Nog vandaag meer zelfvertrouwen krijgen zodat je bij wijze van spreken vandaag kunt vrouwen versieren? Blijf lezen…

Een van mijn trouwste bloglezers heeft een reactie achtergelaten bij het artikel over schaarste en overvloed:

Ik wil een ervaring delen.

Gisteren heb ik een kant van het overvloed-concept gezien. Het is een benadering met het idee dat ik wat voor de vrouw doe. Ik heb het dan niet zozeer over een klusje voor haar doen, maar dat ik haar dan een soort van gunst verleen.

Het verliep zo, ik was met haar in de bioscoop. Tijdens de film voelde ik dat haar aandacht met mij was; ze raakte me steeds ”per ongeluk” aan. Het was voor mij makkelijk aan te voelen dat ze behoefte heeft aan warmte; een hand om haar heen ofzo.

Ik stond even stil bij mezelf en werd me bewust dat ik deze vrouw iets kon schenken. Ik wil natuurlijk ook heel graag met haar knuffelen, maar ik had in mijn beleving de benadering dat ik deze ”arme dame” even ga geven waar ze naar verlangt, want straks voelt ze zich nog verdrietig. Alsof ik haar help…

Dit maakte mijn handelen krachtiger en kon ik met veel zekerheid haar hand pakken en er over aaien.

Bedankt Rachid, dit is een prachtige reactie die absoluut in het spotlicht mag staan! Jouw suggestie kan anderen cursisten helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen met vrouwen.

Mannen die te weinig zelfvertrouwen hebben of een beetje verlegen zijn, nemen vaak het verkeerde perspectief in tijdens het flirten en Veroveren… Ze voelen zich geremd en nemen daardoor te weinig initiatief. Ik doe er alles aan om hen te ondersteunen zodat ze juist meer initiatief nemen.

Om het weekend goed in te gaan, haak ik in op Rachid’s zelfvertrouwen-tip door deze verder te verduidelijken.

De oorzaak van te weinig zelfvertrouwen

Dit is samengevat het denkproces van de onzekere man:

 1. Hij denkt aan wat hij wil
 2. Hij stelt zich voor hoe een initiatief verkeerd zou kunnen aflopen
 3. Hij vermijdt het risico op dat negatieve scenario

Heb jij ook last van een negatief denkproces? Ik heb een aantal technieken om dit probleem structureel aan te pakken. Daarvoor is eigenlijk meer tijd en oefening nodig…

Echter, ik wil dat je vandaag nog meer zelfvertrouwen krijgt; een shortcut.

Verdubbel meteen je zelfvertrouwen

De eenvoudigste manier om meteen meer zelfvertrouwen te krijgen: het negatieve denkproces doorbreken, nog vóórdat deze kan beginnen. Dus richt je je aandacht niet meer op wat je wilt krijgen, voorkom dat je in dat remmende denkproces terecht komt!

In plaats daarvan gebruik je je empathische vermogens als ‘afleiding’. Dus wanneer je met een vrouw bent, stel je jezelf in gedachten de vraag wat zij leuk zou vinden. Hoe kun je haar blij maken? Wat zijn haar verlangens, haar behoeften?

Voor de duidelijkheid: vrouwen hebben net zo veel verlangens als jij. Ze willen ook flirten, ze worden graag aangeraakt, ze verlangen naar persoonlijke aandacht, ze fantaseren over wilde seks en het hebben van een intieme relatie. Niet alleen dat, ze hebben ook last van onzekerheid, angsten en remmingen. Wat dat betreft zitten man en vrouw in hetzelfde schuitje.

Hoe meer je je daarvan bewust bent, hoe eerder en sterker je initiatief neemt met vrouwen. Zoals je hopelijk al weet, initiatief nemen als man is belangrijk voor een goed liefdes- en seksleven!

Een paar willekeurige voorbeelden voor meer zelfvertrouwen:

 • Je ziet een aantrekkelijke vrouw? Denk niet aan het feit dat je haar wilt aanspreken, ook al ligt dat voor de hand. Nee, denk aan wat voor haar leuk zou kunnen zijn en doe het. In dit geval: begroet haar hartelijk met een glimlach. Je maakt haar weekend goed, echt.
 • Bij het regelen van een afspraakje? Ook al zie je haar graag, laat dat een bijzaak zijn. Het is een compliment voor een vrouw wanneer een man haar uitnodigt voor een afspraakje. Dus geef haar dat compliment door contact op te nemen en een afspraakje te plannen. Doen!
 • Tijdens het eerste afspraakje? Precies zoals Rachid aangeeft: denk niet aan het feit dat jij haar graag aanraakt, maar dat zij verlangt naar aanraking. Vervolgens geef je haar deze aanraking…
 • Tijdens het tweede afspraakje? Natuurlijk wil je haar zoenen. Maar wist je dat de vrouw een veel sterker verlangen heeft naar de zoen? Ze kijkt stiekem naar je lippen en fantaseert over de eerste kus. Denk dáár aan… Zoenen is als een cadeau dat je haar kunt schenken. Kom op, zoen haar!

Dit is een compleet andere denkwijze dan wat mannen doorgaans hebben, doe er je voordeel mee.

Experimenteer dus dit weekend met het omdraaien van je gedachtegang. Ontdek wat er gebeurd en laat me vervolgens weten hoe deze zelfvertrouwen-techniek voor jou uitpakt. Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Verlegen – Overwin je verlegenheid (25)
  Verlegen zijn kan een serieus probleem vormen bij het ontmoeten van mensen, bij het aangaan van vriendschappen. Of bij het zoeken van een nieuwe baan. En nog erger, gene kan een goed liefdes- en seksleven flink in de weg […]
 • Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken? (72)
  Hoi Victor Verlon, Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe […]
 • Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen (49)
  Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag: Vergroot je zelfvertrouwen door het […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag

22 reacties op “Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag

 • Ik ben niet extreem negatief, ik heb het onder controle, maar toch…
  Ik heb moeite met de denkwijze, dat zegt al iets. Toch is het een goede shortcut, die ik vaker ga uitproberen.

  Ik heb ook al gemerkt dat er nog een andere shortcut voor mij werkt:

  Ik heb soms moeite met aanspreken, maar als ik een vrouw succesvol aanspreek en het komt tot een leuk ontspannen flirterig gesprekje, dan gebeurd er nog iets extra.
  De cocktail van adrenaline, endorfine, serotonine….die in mijn hersenen losgemaakt wordt door het succesvol aanspreken doet mijn remmingen volledig verdwijnen.

  Het is al vaker gebeurd dat ik ontspannen aan het flirten / praten was met een vrouw en dat ik dan tijdens dat gesprek nog een extra vrouw aanspreek: “Mag ik eens iets vragen ? We zijn over…aan het praten, wat vind u hiervan ?”

  => Beide vrouwen onder de indruk dat ik zo vrij communiceer 😀

  Jammer genoeg moet ik voor dit effect een vrouw aanspreken wat soms niet gemakkelijk is, en ik heb me ook al afgevraagd. Verdorie waarom ben ik niet zo vrij als ik volledig alleen op pad ga zonder vrouw… dan zijn die remmingen daar weer.

 • zelfvertrouwen is leuk!
  had afgelopen donderdag bij het uitgaan even dat mn zelfvertrouwen steeg tot een punt dat ik niet voor mogelijk hield. ik zei al heel de avond tegen mezelf: ‘al deze meisjes willen mij’. en ik merkte zeker resultaat. even waren al mn twijfels weg. even voelde ik me echt het alfamannetje.

  de blikken van mn vrienden waren echt onbetaalbaar toen ik aan het flirten was met een paar meiden die al heel de avond vreselijk moeilijk deden. ik kon me makklijk onderscheiden omdat ik me niet uit het veld liet slaan en gewoon speels door bleef vragen:D

  maar.. hoe hou je dat vast?
  mn zelfvertrouwen en heel mn mentalitiet zijn erg onstabiel. het is me al vaker overkomen dat een verdere verovering in de soep liep doordat ik toch weer uit schaarste begon te handelen. de ene keer ben ik weer verlegen de andere keer helemaal niet. de ene keer durf ik haar met gemak te zoenen de andere keer voel ik me geremt als wat. hebben meer daar last van?

 • Wat leuk dat mijn ervaring de aanzet is geweest voor het opstellen van dit speciale artikel.
  Het geeft me meer zelfvertouwen omdat er waardering is voor mijn benadering.

  @ Ruben,

  Ik ben er van overtuigd dat ik nooit volledige controle zal krijgen over mijn gedachten. Wat wel voor mij werkt is ”samenwerken” met mezelf. Als ik een gedachte of gevoel niet onder controle heb, dan ga ik met mezelf na hoe we dit samen kunnen oplossen; het lijkt dan een soort vriendelijk gesprekje waarin ik mezelf weer overeind help.

  En ja, de energie die je krijgt van een succelvolle aanspreking is mij ook bekend. Het is een heerlijk gevoel die de volgende benadering ongelovelijk veel makkelijker maakt; het sneeuwbal-effect is hoe Victor dit noemt.

  Blijf vooral door oefenen, op een gegeven moment wordt ook de eerste stap vele malen makkelijker. Spreek ook vrouwen aan als je helemaal alleen bent, want je kunt je er absoluut mee onderscheiden…

 • De shortcut dwingt je om niet naar binnen gericht te zijn (de eigen gevoelens) maar naar buiten. Makkelijker gezegd dan gedaan voor een introvert persoon als ik, maar geen rekening houden met de uitkomst is volgens mij inderdaaf wel de oplossing.

 • Ik merk aan mezelf dat ik veel meer durf de laatste tijd met vrouwen. Spontaan praatjes maken met vrouwen die toch al in je buurt rond hangen of die je met een kleine glimlach aankijken. Probleem is dat ik het vaak te snel afkap doordat ik diep van binnen vrij zenuwachtig ben (en dat terwijl het vaak onschuldige gesprekken zijn). Dan begint ze te vertellen van het zit zo: enz enz enz. En dan is mijn interesse al weg en dan ben ik alleen maar in gedachten verzonken en trots dat ik haar uberhaupt heb aangesproken en een vraag of opmerking heb gezegd waar zij wel een langer antwoord op kon geven. Daar moet ik aan werken. Ik ga nu ook bijvoorbeeld uit puur voor het plezier en vrijblijvend oogcontact en dat werkt positief. Heb meer zelfvertrouwen hierdoor en lijk dat ook uit te stralen. The Day game blijft echt niets voor mij maar dat geld gelukkig voor veel meer mannen.

  Gegroet

 • jongens ik heb wat leuks gevonden:
  http://selfesteemgames.mcgill.ca/games/sematrix.htm

  het is een spel waarbij je zo snel mogelijk de glimlach uit een groep foto’s moet kiezen. het zou je zelfbeeld moeten verbeteren. je traint jezelf op die manier om je op het positieve te richten. op sociale acceptatie dus. het is moeilijker dan je denkt!

  ook leuk om in de stad een keer te doen. veel glimlachen en oogcontact maken. kijk eens hoeveel mensen(vrouwen in het bijzonder) terug lachen:D je voelt je gelijk beter.

 • Mijn zelfvertrouwen is zo hard gestegen dat ik ver alles aandurf zelfs de dingen dat ik nooit heb aangedurft.
  Ik geef hier mijn ervaring.
  Een viertal weken geleden zag ik een meisje rondlopen. Ik zag haar staan maar ik durfde haar NIET aan te spreken. Totaal eventjes van de kaart, zelfs hier hulp gaan zoeken en met de nuttige advies op zak gestoken.
  Naarmate dat ik ze meer en meer zag aan het station verplichte ik me om haar aan te spreken.
  Dus na een paar keren sprak ik haar aan waarom dat zij de trein neemt elke dag en ze gaf antwoord.
  Dat verbaasde me zo hard dat ik werkelijk aan het zweven was maar ik stond met mijn beide voeten op de grond. Na een gesprekje van 5 min en wat los geflirt en dat vond ze echt leuk.
  Ik keerde toen met een gerust hart naar huis terug en bedacht wat voor een mogelijkheid dat ik had aangedurft. Het voelt echt fijn aan als het lukt. Ik had ook trouwens haar naam gevraagd en dan ontmoet.
  Na een week of 2 nietmeer te zien hebben stond zij er plots erweer en dat was voor haar eindexamen afteleggen en ik was meteen zeer blij. Ik stelde me zeer relax, speels en vooral met een brede grijns op mijn gezicht. Ik stelde afwisselde vragen en creeerde een dynamische gesprek. Op een gegeven moment vroeg ik hoe ze heette op facebook, ze zei haar naam maar ik nam ook mijn gsm in mijn handen en gaf mijn gsm aan haar. Zij VULDE met plezier in van hare nummer. Ik was weer totaal verbaasd en was in een kleine euforie buitje. Daarna wachtte ik haar weer op aan het station en deed een babbel maar liefst anderhalf uur lang. Hoe ik dat deed is me ook een raadsel aangezien dat ik grappig ben op mijn manier en dat merkte ze. Ze had er veel plezier in. Door willekeurige nieuwsgierig vragen te stellen wist ik wat een aantal zaken van haar. Het enige minpunt vond ik dat ze een vriend had maar dat kon mijn pret niet bederven want ik deed alle stoute verwachtingen waar. Een beeldschone meisje, zomaar aanspreken alsof ze de normaalste vrouw was van de wereld, haar doen lachen en vooral gesprekken dynamisch houden. Alsof dat geen opsteker is voor je zelfvertrouwen. Ik denk persoonlijk door deze acties geneigd ben om meer dames te gaan aanspreken, gesprek op gang en wat geflirt erbij.

  Bedankt Victor voor mijn gezaag hier op de forum aan te horen, net zoals de rest.
  Maar nu heb ik eindelijk door het het systeem werkt, twas welgeteld 3 jaar nodig om te ontwikkelen maar nu met deze extra zelfvertrouwen, komt veel los en dat merk je ook aan de omgeving.
  Op naar die ene vrouw dat wel single is en die aan mijn filters past 😀

 • @ Andy

  Super! Zo zie je maar weer. Als je lang genoeg blijft oefenen en proberen, en het echt wilt, dan bereik je wat je hebben wilt. Dit geeft heel veel zelfvertrouwen en een fantastisch gevoel!

 • @ victor

  morgen eens uitproberen. lang niet meer op je blog geweest je hebt flink wat nieuwe artikelen erbij gezet.
  je hebt zeker niet stilgezeten.

  bedankt

 • Victor,

  ik ontmoet regelmatig leuke vrouwen.
  laatst bij het uitgaan 2 telefoonummers geregelt van 2 mooie meiden (zijn vriendinnen van elkaar). er werd lekker geflirt en ik had een leuk grappig gesprek met ze. ik had geen alcohol op of iets, maar het ging vrij gemakkelijk al zeg ik het zelf.

  nou is die eerste indruk ook het probleem niet, pas daarna. ik heb vaak het gevoel dat als ik ze eenmaal aan de haak heb geslagen dat ik iets te verliezen heb. en dan zakt de moed me weer in de schoenen. zo ook weer aan de telefoon, liep weer niet heel erg lekker.

  hoop dat ik het nog recht kan zetten.

  iemand tips?

 • @ M,

  Herkendbaar 😀

  Als het eenmaal goed op gang is, dan leg je waarschijnlijk de focus op dat het niet mis mag gaan. Je hebt het zelf al gezegd, je bent haar dan bang te verliezen. Leg de focus daar niet op en richt je tot wat de verovering kan voortzetten. Blijkbaar kun je vrouwen redelijk goed ontmoeten, maar als het gesprek eenmaal lekker loopt dat weet je even niet meer wat te doen. Geen probleem, dit is een belangrijk punt voor je om over na te denken. Hoe had je het veroveren kunnen voortzetten met deze vrouwen? Misschien een andere drankje bestellen, misschien een nummertje dansen, misschien een pols massage geven, misschien, misschien, misschien. Beeld je wat mogelijkheden in… 😉

  De volgende keren zal het absoluut beter gaan. En vergeet niet, onafhankelijkheid en onverstoorbaarheid zijn ook essentieel voor succes.

 • @victor
  ik vroeg me af victor wat nou echt de punten zijn van onzekerheid of weinig zelfvertrouwen? Met andere woorden. Wat is de oorzaak?
  Hoe ontstaat zoiets en hoe kan je het bestrijden. Je denkpatroon aanpassen? Hoe doe ik dat? Het probleem zit het hem bij mij gewoon in, ook al denk ik van niet. Ik straal het schijnbaar uit. al denk ik bij mezelf dat ik de wereld aankan…ook heb ik een probleem dat ik niet tegen kritiek kan! Het beinvloed m,n veroversucces,maar ook de dingen op m,n werk. Ik heb het gevoel dat ik mezelf voor de gek aan het houden ben. Het lijkt soms net of ik de passie voor het leven verloren ben…ik ben onverschillig de laatste tijd en weinig zin om iets te ondernemen.

  Alvast bedankt

 • @ mick

  klinkt alsof je te veel stress hebt. misschien zelfs burn-out verschijnselen? denk aan je onafhankelijkheid, het scheelt je een heleboel zorgen. als je hier zit te klagen met dat het veroveren even niet lukt weet je eigenlijk al genoeg;)

  ben me daar de laatste tijd vooral mee bezig aan het houden, en het gaat super. val af en toe nog wel eens terug maar het gaat steeds beter. zit al een heel stuk beter in mn vel. kijk vooral naar de dingen in het leven die je al Hebt. vrienden, leuke collogas, vriendschappelkijke vriendinnen, hobbys, andere interesses.

  onzekerheid ontstaat meestal in je jeugd. je bent dan nog een blanko blad als het ware. en je bent goed gelovig. denk maar na, als klein kind geloof je al in spookverhalen. dus als je vaak te horen krijgt dat je niet goed, of niet goed genoeg bent raad je al wat er gebeurt. nou gebeurt dat niet van de een op de andere dag, maar als je vaak negatieve reacties krijgt zal je vanzelf een negatieve denkwijze ontwikkelen, en raak je misschien wel in een neerwaardse spiraal. andersom werkt het precies hetzelfde.

  het enige wat je dus kan doen om te bestrijden is een postitief denkpatroon aanleren.
  een paar tips van mij:

  accepteer negatieve gedachten, het klinkt raar maar als je ze niet accepteerd blijft je focus op het negatieve.

  doe aan een sport of iets waar je graag goed in zou willen zijn. een sportprestatie kan je echt een enorme boost geven.

  stel realistische doelen in het leven die betrekking hebben op jouw acties, en niet de reacties van anderen.

  begeef je vooral zo vaak mogelijk in situaties die je onzeker maken. uitstellend of ontwijkend gedrag verergert je onzekerheid alleen maar. probeer je te ontspannen.

  stel jezelf eens overassertief op door eens te kijken naar hoe belachelijk anderen het doen, jij kan dat veel beter!

  zeg gewoon af en toe eens tegen jezelf dat je van je houdt.

 • @ mick

  Heel erg bedankt voor je reactie. Het biedt mij de gelegenheid om iets te zeggen over wat zelfvertrouwen echt betekend…

  Los van het idee dat onze hersens op lange termijn gaan geloven wat je affirmeert is het belangrijk om dit beginsel te begrijpen.

  Zelfvertrouwen, betekend eenvoudig weg, vertrouwen in “jezelf”, in je eigen gevoel.
  Houd goed in gedachten dat dìt advies die ik je nu geef, afkomstig is van mij. Voor jou ben ik niet ”jouzelf”, maar waarschijnlijk ben je nu aan het vertrouwen in MIJN advies. En dat is eigenlijk niet de bedoeling. Daarom is het vaak moeilijk om iemand te helpen weer in zichzelf te geloven, omdat advies altijd afkomstig is van een ander. Het is dus altijd van belang dat je vertrouwd om wat jij denkt nadat de ander iets gezegd heeft. Niet zijn woorden, maar jou gedachtes in reactie tot wat hij zegt.

  Probeer goed in te zien, dat je die ingevingen en diepe inzichten en innerlijke stem in jou hart moet vertrouwen. Doe wat het je vraagt om te doen en wees er in harmonie mee. Als het je vertelt dat je die vrouw kunt aanspreken, doe het dan. Als het je zegt, dat je ergens naar verlangt, luister er dan naar.
  Maar ook als je het vraagt om een keer niets te doen, geef je je hart de rust die het verlangt.
  Het gaat puur om een persoonlijke band die je met je hoogste zelf hebt. Daarin kan niemand je helpen.
  Weet dat er iets prachtigs en krachtigs in jou schuilt en vertrouw het…
  Je zult zien dat het je gaat leiden naar de plek waar je altijd had willen zijn.

  Ik stel je een zeer persoonlijke vraag Mick, maar wat voel en denk jij dat echt diep in je hart nodig is om dit niveau van vertouwen te mogen bereiken?

 • @ rachid
  ik heb het niet constant. Maar als ik terug denk wanneer de boost van zelfvertrouwen het grootst was is dat wel weer ff geleden. Je voelt dat in je lijf. Zelf een regenbui kan je niet deren alles is positief…ik denk dat stress ook wel een van de dingen is dat me dwars zit…ben lusteloos, slaap slecht en ben eigenlijk niet mezelf. Het lastige is om jezelf opnieuw die boost te geven..

 • @Rachid,

  Je bent duidelijk al een gevorderde. Kan niet anders dan je gelijk geven. Dus anderen: lees Rachid zijn advies nog eens goed door.

 • @ Mick,

  Wellicht voel je de last dat je die oude mentale staat weer opnieuw moet opbouwen?

  Geen probleem 😉
  Neem je rust en ga weer ontspannen aan de slag zoals je dat vroeger deed…

  @ Wilco,

  Dankjewel, ik voel me gevleid.

 • @ Mick,

  Je zei:

  “ook heb ik een probleem dat ik niet tegen kritiek kan”

  Dit kan de voornaamste oorzaak zijn waarom je je down voelt, de passie verliest en de lust tot ondernemen kwijtraakt.

  M., geeft al aan dat er iets in je jeugd kan zijn dat een probleem vormt.

  Heb je in je jeugd veel negatieve kritiek gehad van anderen? Familieleden, vrienden/vriendinnen, klasgenoten .. . .?

  Denk er eens bewust over na. En check ook voor jezelf hoe je jezelf kritiek geeft en hoe je daarmee omgaat.

  Extra: zie ook het artikel over perfectionisme:

  http://www.aantrekkingskracht.com/perfectionisme-nadelen

 • @ victor en rachid

  Het is een combinatie van perfectionistme en stress. De financiele crisis op het werk maakt het ook niet beter. De werkdruk is hoger en de hoop op een baan blijft hangen. Ook verveling in het werk maakt allemaal wat minder leuk. straal dat allemaal uit. Maar goed gesprek gehad met m,n baas dus dat komt goed.

  dat ik niet tegen kritiek kan heeft te maken met pesterijen op school vroeger. En de drang naar prestaties.
  Ben al heel m,n leven prestatiegericht. Ben dan nu ook bezig met trainingen voor wedstrijden en onlangs m,n contract verlengd wordt, toch op zoek naar een andere baan. Probeer me meer te ontspannen en te genieten. Merk dat het werkt…bedankt

 • He Victor,
  Er ligt toch iets op mijn maag in kwestie van zelfvertrouwen, iets dat ik over hoofd had gezien en nu pas beseft nadat ik hiermee stopte. Het is niet dat ik terug bezig ben met vrouwveroveren, verrevan zelf.
  Een van de hoofdkwesties waar ik nog steeds in het duister tast is die befaamde “charisma”.
  Mijn algehele positieve zelfbeeld heeft net dat opkikkertje of afwerking nodig als charisma ondanks dat ik nog steeds in overvloed leef.
  Mijn vraag is : “Hoe ontwikkel je charisma?” Wat zijn de oefeningen hiervoor?
  Ik denk dat mijn huidige aantrekkingsmagneet best een upgrade kan gebruiken.

  Ik wil nog 1 keertje wat energie en tijd insteken om toch aan een liefje te geraken maar dat is nu niet aan de orde. Ik ben me wel terug aan het voorbereiden en als dan me nog niet lukt dan moet ik me vredig ermee leven dat ik het uiteindelijk niet kan. ( uiteraard is dit een een worst case scenario).

  Welk advies kan je me geven over “charisma”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *