Man alleen in de kou; het alleen zijn

Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en de herfst!

In deel 1 van ‘Alleen met de Feestdagen’ heb je gezien dat de angst om alleen te zijn voort komt uit het Schaarste-concept. Neem eerst het vorige deel over ‘alleen zijn’ door voordat je dit artikel leest…

Vandaag krijg je drie aandachtspunten en een belangrijke ‘alleen-zijn-oefening’… Sla de oefening niet over want deze verbetert zowel je sociale- als liefdesleven!

Aandachtspunt #1:

Weet wat ‘eenzaamheid’ betekent

Alleen zijn is totaal anders dan eenzaamheid. Eenzaamheid is het gevoel van onbehagen doordat sociale behoeften niet worden bevredigd.

Simpel gezegd: als je eenzaam bent, heb je te weinig contact met mensen. Voorkom dit nare gevoel en zorg voor voldoende contact met anderen; kennissen, vrienden, werk en vluchtige ontmoetingen.

Er gaat nog meer schuil achter het eenzaamheidsgevoel. Het is gaat over meer dan alleen sociaal contact. Misschien schrijf ik er nog eens een keer over. (Wil je dat? Reageer onder dit artikel!)

Voor de mannen: overweeg het downloaden van mijn E-boek Breek het IJs. Je ontmoet niet alleen meer vrouwen, het biedt ook voordelen voor je sociale leven.

Hoe dan ook, de manier waarop je contact maakt met mensen kan grote impact hebben op je algehele leven. Op liefdesvlak, sociaal en zeker ook zakelijk!

Aandachtspunt # 2:

Weet wat ‘alleen zijn’ betekent

Wanneer je weet wat ‘alleen’ betekent, is alleen zijn iets positiefs en dat vermindert meteen de angst.

Alleen is: al één.

Je bent al één geheel en daarom ben jij compleet. Je hebt dus geen partner nodig om een leegte te vullen. Uiteindelijk hangt (liefdes)geluk af van jouw mentaliteit en hoe je in het leven staat. Ongeacht vrouwen versieren of mannen versieren!

Aandachtspunt # 3:

Leer alleen te zijn

Wanneer je goed in je vel zit wanneer je alleen bent, trek je anderen aan. Je straalt namelijk iets belangrijks uit wat zegt:

“Ik ben gelukkig met mezelf en daarom zal jij ook gelukkig met mij zijn.”

Geen mens wil iemand hebben die alléén plezier kan hebben wanneer hij/zij in gezelschap is.

Vrouwen willen geen man die alléén plezier kan hebben wanneer hij met haar is. Ze willen een zelfstandige, onafhankelijke man. Hij is een bron van plezier en geluk!

En mannen willen ook geen vrouw die alleen maar plezier kan hebben als zij met hem is. Vrouwen die neigen naar emotioneel leunen op een man, het stoot heel wat mannen af die meer willen dan snel seksueel contact alleen. Maar een vrouw die zelfstandig al straalt is als een magneet op leuke mannen!

Dat is het klassieke voorbeeld van de happy single. Er wordt niet getreurd over het vrijgezelle bestaan. Nee, er wordt genoten van het single-zijn: feesten, avontuur, vrijheid, geld zat en weinig verantwoordelijkheden.

Wil jij een bron van plezier zijn? Doe dan de volgende oefening. Voor sommige mannen en vrouwen is deze pittig, maar ik heb veel positieve feedback gehad op deze oefening…

Oefening: Gelukkig alleen zijn

Plan voor de maand januari een paar dagen in om alleen te zijn. Mocht je tijdens de feestdagen alleen zijn, dan komt dat goed uit: kan je meteen deze oefening doen!

Ga de dagen dat je alleen bent je niet op de bank liggen vervelen of een beetje in de kroeg hangen. Maak je huis gezellig voor jezelf en doe iets wat je leuk vindt.

Of ga het huis uit.

Een paar voorbeelden om je op gang te helpen:

 • Ga naar een optreden van een muziekband, cabaretier of standup-comedian;
 • Ga naar buiten: wandelen, sporten, fietsen…
 • Ga een avondje alleen stappen;
 • Of kies een of ander activiteit uit voor singles.

Uitgaan zonder je vrienden en vriendinnen lijkt misschien vreemd… Maar het is uitstekend om zelfstandig en onafhankelijk te worden. Nogmaals, dat maakt je aantrekkelijk voor anderen!

Laat andere potentiële liefdespartners weten:

“Ik ben gelukkig met mezelf en daarom zal jij ook gelukkig met mij zijn.”

Je ziet, flirten, Veroveren, versieren is méér dan een iemand aanspreken en een leuk gesprekje voeren. Het gaat uiteindelijk vooral om je mentaliteit, humeur, uitstraling en intentie of je werkelijk succes aantrekt of niet.

Voor de mannen: mijn coachsysteem ondersteunt je op al deze punten en op nog veel meer. Je krijgt vele handige tips die je meteen kunt toepassen voor een beter liefdesleven. Dus als je mijn systeem nog niet hebt gedownload, doe het nú.

Ik wens je prettige feestdagen!

Victor Verlon
https://www.facebook.com/VictorVerlon

Gerelateerd:

 • Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1) (39)
  December is een feestmaand. Familie en vrienden komen bij elkaar voor de gezelligheid en warmte. Maar wat als je op dit moment geen liefdespartner hebt en het wat betreft gezelschap even niet mee zit? Je bent dan helemaal […]
 • Foute Vrouw Loslaten? (deel 2) (31)
  Dit is het tweede artikel over het loskomen van de foute vrouw, het vervolg op ‘Bevrijd jezelf van de foute vrouw (deel 1)’. Lees het eerste deel en neem die twee stappen voordat je met dit artikel verder gaat. Foute vrouw […]
 • Op jezelf wonen? 5 tips voor op jezelf wonen (17)
  Op jezelf wonen? Een van de belangrijkste momenten in het leven van een mens, is het moment dat je op zichzelf gaat wonen. Vragen als "Wat heb ik nodig nu ik alleen ga wonen en hoe voorkom ik een eenzaam bestaan?" liggen voor de […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2)
Trefwoorden:             

48 reacties op “Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2)

 • Dit is een heel interessant artikel.

  Het klopt natuurlijk allemaal wat Victor zegt, het is alleen een tweede om het ook daadwerkelijk te doen. Het is ontzettend belangrijk dat je in deze context het verschil ziet tussen denkers en doeners.

  Wat de inhoud betreft, het vergt moed en lef om de eenzaamheid in de ogen te kijken, maar je leven is zoveel rijker als je eenmaal beseft dat je onafhankelijk bent… Ik spreek uit ervaring!

  Fijne kerstdagen iedereen!

  Groetjes Rik

 • Er is een verband tussen het schaarsteconcept en de angst om alleen te zijn.

  Maar door dit artikel te lezen merk ik dat dit verband veel groter is dan gedacht. Stel dat het even niet lukt, en dat je het inderdaad even moeilijk krijgt, dan is het toepassen van de oefening ook positief om later te leren omgaan met “tegenslagen” (ligt bij jou, tegenslagen kunnen zelfs onbestaande worden) bij het veroveren.

  De oefening is niet simpel, maar wel belangrijk.

 • ik ben zelf alweer ruim twee maanden vrijgezel, maar ik maak er absoluut het beste van. Eenzaam voelen daar krijg ik amper de kans voor.
  Waar ik vooral op moet letten is dat ik ook nog tijd heb voor mezelf, dat is ook wel een van de redenen dat m’n vriendin het toentertijd heeft uitgemaakt, omdat ik het altijd vrij druk heb (vrijwillige brandweer is een fantastische hobby, maar er steekt wel veel tijd in..)

  Als je als vrijgezel teveel tijd in bezigheden stopt, dan blijft er geen tijd over voor een eventuele toekomstige vriendin, en de dames willen nu eenmaal dat je ook voldoende tijd voor hun hebt. M’n ex die was altijd wel pissed off als ik weer een oefenavond of oefendag had, terwijl zij eigenlijk andere plannen had. Maja, mijn eigen leven telt nu eenmaal ook erg zwaar voor mezelf, ik ben alleen wel bang dat een eventuele toekomstige relatie hier wederom op zou kunnen stuklopen…

 • gelukkig ben ik de happy single…dit is eigenlijk veel belangrijker dan altijd maar weer op de verovertour…donderdag nog leuke vrouwen verovert. al hadden ze wel heel aparte namen. gwen en audry hoor je niet veel 😉 nog een vrouw haar barriere gebroken omdat ze zonodig de bitch moest spelen…hele avond een man of 10 om je heen maakt een vrouw machtiger dan ik dacht…had wel moeite om haar klein te krijgen al kreeg ik wel haar naam uit haar mond…uiteindelijk deed ze me niet veel. het grappige is dat dit personeelsuitje voor de kerstviering me toch wel goed heeft gedaan. in principe was ik ook alleen op stap met wat vage bekenden. (werk daar pas een half jaar) heb er niets meer aan overgehouden dan extra zelfvertrouwen en geloof me dit doet een man goed!

 • Ik kan me nog herinneren met welk opgelucht gevoel ik thuis kwam, nadat ik een dag alleen spendeerde. Ik had mezelf bewezen dat ik wel degelijk alleen kan zijn.
  Dus zoals Rik in zijn eerste reactie zegt, niet denken, maar plan een dagje in om even heerlijk alleen te zijn…

  De dagen die ik lekker ontspannen alleen was, merkte ik op dat ik veel met mezelf ging praten. Af en toe luid en af en toe in m’n hoofd. Ik werd een soort vriend van m’n zelf.

  Het is ook het proces waar ik meer gehoor gaf aan mijn eigen ideeen en inzichten, want ik had namelijk niemand om me heen die mijn gedachten bekritiseerd of mij adviseerd om iets daar anders te bekijken of te doen.

  Mijn innerlijke rust heb ik vooral gevonden door alleen te zijn en de wereld om mijn manier te bekijken. Het is ook een manier om jezelf te ontwikkelen naar een onderscheidende man.

  Uiting: wees rechtvaardig en bekijk de wereld hoe die jou het beste past ! 🙂

 • nog niet zo lang geleden voelde ik me heel erg ongemakkelijk als ik alleen was. ik vond het al vervelend om alleen naar de stad te moeten om iets te kopen als er niemand met me mee wilde. ik dacht van straks kom ik nog iemand tegen die ik ken, wat moet die dan wel niet van me denken dat ik hier alleen loop. ook op feestjes voelde ik me vervelend als er even niemand was die met me praatte.

  ik ben daar eigenlijk overheen gekomen sinds ik aan mijn zelfbeeld ben gaan werken. en gewoon dingen te ondernemen in me eentje. het kan me gewoon minder schelen wat mensen van me denken. nu vind ik het juist relaxed om even alleen naar de stad te gaan en proberen vrouwen aan te spreken in een winkel oid.
  alleen nu met de feestdagen vind ik het moeilijker. ergens voel ik nog een druk dat ik iets Moet afspreken.

  er zit tegenwoordig ook een taboe op, op alleen zijn (vooral onder de jongeren). er worden al snel opmerkingen gemaakt als: heb je geen vrienden ofzo?

 • ik niet wat me vandaag is overkomen…dat zo,n dag zo,n leuke wending kan hebben. ik heb een vrouw ontmoet die zelfs mijn stoutste dromen waar maken. OMG!!. wat is ze lekker….vind ik gewoon leuk om ff te delen

  dacht eens om vandaag lekker een dagje voor m,n eigen te hebben. maar niet met de auto maar met de streekbus…verwachtte allemaal sneeuw en had niet veel zin om daar doorheen te rijden. ik lekker naar de vrouwenhemel…zo noem ik de winkelstraten in breda. eigenlijk stond de hele dag m,n kop er niet echt naar om veel energie in vrouwen te steken. een beetje last van een winterdipje denk ik…zat vrouwen die wel eens keken, maar op een of andere manier kreeg ik niet die “tom cruise” grijns op m,n gezicht. was niet helemaal in me ritme de laatste tijd…op de terugweg stapte ik in de bus op weg naar huis. na het doorlopen van het pad zag ik aan de rechterzijde een erg mooie jongedame zitten…haar blonde haar en haar sexy bruine ogen…ze betoverde mij gewoon. ze zat met zo,n ” I-pad” te spelen…dit was m,n kans om toe te slaan. m,n reactie was:

  ik: “even je hyves aan het checken”?
  zij: ja
  ik: dat is toch zo,n i-pad?
  zij: ja dat klopt
  ik: is het fijner om mee te werken dan een laptop?
  zij: mwah wel makkelijk om mee te nemen naar m,n werk?
  ik: ohw wat voor werk doe je dan:
  zij: oh ik sta achter de bar bij grote evenementen en feesten?
  ik : dat is wel leuk werk! dus je komt nu van je werk af?
  zij: ja komt net uit zwolle ik ben kapot…
  ik: was een latertje geworden dan?
  zij: ja: klopt half 5…
  ik: pff daar heb ik wel respect voor hoor…als ik van half 8 tot 5 werk dan ben ik al kapot.
  zij: is ook niet zo erg doe het met hetzelfde ploegje elke keer! dus is wel erg leuk.

  gesprek was begonnen. toevallig ging ze met oud en nieuw naar hetzelfde feest als ik om daar te werken.dat ze kerst niet echt gevierd had en dat ik haar vertelde dat ze maar weinig gemist heeft. ik beloofde haar op te zoeken als het wat rustiger aan de bar zou worden. eigenlijk wist ik niet genoeg van haar moest nog een ding weten van haar…
  haar hobbys…

  ik: heb je nog hobbys?
  zij: ja, ik heb erg lang getennist
  ik: ohw daar hoor je maar weinig over qua sport?
  zij: mwah valt wel mee…ik heb het professioneel gedaan?
  ik : ohw toe maar…dan kan je mij nog wel een de backhand leren?
  zij: hahaha heb jij ook getennist?
  ik : nee heb gekickbokst en ju jitsu gedaan. jammer genoeg loop al bijna jaar met ontstoken knie… ik mag op medisch advies niet veel doen.
  al kan ik dan ook niet stil zitten.
  zei: ja dat probleem heb ik ook. eigenlijk wel erg jammer
  ik :moet je het weer eens rustig oppakken? ik wil best wel eens een balletje met je meppen! winnen doe je toch wel.
  zei: lijkt me leuk…

  was alleen zo overdonderd door haar schoonheid dat ik haar nummer vergat te vragen…
  wist in ieder geval wist ik haar naam,waar ze vandaan komt. dat ze hyves heeft, en dat ze tennist…ff online. ff op zoekfuntie: en hop daar staat ze op hyves…ben blij dat m,n nieuwsgierigheid toch nog z,n vruchten heeft afgeworpen. anders was ik haar denk ik uit het oog verloren. mick is weer terug…ik had de dag van m,n leven. nu nog even m,n best doen haar gek te maken. maar dat lukt me wel…

 • @Mick,
  Je bent goed bezig maar je moet een stap terug zetten.
  Deze terugstap is beoordelen van je eigen positief zelfbeeld met name hoe komt dat je nietzoveel energie in je hebt en hoe je niet zo lekker in je vel voelt.
  Bekijk deze dingen eens en je zal terug helemaal de aantrekkelijke Mick zijn die ze nog nooit hebben gezien.

  Bij die vrouw van je, je kan haar nummer vragen via hyves zelf en als die moeilijk doet, herlees je de blogberichten van Victor over telefoonnummer en blog van succes met mooie vrouwen moeilijker. De rest weet je door je eigen ervaring en de e cursussen.

  Ik heb ondertussen een afspraakje voor 2 en 3de keer. Ik was zo zenuwachtig, ik morste met mijn fanta maar ik bleef koel. Het is moeilijk voor een beginner. Deze kerel heeft de versierkunsten van Don Juan enkel in de Victors eigen Overvloedconcept stijl.

  @ Rest
  Zelfs al mag je Alleen zijn tijdens deze dagen, zet je beste beentje voor en wie weet eindigt dat niet op alleen zijn. Zoveel vrouwen in deze drukke winkelstraten en sommige met korte rokjes met lange nylon kousen aan. Veel Plezier met het ontdekken ervan 😀

 • @Mick, mooi he, doe je netjes. Je hebt haar lekker in de flow geholpen en haar uitgedaagd, ook makkelijk geswitcht qua onderwerp! Sport is volgensmij ideaal onderwerp om over te praten als je merkt dat ze het leuk vindt. Bij mij geeft dat in ieder geval altijd positieve associaties omdat ik na het sporten altijd een goed gevoel heb. Ze staat in ieder geval open voor je, dat is sowieso een positief teken 😀

  Haar gek maken? met vooral plezier maken neem ik aan? dat is het belangrijkste daarna he.

  ‘mick is back’ haha, een goed gevoel is dat he 😀 onthoud dat moment goed! hoe heette dat ook al weer? affirmeren dacht ik.

 • @ mick

  jouw verhaal gaf me zoveel inspriratie, dat ik vandaag ook de stad in ben gegaan. ik had iets leuks bedacht van tevoren. ik had me voorgenomen om gewoon precies te vertellen wat ik aan het doen was en het pakte nog beter uit dan ik had verwacht. het is een van de eerste keren dat ik een vrouw op straat aansprak en al meteen zo positief:D. ze was nog mooi ook.

  het gesprek ging ongeveer zo:

  ik: hey alles goed?
  zei: uhu ja met jou?
  ik: jaa, ben je ook wel eens op straat naar iemand toe gegaan om te vragen hoe het gaat?
  zei: nee haha het is eigenlijk ook de eerste keer dat het me overkomt
  ik: haha nou ik moet je vertellen het is best wel eng
  zei: nou ik vin het wel dapper van je dat je het doet
  ik: maar ga je ook wel eens alleen naar de stad?
  zei: ja ik ben hier nu alleen in de stad
  ik: dat is best wel eng he
  zei: haha ja. ik ben op zoek naar iemand
  ik: ja joh naar wie dan?
  zei: ik zoek een lange donkere jongen, we zouden hier koffie gaan drinken. help jij eens

  verder nog veel meer gepraat over het feit dat ik haar gewoon aansprak en over die donker vriend van haar. het gesprek veliep zo lekker vlot dat ik me moeilijk kan herrinneren wat we nog meer hadden gezegt:D ik was alleen zo met het gesprek bezig dat ik er niet eens aan had gedacht om haar naam te vragen.

  het gaf me een enorme rust dat we het over het feit hadden dat ik haar aansprak en ze zag de humor er wel van in. erg grappig op de plechtige toon waarop ze antwoorde.

 • Een betere inspiratie om vrouwen aan te spreken kan ik me nauwelijks voorstellen. En gelijk hebben jullie, aanspreken is belangrijk, is de basis.

  We mogen blij zijn dat het niet de realiteit is, maar misschien zou het wel nuttig zijn:
  Stel je loopt op straat en je ziet een aantrekkelijke vrouw. Achter jou krijg je een pistool tegen je hoofd geduwd met het bevel: Spreek haar aan !

 • hmm ja….zou soms wel goed werken. op sommige momenten als de kans er ligt. laat ik hem me ook echt niet onglippen. dit principe kan best wel werken als je hier een gedachtepatroon van maakt.

  “als ik haar niet aanspreek zou ik echt spijt kunnen krijgen”

  “als ik haar niet aanspreek, kan ik m,n zelfvertrouwen beschadigen”

  “als ik haar niet aanspreek, blijf ik altijd met de angst zitten op verovergebied”

  4 jaar geleden dacht ik altijd bij het aanspreken: wat je verliest aan zelfvertrouwen, win je weer aan ervaring!! het maakt je altijd sterker om jezelf te verbeteren.

 • @ Ruben

  ik denk dat je niet erg ontspannen overkomt met een pistool tegen je hoofd:P het geeft je denk ik ook meer zelfvertrouwen als je jezelf zover kan krijgen dat je gewoon denkt van: hallo we zijn allebei mensen, wat een onzin dat ik er zon probleem van maak. en er gewoon voor gaat!

 • @ Rik,

  Daden, daar gaat het om. En voor iedere cursist die het echt wil, zal het zover komen. Actie!

  @ Ruben,

  Goed gezegd… Zijn er wel tegenslagen? Soms is ‘pech’ precies wat je nodig hebt. Want daarmee doe je nieuwe ervaring op. Of nog mooier, door de zogenaamde pech ontmoet je iemand die je anders nooit had ontmoet.

  Ik wens je veel pech toe in 2011 😉
  (Mijn echte wens komt onder deze reactie.)

  @ Jasper,

  Je werkt bij de brandweer, prachtig! Vrouwen optillen is waarschijnlijk een makkie voor je 🙂

  Heb je wel voldoende tijd voor een relatie? Meestal vraagt een goede, lange relatie veel tijd en energie. Maak je keuzes bewust…

  @ Mick,

  Leuke donderdag gehad dus. Nice!

  @ Milan,

  Het is inderdaad de kunst om je eigen vriend te worden, je maatje. Pas wel op met hardop in jezelf praten 😉

  @ M.,

  Je zei:

  “ik vond het al vervelend om alleen naar de stad te moeten om iets te kopen als er niemand met me mee wilde.”

  Omdat niemand met je mee wilde? Of konden mensen niet door andere verplichtingen e.d.? Groot verschil.

  Als iemand je vraagt of je geen vrienden hebt, maak een speelse opmerking. Bijvoorbeeld: “Jawel. Kijk, hier staan al mijn denkbeeldige vrienden”.

  En begroet veel mensen, je ontmoet zoveel mensen dat het lijkt alsof je 1000 vrienden en vriendinnen hebt.

  Goed bezig!

  @ Mick,

  Daarom neem ik dus liever de bus, tram of trein. In de auto zijn er ook mogelijkheden, maar met dit vieze weer kijken vrouwen meer naar beneden om te zien waar ze lopen.

  Fantastisch om de conversatie te lezen!

  Je vroeg haar: “ik: heb je nog hobby’s?”

  Durf te raden. “Hmm, ik krijg de indruk dat je … doet. Klopt dat?”

  Goed geraden, indrukwekkend. Zo niet, dan vraag je wat ze doet.

  Meer spontaniteit…

  Trouwens, als je dit heel vaak doet zul je na verloop van tijd vrouwen heel goed kunnen inschatten. Prachtige IJsbreker…

  Ze zei:

  “zij: mwah valt wel mee…ik heb het professioneel gedaan”

  Voorbeeld reactie: “Echt! Wow. Dan moet je echt flink kunnen meppen. Heb je spierballen, show me”.

  Uitdagen, aanraking…

  Je zei:

  “Nee heb gekickbokst en ju jitsu gedaan. jammer genoeg loop al bijna jaar met ontstoken knie… ik mag op medisch advies niet veel doen.
  al kan ik dan ook niet stil zitten.”

  Je kunt er nog een draai aan geven. Al kan je moeilijk stil zitten, ben je verplicht om veel te relaxen. Bubbelbaden, massages krijgen, zonnen, weekendjes weg. Allemaal op voorschrift van de dokter.

  Positieve associaties 😉

  Je wilt haar gek maken? Waarschijnlijk niet nodig. Na een goede e-mail kun je zo een afspraakje maken om samen te gaan tennissen. Ze was er toch voor in? Leg de lat voor jezelf minder hoog…

  Heerlijke kick om onbekende vrouwen aan te spreken. Het leven is een avontuur!

  @ Andy,

  Ik ben blij dat je weer afspraakjes hebt! 🙂

  Drinken morsen is geen punt. Ik sprak laatst een man die per ongeluk een glas bier over een vrouw had gemorst tijdens het gesprek. Vervelend, maar het gesprek was leuk dus het was geen probleem.

  Die nylon kousen / panty’s, ongelofelijk. Ik krijg het er warm van in de winter.

  @ Wilco,

  Affirmeren is altijd goed. En zeker als je je al goed voelt kan je jezelf een extra boost geven…

  @ M.,

  Nog een gesprek, top!

  Je ziet hoe gemakkelijk je een leuk gesprek hebt. Vrouwen worden veel te weinig aangesproken. En als ze worden aangesproken dan is de man of te dronken, of overdreven op de versiertoer.

  Niet alleen jouw dag is mooier geworden, ook die van haar. Hoe denk je dat ze die avond zichzelf heeft bekeken in de spiegel…

  Neem je voor om elke dag een vrouw aan te spreken, zoals je de 29ste hebt gedaan. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt. Het blijft spannend, dat hoort bij het avontuur!

  @ Ruben,

  “Stel je loopt op straat en je ziet een aantrekkelijke vrouw. Achter jou krijg je een pistool tegen je hoofd geduwd met het bevel: Spreek haar aan !”

  Gevaarlijk, ik vind het geen goed idee. Pistolen hebben niets te maken met aanspreken. Moet het nog spannender worden?

  Ik heb me in het verleden zo onder druk gezet om vrouwen aan te spreken dat ik bijna moest overgeven; boven de WC hangen e.d. Jezelf op deze manier onder druk zetten is niet goed.

  Het probleem is dat mannen het risico verkeerd inschatten bij het aanspreken van vrouwen. Er zijn geen echte risico’s, hij is veilig ongeacht hoe de vrouwen reageren.

  Dat hij zichzelf wijs maakt dat het gevaarlijk is om vrouwen aan te spreken, wil niet zeggen dat hij zichzelf ook nog moet wijsmaken dat er een pistool op zijn achterhoofd is gericht.

  Wees relax, speels, experimenteer, sta open voor reacties. Je krijgt dan veel meer voor elkaar.

  @ Mick,

  Geef aan alles zoveel mogelijk een positieve draai:
  “Ik spreek haar aan, want het is een kick en geeft extra zelfvertrouwen.”

  En ja, de angst voor spijt kan prima voor je werken.

  @ M.,

  Met een pistool tegen het hoofd kom je inderdaad niet ontspannen over. Het idee dat jullie toch mensen zijn en dat je er geen probleem van moet maken, is veel sterker…

 • @ Victor

  Erg bedankt voor je reactie rond druk zetten.

  Zonder druk doe ik niets, en met druk is de kans tot actie iets groter…FOUT dus.

  Zonder druk moet ik actie ondernemen…

  Mijn taak: niet klagen over hoe lang de weg nog is, maar vooral speels blijven 😉

 • @ Ruben,

  Een beetje druk mag wel, maar overdrijf het niet. En meng het niet met doodsangst e.d.

  Voorbeeld: je bent in de stad en je hebt behoorlijke trek. Beloof jezelf dat je pas iets lekkers zult eten als je een vrouw hebt aangesproken.

  Je werkt dan als het ware naar het lekkers toe, in meerdere opzichten… 🙂

  De weg is niet lang of kort. Er is geen weg, er is alleen nu.

 • @ Victor,
  ik wens jou ook een schitterende jaarwisseling toe en uitstekende 2011 toegemoet.
  Ik heb zelfs met die afspraakjes toch een relatie aan overgehouden, ik ben eindelijk blij voor mijn eigen dat ik een vrouw aan mijn zijde heb. Nu kan ik terugblikken op elke mogelijk fout dat ik had gemaakt en waar mijn knelpunten zaten. Ik zelfs in staat om andere vrouwen te veroveren maar ik doe dit niet. Dit is heel raar en de weg ligt weer open, zelfs mag deze relatie fout aflopen dan weet ik wat ik moet doen voor een andere te kunne beginnen. Het is een kwestie van de mix van mentaliteitskenmerken, nieuwsgierigheid en overvloed concept toe te passen. Ik maak mijn eigen zo moeilijk terwijl ik de jagersinsticten heb van don juan terwijl het eigenlijk gemakkelijk is.

 • @ victor

  dat je haar hobbys raad vind ik wel een erg goede tip… ik ga het E-boek van breek het ijs nog eens ophalen. m,n speelsheid had ik er niet echt in gegooid, maakte wel erg veel fouten normaal doe ik dat niet zo erg. zat erg genoeg mezelf even uit een depressie te trekken haha…gelukkig heb ik gisteren een erg leuke avond gehad, met een geweldige lekkere afloop 😉 vanmorgen zagen we elkaar weer aan de ontbijttafel :-0 de vrouw van de bus heeft me toegevoegd op m,n hyves en heb voor het nieuwe jaar al een afspraakje…ik zit weer lekkerder in m,n vel gelukkig. het probleem was dat ik gewoon wat affectie miste….

  een goed jaarwisseling gewenst

 • @ Victor

  daar zeg je me wat. in die tijd ervaarde ik het alsof ze niet mee ‘wilden’ terwijl ze inderdaad wat anders te doen hadden. een vorm van schaarste denk ik.

  ongelovelijk trouwens wat een zelfvertrouwenboost zon gesprekje op straat kan geven. op mn werk(supermarkt, ja ik ben nog jong) spreek ik al met zoveel gemak vrouwelijke klanten aan en collegas die ik nog nooit eerder had gesproken. op andere locaties lijkt het ineens zoveel minder voor te stellen. ik ga zeker door als ik effe tijd heb!

  @ andy

  wow top man. ik zit nog niet zo lang op deze site, maar ik heb veel van je reacties gelezen op andere blogs, waarvan er veel negatief waren. ik ben heel blij voor je, maar vergeet niet dat je haar ook in een relatie moet blijven veroveren;)

 • Eerst en vooral een schitterend 2011 gewenst !!!

  @ Victor

  De weg is niet lang of kort ? Er is geen weg, er is alleen nu ?

  “Nu” is inderdaad veel belangrijker dan bv. het verleden. Maar waar ik vandaan kom, tot nu…dat beschouw ik wel als een lange weg.

  Als kind was ik al geen vat vol zelfvertrouwen wat de liefde betreft, misschien is mijn achterstand op leeftijdsgenoten toen al wat begonnen. Feit is ik moest me nog geen zorgen maken, zo jong, een kind…de tienerjaren moesten nog komen.

  Als tiener ga je er wat meer op toeleggen natuurlijk, je wil uitgaan, plezier maken, de dingen waarmee een liefdevolle relatie kan beginnen. Ik had echt zeer goede ouders, kwam niets te kort, kon gezond eten,…Alleen…die beschermende houding zorgde ervoor dat uitgaan zeer lang verboden werd. Ik die al niet overdreven veel zelfvertrouwen had kon geen zelfvertrouwen opdoen door te experimenteren. Niet onlogisch dat voor de meeste tieners fuiven en dergelijke doodnormaal was, terwijl het voor mij ongeveer een status had van “het beloofde, maar onbereikbare land”. Dit was de eerste keer dat ik echt pijn begon te voelen op liefdesgebied. Eerdere teleurstellingen waren uiteraard ook niet aangenaam geweest, maar het was deze keer dat het echt pijn begon te doen. Ik zag vrienden die hun eerste liefjes kregen, en als ze single waren konden ze zich toch nog amuseren op fuiven. Dat was allemaal niet voor mij, en als ik een meisje leerde kennen (niet op feestjes, feestjes zijn gelukkig niet heilig wat liefde betreft) dan werd dat gegarandeerd niets door een gebrek aan actie (vertrouwen) van mijn kant. Bovendien kon ik haar ook niet mee uit vragen…de zeldzame contacten stierven een stille dood. Het verwerken en met opgegeven hoofd naar het volgende meisje gaan was geen optie. Vrouwelijk contact was schaars voor mij. Zoals eerder gezegd: ik had goede ouders. Ik werd niet mishandeld of opgesloten, het was veel later dan de gemiddelde tiener, maar na een tijd kon ook ik de wereld van het sociaal contact via feestjes en dergelijke ontdekken…Wat was dat spannend.
  MAAR
  Eerdere en vooral onverwerkte teleurstellingen op liefdesgebied hadden al een serieuze rem op mijn enthousiasme gezet. Ik was blij dat ik net als iedereen sociaal contact kon leggen op feestjes, maar voelde mij in het begin zeker wat onwennig. Je onwennig voelen, geen zelfvertrouwen hebben, onverwerkte emoties hebben…het zijn dingen die je vooral niet moet doen als je sociaal contact wil leggen. Voeg daar nog bij dat andere jongens (door oefening,…) veel vlotter meisjes “inpakten” en je begrijpt dat “het beloofde land” een kat in een zak bleek, die mij vooral nog eens deed bijtanken aan teleurstellingen op liefdesgebied. Het werd een vicieuze cirkel die mijn gehalte aan zelfvertrouwen en speelsheid zeer zwaar onder 0 deed zakken. Ook het feit dat ik met eigen ogen kon zien hoe vrouwen meegingen in de (jaloezie: belachelijke) spelletjes van die jongens, deed mijn respect voor vrouwen al evenmin goed. Om den duur ging ik van bij het begin van een sociale bijeenkomst stevig aan de drank om niet te veel te moeten merken dat iedereen lol heeft met vrienden, liefjes, en dat ik daar weer alleen zat. Uiteraard leverde dat geen veroversucces op, en ik werd er al helemaal niet gelukkiger van. Vrienden zeiden wel: “kop op !!!”, maar als ik zag hoe zij het in de liefde hadden was ik er niet van overtuigd dat ze me volledig begrepen. De sporen van dat zwaar negativisme en alle andere fouten zijn vandaag de dag nog niet volledig weg, maar het verschil met vroeger is gelukkig groot.

  En Victor, geloof me: dat is WEL een lange weg geweest. Nu is het belangrijkste inderdaad, maar dat ik die weg al afgelegd heb tot hier en nu…daar ben ik te trots op om te negeren. Nu zal in de toekomst het belangrijkste blijven, maar als ik in de toekomst veroversucces krijg dan zal ik de afgelegde weg zeker niet vergeten.

 • Mannen,

  Ik heb jullie mening nodig.

  Ik heb al eerder met een vrouw afgesproken, toen heb ik haar de drankjes laten betalen (“ik trakteer de volgende keer”). Een paar keer tijdens uitgaan kwam ik haar toevallig tegen, toen wilde ze het drankje graag terug hebben. Wat ik toen niet gegeven heb.
  Vandaag had ik haar gesmst:

  “Haa Charlotte, vanmiddag warme choco op mijn kosten, na het 7e lesuur bij de absentielijst X Tom”

  – Volgens een vriendin van mij was deze sms veelste direct.

  In ieder geval, ze smste terug: “k kan niet.”
  Nogal kortaf vind ik zelf.

  Maar wat vinden jullie. Is die sms goed of is die te direct? Moet ik het ‘vragen’?

  groetjes,
  Tom

 • @tom

  was dat paar keer tijdens uitgaan op 1 avond of op meerdere avonden? anders dan kan het wel eens zijn dat er teveel tijd tussen zit, en dat ”het vuurtje” eerst wat meer moet worden opgewarmd… en dan kan zoiets erg direct zijn ja

  gr jasper

 • @ tom

  Een paar keer tijdens uitgaan kwam ik haar toevallig tegen, toen wilde ze het drankje graag terug hebben. Wat ik toen niet gegeven heb.

  uit deze zin kan ik uithalen dat je haar daarna meerdere malen nog gezien hebt?
  naar mijn mening heb je haar te lang heb laten wachten. een snelle actie is altijd belangrijk dus snelle actie is vereist

  groetjes

 • Tussen het afspraakje en dat ik haar gezien heb met uitgaan (maar 1 keer). zat een week. Tussen het uitgaan en de sms zaten 3 dagen.

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  Haar antwoord op jouw sms was vrij kort. Waarom ?

  Mick gaf een mogelijke reden, maar er zijn nog heel wat mogelijke redenen…Echt zeker kan je het niet weten. Natuurlijk was haar antwoord niet al te positief, en om niet op te geven of de mogelijkheid uit te sluiten dat haar antwoord voortkwam uit één of andere opwelling van hormonen, of gewoon uit het feit dat het haar dagje niet was, kun je het nog eens proberen.

  Niet te lang wachten, en niet smekend overkomen !!! Weigert ze opnieuw op een zeer korte manier, dan zou het vuurtje wel eens minder hevig kunnen zijn dan dat jij zou willen.

 • @ Andy,

  Ga ook voor jezelf na wat je goed hebt gedaan. Positieve focus…

  @ Mick,

  Gelukkig, je bent weer op het goede pad 🙂

  @ M.,

  Zo’n gesprek op straat geeft inderdaad een boost. Spreek vaker vrouwen aan en je zult merken dat je dat zelfvertrouwen eigenlijk altijd al hebt gehad.

  Wacht niet op tijd, maak tijd…

  @ Ruben,

  Jij hebt dus ook al een lange weg achter de rug; je bevindt je in goed gezelschap 🙂 Dat is prima. Sterker nog, al je ervaringen kunnen je helpen om je doelen te bereiken. Neem het perspectief in dat je ondersteunt.

  De beschermende houding van je ouders kan je inderdaad remmen in je liefdesleven. Aan de andere kant, het kan je juist helpen om meer mensen te ontmoeten.

  Hoe kan je op een andere manier naar je verleden kijken, zodat je vanaf vandaag vol enthousiasme initiatief neemt en experimenteert?

  @ Tom,

  Ze wilde het drankje terug hebben, op welke manier vroeg ze dat?

  Je had haar sowieso moeten trakteren die avond. Nu lijkt het net alsof je de drankjes gebruikt als slappe versiertruc. “Spreek met me af, want dan trakteer ik je.” Niet goed natuurlijk.

  Omzeil zoveel mogelijk het vervelende wie-betaald-probleem…

  Bel haar over een paar dagen en nodig haar uit voor iets dat NIETS met drankjes te maken heeft. Bijvoorbeeld: je wilt jeans kopen en je wilt graag haar mening horen over wat je goed staat. Speels, onverstoorbaar.

  Stuur geen SMS…

  http://www.aantrekkingskracht.com/sms-whatsapp-fouten

 • @Victor

  Ze vroeg het om een commanderende toon: “jij gaat me nu een rose geven”
  Daarop glimlachte ik naar haar vriendin en zei: “haa dacht je dat”
  “jaa want ik heb jouw eerder al getrakteerd”

  En toen deed ik iets wat ik niet snel nog een keer doen. (Het is al pijnlijk om het te vertellen):
  ik – oja?
  zij – jaa toen in de karel hertog (cafe)
  ik – ooh daar weet ik niks van

  Kortom, ik ging net doen alsof ik niet meer wist dat we een afspraakje hadden gehad.

  Je hebt gelijk, nu zie ik eindelijk in wat ik fout heb gedaan, bedankt!
  Nu nog hopen dat ik ervan leer.

  Ik zie haar af en toe op school, ze negeert me. Haar opbellen zie ik dan maar vanaf. Liefdesverdriet verwerken en er weer volop tegenaan.

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom,

  Pijnlijk om te vertellen, maar je hebt je tenminste voet bij stuk gehouden! Goed gedaan, je hebt ballen en dat gaat je veel moois brengen in de toekomst.

  Je zei eerder:

  “Ik heb al eerder met een vrouw afgesproken, toen heb ik haar de drankjes laten betalen (”ik trakteer de volgende keer”).”

  Er zijn dus meerdere rondjes geweest waarbij ze alles heeft betaald? Behalve als jullie flink hebben geflirt en gezoend, is dat waarschijnlijk niet goed geweest. Ze voelde zich daar niet goed over. En later werd dat negatief door de gesprekken met vriendinnen…

  Het zou me niet verbazen dat je haar de indruk hebt gegeven dat je een profiteur bent. Daarom gaf ze het bevel om haar te trakteren. Ze probeerde assertief te zijn.

  Het liep mis, is dat erg? Welnee. Dit soort fouten heb ik ook vaak genoeg gemaakt. Ik kijk zeker niet op alles met plezier terug 🙂

  Toekomst: betaal om en om de rondjes. Niet per afspraakje, maar per rondje. Of je betaald alle rondjes maar je zorgt dat het geen gespreksonderwerp is. Zo omzeil je het Wie-betaald-probleem.

  Belangrijk: het is goed om tijdens je afspraakjes haar ook een zelfvertrouwen-boost te geven, haar te stimuleren om zich meer assertief op te stellen. Ik vermoed dat ze tijdens het afspraakje geïmponeerd was 🙂

  Je had het dus beter kunnen doen, jazeker. Maar je hoeft niet naar perfectie te streven voor succes.

  Nadat het misliep, suggesties:

  Zij: “Jij gaat me nu een rosé geven!”

  Voorbeeld reactie: “Wil je daar kaviaar bij?”

  “Champagne, is dat ook goed?”

  “Wil je dat op een zilveren of gouden dienblad?”

  “Zal ik ook meteen een limousine met privé-chauffeur regelen?”

  Overdrijf, daag haar speels uit. Dat kan soms de boosheid, verontwaardiging of hooghartigheid laten verdwijnen.

  Zo’n meegaande beweging maakt dat ze een ontvanger wordt; je kunt opnieuw de leiding nemen. Stel vervolgens meteen voor dat jullie samen rosé gaan drinken, nadat jullie lekker hebben gedanst samen. Niet vragen, haar meteen naar de dansvloer leiden…

  Kijk goed naar de reactie/uitstraling van haar vriendin. Merk je dat ze ‘spelbreker’ zal zijn, neem haar dan ook meteen mee naar de dansvloer. Maar er een ‘trio’ van. Na het dansen ga je samen rosé drinken op een rustig plekje; het tweede afspraakje. Zoenen…

  http://www.aantrekkingskracht.com/verover-haar-niet-haar-type

  Nogmaals, streef niet naar perfectie. Gefeliciteerd met de fouten die je hebt gemaakt! Je hebt nog meer ervaring opgedaan. En maak deze maand nog meer foutjes, blijf initiatief nemen en afspraakjes regelen.

  Hoe erg is de liefdesverdriet?

 • @ tom

  probeer gewoon om je schulden af te lossen…ten alle tijden.
  had zelf pas geleden geen geld op zak heb het via telebankieren opgelost om m,n schuld te vereffen…geldkwesties blijven een lastige zaak. vooral bij onbekende vrouwen….

  succes

 • @ Victor

  Dergelijk verleden heeft voordelen en nadelen

  Voordelen:
  – De motivatie is enorm, wat niet alleen een voordeel op zich is, maar ook de aanleiding is voor heel wat mentale sterkte.
  – Juist doordat niet alles van een leien dakje liep heb ik de tijd gehad om een niet onbelangijke theoretische kennis op te bouwen.
  – Er is al een weg afgelegd waarvan het resultaat duidelijk te zien is, dit geeft kracht.
  – Mijn sterke en zwakke punten zijn duidelijk gekend.

  Nadelen:
  – Ik doe mijn best, maar een zekere negativiteit steekt soms nog de kop op.
  – Hoe speels en onverstoorbaar ik ook overkom, ik reageer vrij “allergisch” als een vrouw me het gevoel van een afwijzing geeft. Overbodige negativiteit is opnieuw het gevolg.
  – Het overdreven goed willen doen werkt passiviteit, strijden in de hand, alles of niets mentaliteit,…=> verband met mijn reactie rond druk.

 • @ M.
  Mijn reacties zijn wel negatief, ik merk wel voor mijn eigen een evolutie in. Ik ben positief nu volledig, er kan niets mijn eigen zelfbeeld verbrodden, het staat stevig en dat allemaal zonder liefde. Eenmaal heb ik gekozen voor vervulde leven met of zonder liefde.
  Eenmaal dat je de negatieve en de schaarste cirkel hebt doorbroken kans het alleen maar beter en beter worden. Ik heb nu veel geinvesteerd in mijn eigen en ja het werkt. Op alle gebieden wel maar de ene is meer of minder dan de andere. Ik weet nu perfect waarmee ik mee sukkel. Ik mag me zelfs nog een extra pluim geven voor moed en durf omdat ik weeral eens andere meisjes aanspreek. ik zal dat blijven doen en ook dialogen voeren.

  @Victor,
  Wanneer ga je eens een blog maken over aanrakingen? en als je intresse wilt tonen door lichaamtaal of aanrakingen van een bepaald lichaamsdeel?
  Nu heb ik pas een idee waarom dat overvloedconcept zo belangrijk is en waarop het dienst doet als wondermiddel zeg maar.

 • Victor en Mick, bedankt voor jullie (uitgebreide en snelle) reacties!

  Kort over het afspraakje:
  We hadden een kort afspraakje van 3 kwartier, waar we allebei 1 warme chocomelk hadden gedronken (totale kosten: 4,40). Toen heb ik haar naar huis gebracht (het was overdag, maar toch). Ze had expliciet ervoor nog gevraagd of ik het zag als een date. “nee joh, ik doe niet aan daten. Dat gaat me veelste snel, alsof we direct gaan kijken wie we uitnodigen voor onze trouwerij.” – waarop ze speels antwoorde dat we dat toch juist wel zouden doen!?…

  Ondanks het geen date was, was er wel zo’n clichezoen moment gekomen aan het einde. Bij haar huis:
  Zij – tot ziens
  Ik – wacht niet zo snel
  (ik stap van mijn fiets af, geef haar een knuffel en drie vriendschappelijke zoenen. Vervolgens stapte ik naar mijn fiets, terwijl zij nog naar me omkeek. Toen volgde we allebei onze eigen pad en ging ik weg.) Op de terugweg heb ik me 30 minuten beklaagt dat ik niet ergens een zoenmoment had gecreeerd, of haar aan het einde gewoon gezoend had.

  De reden dat ik haar niet op het afspraakje heb kunnen zoenen omdat het kort duurde (maar 3 kwartier) en zij op het laatst haast had om naar huis te komen.

  Maargoed, vanochtend las ik dus je reactie (Victor). En heb daarom vandaag direct mijn excuses aangeboden en gezegd dat ik niet als een profiteur of hufter over wil komen. Mocht ze het geld ooit terugwillen dan geef ik dat meteen.

  Ze reageerde erg positief (alsof er nooit wat aan de hand was). Ze had het enorm druk en daarom konden we niet een vervolgafspraakje maken. Ondanks dit alles merk ik dat ze het wel fijn vond. Ze begroet me nou weer opgewekt als ik haar op school tegenkom.

  Nu is misschien de aantrekkingskracht vervlogen, maar dat vind ik niet zo belangrijk: ik heb (door mijn excuses aan te bieden) totaal geen negatieve band meer met haar noch liefdesverdriet, waardoor ik mij volledig op andere vrouwen kan storten. Zaterdag ga ik weer lekker shoppen met een goeie vriendin van me, die veel verstand van mode/leuke kleding heeft.

  Trouwens, mijn ervaring met bellen is dat vrouwen niet opnemen. Vervolgens smsen ze waarom je gebeld had. Daarom begin ik steeds meer de neiging te krijgen om direct te smsen. Hoe moet ik dat oplossen? Proberen goed smsen onder de knie te krijgen of stug blijven proberen te bellen?

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom,

  Even snel want het is weer laat aan het worden. Dus het was slechts een rondje? Een storm in een glas water…

  Als je wil kan je haar nog een keer uitnodigen. Niet wachten, binnenkort doen. Ze heeft het druk, jij ook. Nou en? Zegt ze weer dat ze het te druk heeft, zeg dan speels dat er een leuke jongen is die haar uitnodigt, en dat hij het niet eindeloos blijft proberen. Het leven is te kort om iets leuks voorbij te laten gaan, toch? Je kunt haar ook speels plagen met dat ze teveel werkt/studeert; “studiebol”, “boekenworm”, “nerd” 😉

  Trouwens, ik krijg de indruk dat ze erg beïnvloedbaar is; zowel door jou als door anderen.

  Ze belt niet terug maar stuurt een SMS? Zodra je de SMS ontvangt *meteen* bellen.

 • Victor,

  Ik heb haar net gebeld.
  Het gesprek ging als volgt:

  zij – met charlotte
  ik – Ola senorita! Met tom, alles goed?
  zij – jaa goed, met jouw?
  ik – jaa gaat lekker. Luister. Woensdag ga ik spijkerbroeken testen in de stad, en ik heb jouw mening nodig wat me goed staat.
  zij – woensdag komt mij niet zo goed uit. Ik moet ’s avonds dansen en na school heb ik al met Fleur afgesproken. Anders fotografeer je jezelf en sms je de foto’s, dan stuur ik wel commentaar.
  ik – (grinnik) Euh
  zij – want ik moet volgend weekend ook leren en ben gewoon enorm druk
  ik – studiebol (plagend)
  zij- jaa… ik weet het
  ik – er is een leuke jongen die je meevraagt, en die gaat het niet eindeloos proberen
  zij – ojee….
  zij – ik zit nu in een cafe, maar weet je wat, stuur maar gewoon die foto’s via sms en dat komt het goed.
  ik – okee, ik kijk wel even.
  zij – is goed. …
  ik – doeg!
  zij – doeg!

  Lijkt me dan dus wel duidelijk dat dit niks meer gaat worden.
  Ik stel me nu voor hoe ze dit lachwekkend aan haar vriendinnen verteld.
  Het voelt niet echt lekker, als een soort straf op mijn ge-experimenteer.
  Het liefst zou ik vanavond nog een doos nieuwe ervaring opdoen, maar ik zou niet weten hoe.

  Ik probeer mezelf voor te houden dat ik degene ben die mezelf verbeterd en uiteindelijk komt waar ik wil zijn (succesvol liefdesleven) en dus weinig van andere mensen moet aantrekken. Maar dat is niet gemakkelijk om dat tegen jezelf aan te praten.

  Groetjes,
  TOm

 • Goed gedaan! En het kwam niet uit, no problem. Ze was nog behulzaam ook… Je kunt over een week of drie haar nog een kans geven. Dan ziet ze hoe goed de jeans je staat; dat is met een foto nooit te evenaren 🙂

  Heb je nog andere vrouwen die je kunt bellen? Je hoeft het niet zo snel op te geven. Oude contacten, of telefoonnummers waar je nooit meer wat mee hebt gedaan…

 • @ Tom

  je zegt: “Ik stel me nu voor hoe ze dit lachwekkend aan haar vriendinnen verteld.
  Het voelt niet echt lekker, als een soort straf op mijn ge-experimenteer”

  kijk uit! je denkt niet meer/nog niet vanuit het overvloed-concept. wat maakt het uit of ze dat aan haar vriendinnen vertelt, je hebt wel het lef dat je haar gewoon op belt. trouwens er zijn meer meiden die wel tijd vrij willen maken op met je af te spreken.

  je bent duidelijk al erg gek op die charlotte. ik twijfel er aan of het dan wel verstandig is om haar op te bellen voor een afspraakje. ik kan me heel goed voorstellen dat het dan zenuwslopend kan zijn (heb ik ervaring mee). maar daar moet victor maar even zijn mening over geven;) ondanks dat complimenten dat je het wel hebt gedaan.

 • @M.

  Klopt. Ik denk dat je daarin een punt hebt.

  @Victor

  Dankjewel voor je reacties de afgelopen dagen. Het heeft me er doorheen geholpen. Momenteel zit ik weer in een leven van overvloed, waar ik geniet van meer dan alleen maar vrouwen. Ik heb haar eigenlijk compleet uit mijn hoofd gezet. Misschien dat ik haar over 3 weken een kans geef.

  Ervaring opdoen is voor mij een structureel probleem. Ik woon in een niet zo’n grote dorp (30.000 man) dus op straat mensen aanspreken is lastig. Ik ben een paar keer naar een grote stad gegaan en daar flink wat meiden aangesproken, maar dat was meer incidenteel.

  Via sociale kringen is het wat lastiger om ervaring op te doen en daar loop ik nu dus beetje tegen aan te hikken.

  groetjes,
  Tom

 • Toch even heerlijk dit blog.
  heb van eenzaamheid eigenlijk nooit last gehad maar laatst wel een paar dagen. Omdat ik het niet gewend was had ik ook echt geen geduld en wist niet hoe ik er mee om moest gaan.

  Een klein vraagje. Soms zit ik wel eens met iets dat ik toch wel even tegen iemand wil zeggen. Zoals een ergernis of gewoon als ik in een pestbui zit. Maar om niet negatief over te komen bel ik niemand op om er over te praten. Ik heb mezelf namelijk aangeleerd om niet over problemen te praten. Hoe doen jullie dat? wie bellen jullie dan op of hoe lossen jullie dat op?

  adjeu

 • @ Wilco,

  Zorg ervoor dat je goed met je eigen gevoelens om kunt gaan (accepteren, verwerken, loslaten). En zorg er ook voor dat je met iemand kunt praten over wat je dwars zit. Je bent geen machine…

  Je kunt met anderen wel over je problemen hebben, maar het is de manier waarop je het doet. In die zin ben je niet uniek of alleen.

  Uiteindelijk is alles waar je moeite mee hebt, herkenbaar voor anderen.

 • heey,
  ik kan best goed gelukkig zijn als ik alleen ben, maar ik zit eigenlijk nog met 1 probleem.
  mijn ouders waarderen het niet zo als ik lang alleen thuis zit. ze vinden dan dat ik eens wat moet gaan doen, afspreken met vrienden ofzo.
  ik begrijp dit helemaal en ik wil dat zelf ook, maar ik voel me hierdoor soms best wel eens onder druk staan. en dit speelt ook mee in het veroveren.

  vrienden en vriendinnen opbellen uit angst is natuurlijk niet goed. ik weet niet echt goed hoe ik hier mee om moet gaan. iemand tips?

 • @ M.,

  Je ouders bedoelen het vast goed, alleen voor jou pakt het niet zo goed uit.

  Je kunt ook alleen de stad in gaan; je hoeft niet lang thuis te blijven. Er is zoveel te doen, leer jezelf te vermaken ook buiten huis.

  En laat ons weten hoe het met je gaat 😀

 • Ik lees je artikel terwijl ik heerlijk met mijn honden (alleen) op een van de Nederlandse Eilanden zit. Juist om niet bezig te hoeven zijn met alle sociale verwachtingen ga ik hier even uitwaaien, lezen en schrijven.
  Heerlijk om even niet bezig te hoeven zijn met wat er van je verwacht wordt, maar met wat je wil. en dat is voor nu rust. Dat is geen eenzaamheid, ik ben juist blij om even alleen te zijn.

  1. @ Marco,

   Precies! En ik denk dat er heel wat mensen zijn die stiekem wel in jouw schoenen willen staan. De (sociale) verplichtingen kunnen een zware last zijn.

   Geniet van de rust en schoonheid daar, lijkt me fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *