Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk!

Daarom breng ik vandaag een video uit over hoe je meer zelfverzekerd kan worden. Inclusief oefening…

 

Zelfvertrouwen met vrouwen

Doe de zelfvertrouwen oefening!

Mits je de zelfvertrouwen oefening doet, weet ik zeker dat je je zelfvertrouwen kunt vergroten. Zoals ik vaker aangeef, door doelbewust je observatievermogens te ontwikkelen en in te zetten, kom je verder op sociaal- en liefdesvlak.

Voor nog meer krachtige en doeltreffende technieken, zie mijn audio-programma Zelfvertrouwen met vrouwen. Binnen een paar minuten kun je al aan de slag.

Hoe zelfverzekerd ben jij? Wil jij graag je zelfvertrouwen vergroten? Plaats nu je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Zelfvertrouwen met vrouwen – Oefening voor Meer zelfvertrouwen (77)
  In het vorige blogartikel over zelfvertrouwen met vrouwen heb je gezien dat zelfvertrouwen is gebaseerd op je zelfbeeld. Dus hoe meer je je bewust bent van het feit dat je positieve kwaliteiten bezit, hoe zelfverzekerder je […]
 • Verlegen – Overwin je verlegenheid (25)
  Verlegen zijn kan een serieus probleem vormen bij het ontmoeten van mensen, bij het aangaan van vriendschappen. Of bij het zoeken van een nieuwe baan. En nog erger, gene kan een goed liefdes- en seksleven flink in de weg […]
 • Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen (49)
  Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag: Vergroot je zelfvertrouwen door het […]
 • Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1) (109)
  De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken. Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute […]
Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening)
Trefwoorden:     

18 reacties op “Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening)

 • Ik ben nu best zelfverzekerd maar heb soms ook momenten dat het iets minder gaat. Zelfvertrouwen opbouwen is een proces dat best lang kan duren. Als je geen zelfvertrouwen hebt, mis je veel in het leven. Soms wou ik dat ik weer 18 was met het zelfvertrouwen dat ik nu heb. Wat ik heb gedaan om het zelfvertrouwen op te krikken? Ik heb mn oude baan opgegeven om een nieuwe studie aan te vatten en waar ik geslaagd voor ben met hoge cijfers. Heb een nieuwe baan gevonden die beter bij me past. Ik ga geregeld fitnessen waardoor mn lichaam er beter gaat uitzien. Als die zaken zorgen ervoor dat ik me beter in me vel voel en daardoor ook zelfverzekerder voel. Als je je zelfverzekerd voelt, straal je rust uit en zelfverzekerdheid. De andere sekse voelt dit en ben je ook aantrekkelijker.

 • He victor,

  Er is nogal een grote onzekerheid naar boven gaan drijven. Mijn onzekerheid waar ik steeds meer op merk is dat ik ouder lijk dan mijn leeftijd het toegeeft. Dit staat toch een aantal leuke flirts in de weg. Meestal wordt ik toch 5 jaar ouder geschat dan ik werkelijk ben. Ondanks de opgebouwde zelfvertrouwen en zelfzekerheid staat dit toch in de weg. Mijn huidige leeftijd is 23. Ik verzorg me best goed, ik probeer ook wat baardstyles uit. Zo van die korte baardstyles waardat de meeste vrouwen toch sexy vinden.

  Wat kan je me hiervoor aanraden?

  1. @ Andy,

   Dat je er iets ouder uitziet dan je leeftijd hoeft geen probleem te vormen. Je bent 23 jaar, maar je lijkt 28. Geen man over boord.

   Blijf voor een goede algehele verzorging zorgen, inclusief een aantrekkelijke uitstraling (mentaliteit). Flirt, neem initiatieven.

   Er is veel te zeggen over hoe je jeugdiger kunt ogen. Voor lange termijn: gezonde levensstijl. Dus goed eten, pas op met drank, neem voldoende rust. Manage stress…

 • Victor,

  Dit was iets dat me dwars zat. Ondertussen ga ik mijne filter bijstellen, minstens 20jaar, die 18 a 19 jarigen, daar kun je echt niets mee. Ge wordt direct als stalker gezien terwijl je intenties zo open en eerlijk zijn. Blijkbaar kennen die meisjes het verschil niet meer tussen een stalker of ene met open en vrijblijvende flirter.
  Ondertussen heb ik mijn lesje wel geleerd. ervaring erbij, iets wat ik verkeerd aan het doen was. Ik drink niet, hoogstens 1 zwaar biertje per maand/per twee maanden. Ik heb al mijn eetgewoontes aangepast, das nu al een jaar zo, van alle vettigheden eruit gehaald en nu enkel gezond, als ik nu naar iets vettigs zie schrikt me dat nu af, vroeger totaal niet, nu wel. Invloed van men’s health te lezen elke maand.

  1. @ Andy,

   Je gaat op iets oudere vrouwen Filteren? Gelijk heb je.

   Ik weet niet wat de ervaring is geweest. Zij een van de jonge vrouwen dat je een stalker bent? Mensen roepen wel vaker wat, je hoeft niet alles letterlijk te nemen.

   Op zich kun je wel wat met 18 en 19-jarige, je hoeft de deur niet volledig te sluiten. En met leuk contact wordt je niet als stalker gezien. Natuurlijk, ze zijn wel erg jong.

   Te zien aan je reactie heb je je levensstijl verbetert. Prachtig! 😀

 • Ik heb nog steeds geen zelfvertrouwen om vrouwen te benaderen. Het liefst kruip ik onder een steen als er teveel leuke vrouwen in de buurt zijn. Heb ook eigenlijk maar 1 echte relatie gehad. Ben nu 44. Flirten lukt me niet want ik kan me niet ontspannen. Ik zie ook nooit vrouwen naar me kijken en dat is uiteraard nog slechter voor je zelfvertrouwen. (onzichtbaarheidsgevoel). Aan de ene kant denk ik van:”laat maar, ik ben 44. Wat heeft dat nog voor zin?” Over een paar jaar ben ik een oude man. Aan de andere kant verlang ik juist heel erg naar leuk contact met een vrouw. Dat veroveren gedoe hoeft van mij niet. 1 leuke vrouw is voor mij echt genoeg. Sinds kort ontvang ik de lessen van Victor via de email. Maar het “echte” werk durf ik nog steeds niet aan. Op het werk of in een supermarkt tegen de kassajuffrouw vind ik het helemaal niet moeilijk om iets te zeggen of ze aan het glimlachen te krijgen. Maar de overstap maken naar “echte” situaties is mij nog niet gelukt (ik durf het nog steeds niet). Ik probeer de stukjes steeds weer opnieuw te lezen en vooral te begrijpen dat ook een vrouw (zelfs de mooiste) ook maar gewoon een mens is maar voor alsnog zijn het in mijn beleving onbereikbare wezens die heus geen interesse hebben in mij.

  1. @ Remco,

   Heb je mijn video gezien: te oud voor liefde en versieren?

   Dat veroveren gedoe hoeft van mij niet. 1 leuke vrouw is voor mij echt genoeg.

   Moet je eerst die ene vrouw vinden die bij je past. Je kunt niet op een knop drukken en pats boem, je hebt die ENE vrouw waar je de rest van je leven mee samen bent.

   Eerst ontmoet je een aantal vrouwen. Afspraakjes, prille relaties die op niets uitlopen. Soms een contact waar je achteraf gezien beter geen date mee had moeten hebben. Etc.

   Op het werk of in een supermarkt tegen de kassajuffrouw vind ik het helemaal niet moeilijk om iets te zeggen of ze aan het glimlachen te krijgen. Maar de overstap maken naar “echte” situaties is mij nog niet gelukt (ik durf het nog steeds niet).

   Dit probleem kaart ik aan in mijn E-coachsysteem (aan het begin van hoofdstuk 10). Je bent beter bezig dan je denkt Remco! Mijn E-cursus (per e-mail) en zeker mijn E-coachsysteem (download) zal je goed doen.

   Ik hoop op een update, hoe gaat het nu met je?

   1. Het gaat goed hoor maar met vrouwen hou ik me even niet meer bezig 🙂
    Iedere keer weer dat opladen en positief de deur uitgaan…teleurgesteld thuiskomen, opladen…teleurgesteld thuiskomen enz…
    Ben er misselijk en moe van. Hou me dus niet bezig met vrouwen nu. Gewoon naar het werk, boodschappen doen en naar huis. Ik kijk vrouwen niet aan, ook niet in de supermarkt, dan hoef ik niet te zien dat ze bestaan. Het is weer veel teveel een big issue aan het worden en dan lijkt het net of ik een liefdeloos rotleven heb of zo en dat is niet zo.

    Ik heb een vaste baan, bij een prettige werkgever en 90% van mijn collega’s zijn leuke mensen. Heb een prima appartement zonder mankementen. Ik heb een klein autootje (Suzuki Alto) maar hij brengt me overal waar ik heen wil. Gaat prima met mijn kinderen, zowel met hun gezondheid als op school en met hun sociale leven. Ik ben zelf gezond en slank, pijnvrij, sport heel veel en heb een lichaam waar een hoop 10 jaar jongere mensen graag mee zouden willen ruilen. Ik heb geen schulden en met niemand ruzie. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk kan ik zeggen dat alles goed gaat.

    Ik heb alleen geen enkele vorm van lichamelijk of geestelijk contact met een vrouw. En hoe graag ik ook eens een keertje met een vrouw een uurtje op een terras zou willen kletsen of samen naar de bios of lekker vrijen of wat dan ook…het is maar 1 aspect van mijn leven. Op dit moment ben ik dus vooral bezig met me te focussen op het indelen van mijn leven als absoluut alleenstaande. Het is daarbij voor mij dus wel belangrijk dat ik GEEN leuke vrouwen zie, want dan raak ik weer van slag en voel me toch wel eenzaam.

    1. Hoi Remco,

     Het belangrijkste is dat het goed met je gaat!

     Iedere keer weer dat opladen en positief de deur uitgaan…teleurgesteld thuiskomen, opladen…teleurgesteld thuiskomen enz…

     Teleurstelling komt voort uit de verwachtingen die je hebt. Daarom is het de vraag met wat voor verwachtingen je de deur uit gaat.

     Ik heb alleen geen enkele vorm van lichamelijk of geestelijk contact met een vrouw. En hoe graag ik ook eens een keertje met een vrouw een uurtje op een terras zou willen kletsen of samen naar de bios of lekker vrijen of wat dan ook…het is maar 1 aspect van mijn leven.

     Precies, het is een van de vele onderdelen van een compleet, vervuld leven.

     Verder geef je aan dat je je niet wilt bezig houden met vrouwen. Gelukkig is dat ook geen verplichting. Ik wens je veel geluk toe!

     1. Dank je wel! Gaat goed komen. Alleen ff iets over verwachtingen…Ik vind mijn verwachtingen niet te hoog liggen hoor. Ben nu 2 jaar alleen. Eerste zomer alleen, oke..logisch…Had vorige zomer mezelf beloofd dat ik deze zomer ook een keer met iemand op een terrasje kon zitten. 1 mens ontmoeten in 2 jaar tijd….vind ik nou niet bepaald hoge verwachtingen….Dit wordt nu dus de derde zomer dat ik terrasjes omzeil. Als er iemand lage verwachtingen heeft ben ik het wel! 🙂

      1. Bedankt dat je weer reageert!

       Ik vraag me af of je wel openstaat voor advies. Je geeft aan helemaal vrede te hebben met de huidige gang van zaken. Die vrede wil ik uiteraard niet verstoren met ongevraagd advies.

       Hoe dan ook, ik wens je veel levensgeluk toe.

 • @ Victor

  Goede tip om andere mensen te observeren en daarbij je onzekerheid opzij te zetten. Ik weet nog een oefening uit een van jouw E-boeken. Al verbeter ik me technieken om het leuk te houden.

  Techniek 1:
  Een van m’n technieken. Spreek op een dag met zoveel mogelijk mensen. Met zowel mannen als met vrouwen. Korte gesprekjes, of lange mag natuurlijk ook. Maar blijf met een openingszin van de dag. (Bijvoorbeeld: wat een mooie schoenen?) hetzelfde aantal gesprekken openen.

  Je merkt dat je zelfvertrouwen aardig hier door verbeterd wordt. Je conversaties worden losser en je zal niet stil vallen. Omdat je niets weet te zeggen. Je hebt het gesprek geopend. “Slijp die ruwe diamant”! Ga met belangstelling verder in het gesprek en ontdek hem/haar persoonlijkheid.

  Techniek 2:
  Probeer deze techniek dagelijks, je merkt dat op een gegeven moment alle gesprekken vanzelf in elkaar overvloeien. Vanaf dat moment begon ik m’n zelfvertrouwen te sturen. Dit enkel door wildvreemde mensen om een gunst te vragen. (Bijvoorbeeld: Weet je de weg daarheen?/wilt u een stukje meelopen? M’n gsm is leeg, mag ik ff bellen?)
  Dankzij deze techniek waarderen vooral vrouwen je dominantie en zelfvertrouwen. Vrouwen zijn wel onafhankelijk geworden. Maar genieten nog steeds als ze overdonderd worden. En als ze bijzonder of belangrijk gevonden worden.

  1. Hoi Mick, ik waardeer het enorm dat je weer eens een reactie plaatst op mijn blog! Dankzij mannen zoals jij wordt mijn site nog waardevoller.

   Goede suggesties als technieken/oefeningen! Doe ze vaak en op een gegeven moment wordt het gedrag de nieuwe status quo; een vanzelfsprekend gegeven van je leven.

   Ik ben trouwens bezig met een speciale rubriek met oefeningen. Deze ga ik ook op termijn verder uitbreiden. Mijn cursisten willen graag nog meer oefeningen voor een beter sociaal- en liefdesleven 😀

 • Geen dank victor. Ook ik voel me onzeker op bepaalde momenten. One night stands en afspraakjes in overvloed. Zou het liefste een leuke relatie hebben met een leuke vrouw. Maar ben net als remco gelukkig met m,n leventje hoor. Leef nog steeds in overvloed

 • Ik doe het maar ff zo want bij jou laatste berichtje kan ik niet antwoorden. Ik begrijp niet hoe je kunt denken dat ik helemaal vrede heb met de huidige gang van zaken. Volgens mij valt dat ook op geen enkele manier op te maken uit wat ik schreef. Ik heb er juist GEEN vrede mee en daarom heb ik besloten om me te distantiëren van de situatie en dus plekken te vermijden waar je vrouwen ziet zoals terrasjes, strand of uitgaansgelegenheden. Zoals ik al schreef; het wordt weer veel teveel een big issue. Dan is het dus beter om je terug te trekken en je zegeningen te gaan tellen want heel veel andere dingen gaan juist wel goed en die laat ik dan overschaduwen door mijn eenzaamheid. Dus inderdaad sta ik momenteel NIET open voor advies. Ook dat had ik in April al uitgelegd toen ik aangaf waarom ik ben gestopt met je gratis lessen. Ik hoopte op een soort wondermiddel waarmee je bepaalde stappen niet hoeft te zetten maar dat gaat niet. Een keertje komt het op mij aan en “mij” durft toch echt die stappen niet te zetten. Daarom dus me richten op wat ik WEL heb en niet meer mezelf frustreren met langs de etalage te lopen en allemaal dingen zien die ik toch niet kan krijgen (om maar even een metafoor te gebruiken)
  Ik geloof echt dat jouw cursus geschikt is voor mensen die wel iets durven maar onhandig zijn met vrouwen maar bang zijn voor vrouwen is denk ik niet iets dat eventjes met een cursus is op te lossen.
  Goed, ik zal het dan hier maar bij laten anders ben ik er dus nog steeds in mijn hoofd mee bezig en daar probeer ik juist vanaf te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *