Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact:

Heey,

Zelf heb ik, als ik contact maak met vrouwen, natuurlijk ook vaak genoeg te maken met oogcontact. Dat is logisch, gezien communicatie tussen mensen nou eenmaal voor een groot deel bestaat uit oogcontact, dus ook communicatie naar vrouwen. Je ogen verraden nou eenmaal waar je geïnteresseerd in bent en in wat voor stemming je bent.

“In discotheken moet je vaak om je heen kijken, zoek naar oogcontact” is een veel gehoord advies op vele ‘flirtsites’. In de praktijk zoek ik soms naar oogcontact, maar krijg het bijna nooit. Sterker nog, als ik om mij heen kijk lijkt het net alsof iedereen druk bezig is met ‘om zich heen kijken’, zo erg dat ze niet eens merken wat ze nou eigenlijk zien.

Op straat is een ander voorbeeld, dat ik 9 van de 10 keer geen oogcontact maak met de mensen die ik kruis. Meestal gaan ze met de hoofd naar beneden. Natuurlijk is een goed getimede groet dan een simpele oplossing, maar op andere locatie is dat niet altijd mogelijk.

De meeste vrouwen gaan meestal niet ‘zo zo’ door het leven: ze zijn druk in gedachten verzonken, luisteren naar hun I-Pod of bellen met hun vriendinnen.

Opmerkelijk genoeg, hoor ik soms van vrouwen dat ze wel eens naar mannen kijken om te zien hoe ze reageren. Door met een charmante lach naar je te kijken, hopen ze dat mannen terug lachen. Dit zullen vrouwen waarschijnlijk doen om een bepaalde bevestiging te krijgen voor hun onzekerheid, en om te kijken hoe ze op de markt liggen.

Ik ben best wel benieuwd hoe ik dan een blik kan maken die haar nieuwsgierig maakt hoe ik nou over haar denk. Een manier waarop ze kan zien dat ik een interessante doch mysterieuze man ben waar ze veel plezier mee kan hebben.

Groetjes (Tom)

Tom, bedankt voor je reactie. Dit soort reacties maken mijn blog waardevol voor iedereen!

Wat betreft je vraag: Nee, je hoeft niet te wachten op oogcontact voordat je haar aanspreekt. Eerst oogcontact is ideaal, maar niet noodzakelijk. Dus spreek de dames aan, ook zonder oogcontact vooraf!

Maar voor de mannen die moeite hebben om oogcontact te maken en te houden: gebruik het volgende niet als uitwijkmogelijkheid om oogcontact te vermijden.

Je moet namelijk altijd in staat zijn om goed oogcontact te maken. Een paar maanden geleden coachte ik een cursist via de telefoon, die daar moeite mee had. Hij gaf aan dat hij vrouwen wel kon aanspreken, maar uit een soort van verlegenheid ontweek hij het oogcontact.

Gevolg: hij kon het IJs niet breken. Helaas!

Als flirtcoach vind ik het jammer om te zien hoe sommige auteurs van flirt- en versierboeken het verkeerde advies geven aan mannen. Dat je eerst oogcontact met een vrouw zou moeten maken voordat je haar kan aanspreken. Deze zogenaamde flirtcoaches laten zich teveel leiden door een of ander onderzoeksresultaat en te weinig door eigen ervaring en die van andere mannen.

De praktijk wijst uit dat als je haar op de juiste manier benadert, je uitstekend het ijs kunt breken ook al had je eerst geen direct oogcontact.

Zonder oogcontact vooraf, voorbeeld #1.

In het winkelcentrum op de bovenste verdieping staan twee dames bij de balustrade; ze kijken naar de shoppende mensen beneden.

Ze kunnen mij onmogelijk zien, maar dat houdt me niet tegen. Ik loop op hen af en spreek hen aan met de speelse opmerking: “Hey, kijken, kijken, maar jullie niet kopen!” (Speels plagen…)

Een paar minuten later zitten we met z’n drieën met een kop koffie op een terras…

Zonder oogcontact vooraf, voorbeeld #2.

Ik stond aan de bar van een discotheek en was half in gesprek met de barman. Er kwam een vrouw langslopen die niet eens in mijn richting keek, maar zich vergaapte aan de mooie foto’s die aan de muur hingen. Toch sprak ik haar aan en wees haar op een foto die ik zelf heel bijzonder vond.

Een kwartier later zaten we op de bank in een rustige hoek van de disco te praten. Een paar dagen later hadden we ons eerste afspraakje…

Eerst oogcontact maken is ideaal, maar niet noodzakelijk

Als het even kan, zorg dat je eerst oogcontact maakt. Maar als dat niet lukt maak er dan vooral geen probleem van. Spreek haar aan en zorg alsnog voor goed oogcontact.

En Tom, luistert ze naar de iPod? Wees nieuwsgierig naar wat ze beluistert. Ze is in gedachten verzonken? Begroet haar en maak een opmerking over haar afwezigheid. Speel in op de situatie en je kunt zonder problemen het IJsbreken.

Kortom, oogcontact is niet noodzakelijk voor het aanspreken, maar dat is het wel tijdens het aanspreken. In mijn nieuwe E-boek Breek het IJs geef ik daarom een aantal essentiële oefeningen voor het verbeteren van je oogcontact met vrouwen.

Wat zijn jouw ervaringen met het aanspreken van vrouwen, zònder eerst oogcontact gemaakt te hebben? Of heb je dat tot nu toe nagelaten? Plaats je reactie hieronder, ik wil weten wat je gedachten zijn.

Gerelateerd:

 • Communiceren met oogcontact (dat doe je altijd!) (44)
  Hoe communiceren met oogcontact? Graag geef ik belangrijke aanwijzingen aan de hand van een ingestuurde vraag. Talloze vragen ontvang ik over vrouwen versieren. Zowel vragen over specifieke situaties met een vrouw als de meer […]
 • Succesvol Veroveren in club of discotheek (98)
  Is Veroveren in een club of discotheek echt anders dan in het dagelijks leven? Volgens sommige mannen wel en dit maakt vrouwen versieren in de club nodeloos moeilijk. Jammer, want je kunt daar veel plezier beleven met […]
 • Maak contact met een glimlach (Lichaamstaal) (38)
  Dus je wilt contact maken met die aantrekkelijke vrouw? Je kunt met een glimlach ver komen, heel ver... In een ander artikel heb je gezien dat veel oogcontact belangrijk is voor vrouwen, zeker als je haar net hebt […]
 • Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel (14)
  Wat is goede lichaamstaal? Ontspannen, veel oogcontact maken! Ik benadruk dat zoveel mogelijk, omdat het een van de belangrijkste dingen is van lichaamstaal. Ik merk nog steeds dat mannen het belang van oogcontact […]
Zonder oogcontact vrouwen aanspreken?
Trefwoorden:             

53 reacties op “Zonder oogcontact vrouwen aanspreken?

 • @ Tom

  “Ik ben best wel benieuwd hoe ik dan een blik kan maken die haar nieuwsgierig maakt hoe ik nou over haar denk. Een manier waarop ze kan zien dat ik een interessante doch mysterieuze man ben waar ze veel plezier mee kan hebben.”

  Ga eens voor de spiegel staan en lach. Kijk dan naar hoe je ogen “meelachen”. Dit kan je een beetje oefenen (met je ogen lachen, maar niet per sé met je mond). Uit mijn ervaring spreekt die blik vrouwen aan. Zo straal je geluk en opgewektheid uit.

  Wim

 • Ik ga er gewoon naartoe ongeacht. Er zat zo iemand te dansen in de discotheek, ik ging er dansend naar haar toe en vroeg: mag ik je wat vragen? Vindt jij mijn T-shirt mooi? Boem gesprek was gestart. Rare opening maar het is er wel een….

  Ik ga gewoon soms er naartoe, maakt niet uit. Het maakt me niet uit I don’t care. Ik zal wel zien wat ik zeg als ik het zeg en wat het wordt…

 • @Pierre,

  Die vind ik heel sterk van jou. Mooooi zo!

  Menige cursisten durven dit nog niet eens aan, wist je dat?

  Dat is een goede instelling: “Het maakt me niet uit I don’t care. Ik zal wel zien wat ik zeg als ik het zeg en wat het wordt… ”

  En met diezelfde instelling heb ik ook altijd succes bij het aanspreken van vrouwen.
  Lekker ontspannen en het versterkt je Zelfbeeld en Zelfvertrouwen.
  Fijn dat dat lukt! Het komt helemaal goed met jou!

  Ga zo door!

 • @ pierre
  Zelfs dat lukt me nog niet. Het is zoals Dirk het zegt: “Menige cursisten durven dit nog niet eens aan, wist je dat?” en ik ben er 1 van! Maar binnenkort krijg ik wat meer ervaring dus ik hoef niets te vrezen nu 😀

  Dat soort openingszinnen zijn ideaal, je vraagt naar een menig of maakt een opmerking en zo kan je stelselmatig heel wat gesprekken opbouwen.
  Wel goed gedaan. Ga zo door !

 • In de stad, op het perron, in de trein,bus,tram enz heb je genoeg oogcontact. Maar het is allemaal vluchtig het is nietszeggend in mijn ogen. Je verwacht ook niet op dat soort plekken dat mensen met je zullen flirten. Ik heb maar 1 of 2 keer meegemaakt dat een vrouw me voor een langere tijd aankeek op de plekken die ik opnoem waardoor ik de gedachte kreeg dat ze iets van me wou. En dat is toch vrij weinig.

  Dus eigenlijk buiten een cafe en discotheek moet je eigenlijk op alle andere plekken vrouwen aanspreken zonder oogcontact. Het wordt als apart ervaren in Nederland om op andere plekken te flirten. Dus 9 van de 10x heb je als een vrouw passeert op een station niet door dat ze je stiekem een ongelofelijk lekker ding vind. Al heb je tijdens je heen en terugreis geen enkel duidelijk oogcontact nog steeds kunnen er genoeg vrouwen zijn die je stiekem erg aantrekkelijk vinden denk ik.

 • @ Maarten,

  Je zei: “Het wordt als apart ervaren in Nederland om op andere plekken te flirten.”

  Daarom is het juist goed om te doen; jezelf op een positieve manier onderscheiden.

  En je zei: “Al heb je tijdens je heen en terugreis geen enkel duidelijk oogcontact nog steeds kunnen er genoeg vrouwen zijn die je stiekem erg aantrekkelijk vinden denk ik.”

  Leuk om te weten, maar is het werkelijk belangrijk? Er kan pas iets gebeuren als je haar aanspreekt, anders blijven jullie elkaar stiekem aantrekkelijk vinden, maar gebeurt er niets…

 • Nou ja het viel me meer op dat je op de door mij genoemde plekken nauwelijks goed oogcontact hebt. En ik kan me niet voorstellen dat alle vrouwen die je passeert op een dag op die plekken niet geinteresseerd in je zijn. Dus ik bedoelde aan te geven dat oogcontact op bepaalde plekken niet noodzakelijk is en dat je dus zoals je zei haar zelf moet aanspreken omdat er anders niet gebeurd.

  Toen ik gister in een halletje van een trein zat (het was erg druk dus ik zat niet in coupé) stapte er bij een tussenstation een mooi meisje in en ze ging aan de overkant van me zitten op 1 van de andere oncomfortabele stoeltjes. Het eerste wat me opviel was dat ze meteen aan haar haar ging zitten en het een beetje goed ging doen. Tijdens de reis zat ze een beetje met haar mobieltje te spelen en ik met de mijne en we hadden toch geen enkele keer oogcontact. Misschien keek ze af en toe wel naar mij maar keek ik toen toevallig naar beneden of de andere kant op. Maar we hebben dus geen oogcontact gehad en toch voelde ik achteraf dat op het moment dat ze tegenover me kwam zitten en haar haar goed deed dat het wel iets te betekenen had. Misschien was het ‘not the right place and the right time’.

 • @maarten

  Het was juist wel de goeie plek en tijd…

  Je had haar aan kunnen spreken…

  Je zegt het zelf al… Oncomfortabele stoeltjes, maak er een opmerking over en begin een gesprek…

  Waar gaat ze naar toe…?
  Wat gaat ze daar doen…?
  Gaat ze er vaker heen..?
  Waar komt ze vandaan..?
  Wat heeft ze daar gedaan…?
  Was het leuk..?
  Zo ja waarom…?
  Zo nee waarom niet..?
  Heeft ze nog tijd voor een kop koffie of heeft ze haast het is zo’n leuk gesprek…

  Oogcontact heb je niet nodig om haar aan te spreken weet je nog.

  Het was juist wel de goede plaats en tijd.

  Succes

 • In feite is de trein ideaal:

  -je weet dat ze alleen is
  -je weet dat ze voorlopig blijft zitten
  -je weet dat ze zich verveelt
  -je hebt allerlei openingen (zie vorige post)

 • @ Maarten

  Ook kun je aan haar stemhoogte en stemtoon tijdens het praten horen of ze interesse in je heeft. Of aan haar interesse, bijvoorbeeld als ze je vragen begint te stellen over als ze aandachtig naar je luistert. Maar zoals Victor zegt kom je daar alleen maar achter als je haar aanspreekt.
  Als je nu volgende keer een vrouw hebt die tegenover je zit en ze staart wat naar buiten of naar haar gsm. Is het moeilijk om haar aan te spreken (dat denk je tenminste) omdat je eenmaal geen oogcontact of flirtsignalen krijgt. Flauwekul natuurlijk. Je weet dat je in overvloed leeft en dat je niks te verliezen hebt. Waarom zou je het niet proberen! Vraag haar of je wel in de goede trein zit want je twijfelt er aan!

  Succes

 • @ Mick ik kan je gedachtengang goed volgen op deze zin na: ‘je weet dat je in overvloed leeft’

  @ Barry je hebt inderdaad geen oogcontact nodig in dat soort gevallen maar het is vaak wel handig als je aan iets kan zien dat ze je in ieder geval aantrekkelijk vind. Dat maakt het aanspreken een stuk makkelijker. Die vragen zijn erg nuttig, bedankt.

 • @ maarten

  Geen dank. We zitten hier tenslotte om onze ervaringen te delen en elkaar te helpen.
  Je begreep in Micks reactie de zin “je weet dat je in overvloed leeft”
  Misschien moet je de blogs over het overvloed concept nog eens doorlezen. Die kunnen je wel wat meer op weg helpen.

 • Hallo iedereen,

  Misschien gaat dit berichtje niet zozeer over oogcontact, maar echt heren, ik heb jullie hulp dringend nodig.

  In de fitnesszaal stapte ik vandaag op een meisje af dat ik al een paar keer eerder daar had gezien en gesproken. Ik vroeg haar om wat te drinken in het weekend, ze zei dat ze bezoek had. Dus stelde ik voor het ander keer te doen, en vroeg haar nummer zodat ik haar dan kon bellen. Ze zei goed en knikte vrolijk.

  Ik reuzeblij naar boven mijn telefoon halen, ben ik weer beneden kom ik een vriend tegen die me zeker 10 min aan de praat houdt. Op dat moment zie ik haar weggaan, ik gebaarde nog van wacht, en ze zei dag en liep gewoon verder… Dus paar tellen later, ging ik achter haar aan, op de trap stopte ik en toen ze mij zag moest ze lachen. Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn haalde, en ze zei van: “Ja, mijn nummer is heel geheim. Dat kan ik niet geven. Ik geef je wel mijn emailadres, dan kan je me op Facebook toevoegen”

  Wat! Op dat moment voelde ik me echt rot en dom, ik gaf aarzelend mijn telefoon aan haar zodat ze haar email kan intypen. Maar ze snapt er niks van, dus gaf ze het terug en las het voor. Ik, voor het eerst in m’n leven, trillend (waarschijnlijk door woede en ongeloof), haar universiteits-email(!) intypen. Dat verpestte mijn hele dag, ik weet niet wat ik nou met haar moet doen. Ongetwijfeld kom ik weer haar tegen tijdens het sporten, maar ik weet niet hoe ik mij moet opstellen na dit.

  Alle nuttige tips zijn welkom,

  Dank!

  Adrian

 • Oke, ik trek ff heel je verhaal uit elkaar, wetend dat vrouwen vaak nog moeilijk te begrijpen zijn. Maar stapje bij stapje kan ik wel een aantal punten opnoemen waar je de fout in ging.

  “In de fitnesszaal stapte ik vandaag op een meisje af die ik al een paar keer eerder daar had gezien en gesproken. Ik vroeg haar om wat te drinken in het weekend, ze zei dat ze bezoek had. Dus stelde ik voor het ander keer te doen, en vroeg haar nummer zodat ik haar dan kon bellen. Ze zei goed en knikte vrolijk.”

  *Hier was je goed op dreef. Je was nieuwsgierig en je nam de leiding. Alleen weet ik niet wat je hier al fout deed omdat ik er niet zelf bij ben natuurlijk… Nou denk ik dat je uit je opwinding wat van het mysterieuze en het speelse bent vergeten. Dat haal ik dan weer hieruit:

  “Ik reuzeblij naar boven mijn tel halen, ben ik weer beneden kom ik een vriend tegen die me zeker 10 min aan de praat houdt. Op dat moment zie ik haar weggaan, ik gebaarde nog van wacht, en ze zei dag en liep gewoon verder…”

  *Je maakte van jezelf al een open boek. De 2de fout is dat je je vriend ff had moeten excuseren. Hij wacht toch wel, hij is nu eenmaal een vriend en begrijpt dat. Je had haar in deze situatie te lang laten wachten, wetend dat ze open stond voor verder contact met jou. Vrouwen zien dit snel als een afwijzing. Vanaf dat moment viel je in de schaartseprincipe en maakte je heel erg klein door achter haar aan te rennen en haar te stoppen met deze dingen wees ze je grof af:

  “Ja, mijn nr is heel geheim. Dat kan ik niet geven. Ik geef je wel mijn emailadres, dan kan je me op Facebook toevoegen

  Ik gaf aarzelend mijn tel aan haar zodat ze haar email kan intypen. Maar ze snapt er niks van, dus gaf ze t terug en las t voor. Ik, voor het eerst in mn leven, trillend (waarschijnlijk door woede en ongeloof), haar universiteits-email(!) intypen.”

  *Ze zag aan je lichaamstaal dat je ineens niet meer zo zeker was. Haar ineterresse was verloren en probeerde je grof uit de weg te ruimen. Geloof me zo’n vrouw wil je niet. Ik druk er geen stempel op dat ze een foute vrouw is. Maar ze komt in mijn ogen ongeïnteresseerd, grof, beledigend en egoïstisch over. Het beste kun je gewoon geen contact meer mee zoeken en met andere vrouwen op de sportschool contact zoeken. Dit laat zien dat je niet uit het veld bent te slaan voor leuke contacten. Hierbij laat je het overvloedsconcept zien en dat je alleen geïnteresseerd bent in vrouwen die de moeite waard zijn. Je kan haar ook op aanspreken dat je het beledigend vond hoe je werd behandeld de laatste keer en dat je ook geen excuses van haar aanvaard. Draai je om en loop weg. Geloof me dit lucht op en geeft weer zelfvertrouwen.

  Succes.

 • Nou, nou…hij liet haar tien minuten wachten en gedroeg zich onzeker, logisch dat ze haar nummer niet meer wou geven. Misschien een grapje maken: werk je bij de AIVD ofzo? Ik zou gewoon cool blijven en een tweede kans afwachten.

 • En mijn telefoonnummer is supergeheim, klinkt niet bitchy maar als koketteren in mijn oren. Volgens mij is dit ook een test van haar, jij laat haar wachten, zij geeft haar nummer niet, hoe ga je daarmee om? Als je staat te trillen van woede faal je miserabel, hihi. En als je excuses gaat eisen denkt ze wat een eikel.

 • @ adrian

  Ik ben het met stefan eens… Als je haar 10 minuten laat wachten kan je verwachten dat ze het wat moeilijker maakt.. M’n nummer is heel geheim…
  En je staat te trillen op je benen tja dan heb je het jezelf een beetje moeilijk gemaakt…

  Je had haar natuurlijk ook haar nummer op een blaadje kunnen laten schrijven…
  Hoe kom je aan pen en papier..? Gewoon vragen bij de bar.. Laat zien dat je de leiding neemt en weet hoe je dat doet.

  Nu kwam je over of je voor het eerst een nummer kreeg van een meisje… Je rent naar boven om je telefoon te halen en laat haar 10 min of langer wachten.
  Die vriend wacht echt wel en zoals ik al eerder zei je had haar nummer op kunnen schrijven
  Dat ze nog 10 min op je gewacht heeft zegt wel wat maar je kwam daarna wel een beetje wanhopig over.

  Dit is dus geen “bitch” maar je hebt zelf een fout gemaakt. Maar dat doe je denk ik volgende keer niet meer 😉

 • @ Iedereen,

  Dan jullie allemaal voor de tips. 🙂

  Dé reden waaarom ik haar uit vroeg is omdat ik het gevoel had dat ze mij zag zitten, door veel te lachen en veel te vragen..

  Ik vraag me alleen nu af, moet ik haar nou toevoegen op facebook (heeft dat eigenlijk wel zin?) en hoe moet ik me de volgende keer tegenover haar opstellen?
  Ik denk dat het het beste is als ik gewoon doe alsof er niks aan de hand is, gewoon cool.. tot dat ze zelf naar mij toe komt voor verder contact..

  Klinkt dat beter heren?

  Nogmaals dank!

  Adrian

 • @ Barry en Stefan

  Oke, een bitch is een groot woord misschien en dat hij een aantal beginnersfouten maakt tot daar aan toe. Het kan een test zijn om te zien of je onverstoorbaar bent. Maar je bent sowieso onverstoorbaar dus. Maar uit wederzijds respect voor elkaar hoeft ze hem niet zo voor schut te te zetten tegenover anderen. Wat denk je als hij een relatie met haar zou krijgen, hoelang zou hij het pikken als ze hem weer eens uitlacht of voor schut zet voor haar vriendinnen? Ze heeft het al eerder gedaan en toen pikte hij het ook. Hierbij grote kans dat je haar slaafje worden zal. Nee dank je, zo’n vrouw is respectloos en begrijpt niet dat we ook fouten maken en dat we ons best doen. Ze had het ook anders kunnen brengen. En ze zou voor mij en beginnende cursisten geen eerste keus zijn. Maar smaken verschillen natuurlijk.

 • @ mick

  Tja meningen verschillen en ik ben het niet met je eens. Ten eerste zie ik nergens dat ze hem voor schut zet tegenover anderen. Ze maakt een opmerking dat haar nummer heel geheim is. Volgens mij een vrij duidelijke test na haar eerst 10 min te laten wachten en daar heeft hij verkeerd op gereageerd. Dat ze dan haar nummer niet geeft. Tja dat zou ik ook niet gedaan hebben, jij wel dan?

  Maar zoals jij het uitlegt is het een “bitch” of een vrouw die je voor schut zal zetten. Volgens mij heeft de vrouw zelf de keuze om ja of nee te zeggen. Daar is ze helemaal vrij in zij filtert net als wij…

  Maar als ze nee zegt is het dus een bitch of een vrouw die je later voor schut gaat zetten. Kan me een reactie van je herinneren waarin je zegt dat je vrouwen met respect moet behandelen. Blijkt dat je er zelf erg goed in bent….

 • @ Barry

  Laten we de strijdbijl begraven 😉 Wetend dat ik ook de littekens heb op m’n hart van verschillende vrouwen. Vrouwen kunnen veel gemener zijn dan je denkt, daar zul je zelf ook wel achter zijn gekomen hoop ik? En respect moet je niet krijgen maar moet je verdienen. Het achterliggende verhaal ken ik verder ook niet en trek misschien te snel een conclusie. Weet dat het een van de gemeenste dingen die vrouwen kunnen doen is jou proberen naar beneden te halen bij haar vriendinnen. Jou laten overkomen als een sukkel omdat zij zich zo intelligent en superieur wil voelen tegenover jou en haar vriendinnen. Ook deze vrouwen bestaan… ik spreek uit ervaring! Als je dit gaat toelaten in een relatie zal ze je altijd zo behandelen. Alleen weet ik niet hoe ze deze vraag vroeg. Met welke lichaamstaal en welke stemhoogte en met welke interesse, dat kan ik niet opmaken uit het verhaal.

  @ Victor

  Mag ik jouw mening eens horen?

 • Ze lachte toen hij haar staande hield, en de toevoeging super, daardoor klinkt het voor mij speels, zo van je moet beter je best doen als je mij wilt krijgen. Gewoon kijken hoe ze is als hij haar weer ziet, dan merkt hij het vanzelf. Als een vrouw je leuk vind, geeft ze je een tweede kans na een blunder, weet ik uit ervaring.

 • @ Stefan

  Haha, vrouwen zijn over het algemeen niet echt zo gemeen. Weet wel dat er dan ook een schuld bij jezelf ligt. Ik vroeg deze stelling gister aan een leuke vrouw en ze vertelde me dat een man dan meestal de oorzaak is van haar gedrag… Dus Stefan je had gelijk. Nu nog achter komen wat ik fout deed? 🙂

 • Ik zag haar paar dagen geleden, de dag na het gebeuren. Ze zei hoi en lachte, en ik reageerde op dezelfde manier terug. Maar ik heb haar bijvoorbeeld nog niet toegevoegd op facebook, weet niet of ik dat ook moet doen…

  Iedreen heeft het erover dat ik fout maakte door haar 10 min te laten wachten, maar in die 10 minuten was ze gewoon aan het sporten hoor. Toen ze na 10 min klaar was, liep ze, na gedag te zeggen, gewoon weg hoor. Toen ging ik haar achterna..

  Ik weet het niet met haar, ze is wel erg aantrekkelijk enzo, maar ik heb het gevoel dat ze met mij wil spelen, en daar hou ik niet van.

  Wat zou jij mij aanraden? Bedankt 🙂

  Gr,

  Adrian

 • @ Adrian

  In mijn ogen heb je haar ook te lang laten wachten. Dit kan in haar ogen een afwijzing zijn. Maja je heb een fout gemaakt so what? Je heb er van geleerd nu toch? Dat is waardevolle informatie.
  Ik had de comments gelezen in je berichtje en daar was ik het helemaal mee eens.

  Achja leer ervan er zijn toch wel meer leuke vrouwen in de sportschool? Praat daar is mee ook al is die ene vrouw aanwezig. Behouw het overvloedconcept en je zal merken dat ze er misschien nog wel op terugkomt.

 • @ Roy,

  Er heerste bij mij vooral ongeloof, aangezien ze eerst vrolijk en knikend vertelde dat ze me haar nr wou geven om af te spreken, en later daar moeilijk over deed. Haar reactie kwam als onverwachts voor mij.. Maar ik snap nu dat zíj mijn wachten als negatief zag..

  Bedankt. Ik zal je raad onthouden.

  Gr,

  Adrian

 • Hmm…de man die in overvloed leeft, voegt die niet gewoon iedereen toe op facebook die hij mag, gewoon om zijn sociale cirkel zo groot mogelijk te maken? Ik ben benieuwd wat Victor denkt.

 • @ Stefan

  Het heeft zn voordelen om iemand toch toe te voegen. Stel zij heeft hele leuke vriendinnen. Maar hou het online contact beperkt.

 • @ Adrian,

  Allereerst, respect dat je ervoor gaat.

  Haar toevoegen op de facebook hoeft geen drama te zijn. Al zou ik het zelf niet doen als ik haar wil veroveren. Het kan communiceren dat jullie slechts vrienden zijn, omdat de rest van je facebook contacten dat wel zijn. En online contact is vervelend. Het maakt je afhankelijk van haar reacties. Mijn advies, voeg voortaan geen vrouwen die je wilt veroveren toe op msn of op je facebook/hyves.

  Maar je hebt haar telefoonnummer niet, omdat deze heel geheim is. Onzin!
  Ze wilde haar nummer wel in het begin geven, maar nadat je naar boven ging om je telefoon te halen en nog eens 10 minuten met je vriend praten dacht ze er ineens anders over. Misschien dat hier wat mis is gegaan.

  Was je zelfbeheerst? Stelde je je nog steeds onafhankelijk op? Was je verovermentaliteit goed? Dit zijn punten die krachtig overkomen. Als dit niet zo is, dan kan je haar aan het twijfelen brengen.

  Hoe moet je je de volgende keer opstellen?
  Jazeker, gewoon cool. tenmiste als je met cool de juiste verovermentaliteit bedoeld.
  Ga naar haar toe en praat lekker eens wat. Wees je ervan bewust dat als ze geen verdere contact wil, dat het dan niet erg is. Er is een overvloed aan andere vrouwen.

  Houd wel je focus erop dat ze WEL wil. Richt je niet op hoe ze ja kan afwijzen, maar op hoe ze je zal verwelkomen.

  En als je het gevoel hebt dat ze met je wil spelen. Verbreek dan het contact als dit duidelijker is geworden na het gesprek, maar vergis je niet. Misschien zit ze wel je te flirten 😉

  Veel plezier!

 • Hahaha wat veelzijdige, leuke reacties!

  Ik zal het onthouden, dank allemaal! 🙂

  @ Milan,

  Altijd de zaak van de positieve kant benaderen, toch?

  Bedankt.

  Gr,

  Adrian

 • Adrian ik zou zeggen dat ze je echt interessant vond/vind. En ik snap haar helemaal dat ze wegloopt. Misschien uit onzekerheid/afwijzing of iets anders. Uit haar reacties blijkt dat ze eigenlijk niet heel onzeker is en open staat voor een beetje gespeel gedrag, maar ook wil ze laten blijken dat jij niet aan alle touwtjes trekt.

  Die 10 min met je buddy had zeker niet gehoeven, die waren beter aan haar besteed. En het trillen van woede is geen overvloed concept reactie. Ik vermoed dat zij nog speels was en je het had kunnen ombuigen naar een afspraakje. Mijn nummer is “heel geheim” is absoluut een speelse/uitdagende opmerking. Waarschijnlijk een test om te kijken of je echt zo.n assertieve jongen bent zoals ze denkt dat je bent!!!

  Ik vermoed dat dit een meid is die verrast, speels en orgineel benadert wil worden. Dus aan jou om dit te doen als ze een chica is die je echt wilt…………………….. Vraag aan haar hoe je dergelijke telefoongeheimen ontrafelt, want je hebt er al een aantal geheimagenten opgezet en het lukt maar niet en je kan straks de sportschool niet meer betalen doordat je al je geld besteed aan die geheimagenten. Overdrijf/ maak haar aan het lachen.

  succes.

  lator

 • En heb je dat nummer wel nodig…je ziet haar toch regelmatig? Een date kan je toch ook daar regelen, dan krijg je meteen haar nummer. Of zoek een stil hoekje op met haar :-))

 • Inderdaad, haar nummer is niet echt nodig, maar wel een interessant punt om het contact weer op te bouwen, aangezien ze daar vorige keer zo speels over deed.. 🙂 Haha

  Thanks,

  Adrian

 • Inderdaad, nummer is niet nodig als ze je daar een beetje mee gaat spelen/plagen. Als je erom vraagt dan kan je gewoon een afspraakje regelen op dat moment en het nummer is niet belangrijk, je gebruikt voor haar gewoon een postduif of rooksignalen.

 • Wat ik me trouwens afvraag.. Ik heb veel oogcontact over het algemeen. Laatst merkte ik een paar keer dat er meisjes naar me zaten te kijken die dan even een eyelock doen van 20 seconden ofzo, echt flink lang, maar geen gebaren/mimiek/woorden erbij. Ik dacht: hee dit komt eigenlijk wel vreemd op mij over, als ik dat ook zo doe dan denk ik dat vrouwen dit vreemd gedrag vinden, misschien zelfs een beetje freaky.

  Daarom vraag ik me af is het lang vasthouden van een blik met een glimlach/groet/zwaai niet veel sterker en misschien zelf wel noodzakelijk voor een goede flirt? Wat doen jullie mannen?

  Gr.
  Gijs

 • @ Gijs,

  20 seconden is wel lang, waarschijnlijk was ze aan het fantaseren over jou terwijl ze je aankeek.. 😛
  Ik doe het vaak maar voor een paar tellen.. maar wel heel diep. Vaak wel gepaard met een glimlachje op t eind..

  Works fine with me 🙂

  Succes!

  Adrian

 • @ Gijs

  Ze zocht waarschijnlijk toenadering. Hoe je contact met haar maakt is niet noodzakelijk, als je maar een praatje durft te maken. Al zwaai je, lach je of groet je haar. Hierdoor krijg je van haar wel bevestiging dat ze niet zat te dagdromen ofzo.

  Succes

 • Heb nog eens gekeken hoelang ik oogcontact heb als ik flirt, maar dat is ook maar een paar seconden en dat is al aardig lang 3/4 seconde ofzo. Het was 2 keer zolang dan normaal dus was eerder 5 tot 10. Bij 20 is ze denk ik ook half in slaap 🙂

  Maar glimlachen is wel mijn favoriet merk ik. Ga eens wat testen hiermee…

  Gr,
  Gijs

 • Ik ben 2 weken geleden uitgegaan en toen vielen me in een (dans)cafe 2 meisjes op. Elke keer zag ik ze vlak bij me staan en gingen ze vlak voor me dansen. Soms waren ze even weg en een tijdje later stonden ze weer bij me in de buurt. Vond het wel opvallend maar verder geen aandacht aan geschonken

  Gisteravond weer er naar toe geweest en weer zag ik die 2 meisjes. Ze gingen weer vlak bij me staan. 1tje stond met haar rug tegen mijn rug aan en ik voelde een tel haar arm tegen me aan. Ook nu stonden ze weer vlak bij me de hele avond en op een gegeven moment toen ik en een vriend aan de bar stonden ging de ene links naast mij staan en de andere aan de andere kant naast die vriend van me. Ik keek ze aan maar ze maakten geen oogcontact. Dat was de vorige keer ook niet het geval. Toen ik 1 van hen aan keek keek ze terug en meteen wendde ze haar blik af. Ze had een soort geschrokken blik.

  Zie ik spoken of is hier meer aan de hand? En wat zou een goede benadering zijn aangezien ze maar geen goed oogcontact maken?

  1. Ik mis een dingetje hier: dat is namelijk dat ook hier vanuit de man gedacht wordt. Fysiologisch is het namelijk zo dat mannen beter in de diepte kunnen zien dan vrouwen (dat maakt dat vrouwen ook minder goed zijn in inparkeren). Dit was in de prehistorie nodig om goed te kunnen mikken bij het jagen. Echter, dit gaat wel te koste van de perifere visie, of wel het vermogen om een object te kunnen bekijken zonder het contact met de rest van de omgeving te verliezen.

   Als ik een object zie en me daar op focus dan zie ik niets meer van de omgeving (tunnelvisie), maar vrouwen kunnen bijna 180 graden alles zien. Dus als ze naast je staan en bijna recht voor zich uit kijken dan zien ze precies wat je doet (het bij mannen alom bekende fenomeen dat als je vriendin voor zich uit kijkt en jij omdraait naar een andere vrouw, je dan te horen krijgt dat je voor je uit moet kijken en wij denken: “hoe ziet ze dat??” Nou zo dus.

   Je kunt overigens wel zien of ze kijkt, vaak kijken ze dan recht vooruit, maar dan staan de ogen naar jouw kant gedraaid.

   1. Wat goed dat je reageert, ook al is die reactie jaren geleden geplaatst. Bedankt!

    En al hebben vrouwen inderdaad een breder blikveld, de point van mijn artikel blijft: spreek aan ook al maakt ze geen (direct) oogcontact.

    Het zoeken naar een aanspreek- of interessesignaal, zoals (direct) oogcontact, maakt passief. Die afwachtende houding doet de aantrekkingskracht geen goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *