Hoe snel kun je vrouwen versieren? Tijdens een vakantie heb ik deze video voor jou opgenomen. Geluidskwaliteit is niet optimaal, maar ik geef wel duidelijk antwoord op de vraag wat betreft de snelheid van vrouwen versieren…

 

Klik op de ‘Vind ik leuk’ knop, vind ik leuk!

Snelheid van het vrouwen versieren bepaalt door…

Voor een groot deel bepaalt je handigheid in het doorlopen van de 4 stadia van het Veroverproces de snelheid. Zie mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Hoe vlot ben jij in het vrouwen versieren? Kost het je veel afspraakjes of gaat het Veroveren vliegensvlug? Plaats nu je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Vrouwen versieren door ze te negeren? (4)
  Is het verstandig om vrouwen te negeren? Is het een handige techniek voor het vrouwen versieren? Is dat het goed bewaarde verleidingsgeheim van Victor Verlon? Blijf lezen, je ontdekt nu wat je moet weten over het negeren van […]
 • Vrouwen versieren in de supermarkt (32)
  Je kunt overal vrouwen versieren, in de supermarkt geen uitzondering! Het is een van mijn favoriete plekken om bijna dagelijks te flirten met vrouwen. Zowel met klanten als caissières. Flirten en versieren is leuk, het maakt […]
 • Hoe een Vrouw in Bed Krijgen (4 Tips) (17)
  Zin in seks? Maar een vrouw in bed krijgen, je weet niet hoe je dat voor elkaar kunt boksen? In dit artikel met een korte, krachtige video geef ik 4 praktische tips. Op mijn mannenblog mogen dit soort tips niet ontbreken […]
 • Beter leren vrouwen versieren (deel 1) (32)
  Om beter te leren vrouwen versieren, lijkt het noodzakelijk om een arsenaal aan versiertrucs te verzamelen. Je wilt alle handige flirt-technieken en snelle verleidings-methodes tot je beschikking hebben. En natuurlijk wil je […]
Snel vrouwen versieren?
Trefwoorden:     

46 reacties op “Snel vrouwen versieren?

 • Bij me zou het eerder lang duren, dan spreek ik pas over een paar weken in beslag nemen.
  Goed dat je vermeld van de doorlopen stadia’s. Ik zal mijn kennis eens weer moeten opfrissen van de ecoachsysteem, dat zit nogal ver in mijn geheugen, logisch als je enkel op zelfvertrouwen en natuurlijke aantrekkingskracht staat te trainen.

  Wat ik ondertussen wel ervaren heb, is dat sommige vrouwen helemaal niet kunnen lachen met je flauwe grapjes of in mijn geval droge humor. dat is juist een zoektocht die je moet ontdekken, vind ze het wel fijn om mijn flauwe grapjes te lachen, gevoel voor humor. Als ze dat mist, ook al mag ze zeer mooi zijn dan haak ik zelf af. Het is een kwestie van filteren zoals je zelf aangaf in de ecoachsysteem.

  Nu na 5 jaar hier allemaal gevolg te hebben, begint het me wel te lukken om tot bepaalde stadia te bekomen. Voor de een gaat het zeer snel, voor de andere heel traag. Ik ben van de trage soort, ook al pik ik zaken heel snel op, het is een kunst om ze traag aan te leren om er veel uit te kunnen halen. Kant en klare oplossingen zijn er niet, dan maar de trage en effectieve aanpak.

  1. @ Andy,

   Je boekt vooruitgang, stap voor stap. Mooi! 😀

   Wat betreft vrouwen versieren, je denkt dus dat het versieren je meerdere weken kost. Wat is, denk jij, de voornaamste reden dat het meerdere weken duurt? Hoe stel je je dat precies voor?

 • Eigenlijk ben ik best wel vlot geworden met vrouwen, maar mijn valkuil is de vriendschapszone. Blijkbaar voor sommige vrouwen te leuk om te laten staan, maar ook te passief om een relatie mee aan te gaan. Een andere man is er snel mee weg.

  Tijd is niet belangrijk ?

  Hoor je niet voldoende snel te handelen om de vriendschapszone te vermijden ? Dat tijd niet echt belangrijk is, is natuurlijk een leuke gedachte en de meeste dingen die leuk zijn zijn goed voor het veroveren ! 😉

  Maar regelmatig worstel ik met de vriendschapszone, hoe waardevol de ontstane vriendschappen ook worden. Ik neem al vrij veel maatregelen, maar alle tips om de vriendschapszone te vermijden blijven welkom !

  1. @ Ruben,

   Op het moment ben ik aan het kauwen op je vorige reactie over de ethiek van Veroveren en seks. Grote kans dat dit voor jou de sleutel is… In een woord: je eigen seksualiteit en die van de vrouw(en).

   Je hoort nog van me 🙂

   En vrouwen versieren moet natuurlijk niet te langzaam gaan. Traagheid gaat ten koste van het spanningsveld die hoort bij de Verovering…

 • Ruben, ik herken me in je reactie.

  Zelf heb ik ook geen problemen meer om vlotte babbels met vrouwen te hebben. Toch niet als ik ze leer kennen in context van een vereniging, groepsactiviteit.
  Op andere momenten, zonder aanknopingspunten, op een vrouw afstappen is toch nog moeilijker.
  Maar dit ben ik ook ah trainen op salsa-avonden en ik merk dat dit het zelfvertrouwen wel een boost geeft.
  De stap om dan een nummer te vragen, of in te schatten of zij interesse heeft, die moet ik nog maken.

  Maar die vriendschapszone, daar bots ik ook nog steeds tegen.
  Vrouwen vinden me dikwijls tof maar ze missen aantrekkingskracht bij mij.
  Ik ken nu recent een ‘player’ en ik zie hoe hij die aantrekkingskracht opwekt bij vrouw na vrouw.
  Maar daar houdt het dan ook bij op omdat het een spel is dat voor hem stopt als de vrouw gevoelens voor hem heeft gekregen. Maar hij beheerst het spelletje van aantrekken en afstoten enorm goed en straalt zelfvertrouwen uit.

  1. @ Reizer,

   Salsa-avonden en het volgen van danslessen zijn uitstekend! Dat adviseer ik al mijn cursisten. 🙂

   Zonder aanknopingspunten een vrouw aanspreken? Creëer zelf de aanknopingspunten. Uiteindelijk gaat het niet om het aanknopingspunt maar om je intentie…

   Op zich is het goed om te zien hoe ‘een player’ het aanpakt. Wat je mooi vindt, laat het je inspireren. Wat je afkeurt, laat dat vooral links liggen. Zo vind je eigen stijl om een prachtig liefdesleven te creëren.

   Bedankt voor jullie reacties!

 • @ andy

  hoe snel je een vrouw kan versieren??? met een beetje geluk in 10 minuten, maar soms 4 dagen.
  alles wat langer duurt raakt langzaam in de vriendschapzone is mijn ervaring.

 • Bij mij gemiddeld een week: van elkaar ontmoeten tot kussen en meer. Hangt ervan af met wat voor type vrouw je afspreekt en hoeveel dates jullie kunnen maken. Het moeilykste deel blijft nog steeds het aanspreken van een vrouw. Hoe vaak ik het ook doe, het blyft stressen en zenuwen opwekken.

 • Hallo Victor.
  Is het mogelijk om de stem zonder echo te laten horen. Ik vind het nogal storend. In een gesproken cursus van jou hoor ik geen echo. met. vr. gr

  1. @ Kees,

   Bedankt voor je feedback!

   Helaas is het me (nog) niet gelukt om de galm uit de opname te krijgen. Een vriend gaf aan dat het juist wel mooi was.

   Hopelijk kun je me wel goed verstaan? Zo niet, klik op de CC voor ondertiteling 🙂

 • Victor,
  Die vraag dat je stelt, ik hou er me niet mee bezig, ik stel het ook voor mijn eigen niet voor. Ik zie wel wat ervan komt anders ga ik toch te hard van stapel lopen. Gaat ze mee in mijn verovering dan is dat mooi meegenomen, gaat ze niet mee, wel geen probleem, genoeg vis in de zee.

  Waarom dat het meerdere weken duurt? euhm, ik plan de afspraakjes op weekenden, dat past veel beter. Dan moet ik ook nog zien, kan zij wel, ja of nee en dan kruipt er ook veel tijd tussen zodat het heel lang duurt. Het gevaar bestaat er dan ook dat er vriendschapzone vormt.

  Je zei van de 4 stadia, ik hoop dat je op jouw blauwdruk bedoelde, want ik heb het nog eens herlezen, niet dat ik weer wat wijzer uitkwam. Waar ik momenteel mee vastzit is dat ik niet verder geraak na de eerste afspraak. Dat zal ik nog wel nog een tijdje eraan vastzitten. Momenteel doe ik nietsmeer voor vrouwverovering en alles wat errond draait. Ik ben vastgedraait en dat nog een aantal weken duren voor ik er weer uit kom. Voor u lijkt veroveren zo gemakkelijk, terwijl het alles behalve gemakkelijk is.

  @ mick,
  Ik ben er totaal niet handig in, ik probeer het wel en ik zie erwel vanwat ervan komt, ik heb zeer weinig ervaring en ik weet zelf, met weinig ervaren zal je toch ergens vastgeraken. Zoals in een andere blogberichten had gezet: ik ben enkel sociaal als het moet, meestal ben ik totaal niet sociaal.

  1. @ Andy,

   Ja, het Veroverproces is afgebeeld in de blauwdruk. Maar zie ook de uitleg over het proces op de vorige pagina van het E-coachsysteem.

   Gaat ze mee in mijn verovering dan is dat mooi meegenomen, gaat ze niet mee, wel geen probleem, genoeg vis in de zee.

   Prachtig! Dat is de basis van ‘de visser’ 🙂

   Alleen in het weekend afspraakjes plannen raad ik af. Wat houdt je tegen om door de weeks af te spreken?

   Want… door de weeks afspreken maakt het minder snel ‘een date’ en kun je elkaar wat vaker zien. Ook wordt het gemakkelijker om een tweede afspraakje te regelen.

 • Victor,

  Nu heb ik wel vakantie, eenmaal dat de school weer begint, dan heb ik lange dagen te doen op school.
  Ik ben van smorgensvroeg al weg(5u30 weg) en ik kom dan weer savonds laat( 20u) weer thuis. Dan heb ik geen tijd om andere zaken te doen buiten schoolzaken. Weekend is dan ideaal voor me. Ook al hangt het af van de dame zelf, sommige dames hebben dan weer geen tijd, andere dan weer wel maar dan heb ik geen tijd. Het enige wat ik doe als ik op een trein moet wachten is wel flirten.

  Ik gebruikte de “visser” omdat het duidelijk is om te verstaan anders verwoord ik het zo moeilijk. Of zoals in mijne sector, der is staal genoeg, zolang de voorraad strekt.

 • Victor,

  Nu het vervolg op mijn voorgaande reactie, die was namelijk niet compleet.
  Ik had nog andere vragen maar ze schoten niet direct binnen.
  Mijn vraag is nu : Wil jij een video of een blogbericht maken over lichamelijk contact.
  De vierde stap of stadia die je beschrijft vanuit de ecoachsysteem, ik ben er meer en meer op aan het letten.
  Mijn andere vraag is : wat is nonchalant aanraken en hoe gaat dit in zijn werk? Wat mag er wel, wat mag er niet? Welke momenten kan je een nonchalante doen zonder dat het als een aanranding word beschouwd?
  Ik zit vooral met de laatste stadia in de knoop, ik weet niet wat ik moet doen.

  Dit bepaalde voor me ook al een groot deel voor de veroveringssnelheid. Ik was of ben telkens bang als ik een vrouw zou aanraken of ik ze pijn deed. Het is ergens een schrik die ik op heb gedaan en dat knaagt nogal. Ik heb ook nog een andere vraag, over de twee producten de natuurlijke aantrekkingskracht en de zelfvertrouwen met vrouwen. Zit er nu ergens een verschil in die relax oefeningen, ik merk op dat het praktisch min of meer dezelfde uitwerking hebben of vergis ik me daadwerkelijk in?

  1. @ Andy,

   Ik breng nog een video uit over het onderwerp aanraking.

   Belangrijkste: een video over aanraking geeft je niet de noodzakelijke ervaring (beleving). Dus wacht niet op de video, experimenteer en ontdek!

   En hoe kom je erbij dat je een vrouw pijn doet door haar aan te raken? Goed om daar eens over na te denken. Vermoedelijk is het niet-weten niet zozeer een punt voor jou, maar een blokkade.

   Wat betreft de relax-oefeningen, ze zitten in dezelfde serie, ze lopen in elkaar over. En allemaal zijn ze gebaseerd op ontspanning en het stimuleren van ontspanning. Logisch dat je de overeenkomsten ziet.

   Toch hebben ze elk een ander doel, een andere intentie. De een met als doe om je zelfvertrouwen te vergroten, de ander voor (o.a.) het verwijderen van aantrekkingskracht-blokades.

   Blijf vooral de (nieuwe) relax-oefeningen herhalen. Beter en beter…

 • Helaas heb ik nog geen vrouw weten te versieren. Dat aanknopingspunt is nog al een hindernis voor me. Zonder denk ik eigenlijk beter niet een vrouw te kunnen aanspreken. Er moet wat bijzonders gebeuren en ik moet dan toevallig naast een vrouw staan die ik er wel leuk uit vind zien. Anders geen reden.
  Verder gooi ik het inderdaad ook op, ga op salsa dansen of een kookcursus. Opzich geen slecht plan gezien ik niet kan dansen en mijn kookkunsten van het niveau in-leven-houden zijn.
  Ik zie er alleen wel tegenop want dansles is gewoonweg niet mijn ding.

  Maar als ik een uurtje of twee gewoon even in de stad rondloop zie ik zo wel 4-7 erg mooie meiden.
  Ik kan dus op een atletiekclub gaan zitten, of dagelijks in musea rondhangen. Maar waarom zou ik hun niet gewoon kunnen aanspreken?

  Ik heb afgelopen maanden nogal de fout gemaakt om vrouwen wat beter te leren kennen door mee te lezen op een vrouwen forum en op datingsites te gaan zitten. Van het forum heb ik namelijk de boodschap goed meegekregen dat je vrouwen absoluut met rust moet laten op straat/winkel/supermarkt/fitness.
  En van de datingsites heb ik meegekregen dat vrouwen je compleet insignificant vinden en dat ze keuze uit duizenden mannen hebben.

  Ik ga deze hopelijk foutieve theorie uit mijn hoofd proberen te halen en gewoon vrouwen aanspreken die me leuk lijken.

  Ps, Ik vind de korte filmpjes geweldig, erg leuk gedaan Victor.

  1. @ Arnan,

   Bedankt! Ik blijf meer video’s maken…

   Dus er moet ‘een reden’ zijn om een aantrekkelijke vrouw aan te spreken? Is ‘aantrekkelijk’ niet al voldoende als reden? Mag dat geen aanleiding zijn om haar aan te spreken? (Al hoef je dat niet te verbaliseren, uiteraard.)

   Ik heb afgelopen maanden nogal de fout gemaakt om vrouwen wat beter te leren kennen door mee te lezen op een vrouwen forum en op datingsites te gaan zitten.

   LOL!

   Nee, laat je vooral niet misleiden door wat vrouwen online zeggen. Als eerste, niet alle vrouwen zijn het met elkaar eens. Ook zitten ze nog wel eens gevangen in de kooi van het dubbele moraal. (Plus nog meer redenen waarom vrouwen niet zo gemakkelijk open kaart spelen.)

   Je zult zien dat er een overvloed aan aantrekkelijke vrouwen is die graag door jou worden aangesproken. En… die niet moeilijk doen over het feit dat jij een man bent. Integendeel zelfs 😀

 • Victor,

  Ik weet natuurlijk wel dat de video niet het van het zal zijn voor de ervaring, het gaat om wat je doet, wat mag en wat niet mag. Ik ben bang om te experimenteren erover, ik heb altijd dat gevoel van ja, die wil ik echt geen zeer doen met aan te raken. Hoe ik erbij kom, wel slechte ervaringen mee. Ik pakte of raakte dan de verkeerde delen aan, en wat de verkeerde delen waren, wel antwoorden ze er niet op. Ik kreeg daardoor geen feedback. Ik durf geen vrouw aan te raken, dat is juist het probleem, ook al ben ik een vrouwenzot, het niet weten is voor me een blokkade. Sommige hadden het niet graag dat ze aanraakte, dan beginne ze te gillen , te schreeuwen of te roepen tegen u. Op den duur weet ik het zelf nietmeer voor dit belangrijk punt. Zonder kennis over hoe je nonchalante aanrakingen, kan ik weer helemaal opnieuw beginnen met een volgende verovering. Ge weet dat het dik erin zit om een dame voor je hebben maar dan gaat er iets verkeerd en dan mag je opnieuw gaan beginnen. Ik begin het beu te worden, telkens opnieuw een andere dame gaan uitspotten/aanspreken/flirten om voor een eventuele relatie mee te beginnen waarme het wel lukt.

  Soms denk ik voor mijn eigen, waarom doe ik nog moeite met de vrouwvriendelijke manier, terwijl de vrouwonvriendelijke manier veel sneller gaat maar dan gaat je image helemaal kapot. Dan vraag ik voor mijn eigen: Hoeveel moeite moet ik er nog insteken vooraleer het allemaal lukt? Stilletjes aan geraakt mijn bereidwilligheid, spontaniteit en energie ervoor op. Op den duur denk ik, waarom is dit allemaal zo moeilijk, het enige hoofdzaak dat ik wil is affectie en intimiteit met een knappe verschijning.

  Wat betreft de beide programma’s, ik switch ze nu. De ene moment de zelfvertrouwen , de andere moment de natuurlijke aantrekkingskracht. Dat begint wel te werken denk, ik word toch al gespot door meer dames dan voorheen. Die werpen dan een blik naar me, oogcontact , een glimlach, een nonverbale gebaar, etc.

  1. @ Andy,

   Over het algemeen zijn dit de veilige gebieden waar je een vrouw kunt aanraken:

   Haar bovenarmen, haar schouders (niet dicht bij haar nek) en haar bovenrug.

   Ja, hier ga ik ook een video over maken. Beloofd! (Even kijken wanneer; timing.)

   Ga voor jezelf hoe dat exact ging, dat de vrouw ging schreeuwen toen je haar aanraakte.

   Het kan zijn dat het een uitzonderingssituatie was; sommige vrouwen houden er echt niet van. Intimiteitsproblemen.

   Maar het kan ook zijn dat je te snel ging en bedreigend overkwam.

   Je zei:

   terwijl de vrouwonvriendelijke manier veel sneller gaat maar dan gaat je image helemaal kapot.

   Wat bedoel je eigenlijk met ‘vrouwonvriendelijke manier’?

   En je zei:

   Hoeveel moeite moet ik er nog insteken vooraleer het allemaal lukt?

   Wat bedoel je met ‘lukken’?

   Je opmerking zie ik als een signaal. De vrouw is geen cola-automaat waarbij je met de juiste druk op de knop het blikje krijgt. Het flirten en versieren op deze manier benaderen maakt dat vrouwen op een gegeven moment afhaken. Ze zijn een mens van vlees en bloed, net als jij.

   Je gaf aan:

   het enige hoofdzaak dat ik wil is affectie en intimiteit met een knappe verschijning.

   Alleen wat wil de vrouw, denk jij?

   Dit is geen eenvoudige vraag… ik zet je hopelijk aan het denken.

   Goed bezig met de Aantrekkingskracht-programma’s! Niet opgeven, blijf stapje voor stapje verder gaan. De beloning is om te beginnen het bewandelen van jouw pad…

 • Vrouwonvriendelijke manier is juist het tegenovergestelde wat jij allemaal promoot. Je schaad wel de vrouw zelf zowel mentaal als lichamelijk. Soms heb ik van die ideeen, omdat ik er zelf er niet uitgeraak.

  Met lukken zie ik als slagen, in die context van met succes geslaagd zijn, en dat is er niet bij me.

  Die laatste is wel een taaie te beantwoord, over die zaken denk ik nooit na. Waarom zou ik me bezighouden met achtergrondvragen, dat intresseert me niet? Gij kunt nu eens vragen stellen, waar ik totaal niet eens dacht of wil aan denken.

  Ik denk dat ik nu in een fase gekomen ben van: “wat ga ik hiermee doen met mijn eigen liefdesleven?”
  Ik ben meer en meer geneigd om alles op te geven, echt, jouw systeem voor vrouwen te veroveren werkt bij me niet.oftewel maak ik de fout oftewel is er net iemand anders meegaan lopen, ik ben dat beu, meer dan beu dat er een andere kerel me voor was. Begin, was ik nog met ene bezig, toen plots te horen kreeg, ja srry maar ik verkeer nu, toen kreeg ik het volledig, mentaal ging upsidedown. Ik zoveel zeggen maar als ik geen bevestiging kan zetten op watheen ik zeg, Dan heb ik weer eens gefaald zeg maar, ook al heb zoveel marge om te vergeten. Deze moderne tijd maakt het juist moeilijker om iemand te vinden, ook al zijn we met zijn 7 miljard, het vergemakkelijkt er niet op, integendeel. Oftewel is het dit, oftewel is het dat, oftewel nog iets anders. Op den vraag je uw eigen af, is dit hier nog allemaal waard om door te gaan. Ik weet ondertussen dat jij geen droomkasteel verkoopt, maar dat zeg jij victor, natuurlijk verkoop je ook droomkasteel enkel je zegt het anders. Ik merk enkel 1 zaak op, dat is dat je extreem geluk moet hebben om resultaat te hebben.

  Succes met vrouwen is niet voor me weggelegd, toen ik het besefte deed dat pijn mentaal. Ik slaag er niet in, ook al is het mijn denkkader, er is enkel succes hebben of je faalt, jekan ze niet beide hebben.

  1. Je zei:

   Vrouwonvriendelijke manier is juist het tegenovergestelde wat jij allemaal promoot. Je schaad wel de vrouw zelf zowel mentaal als lichamelijk. Soms heb ik van die ideeen, omdat ik er zelf er niet uitgeraak.

   Mentaliteit van de VrouwVeroveraar, een man die het Overvloed-concept toepast: als ik vrouwen pijn en kwaad moet doen voor seks of een relatie, dan blijf ik liever vrijgezel.

   Ik krijg steeds meer de indruk dat de enige reden waarom je niet vrouwonvriendelijke wilt zijn, is omdat het ten koste gaat van je image. Eigen belang.

   Alleen maar aan je eigen belang denken brengt je geen vrouw. Begrijp je hoe dat komt?

   Die laatste is wel een taaie te beantwoord, over die zaken denk ik nooit na. Waarom zou ik me bezighouden met achtergrondvragen, dat interesseert me niet? Gij kunt nu eens vragen stellen, waar ik totaal niet eens dacht of wil aan denken.

   Ik stel soms pittige vragen om je aan het denken te zetten. Waarom? Omdat het belangrijk is voor je ontwikkeling als man. En dus ook voor het flirten en versieren. Zeker geen bijzaak of ‘achtergrond’.

   Het doet je liefdesleven geen goed als je niet verder wilt kijken dan je neus lang is.

   Over dat de vrouwen telkens voor je neus weggekaapt worden ga ik nu een video over maken. De video over aanraking volgt een ander keer (was al bijna klaar).

   Ik weet ondertussen dat jij geen droomkasteel verkoopt, maar dat zeg jij victor, natuurlijk verkoop je ook droomkasteel enkel je zegt het anders.

   Nee hoor, geen droomkasteel. Uiteraard is het wel noodzakelijk om je huidige mentaliteit te veranderen. ‘Niets gaat vanzelf, behalve naar beneden vallen’ (E-cursus VrouwVeroveren).

   En verder kan niemand 100% zekerheid bieden over wat dan ook. Omdat het leven geen 100% zekerheid geeft. That’s life.

   Ik slaag er niet in, ook al is het mijn denkkader, er is enkel succes hebben of je faalt, jekan ze niet beide hebben.

   – Je kunt succesvol zijn in ‘falen’. Beide dus.
   – Je vooruitgang is een succes op zich, maar je bent je er nauwelijks tot helemaal niet bewust van. Je blijft in de beleving ‘falen’ hangen. Dat werkt remmend op verdere verandering.
   – Er is een groot grijs gebied tussen ‘falen’ en ‘succes hebben’. Het pad…
   – Als je succes koppelt aan seks of het Veroveren van een vrouw, stel je in wezen een faal-doel. Stop daarmee, stel een ander doel.
   – Uiteindelijk bereik je succes door actie te ondernemen. Met de intentie om je (levens)situatie zoveel mogelijk te verbeteren. Zelfs al lukt het (nog) niet of weinig.

   En je mag het opgeven met vrouwen versieren Andy. Jouw vrijheid. Ik wens je hoe dan ook veel geluk en blijdschap.

 • Hey andy

  ik las net je reactie. Best wel pittig, maar zit een deels waarheid in. Ik geloof ook niet in vaste methoden. Ik heb ook altijd de pech gehad dat zij: al iemand had, de gevoelens niet wederzijds waren, dat ik enkel een ‘goede’ vriend was, dat zij mij niet wou omdat ze enkel seks wou ipv een relatie enz. Er was ALTIJD IETS waardoor ik uit de boot viel. En je kan dat blijven analyseren maar volgende keer is het weer iets anders. En soms vraag je idd af of er iets met je scheelt. Waar ik altijd van gruw (en zelfs kwaad van kan worden) is als ik er over praat met vrouwen over dit onderwerp is de reactie altijd: “een vrouw wil dit, wil dat, jullie mannen zijn zooo blind, je moest ons vrouwen es horen praten in de kleedkamer” enz. Ik heb soms ook de neiging om te denken, als vrouwen zo denken, waarom nemen jullie niet eens het initiatief??? Een vrouw heeft het gemakkelijk: gewoon afwachten tot de man toehapt om hem uiteindelijk af te wijzen of niet. Ik was gisteren nog aant praten met een vrouw. Die beweerde dat veel vrouwen ongelukkig zijn, seks willen of een nieuwe man willen, maar wij mannen zouden dit niet zien. Ok goed, dat zij eens het voortouw nemen en mij komen versieren, want ik weet het ook niet meer. Ik begrijp jou juist heel goed Andy. Weet je, ik denk er zelfs niet meer over na. En als je dat vaak meemaakt word je bitter en koud. Ik wens je toch veel sterkte toe.

 • Hoe ik het draai of keer met mijn liefdesleven, daar zat trouwens nooit iets deftig in.
  Hoewel ik probeerde eraan te verbeteren, tleverde op einde toch niets op, geen resultaat.
  Geen resultaat , den deze hier niet blij. Wat betreft de pittige vragen, die boeien me niet, voor me heeft dat geen nut om erbij stil te staan, hoe meer stil ik erbij sta, hoe meer het besef dat je toch nergens staat.
  Ik ben zo, ik kijk nooit langer dan mijn neus lang is, ja dat heet egoistisch zijn(survival of the fittest). Ik ben dat heel mijn leven lang zo en dat zal niet veranderen, voor me staat dat gelijk aan “zet jezelf op nummer 1”. Een advies van jou in de ecoachsysteem.

  Mijn huidige mentaliteit? Euhm? Die staat goed nu, mij een zorg dat jij dat ik mijn mentaliteit moet verbeteren.
  Nee, je kunt niet succesvol falen, dat is een illusie dat je erop plakt, das geloven van ja ik heb het goed gedaan terwijl dat je niet eens lukt, dat is zelf voor je eigen een illusie plakken. Zoals ik eerder zei, je hebt succes en je hebt falen, als het niet lukt is het een faal, als het wel werkt is het een succes. Mijn denkkader zal niet veranderen.

  Voor de rest om er nog toe te voegen, ik was niet eens aantrekkelijk voor dames, ik ben de schrik voor vele dames en dat merk ik op maar doe ik er iets aan, wel ja en nee. Ja, ik heb een tijdje geprobeerd om dat te veranderen, na 5j te proberen, wat bracht het op me ondanks de verandering, dat ik evenver stond.
  Dames hebben altijd schrik van me , vroeger als klein kind, nu als grote volwassen persoon. Nu ben ik door de jaren dat ik gevechtsport doe, ben ik wel een keiharde persoon geworden, een echte man. Ik veer terug tegen dat watjes gedoe ( de metroseksuele man, laat me lachen, straks zie je nog alle mannen naar een schoonheidssalon gaan, yeah right). Ik beschrijf mijn eigen als de retroseksueel, als je een voorbeeld moest hebben Indiana Jones. Ik ben zo opgevoed en door mijn sport ben ik ook nog sleeptouw door de echte kerels mee opgevoed. Ja, ik ben een macho, ik heb daar geen problemen mee.

  Met al mijne uitleg hier, geef ik op om “een fantastisch liefdesleven te hebben zoals victor zo graag wxil promoot”. Voor me is het niet weggelegd, ik ben een wilde beest, ook al kan ik heel goed aanpassen aan de situaties, de reden waarom ik dit volgde was om de babes aan te trekken, wat duidelijk niet het geval was. Hoe je draait of keert, je moet heel veel geluk hebben om een zeer knappe dame te veroveren en ook nog te behouden, dan heb je wat degelijk geluk nodig om een normaal dame te versieren en een beetje geluk om iets minder mooie dame te veroveren. Aangezien dat ik enkel uit ben op sportieve zeer knappe dames, kan ik het best vergeten.

  Bij deze sluit ik dit hoofdstuk hier af. Een cursist die wanhopig eraan begon en uiteindelijk na een lange lijdensweg er steeds niet geraakte. Voor andere cursisten zal de weg wel openstaan. Ik zou zeggen : Wat je zelf doet, doe je meestal beter.

  1. @ Andy,

   Je weigert je denkkader werkelijk te veranderen waardoor je jezelf vreselijk beperkt op liefdesvlak. Logisch dat je vast blijft zitten. En misschien is dat maar goed ook, want ik merk meerdere punten op in reactie(s) waar vrouwen niet blij van worden.

   Al is het zonder vrouwen, ik wens je toch veel levensgeluk toe.

 • Hi,

  Hier misschien een vraag die wel betrekking heeft op het onderwerp, maar niet direct verwant is aan het artikel:
  Ik heb wel eens meegemaakt, bijvoorbeeld op school of op werk, dat als er vrouwen bij waren dat ze een gesprek begonnen of in gesprek waren over mannen die ze knap vinden. Hoe kun je hier het best op reageren, ten behoeve van een verovering?

  1. @ Rik,

   Wanneer vrouwen over knappe mannen praten, zijn dat op zich positieve associaties. Je hoeft niet per se te reageren, maar het helpt om een beetje door te vragen zodat de positieve gevoelens aan jou gekoppeld worden. 😀

 • hoi

  Ik kwam op deze site es terecht en las heel wat interessante tips en reacties. Ik zou eens mijn ervaringen willen delen:

  1) Alles begint bij innerlijke rust en tevredenheid. Als je geen innerlijke rust kent, geef je meestal een heel onzeker en onrustig gevoel bij vrouwen. Vrouwen ruiken dit enorm goed. Een vrouw is graag bij een man die haar een gevoel van rust geeft. Heb je geen innerlijke rust, zoek eerst waar de oorzaak ligt en doe er wat aan.

  2) Wees bewust dat een vrouw een man heel anders bekijkt dan wij naar vrouwen kijken. Nee ik kan dit niet uitleggen, niemand kan dit, maar wees “BEWUST” dat dit nu éénmaal zo is en accepteer dit. Zo maak je het een pak gemakkelijker.

  3) Als je een compliment maakt, doe dit bescheiden. Ik had onlangs een collega van me die constant een mooie meid complimenten gaf (over the top zeg maar), MAAR, de vrouw is kwestie voelde zich na een tijd heel ongemakkelijk en werd zelfs onzeker. Hoe dit komt, geen idee, maar ik heb geleerd om niet te overdrijven. Je moet eigenlijk met een mooie vrouw kunnen praten zoals je met een minder mooie zou praten dus maw, je moet door haar pakket kunnen kijken. Haar uiterlijk met een speldenprik kunnen doorprikken, en zo zie je dikwijls een heel andere vrouw. Je ziet dan dikwijls een persoon die net heel onzeker zou kunnen zijn, die andere kwaliteiten/mindere punten verbergt.. Knappe vrouwen zijn dikwijls heeeeeeeeel onzeker maar weten dit goed te verbergen.

  4) Wat mij enorm opvalt bij veel mannen, bij het zien van een mooie vrouw, wordt zij ALLES (de Griekse Godin op een sokkel) en wordt de wereld vergeten. Als zij niet wil, dan stort de wereld in alsof die ENE mooie vrouw het verschil zou hebben uitgemaakt. Ik zie nooit naar een mooie vrouw als die ENE, zij is voor mij enkel die ene knappe vrouw waar er miljoenen van zijn (en ik bedoel dit niet denigrerend). Dat is een heel belangrijk wezenlijk verschil!!!!!! Stel dat je die met die ENE knappe vrouw een relatie hebt en 2 weken later blijkt het een saaie peut te zijn, wat dan???? Wat ga je nu doen? “O my god, de enigste knappe is niet knap meer, dus de wereld zal vergaan”, dit is het devies dat ik zou moeten volgen als ik andere mannen aanhoor (sarcastisch).

  5) Geef haar vrijheid. Mijn principe is altijd in relaties met collegas, vrienden, familie en dus ook vrouwen: geef hen vrijheid om te kiezen en respecteer die keuze zonder wrok. Ikzelf heb ook graag de vrijheid om te kiezen en dat mn keuze wordt gerespecteerd. Alles is leuker als het ongedwongen gebeurt.
  6) Mijn gevoel is dat vrouwen houden van zelfstandige mannen. Dus mannen/jongens die nog thuis wonen bij man en pa, ga alleen wonen!! Doe je was zelf, kook zelf, maak zelf de boel mooi enz. Vrouwen houden daarvan en bovendien kan je met hen es praten over een afwasmachine ipv het aantal sit ups dat je kan. Je kan hen eens bv tips vragen (kan een zelfs een ijsbreker zijn 😉 ). Geloof het of niet, maar je word een pak minder saai bevonden.

  7) Als je schrik hebt om met mooie vrouwen te praten, ga eens naar de kapper (of andere plaats)waar mooie meiden je bedienen. Zo kan je met hen eens praten en zien/ontdekken dat er achter die mooie façades een persoon van vlees en bloed, met andere woorden: een persoon en GEEN GODIN. Kan echt heel leuk en verhelderend zijn.

  8) Maak tijd voor fun maar ook voor serieuze gesprekken en vooral: LUISTER!!!!!

  9) Creëer een ‘backbone’. Als het mis gaat, ander en beter. Vrouwen houden niet van mannen die zich constant laten gaan.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  1. @ Danny,

   Bedankt voor je prachtige en lange reactie! Hoop dat andere mannen ook durven te reageren op je reactie.

   5) Geef haar vrijheid.

   Dit voelt voor veel mannen contraproductief. Ze willen vasthouden, gevangen houden, jagen. Dat maakt dat vrouwen zich moeilijk geven.

   Juist een meer relaxte opstelling gecombineerd met een aantrekkelijke Verovermentaliteit maakt dat je vrouwen aantrekt. Het Overvloed-concept…

 • Ik ben zelf ook nog aan het zoeken, niet alleen rond het leren versieren / in contact komen maar ook rond het ‘wat wil ik nu in een vrouw en waar kom ik die vrouw tegen’. Wat ik wil zeggen is dat ik zeker nog niet alle wijsheid in pacht heb.

  Maar op basis van de hierbovenstaande discussie dacht ik zelf ook een aantal dingen te zeggen, zaken waarvan ik voor mezelf heb ervaren dat ze gelden.

  Ten eerste: vrouwen verschillen. Wat voor de ene vrouw geldt/goed werkt, gaat niet op voor een andere vrouw. Sommige vrouwen houden absoluut niet van knuffelen, anderen doen het heel graag. Sommige vrouwen hebben issues rond seksualiteit, anderen niet. De verschillen tussen vrouwen betreffen veel meer dan dit. Bij iedere vrouw moet je opnieuw aftasten en aanvoelen wat voor haar geldt en wat niet.

  Ten tweede: je moet jezelf niet onder te veel druk zetten, niet van ‘ik moet presteren’ doordat die éne date moet lukken, het met die éne vrouw moet slagen, deze avond moet ik eindelijk succes hebben. In het begin had ik zoiets wel nodig! Om na een kort babbeltje te dúrven vragen om een keertje af te spreken etc. In het begin ging dat geforceerd, moeizaam, kreeg ik heel veel nee’s, maar ik ben er uiteindelijk geleidelijk aan in vlotter geworden en het gebeurt mij nu natuurlijker, alhoewel minder vaak dan toen ik in het begin mijzelf ‘trainde’ om dit soort vragen te durven stellen. Sinds afgelopen zomer ben ik er mij echter meer en meer bewust aan het worden van nadat het contact met vrouwen iets vlotter begint te vragen, je jezelf de druk van ‘ik moet iets bereikt hebben hier en nu’ achterwege moet laten.

  Een derde tip: kom in contact met véél vrouwen. Ikzelf ben erg actief in de boombal/balfolk dansscene (omdat ik balfolk erg leuk vind), maar een bijkomend voordeel is dat ik met veel vrouwen in contact kom. En het is makkelijk: je vraagt een vrouw gewoon voor een dansje, en de meesten zeggen ja. En af toe volgt er (vanzelf, of op haar initiatief) een gesprekje tijdens of na de dans. Eenmaal je aan het dansen bent, is het eerste contact al gelegd. Alles mag, niets moet, er is altijd een volgende vrouw. Enkele jaren terug beschouwde ik mezelf als de grootste kluns in koppeldansen, en zie waar ik nu sta. Dingen kunnen veranderen.

  Een vierde: wil niet per sé alles willen hebben: met sommige vrouwen vind ik het leuk een semi-flirterige band te ontwikkelen, zonder meer te hebben. Als je hier mee kunt leven, kun je de vrouw in kwestie ook veel vrijheid laten, wat volgens mij belangrijk is. Voor veel mannen zit de moeilijkheid in het versieren, durven aanspreken etc. Voor veel vrouwen zit de moeilijkheid er in om te gaan met al die ‘vragende mannen’, nee zeggen etc. Ik heb al van een vrouw gehoord dat ze bijvoorbeeld moeite heeft te weigeren haar gsm-nummer te geven, aan eender wie. Gelukkige durft ze wel nee zeggen op alles wat er na die fase komt. Ook hier: de ene vrouw is niet hetzelfde als de andere vrouw. Maar die overvloed aan mannen die haar absoluut moeten hebben (zoals de verhouding mannen-vrouwen op datingsites uitstraalt) maakt dat veel vrouwen zich gemakkelijk onder druk voelen om ‘te moeten toegeven, om ja te zeggen’. Wat je volgens mij absoluut wilt vermijden is dat de vrouw waarmee jij in contact bent dat gevoel krijgt. Ik slaag er zelf ook nog niet altijd in, maar volgens mij dikwijls al goed genoeg. Dikwijls is de gemakkelijkste manier voor vrouwen om nee te antwoorden gewoon niet reageren op een sms’je. Te hard van stapel lopen, te sterk of te veel complimentjes geven etc. duwen vrouwen dikwijls in de hoek van ‘moeten’. Je moet interesse tonen, en dan moet je aftasten of de vrouw ik kwestie interesse terug toont. Toont ze geen interesse terug, dan kan dat zijn omdat er geen interesse is, maar soms ook omdat de vrouw zelf onzeker is of geen zelfvertrouwen heeft. Maar mijn ervaring is is dat nog harder gaan jagen wanneer er geen interesse terug getoond wordt is dikwijls nefast werkt. Het duwt die vrouw in een gevoel van ‘moeten’ en als ze dit vaker meemaken, gaat ze dit gevoel veel sneller krijgen, ook bij een gezonde, meer vrijblijvende interesse.

  Dit zijn zo een beetje mijn bedenkingen die ik zelf heb. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

 • pfff ik snap het niet. Eerst nodigt ze me uit bij haar thuis en ik ga naar haar huis. We babbelen en daarna knuffelen en hield ze mij hand vast en raakte ze me zacht aan. En ik raak haar ook aan, we gingen kussen. Daarna stoppen dan zegt ze dat ze mij leuk vind en raakt ze mij weer aan. Daarna ging zij gewoon de hele tijd tv kijken en er was geen seks van gekomen. Op een duur geraakt ik kwaad en teleurgesteld dat er geen seks is van gekomen. Ik zei haar een goede avond en ging ik er vandoor. Toen ik buiten ging was ik heel kwaad omdat het beter had kunnen lopen. Misschien hadden we lekker seks gehad. Maar ja, er kwam niks van. Nu zit ik hier pfff, das heel zwaar om te incasseren. Omdat ik ook juist heel veel zin had in sex en zij ook. Maar het is niet gebeurt ik weet niet aan wat het ligt.

  1. @ H-1,

   Natuurlijk jammer dat het er niet van gekomen is!

   Maar… dit hoort er ook wel eens bij wanneer je met vrouwen omgaat. Leer beter met je teleurstelling om te gaan. Je staat steviger in je schoenen als je handiger wordt om je teleurstelling te verwerken. Teleurstelling heeft veel met verwachtingen te maken.

   Wanneer je bij een vrouw thuiskomt, kan het uitlopen op seks maar het hoeft niet. Het belangrijkste is dat de vrouw het gevoel heeft dat ze niet moet en je ook niet vreselijk teleurstelt als ze er niet klaar voor is. Vrijblijvendheid…

   Daarna ging zij gewoon de hele tijd tv kijken en er was geen seks van gekomen.

   Zaten jullie samen op de bank? Heb je haar haar gestreeld? Haar hand gemasseerd?

   Heb je iets lekkers meegenomen, bijvoorbeeld chocolade mousse? Dat was het moment om het haar te serveren (voeren…).

   Sommige vrouwen doen liever de televisie aan omdat ze het erg spannend vinden om te beginnen met vrijen. Tijdens het tv kijken kun je dus gewoon blijven knuffelen en zoenen. Zorg voor een prettige sfeer en vergroot de warmte. Zo komt het eerder tot seks…

   Belangrijk: onderhoud verder contact, laat je teleurstelling niet blijken. Dat werkt averechts omdat ze het gevoel krijgt dat ze moet. Hopelijk heeft je boosheid niet opgemerkt…

   Neem vooral mijn sexscoren-programma door. Sluit goed aan bij deze ervaring.

   Veel succes!

 • hey victor super bedankt voor u reactie ! 🙂
  heum ik heb mij best gedaan om een gezelig nacht van te maken toen
  en yah ik heb haar gemassert ik heb overal beetje gemassert alleen had ik toen geen mouse mee gapakt maar voor volgende keer neem ik iets lekkers mee 😀
  maar ik heb toen verwacht dat we gingen seksen maar blijkbaar was het geen goede verwachting maar op de manier dat ze me heeft uigenodigd was percies dat ze met mij ging seksen
  maar ik was toen boos omdat het niet was gelukt maar ik heb het niet laten merken pas wanner ik alleen was was ik er niet goed van maar nu
  ze heeft me derna gestuurd via sms wrm dat ik zo vroeg weg ben gegaan
  en ik ben me haar terug te smsen en ik heb het terug goed aan gepakt en derna hebben we nog is afgesproken en dan hebben leuke tijd gehad het was zo leuk geweest dat ze me wilt als haar vriend en ik wil haar ook dus we hebben er over gesproken hoe het zal worden tussen ons en we hebben nu zelf een relatie voor mij is het nog vers omdat ik heb nog veel werk te doen om een mooie relatie van te maken ma nu ga ik extra mij best doen voor haar wnt ze is nu mij vriendin
  en victor bedankt voor u advies het helpt altijd super bedankt !! 😀

 • He victor,

  Er is iets dat me opgevallen is, namelijk het “krachtig initiatief” nemen.
  Zou jij een video hierover willen maken? Er is namelijk veel over te zeggen zoals hoe neem je “krachtig initiatief” ? Er zijn nog andere zaken te vertellen, over welke invloed heeft dit op het overvloed concept, welke invloed op vrouwen, voordelen/nadelen. Het wegwerken van passiviteit? Dit interesseert me dit enorm voor het moment. Wat zijn jouw gedachten hierover dit onderwerp? Ik wil me verbeteren maar ik zit moment vast bij deze onderwerp. Waarom zit ik vast omdat ik wil weten wat krachtig initiatief nemen is, zeker bij het flirten of bij toevallige gesprekken, zoenmoment, aanleiding naar intimiteit etc. Ik hoop dat je hiermee een nieuw licht op dit onderwerp wilt schijnen en zo de andere cursisten ook een beeld wilt geven hierover.

 • De laatste tijd is me meer en meer opgevallen hoeveel dames naar me kijken.
  Ik geniet wel van de aandacht maar ik wil weten hoe je krachtig initiatie neemt en daar zit ik rotsvast.
  Nog een bijkomende vraag.
  Is het ok om een vrouwenzot te zijn?

  1. @ Andy,

   Positieve ontwikkelingen, dat zie ik graag! 😀

   Krachtig initiatief nemen doe je door te handelen vanuit jezelf, zonder een bepaald resultaat te willen afdwingen. Je doet het, ongeacht wat anderen daarvan vinden of hoe anderen reageren. De beloning is dat jij daar een goed gevoel over hebt, niet het feit of ‘het werkt’.

   Een vrouwenzot zijn, of dat ok is? LOL, dat vraag je aan een vrouwenzot.
   Antwoord: hangt er vanaf op welke manier je dat bent en of jij/anderen daar gelukkig van worden.

   Dadelijk volgende video opnemen voor deze site…

 • Momenteel gaat het in positieve lijn, ik heb nog altijd negatieve kanten of draaien maar die zijn nietmeer zo diep, die zijn heel oppervlakkig en dan doe ik wel verder datgene waar ik mee bezig was. Hierover moet je geen zorgen meer maken. Ik heb zelfs een maand lang de ontspanningsoefeningen van natuurlijke als de zelfvertrouwen niet gedaan. Normaal doe ik elke dag het. Ik vond het wel genoeg om te luisteren, tis nu meer de actie van het ondernemen. De oorzaak is dat mijn mp3 speler kapot gegaan is. De eerste week was het zo onwennig om zonder te lopen, nu loop ik hele tijd zonder en merk ik veel sneller op wie voor een flirt openstaan. Je bent dan meer en meer alerter dan tevoren.

  Ah, zo zit dat ineen. Nu kan ik me ernaar toe werken om een kleine verandering bij me toe te passen.
  Dat vind ik wel een belangrijke factor : “ongeacht wat anderen daarvan vinden of hoe anderen reageren”.
  Hoe breek je die drukzone? Voor me is dit voor het zelfvertrouwen, of toch in de opbouw naar mijn eigen zelfvertrouwen nogal een kritieke punt. Het is zoals je aangaf in “breek het ijs” cursus. Daar zit ik momenteel over te struikelen. (Misvatting 4 : Aanspreken is storend voor anderen)
  In het begin was het altijd werkt dat nu ja of nee, nu is dat eerder, zeker dit jaar : andy dat heb je goed gedaan, tijd voor de volgende dame te gaan charmeren ( affirmatie, zelf gemaakt, niet playerig gericht).

  Een voorbeeld van gisteren : Ik had eerst beetje bij gaan verdienen als student, zat de hele tijd met een hele aantrekkelijke dame voor mijn neus, slank figuur alles erop en eraan. Ik was die wel af en toe aan het plagen. Na het werk, kwam ik thuis, sms me iemand voor een terras te doen, ik zeg van ja ok, tis goed.
  Ik wandelde vrij op mijn gemak en langzaam. Op een bepaalde moment viel mijn blik op twee jonge vrouwen, die zaten bij elkaar, mijn blik en hun blik kruisten wel. Ik kwam nog iemand tegen int stad we stonden ermee te praten, ik luisterde half, deed ook half mee in het gesprek maar mijn oog viel op die 2 dames. die bleven me aanstaren. Ik wou actie nemen maar ik deed het niet, ik had honger dus ik ging om iets te eten, ik had al wat gedronken(nietveel, 2 pintjes max). Toen liepen we weer voorbij die twee dames en ik had het gevoel andy ga erop af, dit is je kans. Het is alsof ik die twee moest aanspreken( het initiatie moment voor het krachtig initiatief nemen). Ik deed dit niet omdat ik dacht, als ik nu zoiets doen, zou ik mijn eigen belasten met het feit dat ik al wat had aangesproken. Een gemiste kans.

  Ondertussen heb ik weer een afspraakje beet, kga me toch in de zomermaanden toch de audio cursus toch eens moet aanschaffen.

  Ja waarom niet victor, ik vond dit ironisch om dit te vragen aan de man die duizenden vrouwen heeft aangesproken. Ik ben wel een vrouwenzot en ik voel me er goed bij, in die zin van graag zien en niets kwaadaardig ermee willen uitsteken. Ik ben benieuwd naar die video die je zal maken.

 • Hahahah, straks ga je me nog vervloeken, die kerel kan toch lange reacties schrijven ! 😀
  Ik zal op jouw adviezen gepast gaan antwoorden, momenteel heb ik toch niets te melden. Je krijgt nu ademruimte van me 😀 😀 hahahah 😀

  1. @ Andy,

   Gezamenlijk met de e-mail kan ik dagen en dagen besteden aan het antwoorden.

   Maar jouw reacties of de e-mails van cursisten… ik zal niemand vervloeken. Ik vind het bewonderenswaardig als mensen aan actieve zelfverbetering doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *