Waarom spreken vrouwen je niet aan? Waarom moeten wij mannen al het ‘zware werk’ verrichten; vrouwen aanspreken?

Bekijk nu deze video hieronder:

 

Spreken vrouwen jou wel eens aan?

Ja of nee… plaats nu je reactie hieronder (anoniem)!

Gerelateerd:

 • Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken? (72)
  Hoi Victor Verlon, Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe […]
 • Foute openingszinnen (grappige video om van te leren) (5)
  Tijd om het onderwerp foute openingszinnen aan te snijden. Misschien leuk om te lezen als entertainment. Maar als je wilt vrouwen versieren en je kunt moeilijk een goede openingszin bedenken, want dan? Zie als eerste deze video […]
 • Vrouwen aanspreken – Moeite met vrouwen aanspreken? (0)
  Tijd voor een kort vrouwen-aanspreek-onderzoek onder mijn lezers. Heb je moeite met het vrouwen aanspreken? Ja of nee? Mocht je het inderdaad moeilijk vinden om vrouwen aan te spreken, wat houdt je tegen? Ik wil nu weten wat […]
 • Hopeloze Openingszinnen… (18)
  Sommige mannen gebruiken hopeloze openingszinnen wanneer ze een vrouw aanspreken. Ondanks de negatieve reacties van vrouwen blijven ze slappe openingszinnen gebruiken of zelfs vrouwen beledigen! Deze mannen zijn zeker niet […]
Waarom vrouwen jou niet aanspreken
Trefwoorden:

18 reacties op “Waarom vrouwen jou niet aanspreken

 • Hoi Victor,

  Ja vrouwen hebben mij wel is aangesproken maar het is niet heel vaak voorgekomen. Wat wel heel vaak voorgekomen is, is dat vrouwen mij signalen gaven dat ze wilde dat ik hun aansprak. Dit durfde ik echter meestal niet te doen dan… Meestal waren dit vrouwen die ik op een feestje zag staan. ik heb al aardig wat vrouwen aangesproken op allerlei verschillende plekken, maar dit waren bijna altijd vrouwen die mij geen signaal hadden gegeven. Ik voel te vaak wanneer een vrouw interesse toont een soort gevoel van onmacht en ja het klinkt extreem, een soort gevoel van angst. ik vraag mezelf af of dit vooral aan mijn mentaliteit (zelfverzekerdheid) ligt of dat er een andere innerlijke belemmering is die ervoor zorgt dat ik minder bereik dan ik zou kunnen… Hoop dat jij door dit stukje tekst misschien nuttige tips kunt geven behalve aan mijn zelfvertrouwen werken?

  1. @ Daniel,

   Ongetwijfeld hebben meer mannen hetzelfde als jij. Wanneer een vrouw een signaal zendt dat ze door je aangesproken wil worden, ontstaat er een angst.

   Deze angst heeft onder andere te maken met het idee van verlies. Immers, de vrouw geeft blijk van enig interesse, maar kan deze verliezen wanneer je je mond opendoet.

   Hm. Daar kan ik ook een video over uitbrengen. Bedankt voor de suggestie!

   En uiteraard speelt zelfvertrouwen een belangrijke rol, altijd goed om dat te blijven kweken. (Zie mijn Zelfvertrouwen-programma.)

 • Ik heb het een klein aantal keren meegemaakt. Eerste keer was de dag dat ik ging verhuizen uit een stad. Eén van de redenen van mijn vertrek was omdat het voor geen meter lukte met de vrouwen daar. Ik sprak best wel een paar aan, chatte ook wel met een paar maar niets. Dus best wel ironisch achteraf.

  Het zelf de touwtjes in handen hebben is een erg goed punt. Jij doet de eerste zet, en jij hebt dus de keuze om weer af te haken omdat ze bijv. niet leuk genoeg is. Jij hebt de keuze. Als een vrouw geen interesse heeft moet je het eigenlijk niet zien als afwijzing maar gewoon een naam afstrepen op een grote lijst vrouwen waar jij de keuze uit hebt. Je gaat gewoon naar de volgende.

  Toen ik werd aangesproken was ik vooral verrast en onvoorbereid. Pas minuten later wist ik wat ik had moeten zeggen. Dat is mijn probleem meer. Maar door oefening zal dat wel weg gaan.

  Toch is alles moeilijker dan dat het lijkt in tekst.

  1. @ Arnan,

   Mijn complimenten. Je bent bereid om te verhuizen om zo meer vrouwen te ontmoeten. Soms kan dat heel goed zijn voor je liefdesleven!

   Als een vrouw geen interesse heeft moet je het eigenlijk niet zien als afwijzing maar gewoon een naam afstrepen op een grote lijst vrouwen waar jij de keuze uit hebt.

   Ja en nee. Het is goed om je aandacht op andere vrouwen te richten. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat die ene vrouw een andere keer wel interesse krijgt.

   Je hoeft dus niet per se een naam af te strepen… 😀

   Bereid je een beetje voor, mocht een vrouw je aanspreken. Bedenk dus een vraag of drie die je altijd kunt stellen.

   Je bent nu met vakantie? Bedenk van te voren bijvoorbeeld iets wat je over het land kunt vragen. Simpel, maar effectief.

   En beantwoord haar vragen zo uitgebreid mogelijk. (Dit maakt het voor haar gemakkelijker om het gesprek om gang te houden)

   Bedankt voor je interessante reactie!

 • Wat mijn ervaring is wanneer vrouwen mij aanspreken is dat meestal op een festival of een feest. Alcohol en helaas ook vaak drugs maken de vrouw loslippiger. Vaak zijn er zo veel factoren als ze je aanspreekt. Je moet begrijpen dat dit erg moeilijk is voor vrouwen dan voor mannen. Ook de ervaring telt natuurlijk. En mannen spreken toch het vaakst een vrouw aan. Ze zien dit als een mannending.

  als je wilt dat vrouwen je aanspreken zijn aantal factoren belangrijk:
  -Jou humeur en haar humeur. Let op lichaamstaal, let op je eigen lichaamstaal. Sta helemaal open.
  -uitstraling van zelfvertrouwen. Werkelijk zelfvertrouwen hebben, faken werkt averechts.
  -leven in overvloed, niet te graag vrouwen willen aanspreken. Behalve wanneer je dit nodig acht.
  -gelukkig zijn met zichzelf, hier hangt ook je humeur van af

 • Hey Victor,

  Van de week was ik weer aan het werk in de bediening. Een collega had ter gelegenheid van zn verjaardag het idee om te komen eten en had 2 vrouwen meegenomen. De 1 was een vriendin van de ander maar dit andere meisje was deze collega dus helemaal verzot op.

  Toen ik aan de tafel kwam bedienen was dit meisje behoorlijk aandacht aan het vragen. Ze speelde met haar haar, keek me recht in de ogen aan, ging de hele tijd vragen hoe het met me ging. Als ik aan het werk ben lijkt het soms alsof mn alter ego aan het werk is en dat is, een hele vriendelijke gastheer. Ik ging dus ook niet echt in op haar avances. Daarna ging ze vragen of ik een aansteker bij me had. Die had ik en die leende ze die avond.

  Het was een Italiaanse dame die zeker niet lelijk was maar het voelde dubbel: 1 omdat ik aan het werk was, 2 omdat ik die collega nogal jaloers kan maken. Later na het werk zat ze nog na op het terras en was ze behoorlijk geïnteresseerd. Ik moest ook nog om de aansteker vragen aangezien ik dit achteraf had kunnen aangrijpen als ontmoetingssuggestie.

  Het was dan wel niet letterlijk aanspreken maar wel zodanig uit haar initiatief te noemen. Twijfel of ik nog er wat mee zal doen. Misschien via FB toevoegen, toch voelt het wat dubbel.

  1. @ Stefan,

   Bedankt voor je reactie!

   Wat is het belangrijkste dilemma?

   1. versieren op het werk
   2. een vrouw versieren waar een collega dol op is.

   Vermoedelijk heb je verstandig gehandeld. Vrouwen versieren op het werk ken vervelende risico’s. En je wilt ook geen problemen met je collega.

   Toch kan het soms goed zijn om een risico te nemen in het leven. Soms, niet altijd.

   Vond je die Italiaanse dame slechts aantrekkelijk? Of had je het gevoel dat er veel meer in zat? En bovenal, ontmoet je geregeld aantrekkelijke vrouwen buiten je werk? Overvloed…

 • Hey Victor,

  Ik had besloten er niet al te veel mee te doen tot nu toe. Nu ik erover nadenk was het wel een bijzondere vorm van oogcontact. Moeilijk te beschrijven. In eerste instantie val ik niet op dit soort vrouwen. Deze sprankelt alleen een bom van karakter uit als je haar alleen al aankijkt. Zal toch eens kijken of ik met haar in contact kan komen.

  Punt 2 is voor bij het belangrijkste dilemma. Aangezien deze jongen tot over zn oren verliefd lijkt te zijn. Al kan ik er niets aan doen dat ze openlijk met mij loopt te flirten in zijn bijzijn haha. Zegt ook al wat natuurlijk.

  Maar goed. Zoals je zei, genoeg vrouwen dus er komt wel meer langs.

  1. @ Stefan,

   Mijn excuses voor het late antwoord. Ik had bij het verkeerde artikel deze reactie geplaatst.

   Punt 2 is een herkenbaar dilemma voor velen. Met haar afspreken kan vervelend uitpakken. Misschien vind je dat erg, of niet. De keuze is aan jou uiteraard.

   Gelukkig kun je met het Overvloed-concept veel van dit soort dilemma’s simpelweg omzeilen. Genoeg keus.

   Punt 1, versieren op het werk, is ook belangrijk. Tijdens het bedienen zal je ongetwijfeld meer vrouwen ontmoeten. Voor sommige cursisten is dat ideaal. Maar het kan ook je baan kosten omdat je bijvoorbeeld te te veel tijd besteed aan praten met vrouwen en te weinig met bedienen, lol!

 • Hallo Victor

  Het gebeurd regeld bij mij en dat bedoel ik niet opschepperig. Op vakantie in Portugal werd ik vorige week nog aangesproken door een beeldschone blonde vrouw. Ik liet mijn glas per ongeluk vallen omdat een vriend van me er tegen aan tegen stootte tijdens het dansen. Achter me stonden 2 vrouwen en de ene legde haar hand op mijn onderrug en zei: ‘Je moet je glas wel vast houden’. Volgens mij kon ik haar onmogelijk nat hebben gemaakt (niet te letterlijk nemen) aangezien ze een halve meter achter me stond maar toch vond ik het opvallend dat ze dat blijkbaar als reden zag om me aan te spreken. Misschien niet op de positiefste manier, maar het voelde voor mij wel als een teken van ‘ik wil aandacht van hem of een gesprek met hem’.

  Groetjes Martijn

  1. @ Martijn,

   Jij wordt dus wel / ook aangesproken door vrouwen 😀

   ‘Je moet je glas wel vast houden’.

   Prachtig! Ze heeft handig een aanleiding gevonden om je aan te spreken. En met die aanraking, positief…

   Heb je iets met dat eerste contact gedaan?

 • @ Filip,

  Leuk om te horen! Wat is er daarna gebeurd? Hopelijk een afspraakje.

  En wat bedoel je met dat ze je #1 was? Hopelijk zet je haar niet op een voetstuk, daarmee projecteer je meer dan dat je haar echt kunt zien…

 • Hoi victor,

  ik verhuis even van topic,
  wil niet te lang blijven hangen bij dat liefdesverdriet 😉

  Nu is er iets raars aan de gang… hoewel de relatiebreuk toch pijn deed , voel ik me helemaal niet meer zo slecht… het is pas sinds vorige week, en het lijkt of ik er al “over” ben. Ondertussen weet ik nu wel hoe het allemaal zit, en hoe zeer ze tegen me gelogen heeft, misschien komt het daardoor dat ik er nu minder moeite mee hebt. Ik wil haar zeker niet slechtmaken, maar ik denk dat ik beter af ben zoals het nu is 🙂

  Eerlijk gezegd voelt het goed, wetende dat ik me vorige keer zo lang opgesloten en slecht gevoeld heb, en deze keer veel beter met de situatie om ga. Soms nog eens een dipje, dat ik dan denk dat het aan mij lag of dat ik niet goed genoeg ben, maar dat kan ik wel goed verdringen. 🙂

  Nu, waarom deze topic 🙂
  Ik wil zo snel mogelijk weer verder, ik heb voor mezelf bijna alles weer op een rijtje, de verhuizing bijna afgerond, en mezelf een meer ontspannen levensstijl opgelegd, vooral veel tijd voor mezelf maken nu!
  Een ding waar ik nog mee sukkel is vrouwen aanspreken, vooral dan omdat ik echt helemaal niet weet wat te zeggen… ik had enkele ideetjes, maar die zijn misschien iets te onnozel… omdat ik ook niet echt een fuifbeest ben, moet ik het voorlopig doen met de mensen die ik tegenkom in de supermarkt of dergelijke, maar onlangs heb ik ergens gelezen dat vrouwen er een enorme hekel aan hebben om constant over aangesproken te worden.

  1. Hoi Joris,

   Klinkt goed, heel goed! 😀

   Dipjes horen er bij, en soms een stevige dip. Dat mag, hoort er ook wel eens bij. Met deze relaxte houding kom je ook beter door de dips heen en ben je er snel weer bovenop. Zoals je merkt…

   Wat voor ideeen heb je om vrouwen aan te spreken? Iets is meestal beter dan niets. En al doende leert men.

   En vrouwen hebben niet een enorme hekel om aangesproken te worden. Natuurlijk kan de timing verkeerd zijn, of ze is niet op zoek omdat ze al een relatie heeft. Of ze wordt door vervelende mannen aangesproken, vaak.

   Laat het je niet weerhouden om initiatief te nemen. Als een vrouw er niet van gediend is, zal ze zeer terughoudend reageren of niet. En dan ben je er ook zo weer vanaf. Volgende.

   En je hoeft niet uit te gaan om vrouwen te ontmoeten. In de supermarkt en andere locaties overdag, meer dan genoeg vrouwen 😀

   1. Ik dacht vooral aan simpele dingen, wat meer met de trein gaan en dan vragen “juffrouw weet u soms of deze trein daar stopt” en dan na haar antwoord verder gaan over dat ik zelf met de trein rijdt maar helemaal niets afweet van de haltes, kan denk ik een interessant gesprek op gang brengen, omdat ik namelijk met zware goederentreinen naar het buitenland rijdt…

    Of in de supermarkt toevallig net iets nodig hebben daar waar een leuke dame met haar winkelkar staat, en als ze dan opzij gaat, iets zeggen in de aard van “kom ik jou nu storen enkel voor dit pakje koffie” bijvoorbeeld.. natuurlijk op een grappige manier, en hangt dan verder af van hoe zij dan reageert, maar dan misschien voorstellen om samen een koffie te drinken… of als het kuisproducten zijn iets zoals “dat mijn moeder maar niet te weten komt dat ik goed kan kuisen ;)”

    Weet niet of dat iets kan zijn hoor 🙂

    Ik ga gewoon beginnen, met in plaats van te gaan winkelen wanneer het heel kalm is, om gewoon te gaan wanneer iedereen gedaan heeft met werken. Heb gemerkt dat er dan enorm veel leuke vrouwen op de baan zijn 🙂

    1. Goede ideeën Joris!

     Simpel is meestal beter dan uitgekiende, vooraf bedachte openingszinnen. Zie daarover mijn Breek het IJs-E-boek met spontane openingszinnen.

     Ok, je hebt ze nu van te voren bedacht, maar dat maakt niet uit. Ga er mee aan de slag, experimenteer.

     “juffrouw weet u soms of deze trein daar stopt”

     Met dit soort openingszinnen heb ik uiteindelijk afspraakjes geregeld (en verder…) 😀

     “kom ik jou nu storen enkel voor dit pakje koffie”

     Niiiiice!

     “dat mijn moeder maar niet te weten komt dat ik goed kan kuisen 😉

     Zo’n opmerking kan prima zijn, hoewel ik over het algemeen adviseer om niet over je moeder te beginnen als na de periode van studeren. Ach, experimenteer en zie de reacties. Leuk!

     Hoe dan ook, houd het simpel. Geniet van de spanning, maak er een avontuur van! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *