Zo af en toe blog ik over het behouden van een goede relatie en hoe je eventuele relatieproblemen oplost. Zie hier de vraag van een cursist die ik een tijd geleden ontving. Onder andere door zijn ex-vriendin wordt zijn huidige relatie verstoort…

Hallo Victor,

Ik wil je allereerst nogmaals bedanken voor je coachsysteem, het heeft me al heel wat geholpen in mijn liefdesleven.. Veroveren van vrouwen is veel duidelijker voor me geworden.
Toch zit ik nog met vragen. Ik heb een tijd geleden een heel goed meisje leren kennen, maar zij was met een kameraad van mij bezig en ik kwam niet aan de bak, maar ik had gevoelens voor haar. We hebben toen heel veel gepraat en het heeft altijd heel goed geklikt.
Vanaf het begin heb ik een heel goed image opgebouwd en rekening gehouden met de verschillende dingen beschreven in je coachsysteem. Het heeft me succes opgeleverd want een maand geleden heeft ze me redelijk onverwachts gekust en we zijn closer geworden en sinds een week heb ik een relatie met haar.
Ik heb moeite gedaan om haar te veroveren, haar over de twijfels over de situatie heen geholpen e.d. Gisteren zei ze dat ze vindt dat het beter klikte toen we vrienden waren, want eerlijk gezegd babbelen we nu ook wat minder dan voorheen. Maak ik me teveel zorgen hierover?
Een ander ding is mijn ex-vriendin, ze blijft me sms’en dat ze me mist en als ze dat doet ga ik soms ook terug aan haar denken. Wat moet ik hiermee? Is het niet eerlijker t.o.v. van mijn nieuwe meisje om meer afstand te nemen? Ik heb precies moeite om mijn relatie levendig te houden, ik ben ook niet echt verliefd meer en zij ook niet echt zegt ze, maar ik denk dat we het zeker kunnen worden! Het ontbreekt gewoon aan tijd om elkaar op een relaxte en speelse manier beter te leren kennen zoals in de zomer toen we meer tijd hadden en vrienden waren, ben ik niet congruent meer met mijn image nu en is dat het probleem misschien?
Groeten, M.
Limburg

Bedankt voor je complimenten over mijn E-coachsysteem. Het systeem voor succes met vrouwen heeft je dus al een vriendin opgeleverd; ze voelde zich onweerstaanbaar tot je aangetrokken.

Je trekt vrouwen aan met een sterk Image (zie hoofdstuk 6 van het basis-E-boek). Sterker nog, combineer het met mijn Verovertechnieken en je krijgt opzienbarende resultaten!

Maar nu is het gevoel van verliefdheid weg

Dat jullie niet verliefd (meer) zijn hoeft geen probleem te zijn. Jullie kennen elkaar al langer en verliefdheid is bijna altijd van tijdelijke aard. Zie mijn blogartikel: Relatieprobleem: niet meer verliefd.

Maar ze heeft je nu een duidelijk signaal gegeven, ze mist iets belangrijks. Het is pas net aan en nu ebben de gevoelens al weg! Als je niet meteen in actie komt, kan je dit duur te staan komen.

Daarom krijg je nu twee essentiële relatietips; red je relatie nu het nog kan…

Relatietip #1:

Pas op voor je gevaarlijke ex-vriendin

Je ex-vriendin is volgens mij de gevaarlijkste factor voor je huidige relatie. Je hebt daardoor minder oog voor je vriendin en dat voelt ze!

Als je nieuwe relatie je werkelijk dierbaar is, doe je er verstandig aan om volledig afstand te nemen van je ex-vriendin. Het is over en uit, houd je ex-vriendin dus niet aan het lijntje en wijd je volledig aan je huidige vriendin.

Of misschien ben je aan het twijfelen over je nieuwe relatie? Blijf niet passief maar neem snel een besluit. Of je zet je twijfels opzij en je geeft je nieuwe relatie nog een goede kans (zie de volgende relatietip) of je verbreekt de relatie zo snel mogelijk.

Als je echt voor je vriendin kiest…

Relatietip #2:

Maak tijd vrij voor je vriendin, nog deze week

Natuurlijk heb je in de vakantieperiode meer vrije tijd dan de rest van het jaar. Maar laat het geen excuus zijn om de relatie te laten versloffen. Anders is het onmogelijk om een lange relatie aan te houden; deze gaat ten onder aan relatie sleur en verveling.

Het is een kwestie van goed plannen. Maak afspraakjes; blijf samen avondjes thuis om te relaxen, ga met haar op stap en neem geregeld de tijd om te praten precies zoals jullie vroeger als vrienden deden.

Plannen gaat niet ten koste van je speelsheid, spontaniteit en ontspannen houding, het kan juist versterkend werken. Zie hoofdstuk 4 van mijn systeem voor succes met vrouwen.

Ik wens je veel succes!

Voor anderen… Zie ook hier extra relatietips. Of zit je nu ook in een relatie maar heeft je ex-vriendin een negatieve invloed? Of heb je moeite om de relatie spannend te houden, begint de sleur toe te slaan? Misschien ga ik over dit onderwerp extra vaak bloggen, dus plaats je reactie hieronder en beschrijf de situatie, inclusief belangrijke details.

Gerelateerd:

 • Relatieprobleem: niet meer verliefd (24)
  Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden. Wat er vervolgens […]
 • Ex-vriendin terug – Wil je je Ex-Vriendin Terug? (104)
  Geregeld ontvang ik vragen van mannen met liefdesverdriet over hoe je je ex-vriendin terug kunt krijgen. Deze ex-problematiek komt veel voor, óók bij mannen die goed zijn in het Veroveren van vrouwen. Niet voor niets heb ik […]
 • Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw? (16)
  Hopelijk komt dit blogartikel nog op tijd... een cursist stelde een prangende vraag bij het artikel over liefdesverdriet verwerken. Hij wil zijn droomvrouw versieren en zijn fouten rechtzetten. Beste Victor, Als eerste wil […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin

21 reacties op “Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin

 • @Victor,

  Dank je voor deze interessante Blog met de Tips.

  Na het verbreken van vriendschappen en zelfs de 1 met een heel lange relatie (Dit was voor de periode van het mobieltjes tijdperk) heeft nooit 1 van de exen mij lastig gevallen. Zelfs nooit opnieuw contacten gezocht. We hebben uit respect elkaar met rust gelaten en elkaar de ruimte gegeven. Alleen zo was de kans op een eventuele herstel het grootst. Natuurlijk ontstond er wel jaloezie als een vrouw bij je op visite kwam.

 • Ik vind het eerlijk gezegd asociaal van de briefschrijver dat hij aan de slag is gegaan met de vriendin van iemand anders, een vriend nota bene

 • Heb wel vaker dat je is een smsje krijgt, “zullen we dit weekend weer is afspreken”. Of dat ze op een feestje eerst aan iedereen laat zien dat ze niks meer van me moet hebben en als het dan afgelopen is, toch nog even proberen je op de smoel te pakken als niemand het ziet.:P

  Ik heb nu iemand waarvan ik denk dat het snel in een sleur terecht gaat komen omdat zij een zo standaard leven heeft en alles wel best vindt, weinig tegengas geeft. En als ik haar plaag dan heeft ze bijna niet door. Maar ze heeft ook veel positieve puntjes dus kijk het nog even aan.
  ciaoo lange

 • Heey,

  Ik heb een vraagje wat redelijk hiermee te maken heeft.

  Mag je vrouwen filteren die jou wel leuk vinden, maar jij hun niet?

  Vanochtend heb ik namelijk het contact met een vrouw verbroken, omdat ze erg afhankelijk was in haar relatie en daarnaast van vriendje naar vriendje sprong (onbetrouwbaar). Maar ik had veel moeite het haar te vertellen. Hoe doen jullie dat? Ik zei: ik denk dat het beste is dat onze wegen hier scheiden. Vervolgens zei ze: ” maar denk je dat ik je leuk vind? Ik vind je niet leuk, maar ik wil gewoon vrienden zijn.”

  Ik geloof daar niet veel van, en zelfs als het waar zou zijn zou ik geen vrienden willen zijn. Toen ik zei dat ik ook geen vrienden wilde zijn, zei ze: ” waarom niet?” en toen zei ik dat ik mijn redenen daarvoor had.

  Uiteindelijk legde ze zich erbij neer. Het voelde niet geweldig om op deze manier dit te beëindigen. Nogmaals: hoe doen jullie dat?

  Alvast bedankt voor het lezen,
  Tom

 • @ Tom

  Goeie vraag, heb het zelf ook meegemaakt.

  Deze vrouw gaat vaak van de ene relatie naar een andere (dat is meer onzekerheid en verveling) en vind het niet fijn om de zwakke schakel te zijn toen je de relatie probeerde te verbreken. Ze reageerde op een andere manier dan je zou verwachten, dit vanwege het feit dat ze volgens mij best dominant en onzeker kan zijn. Al is dit nogal moeilijk te beslissen voor mij omdat ik jouw situatie niet ken?

  Ze probeerde haar kwetsbaarheid te verbergen toen jij de leiding nam om het uit te maken en zo jou op een voetstuk te zetten…

  Blijf bij je eigen mening, dat maakt je sowieso aantrekkelijk voor andere vrouwen. Je nam de leiding wat je erg goed deed! En ja, bedenk je je toch en wil je haar terug? Verras haar en blijf de leiding nemen, zorg dat er geen sleur komt in de relatie….

  Keep up the good work

  Greetz Mick

 • @Tom,

  MIjn mening:

  Natuurlijk mag jij een vrouw filteren die jij niet leuk vindt. Het is helemaal jouw keus. Dat is juist het doel van het filteren.

  Je hebt het haar kort maar duidelijk en zonder discussies en twijfeling aangegeven. En op de vraag “waarom niet”, dan te zeggen dat je daar een reden voor had, kon niet beter. Geen uitleg, maar gewoon “nee’ is de beste methode. Zelfs geen vriendschap, als je dat niet wilt. Dat geeft aan dat je Zelfverzekerd bent en precies weet wat je wilt. Als een vrouw van de ene naar de ander stapt, garandeert niet dat ze bij jou wel zal blijven. Zodra ze jou heeft, zal ze zeker verder zoeken naar een volgende.

  Wat je misschien al weet is, dat je nu bij deze vrouw door je Overvloed en Zelfverzekerde houding een enorme Aantrekkingskacht hebt veroorzaakt. De kans bestaat dat ze het nog eens zal proberen, want wat een vrouw moeilijk kan krijgen (jou), dat wilt ze en ze zal bij die “nee” er niet bij laten zitten.

 • Bedankt voor de reacties!

  @ Dirk,

  Dat klinkt positief, geen vervelende ex-vriendinnen. Hoewel, jaloezie van een ex wanneer een andere vrouw op bezoek kwam… dat kan soms ook flink uit de pan rijzen.

  Misschien dat ik ook nog ga bloggen over jaloezie; veel mensen moeten daarmee leren omgaan in een relatie.

  @ Rik,

  Hoe dat precies is gegaan weten we niet. Ze was ‘bezig’ met een kameraad van hem, maar of het een relatie betrof, een beginnende liefde of slechts een flirt tijdens een gesprekje is ons onduidelijk…

  @ Wilco,

  Vermoedelijk wilde de dame aan anderen laten merken dat ze over je heen is. Ze wilde laten zien dat ze sterk was, of misschien wilde ze aan andere mannen laten zien dat ze vrij is voor een nieuwe relatie. En stiekem kan ze het niet laten om je te zoenen 😀

  Seks met een ex blijkt trouwens ook veel voor te komen…

  Wat betreft je huidige vriendin. Dan is het een uitdaging voor jou om haar op de juiste manier uit te dagen. Op welke manieren kan je haar verrassen, wat doet haar opbloeien, hoe kan je haar nog meer laten genieten? Hoe beter dat gaat, hoe gemakkelijker je haar kunt stimuleren om jou te plezieren…

  @ Tom,

  Ja, blijf vooral Filteren.

  Hoe kan je het best een vrouw ‘afwijzen’? Dit is nooit leuk en over het algemeen is het kwetsend. Maar uiteindelijk is het beter om duidelijk te zijn want anders kan een vrouw lange tijd met je bezig blijven. Dat versterkt natuurlijk de verliefdheid nog meer.

  Zoals je het nu hebt gedaan is duidelijk genoeg. Je hoeft natuurlijk geen reden aan te geven dat je geen relatie of vriendschap wilt. Vermoedelijk is het goed dat je zo direct bent geweest bij deze vrouw. Zeker omdat er nog niet eens sprake was van een relatie.

  Toch kan je soms de vrouw ook een duwtje in de juiste richting geven. Stel dat je in de toekomst weer een vrouw tegenkomt die zich erg afhankelijk opstelt en de neiging heeft om zich te snel in een relatie te storten (komt veel voor). Dan kan je dat haar eventueel op een vriendelijke manier vertellen; misschien stimuleert het de zelfreflectie.

  Toen de relatie van een vriend met zijn vriendin over ging, gaf ze aan dat ze zich niet echt geliefd voelde. Te weinig liefkozing, te weinig aanraking, hij gaf bijna nooit een compliment. Al gaf ze ook aan dat hij een goede kerel is en dat ze veel van hem heeft geleerd.

  Hij was erg verdrietig dat de relatie over was, maar zijn volgende relaties waren allemaal een stuk beter, mede dankzij haar feedback!

  Kortom, soms kan je iemand iets goeds meegeven, zelfs al verbreek je het volledige contact.

 • Oké Victor, je hebt gelijk, we weten niet precies hoe het is gegaan.

  Maar aan de andere kant. Stel een van de cursisten verovert een mademoiselle die ooit een relatie heeft gehad met een van de vrienden van deze cursist. Victor (en eventueel andere bloglezers) wat is jullie mening hierover?

  Rik

 • @ Rik,

  Wat is de verstandhouding, daar hangt het vanaf. Soms kan het niet, soms wel. Uiteindelijk moeten de mannen hier zelf uitkomen. De meningen zijn uiteenlopend.

  Hoe dan ook, de vrouw is geen bezit van de man. En als de relatie over is, dan is ze natuurlijk vrij om een nieuwe relatie te beginnen met iemand anders. Aan de andere kant, soms houden mannen een competitie om elkaars ex-vriendin te Veroveren; een zeer kwalijke zaak die uiteraard de vriendschap verpest.

 • Uiteindelijk zal ze hierover zelf beginnen, (over een ex) als ze zegt dat het jaren geleden is en bij jou ook, dan zit het goed denk ik. Als zij maar steeds blijft praten met een jongen waarmee het nog een een tweetal weken geleden aan was en jij al maanden zonder een relatie zat dan zit het verkeerd…

  Zeg dat je die ex al lang vergeten bent. En praat er verder niet over. Het zal je betrouwbaarheid vergroten, want als je haar echt bent vergeten en ze mag daarop betrouwen, dan zal je haar al vergeten zijn 30 seconden later in het gesprek…

 • ik kwam vandaag dit in een artikel tegen vond het wel leuk om te delen

  Ex-geliefde

  Pimp My Pro heeft ook een onderzoek gedaan onder 1500 Nederlanders welke actief zijn op Hyves. Hieruit blijkt dat bijna 55% van alle ondervraagden met regelmaat de Hyves bekijkt van zijn of haar ex-geliefde, ook pluist iets meer dan de helft de krabbels van de vorige partner na.

  Vooral vrouwen weten moeilijker hun ex uit hun gedachten te verbannen, 35% meer vrouwen dan mannen blijkt de sporen van hun ex nog digitaal te volgen.

  Victor heeft ergens in een blog een opmerking gemaakt van verbreek al het contact met je ex vriendin. Nu snap ik ook waarom.
  Zelf heb ik het ook gedaan het is nu 2weken uit met mijn ex heb haar telefoon nummer gewist uit mijn telefoon en van hyves afgehaald.

  Reden: Je denkt minder aan je ex en de verleiding is er niet om terug te vallen. Blijf jij kijken bijv op haar hyves en je ziet dat ze een nieuwe lover heeft, kan dit jezelf alleen maar kwaad doen.

  En trouwens waarom zou je het willen weten je heb wel wat andere dingen te doen toch.

 • Ik ben onlangs eens uitgedaagd geweest door mijn ex. Ze zei van: “Andy je kunt geen ‘wijf’ krijgen laat staan dat ze jou willen, je bent een halve vent en ik kan toch een schone vent krijgen.” Ok, ik liet dit niet aan mijn hart komen maar was toch eventjes van mijn melk.

  Ik heb terug gezegd van: “Ik doe wat ik maar wil ook al is dat zielig, stom en achterlijk, mij maakt dat niet uit. Ik weet wel wat ik doe.”

  Maar nu die uitdaging, een vriendin hebben. Wat zal ik doen? De uitdaging aangaan om een vriendin te hebben of de uitdaging links laten liggen want je weet beter dan haar en laat niet door zo iemand laten afkraken.

  Ik persoonlijk kies voor tweede optie, Ik ben begonnen om heel mijn negatieve kantjes, beetje bij beetje aftebreken voor een algemene positieve instelling. Ik weet dat ik nog veel te gaan heb, ook al probeer ik sneller in contact te komen met meisjes die jou in eerste instantie niet willen zien maar dat is voor me geen probleem, ik kies ze uit en niet hun! De uitdaging voor mij zelf is een vriendin hebben, maar dan stel ik me erna: ok je hebt een goede vriendin veroverd maar wat erna? Als kerel beschik ik over grote dosis van speelsheid en ook over verantwoordelijkheid. Nu is de weg geopend en enkel moet ik mijn eigen zelfsabotage wegwerken.

  Een ex is zeker een gevaar op zich, zeker als ze soms bemoeit met zaken dat je helemaal niet wilt. Ik heb plezier op mijn plezier ook al vinden andere mensen dat niet kunnen, maar dat kan me niet schelen. Na een break te hebben genomen met teveel proberen te vinden van versieren en ook te proberen, toch ietsje wijzer op geworden.

  Dus gasten, laat je niets doen door je ex, ze is het niet waard en je hebt zo een andere meisje/vrouw in je leven die nog zoveel charmanter is dan die ex van je !

 • ja ik heb ook veel problemen met mijn nieuwe vriendin altijd gehad van in het begin. Ik vond haar leuk en goed, zij is een ongelooflijke goede en lieve vrouw maar ben niet echt heel hard verliefd op haar. En ze woont 156km ver weg van me, mijn ex op 20 km van me. Dus jah, ze heeft ook nog lang men was gedaan waardoor ik dan automatisch contact hield. Ze heeft zich nooit opgedrongen. Om terug iets met me te beginnen maar op haar ben ik wel altijd verliefd geweest. Terwijl ik goed weet dat ik meer aan mijn nieuwe vriendin heb dan aan mijn ex.

  Mijn nieuwe vriendin is echt super op alle gebieden. Niets is teveel om voor mij te doen en dan ben ik toch zo stout tegen haar, soms omdat ik twijfels heb op een aantal vlakken, maar goed.

  En het is dan ook al een aantal malen uitgeweest door mijn eigen stommiteiten. Ik denk dat het vat nu wel af is en dat het voor goed uit zal zijn. Ook kieke dat ik ook ben, het was superwoman echt waar. Maar jah, op sommige punten wist ik het echt niet en stoorde me een aantal zaken wat ook goed te begrijpen is. Maar jah, goed ik zal dan ook een kieke blijven zeker.

 • Hoi

  Het is al 3 maand uit met men vriendin.
  Iedereen zei dat ik het moest laten rusten en geduld moest hebben.
  Dit heb ik dan ook gedaan.(wat op sommige momenten heel er moeilijk was)
  Maar ik denk dat ik nu genoeg geduld heb gehad.
  Ik wil haar terug!!!!!
  Ze heeft nu wel een lief.
  Maar dit houd me niet tegen
  Hoe moet ik dit aanpakken?
  Want ik wil haar zo graag terug in mijn armen hebben :’s

  Ik hoop snel op een reactie

  Alvast bedankt
  Barrie

 • @ Barrie,

  Je hebt het 3 maanden volgehouden, heel goed. En de echt moeilijke momenten horen erbij.

  Wat is de reden dat het uit is gegaan? Heb jij het uit gemaakt? En wat heb je gedaan nadat het uit is gegaan?

  Bijna altijd is het beter om een vrouw met rust te laten wanneer ze in een relatie zit…

 • De reden was dat ze iemand anders had leren kennen waar ze zich megagoed bij voelde.
  Je denkt nu misschien dat ik gek moet zijn om zo iemand terug te nemen, maar ik wil haar echt wel terug.
  Ze hield ook zeer veel van mij, maar dat was plots over. dus ik denk dat ze rap weer op me verliefd kan worden.
  Intussen ben ik veel gaan sporten. Zo probeerde ik haar wat te vergeten.
  Maar ik heb zodanig veel getraind dat ik een sixpack heb. Ik weet dat ze daarop valt, dus ik denk dat ik haar wel kan terug krijgen.
  Ik weet gewoon niet goed hoe ik contact moet zoeken, of wat ik moet zeggen als ik haar plots zie.

  alvast bedankt!!!
  Barrie

 • Dag Victor,
  Nadat de vader tijdens mijn zwangerschap ervandoor is gegaan, heb ik na de bevalling een leuke man ontmoet. Mijn baby was 4 maanden oud en ze gaan zo leuk met elkaar om alsof het altijd zo is geweest. Heerlijke vent, geweldige vader voor mijn kind en voor mij een ruwe diamant uit duizenden. D’r is wel 1 groot probleem; zijn ex-verloofde. Zij ging al vreemd, een week voor de bruiloft afgezegd en ging samenwonen met die andere vent maaaaar alsnog jaloers op andermans nieuw bestaan van.

  Zijn ex-verloofde en haar moeder is op een dag z’n huis binnengedrongen en hebben mij in elkaar geslagen. Mijn baby zat erbij en gilde het uit van angst. Politie gebeld, mijn vriend op z’n werk gebeld, aangifte gedaan, bij de huisarts geweest bla bla bla…Had drie gekneusde ribben, buikkneusing, blauw gezicht. Mijn armen en benen ook blauw en wat schaafwondjes hier en daar.

  Mijn vraag is: WAT MOET IK HIERMEE?! Zijn ex-verloofde bleek achteraf ook nog eens net een paar weken zwanger te zijn. Ik vind het een gestoord manwijf! Misschien niet relevant maar ik ben een klein vrouwtje en zij zijn twee koppen groter. Ben hierdoor ontzettend angstig geworden, durf niet alleen over straat en laat staan nog logeren bij m’n vriend. Ik heb mijn spullen ingepakt en ben terug naar huis gegaan. Veiligheid van mijn baby gaat VOOR! M’n vriend doet zijn reuze best om mij die veiligheid terug te geven… Ik ben nog steeds in twijfel ondanks dat hij er helemaal niks aan kan doen. Onze omgeving is zo verbaasd juist omdat het onverwachts gebeurde. Wat voor advies kunnen wij van jullie aannemen? Groet, L.

 • Wat ik hiermee wil zeggen is: Als je ex al tijdens jullie relatie zo heftig jaloers was geweest, hoe moet het daarna? Het is wel belangrijk dat je nieuwe partner gehoord wordt wanneer hij/zij een mening geeft over je ex. Neem het niet met een korreltje zout. Want ik dacht ook dat zijn ex-verloofde nu gelukkig is met de ander. Blijkbaar kon ze het niet helemaal goed loslaten. Het is ook allemaal in een klein jaar gebeurd. Mensen doen ECHT vreemde dingen in de liefde.

  1. @ Lisa,

   Bedankt dat je je verhaal hebt gedeeld. Ik weet zeker dat meer mensen gesteund worden door jouw openheid hier!

   En vreselijk wat er is gebeurd. Hoe durft iemand jou kwaad te doen!

   Let wel, mensen doen niet zozeer vreemde dingen in de liefde, maar in zijn algemeenheid. Ik vraag me af of er werkelijk van ‘liefde’ sprake is met die ex-verloofde.

   Je huidige partner kan je maar tot een bepaalde hoogte beschermen. Gezien de situatie denk ik dat je er heel goed aan hebt gedaan door terug naar je huis te gaan.

   Zo heb je ook weer de ruimte om weer tot jezelf te komen en je balans terug te vinden.

   Heeft je partner al de sloten vervangen? Zijn er andere maatregelen genomen zodat binnendringen niet zo gemakkelijk meer kan?

   En ook belangrijk, heb je professionele hulp ingeschakeld? Je durft niet alleen over straat, dat is een signaal.

   http://www.slachtofferhulp.nl/geweld/Delicten/Mishandeling/

   En hoe nu verder?

   Ik denk dat verwerking bovenaan staat.

   Daarnaast kan ik je aanraden een zelfverdedigingscursus te volgen. Liefst een cursus die heel praktisch gericht is; inclusief trainen. Gebaseerd op grove motoriek en reflexen, rekening houdend met de stress wanneer je in gevaar bent. Krav Maga bijvoorbeeld. Niet een mooie sport, maar wel zeer effectief en snel eigen te maken.

   Kun je hier iets mee?

   Veel sterkte.

 • Mijn ex en ik zijn nu 3 maanden uit elkaar en zij is na 1 week al verder gegaan met haar jeugdliefde van 17 jaar geleden, die ze in onze 15 jaar relatie 2 keer nog heeft gezien heel kort. Na 6 weken heeft hij al kennis gemaakt met onze 2 kinderen en woont nu praktisch bij haar. Deze week kreeg ik ook te horen dat zij zwanger van hem is, terwijl ze altijd gezegd heeft geen derde kindje meer te willen.

  De reden waarom de relatie is beeindigd, is wat ze nu zegt dat er geen gevoel meer is en dat ze dit heel erg jammer vind. in de eerste week na de breuk heeft zij verschillende dingen aangegeven, geen gevoel meer, wel nog gevoel maar niet meer voldoende, beslissing voor de kinderen tot aan dat het misschien nog wel goed kon komen of niet.

  Na 4 weken kon ik de kinderen eindelijk weer eens een weekend bij me hebben en wilde de kinderen een kusje aan mama gaan geven, maar dit mocht niet van haar, want ze kwamen ‘s avonds toch naar huis. Ik zag uiteindelijk haar met haar jeugdliefde bij de winkel instappen en zij heeft mij gezien en hem dit ook verteld. Hij heeft haar naar huis gebracht en heeft haar min of meer laten staan. Zij heeft die avond gezegd, dat als ik me had terug getrokken en was gaan werken aan de problemen in de relatie, dan was haar gevoel misschien nog terug gekomen. Ze heeft ook nog geschenken die ze van mij heeft gehad in de la liggen en een horloge die ze van mij heeft nog dagelijks om etc.

  Ik heb afgelopen week een gesprek met haar gehad en gevraagd om mij recht in de ogen aan te kijken en te zeggen dat zij geen gevoel meer mij heeft, ze heeft het gezegd, maar keek wel weg. We hebben ook nog wel eens contact en dit is de ene keer heel vriendelijk en de andere keer is ze heel bot en afstandelijk.

  Wat moet ik hiervan maken, is dit een vlucht/ rebound, ik weet dat zij niet alleen kan zijn en dit erkend zij ook.

  Groeten

  Bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *