet veel nieuwe ervaringen op en wie weet ook wel een paar vervolg-afspraakjes.

De speeddate-organisatie zorgt voor veel singles op zo’n avond. Het enige wat jij hoeft te doen is aanschuiven aan de tafeltjes voor de korte gesprekjes. Uiteraard, doe je best om je aantrekkelijk te presenteren, maar sloof je vooral niet uit. Richt je op plezier, wees nieuwsgierig…

Na het daten kruis je op een discreet kaartje aan met wie je nog eens zou willen afspreken. De organisatie geeft je later bericht met wie je een wederzijdse match hebt zodat je nog eens één-op-één kunt afspreken.

Dus Victor Verlon zegt dat speeddaten veel oplevert?

Nee, vooral niet te veel verwachten van zo’n avondje speeddaten. Dat geeft al gauw veel stress en stimuleert je prestatiedrang. Dat is niet goed.

Zie het als een leuk avondje uit waarbij je je flirtvaardigheden extra kunt trainen. En zie maar wat er van komt. Op zijn minst is het een nieuwe, spannende ervaring. Toch?

Je kunt tegenwoordig zowel in Nederland speeddaten als in België. Er is dus vast wel een speeddate-locatie redelijk in jouw buurt, dus wat let je?

Laat je me weten wat je ervaringen zijn met speeddaten? Of heb je vragen over speeddating? Bij voldoende interesse breng ik een artikel met tips uit.

#3. Ontmoet singles tijdens groepsfitness; spinning, Aerobics, etc.

Groep singles doen aan spinningDoe eens een tijd aan groepsfitness. Al verschilt het per sportschool, meestal vind je meer vrouwen dan mannen die aan deze vorm van fitness doen.

Over het algemeen vinden mensen die aan groepsfitness doen de gezondheid en het uiterlijk extra belangrijk. Zij investeren minimaal een keer per week door flink te bewegen en zweten.

Wil jij ook investeren? Doe dan mee met de wekelijkse fitness-groepsles (of vaker) en je verbetert niet alleen je conditie, coördinatie en kracht, je kunt ook vlot een boel aantrekkelijke singles tegenkomen.

Maar Victor Verlon, ik heb weinig kracht en geen goede conditie. Is de sportschool wel geschikt voor het opdoen van nieuwe contacten?

Tuurlijk! Wanneer je begint met aerobics, spinning of wat dan ook, is het normaal dat je nog weinig conditie en kracht hebt ontwikkeld. Om te profiteren van deze sport is het vooral een kwestie van blijven trainen en maximaal volhouden; een mentaliteit. Dus doe je best en leer te genieten van intensieve lichaamsbeweging.

Dat jij je best doet helpt je ook aan afspraakjes. Hoe? Maak praatjes voor en na de trainingen en durf geregeld een vrijblijvend balletje op te werpen. Een willekeurig voorbeeld: “Laten we wat drinken dadelijk, ik ken een leuk cafeetje/terras in de buurt.”

In het verleden heb ik veel aan spinning gedaan. Ik houd van intensief trainen en met spinning kun je behoorlijk ver gaan. En dat ik tevens afspraakjes regelde met een aantal sexy jonge dames was natuurlijk mooie meegenomen. Ik gun jou dat plezier ook, dus schrijf je vooral in voor groepsfitness!

Het belangrijkste voor het ontmoeten van singles:

Blijf vooral niet thuiszitten! Zelfs al doe je aan online daten, denk niet dat passiviteit op liefdesvlak loont.

Ga naar buiten, geniet van de (bijna) Lentezon. Onderneem actie. Zorg dat je in beweging blijft. Want passiviteit, stilstaan en blijven dromen over wat er ooit misschien zou kunnen gebeuren, levert je niets op als single.

Dus neem vlot initiatief, maar ga niet op de overdreven versiertoer. Vaak is het al voldoende als je leuk contact maakt en je natuurlijke aantrekkingskracht het werk laat doen…

Vraag: vind jij dat je voldoende singles ontmoet? Wat doe jij om je liefdesleven op te peppen? Plaats je reactie hieronder! (Ik antwoord altijd en zo snel mogelijk.)

Gerelateerd:

 • Single – 7 Nadelen van single zijn? (180)
  Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven. Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single […]
 • Nationale Coming Out Dag: 11 oktober (LHBT) (0)
  Tijd voor een eerste artikel over het onderwerp LHBT: Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender. Want aantrekkingskracht is niet puur een heteroseksuele aangelegenheid. Laat dat duidelijk zijn... Waarom juist […]
 • 36 Vragen voor verliefdheid? (3)
  Begin 2015 ging een column van journaliste Mandy Len Catron in The New York Times viraal op social media: To Fall in Love With Anyone, Do This (Doe dit om verliefd te worden). In het artikel vertel de journaliste hoe zij en […]
 • Mag je naar haar borsten kijken? (video) (15)
  Vandaag spreek ik over borsten kijken. Genoeg mannen doen het immers graag! Dit artikel met video is het vervolg op: pas op met opmerkingen over borsten. Er ontstond daar een korte discussie over het kijken naar borsten. En […]
Veel singles ontmoeten doe je hier (en hier en hier)
Trefwoorden:

17 reacties op “Veel singles ontmoeten doe je hier (en hier en hier)

 • Ik weet het niet zo zeer als niets werkt en je zet je voor 100% in en de vrouwen vinden 10 km te ver.
  Ben moe en uit geput van al die leugens van de vrouwen.
  Radeloos en weet niet meer wat ik er aan kan doen.

  1. Beste Arjan,

   Waarschijnlijk benader je het versieren niet op een aantrekkelijke manier. Daarbij maak je vermoedelijk enkele (kleine) fouten waardoor je niet verder komt.

   Niet leuk, dat begrijp ik wel. Alleen het is pure feedback waarmee je wel degelijk iets kunt als man!

   Ben moe en uitgeput van al die leugens van de vrouwen.

   Dat klinkt erg negatief over vrouwen… Zo’n benadering maakt je minder aantrekkelijk voor vrouwen. Ben je je daar bewust van?

   En ik vraag me af welke leugens je precies bedoelt…

   Radeloos en weet niet meer wat ik er aan kan doen.

   Radeloosheid is sowieso niet gewenst. Voor nu: pauze nemen.

   Doe even helemaal niets. Een dag, een week of van mijn part een week of twee, drie. Ondertussen zorg je wel ervoor dat je je weer beter gaat voelen. Verwen jezelf, eet lekker, duik op een leuke hobby of wat dan ook. Zorg goed voor jezelf; je bent zelf je beste partner!

   Zodra je je rust terug hebt gevonden, denk rustig na over je (psychologische) benadering tot nu toe en wat je kunt veranderen.

   Veel succes!

 • Beste victor,

  Ik werk 40 uur in de week en merk dat ik dan niet zo snel nieuwe vrouwen ontmoet.
  In het weekend komt het er niet echt van, ik ga tevens wel uit (meestal in mijn eigen woonplaats)
  Daarnaast speeddate ik 1x in de zoveel tijd om vrouwen te ontmoeten en dat gaat mij goed af.
  toch is het voor mij alweer bijna 2 jaar geleden dat ik een relatie heb gehad.
  Ik merk wel dat werken in combinatie met het liefdesleven lastig kan zijn.
  lastig is ook het voor jezelf bepalen of je wel proactive genoeg bent in de liefde.
  Soms twijfel ik weleens aan mezelf of ik er wel genoeg aan doe, of dat ik het juist minder moet doen.
  Deze zomer ga ik voor de eerste keer op singlereis en daar kijk ik erg naar uit, wie weet!

  Gr R.

  1. Beste R., jouw situatie is vast herkenbaar voor meer singles. Want ja, de combinatie werken en privé (met o.a. een actief liefdesleven) kent inderdaad zijn uitdagingen. Sterker nog, ook niet-singles lopen hier tegenaan.

   Uiteindelijk komt het neer op hoeveel prioriteit je geeft aan je liefdesleven en daar bewust voldoende ruimte voor geven; je openstellen. Hoe belangrijk is het voor jou om een vrouw aan te trekken?

   Dat het er niet van komt in het weekend… wat geef je wèl de prioriteit tot nu toe?

   Het kan zijn dat je andere zaken in je leven werkelijk belangrijker vindt. Of misschien heb je nog te weinig nagedacht aan waar je je aandacht op wil richten in je leven. Dat wel doen kan in een keer je liefdesleven een nieuwe impuls geven!

   Soms twijfel ik weleens aan mezelf of ik er wel genoeg aan doe, of dat ik het juist minder moet doen.

   Het is niet alleen wat je doet, maar hoe. En die vraag kan ik nu niet voor je beantwoorden.

   Hoe dan ook, eerst bewust prioriteiten stellen. Dat ‘het er niet van komt’ in het weekend, dat geeft aan dat het eerst een kwestie mag zijn van bewust prioriteiten stellen.

   Veel plezier met speeddaten en de singlereis. Laat je me weten wat je ervaringen zijn? Meer singles overwegen dit soort avonturen, dus jouw reacties zijn welkom!

 • Wat als je totaal niet van dansen houd, speeddaten niet durft (of als ik het wel zou durven er geen een te vinden is dicht bij mij in de buurt) en niet aan sporten doet? Waar vind ik dan leuke singles?

  1. Beste A., je kunt OVERAL singles ontmoeten. Let goed op, observeer. Er is overvloed…

   Je geeft vooral aan wat je niet doet of zou durven. Maar wat doe je wel en durf je wel?

   Ik lees graag je antwoord..

 • Dag Victor,

  Ik heb zelf zeer zeker ook via tinder en soortgelijke apps gedate. Mij valt op dat de grootste deel van de mannen opzoek zijn naar seks of hebben serieuze issues. Ik schijn altijd zulke mannen aan te trekken, straal ik dat uit?

  Ik heb als werkende moeder best een druk bestaan, dus vervelen hoef ik me niet.
  Ik ben best open, direct, zelfstandig en qua uiterlijk mag ik ook niet klagen.
  Mijn prins heb ik tot heden nog steeds niet gevonden en ben zeker al 7 jaar single.
  Na zo’n lange vrijgezellen bestaan sta ik er zeker wel weer voor open.

  Jij misschien nog tips and trucs?

  1. Hoi Diane,

   nee, je straalt niet vanzelf uit dat je mannen aantrekt die op zoek zijn naar seks of serieuze issues. Jij komt in aanraking met die mannen en die mannen met jou. En dan blijkt het later niet echt te klikken. Maar ze bestaan wel waarmee het wel klikt. Die mannen zijn zich bewust dat een vrouw ook een persoon is die aandacht en begrip mag hebben. Zelf ben ik ook een man maar op dit moment beeld ik mijzelf in dat ik geen tijd zou hebben om iemand anders de aandacht en tijd te geven die ze verdient. Ik doe mijn uiterste best dmv. een studie om een goedbetaalde baan te vinden met voldoende vrije tijd om in de toekomst wel tijd te hebben voor iemand. Ik ben ook al zelf jaren op zoek en realiseer me dat het misschien nog wel lang zal kunnen gaan duren. Maar misschien kom ik spontaan iemand tegen die ook mijn pad begrijpt en wilt wachten op de tijd die hopelijk gaat komen.
   Misschien ben jij degene wel 😉
   gr. John

 • Een leuk voorvalletje gehad deze week, misschien niet echt aansluitend hier op het bovenstaand onderwerp maar wel leuk om het te melden.

  Ik draag voor mn werk een uniform. Vorige week zat ik op een luchthaven in nederland. Ik moest ergens in een restaurant lang aanschuiven aan de kassa. Opeens riep een jonge meid (zeker 20 jaar jonger) die daar werkte tegen me : “he jij hebt een mooi uniform aan, kom maar hier, ik help je wel verder”. Ik bloosde en bedankte haar voor het compliment. Er zijn wel geen telefoonnummers of andere uitgewisseld maar het maakte mijn dag echt wel goed.

  Mocht zij hier op deze site ook surfen en mss mijn verhaal herkennen:” Bedankt, voor je compliment. Jij maakte mn dag goed en gaf me het gevoel dat ook vrouwen ook nog naar me kijken.”

  😉

 • Hallo. Ik ben al 4jaar alleenstaande mama. En soms ben en ik eenzaam en heb ik nood aan een goed gesprek, ik zou terug gelukkig zijn met iemand. Maar dat is toch zo moeilijk al die datingsites, er zijn toch daar die alleen maar erop zitten voor de sex.

  1. Dag Katrien, geheel herkenbaar hoor. Daar stuit ik helaas ook op. Echter heb ik ook geleerd dat je eerst content moet zijn met jezelf/alleen, want een relatie maakt je niet per definitie gelukkiger. Ik ben nu ook al paar jaar alleenstaande moeder en dacht altijd dat een partner mij
   gelukkig kon maken. Na twee keer een korte relatie merkte ik juist dat ik hartstikke onveilig gehecht was.
   Ik probeer nu wat meer te genieten en mezelf te ontdekken en er niet obsessief ermee bezig te zijn.
   Ik moet zeggen dat dit een onwijs fijn gevoel geeft.

   Nou moet ik zeggen dat online daten ook niet mijn voorkeur heeft vanwege dat de merendeel op seks belust is. Ik probeer wat meer (Single) activiteiten te ondernemen. Het lijkt mij iig leuk om met jouw in contact te komen. Misschien kunnen we als alleenstaande mama’s samen op pad?

   Groetjes

 • Het is een feit dat Nederlandse vrouwen gewoon gevoelloos en kil zijn geworden. Ook al doe je je best dan nog zullen zij altijd en zonder uitzondering arrogant reageren, dit omdat zij niet anders meer kunnen. Zij hebben immers al een relatie met hun smartphone en hun vriendinnen of erger nog, hun enorme schulden die zij uit arrogantie zonder enig voorbehoud zijn aangegaan. Het heeft dus voor een nette beschaafde man geen enkele zin meer om zo een ding zonder gevoelens te proberen te benaderen. In de bijbel staat iets over een eindtijd, over liefde die zal bekoelen en als ik zo naar de reacties van vrouwen kijk, zitten zij in ieder geval al wel in deze eindtijd. (althans de nederlandse vrouw, want iedere keer als je met een buitenlandse vrouw praat, ongeacht waar ze vandaan komt, dan is ze aardig en fatsoenlijk en dat is iets dat je aan geen enkele nederlandse vrouw meer kunt uitleggen of van verwachten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *