Liefdesverdriet – Sneller je Liefdesverdriet Verwerken

Liefdesverdriet verwerken

Tijd om sneller je liefdesverdriet te verwerken! Want het is uit, de relatie is over. Een feit dat maar moeilijk is te bevatten. Het slechte nieuws kwam onverwacht, de herinnering is nog vers. Je bent overvallen door hartverscheurende liefdesverdriet, je hebt een gebroken hart! Nu pas weet je hoeveel je ècht om je ex-vriendin geeft; precies zoals in de tekst van het lied: “Een man weet pas wat hij mist, als zij er niet is.” (De Dijk)

Hoe komt het dat liefdesverdriet zo slecht voelt? Ontdek de oorzaak van hartzeer en je zult je beter door de moeilijke periode heen slaan. En je krijgt vandaag ook belangrijk advies zodat je versneld je liefdesverdriet kunt verwerken.

Waarom is de relatiebreuk zo ingrijpend? Wat maakt liefdesverdriet zo zwaar?

Liefdesverdriet is van chemische aard

De emotionele pijn van onverwerkt liefdesverdriet wordt voornamelijk veroorzaakt door de disbalans van stoffen in het lichaam (serotonine, dopamine en endorfine, etc). Op zich voelde je je al tot haar aangetrokken tijdens de relatie. Maar het kan nog veel erger…

Juist wanneer de relatie onvrijwillig wordt verbroken, worden die chemische stoffen die aan romantische gevoelens bijdragen groter. De breuk maakt het verlangen naar je ex-vriendin niet minder maar juist sterker.

Gevolg: (meer…)

Ex-vriendin terug – Wil je je Ex-Vriendin Terug?

Je Ex-vriendin terugGeregeld ontvang ik vragen van mannen met liefdesverdriet over hoe je je ex-vriendin terug kunt krijgen. Deze ex-problematiek komt veel voor, óók bij mannen die goed zijn in het Veroveren van vrouwen.

Niet voor niets heb ik al een keer gereageerd op een man die de zogenaamde ex terug methode heeft toegepast. Zonder succes.

En ik heb ook een artikel over het gevaar van je ex-vriendin geschreven; een ex kan je nieuwe relatie verpesten en zelfs een gelukkig liefdesleven onmogelijk maken. En als je je ex heel erg graag terug wil winnen, kom je zelfs nooit toe aan een nieuwe vriendin…

Meer artikelen over je ex-vriendin

Ik wil de mannen met liefdesverdriet door de moeilijke periode na de relatiebreuk heen loodsen, zodat ze (meer…)

Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin

Zo af en toe blog ik over het behouden van een goede relatie en hoe je eventuele relatieproblemen oplost. Zie hier de vraag van een cursist die ik een tijd geleden ontving. Onder andere door zijn ex-vriendin wordt zijn huidige relatie verstoort…

Hallo Victor,

Ik wil je allereerst nogmaals bedanken voor je coachsysteem, het heeft me al heel wat geholpen in mijn liefdesleven.. Veroveren van vrouwen is veel duidelijker voor me geworden.
Toch zit ik nog met vragen. Ik heb een tijd geleden een heel goed meisje leren kennen, maar zij was met een kameraad van mij bezig en ik kwam niet aan de bak, maar ik had gevoelens voor haar. We hebben toen heel veel gepraat en het heeft altijd heel goed geklikt.
Vanaf het begin heb ik een heel goed image opgebouwd en rekening gehouden met de verschillende dingen beschreven in je coachsysteem. Het heeft me succes opgeleverd want een maand geleden heeft ze me redelijk onverwachts gekust en we zijn closer geworden en sinds een week heb ik een relatie met haar.
Ik heb moeite gedaan om haar te veroveren, haar over de twijfels over de situatie heen geholpen e.d. Gisteren zei ze dat ze vindt dat het beter klikte toen we vrienden waren, want eerlijk gezegd babbelen we nu ook wat minder dan voorheen. Maak ik me teveel zorgen hierover?
Een ander ding is mijn ex-vriendin, ze blijft me sms’en dat ze me mist en als ze dat doet ga ik soms ook terug aan haar denken. Wat moet ik hiermee? Is het niet eerlijker t.o.v. van mijn nieuwe meisje om meer afstand te nemen? Ik heb precies moeite om mijn relatie levendig te houden, ik ben ook niet echt verliefd meer en zij ook niet echt zegt ze, maar ik denk dat we het zeker kunnen worden! Het ontbreekt gewoon aan tijd om elkaar op een relaxte en speelse manier beter te leren kennen zoals in de zomer toen we meer tijd hadden en vrienden waren, ben ik niet congruent meer met mijn image nu en is dat het probleem misschien?
Groeten, M.
Limburg

Bedankt voor je complimenten over mijn E-coachsysteem. Het systeem voor succes met vrouwen heeft je dus al een vriendin opgeleverd; ze voelde zich onweerstaanbaar tot je aangetrokken.

Je trekt vrouwen aan met een sterk Image (zie hoofdstuk 6 van het basis-E-boek). Sterker nog, combineer het met mijn Verovertechnieken en je krijgt opzienbarende resultaten!

Maar nu is het gevoel van verliefdheid weg

Dat jullie niet verliefd (meer) zijn hoeft geen probleem te zijn. Jullie kennen elkaar al langer en verliefdheid is bijna altijd van tijdelijke aard. Zie mijn blogartikel: Relatieprobleem: niet meer verliefd.

Maar ze heeft je nu een duidelijk signaal gegeven, ze mist iets belangrijks. Het is pas net aan en nu ebben de gevoelens al weg! Als je niet meteen in actie komt, kan je dit duur te staan komen.

Daarom krijg je nu twee essentiële relatietips; red je relatie nu het nog kan…

Relatietip #1: (meer…)

Relatieprobleem: niet meer verliefd

Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden.

Wat er vervolgens gebeuren… daarover ontving ik deze van een cursist:

Beste Victor,

Vele malen dank voor de cursus, hij werkt echt goed; ik heb/had er een supervriendin (al meer dan een jaar samen) mee gevonden die ook goed bij me past. Na een voor beide heerlijke 3-weekse zonvakantie (naar ze zeggen de ‘test’, al hanteer ik nog steeds het overvloed-principe en zet ik haar niet klem in een relatie en leven nog apart), belt mijn vriendin een week erna op dat ze het uitmaakt omdat ze geen verliefdheidsgevoel meer heeft. Veel mensen zeggen dat na 1 tot 1,5 jaar er een moment komt in de relatie dat verliefdheid verdwijnt en kan overgaan in houden van en een innige relatie.

Ze geeft aan dat ze me nog steeds super vindt maar dat alleen de gevoelens van verliefdheid zijn er niet meer. Na uitpraten en geflirt (om goede gevoelens weer te kweken) heb ik haar 3 weken bedenktijd gegeven om na te denken of ze echt zonder mij gelukkiger is. En dan is het graag of niet (volgens schaarste-principe).

Mijn vragen:
– Wat vind jij van die opmerking dat de verliefde gevoelens na een jaar of wat verdwijnen?
– Waar ging ik de fout in en wat raad je me aan?

W.
Utrecht

Het is normaal dat verliefdheid na verloop van tijd overgaat. Op zich hoeft dat niet meteen relatieprobleem te zijn. Slechts in hoge uitzondering blijf de verliefdheid jaren en jaren voortduren. Maar gelukkig is verliefd blijven niet nodig voor een goede en lange relatie.

Kun je de relatie nog redden, of is dit het begin van het einde en wordt ze je ex-vriendin? Dat is moeilijk te beoordelen op grond van wat je me vertelt. Wanneer lezers vragen stellen heb ik het liefst dat ze uitweiden over de situatie. Soms lijkt iets een relatieprobleem, maar dat hoeft het in werkelijkheid niet te zijn als de context wordt beschreven.

Hoe dan ook moet je (meer…)